The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.06.2011, 17:55
Zauważyliście, że w naszym klubie zaprzestano tzw. Testów piłkarskich? W tym okienku nie słyszałem, żeby jakikolwiek piłkarz przyjechał na testy i był obserwowany przez trenera. Jest to niejako pokłosie lepszego skautingu w Wiśle.

Pytanie, czy Maaskant [ bo na testy przyjeżdzają piłkarze, żeby własnie TRENER na nich popatrzył swoim okiem] aż tak wierzy/ufa w zdolności naszych skautów czy też skauci nagrywają specjalnie dla niego kasety?
Czy może chodzi o to, że Maaskant jedynie daje informacje jakiego potrzebuje gracza, a następnie czeka aż na treningu będzie miał piłkarza z kontraktem, gdyż nie chce się bawić w menadżerkę?

Jest jeszcze ewentualność, że R.M nie ma głosu co do graczy przychodzących do klubu, a np. Kasperczak życzył sobie, aby móc najpierw obserwować danego piłkarza, by mieć ten "decydujący głos" przy zakontraktowaniu grajka...

Co o tym myślicie?
Powód: ostatnie pytanie
Ostatnio edytowane przez jonaf : 24.06.2011 o godz. 17:56.
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 24.06.2011, 17:57
Kiedyś Staszek się wypowiadał sie, że jest przeciwny testom zawodników, a już wogóle nie wchodzą w grę testy grajków w trakcie sezonu ...
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 24.06.2011, 18:02
jonaf napisał(a):Wyświetl post
Zauważyliście, że w naszym klubie zaprzestano tzw. Testów piłkarskich? W tym okienku nie słyszałem, żeby jakikolwiek piłkarz przyjechał na testy i był obserwowany przez trenera. Jest to niejako pokłosie lepszego skautingu w Wiśle.

Pytanie, czy Maaskant [ bo na testy przyjeżdzają piłkarze, żeby własnie TRENER na nich popatrzył swoim okiem] aż tak wierzy/ufa w zdolności naszych skautów czy też skauci nagrywają specjalnie dla niego kasety?
Czy może chodzi o to, że Maaskant jedynie daje informacje jakiego potrzebuje gracza, a następnie czeka aż na treningu będzie miał piłkarza z kontraktem, gdyż nie chce się bawić w menadżerkę?

Jest jeszcze ewentualność, że R.M nie ma głosu co do graczy przychodzących do klubu, a np. Kasperczak życzył sobie, aby móc najpierw obserwować danego piłkarza, by mieć ten "decydujący głos" przy zakontraktowaniu grajka...

Co o tym myślicie?
Jak to Stan mówił oni obserwują zawodników minimum 3-6 miesięcy i jeśli każdy skaut wyda pozytywną opinię wówczas materiał dvd o tym zawodniku trafia do Maaskanta i to on decyduje w oparciu o tenże materiał, a także opinie skautów.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.06.2011, 18:24
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Mogę prosić o źródło tego wytłuszczonego? Bo oglądając gościa na kompilacji nie odniosłem takiego wrażenia.
Może wyraziłem się trochę nieprecyzyjnie - jest relatywnie szybki w stosunku do swojego wzrostu - ma aż 187 cm, a do tego jest bardzo silny, dobrze zbudowany. Może stanowić też zagrożenie przy stałych fragmentach gry. Cóż - jak na naszą drużynę to chyba więcej nie potrzeba, czyż nie?
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.06.2011, 18:43
Odejście Garguły to kwestia czasu zwłaszcza że Wisła może na tym skorzystać. Wystarczy że w rozliczeniu na Reymonta trafiłby Traore któremu sie znudziła gra w Lechii.A przy okazji pozbywając Skorżę szans na pozyskanie następcy Chinyamy
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 24.06.2011, 19:40
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Odejście Garguły to kwestia czasu zwłaszcza że Wisła może na tym skorzystać. Wystarczy że w rozliczeniu na Reymonta trafiłby Traore któremu sie znudziła gra w Lechii.A przy okazji pozbywając Skorżę szans na pozyskanie następcy Chinyamy
Gargułę warto byłoby sprzedać, a zostawić sobie w roli rezerwowego Kamila Rado, który nauczyłby się dużo na treningach u boku Maaskanta. Móżnaby go wystawiać od czasu do czasu na końcówki, a to mogłoby zaprocentować.
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.06.2011, 19:44
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Gargułę warto byłoby sprzedać, a zostawić sobie w roli rezerwowego Kamila Rado, który nauczyłby się dużo na treningach u boku Maaskanta. Móżnaby go wystawiać od czasu do czasu na końcówki, a to mogłoby zaprocentować.
Ja bym wolał próbować Mączyńskiego zamiast Rado. Chyba, że mi umknęło i chłopaka już u nas nie ma .
Ostatnio edytowane przez Pawlolek : 24.06.2011 o godz. 19:47.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 24.06.2011, 19:49
O czym Ty mówisz ? W klubie starają się by na każdej pozycji było po dwóch dobrych, równych piłkarzy i w przypadku pożegnania się z Gułą będą musieli ściągnąć nowego rozgrywającego no chyba że Boguski będzie pełnił tą rolę a Ty chcesz Rado który nie wywalczył sobie miejsce w pierwszej 11 1-ligowego Kolejarza w tej roli ? To już Mączyński byłby 100 razy lepszy .
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.06.2011, 19:50
Przecież był wypożyczony przez całą rundę do Kolejarza Stróże i zagrał tam mniej niż 90 minut w 3 meczach. Chyba, że chodzi o Daniela Bruda?

Z innej beczki... szkoda, że kilka lat temu zlikwidowano rezerwy. Teraz mamy wyrównaną kadrę i przydałoby się, aby każdy był w rytmie meczowym. Poza tym kilku młodych lepiej, aby ogrywało się w 2. lidze niż w Młodej Ekstraklasie. Wtedy byśmy też mieli lepszy wymiernik ich poziomu.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 24.06.2011, 19:58
Ciekawe czy znowu polityka transferowa Wisly bedzie najlepsza sposrod klubow ekstraklasy - mina Wojciechowskiego moze byc bezcenna.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.06.2011, 20:16

od razu go wystawmy na Skonto
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 24.06.2011, 20:24
Niestety, póki nie będziemy mieli akademii z prawdziwego zdarzenia i profesjonalnego szkolenia młodzieży od najmłodszych siuśmajtków, to w Wiśle młodzi raczej nie zaistnieją. Za duża presja na wynik w krótkim czasie (co oczywiście jest z drugiej strony zrozumiałe).
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.06.2011, 20:26
Może wyraziłem się trochę nieprecyzyjnie - jest relatywnie szybki w stosunku do swojego wzrostu - ma aż 187 cm, a do tego jest bardzo silny, dobrze zbudowany. Może stanowić też zagrożenie przy stałych fragmentach gry. Cóż - jak na naszą drużynę to chyba więcej nie potrzeba, czyż nie?
Teraz to się zgadzam, może poza ostatnim zdaniem, nie bądźmy minimalistami .
Pytałem, bo teraz pójdzie jedno nieprecyzyjne wyrażenie, 1000 osób je przeczyta, 100 zapamięta, za 10 stron ktoś powtórzy, a w poniedziałek przeczytamy w Fakcie, że gość ścigał się z Boltem. Nunez faktycznie relatywnie do wzrostu i do swojej postury jest dosyć szybki. Tylko jestem ciekaw co nam z tego przyjdzie, jak taki Śląsk ustawi się w jedenastu we własnym polu karnym. Nunez jako środkowy pomocnik zdecydowanie bardziej interesuje mnie pod względem techniki użytkowej, przeglądu pola i zmysłu do gry kombinacyjnej. Jeżeli tu miałby braki, to szybkość mu nie pomoże.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 24.06.2011, 20:55
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Teraz to się zgadzam, może poza ostatnim zdaniem, nie bądźmy minimalistami .
Pytałem, bo teraz pójdzie jedno nieprecyzyjne wyrażenie, 1000 osób je przeczyta, 100 zapamięta, za 10 stron ktoś powtórzy, a w poniedziałek przeczytamy w Fakcie, że gość ścigał się z Boltem. Nunez faktycznie relatywnie do wzrostu i do swojej postury jest dosyć szybki. Tylko jestem ciekaw co nam z tego przyjdzie, jak taki Śląsk ustawi się w jedenastu we własnym polu karnym. Nunez jako środkowy pomocnik zdecydowanie bardziej interesuje mnie pod względem techniki użytkowej, przeglądu pola i zmysłu do gry kombinacyjnej. Jeżeli tu miałby braki, to szybkość mu nie pomoże.
I strzału, drogi Uranie, strzału z dystansu, bo to też skuteczna recepta na autobus w polu karnym.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 24.06.2011, 20:55
willow napisał(a):Wyświetl post
Niestety, póki nie będziemy mieli akademii z prawdziwego zdarzenia i profesjonalnego szkolenia młodzieży od najmłodszych siuśmajtków, to w Wiśle młodzi raczej nie zaistnieją. Za duża presja na wynik w krótkim czasie (co oczywiście jest z drugiej strony zrozumiałe).
W Czechach zapadła decyzja o powołaniu 6 ośrodków szkolenia dla młodych hokeistów. Tamtejsza liga hokejowa jest ligą zawodową zorganizowaną podobnie do naszej piłkarskiej ekstraklasy. Kluby w niej grające muszą spełniać wymogi licencyjne (odpowiednie hale lodowe, drużyny żaków, juniorów młodszych, juniorów starszych, brak zadłużenia, etc, etc.)
Novum polega na tym, iż powstające 6 ośrodków poza bazą sportową musi zapewniać także internaty, wyżywienie, opiekę trenerską w ilości odpowiedniej dla każdego trenującego hokeisty, opiekę medyczną oraz sprzętową na takim samym poziomie jak kluby ekstraklasowe. Ponadto musi zagwarantować zagranicznych sparingpartnerów dla swoich wychowanków oraz obozy i zgrupowania a także współpracować ze szkołami w których hokeiści będą się uczyć
O tytuł ośrodka ubiegało się 9 klubów (chętnych było o wiele więcej ale na dziś nie spełniało wymagań).
Czeski Związek Hokeja na Lodzie partycypuje w wydatkach dla takich ośrodków poprzez:
- opłacanie rocznej pensji dla 3 trenerów (juniorów starszych, młodszych, i odpowiednika naszych trampkarzy) - kadra trenerska jest doszkalana przez związek i mogą być zatrudniani jedynie trenerzy z najwyższymi licencjami
- gwarantuje stałą grę takich drużyn w najwyższej klasie rozgrywkowej tak aby nie było presji na wynik a jedynie na szkolenie młodzieży....

I teraz rodzi się pytanie o jakim sposobie szkolenia my mówimy jeśli w Polsce kluby działają na dobrze nam znanych zasadach. Szkółki są niedoinwestowane a leśne dziadki z PZPNu pobierają jedynie haracz na szkolenie w zamian nie dając nic. Powołujemy się na wzorce, niemieckie, francuskie czy najlepsze holenderskie gdy nie bogatsi i nie ludniejsi Czesi potrafią się zorganizować. I to jest odpowiedź dlaczego ich wyniki sportowe (praktycznie w każdej dyscyplinie sportu) są o niebo lepsze od naszych.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 24.06.2011, 21:18
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Przecież był wypożyczony przez całą rundę do Kolejarza Stróże i zagrał tam mniej niż 90 minut w 3 meczach. Chyba, że chodzi o Daniela Bruda?
Może być i Brud, chodzi mi o to, że teraz jest szansa na sprzedanie Garguły - myślę, że nie tylko na pozbycie się jego wielkiego kontraktu, ale i zarobienie na nim. Może i z Rado strzeliłem sobie w stopę, na Skonto bym go nie wystawił, wszak lepiej stawiać na młodzież, aniżeli utrzymywać Gułę na wysokich zarobkach, który zbyt wiele tej drużynie obecnie nie daje.
Odpowiedz cytując
Wisoman
Member

Od: 02.2008

Stary 24.06.2011, 21:19
spartan przesadzasz wymień choć 10 dyscyplin w których pepiki są od nas lepsi? Napisałem przynajmniej 10 ponieważ użyłeś stwierdzenia ( w praktycznie każdej)

Wszystko można co nie można byle z wolna i ostrożna
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 24.06.2011, 21:28
Cały tekst ok, ale:
spartan napisał(a):Wyświetl post
I to jest odpowiedź dlaczego ich wyniki sportowe (praktycznie w każdej dyscyplinie sportu) są o niebo lepsze od naszych.
od kiedy to?

Poza hokejem który jest ich sportem narodowym, nie widzę jakoś wielu dyscyplin w których są "o niebo lepsi". Oni mają hokej, my mamy żużel... Nawet w piłce ostatnio im się nie wiedzie...

Zresztą sprawdź sobie liczbę medali na igrzyskach...
Ddf
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 24.06.2011, 21:29
Wisoman napisał(a):Wyświetl post
spartan przesadzasz wymie? cho? 10 dyscyplin w których pepiki s? od nas lepsi? Napisa?em przynajmniej 10 poniewa? u?y?e? stwierdzenia ( w praktycznie ka?dej)
Pozwole si? wtracic - Pilka nozna, Hokej, Tenis ziemny i to byloby na tyle.
W siatkowce, pilce recznej, sportach motorowych, lekkoatletyce, koszylowce a nawet w sportach zimowych pepiki sa daleko daleko za nami
Sporty wodne (wioslarstwo, kajaki) jeszcze mozemy dopisac plus plywanie

Wiecej obiektywizmu w spojrzeniu na polski sport - jak na naklady finansowe i liczbe sportowcow zawodowych mamy wyniki wrecz rewelacyjne
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.06.2011, 21:42

Co o tym myślicie?
Myślę, że testy za Skorży i Kasperczaka to były zazwyczaj jakieś megawygłupy.Ponad 20 tzw. bramkarzy plus pewnie jeszcze więcej grajków z pola i z kim podpisaliśmy? Z Juniorem Diazem i z kimś jeszcze (Issa Ba?)? Oczywiście w pewnej sytuacji testy są ok, ale nie jak przyjeżdża np. jakiś grubas który nigdzie nie grał.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 24.06.2011, 21:48
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Mimo wszystkich dotychczasowych wzmocnień trzeba zauważyć, że o wynikach przesądza głównie klasa napastników. Możemy mieć mocną obronę ale to nic nie da, jeżeli atak nie będzie wystarczająco mocny. Taka sytuacja kończy się graniem na 1-0, co często obserwowaliśmy w ostatnim sezonie, widząc nieraz męczarnie ze zdobyciem gola a potem dramatyczne bronienie tego 1-0. Nie tędy droga.

Za to może być odwrotnie - jeżeli atak jest mocny to można wygrywać mając nawet słabą obronę, czego przykładem są lata gdy bramki seryjnie strzelali Zurawski do spółki z Kuźbą lub Frankowskim.

Dlatego wniosek jest następujący - atak zawsze powinien być najmocniejszą formacją w zespole, a gwiazdami całej drużyny powinni być klasowi napastnicy. Jeden (jak dla mnie dość przeciętny) Genkov, to stanowczo za mało. Na tę pozycję potrzebujemy napastnika, który będzie stwarzał realne zagrożenie przy każdym kontakcie z piłką. Killera, jak Żurawski kilka lat temu. Bez tego nie będzie wyników, choćbyśmy nawet Marcelo znów ściągnęli na obronę.

Zgadza się, atak też jest ważną formacją, dlatego napisałem, że potrzeba nam do pełni szczęścia napastnika/ zmiennika dla w tym momencie jedynego gościa, który sprawdza się w systemie 4-3-3 czyli Genkova.

Czy uważasz, że Genkov nie stwarza zagrożenia pod bramką przeciwnika ? Bo tak zrozumiałem z Twojej wypowiedzi.

Z czym się zgodzić nie mogę, bo przypomnieć należy, jak wyglądały nasze spotkania kiedy Genkova nie było na boisku ( Śląsk, Górnik ), moim zdaniem jest właśnie przeciwnie do tego jak mówisz. Stwarza on zagrożenie pod bramką przeciwnika, absorbuje uwagę obrony, przez co robi się więcej miejsca dla bocznych pomocników i stwarzamy sobie sytuację.

Co nie zmienia faktu, że drugi napastnik o podobnej charakterystyce jest nam bardzo potrzebny, było by super gdyby przyszedł napastnik o klasę lepszy.

Wojtas napisał(a):Wyświetl post
No wlasnie....

Przyklad Riosa pokazuje ze zawodnicy przychodzący z "kopalni" talentow za jaka uwazana jest Argentyna wcale nie musza "wciagnac" tej ligi nosem.

A tak wlasnie zapowiadany byl Rios-gwarant wielu bramek i asyst jak poł forum rokowało.A potem sie zastanawialo jak on moze byc tak wolny na Argentynczyka.

Wszystko pokaza sparingi i potem juz mecze w Pucharach.

Fakt faktem ze potrzebujemy jeszce napastnika-ale powiedzmy sobie szczerze -tak przefiltowanej kadry to mysmy juz dawno nie mieli,teraz tylko troche szczescia w losowaniach,........
Masz rację, podobnie sytuacja ma się z Brazylijczykami, nie każdy z nich jest Bogiem futbolu ( Beto) , ale do rzeczy, Rios nie był chyba pierwszoplanową postacią w swoim klubie, owszem z jego przyjściem wiązano dużo nadziei, dobrze wyszkolony technicznie piłkarz nie był w stanie przebić się do pierwszego składu Wisły, grając ogony i strzelając bramki jedynie w ME + jedną w Ekstraklasie to za mało jak na napastnika.

Sam osobiście, w początkowych okresach byłem zwolennikiem Riosa, uważałem, że ma nieprzeciętną technikę i właśnie będzie tym Argentyńczykiem, który tą ligę wciągnie nosem.
Nawet na wiosnę, byłem za tym aby dostawał więcej szans na granie od trenera, jednak to nie ja ustalam skład i nie ja siedzę z nimi na treningach.

Z tego co wiem, Rios nie był pomysłem Stana Valckx'a - bo jego w Wiśle wtedy jeszcze nie było.
W przypadku Nuneza sytuacja jest trochę inna, był obserwowany, jeżeli został wykupiony/ wypożyczony to myślę, że nie po to aby siedzieć na ławce rezerwowych. Osobiście mam cichą nadzieję, że będzie to zawodnik w stylu Meliksona i da tej drużynie więcej niż jego rodak.

Tak jak mówisz, wszystko zweryfikują sparingi, mecze pucharowe i ligowe. Bądźmy jednak dobrej myśli - chłopak ma u mnie czystą kartę na starcie.
Owszem można mieć uzasadnione obawy co do tego jak będzie wyglądała gra Nuneza, patrząc na to jak w Wiśle prezentował się Rios, jest dokładnie tak samo jak wtedy gdy przychodził Genkov - obawiano się, że pozyskaliśmy drugiego Christova.

Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Na razie takie gdybanie i wstawnianie Jovanoviaca za Pajlica jest z dupy -bo ambitny Dragan ze skladu wg mnie wygrysc sie łatwo nie da
Czyli mamy to na co tak długo czekaliśmy, konkurencję w składzie, walkę o pozycję i miejmy nadzieję, że wyjdzie nam to na dobre.
Zawodnicy będą dążyć do tego aby utrzymać miejsce w składzie, przez co rywalizacja będzie ostra, co spowoduje, iż poziom drużyny powinien się podnieść.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.06.2011, 21:54
Tylko że nie ma co porównywać Riosa do Nuneza. Ten drugi był w ostatnich sezonach podstawowym zawodnikiem w swoim zespole. A co by nie mówić Rosario Central to jeden z bardziej znanych klubów w Argentynie. Gość jest młody i ograny, a Rios był młody i grzał ławę. Taka subtelna różnica.
Nie mówię że Gervasio będzie naszą wielką gwiazdą, ale jestem przekonany że będzie lepszym piłkarzem niż Rios.
Odpowiedz cytując
miodzio
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 24.06.2011, 22:09
Czy ktoś mógłby napisać jak mniej więcej prezentują się transfery w Wiśle? Znaczy się kto dokładnie odszedł, a kogo jeszcze nie udało się pozbyć? Bo nie wiem, czy np taki Cikos dalej jest u nas, czy już wrócił z wypożyczenia, także jak wygląda sprawa z Łobo czy też Mączyńskim (bo był on chyba wypożyczony)...
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 24.06.2011, 22:12
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Tylko że nie ma co porównywać Riosa do Nuneza. Ten drugi był w ostatnich sezonach podstawowym zawodnikiem w swoim zespole. A co by nie mówić Rosario Central to jeden z bardziej znanych klubów w Argentynie. Gość jest młody i ograny, a Rios był młody i grzał ławę. Taka subtelna różnica.
Nie mówię że Gervasio będzie naszą wielką gwiazdą, ale jestem przekonany że będzie lepszym piłkarzem niż Rios.
zwłaszcza że grał ostatni sezon w quilmes
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.06.2011, 22:28
Czyli dzisiejszy komentarz rozwiał obawy o brak kolejnego Środkowego pomocnika, którym będzie Nunez !
Więc brakuje nam jeszcze z 2-3 zawodników, z czego musowo Napastnika i to przed Skonto.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
misiek189
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 24.06.2011, 22:41
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Czyli dzisiejszy komentarz rozwiał obawy o brak kolejnego Środkowego pomocnika, którym będzie Nunez !
Więc brakuje nam jeszcze z 2-3 zawodników, z czego musowo Napastnika i to przed Skonto.
Napastnik musi być, ale niekoniecznie przed Skonto. Napastnik musi być, aby mieć alternatywę w razie kontuzji Genkova, na Skonto nam go jeszcze nie trzeba, o ile nie będziemy zmieniać jakoś bardzo ustawienia (choć też można z przodu zagrać obok Gienka Małym czy Ilievem).

Swoją drogą Cwetan na tym filmiku z rugby pokazał, że prze gość z niego Martwi tylko to, że Sobol tak łatwo odpuścił.
Odpowiedz cytując
miodzio
Senior Member

Stary 24.06.2011, 22:43
Jestem ciekaw kogo wynajdzie Stan na pozycję napastnika. Czy kogoś lepszego niż Genkov, czy też jakiegoś zapchaj dziurę. No chyba ze Boguski ma być jego zmiennikiem...
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 24.06.2011, 22:50
miodzio napisał(a):Wyświetl post
Jestem ciekaw kogo wynajdzie Stan na pozycję napastnika. Czy kogoś lepszego niż Genkov, czy też jakiegoś zapchaj dziurę. No chyba ze Boguski ma być jego zmiennikiem...
Boguski nie jest zmiennikiem Genkova i nim nie będzie. W tej chwili Genkov jest "osamotniony" na swojej pozycji. Dlatego priorytetem jest, moim zdaniem sprowadzenie piłkarza o podobnych warunkach fizycznych, co Genkov, a do tego zawodnika skutecznego, potrafiącego dobrze grać głową. Nie ma co ukrywać - na takiego zawodnika trzeba wydać kasę i potrzebny jest on od zaraz, by wprowadzić rywalizację na pozycji Genkova.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.06.2011, 23:03
Jasne. Wcześniej te testy to najczęściej był wyraz kompletnej rozpaczy w klubie. Przyjeżdżały takie ułomy, że po samym CV można ich było odesłać do domu (jak ktoś sobie nie radzi w drugiej lidze chińskiej...).
Teraz jak już ktoś przyjeżdża, to na testy medyczne i żeby podpisać kontrakt. Poza tym umówmy się, że całe te "testy" to była jakaś kpina - co można powiedzieć o piłkarzu po kilku treningach i sparingach? Tym bardziej, ze trafiają do nas często zawodnicy po przejściach.

Wydaje mi się zresztą, że pozostałe polskie kluby również z tego typu praktyk rezygnują. Lepiej podpisać kontrakt z opcją przedłużenia jeżeli ma się wątpliwości, a jeżeli piłkarz wygląda na kompletną ofiarę to szkoda w ogóle czasu i pieniędzy. IMHO lepiej, że Maaskant dał pograć chłopakom z ME, niż gdyby miał w sparingu wybiec jakiś kolejny Alemao.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
miodzio
Senior Member

Stary 24.06.2011, 23:22
Jeżeli chodzi o testy bramkarzy, to zrobiła się z tego niezła komedia. Co chwilę media trąbiły o kolejnym zawodniku na tę pozycję... Oczywiście CV to jedno, a prezentowane umiejętności to drugie, ale mam nadzieję ze jednak Stan i Robert wybierają zawodników którzy naprawdę mogą coś wnieść do zespołu :}
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów