The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.06.2011, 12:21
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Maskant pozamiatał - Nunez Defensywnym pomocnikiem ewenutualnie po prostu środkowym.
Maaskant powiedział, że widzi Nuneza w roli lewego pomocnika i że ten gra nieco defensywniej, niż Nourdin. Czytaliśmy ten sam wywiad? Bo ja tam nic nie widziałem, że Nunez ma grać defensywnego pomocnika. Bardziej wychodzi na to, że będzie rywalizował z Kirmem na lewej pomocy:

"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.06.2011, 12:21
Czyli Nunez jest u nas na podobnych zasadach i w podobnej roli jak jak Sivakov.
Odpowiedz cytując
duch1989
Member

Od: 05.2009

Stary 24.06.2011, 12:23
Sporo nam się rozjaśniło. Okazuje się że Stan mówiać o tym że są blisko zakontraktowania środkowego pomocnika, mówił o ...Gervasio. W takim razie możemy się spodziewać transferu lewego obrońcy, bo nie wierze żebyśmy zostali z samym Paljiciem.

Dziwie się niektórym że z potecjalnej podstawowej 11 wywalają Jaliensa. Maskaant wielokrotnie podkreślał że to właśnie ON jest dowódcą tego bloku defensywnego. Moim skromnym zdaniem Jovanović jeśli kogoś ma wygryżć to Chaveza o którego tak usilnie się staraliśmy.

Ze Skontem jestem niemal przekonany ze zagramy w zestawieniu Lamey-Jaliens-Jovanovic-Paljic, Osman z racji zmęczenia sezonem pewnie nie będzie jeszcze brany pod uwagę.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

yogul napisał(a):Wyświetl post
Dlatego tak jak napisałem dla mnie Nunez to nie typowy LO

ponieważ często wychodziliśmy z w środku z Wilkiem i Sobolem i moim zdaniem to się sprawdzało, ponieważ wtedy Maor grał jako taki wolny elektron w ofensywie i nie musiał się martwić o tyły, tak samo Kirm i Patryk którzy jak sami mówili mogli decydować się na indywidualne rajdy ryzykując stratę piłki.

---------------Pareiko---------------
Lamey--Jaliens-Jovanovic-Palijc
----------------------------------------
------------Sobolewski--------------
-------Nunez---------Melikson--------
Małecki------------------------Iliev
---------------Genkov---------------

tylko jedno przychodzi mi do głowy, nie mogę się doczekać najbliższego meczu!
Dupa. Często ? To chyba zapominasz ze jak graliśmy 2 defensywnych to tylko w meczach w ktorych Maaskant mowil ze bedziemy grali z kontry. Filozofia gry Roberto jest taka ,by grać pilką kombinacyjnie i do przodu. Do takiej gry 1 defensywny a nie dwóch. Zresztą, jak Czarusia lubie tak wiem ze bedzie miał bardzo cięzko o gre, wiem jednak ze Maaskant bedzie stosował rotajce i wystawiał pilkarzy ktorzy sa w najlepszej dyspozycji no i oczywiscie ustawiał piłkarzy pod rywala.
Na Skonto wychodzimy ofensywnie i jedziemy z nimi.Nie sadze by zagrali w pierwszym składzie nowi nieznani niezgrani piłkarze. Jeszcze ustawianie na środku Jovanovica. Na środku mamy Kewa,Osmana,Bunoze i Kowalskiego wiec imho serb nie został sprowadzony jako stoper.Nuneza tez oceniac nie bede, widziałem filmik ....ale z Kirmem moglbym nagrac lepszy. Liga polska weryfikuje wszystko, dlatego spodziewam sie sprawdzonej jedenastki na rywalizacje z Łotyszami.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

willow napisał(a):Wyświetl post
Maaskant powiedział, że widzi Nuneza w roli lewego pomocnika i że ten gra nieco defensywniej, niż Nourdin. Czytaliśmy ten sam wywiad? Bo ja tam nic nie widziałem, że Nunez ma grać defensywnego pomocnika. Bardziej wychodzi na to, że będzie rywalizował z Kirmem na lewej pomocy:

„Nunez to zawodnik, który może grać na wielu pozycjach na lewej stronie, ale najlepsza pozycja dla niego to lewa strona środka pomocy” – charakteryzuje z kolei drugiego nowego gracza Maaskant.

Czytanie ze zrozumieniem się kłania.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Maaskant powiedział, że widzi Nuneza w roli lewego pomocnika i że ten gra nieco defensywniej, niż Nourdin. Czytaliśmy ten sam wywiad? Bo ja tam nic nie widziałem, że Nunez ma grać defensywnego pomocnika. Bardziej wychodzi na to, że będzie rywalizował z Kirmem na lewej pomocy
Widzi go w roli lewego, środkowego pomocnika... Tak jak Jovanovica w roli lewego, śrdokowego obrońcy
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.06.2011, 12:24
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...enuja_z_wisla/

już jesteśmy mądrzejsi

http://www.youtube.com/watch?v=KMIZC...layer_embedded

P.S. Za Paljicia dobry obrońca i mamy mocną pakę.
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.06.2011, 12:25

Chyba jednak na środku będzie grał...
"Owszem, Nunez może grać na lewej obronie, ale raczej nie będę go wystawiał na tej pozycji. Jak wiadomo lubię zawodników, którzy mogą grać na kilku pozycjach, ale Nuneza widzę zdecydowanie jako pomocnika, który o miejsce na boisku będzie walczył z innymi środkowymi pomocnikami” – przekonuje Robert Maaskant.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 24.06.2011, 12:29
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
„Nunez to zawodnik, który może grać na wielu pozycjach na lewej stronie, ale najlepsza pozycja dla niego to lewa strona środka pomocy” – charakteryzuje z kolei drugiego nowego gracza Maaskant.

Czytanie ze zrozumieniem się kłania.
I gdzie tu jest napisane, ekspercie od czytania, że będzie grał defensywnego pomocnika?
Maaskant wyraźnie mówi, że najlepszy dla Nuneza jest "lewy kanał", czyli cała lewa strona boiska...
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.06.2011, 12:29
Lamey będzie pierwszym, w obwodzie Kew i Jovanović

Cytat:
I gdzie tu jest napisane, ekspercie od czytania, że będzie grał defensywnego pomocnika?
Maaskant wyraźnie mówi, że najlepszy dla Nuneza jest "lewy kanał", czyli cała lewa strona boiska...
w ustawieniu 4-3-3 będzie jednym z 3 pomocników IMHO, czyli:
Sobol - Nunez - Melex
Mały - Genkow - Kirm
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 24.06.2011 o godz. 12:32.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 24.06.2011, 12:31
Myślę, że tworzą nam się rywalizujące ze sobą pary:

Bunoza/Jovanovic
Chavez/Jaliens
Iliev/Kirm
Sobol/Wilk
Nunez/Jirsak

Wydaje się, że całkiem możliwe jest zakontraktowanie jeszcze lewego i prawego obrońcy oraz napastnika. Wtedy tylko Mały i Melikson nie mieliby naturalnego zmiennika (chyba, że liczyć Boguskiego i Gargułę - ale to nie ten kaliber...)

Nie lewa pomoc, tylko lewa strona środka pomocy...

--------------Melikson----------------
------Nunez--------------------------
---------------------Sobol-------------
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 24.06.2011 o godz. 12:34.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Stary 24.06.2011, 12:32
Gdzie napisałem, że ma grać defensywnego pomocnika? Naucz się czytać, a potem się wypowiadaj. Najlepsza pozycja dla Nuneza wg Maaskanta, to: lewa strona środka pomocy, a nie pozycja lewego pomocnika.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 24.06.2011, 12:33
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Lamey będzie pierwszym, w obwodzie Kew i Jovanović

w ustawieniu 4-3-3 będzie jednym z 3 pomocników IMHO, czyli:
Sobol - Nunez - Melex
Mały - Genkow - Kirm
A w ustawieniu z Sobolem i Wilkiem jakby to miało wyglądać?

KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Gdzie napisałem, że ma grać defensywnego pomocnika? Naucz się czytać, a potem się wypowiadaj. Najlepsza pozycja dla Nuneza wg Maaskanta, to: lewa strona środka pomocy, a nie pozycja lewego pomocnika.
Chłopie, weźże wytrzeźwiej... cytowałem nie Ciebie, tylko Angmira. To on napisał, że Nunez będzie grał defensywnego, a Tyś się wtrynił między wódkę a zakąskę...
Ostatnio edytowane przez Markus : 24.06.2011 o godz. 13:37.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 24.06.2011, 12:36
Czyli potrzeba dalej klasowego lewego obroncy, skoro Nunez jest traktowany jako pomocnik. Mam nadzieje, ze z Paljicem nie wyjdziemy w dalszych rundach. Boki obrony na chwile obecna, to nasza pieta achillesowa.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 24.06.2011, 12:38
Cytat:
Dupa. Często ? To chyba zapominasz ze jak graliśmy 2 defensywnych to tylko w meczach w ktorych Maaskant mowil ze bedziemy grali z kontry.
Moje zdanie jest takie że będziemy grać w pucharach na 2 defensywnych. Może nie ze Skonto ale pozostałe mecze będziemy tak rozgrywać. Zakładając że nie damy rady ściągnąć Sivakova to jeszcze jeden zawodnik z odbiorem piłki jest wskazany. Bo na tej pozycji jest tylko Wilki Sobol. Bawienie się w pokazywanie wyższości piłkarskiej może się źle skończyć bo ja też jestem zdania że najlepiej wyglądaliśmy wtedy kiedy graliśmy z kontry.
Według Maaskanta Nunes to zawodnik który potrafi powalczyć o piłkę także on może sprawdzić się w tej roli.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 24.06.2011 o godz. 12:44.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Stary 24.06.2011, 12:39
Chłopie, weźże wytrzeźwiej... cytowałem nie Ciebie, tylko Angmira. To on napisał, że Nunez będzie grał defensywnego, a Tyś się wtrynił między wódkę a zakąskę...
Wtrąciłem się, bo napisałeś, że będzie grał na skrzydle, a Maaskant wyraźnie podkreślił, że środek pomocy to najlepsza pozycja dla Nuneza.
Odpowiedz cytując
vojtex
Member

Od: 02.2009

Stary 24.06.2011, 12:43
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...enuja_z_wisla/

a propo pozycji nowych graczy ...
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 24.06.2011, 12:49
Nie ,źle zrozumiałeś . On powiedział ,że przewiduje dla tego piłkarza miejsce w środku pomocy bardziej z lewej strony a nie na lewym skrzydle więc pewnie nasza pomoc z Nuneza będzie wyglądała tak :
--------Melikson------------
Nunez----------Sobolewski
z tym że Sobol ( Wilk ) będzie typowym defensywnym pomocnikiem a Nunez takim bardziej środkowym i podobnie jak Siva czy Tomek będzie wychodził wyżej i również odpowiadał za ofensywę .
Podobnie ma się sprawa z Marko - powiedział że widzi go z lewej strony środka obrony więc nie chodzi mu o lewą obronę wg Twojego toku rozumowania .
Wracając jeszcze do środka obrony to ciekawy duet się szykuje na prawej stronie Jaliens - Chavez i raczej to ten pierwszy jest faworytem choć dużo będzie zależało od tego z jakim zespołem będziemy grali i jaką taktykę będziemy mieli obraną na to spotkanie .

westersyl napisał(a):Wyświetl post
Moje zdanie jest takie że będziemy grać w pucharach na 2 defensywnych. Może nie ze Skonto ale pozostałe mecze będziemy tak rozgrywać. Zakładając że nie damy rady ściągnąć Sivakova to jeszcze jeden zawodnik z odbiorem piłki jest wskazany. Bo na tej pozycji jest tylko Wilki Sobol. Bawienie się w pokazywanie wyższości piłkarskiej może się źle skończyć bo ja też jestem zdania że najlepiej wyglądaliśmy wtedy kiedy graliśmy z kontry.
Według Maaskanta Nunes to zawodnik który potrafi powalczyć o piłkę także on może sprawdzić się w tej roli.
No właśnie na miejsce Sivakova pozyskaliśmy Nuneza - tak wynika z wywiadu z trenerem no chyba że Jirsak zostanie przesunięty do przodu jako rywal dla Meleksa i wtedy możliwe że ściągniemy jeszcze jednego zawodnika na tą pozycję ale nie wydaje mi się żeby tak było.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 24.06.2011 o godz. 12:52.
Odpowiedz cytując
Radeon
Junior Member

Od: 08.2006

Stary 24.06.2011, 12:52
sorry panowie ale wydaje mi sie ze kazdemu z was cos w tych rozwazaniach na temat skladu umyka.
Kluczowe wydaje sie byc to iz mamy graczy uniwersalnych, ktorzy potrafia grac dobrze na wiecej niz jednej czy nawet dwoch pozycjach. To oznacza ze nie potrzeba nam 22 grajkow i rownorzednego zmiennika na kazda z pozycji, zreszt w malo ktorym klubie tak jest...wystarczy nam 18-19 graczy uniwersalnych. Moze to rowniez oznaczac ze wcale nie kupimy juz Lewego obroncy bo na ta pozycje przypisany jest pajlic i Nunez jako ewentualny zmiennik...

Jak dla mnie to wisla w nowym sezonie (poki co..) bedzie wygladac tak:

------------------------------- - -- Pereiko/Jovanic/Kurto----------------------------------------------------------------------
------Lamey/Jaliens/Burliga---------Chavez/Jaliens/Kowalski--------------- Jovanovic/Bunoza---------------Pajlic/Nunez

-------------------------------------- Sobolewski/Wilk-----------------------------------------------------------------
============================ Nunez/Jirsak/Gargula==================
-------------------------------------------- Melikson/Gargula---------------------------------------
=====Malecki/Kirm/Boguski ============================= Kirm/Iliev/Melikson
---------------------------------------------Genkov/Iliev/Malecki--------------------------------------------

Jak dla mnie to jedyna pozycja do ewentualnego obsadzenia to jest ten nieszczesny silny napastnik w stylu Genkova a przeciez nikt nie wie czy Iliev sobie zmienijac go nie poradzi bez szkody dla jakosci gry...

Tak w ogole to czy ktos orientuje sie co z Lobo ? Kontrakt nie rozwiazany (watpie zeby tak dalo sie go rozwiazac lekko) i gosc jest w zawieszeniu. Ten serial sie kiedys skonczy?
Powód: edit
Ostatnio edytowane przez Radeon : 24.06.2011 o godz. 12:56.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 24.06.2011, 12:53
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Nie ,źle zrozumiałeś . On powiedział ,że przewiduje dla tego piłkarza miejsce w środku pomocy bardziej z lewej strony a nie na lewym skrzydle więc pewnie nasza pomoc z Nuneza będzie wyglądała tak :
--------Melikson------------
Nunez----------Sobolewski
z tym że Sobol ( Wilk ) będzie typowym defensywnym pomocnikiem a Nunez takim bardziej środkowym i podobnie jak Siva czy Tomek będzie wychodził wyżej i również odpowiadał za ofensywę .
Podobnie ma się sprawa z Marko - powiedział że widzi go z lewej strony środka obrony więc nie chodzi mu o lewą obronę wg Twojego toku rozumowania .
Wracając jeszcze do środka obrony to ciekawy duet się szykuje na prawej stronie Jaliens - Chavez i raczej to ten pierwszy jest faworytem choć dużo będzie zależało od tego z jakim zespołem będziemy grali i jaką taktykę będziemy mieli obraną na to spotkanie .
O interpretacje słów Maaskanta nie ma się co sprzeczać, każdy ma swoją
Ja to zrozumiałem inaczej, Ty inaczej. I tak wszystko zweryfikuje boisko
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 24.06.2011, 12:55
O interpretacje słów Maaskanta nie ma się co sprzeczać, każdy ma swoją
Ja to zrozumiałem inaczej, Ty inaczej. I tak wszystko zweryfikuje boisko
Ale tu nie chodzi o interpretację , trener wyraźnie powiedział gdzie widzi tego zawodnika no chyba ,że na oficjalnej coś źle przetłumaczyli :
Cytat:
Nunez to zawodnik, który może grać na wielu pozycjach na lewej stronie, ale najlepsza pozycja dla niego to lewa strona środka pomocy
Ewentualnie Maskantowi mogło chodzić o takie ustawienie :
Nunez--------------Melikson
--------Sobolewski---------
ale nie sądzę ponieważ Maor wtedy miałby więcej zadań w defensywie a w poprzedniej rundzie był takim wolnym strzelcem , był tak gdzie piłka a duet pomocników odwalał czarną robotę więc to raczej się nie zmieni , przynajmniej ja tak myślę .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 24.06.2011 o godz. 13:01.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 24.06.2011, 13:02
Ale tu nie chodzi o interpretację , trener wyraźnie powiedział gdzie widzi tego zawodnika no chyba ,że na oficjalnej coś źle przetłumaczyli :
Tak. "Najlepsza", ale nie jedyna. Zawodnik może grać na każdej pozycji po lewej stronie boiska. To raz.
Dwa, ja się ustosunkowałem do słów Angmira, który napisał, że Maaskant widzi Nuneza jako defensywnego pomocnika, więc nie rozumiem, do czego się chcecie przyczepić?
Chcecie jeszcze długo ciągnąć tę dyskusję?
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 24.06.2011, 13:09
Tak. "Najlepsza", ale nie jedyna. Zawodnik może grać na każdej pozycji po lewej stronie boiska. To raz.
Dwa, ja się ustosunkowałem do słów Angmira, który napisał, że Maaskant widzi Nuneza jako defensywnego pomocnika, więc nie rozumiem, do czego się chcecie przyczepić?
Chcecie jeszcze długo ciągnąć tę dyskusję?
A do czego ja się przyczepiam ? Powtarzam tylko to co mówił trener a posty takich użytkowników jak Angmir staram się nie czytać.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.06.2011, 13:13
Po dzisiejszym niusie ustawienie prawdopodobnie wyglądać będzie tak

czyli jeszcze zmiennik dla Paljica i Genkowa

Ile razy trzeba powtarzać że Małecki nie będzie grał na szpicy, to nie ten typ piłkarza. On musi być w ciągłym ruchu bo czekanie na piłkę kilka minut to nie w jego stylu. On wtedy szaleje bo to piłkarz na ciągłym speedzie który musi popierdalać jak mały samochodzik.. a jeśli któryś z trenerów wystawi go na szpicy to tylko mu zrobi krzywdę a on sam jest bezproduktywny i o wiele mniej daje drużynie.

Bardziej mi chodziło o wstępne rozumowanie Roberta bo przecież wiadomym jest że ustawienie się może zmienić i to diametralnie.. nie jest zresztą powiedziane że każdy z transferów wypali więc z góry zakładać że Lamey tu, Jovanovic tam a Nunez gdzie indziej na razie mija się z celem. Równie dobrze nikt z nich nie wygryzie pozostałych ze składu. Sparingi dużo nie dadzą do myślenia, dopiero po kilku meczach o stawkę będziemy wiedzieli na czym stoimy. Bramkarza nie było sensu zamieszczać bo wiadomo kto jest numerem jeden
Ostatnio edytowane przez CH. : 24.06.2011 o godz. 13:41.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 24.06.2011, 13:29
CH. napisał(a):Wyświetl post
Uważam ,że tak to wyglądać nie będzie ale czas pokaże i dłuższe dywagacje teraz na ten temat nie mają sensu , jutro podczas sparingu może coś się wyjaśni .
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 24.06.2011, 13:34
CH. napisał(a):Wyświetl post

czyli jeszcze zmiennik dla Paljica i Genkowa

Ile razy trzeba powtarzać że Małecki nie będzie grał na szpicy, to nie ten typ piłkarza. On musi być w ciągłym ruchu bo czekanie na piłkę kilka minut to nie w jego stylu. On wtedy szaleje bo to piłkarz na ciągłym speedzie który musi popierdalać jak mały samochodzik.. a jeśli któryś z trenerów wystawi go na szpicy to tylko mu zrobi krzywdę a on sam jest bezproduktywny i o wiele mniej daje drużynie.
Nie byłbym do końca pewien. Osobiście uważam, że przynajmniej na początku jednak w środku będzie grał Jaliens a nie Chavez. Dodatkowo, myślę, że przy takiej kadrze jak dzisiaj posiadamy to Nunez będzie grał z Sobolem. Sobol wtedy będzie typowym defensywnym pomocnikiem, Melikson będzie rozgrywał i pchał do przodu grę a Nunez będzie spełniać taką rolę jaką miał Sivakov (inna spraw, że poza meczem w Gdyni słabo to wychodziło), czyli takiego łącznika między Sobolem a Meliksonem który będzie miał i odebrać piłkę i również rozegrać do przodu.

Tak to widzę na dzisiaj.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 24.06.2011, 13:36
Uważam ,że tak to wyglądać nie będzie ale czas pokaże i dłuższe dywagacje teraz na ten temat nie mają sensu , jutro podczas sparingu może coś się wyjaśni .
Ja nawet jestem pewien, że to tak nie będzie wyglądało. Bez bramkarza nie da rady ! XD
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 24.06.2011, 13:41
Ja do wszystkich waszych ustawień taktycznych wprowadziłbym taką poprawkę że w pucharach(może poza meczem ze Skonto) będziemy grać dwoma defensywnymi pomocnikami.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.06.2011, 13:47
Palijc to jest lewy pomocnik, w defensywie jest za słaby.Za często go ogrywali w lidze.Z szybkim skrzydłowym jak np Peszko to sobie nie poradził.Na jego pozycji widziałbym Jovanovicia.Na środku Chaveza z Jaliensem (lub z Bunoza) a na prawej stronie Lameya.
---------------Genkov----------------
Nunez-------Melikson-------Małecki
-----------Sobol----Wilk--------------
Jovanovic-Chavez-Bunoza-Lamey
-------------Pareiko------------------

Jeśli Bunoza nie wróci do formy to postawiłbym na Jaliensa
Ostatnio edytowane przez AYALA : 24.06.2011 o godz. 13:50.
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 24.06.2011, 13:52
Jeszcze lewy obrońca, napastnik i będzie cudownie , ktoś może powiedzieć że jeszcze niewiadomo czy te transfery okażą się trafione ale na dzień dzisiejszy niewierze że Iliev jest gorszy od Riosa, Nunez od Boukhariego, Lamey od Cikosa, Jovanović od Kowalskiego (z Kowalem pewnie sie pożegnamy ). Oj będzie sporo dobrych graczy siedziało u nas na ławce gdzie w 90% zespołów naszej ekstraklasy byliby uważani za liderów. Mając tak liczną kadre będzie można grać jedną 11 w pucharach i drugą w lidze, pucharze Polski . Napewno nie powtórzymy tego błędu co Lech w tamtym sezonie , tylko nie możemy dać ciała w Europie i zakwalifikować się do grupy Ligi Europy (grupe Ligi Mistrzów traktuje jako mega bonus i miłą niespodzianke)
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów