The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.06.2011, 22:59
Dawidowski, Garguła, Jeleń - piękna trójca
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 24.06.2011, 23:10
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Ej, jeśli mowa o Jeleniu, to lepiej by tacy zawodnicy jak on nie przychodzili do nas. Lepszy już Iliev...
Bądź spokojny - szanse że przyjdzie do nas Jeleń, są dokładnie takie same jak te że przyjdzie Messi czyli 0.0%
Ja rozumiem że to luźny temat ale wypadało by choć trochę zdrowego rozsądku przy propozycjach.Jeleń jest wolnym piłkarzem i jest przed ostatnim poważnym kontraktem w swoim życiu.Jeśli tylko będzie zdrów to dostanie pewnie jakiś mln euro za podpis i drugi jako gaża.To wyklucza jakiekolwiek szanse.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.06.2011, 23:21
@1q2 - nie martw się, nawet przez myśl mi nie przeszło, byśmy byli w stanie kontraktować Jelenia. Ale podstawą zdroworozsądkowego myślenia w tym temacie(choć są to nawet tylko propozycje transferowe) powinna być też kontuzjogenność piłkarza. Jeleń zbyt często łapie kontuzje, może jest dobry, ale jego kontuzje zdarzają się zbyt często. I jak pisał kibic1928 - więcej łamag na Reymonta(czego przykładem jest w/w "piękna trójca") nie chcemy!
Odpowiedz cytując
miodzio
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 24.06.2011, 23:28
A ja bym tam jednak albo postawił na wychowanków (jeśli chodzi o pozycję napastnika i zmienika Genkova) lub sprowadził dwóch-trzech młodych, zdolnych zawodników z niższejpolskiej ligi. Jeżeli się nie sprawdzą, to zawsze można wystawić kogoś na tej pozycji z grona Kirm, Małecki Boguski, Iliev lub poczekać do zimowego okienka transferowego... ale jeżeli ktoś z młodych wypali, to mamy czym się cieszyć na długie lata ;D
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 24.06.2011, 23:32
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
@1q2 - nie martw się, nawet przez myśl mi nie przeszło, byśmy byli w stanie kontraktować Jelenia. Ale podstawą zdroworozsądkowego myślenia w tym temacie(choć są to nawet tylko propozycje transferowe) powinna być też kontuzjogenność piłkarza. Jeleń zbyt często łapie kontuzje, może jest dobry, ale jego kontuzje zdarzają się zbyt często. I jak pisał kibic1928 - więcej łamag na Reymonta(czego przykładem jest w/w "piękna trójca") nie chcemy!
To akurat nie do Ciebie było(że brak czasami zdrowego rozsądku z tymi 'typami'), a co do jego kontuzjogenności to racja ale z drugiej strony to on sporo meczów w tych ostatnich latach rozegrał, gdzie niestety można przypuszczać że im dalej tym z nim będzie gorzej a szkoda bo Jeleń w formie na pewno by się na Euro przydał.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 25.06.2011, 03:06
Wydaje mi sie, ze powinnismy unikac sciagania zawodnikow, ktorzy maja notoryczne klopoty ze zdrowiem i to bez wzgledu na to jaka klase by prezentowali. Jelen owszem, bylby duzym wzmocnieniem tylko, ze on sie czesciej leczy niz gra.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Stary 25.06.2011, 10:40
Taa de Cler i te 2 francuzy Nasz poziom może za parę lat. Al nie przeczę fajnie było by mieć Tima na LO
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 25.06.2011, 10:43
Kibic1928 napisał(a):Wyświetl post
Taa de Cler i te 2 francuzy Nasz poziom może za parę lat. Al nie przeczę fajnie było by mieć Tima na LO
o Q byś to samo napisał, nie ?
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Stary 25.06.2011, 10:46
Chodzi Ci o Kew?

Rozumiem że teraz każdy Holender po 30 to będzie 2 Kew?
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 25.06.2011, 10:49
Chodzi Ci o Kew?

Rozumiem że teraz każdy Holender po 30 to będzie 2 Kew?
nie wiem po co się od razu pesymistycznie nastawiać...
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Stary 25.06.2011, 10:52
A ja nie rozumiem o co Ci chodziło w tamtym poście

O to że de Cler nie dla Nas?

To jest jednak dalej podstawowy obronca Feye.
Jaliens był rezerwowym.
Ostatnio edytowane przez Kibic1928 : 25.06.2011 o godz. 10:54.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 25.06.2011, 10:57
A ja nie rozumiem o co Ci chodziło w tamtym poście

O to że de Cler nie dla Nas?

To jest jednak dalej podstawowy obronca Feye.
Jaliens był rezerwowym.
... i rozegrał 166 meczów przez 7 sezonów co daje ponad 23 mecza na sezon

09/10 24
08/09 24
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 25.06.2011, 11:01
Według mnie jednak zbyt pochopnie rezygnujemy z Krzyśka Mączyńskiego. Nie wiem, może mają racje w sztabie szkoleniowym i nie jest to zawodnik o potencjale na Wisłę Kraków, w ŁKS-ie rzadko go oglądałem ale pamiętam, że miał papiery na grę, kiedy jeszcze w Pucharze Ekstraklasy wychodził w pierwszym zespole.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 25.06.2011, 11:08
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Według mnie jednak zbyt pochopnie rezygnujemy z Krzyśka Mączyńskiego. Nie wiem, może mają racje w sztabie szkoleniowym i nie jest to zawodnik o potencjale na Wisłę Kraków, w ŁKS-ie rzadko go oglądałem ale pamiętam, że miał papiery na grę, kiedy jeszcze w Pucharze Ekstraklasy wychodził w pierwszym zespole.
jeszcze nic nie wiadomo, poszły jakieś ploty i zaczyna się płacz, wiadomo że jakby ktoś dał za niego 300k to nikt by się pewnie nie zastanawiał, ale na razie nic jeszcze nie wiadomo także wstrzymajmy się z osądami
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.06.2011, 11:12
Mączyński to byłby nasz 7 w kolejności zawodnik do środka...
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 25.06.2011, 11:16
ja bym się zainteresował mimo wszystko Micanskim na pół roku
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Stary 25.06.2011, 11:35
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
... i rozegrał 166 meczów przez 7 sezonów co daje ponad 23 mecza na sezon

09/10 24
08/09 24

A w ilu meczach ostatniego sezonu wchodził z ławki?
Wydaje mi się tzn jestem pewien ze Kew wspominał w którymś wywiadzie że przyszedł do Nas bo min już się nie łapał do 1 skł.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 25.06.2011, 11:59
2

10znaków
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 25.06.2011, 12:02
jeszcze nic nie wiadomo, poszły jakieś ploty i zaczyna się płacz, wiadomo że jakby ktoś dał za niego 300k to nikt by się pewnie nie zastanawiał, ale na razie nic jeszcze nie wiadomo także wstrzymajmy się z osądami
Nie zaczął się płacz więc proszę nie dramatyzuj, bo nikt tu nie płacze. Odniosłem się jedynie do newsa z TWSD. Nikogo też nie osądzam, także nie wiem o czym w ogóle piszesz.

Baala napisał(a):Wyświetl post
Mączyński to byłby nasz 7 w kolejności zawodnik do środka...
Biorąc pod uwagę, że Garguła może wkrótce opuścić klub, a i tak przydatność Łukasza jest niewielka i patrząc z perspektywy wieku Radka Sobolewskiego uważam, że mógłby dostać szansę, bo z całej tej Wiślackiej młodzieży chyba miał największy potencjał swego czasu, przynajmniej patrząc z perspektywy laika śledzącego poczynania młodych piłkarzy Wisły Kraków od święta.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Wiślak z Azorów
Senior Member

Stary 25.06.2011, 12:17
Skoro temat Brzmi : "Plotki oraz wasze propozycje dotyczące transferów" to moja propozycja jest taka Guła do Lechii do nas Traore i dopłacić np. 600k Łobo do Groclinu do nas Sobiech i dopłacić np. 600k do Widzewa Jirsak i Kowal a do nas Dudu i każda pozycja obstawiona co myślicie ? aha i jak ktoś napisze że dwóch środkowych pomocników sie pozbędziemy to nikt nie zostanie to zobczcie ilu my ich mamy : Sobol,Czarek,Melex,Nunez,Brud,Mączyński,Chrapek od biedy może grać jako OP Traore więc mamy ich naprawde dużo i trzeba dawać szanse młodym
Nie można się nazwać kibicem jeśli nigdy nie było się na meczu, tam samo nie można się nazwać fanatykiem jeśli nigdy nie było się na wyjeździe.
Odpowiedz cytując
#**SnaKe**#
Member

Od: 06.2004

Stary 25.06.2011, 12:19
Jeżeli daje rade w ŁKS-ie będąc tam podstawowym zawodnikiem, strzela bramki a o asystach nie wspomnę bo ma ich dużo, to na pewno poradził by sobie jako zmiennik a może z czasem podstawowy zawodnik u Nas.
Tak samo jest z Nalepą środkowy obrońca od -poprawcie mnie jeśli się mylę- dobrych kilku lat powoływany od najmłodszych reprezentacji Polski i cieszący się dobrymi opiniami, a My dajemy "wiecznemu" talentowi Kowalskiemu.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.06.2011, 12:20
Wiślak z Azorów napisał(a):Wyświetl post
Skoro temat Brzmi : "Plotki oraz wasze propozycje dotyczące transferów" to moja propozycja jest taka Guła do Lechii do nas Traore i dopłacić np. 600k Łobo do Groclinu do nas Sobiech i dopłacić np. 600k do Widzewa Jirsak i Kowal a do nas Dudu i każda pozycja obstawiona co myślicie ? aha i jak ktoś napisze że dwóch środkowych pomocników sie pozbędziemy to nikt nie zostanie to zobczcie ilu my ich mamy : Sobol,Czarek,Melex,Nunez,Brud,Mączyński,Chrapek od biedy może grać jako OP Traore więc mamy ich naprawde dużo i trzeba dawać szanse młodym
Gdyby Polonia była zainteresowana Łobo to nie byłoby problemu. To nie FM, prezesi nie puszczą tak łatwo najlepszych swoich zawodników.

Co do Jirsaka to nie skreślałbym go. W ważnych meczach często dobrze się prezentował, notował asysty i strzelał bramki. Kontrakt kończy mu się za rok.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 25.06.2011 o godz. 12:28.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.06.2011, 12:24
#**SnaKe**# napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli daje rade w ŁKS-ie będąc tam podstawowym zawodnikiem, strzela bramki a o asystach nie wspomnę bo ma ich dużo, to na pewno poradził by sobie jako zmiennik a może z czasem podstawowy zawodnik u Nas.
Tak samo jest z Nalepą środkowy obrońca od -poprawcie mnie jeśli się mylę- dobrych kilku lat powoływany od najmłodszych reprezentacji Polski i cieszący się dobrymi opiniami, a My dajemy "wiecznemu" talentowi Kowalskiemu.
Nie przesadzajmy. U Nas nie ma szans na gre.
A Nalepa jedną nogą w Ruchu. poczekajmy od poniedziałku to sie wyjaśni
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Wiślak z Azorów
Senior Member

Stary 25.06.2011, 12:30
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Gdyby Polonia była zainteresowana Łobo to nie byłoby problemu. To nie FM, prezesi nie puszczą tak łatwo najlepszych swoich zawodników.

Co do Jirsaka to nie skreślałbym go. W ważnych meczach często dobrze się prezentował, notował asysty i strzelał bramki. Kontrakt kończy mu się za rok.
I teraz jest jedyna sytuacja aby go dobrze sprzedać a co do Sobiech to JW chce go sprzedać bo nie przyjął nowego kontraktu
Nie można się nazwać kibicem jeśli nigdy nie było się na meczu, tam samo nie można się nazwać fanatykiem jeśli nigdy nie było się na wyjeździe.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.06.2011, 12:36
Wiślak z Azorów napisał(a):Wyświetl post
I teraz jest jedyna sytuacja aby go dobrze sprzedać a co do Sobiech to JW chce go sprzedać bo nie przyjął nowego kontraktu
Tylko, że nie sprzeda go do polskiego klubu.
Odpowiedz cytując
Zlatan93
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 25.06.2011, 12:40
Micansky do Wisły na pół roku z opcją pierwokupu, to byłoby coś. Micansky wymiatał w Zagłębiu na najwyższym poziomie. W Niemczech go nie chcą, a on sam zapewne odszedłby do Mistrza Polski, z perspektywą gry w Europejskich Pucharach.
Odpowiedz cytując
Wiślak z Azorów
Senior Member

Stary 25.06.2011, 12:40
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Tylko, że nie sprzeda go do polskiego klubu.
No nie wiem zależy jak to Wisła rozegra JW mówił już różne rzeczy np. że nie sprzeda Mierzeja Turcy rzucili 5 mln i już Mierzej w Turcji
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Stary 25.06.2011, 12:44
2

10znaków
A to zwracam honor

Ale IMo de Cler jest bardziej medialny niz Jaliens.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 25.06.2011, 12:50
A to zwracam honor

Ale IMo de Cler jest bardziej medialny niz Jaliens.
możesz mi wyjaśnić po czym tak sądzisz ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów