|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
To My gramy o LM a nie oni. Żal im dupe ściska i tyle ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Też tak myśle szanse 50-50. Śląsk jeszcze może pozytywnie zaskoczyć w tych eliminacjach. W tej chwili wydaje się że maja najbardziej stabilną sytuacje w klubie. Nie ma ohów i ahów w prasie tylko pracują żeby się pokazać pierwszy raz w Europie - powinno być dobrze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
|
http://www.eastfootball.co.uk/forum/...=33267&page=33
Forum Dundee FC, boją się Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Kibicowsko:
Nasi rywale: ![]() Dundee: ![]() I kto tu walczy o LM ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://sport.wp.pl/kat,1726,title,LE...wiadomosc.html
WOW to sie nazywa zbieg okoliczności - ile Śląsk razy grął w pucharach 3? 4? I akurat trafiają na starych znajomych. Ba Lenczyk będzie miał okazję do rewanżu ;p |
|
|
|
Member
Od: 03.2011
Offline |
|
7:2 w Szkocji było w `80. Jest rzeczywiście co sobie odbić ;-). Ale kogo Śląsk kupił w tym okienku ? Króla strzelców I ligi - tego z Floty Świnoujście i obrońcę z KSP...Pietrasiak tak ? I co ? Takim składem chcą walczyć o cokolwiek w Europie ? Co z Kelemanem ? Sprzedany ? ![]()
Terroryści ! I faszyści ! LECHIA GDAŃSK !
Terroryści ! I faszyści ! LECHIA GDAŃSK ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Śląsk ma całkiem fajną paczkę po kilku dobrych piłkarzy na każdą pozycję, poziom ligi mustrżów to nie jest ale ich siłą ma być zgranie i waleczność a nie gwiazdy. Zresztą piłkarze jak Omar Diaz, Sobota, Kazimierczak, Mila i Ćwielong to naprawdę spora siła ofensywna. Do tego Madej Gancarczyk Elsner i chyba najlepsza obrona w Polsce. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Śląsk ma w ataku Omara Diaza i Gikiewicza (kontuzja) do tego weterani Szewczuk i Jezierski i jakiś Serb co dotej pory zagrał kilka minut. Jak na gre jednym napastnikiem może być Diaz może być najlepszym napastnikiem następnego sezonu. No i krażą plotki o Nowaku i Cetnarskim - wtedy wedłog mnie Śląsk kadre miałby kompletną. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Jak dla mnie, to i tak Śląsk jest w najlepszej sytuacji. Dundee jakąś tam renomę ma, a więc nawet jeśli z nimi przegrają, to wstydu nie będzie. Natomiast zwycięstwo może tak podbudować morale, że zespół Lenczyka miałby szansę sporo namieszać.
Najgorzej trafiła Jaga - kazachski koszmar. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A ja bym dodał, że podlany ormiańsko-gruzińską katastrofą
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ruch sobie rok temu poradził z Kazachskim Szachtjorem Karaganda to i myśle że Jaga powinna powalczyc.
Co do Śląska to jestem spokojny,powinni sobie poradzic.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.06.2011 o godz. 14:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
jak Jaga nie wygra dość pewnie u siebie to odpadną. A Śląsk będzie miał bardzo fajny mecz kibicowsko
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Nwagou przeszedl do Slaska? No prosze, nawet nie wiedzialem. Grajek z niego nieprzecietny i w dodatku jest bardzo silny fizycznie(mimo, ze nie powala warunkami), napewno sie przyda WKS'owi
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/i-li...turcji/4719031 Śląsk chce Gorawskiego http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Sla...762,1,716.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.06.2011 o godz. 14:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jaga to ma taki tour de azja ,jak nie awansuja do fazy grupowej to klub w plecy na tych lotniczych wycieczkach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
![]() ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właśnie mi to coś śmierdział - wygląda na to że kolega poleciał na fantazji - w życiu nawet o zainteresowaniu nie słyszałem a co dopiero żeby podpisał kontrakt
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
HEH no to Lenczyk się rozszalał - dawać Matusiaka !! A za nim Ujek i Popek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Lenczyk jest jedynym w Polsce trenerem, który wyeliminował z pucharów hiszpański klub. Więc ja liczę na fazę grupową. Mają doświadczoną ekipę, potrafią się bronić, trzeba trzymać za WKS i Jagę
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Śląsk, odkąd trenerem jest Lenczyk, z wszystkimi drużynami z górnej części tabeli radził sobie bardzo dobrze, natomiast, jak grał z drużynami słabszymi i sam musiał przejmować inicjatywę, miał problemy. W tym właśnie upatruję szans Śląska.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z innej beczki kiedy jest termin odbioru stadionu we Wrocławiu
Bo zdaje się że Lechia zacznie sezon na nowym stadionie, ale jak jest ze Śląskiem to nie wiem ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Czuję, że Śląsk wygra z Dundee - Lenczyk dobrze ich przygotuje, pytanie jak Jaga zniesie trudy dalekich podróży i czy Probierz odpowiednio wkomponuje nowych graczy, suma summarum sadzę, że obie drużyny pójdą dalej
![]() ![]()
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
![]() ![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Czemu by mieli zaorać? Śląsk będzie tam napewno trenował
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Jaga gorszego scenariusza nie mogla sobie wyobrazić - drogie i meczace wyjazdy, zeby w 3 rundzie dostac jakas powazna ekipe i zebrać bęcki.
Śląsk trafił wg mnie bardzo fajnie - ma duza szanse zeby Dundee przejsc (bo Szkoci pewnie na kacu jeszcze na murawe wyjda), a jak sie nie uda, to wstydu nie bedzie. |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Co by mówić Jagiellonia nie trafiła z losowaniem za tęgo. Rywale są mocno egzotyczni i bardziej obawiam się o męczącą podróż niż o poziom tych drużyn. Jaga w 1 meczu u siebie powinna złoić skórę Kazachom a w 2 tylko dopełnić formalności i pojechać na ciekawą wycieczkę na kazachskie stepy.
Co do 2 rundy to jak wiemy Kaukaz nam nie leży, choć te 2 drużyny nie są tak silne jak znany nam wszystkim Karabach bądź Dynamo Tbilisi. Legia pokonała niedawno Rustavi 0-1 i 3-0 więc nie powinno być tak źle. Tylko te wyjazdy...:( Teraz czas na Śląsk. Wyjazd ciekawy. Przeciwnik z ligi, w której rządzą tylko 2 zespoły, a reszta stanowi sparingpartnerów dla nich. Nie ma co mówić o meczu z roku 80 bo to bez sensu. Jeżeli Lenczyk dobrze przygotuje zespół do meczu to WKS powinien poradzić sobie z Dundee. Szanse oceniam 49:51 dla Szkotów bo mecz rewanżowy grają u siebie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Będzie stadion rezerwowy i do treningów,przynajmniej na razie takie są plany. Zresztą na EURO 2012 ma być tu baza treningowa dla drużyn grających we Wrocławiu podczas turnieju, chyba, że coś się zmieniło w tej kwestii.
![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
O złojeniu skóry rywalowi przez Jagę nie ma raczej mowy, bo rywal na pewno będzie wyglądał lepiej fizycznie od drużyny Probierza, są w końcu w trakcie sezonu. Szczerze mówiąc jak Jaga przejdzie obu rywali, to niezależnie od stylu, w jakim to ewentualnie zrobi, można być już wtedy w pełni usatysfakcjonowanym ich występem, bo tak niewygodnego losowania na tych etapach rozgrywek europejskich pucharchów polska drużyna dawno nie miała.
Jestem ciekaw jak Probierz poradzi sobie z przygotowaniem zawodników do tego meczu, to będzie naprawdę dla niego test sporego kalibru. Osobiście będę pozytywnie zaskoczony jeśli i Jaga, i Śląsk trafią do III rundy. Ale Śląsk tak naprawdę źle nie wylosował, Szkoci ostatnie lata w pucharach grają kiepsko, ale też samo Dundee to poziom zbliżony do Wrocławian i łatwo nie będzie. Mają bardzo dobrego bramkarza, reprezentanta Słowacji i świetnego, młodego Goodwillie w ataku, absolutną siłę napędową tej drużyny. Ich ogromną siłą jest również to, że tam trzon drużyny jest taki sam od wielu, wielu lat, jest to zgrana i wybiegana drużyna. Mam jednak nadzieję, że Lenczyk zrobi swoje i przynajmniej Szkotów Śląsk przejdzie. Chociaż generalnie dalej twierdzę, że zdobycz punktowa dla naszej ligi do Rankingu Lig UEFA jest głównie zależny od tego co pokażą Wisła i Legia, a to co zdobędą Jaga ze Śląskiem będzie już raczej zdobyczą in plus w stosunku do moich oczekiwań. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|