The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2011, 22:21
Lysy napisał(a):Wyświetl post
- sprzedać kogoś zdwójki Irsak/Garguła (chętniej bym się pozbył Tomasa , bo miał więcej czasu na pokazanie formy, a niczym nie zachwycił)
.
Błagam!

Nazwisko Tomasa brzmi Jirsak!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.06.2011, 22:23
willow napisał(a):Wyświetl post

A tak na serio, Patryk jako napastnik - nie bardzo.
Jeśli to ten drugi - bardziej taki wolny elektron.Patryk to zupełnie inny typ niż Genkow czy Brożek.On nie może czekać na tą jedną piłkę przez 20 minut bo szlag go trafi - On musi być non stop pod grą.Mi się jego dzisiejsza pozycja podoba, czyli niby skrzydłowy ale schodzący często do środka ale jeśli miał by grac w ataku to nie jako ten ostatni a ten co często jest przy piłce, czyli nie pole karne.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.06.2011, 22:26
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Błagam!

O czymś to świadczy że po tylu latach częśc nie wie jak sie pisze to nazwisko. Może gdyby mniej się chował w meczach.
Cóż drugim Szymkowiakiem on raczej nie zostanie, a że rok kontraktu do końca został to można się przemęczyć. W sam raz opcja na ławę i końcówki gdzie potrafi od czasu do czasu błysnąć,
..
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.06.2011, 22:27
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Błagam!

To nie błagaj Doskonale wiem jak się pisze nazwisko naszego piłkarza, ale przy dzisiejszej pogodzie, okocimie mocne szybciej uderzają do głowy i mam prawo popełnić literówkę, czyż nie ? Zwłaszcza, że mamy okazję do świętowania.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 23.06.2011, 22:29
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze raz brawo dla Stana i Bogdana , za świetne transfery.
Nasze transfery zweryfikuje boisko... Więc za wczesnie by mówić o tym, że są świetne. Jednakże brawa obu Panom się należą, chociażby za sam fakt dokonania tych transferów
Odpowiedz cytując
WiernyWiśle
Member

Od: 06.2007

Stary 23.06.2011, 22:29
Oby teraz pozbyli się Kowalskiego. 5 środkowych obrońców w Wiśle to o Kowalskiego za dużo
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.06.2011, 22:32
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście że RM kieruje sie sentymentami przy ustalaniu składu - wszyscy trenerzy mają swoich ulubieńców
no to już wiesz czemu Jaliens raczej na pewno będzie grał w podstawowej 11
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 23.06.2011 o godz. 22:39.
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.06.2011, 22:32
nigdy tego nie robiłem, ale zaproponuję swoją "11" uwzględniając nowych i przy przesunięciu Kirma na obronę

Pareiko - Lamey, Jaliens, Chavez, Kirm - Gerwazy, Sobol, Meleks, Iliev, Mały - Genkov

Mamy niezłą paczkę i jeszcze ciekawe rezerwy...
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 23.06.2011, 22:33
tofik napisał(a):Wyświetl post
O czymś to świadczy że po tylu latach częśc nie wie jak sie pisze to nazwisko. Może gdyby mniej się chował w meczach.
Cóż drugim Szymkowiakiem on raczej nie zostanie, a że rok kontraktu do końca został to można się przemęczyć. W sam raz opcja na ławę i końcówki gdzie potrafi od czasu do czasu błysnąć,
nie chodzi o wiedzę lub jej brak - rozchodzi się o elementarny szacunek dla piłkarza, naszego klubu.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.06.2011, 22:35
willow napisał(a):Wyświetl post

Napastnik i środkowy ofensywny pomocnik i okienko uznam na kompletne. Choć oczywiście jak nikt nie dojdzie, płakać też nie będę. I tak jest lepiej, niż w ostatnich latach.
!!
Cytat:
Jako ofensywny pomocnik grać mogą:

Melikson, Garguła, Jirsak, Boguski od biedy Małecki czy Kirm, a może zostanie w kadrze Mączyński.

Jako Defensywny pomocnik grać mogą:

Sobolewski (36 lat), Wilk, ... Jirsak (nie do końca się nadaje) ... Mączyński (może nie wiem - najprawdopodobniej i tak nie będzie grał w Wiśle)

mamy 4 zawodników mogących grać za napastnikiem, i 3 opcje rezerwowe (jeśli liczyć Ilieva który też podobnie grał, a może i Nunesa - wtedy 4) na 1 pozycję

oraz
mamy 2 zawodników w tym emeryt mogących grac defensywnego pomocnika i 1 opcję rezerwową (może 2) na pozycję 2 pomocników defensywnych !!

A ty chcesz więcej ofensywnych pomocników
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 23.06.2011, 22:38
Gdzieś czytałem, że Marko Jovanović może też grać na pozycji DP.
Odpowiedz cytując
Fan123
Banita

Od: 06.2011

Stary 23.06.2011, 22:42
Angmir od kiedy Sobolewski ma 36lat? Nie rób z niego takiego dziadka
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 23.06.2011, 22:42
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
całe szczęście , że w piłkę nożną gra się na murawie

ciekawe gdzie jeszcze nasi niestrudzeni pismacy Gargułę umieszczą?

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/tra...wiadomosc.html
Jeśli Garguła chciałby odejść ze względów ambicjonalnych, a Lechia zaproponowałaby mu jeden z wyższych kontraktów w zespole i perspektywę gry w pierwszej 11-tce to myślę, że moglibyśmy go oddać nawet za darmo. W końcu nic za niego nie zapłaciliśmy, no i nic ciekawego u nas nie pokazał żeby liczyć na jakiś konkretny zysk z jego transferu.

Garguła ma jeszcze 2 lata kontraktu, więc samo zaoszczędzenie na jego pensji byłoby wskazane. Mam nadzieję, że Valckx działa też czasem "w drugą stronę" i proponuje niektórych naszych piłkarzy innym klubom.

Ciekawe jak potoczy się sprawa z Łobodzińskim. Zagłębie z Bartczakiem i Stasiakiem rozwiązało umowy krótko po ich zawieszeniu, a u nas nadal cisza w tym temacie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.06.2011, 22:44
tofik napisał(a):Wyświetl post
w ostatnim sezonie i Garguła i Jirsak mieli porównywalny czas gry ( powiedzmy ) , Jirsak rozegrał 1421 minut przy 25 spotkaniach , Garguła 20 spotkań i 1086 . Bardzo dobre momenty Tomasa jestem sobie w stanie przypomnieć : Mecz z Legią u siebie , zawodnik meczu z Ruchem . Super klepa z Meliksonem przy bramce na 3-1 z Bełchatowem , natomiast przy nazwisku Garguły można postawić sobie wielki , a nawet ogromny znak zapytania . jedna dosyc przypadkowa asysta w meczu z Lubinem i to wszystko . Gdy Jirsak dostawał od Maaskanta szanse o byc albo nie byc , to ją zawsze wykorzystwał ( Legia , Ruch ) , natomiast Garguła zwykł je okropnie marnować ( Podbeskidzie )

do tego jeśli dodać wysokość kontraktu oraz wiek obu zawodników ( Tomas 3 lata młodszy ) jestem za sprzedażą Garguły , gdyż na niego będzie juz bardzo cięzko znaleźć jakichkolwiek chętnych , a Tomas właśnie wkracza w najlepszy wiek dla piłkarza ( 27 lat ) wiec kto wie czy nie będzie własnie coraz lepszy .
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.06.2011, 22:47
vaazon napisał(a):Wyświetl post
Oj kurde, a zapomniałem, że i Lamey może grać na lewej. Już w ogóle nie kminię tego bloku defensywy, bo tylko przyprawia mnie o ból głowy.

Pamiętajcie, że para stoperów Chavez - Jaliens ma ten plus, że grali ze sobą przez pół roku, więc są zgrani. Jak dla mnie, Jovanovic jest szykowany raczej na bok.
Para Chavez Jaliens ma ten minus, że w lidze sprawdziła się bardzo przeciętnie i żaden z zawodników z tej pary nie umie dobrze grać w powietrzu.

kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Cel Maaskanta osiągnięty. Mamy wielu piłkarzy uniwersalnych. Z ciekawości zrobiłem sobie rozpiskę.

Bramkarz: Pareiko*, Jovanic, Kurto
Prawa obrona: Lamey*, Jaliens, Jovanovic, Burliga
Środek obrony: Chavez*, Jovanović*, Bunoza, Jaliens, Kowalski
Lewa obrona: Nunez*, Pajlić, Lamey, Burliga
Defensywny pomocnik: Sobolewski*, Wilk*, Brud
Ofensywny pomocnik: Melikson*, Garguła, Jirsak, Mączyński, Rado, Brud
Prawe skrzydło: Małecki*, Kirm, Iliev, Burliga, Boguski
Lewe skrzydło: Iliev*, Nunez, Kirm, Małecki, Boguski, Garguła
Napastnik: Genkov*, Boguski

* zaznaczyłem moim zdaniem podstawowych zawodników
Z większością się zgodzę, ale mam wątpliwości co do ataku.
1) Nie wierzę, żeby Boguski był brany pod uwagę na szpicy, kompletnie nie ten typ zawodnika
2) Zestawienie pomocy będzie się zapewne zmieniało, bo trener nie chce grać parą Wilk - Sobolewski. Zdecydował się tak kończyć sezon, bo mieliśmy słabą obronę i to był jedyny sposób żeby ją załatać.
3) Jeżeli ściągniemy dobrego środkowego pomocnika, to bardzo możliwe, że Melikson pójdzie na bok ataku. W wielu meczach minionego sezonu podwajał pozycję skrzydłowego, tym samym blokując wyjście naszego bocznego obrońcy - trener musi to jakoś rozwiązać, bo potem na skrzydle jest tłoczno, a w środku nie ma piłkarzy na wykończenie.
4) Jeśli Boguski wróci do dobrej dyspozycji, może przejąć miejsce Meliksona za atakiem, bo takiego gracza tam potrzebujemy, nie dryblującego, ale szukającego miejsca i pokazującego się partnerom pod grę.
5) Dwa dobre transfery do pomocy i ataku mogą jeszcze wywrócić tę rozpiskę do góry nogami.
6) Moje osobiste zdanie od dłuższego czasu, - Burliga na środek ataku.

Dzimi napisał(a):Wyświetl post
No to popełniłeś poważny błąd. Obowiązkowa lektura, aby nadrobić zaległości: http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...eszlym,1657786

Cytuje kluczowy fragment z wypowiedzi Maaskanta:

To są słowa Maaskanta, to on decyduje kto zagra, także że nie ma szans, aby Jaliens siedział na ławce.
Trener wielokrotnie podkreślał, że ma zamiar dostosowywać styl gry do przeciwnika, to powinno tyczyć się również obrony. Na dziś ma kilku stoperów o różnej charakterystyce i z nich będzie wybierał. Jak dla mnie akurat para Chavez - Jaliens jest mało prawdopodobna ze względu na kiepską grę w powietrzu.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.06.2011, 22:47
Jak dla mnie Nunez będzie grał w środku pola obok Meliksona - to jest ten szykowany środkowy pomocnik. Takie mam zdanie, ale to musi jeszcze Maaskant potwierdzić w jego ustawieniu boiskowym. Myślę, że nadal szukamy lewego obrońcy i napastnika - to są dwa transfery, które można nazwać priorytetowymi.
Odpowiedz cytując
WiernyWiśle
Member

Stary 23.06.2011, 22:48
W drużynie takiej jak Wisła 6 środkowych pomocników wystarczy - to jest max (nie można kasy marnować). Gramy 3 w pomocy. 2 defensywnych środkowych - mamy, 2 takich typowo środkowych (takich ni to defensywny ni ofensywny wsparcie dla def i ofe) - mamy jednego Tomka (był min Siva) i 2 ofensywnych - mamy (Garguła zasadniczo takim był/jest/miał być). Tylu środkowych to max i to przy grze w lidze,puchar polski, liga mistrzów/europejska. 3 Bramkarzy, 7 obrońców, 4 skrzydłowych, 1 napastnik. Napastnik najbardziej potrzebny jeżeli starczy kasy to może jeszcze ten środkowy ale to tylko ewentualność.

Jestem przekonany że duet Robert - Stan tak to widzą(jeżeli chodzi o środkowych pomocników). I jeszcze jedno Boguski na pewno będzie walczył z Małym o miejsce. Jest podobnego wzrostu i co Mały a jest mniej przypakowany więc na szpicy sprawdzi się tak samo jak Mały przy taj taktyce. Wiemy jak to się skończyło w lidze...
Ostatnio edytowane przez WiernyWiśle : 23.06.2011 o godz. 22:56.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 23.06.2011, 22:49
Fan123 napisał(a):Wyświetl post
Angmir od kiedy Sobolewski ma 36lat? Nie rób z niego takiego dziadka
Rok różnicy - czepiasz się Ale pomijając - widze ze wielu ludzi ma myśli że Sobol jest niezniszczalny. Otóż nie - już w tym sezonie był wyraźnie słabszy niż w poprzednim, a będzie tylko gorzej.

Na tej pozycji trzeb zapoepszac przez cały mecz, i szczerze wątpie żeby Sobol wytrzymał trudy zaciętego meczu pucharowego w którym trzeba walczyć na 100% przez pełne 90 minut (albo 120).

Ale jak pisałem wyżej - nawet pomijając wiek Sobola - mamy 2 ŚPD na 2 pozycję. A przeciesz na tej pozycji najłatwiej łapie się kartki. - Kto bedzie grał jak Sobol się posypie a Wilk będzie pauzował za kartki

Ale ludzie wolą 6 środkowego ofensywnego pomocnika - wiadomo fajnie się ogląda grę Meliksona
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.06.2011, 22:49
MCX napisał(a):Wyświetl post

Ciekawe jak potoczy się sprawa z Łobodzińskim.
Widać że u nas nie ma pewności czy jest to prawnie legalne bo inaczej to już by go na liście płac nie było.Widać też że Łobo chce wyssać ostatni grosz z Wisły, bo inaczej sam by zaproponował rozwiązanie kontraktu, tym bardziej są kluby które nie widzą niczego złego w zatrudnianiu kolesi bądź to z zarzutami bądź którzy przyznali się i mają już wyrok

Tyle że wiadomo, nikt mu nie da nawet połowy którą ma w Wiśle więc woli nic nie robić za grubą kasę niż biegać za mniejszą.
Typowe podejście dla niektórych
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
WiernyWiśle
Member

Stary 23.06.2011, 22:52
Gra 2 defensywnych to sposób na mocniejszych rywali w LM/LE. Sam Maskant tak mówił.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 23.06.2011, 22:56
WiernyWiśle napisał(a):Wyświetl post
Gra 2 defensywnych to sposób na mocniejszych rywali w LM/LE. Sam Maskant tak mówił.
Ale właśnie o to chodzi ze może się zarzyć (a włąsciwie trzeba się przyzwyczaić ze często się "będzie zdarzało") że jeden albo nawet żaden z tej dwójki nie bedzie gotowy do gry.

Teraz wyobraź sobie dwumecz z FC Kopenhaga gdzie wilk pauzuje za żółte, a Sobol narzeka na drobny uraz (takich będzie w tym wieku łapał sporo). Pewnie Jirsak będzie zabezpieczał środek pola

Na ligę wiadomo - prowizorka starczy - na puchary nie.

PS> Naprawde nikt poz mną tego nie widzi
Ostatnio edytowane przez Angmir : 23.06.2011 o godz. 22:58.
Odpowiedz cytując
wiesio
Junior Member

Od: 10.2010

Stary 23.06.2011, 22:59
Ciekawe ile czasu Chavez będzie odpoczywał po tym Gold Cup? Fakt, że jeszcze sporo czasu do meczów ze Skonto, ale może być tak, że nie wybiegnie w podstawowej jedenastce. Przecież facet musi solidnie odpocząć, bowiem on cały czas grał i to całe mecze, albo tak jak wczoraj jeszcze dogrywkę. Teraz zanim wróci, zmieni strefe czasową. A gracze nasi muszą już się zgrywać.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.06.2011, 22:59
Rok różnicy - czepiasz się Ale pomijając - widze ze wielu ludzi ma myśli że Sobol jest niezniszczalny. Otóż nie - już w tym sezonie był wyraźnie słabszy niż w poprzednim, a będzie tylko gorzej.

Na tej pozycji trzeb zapoepszac przez cały mecz, i szczerze wątpie żeby Sobol wytrzymał trudy zaciętego meczu pucharowego w którym trzeba walczyć na 100% przez pełne 90 minut (albo 120).

Ale jak pisałem wyżej - nawet pomijając wiek Sobola - mamy 2 ŚPD na 2 pozycję. A przeciesz na tej pozycji najłatwiej łapie się kartki. - Kto bedzie grał jak Sobol się posypie a Wilk będzie pauzował za kartki

Ale ludzie wolą 6 środkowego ofensywnego pomocnika - wiadomo fajnie się ogląda grę Meliksona

Pamiętaj, że nie wiemy co z Sivakovem. Jest prawdopodobne, że zostanie na kolejny sezon- i wtedy masz już 3 defensywnych pomocników. Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, ale na oficjalnej stronie Wisły były cały czas podawane newsy nt. młodzieżowych Mistrzostw Europy, w których Michaił grał. Więc coś jest na rzeczy- zapewne chcą go, przynajmniej na jeden sezon, wypożyczyć. Albo lepiej- wykupić.

Myślę, że dla Sivakova perspektywa możliwości wypromowania się w pucharach jest kusząca. Ostatnio, po jego grze w LM kupiono go w Cagliari. Teraz mógłby sobie znaleźć klub, w którym regularnie by grał.

Poza tym myślę, że spokojnie tego drugiego defensywnego pomocnika może grać Jirsak. Niekoniecznie też przecież w każdym meczu będzie grać dwoma defensywnymi pomocnikami. Na początku rundy przecież w pomocy grał Sobolewski, Jirsak i Melikson.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.06.2011, 23:02
Ale właśnie o to chodzi ze może się zarzyć (a włąsciwie trzeba się przyzwyczaić ze często się "będzie zdarzało") że jeden albo nawet żaden z tej dwójki nie bedzie gotowy do gry.

Teraz wyobraź sobie dwumecz z FC Kopenhaga gdzie wilk pauzuje za żółte, a Sobol narzeka na drobny uraz (takich będzie w tym wieku łapał sporo). Pewnie Jirsak będzie zabezpieczał środek pola

Na ligę wiadomo - prowizorka starczy - na puchary nie.

PS> Naprawde nikt poz mną tego nie widzi
jeden pomocnik ma do nas dołączyc , obstawiam że będzie on bardziej o inklinacjach defensywnych

sytuacja o której mowisz juz miała nie raz miejsce w naszym zespole . tak własnie się rodzili defensywny pomocnicy tacy jak Dudka , Diaz czy dawno Cantoro . Może się tak też stać z Jovanoviciem .

PS> Przyczepiliście tego Jirsaka jak rzep psiego ogona . Jako jeden z niewielu nie pękał przed Barceloną ,, Tottenhamem, w sparingu z Liverpoolem , szkoda że niewielu o tym pamięta
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.06.2011, 23:04
---------------Pareiko---------------
Jovanovic--Jaliens-Chavez-Nunez
----------------------------------------
------------Sobolewski--------------
-------Kirm---------Melikson--------
Małecki------------------------Iliev
---------------Genkov---------------

ławka:Jovanic, Lamey, Bunoza, Paljic, Wilk, Sivakov, Garguła, Jirsak, Boguski, II Napastnik= tj. 21 zawodników na b.dobrym jak na nasza lige poziomie.
Przy tym ustawieniu całą ofensywną 5tke mielybyśmy mega bramkostrzelną..
Wariantów do wyboru + wszechstronnych wykonawców = JAK NIGDY !!!

Tylko II napastnika na ten moment brakuje nam w kadrze..
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 23.06.2011 o godz. 23:13.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 23.06.2011, 23:06
Karherop napisał(a):Wyświetl post
PS> Przyczepiliście tego Jirsaka jak rzep psiego ogona . Jako jeden z niewielu nie pękał przed Barceloną ,, Tottenhamem, w sparingu z Liverpoolem , szkoda że niewielu o tym pamięta
O nie - ja akurat jestem zdania że Jirska był mocnym punktem drużyny która zdobyła mistrza Polski - tyle ze na defensywnego pomocnika (jedynego) to on się wogóle nie nadaje. Za to jest świetny w pomaganiu w rozegraniu piłki. Naprawdę kiedy jest na boisku 3 razy płynniej gramy piłką. Chyba najbardziej niedoceniany zawodnik Wisły (zaraz po Łobo - ale ten został po prostu skreślony)
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 23.06.2011, 23:06
Karherop napisał(a):Wyświetl post
jeden pomocnik ma do nas dołączyc , obstawiam że będzie on bardziej o inklinacjach defensywnych

sytuacja o której mowisz juz miała nie raz miejsce w naszym zespole . tak własnie się rodzili defensywny pomocnicy tacy jak Dudka , Diaz czy dawno Cantoro . Może się tak też stać z Jovanoviciem .

swiete słowa, chociaz wymaga sie od niego zbyt wiele jak na ŚP

Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 23.06.2011, 23:08
Fan123 napisał(a):Wyświetl post
ma 34lata a 35 skonczy dopiero w Grudniu taki Cambiasso jest w podobnym wieku
Cambiasso jest CZTERY lata młodszy od Sobola... a porównywanie Radka do Maldiniego czy Roberto Carlosa jest niepoważne
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 23.06.2011, 23:08
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
---------------Pareiko---------------
Jovanovic--Jaliens-Chavez-Nunez
----------------------------------------
------------Sobolewski--------------
-------Kirm---------Melikson--------
Małecki------------------------Iliev
---------------Genkov---------------

ławka:Jovanic, Lamey, Bunoza, Paljic, Wilk, Sivakov, Garguła, Jirsak, Boguski, II Napastnik= tj. 21 zawodników na b.dobrym jak na nasza lige poziomie.
Przy tym ustawieniu całą ofensywną 5tke mielybyśmy mega bramkostrzelną..
Wariantów do wyboru + wszechstronnych wykonawców = JAK NIGDY !!!
Najlepsza jedenastka jaką do tej pory widziałem w tym temacie.
1 Zmiana tylko - jailens albo na prawo, albo won za Bunoze.

PS. no i druga zmiana - Wilk za Sobola - lata lecą wieku nie oszukasz a Wilk musi grać.

Noi i wiadomo w LE czy LM tak nie pogramy raczej.
Odpowiedz cytując
wiesio
Junior Member

Od: 10.2010

Stary 23.06.2011, 23:11
Bunoza, bez przesady, przecież jak on miał piłkę przy nodze to ja już się bałem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów