The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2011, 16:32
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
To go różni od Basałaja, Basałaj jak przedstawił w poniedziałek dwóch nowych zawodników to jest czwartek i dalej ich nie widać... Basałaj przed kamerą robi sobie jaja z kibiców czekających na transfery (o szukaniu sponsora nawet mi się pisać nie chce) a SV całkowite przeciwieństwo (robi swoje, a mało mówi)
Komisja śledcza się powinna zająć tym, o który poniedziałek, wtorek Basałajowi chodziło.

Jeśli o ten nadchodzący to dajmy mu jeszcze parę dni. Ale jak transfery przeprowadzą w środe - to Basałaja należy natychmiast wywalić, za oszukiwanie biednych forumowiczów.

Czatujemy - wymagamy panie Basałaj!
Karherop napisał(a):Wyświetl post
wypowiedz była z soboty po meczu i nie ma co juz kombinować . Basałaj zachował zbytni hurraoptymizm , tak jakby nie znał realiów transferowych . Machnął się o 4-5 dni . Z poniedziałku-wtorku się zrobi najprawdopodobniej piątek-sobota . Oby .
Zagadka rozwiązana. Mamy niesamowicie nie kompetentnego prezesa! I nie interesuje mnie, że jutro, czy za parę dni podpiszą jakieś gwiazdy. Miał być poniedziałek / wtorek - obiecałeś! Odejdź!

Idę popłakać do kąta... Znowu nas okłamują...
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 23.06.2011 o godz. 16:34.
Ddf
Odpowiedz cytując
fants
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 23.06.2011, 17:02
SWEET_83 napisał(a):Wyświetl post
Ludzie spokojnie będą transfery i dwa są dopinane do końca
Wiem że będą transfery! chodzi mi o to że lepiej nie mówić coś w stylu "jutro, pojutrze zaprezentujemy nowych zawodników" lepiej powiedzieć w najbliższym czasie jak te transfery nie są w 100% dogadane, a tu nasz Prezes nas niemalże zapewnia... I tylko o to mi chodziło...
1906-2021
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 23.06.2011, 17:12
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
... [/I]
Konrad - ale po co tak ironizujesz? Prawda jest taka, że jedynym mądrym i dobrym posunięciem Basałaja było wyszukanie i zatrudnienie Stana i Roberta. I buja się na ich profesjonaliźmie do dzisiaj.

Nasz prezesunio jest kolejnym "złotoustym", który bardzo dużo mówi a zbyt mało robi. Zafundował nam ubiegłoroczną wyprzedaż, co skończyło się Karabachem. Nie wywiera absolutnie żadnej presji na Majchrowskim (miasto Kraków) odnośnie stadionu. Pieprzy trzy po trzy o historycznej polityce Wisły (i na co się to gadanie przekłada?), wymyśla jakieś głupoty o budowie bazy treningowej (ani widu, ani słychu). Sponsora jak szukał tak szuka (w ogóle szuka?). Teraz jeszcze wygłupia się gadając o transferach (kadra do 10 czerwca, prezentacja piłkarzy w poniedziałek...).

Ja tam pamiętam poprzednią prezesurę tegoż fachury i pamiętam jak go żegnano - teraz oprócz Holendrów Basałaj może się pochwalić plakatami piłkarzy i akcją "walczymy o mistrzostwo". Gratulacje prezesie!
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.06.2011, 17:13
Coś mi się wydaje, że tegoroczne transfery nie były dopracowane tak jak to było zimą. Ilieva owszem mogli oglądać nasi przedstawiciele, ale wątpię. Kolesia zaangażowali za dobrą pensję. Lameya nie mogli obserwować, bo zagrał tylko w 4 meczach, Jovanovicia polecił...Iliev i jest to informacja zbymaka i jak sam potwierdził Jovanovic na łamach serbskich gazet "Iliev namówił go do przenosił pod Wawel", kolejny "nabytek" (nieoficjalnie jeszcze się wypowiadam) Gervasio Nunez mógł być obserwowany, ale jak sam stwierdził Stan Valkxc "zawodników obserwujemy tylko na terenie Europy", więc jego też musiał ktoś polecić, albo menedżer, albo...Mauro Cantoro, choć to musi być bardzo dziwne i nieprawdopodobne. Zawodnicy którzy byli obserwowani, to albo wybrali inne kluby, albo krzyknięto za nich wysoką sumę, albo...Cupiał powiedział wyraźnie "sprowadzamy zawodników z kartą w ręku, nie płacimy za żadnego". Dlatego myślę, że Holendrzy mają związane ręce i nie mogą pracować pełną parą.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 23.06.2011, 17:25
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
Coś mi się wydaje, że tegoroczne transfery nie były dopracowane tak jak to było zimą. Ilieva owszem mogli oglądać nasi przedstawiciele, ale wątpię. Kolesia zaangażowali za dobrą pensję.
Czemu tak uważasz?

stalsanok1946 napisał(a):
Lameya nie mogli obserwować, bo zagrał tylko w 4 meczach
Lamey grał w rezerwach.

Co do poleconych to Maor też był polecony i jak się sprawuje to widać.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.06.2011, 17:27
Coś mi się wydaje, że tegoroczne transfery nie były dopracowane tak jak to było zimą. Ilieva owszem mogli oglądać nasi przedstawiciele, ale wątpię. Kolesia zaangażowali za dobrą pensję. Lameya nie mogli obserwować, bo zagrał tylko w 4 meczach, Jovanovicia polecił...Iliev i jest to informacja zbymaka i jak sam potwierdził Jovanovic na łamach serbskich gazet "Iliev namówił go do przenosił pod Wawel", kolejny "nabytek" (nieoficjalnie jeszcze się wypowiadam) Gervasio Nunez mógł być obserwowany, ale jak sam stwierdził Stan Valkxc "zawodników obserwujemy tylko na terenie Europy", więc jego też musiał ktoś polecić, albo menedżer, albo...Mauro Cantoro, choć to musi być bardzo dziwne i nieprawdopodobne. Zawodnicy którzy byli obserwowani, to albo wybrali inne kluby, albo krzyknięto za nich wysoką sumę, albo...Cupiał powiedział wyraźnie "sprowadzamy zawodników z kartą w ręku, nie płacimy za żadnego". Dlatego myślę, że Holendrzy mają związane ręce i nie mogą pracować pełną parą.
Iliev i Jovanovic to chyba dowód na to, że zawodnicy Partizana byli obserwowani przez naszych skautów.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.06.2011, 17:36

zimą transfery też szybko nie "ekspolodowały " musieliśmy czekac równie długo jak i tego lata . A nawet więcej , teraz wydaje mi się że szybciej wzięto się za konkrety niż pół roku temu

to czy siatka skautów działa lepiej czy gorzej nie możemy oceniać na zasadzie plotek i domniemywań , na dodatek w tak krótkim odstępie czasu . To czy praca Valckxa była dobra przekonamy się po latach jego pracy gdy sobie zbilansujemy jego dokonania . Na razie wszystko zmierza ku lepszemu .

A co do Basałaja , to z mojej strony nie czepiałbym się go specjalnie . Wyszło jak wyszło na dniach i tak musimy kogos podpisać , a i za pół roku walcząc w LM nawet nie będziemy pamiętać o tym co działo się w trakcie przygotowań .
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.06.2011, 17:36
Dajcie spokój Basałajowi.

Wygląda na to że Basałaj jest średnio doinformowany - pewnie na bieżąco żyje innymi sprawami. Tutaj można zastanawiać się jakimi (sponsor, sprawa stadionu, nowy trener bramkarzy itp ). Myślę ze co do informacji o transferach to jest wyjątkowo słabe źródło i trzeba brać to pod uwagę słysząc jego wypowiedzi.

Prezesi generalnie mają taką naturę że lubią wypowiadać się co do terminów, tyle że tych wyznaczonych przez nich samych. Taka ich złotousta natura.

Nikt z Was nie ma Prezesa nad sobą i nie wie jak to wygląda?
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 23.06.2011, 17:43
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Dajcie spokój Basałajowi.

Wygląda na to że Basałaj jest średnio doinformowany - pewnie na bieżąco żyje innymi sprawami. Tutaj można zastanawiać się jakimi (sponsor, sprawa stadionu, nowy trener bramkarzy itp ). Myślę ze co do informacji o transferach to jest wyjątkowo słabe źródło i trzeba brać to pod uwagę słysząc jego wypowiedzi.

Prezesi generalnie mają taką naturę że lubią wypowiadać się co do terminów, tyle że tych wyznaczonych przez nich samych. Taka ich złotousta natura.

Nikt z Was nie ma Prezesa nad sobą i nie wie jak to wygląda?
Daj spokój serek piszę o rzeczach o których gówno wie. Np sprawa sponsora, która firma zapłaci konkretne pieniądze za nazwe na koszulkach która będzie widoczna tylko burczanej ldzę. Jeśli udałoby się przeturlać do CL, wtedy możemy podpisać kontrakt marzenie. Transfery nie wiem ile lat interesują się piłką ale osbiscie dla mnie to że przeciąga się podpisywania kontraktów jest rzeczą normalną nie tylko u nas.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 23.06.2011 o godz. 17:45.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.06.2011, 17:47
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Daj spokój serek piszę o rzeczach o których gówno wie. Np sprawa sponsora, która firma zapłaci konkretne pieniądze za nazwe na koszulkach która będzie widoczna tylko burczanej ldizę. Jeśli udałoby się przetrurlać do CL, wtedy możemy podpisać kontrakt marzenie.
pragnłbym przypomnieć że od nowego sezonu nie dość że polska piłka będzie pokazywana w 3 stacjach , to w Eurosporcie będzie dostępna dla wielu krajów europy środkowo - wschodniej . Tutaj nie ma znaczenia poziom sportowy , ale zasięg i oglądalność spotkań która powinna sięgać oglądalności czasem milionowej

byle jakiego sponsora zresztą prosto znaleźć , jednak takiego który spełniałby nasze oczekiwania i płaciłby więcej niż TF już o wiele trudniej .
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.06.2011, 17:51
Daj spokój serek piszę o rzeczach o których gówno wie. Np sprawa sponsora, która firma zapłaci konkretne pieniądze za nazwe na koszulkach która będzie widoczna tylko burczanej ldizę. Jeśli udałoby się przetrurlać do CL, wtedy możemy podpisać kontrakt marzenie.
Myślę, że wiesz takie samo "gówno" jak ja w tej sprawie westerstyl, więc z łaski swojej zejdź z mojej skromnej osoby. Zdanie o Basałaju mam wyrobione od jego pierwszego podejścia do Wisły i jakoś swoimi działaniami swojego obrazu u mnie przynajmniej nie zmiania.

To, że kontrakt sponsorski podpisać po awansie do LM możemy bajeczny jest oczywiste - problem tylko w tym, że nie słychać o jakichkolwiek rozmowach. Wierzę, że są podjęte i klub po prostu o nich nie mówi głośno, bo i po co? Jednak cisza jest nie tylko w sprawie sponsora, ale także stadionu, bazy treningowej i innych mniej istotnych rzeczach. I to mnie martwi.

ps. mam wrażenie westerstyl, że masz jakiś osobisty uraz do mnie, po moim pytaniu do Ciebie w tym temacie odnośnie Lameya i oglądania przez Ciebie Bundesligi. Wziąłeś tamten post jako ironię z mojej strony, a ja całkiem serio pytałem Cię o zdanie nt Lameya pamiętając co pisałeś o Meliksonie w zimie...

edit.

Transfery nie wiem ile lat interesują się piłką ale osbiscie dla mnie to że przeciąga się podpisywania kontraktów jest rzeczą normalną nie tylko u nas.
I właśnie dlatego każda rozgarnięta osoba wypowiadałaby się o transferach bardziej ostrożnie...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 23.06.2011 o godz. 17:54.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 23.06.2011, 19:02
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Konrad - ale po co tak ironizujesz? Prawda jest taka, że jedynym mądrym i dobrym posunięciem Basałaja było wyszukanie i zatrudnienie Stana i Roberta. I buja się na ich profesjonaliźmie do dzisiaj.
Piszesz to tak, jakby to był jakiś szczegół, nie istotna sprawa. Przecież znalezienie dyrektora sportowego i trenera to najważniejszy cel jaki otrzymał Basałaj po powrocie do Wisły! I jak na razie wydaję się, że trafił w dziesiątkę...

Pisanie o tych dwóch ruchach w ten sposób, to tak jakby napisać, że Valckx oprócz ściągnięcia paru dobrych piłkarzy, w sumie nic klubie dobrego nie zrobił...

Cytat:
Nasz prezesunio jest kolejnym "złotoustym", który bardzo dużo mówi a zbyt mało robi. Zafundował nam ubiegłoroczną wyprzedaż, co skończyło się Karabachem.
Basałaj gdy przychodził, nie ukrywał że będzie przebudowywał cały zespół. Dlatego sprzedał każdego, kto otrzymał dobrą ofertę. Sam mówił, że patrzy w przyszłość...

Na ocenę tego posunięcia przyjdzie nam poczekać jeszcze parę tygodni. Na dzień dzisiejszy wydaję się, że sprzedanie polskich (i nie tylko) "gwiazd" z którymi nic nie osiągnęliśmy w pucharach i wprowadzenie w ich miejsce obcokrajowców było dobrym ruchem...

Cytat:
Nie wywiera absolutnie żadnej presji na Majchrowskim (miasto Kraków) odnośnie stadionu.
Nie wiesz jak jest, to po co piszesz? Obydwie strony przyznają, że "negocjacje trwają", ja ich szczegółów nie znam. Jeśli coś wiesz, to powiedz.

Zresztą jak wyobrażasz sobie tą presję? Ataki w prasie, szantażowanie w sprawie czynszu ("będziemy płacić mało panie majcher, bo komu innemu wynajmiecie ten obiekt?")?

Na razie na tak ostrą grę pozwolił sobie jeden klub - Lech. Też uważali, że miasto może im skoczyć, bo co zrobią z tym 40 tysięcznikiem...

A jak się takie kozaczenie zakończyło - sprawdź sobie terminarz Lecha.

Cytat:
Pieprzy trzy po trzy o historycznej polityce Wisły (i na co się to gadanie przekłada?),
Na razie na paru plakatach w Strefie Kibica, w najbliższym czasie ma być otwarte muzeum. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Cytat:
wymyśla jakieś głupoty o budowie bazy treningowej (ani widu, ani słychu).
Czemu głupoty? Powiedział, że chce zbudować baze treningową - ale wszystko uzależnione jest od pieniędzy. Tych jak widać TF/Cupiał na razie na bazę nie dają... Co ma zrobić Basałaj? Inwestorów na tak nie rentowną inwestycję nie znajdzie...
Cytat:
Sponsora jak szukał tak szuka (w ogóle szuka?).
Sponsor jest. TF płaci kasę zarówno za koszulki jak i banery na stadionie.

Nie raz powtarzano, że aby zastąpić TF trzeba wyłożyć duże pieniądze. Zobaczymy co będzie się działo po pucharach...
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
To, że kontrakt sponsorski podpisać po awansie do LM możemy bajeczny jest oczywiste - problem tylko w tym, że nie słychać o jakichkolwiek rozmowach. Wierzę, że są podjęte i klub po prostu o nich nie mówi głośno, bo i po co?
Jeśli takie rozmowy są a o nich nie słychać - to dobrze. Plotki w niczym tu nie pomogą.

Cytat:
Teraz jeszcze wygłupia się gadając o transferach (kadra do 10 czerwca, prezentacja piłkarzy w poniedziałek...).
Wygłupia? Naprawdę robi to jakąś różnicę, że kadra miała być 10, a była 15? Że zamiast w poniedziałek, dwóch piłkarzy przyjdzie tydzień później? Przecież to były tylko deklaracje prasowe, tak tylko aby uspokoić trochę dziennikarzy/forumowych płaczków...

Po raz pierwszy Wisła do pucharów z pierwszej jedynastki nie straciła nikogo. No, straciła Cikosza (który gwiazdą zespołu nie był - umówmy się), ale szybko ściągnięto zastępstwo (czy lepsze/gorsze - to się okaże).

Na trzy tygodnie przed pierwszym meczem trener ma już całą jedynastkę z jaką spokojnie można przejść Skonto. Nie pamiętam kiedy ostatni raz nasz szkoleniowiec miał tak korzystną sytuację. A dodatkowo ma jeszcze dojść paru piłkarzy...

Cytat:
Ja tam pamiętam poprzednią prezesurę tegoż fachury i pamiętam jak go żegnano - teraz oprócz Holendrów Basałaj może się pochwalić plakatami piłkarzy i akcją "walczymy o mistrzostwo". Gratulacje prezesie!
Basałaj sprawił że mamy najlepszych speców od transferów w lidze. Zdobyliśmy Mistrza, i wyjątkowo ten mistrzowski skład został wzmocniony przed pucharami. Rozruszał marketing.

Nie jest idealnie i wiele trzeba zmienić, ale nie powiesz mi że to mało...
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 23.06.2011 o godz. 19:04.
Ddf
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.06.2011, 19:21
Cytat:
To, że kontrakt sponsorski podpisać po awansie do LM możemy bajeczny jest oczywiste - problem tylko w tym, że nie słychać o jakichkolwiek rozmowach.
Jeszcze by tego brakowało, żeby informowali kibiców o takich rzeczach.
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 23.06.2011, 19:24
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...na_treningach/ - czyli kontrakty jeszcze nie podpisane
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
tomaszw
Member

Od: 05.2011

No i pieknie. Coraz wiecej zawodnikow w zespole !!!
FAKT : - Ruud van Nistelrooy "Nie zagram w Wiśle bo trzymam kredens"
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Nie ma co LIBOR PALA będzie zadowolony - obydwaj ponad 185
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 23.06.2011, 19:29
Trzeba tajemniczym informatorom oddać co ich
Nazwiska sie sprawdziły idealnie
No cóż witamy i czekamy na jeszcze
napastnik i środkowy pomocnik i ja jestem ukontentowany
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

zaraz się pojawią malkontenci, bo w końcu nadal nie podpisali kontraktów !
Groundhopper
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Pisałem.. zaufać Stanowi i nie patrzeć na to że się wygrzewa na ławce w Holandii.. to profesjonalista i wie co robi.

W przypadku Argentyńczyka jeden problem , a raczej dwa. Zbyt bardzo wypuszcza się do przodu no i to że może się długo aklimatyzowac. Ale będzie dobrze, musi być.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Panowie Basalaj i Valckx to jeden team - team Wisla. Dla mnie szczytem jest opierdalanie Basalaja za cos czego nie zrobil Valckx (tzn nie ma podpisanych zawodnikow i wedlug wielu z was to jest tylko i wylacznie wina Basalaja ). Nasz prezes czy jak kto woli prezeseunio jest w tej niewdziecznej roli ze musi sie wypowiadac na tematy o ktorych nie ma tzw "bigger pictureu" coz taka jego rola.

@serek
Basalaj jest jaki jest i to sie nie zmieni (moglo byc gorzej). Trzeba przyznac ze jednak jakos dziala
- marketing sie ruszyl,
- klub jest internecie bardziej widoczny,
- jest interakcja z kibicami facebook, oficjalna duzo lepiej niz wczesniej.
- otwarto strefe kibica.
cos sie dzieje i oczywiscie ze mogloby byc tego wiecej i lepiej ale ja to wszystko odbieram jako obiecujace zalazki.
Aby wywierac presje na kimkolwiek nie wspominajac o cfaniaku Majchrowskim trzeba miec jakiegos asa w rekawie, oboje wiemy ze w tym momencie Wisla nie ma nic co moglaby podniesc w negocjacjach i tu pojawia sie kolejny aspekt w ktorym przewija sie "Europa". Bez udanego roku w pucharach nie posuniemy sie z niczym do przodu.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 23.06.2011, 19:33
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
napastnik i środkowy pomocnik i ja jestem ukontentowany
Ja tez

Co informacji sprzed chwili to co prawda Jovanovic i Nuniek kontraktow jeszcze nie podpisali ale skoro kluby pozwolily im na treningi a na oficjalnej napisano "w najbliższym czasie zostaną dopełnione formalności przy podpisywaniu kontraktów z nimi" to chyba mozna nieoficjalnie juz traktowac ich jak pilkarzy Wisly.
Oby tylko zaden z nich nie polamal sie na ktoryms z treningow.
Odpowiedz cytując
MaciekJ87
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2011

Stary 23.06.2011, 19:34
Świetne rozwiązanie, że zamiast siedzieć w hotelu i czekać (jak Melikson w zimie) mogą pojechać normalnie trenować i czekać na finalizacje transferów! Brawo
Święte Barwy Swe Wznieś i Zaśpiewaj Tę Pieśń, Niech Patrzy Cały Świat, Jak Nasza Wisła Gra.
Więc, Naprzód W Bój, Kochany Klubie Mój, Przy Tobie Nasza Brać, Na Wieki Będzie Trwać.

Odpowiedz cytując
wooojo
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.06.2011, 19:35
A Ja się dziwiłem czemu forum tak zamula, jednym słowem: Jeśli forum zamula ... to już wiedz że coś się dzieje

A tak na poważnie to Stan odwala kawał dobrej roboty, Brawo !
CZY CIEMNO CZY JASNO PŁYNIE WISŁA PRZEZ MIASTO

...... BO TO MIASTO JEST NASZE !!
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.06.2011, 19:35
Chodzi o to żeby już teraz pojechali na zgrupowanie i się zgrywali z resztą.. mogliby czekać aż do oficjalnego podpisu, ale po co? wszystko jest zaklepane, w między czasie niech jadą już grać a kawałek papierku się podpisze jutro czy za 3 dni.
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Stary 23.06.2011, 19:38
Jeżeli kluby im zezwoliły na treningi to z nimi już jesteśmy dogadani a z zawodnikami chodzi tylko o mikroszczegóły
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 23.06.2011, 19:40
No, to można Jovanovica i Nuneza przenieść z tematu "Plotki..." do tematu "Polityka..." bez obawy o bany
Jak widać, Stana trzeba obdarzyć zaufaniem jeśli chodzi o transfery. Teraz jestem ciekaw, czy i na ile one wypalą. Biorąc pod uwagę 50% skuteczność... Nie mniej widać, że Stan jest szalenie ostrożny w ściąganiu zawodników dlatego nie zdziwiłbym się, gdyby wszyscy oni stanowili realne wzmocnienie naszego zespołu.

Teraz przydałby nam się napastnik i środkowy, ofensywny pomocnik klasy Maora. To według mnie absolutny priorytet. Nie chcę nawet myśleć co by było, gdyby jeden czy drugi złapali jakieś urazy...

I jeszcze jedno pytanie do tych, któ®zy oglądali w/w graczy: Który według Was na lewą obronę? Jova czy Nunez?
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.06.2011, 19:41
Oby ten Jovanović nie okazał się drugim Kneżeviciem .. Grywali tam w miare podobnie, a więc nie byli podstawowymi graczami, nie mogę pojąć tez dlaczego Marko chciał zgodzić się grać w Dynamie Mińsk ;o Po kompilacji z Nunezem widać, że chlopak ma duże możliwości, ale opinie fanów z Argentyny nie napawają optymizmem.. Oby wziął się w garść u nas i pokazał co potrafi
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.06.2011, 19:42
Piszesz to tak, jakby to był jakiś szczegół, nie istotna sprawa. Przecież znalezienie dyrektora sportowego i trenera to najważniejszy cel jaki otrzymał Basałaj po powrocie do Wisły! I jak na razie wydaję się, że trafił w dziesiątkę...
Masz rację - to olbrzymia zasługa Basała i ja tego absolutnie nie próbuję umniejszać.

Basałaj gdy przychodził, nie ukrywał że będzie przebudowywał cały zespół. Dlatego sprzedał każdego, kto otrzymał dobrą ofertę. Sam mówił, że patrzy w przyszłość...

Na ocenę tego posunięcia przyjdzie nam poczekać jeszcze parę tygodni. Na dzień dzisiejszy wydaję się, że sprzedanie polskich (i nie tylko) "gwiazd" z którymi nic nie osiągnęliśmy w pucharach i wprowadzenie w ich miejsce obcokrajowców było dobrym ruchem...
Mówił również, że jeśli sprzeda Marcelo nie sprzeda Głowackiego dorzucając do tego Diaza oraz żegnając Alvareza... Mniejsza z tym - przebudowa a roz....... drużyny wg mnie trochę się różni.

Poza tym - czy to był dobry ruch to się dopiero okaże w pucharach. Jak na razie tylko dzięki olbrzymiemu szczęściu możemy cieszyć się z mistrzostwa. Drużyna zdobyła mniej punktów niż w zeszłym sezonie i jak dla mnie grała bardzo przeciętny futbol.

Zresztą jak wyobrażasz sobie tą presję? Ataki w prasie, szantażowanie w sprawie czynszu ("będziemy płacić mało panie majcher, bo komu innemu wynajmiecie ten obiekt?")?

Na razie na tak ostrą grę pozwolił sobie jeden klub - Lech. Też uważali, że miasto może im skoczyć, bo co zrobią z tym 40 tysięcznikiem...

A jak się takie kozaczenie zakończyło - sprawdź sobie terminarz Lecha...
Właśnie tak sobie wyobrażam - stanowczo zbyt długo układamy się z tymi partaczami. Jestem ciekaw, czy jeżeli wbrew zapewnieniom miasta stadion nie zostanie oddany do użytku przed LM klub nadal będzie spokojnie czekał... Czekamy już ponad rok - czy taka postawa dałą jakiekolwiek rezultaty?

Na razie na paru plakatach w Strefie Kibica, w najbliższym czasie ma być otwarte muzeum. Zobaczymy co z tego wyniknie.
No właśnie - zobaczymy co z tego wyniknie... bo jak na razie minął rok Basałajowi i kompletnie nic nie wynikło. Jeśli list w sprawie Białej Gwiazdy naprawdę był autorstwa prezesa, to ja mam obawy czy On w ogóle rozumie co pod pojęciem "historyczne" się kryje.

Czemu głupoty? Powiedział, że chce zbudować baze treningową - ale wszystko uzależnione jest od pieniędzy. Tych jak widać TF/Cupiał na razie na bazę nie dają... Co ma zrobić Basałaj? Inwestorów na tak nie rentowną inwestycję nie znajdzie...
Sponsor jest. TF płaci kasę zarówno za koszulki jak i banery na stadionie.
Głupoty - niech On najpierw jakieś pieniądze zdobędzie a nie opowiada dyrdymały o bazie treningowej. Sponsora nie ma i dobrze o tym wiesz (ale to akurat przeboleję, po awansie do LM będzie łątwiej kogoś znaleźć)

Wygłupia? Naprawdę robi to jakąś różnicę, że kadra miała być 10, a była 15? Że zamiast w poniedziałek, dwóch piłkarzy przyjdzie tydzień później? Przecież to były tylko deklaracje prasowe, tak tylko aby uspokoić trochę dziennikarzy/forumowych płaczków.
Po pierwsze - mamy 23 i ja jakoś kadry nadal nie widzę. Po drugie - zamiast klepać o prezentowaniu piłkarzy w poniedziałek trzeba było powiedzieć, że negocjujemy i jesteśmy na dobrej drodze do "podpisania" nowych graczy. Basałaj po prostu kolejny raz się zagalopował w swoich zapewnieniach - każdy laik wie, jak ciężko idą u nas negocjacje...

Po raz pierwszy Wisła do pucharów z pierwszej jedynastki nie straciła nikogo. No, straciła Cikosza (który gwiazdą zespołu nie był - umówmy się), ale szybko ściągnięto zastępstwo (czy lepsze/gorsze - to się okaże).

Na trzy tygodnie przed pierwszym meczem trener ma już całą jedynastkę z jaką spokojnie można przejść Skonto. Nie pamiętam kiedy ostatni raz nasz szkoleniowiec miał tak korzystną sytuację. A dodatkowo ma jeszcze dojść paru piłkarzy...

Basałaj sprawił że mamy najlepszych speców od transferów w lidze. Zdobyliśmy Mistrza, i wyjątkowo ten mistrzowski skład został wzmocniony przed pucharami. Rozruszał marketing.

Nie jest idealnie i wiele trzeba zmienić, ale nie powiesz mi że to mało...
Nie straciliśmy nikogo, bo nikogo godnego uwagi dla możniejszych klubów nie mamy w składzie. Czy mamy skład na puchary? Jak dla mnie nie - odkładanie transferów już raz przerabialiśmy i wiemy jak to się skończyło. Zdobyliśmy mistrza.... My w tym sezonie nie mieliśmy poważnego konkurenta. Ilość punktów zdobyta w tym sezonie nie dałaby nam w wielu poprzednich latach nawet startu w pucharach. Poza tym o jakich Ty wzmocnieniach piszesz - wzmocnieniem jest tylko Iliev...Wierzę jednak, że na dniach się to zmieni, bo mamy na szczęście Stana.

Marketing... Ja tam widzę pustawy na niektórych meczach stadion. A to tylko połowa stadionu.. Czyż nie rolą marketingowców było jego zapełnienie?
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.06.2011, 19:42
CH. napisał(a):Wyświetl post
W przypadku Argentyńczyka jeden problem, a raczej dwa. Zbyt bardzo wypuszcza się do przodu no i to że może się długo aklimatyzowac. Ale będzie dobrze, musi być.
Jovanović na obronę, a Gervasio na pozycję lewego ofensywnego pomocnika, i problem z głowy. Z Kosy, który najpierw był obrońcą za bardzo wypuszczającym się do przodu zrobili w końcu pomocnika (i to z jakim efektem), wiec teraz można spróbować ponownie tego samego.

ps. Ciekawe gdzie podziały się posty z pomiędzy godziny 20.02 i 20.21, gdzie pewne osoby około 20.05 zapowiadały, że zaraz będzie BUM. Jak BUM sie zrobiło na oficjalnej o 20.18, tak posty zaraz znikły...
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 23.06.2011, 19:43
willow napisał(a):Wyświetl post
No, to można Jovanovica i Nuneza przenieść z tematu "Plotki..." do tematu "Polityka..." bez obawy o bany
Jak widać, Stana trzeba obdarzyć zaufaniem jeśli chodzi o transfery. Teraz jestem ciekaw, czy i na ile one wypalą. Biorąc pod uwagę 50% skuteczność... Nie mniej widać, że Stan jest szalenie ostrożny w ściąganiu zawodników dlatego nie zdziwiłbym się, gdyby wszyscy oni stanowili realne wzmocnienie naszego zespołu.

Teraz przydałby nam się napastnik i środkowy, ofensywny pomocnik klasy Maora. To według mnie absolutny priorytet. Nie chcę nawet myśleć co by było, gdyby jeden czy drugi złapali jakieś urazy...

I jeszcze jedno pytanie do tych, któ®zy oglądali w/w graczy: Który według Was na lewą obronę? Jova czy Nunez?
Nunez. Styl gry (zachowując proporcje) podobny do Garetha Bale'a albo Marcelo z Realu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów