The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2011, 07:54
wislak1986 napisał(a):Wyświetl post
Jest tutaj mowa o kompilacji z Nunezem, ale nie mogę nigdzie tego pliku znaleźć. Czy może ktoś wrzucić link. Z góry dzięki !
http://www.dailymotion.com/video/xbb...n%20unez_sport
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
filip123
Member

Od: 07.2010

Stary 21.06.2011, 08:00
Wiec jak od jest obronca to on i Diaz , na lewej obronie to Paljica na pomoc przeniosa ...
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 21.06.2011, 09:13
Jak Nunez to lewy obronca to Muggsy Bouges byl centrem
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 21.06.2011, 09:17
Wywiad z Jovanovicem:

http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/e...ow_191799.html
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 21.06.2011, 09:17
Dlaczego on nie może być LO? Sugerujecie się tylko posturą? A pamiętacie Bixente Lizarazu, Roberto Carlosa, Willy Sagnola, Ivana Cordobe i wielu innych?
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.06.2011, 09:26
wszystko ok ale nie moge zrozumiec tych rat 400k euro - bym to zrozumial jakby to bylo 4 miliony ale 400k...

moze ktos ma z 1h luzu i przegladnal by wpisy tego zbymka z powiedzmy 3 okienk transferowych - potem podsumowanie o kim pisal ze dojdzie , bo tak to niewiadomo co myslec
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.06.2011, 09:28
Nunez jest skrzydłowym, daleko mu z tymi predyspozycjami zarówno szybkościowymi jak i technicznymi do lewego obrońcy...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.06.2011, 09:32
Doświadczony grajek, do tego dość młody. Marzenie każdego pracodawcy

Jovanovic wygląda na solidnego chłopa. A tego nam potrzeba w obronie.

Ważne,że interesujemy się piłkarzami, którzy są w grze a nie siedzieli na ławie i chcieliby, w końcu, gdzieś pokopać.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 21.06.2011, 09:34
Jovanović NIE będzie zawodnikiem Wisły (więc newsów w tym temacie też się nie spodziewajcie) do momentu kiedy nie zostanie rozwiązany jeden problem.

Cytat:
- Dyskwalifikacja obowiązuje tylko w Serbii czy w każdym europejskim kraju?

- Złożyłem odwołanie, bo jest zbyt surowa. Dyrektor Partizana zapewnił mnie, że w ciągu tygodnia federacja serbska zmniejszy karę i podejmie decyzję, że obowiązuje tylko w Serbii.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 21.06.2011, 09:41
Też mam nadzieje na nową jakość w polityce transferowej Wisełki

Tym bardziej mając na uwadze kto jeszcze do niedawna przyjeżdżał do nas na testy.
Pamiętacie?
Mannara, Vinicius, Trajce Nikov, Jeronimo, Tiboni, Mateus (ale nie Lothar), Helton, Vergarra i wielu wielu innych.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 21.06.2011, 09:48
Rozumie się samo przez się. Dopóki nie cofną mu dyskwalifikacji an Europę to umowy nie będzie. Każdy to chyba rozumie. A to,że ją zmniejszą jest chyba niemal pewne.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Stary 21.06.2011, 09:53
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Rozumie się samo przez się. Dopóki nie cofną mu dyskwalifikacji an Europę to umowy nie będzie. Każdy to chyba rozumie. A to,że ją zmniejszą jest chyba niemal pewne.
Czy każdy ? Duża część osób chciała żeby dziś podpisał konktrakt po przejściu wczorajszych (?) badań. To że dla części osób jest to oczywiste nie oznacza że dla innej części forumowiczów to przekaz informacyjny ciężki do strawienia i wyciągniecia właściwych wniosków. No bo przecież kontrakty miały być w poniedziałek podpisane ....
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 21.06.2011, 10:04
krakus76 napisał(a):Wyświetl post
Jovanović NIE będzie zawodnikiem Wisły (więc newsów w tym temacie też się nie spodziewajcie) do momentu kiedy nie zostanie rozwiązany jeden problem.
Niby jakim cudem krajowa federacja pilkarska (w tym w ypadku serbska) moze nalozyc takie zawieszenie, ze nie moze zawodnik grac nigdzie indziej? Takie zawieszenie to naklada FIFA czy UEFA.
Przeciez serbski zwiazek pilki noznej nie jest az tak wladny by zabraniac zawodnikowi grac w innym krajju. Ogarnijcie sie Zeby Jovanovic nie zagra w Wisle to by musial byc zawieszony przez FIFE czy UEFE.

Poza tym o zawieszeniu Jovanovicia jest dosc glosno i jestem przekonany, ze Stan o tym slyszal. Gdyby jakims cudem Serb byl zawieszony takze poza granicami Serbii to bysmy nie kupowali zawodnika zawieszonego.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.06.2011, 10:06
krakus76 napisał(a):Wyświetl post
skąd ta pewność że nie będzie?
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 21.06.2011, 10:07
River napisał(a):Wyświetl post
Niby jakim cudem krajowa federacja pilkarska (w tym w ypadku serbska) moze nalozyc takie zawieszenie, ze nie moze zawodnik grac nigdzie indziej? Takie zawieszenie to naklada FIFA czy UEFA.
Przeciez serbski zwiazek pilki noznej nie jest az tak wladny by zabraniac zawodnikowi grac w innym krajju. Ogarnijcie sie Zeby Jovanovic nie zagra w Wisle to by musial byc zawieszony przez FIFE czy UEFE.

Poza tym o zawieszeniu Jovanovicia jest dosc glosno i jestem przekonany, ze Stan o tym slyszal. Gdyby jakims cudem Serb byl zawieszony takze poza granicami Serbii to bysmy nie kupowali zawodnika zawieszonego.
Oczywiście że tak jest jak napisałeś. Zakaz może wydać FIFA lub UEFA.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.06.2011, 10:07
Zmiana nazwy tematu ewoluuje w takim tempie, ze czlowiek nie nadaza za tym gdzie wpisuje posta
Co do ogolnej podniety tym Nunezem to ja mam tylko 2 nazwiska do dodania
Rios
Cabral
Wiec lepiej zachowac spokoj co by za duzego zawodu nie bylo
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Arturo
Member

Od: 02.2004

Stary 21.06.2011, 10:08
Ja mam spore wątpliwości co do zgodności z prawem takiej dyskwalifikacji, która rozciąga się na wszystkie (!) rozgrywki na świecie, a nie tylko na te pod auspicjami serbskiej federacji.

Co się stanie gdy piłkarz zagra u nas w pucharach? Serbowie przedłużą mu dyskwalifikację? Nałożą zakaz gry w reprze? No chyba, że istnieją jakieś porozumienia pomiędzy związkami co do wzajemnego uznawania kar dyscyplinarnych, co jest raczej wątpliwe.

Oczywiście najlepiej to załatwić po bożemu (czyli złożyć ładne pisemko o amnestię z uzasadnieniem) i nie narażać się na jakieś skargi do UEFA.

PS. Kolega River mnie ubiegł
Visca el Barça!
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 21.06.2011, 10:12
Pamiętacie Jakuba Wawrzyniaka zdyskwalifikowanego za doping? Po transferze do Legii musiał czekać aż złagodzą mu karę. Nie mógł grać ale w tamtym przypadki kare nałozyła mu FIFA a nie grecki związek piłki nożnej. GZPN złożył wniosek do FIFA o ukaranie ponieważ sam nie moze tego zrobić (tzn ukarać poza granice kraju)
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.06.2011, 10:13
Podobnie było chyba z Carlo Costly'm, który grając w GKS'ie Bełchatów dostał długie zawieszenie od PZPN po czym wyjechał do Birmingham City i normalnie tam grał.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 21.06.2011, 10:14
Kibic1928 napisał(a):Wyświetl post
O ile przyjdą:

Nunes, Jovanovic, Chavez, Jaliens, Lamey, Bunoza - dla mnie na papierze bardzo dobry skład.
Lewa strona - Jovanovic, Nunes
Prawa - Jovanovic, Jaliens, Lamey
Środek - Jovanovic, Jaliens, Chavez, Bunoza

źle jest? wiem wiem, zaraz napiszesz - Lamey może nie wypalić, Jovanovic może być bez formy a Chavez sobie nogę złamie ( odpukać )...
Lamey od jakiegoś czasu nigdzie nie wypalił, Jovanović akurat wydaje się być ok, a złamał nogę to Bunoza.

Największa słabość Twojej analizy polega na tym, że Ci gracze nie mogą grać na kilku pozycjach jednocześnie... Wypada ktoś oprócz połamanego Bunozy (kontuzja, kartki) i robi się problem. Dla mnie na papierze obrona wygląda przeciętnie, zarówno ilościowo jak i jakościowo.
Powód: lit
Ostatnio edytowane przez thechris : 21.06.2011 o godz. 14:33.
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.06.2011, 10:24
No dobra ale tak czytam to wszystkie posty od wczoraj już za bardzo nadążyć nie mogę, ale sposród tego wszystkiego udało mi się wyciągnąć jedną konkretną informację - Basałaj miał powiedzieć że poniedziałek/wtorek będą dwa nazwiska ogłoszone. No i co, środek wtorku nam się zbliża. Była lub jest zapowiedziana jakaś konferencja prasowa ?

Za bardzo balonik jest pompowany. To forum jest naprawdę super, ale na sezon ogórkowy powinno chyba być zamykane.

Już nie mówię o tych dwóch Serbach, bo to akurat może być jak najbardziej prawdopodobne. Ale ten Argentyńczyk. Niektórzy już upatrują świetny duet z Meliksonem, ewentualnie naszego Roberto Carlosa na lewej stronie obrony, ale nikt tak naprawdę nie potwierdził choćby zainteresowania tym gościem. Strony klubów z Ameryki Środkowej czy Południowej raczej informują o przebiegu pertraktacji ( vide Chavez ) a tutaj cisza. Info sprawdzone, 100 % pewne od jakiegoś gościa z twittera. O ile się mylę, to mnie poprawcie.

Ale jak dziś nie będzie tego Nuneza całego, to proponuję zamknąć forum około 20 bo padną serwery z naporu łez.
Ostatnio edytowane przez BronekTS : 21.06.2011 o godz. 10:35.
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Stary 21.06.2011, 10:42
Nie wiem jakim cudem ale zacytowałem samego zawodnika. Myslicie że on wie mniej o swojej sprawie od Was ? Jesli tak jest zaoferujecie mu swoje usługi. Będzie zobowiązany I może jeszcze otrzymacie jakąś prowizje
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.06.2011, 10:51
Pieprzenie za przeproszeniem pisamków, skoro karę nałożył Serbski związek to obowiązuje tylko w Serbskich rozgrywkach. Koniec kropka amen.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 21.06.2011 o godz. 10:59.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 21.06.2011, 10:58
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Zmiana nazwy tematu ewoluuje w takim tempie, ze czlowiek nie nadaza za tym gdzie wpisuje posta
Co do ogolnej podniety tym Nunezem to ja mam tylko 2 nazwiska do dodania
Rios
Cabral
Wiec lepiej zachowac spokoj co by za duzego zawodu nie bylo
Z Argentyny czy z Brazylii to nikt dobry do nas nie przyjdzie. Rynek przepatrzony na każdą z możliwych stron, ale naciąć się już można. Ilu to w naszej lidze grało reprezentantów młodzieżówek Brazylii czy Argentyny? Chyba Beto nawet,w którejś z takich reprezentacji kopał, i co z tego?W sumie poza tym,że grać w piłę nie umiał to nie za wiele. Trzeba mieć kupę kasy i rozeznania aby kogoś z tych rejonów podpisać. Kupę kasy w naszym mniemaniu rzecz jasna, bo mówię o sumach rzędu 2,3 miliony, czyli dla nas nieosiągalnych. Pewnie,że trafi się taki Marcelo ale to był jednorazowy strzał. Długo się nie powtórzy, o ile kiedykolwiek a prędzej trafi do nas drugi Beto czy Deci.

Brazylijczyków najlepiej obserwować i podpisywać z Portugalii. Z taktyką zaznajomieni, w Europie raczej zaaklimatyzowani, a łatwiej ich obserwować niż w dalekiej Brazylii. Cleber, Paulista. Dwa przykłady solidnych grajków wypatrzonych i dogadanych z przeciętnych klubów portugalskich. Poza tym cenowo w naszym zasięgu.

Nie rezygnowałbym z obserwacji takich krajów jak Urugwaj, Honduras, Kostaryka, Paragwaj.... kupę solidnych grajków tam kopie i to w naszym zasięgu cenowym. I to niejednokrotnie reprezentanci krajów.
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Stary 21.06.2011, 10:59
To nie pisamak. To wypowiedź samego zainteresowanego. Mała rożnica ale zawsze.
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.06.2011, 11:35
raczej konferencji nie bedzie , zazwyczaj jak ma byc to informuja odpowiednio wczesniej
Odpowiedz cytując
kojot_12
Member

Od: 01.2011

Stary 21.06.2011, 11:36
@krakus76:

ty zacytowałeś go z wywiadu z SUPER EXPRESEM, i wiesz jaka jest róznica pomiędzy normalnym wywiadem a wywadem Super expresu albo faktu, on wszystko naciagają tak żeby wywołac jakąś sensacje. Zresztą ja wogółe mam wątpliwości czy ten wywiad był przeprowadzony czy oni go sobie wymyślili
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 21.06.2011, 11:44
thechris napisał(a):Wyświetl post
Lamey od jakiegoś czasu nigdzie nie wypalił, Jovanović akurat wydaje się być ok, a złamał nogę to Bunoza.

Największa słabość Twojej analiza polega na tym, że Ci gracze nie mogą na kilku pozycjach jednocześnie... Wypada ktoś oprócz połamanego Bunozy (kontuzja, kartki) i robi się problem. Dla mnie na papierze obrona wygląda przeciętnie, zarówno ilościowo jak i jakościowo.

No jasne

"Mamy" po 3 zawodnikow na kazda pozycje ( zapomniałem o Draganie ). Kiedy ostatnio była taka sytuacja?
Wam nigdy nie dogodzi

Nie moga na kilku pozycjach jednoczesnie? No co Ty
Jesli nie rozumiesz tego co napisałem to nic nie poradze
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 21.06.2011, 11:51
A może:
http://www.transfermarkt.de/de/bonie...ler_62241.html

Po pierwsze, Boniek Po drugie, w najlepszym wieku dla piłkarza. Po trzecie, Chavez mógłby go namówić na przyjście. Po czwarte, dobrze mu idzie w Gold Cup. Po piąte, całe życie w Hondurasie, pewnie chciałby spróbować sił w Europie.

Problemem może być cena, ale sadzę że podobny deal jak z Chavezem byłby możliwy.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 21.06.2011, 11:55
Widziałem go w meczu z Kostaryką, nie najgorzej zagrał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów