|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
@kolend
Wszechstronny defensor |
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Jovanowic - jest środkowym ale gra również na prawej obronie
Z tego co mi wiadomo |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
To się nazywa profesjonalizm
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
![]()
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
A pamietasz ile czekalismy na podpisanie Maora i ile bylo nerwow o to? Trzeba unikac takich sytuacji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Chodziło o to ,że jesteśmy profesjonalistami,ponieważ,informujemy dopiero wtedy jak zawodnik zaliczył już testy medyczne i podpisał kontrakt i jest wszystko 100% dogadane.I to się nazywa właśnie profesjonalizm.
Dokładnie nerwów było,a teraz przynajmniej jak coś jest pewne to jest info i tyle. ![]()
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Dobrze, że ktoś tu jednak moderuje, bo jak patrzę na profil Wisły na FB to komentarze w stylu "Czekamy na BUM BUM" rozwalają mnie do reszty
Jeszcze brakuje bunga-bunga i Berlusconiego Wszyscy się dziś napalili na transfery bo Basałaj powiedział co powiedział i teraz już wszechobecna panika wśród kibicowskiej braci. Ja jestem dziwnie spokojny, myślę, że nasz holenderski tandem, czyli Stan i Robert wiedzą co robią. Cierpliwość jest najważniejsza. Oby Ci gracze dołączyli do nas podczas zgrupowania w Holandii, bo tam zostanie wykonana lwia część przygotowań przed eliminacjami do LM. A czy to dziś, czy w czwartek złożą podpis jest już bez znaczenia. |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
cierpliwośc popłaca..czasami
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
"Bednarzy",to Bednarz w czasie okresu transferowego jeździł na urlop nad morze Czerwone by ponurkować.Chłop wiedział kiedy czujnie zniknąć z pola widzenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Spokojnie jesli maja byc transfery to beda ,czasy bajkopisarstwa mam nadzieje mineły w tym klubie bezpowrotnie.
Sklad do pokonania i spokojnego awansu ze Skonto jest,a do meczu w 3 rundzie jest sporo czasu. Z tym ze ktokowliek by to nie byl bedzie połke wyzej niz Lotysze i tu juz potrzebujemy 2 napastnika czy lewego badz prawgo obronce. Zatem spokojnie ,z Valckxem nie zginiemy ![]() P.S odnosze coraz wieksze wrazenie ze Stan Valckx to byl nasz najlepszy transfer od lat ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"odnoszę coraz wieksze wrazenie ze Stan Valckx to byl nasz najlepszy transfer od lat"
Masz rację, ale obawiam się jednej rzeczy. Odejścia obu Holendrów w tym samym czasie. Stanley sprowadza niezłych grajków, rzeczywiście dają lepszą jakość, ale są to głównie obcokrajowcy. Nie twierdzę, że sprowadzanie zagranicznych piłkarzy jest czymś złym, ale będzie problem, gdy Maaskant odejdzie do innego klubu. Nie widzę żadnego polskiego trenera, który zapanowałby nad tą wieżą babel. Poza tym słysząc zapowiedzi władz klubu, nie do końca wiadomo, jaką drogę Wisła chce obrać w przyszłości. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
To teraz wyobraźcie sobie taką Polonię Warszawa, z wielkim budżetem transferowym i świetnym dyrektorem sportowym. Wielki budżet, bo akurat Wojciechowski jest osobą, która nie bałaby się zaryzykować wydać w jednym okienku nawet kilku mln Euro na transfery, może nawet kilka mln na 1 piłkarza? Trafił nam się skarb, który jest wart więcej niż nawet najlepszy piłkarz (czytaj pensja roczna). Choć uważam iż marne są nasze szanse na awans do L.M. to akurat jestem zdania, że tym Holendrom może się poszczęścić, bo to że trafili na taki rok w naszej lidze musimy nazwać fartem. Szybka budowa drużyny bez straty szansy na awans do Ligi Mistrzów już jest sporym sukcesem. Awans do L.M. byłby czymś niewytłumaczalnym, przecież prawie wszyscy wiedzą, że tak na prawdę nie da się stworzyć DRUŻYNY w jeden rok. Ale nie wróżmy z fusów, chciałbym by Holendrzy nie zostali odprawieni z R22, gdy powinie im się noga w kilku meczach, co przy takiej rundzie jesiennej + pucharami jest możliwe.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Tylko ze Stan ma kotrakt do czerwca 2012, wiec skad wiesz ze ten nie pojdzie w piz....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
a ja wierzę, że tym razem może się udać. Po pierwsze i najważniejsze to podejście mentalne. Ktoś to już, że w polskiej myśli szkoleniowej utarło się, że" Liga Mistrzów to coś nieosiągalnego i za wysokie progi, a dla nas osiągalna jest tylko LE " przez co na starcie eliminacji do LM z przeciwnikiem w naszym zasięgu do przejścia czy z tym lepszym podejście było następujące: " trudno może za rok się uda powalczyć o LM a teraz oby chociaż się udało wejść do Ligi Europejskiej". Holendrzy już tą LM widzieli nie raz bo drużyny Holenderskie w LM grają. Dlatego mają inne podejście na zasadzie "czemu ma nam się nie udać?".
Moim zdaniem mecze się wygrywa bądź przegrywa podejściem mentalnym. Wiadomo, że umiejętności są ważne, ale gdy między drużynami nie ma różnicy kilku klas liczy się mentalność. Jak dana drużyna nie uwierzy, że awansują to dupa zbita. Co do piłkarzy sprowadzonych do tej pory uważam iż stawianie na doświadczonych zawodników, którzy zasmakowali LM jest strzałem w 10 ponieważ grali tam i wiedzą jak awansowali/jaka mieli drużynę i wiedzą, że Barceloną nie byli a jednak im się udało czyli można, słowem nie boją się tej LM. Wierzę w obecną politykę oraz jej owoce w postaci awansu,dopływu pieniędzy na inwestycje(system szkolenia, boiska,szkółka,scouting). Może trochę chaotycznie, ale mam nadzieję, że sedno wypowiedzi jest zrozumiałe. Pozdrawiam i życzę cierpliwości |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Przemas widze ze jeszcze sa optymisci w tym kraju i.......dobrze
Najwazniejsze zeby skapletowac jak najszybciej skład i zaczac sie zgrywac powoli i bedzie dobrze musi byc![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Myślę, że każdy kto kibicuje Wiśle wierzy w awans, tylko niektórzy boją się o tym głośno mówić, aby nie zapeszyć. Podoba mi się polityka klubu, który sprowadza/chce sprowadzić, nie jakieś uzupełnienia, tylko od razu zawodników do pierwszego składu, tak jak to miało miejsce w zimowym okienku transferowym. Pareiko, Jaliens, Sivakov, Melikson i Genkov w większości spotkań rundy wiosennej wychodzili na boisko w pierwszym składzie i spłacali się z nawiązką. Czekam na kolejne wzmocnienia. Myślę, że w tym roku może się udać. Wojtek Kowalczyk wierzy, to my mamy nie wierzyć?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
PowtÓrzĘ to raz jeszcze. JeŚli jesteŚ prawdziwym kibicem to musisz byĆ niepoprawnym optymistĄ. JeŚli jesteŚ malkontentem i szukasz dziury w caŁym to nie jesteŚ kibicem tylko sympatykiem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Twoje zdanie powinno byc wstawione do kazdego profilu usera na tym forum jako podpis... zeby sobie kazdy z tego zdawal sprawe...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
||
|
Transfery tego lata robią wrażenie, oczekiwania rosną.
Ale nie uwierzę póki nie zobaczę. Niewidzialna zmora powstała za czasów Valerengi i Tbilisi, pamiętająca Levadię i Karabach wciąż drzemie przy Reymonta ![]()
|
||
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Widac naprawde dojrzalosc w ruchach transferowych klubu. Placza ludzie, ze nie sciaga klub mlodych perspektywicznych. Ale z ta forma mlodych i psychika bywa roznie. A na LM wydaje mi sie potrzebny sklad ze stabilna forma, doswiadczony ktory nie podpala sie jak sloma, ale spelnia zalozenia taktyczne trenera.
Osobiscie mam jakies takie przeczucie wewnetrzne, ze bedzie dobrze. A jak Wisla awansuje do LM to gole sie na lyso ! ![]()
FAKT : - Ruud van Nistelrooy "Nie zagram w Wiśle bo trzymam kredens"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Chyba pomyliłeś pojęcia. Jeśli jesteś niepoprawnym optymistą, uważasz, że lepiej być nie może i będziemy wygrywali każdy mecz = jesteś idiotą. Malkontenctwo to też nie jest lekiem na całe zło. Należy znaleźć kompromis między tymi skrajnymi postawami. Dopingować na dobre i na złe , jednocześnie otwarcie mówić co nam się nie podoba. Brak reakcji na niepokojące rzeczy w klubie , może być oznaką głupoty lub zobojętnienia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
A ten Basalaj menda jedna , znów nie dotrzymał terminu
![]() Byc może nowi zawodnicy dołącza w Holandii , albo nawet wcześniej , czasu mało a zgranie to podstawa , widocznie negocjacje się przeciągają , po za tym na (Jeśli ten Argentyńczyk przyjechał na testy) to wyniki testów trochę trwają , trzeba tak czy siak czekać. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie ma co narzekać - przed Valcxem nie było mowy o nowych transferach do Wisły jeszcze w czerwcu. Teraz jest na to olbrzymia szansa. Nie zapominajmy, że już przyszło do nas dwóch grajków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
z Meliksonem czy Chavezem tez niebylo latwo podpisac umowe bo Stan to twardy negocjator nieda sie w robic w ...
![]() ![]()
żadne zwycięstwo, nie przychodzi bez ceny
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|