|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Kiedyś Staszek się wypowiadał sie, że jest przeciwny testom zawodników, a już wogóle nie wchodzą w grę testy grajków w trakcie sezonu ...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Może wyraziłem się trochę nieprecyzyjnie - jest relatywnie szybki w stosunku do swojego wzrostu - ma aż 187 cm, a do tego jest bardzo silny, dobrze zbudowany. Może stanowić też zagrożenie przy stałych fragmentach gry. Cóż - jak na naszą drużynę to chyba więcej nie potrzeba, czyż nie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Odejście Garguły to kwestia czasu zwłaszcza że Wisła może na tym skorzystać. Wystarczy że w rozliczeniu na Reymonta trafiłby Traore któremu sie znudziła gra w Lechii.A przy okazji pozbywając Skorżę szans na pozyskanie następcy Chinyamy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gargułę warto byłoby sprzedać, a zostawić sobie w roli rezerwowego Kamila Rado, który nauczyłby się dużo na treningach u boku Maaskanta. Móżnaby go wystawiać od czasu do czasu na końcówki, a to mogłoby zaprocentować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
.
Ostatnio edytowane przez Pawlolek : 24.06.2011 o godz. 19:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
O czym Ty mówisz ? W klubie starają się by na każdej pozycji było po dwóch dobrych, równych piłkarzy i w przypadku pożegnania się z Gułą będą musieli ściągnąć nowego rozgrywającego no chyba że Boguski będzie pełnił tą rolę a Ty chcesz Rado który nie wywalczył sobie miejsce w pierwszej 11 1-ligowego Kolejarza w tej roli ? To już Mączyński byłby 100 razy lepszy .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Z innej beczki... szkoda, że kilka lat temu zlikwidowano rezerwy. Teraz mamy wyrównaną kadrę i przydałoby się, aby każdy był w rytmie meczowym. Poza tym kilku młodych lepiej, aby ogrywało się w 2. lidze niż w Młodej Ekstraklasie. Wtedy byśmy też mieli lepszy wymiernik ich poziomu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ciekawe czy znowu polityka transferowa Wisly bedzie najlepsza sposrod klubow ekstraklasy - mina Wojciechowskiego moze byc bezcenna.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Niestety, póki nie będziemy mieli akademii z prawdziwego zdarzenia i profesjonalnego szkolenia młodzieży od najmłodszych siuśmajtków, to w Wiśle młodzi raczej nie zaistnieją. Za duża presja na wynik w krótkim czasie (co oczywiście jest z drugiej strony zrozumiałe).
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
.Pytałem, bo teraz pójdzie jedno nieprecyzyjne wyrażenie, 1000 osób je przeczyta, 100 zapamięta, za 10 stron ktoś powtórzy, a w poniedziałek przeczytamy w Fakcie, że gość ścigał się z Boltem. Nunez faktycznie relatywnie do wzrostu i do swojej postury jest dosyć szybki. Tylko jestem ciekaw co nam z tego przyjdzie, jak taki Śląsk ustawi się w jedenastu we własnym polu karnym. Nunez jako środkowy pomocnik zdecydowanie bardziej interesuje mnie pod względem techniki użytkowej, przeglądu pola i zmysłu do gry kombinacyjnej. Jeżeli tu miałby braki, to szybkość mu nie pomoże. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Novum polega na tym, iż powstające 6 ośrodków poza bazą sportową musi zapewniać także internaty, wyżywienie, opiekę trenerską w ilości odpowiedniej dla każdego trenującego hokeisty, opiekę medyczną oraz sprzętową na takim samym poziomie jak kluby ekstraklasowe. Ponadto musi zagwarantować zagranicznych sparingpartnerów dla swoich wychowanków oraz obozy i zgrupowania a także współpracować ze szkołami w których hokeiści będą się uczyć O tytuł ośrodka ubiegało się 9 klubów (chętnych było o wiele więcej ale na dziś nie spełniało wymagań). Czeski Związek Hokeja na Lodzie partycypuje w wydatkach dla takich ośrodków poprzez: - opłacanie rocznej pensji dla 3 trenerów (juniorów starszych, młodszych, i odpowiednika naszych trampkarzy) - kadra trenerska jest doszkalana przez związek i mogą być zatrudniani jedynie trenerzy z najwyższymi licencjami - gwarantuje stałą grę takich drużyn w najwyższej klasie rozgrywkowej tak aby nie było presji na wynik a jedynie na szkolenie młodzieży.... I teraz rodzi się pytanie o jakim sposobie szkolenia my mówimy jeśli w Polsce kluby działają na dobrze nam znanych zasadach. Szkółki są niedoinwestowane a leśne dziadki z PZPNu pobierają jedynie haracz na szkolenie w zamian nie dając nic. Powołujemy się na wzorce, niemieckie, francuskie czy najlepsze holenderskie gdy nie bogatsi i nie ludniejsi Czesi potrafią się zorganizować. I to jest odpowiedź dlaczego ich wyniki sportowe (praktycznie w każdej dyscyplinie sportu) są o niebo lepsze od naszych. ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może być i Brud, chodzi mi o to, że teraz jest szansa na sprzedanie Garguły - myślę, że nie tylko na pozbycie się jego wielkiego kontraktu, ale i zarobienie na nim. Może i z Rado strzeliłem sobie w stopę, na Skonto bym go nie wystawił, wszak lepiej stawiać na młodzież, aniżeli utrzymywać Gułę na wysokich zarobkach, który zbyt wiele tej drużynie obecnie nie daje.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
spartan przesadzasz wymień choć 10 dyscyplin w których pepiki są od nas lepsi? Napisałem przynajmniej 10 ponieważ użyłeś stwierdzenia ( w praktycznie każdej)
![]() ![]() Wszystko można co nie można byle z wolna i ostrożna |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Cały tekst ok, ale:
Poza hokejem który jest ich sportem narodowym, nie widzę jakoś wielu dyscyplin w których są "o niebo lepsi". Oni mają hokej, my mamy żużel... Nawet w piłce ostatnio im się nie wiedzie... Zresztą sprawdź sobie liczbę medali na igrzyskach... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
W siatkowce, pilce recznej, sportach motorowych, lekkoatletyce, koszylowce a nawet w sportach zimowych pepiki sa daleko daleko za nami Sporty wodne (wioslarstwo, kajaki) jeszcze mozemy dopisac plus plywanie Wiecej obiektywizmu w spojrzeniu na polski sport - jak na naklady finansowe i liczbe sportowcow zawodowych mamy wyniki wrecz rewelacyjne ![]()
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Myślę, że testy za Skorży i Kasperczaka to były zazwyczaj jakieś megawygłupy.Ponad 20 tzw. bramkarzy plus pewnie jeszcze więcej grajków z pola i z kim podpisaliśmy? Z Juniorem Diazem i z kimś jeszcze (Issa Ba?)? Oczywiście w pewnej sytuacji testy są ok, ale nie jak przyjeżdża np. jakiś grubas który nigdzie nie grał.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|||
Czy uważasz, że Genkov nie stwarza zagrożenia pod bramką przeciwnika ? Bo tak zrozumiałem z Twojej wypowiedzi. Z czym się zgodzić nie mogę, bo przypomnieć należy, jak wyglądały nasze spotkania kiedy Genkova nie było na boisku ( Śląsk, Górnik ), moim zdaniem jest właśnie przeciwnie do tego jak mówisz. Stwarza on zagrożenie pod bramką przeciwnika, absorbuje uwagę obrony, przez co robi się więcej miejsca dla bocznych pomocników i stwarzamy sobie sytuację. Co nie zmienia faktu, że drugi napastnik o podobnej charakterystyce jest nam bardzo potrzebny, było by super gdyby przyszedł napastnik o klasę lepszy.
Sam osobiście, w początkowych okresach byłem zwolennikiem Riosa, uważałem, że ma nieprzeciętną technikę i właśnie będzie tym Argentyńczykiem, który tą ligę wciągnie nosem. Nawet na wiosnę, byłem za tym aby dostawał więcej szans na granie od trenera, jednak to nie ja ustalam skład i nie ja siedzę z nimi na treningach. Z tego co wiem, Rios nie był pomysłem Stana Valckx'a - bo jego w Wiśle wtedy jeszcze nie było. W przypadku Nuneza sytuacja jest trochę inna, był obserwowany, jeżeli został wykupiony/ wypożyczony to myślę, że nie po to aby siedzieć na ławce rezerwowych. Osobiście mam cichą nadzieję, że będzie to zawodnik w stylu Meliksona i da tej drużynie więcej niż jego rodak. Tak jak mówisz, wszystko zweryfikują sparingi, mecze pucharowe i ligowe. Bądźmy jednak dobrej myśli - chłopak ma u mnie czystą kartę na starcie. Owszem można mieć uzasadnione obawy co do tego jak będzie wyglądała gra Nuneza, patrząc na to jak w Wiśle prezentował się Rios, jest dokładnie tak samo jak wtedy gdy przychodził Genkov - obawiano się, że pozyskaliśmy drugiego Christova.
Zawodnicy będą dążyć do tego aby utrzymać miejsce w składzie, przez co rywalizacja będzie ostra, co spowoduje, iż poziom drużyny powinien się podnieść. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Tylko że nie ma co porównywać Riosa do Nuneza. Ten drugi był w ostatnich sezonach podstawowym zawodnikiem w swoim zespole. A co by nie mówić Rosario Central to jeden z bardziej znanych klubów w Argentynie. Gość jest młody i ograny, a Rios był młody i grzał ławę. Taka subtelna różnica.
Nie mówię że Gervasio będzie naszą wielką gwiazdą, ale jestem przekonany że będzie lepszym piłkarzem niż Rios. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Czy ktoś mógłby napisać jak mniej więcej prezentują się transfery w Wiśle? Znaczy się kto dokładnie odszedł, a kogo jeszcze nie udało się pozbyć? Bo nie wiem, czy np taki Cikos dalej jest u nas, czy już wrócił z wypożyczenia, także jak wygląda sprawa z Łobo czy też Mączyńskim (bo był on chyba wypożyczony)...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Czyli dzisiejszy komentarz rozwiał obawy o brak kolejnego Środkowego pomocnika, którym będzie Nunez
! Więc brakuje nam jeszcze z 2-3 zawodników, z czego musowo Napastnika i to przed Skonto. ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Swoją drogą Cwetan na tym filmiku z rugby pokazał, że prze gość z niego ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jestem ciekaw kogo wynajdzie Stan na pozycję napastnika. Czy kogoś lepszego niż Genkov, czy też jakiegoś zapchaj dziurę. No chyba ze Boguski ma być jego zmiennikiem...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Boguski nie jest zmiennikiem Genkova i nim nie będzie. W tej chwili Genkov jest "osamotniony" na swojej pozycji. Dlatego priorytetem jest, moim zdaniem sprowadzenie piłkarza o podobnych warunkach fizycznych, co Genkov, a do tego zawodnika skutecznego, potrafiącego dobrze grać głową. Nie ma co ukrywać - na takiego zawodnika trzeba wydać kasę i potrzebny jest on od zaraz, by wprowadzić rywalizację na pozycji Genkova.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Teraz jak już ktoś przyjeżdża, to na testy medyczne i żeby podpisać kontrakt. Poza tym umówmy się, że całe te "testy" to była jakaś kpina - co można powiedzieć o piłkarzu po kilku treningach i sparingach? Tym bardziej, ze trafiają do nas często zawodnicy po przejściach. Wydaje mi się zresztą, że pozostałe polskie kluby również z tego typu praktyk rezygnują. Lepiej podpisać kontrakt z opcją przedłużenia jeżeli ma się wątpliwości, a jeżeli piłkarz wygląda na kompletną ofiarę to szkoda w ogóle czasu i pieniędzy. IMHO lepiej, że Maaskant dał pograć chłopakom z ME, niż gdyby miał w sparingu wybiec jakiś kolejny Alemao. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli chodzi o testy bramkarzy, to zrobiła się z tego niezła komedia. Co chwilę media trąbiły o kolejnym zawodniku na tę pozycję... Oczywiście CV to jedno, a prezentowane umiejętności to drugie, ale mam nadzieję ze jednak Stan i Robert wybierają zawodników którzy naprawdę mogą coś wnieść do zespołu :}
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|