|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Czy w drugiej rundzie el. do LE Jaga może trafic na Śląsk ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A wiadomo na kogo Śląsk może trafić ? Bo szukam od kilku dni i nie mogę znaleźć.
![]()
Być okrutny i odważny
Zmienić dolę swą przeklętą Trochę zemsty, trochę krwi Worek z forsą mieć pod głową Wtedy ma się piękne sny |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tada
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/...eedel2011.html teraz szukaj śląska i przeciwnicy są w drugiej kolumnie |
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Sytuacja Śląska jest ciekawa Śląsk jest nie rozstawiony w 2 rundzie i może trafić silniejszą drużynę i odpaść
ale istnieją inne ciekawe możliwości Jeżeli Śląsk będzie w stanie konkurować sportowo z innymi drużynami to w 2 rundzie będzie miał szczęście trafić na drużyny w zasięgu a nawet słabsze od siebie Innym scenariuszem będzie możliwość wylosowania drużyny z wyższym współczynnikiem ( od Olympiakos Volou Gre 6.833 ) dającym rozstawienie w 3 rundzie i gra z teoretycznie słabszą drużyną i realna szansa na 4 rundę eliminacji Ale współczynniki nie grają tylko drużyny |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
W zeszłym roku Białoruś miała 3 kluby w IV rundzie eliminacji i myślę, że celem naszych klubów powinien być podobny występ w tym roku w pucharach.A tam liczyć na niespodziankę i wprowadzić chociaż 1 klub do fazy grupowej.
W Nocnym Hyde Parku w Orange Sport Info gościem jest jakaś wróżka i kibice wypytują o losy swoich drużyn.Wyszło, że Wisła niestety nie awansuje do LM, a Legia odpadnie w IV rundzie Haha, no i znowu trzeba czekać rok |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Jagiellonia będzie mieć jeszcze dodatkowy problem jeśli chodzi o grę w pucharach - stadion (my w sumie też możemy mieć podobnie). Dzisiaj poszła w świat informacja o zerwaniu przez miasto Białystok umowy z głównym wykonawcą stadionu. Obecna jego pojemność to coś koło 6 tys widzów. Mam pytanie - wiadomo gdzie może rozgrywać mecze pucharowe Jaga jak UEFA nie dopuści obiektu w Białymstoku? Warszawa? A może jednak ... Bydgoszcz
?![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Słyszałem o Konwiktorskiej w Warszawie albo Kielce.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Ja myślę ze powinni zagrać w Płocku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Prędzej Marijampole niż Warszawa, Kielce albo Płock.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o wcześniejsze rundy to UEFA idzie na ustępstwa bo graja w nich zespoły z różnych miejsc i z różnymi stadionami, więc do 1. do 3. rundy UEFA nie powinna się czepiać jeśli mecze mogły być rozgrywane w Ekstraklasie
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jaga trafiła fatalnie i wylosowała Irtysz Pawłodar z Kazachstanu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Gorzej wylosować to chyba już nie mogliśmy. Albo inaczej...dalszego wyjazdu to już wylosować chyba nie mogliśmy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
No fakt chyba że wyspy Samoa do UEFA przyłączą. Kazachstan powinien grać w strefie Azjatyckiej razem z kolegami z Kirgizji czy Uzbekistanu. Że oni sami nie wolą tam grać a nie co roku wycieczki do Polski.
Ale spoko - jak nie powtórzycie błędów z przed roku i wygracie pewnie u siebie to nie będzie tragedii. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A więc mamy kolejny dwumecz z cyklu wyjazd za Kaukaz. Ten cykl nie jest dobry dla polskich zespołów , z tymi rywalami zawsze bardzo ciężko się gra , szczególnie zaraz po przygotowaniach . Jaga gra pierwszy mecze w Białymstoku więc powinna u siebie zapewnić już sobie awans , wygrana 2-0, 3-0 powinna załatwić sprawę. Najlepiej by było nie stracić bramki , wygrać pewnie i lecieć do Kazachstanu ze spokojem , tam już tylko utrzymać awans ( może być nawet porażka byle by awans był ) i walczyć w kolejnych rundach.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A więc mamy kolejny dwumecz z cyklu wyjazd za Kaukaz. Ten cykl nie jest dobry dla polskich zespołów , z tymi rywalami zawsze bardzo ciężko się gra , szczególnie zaraz po przygotowaniach . Jaga gra pierwszy mecze w Białymstoku więc powinna u siebie zapewnić już sobie awans , wygrana 2-0, 3-0 powinna załatwić sprawę. Najlepiej by było nie stracić bramki , wygrać pewnie i lecieć do Kazachstanu ze spokojem , tam już tylko utrzymać awans ( może być nawet porażka byle by awans był ) i walczyć w kolejnych rundach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Łatwo nie będzie, dużo zależy od wyniku w pierwszym spotkaniu, ale też ten cały Irtysz aktualnie w lidze jest szósty, więc może Jaga da radę, mimo że rywal drugi co do najgorszych, których mogli wylosować, głównie przez specyfikę kraju w którym będą grali i przez to, że Irtysz jest w środku sezonu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zawsze będzie z takim rywalem ciężko bo trudno o jakąś modbilizacje, a same wyjazdy i mecze są uciążiwe. Dla mnie Jaga jest w tej chwili wielką niewiadomą, myślę że i w klubie nie wiedzą tak naprawdę o co mają zamiar warczyć. Czy będą budowali drużynę na mistrza, na puchary, a moze wyprzedarz i spokojna walka o utrzymanie ? Widać ze w Białymstoku sparzyli się w poprzednim sezonie. Za miesiąc bedziemy mądrzejsi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Ja tam nie zmienie zdanie i twierdze, ze niezaleznie od klasy(lub jej braku) rywala, Slask i Jaga solidarnie odpadna po 2 meczach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
a ja sadze,że zrobią tak wszystkie Polskie drużyny.
![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja myślę że jeżeli tylko nasze kluby podejdą do gry w pucharach z szacunkiem i z chęciami na osiągnięcie czegoś przy ciężkiej pracy to wstydu nie będziemy mieli.
Choć przyznaję że sytuacja klubów grających w pucharach jest dość słaba. Jaga i Wisła maja kryzys tożsamości - nie wiedzą czego chcą i na co ich stać. Śląsk też wydaje mi sie jest zaskoczony swoim sukcesem, a Legia - niby wszystko ok ale w klubie tylko odliczają kiedy kopnąć Skorżę w dupę. Jak zwykle kluby grające w pucharach mają problemy natury stabilizacji wewnętrznej, bez tego nie będzie wyników. Miejmy nadzieje że kluby zdążą poukładać sprawy pozasportowe do pierwszych meczów, i podejdą do rozgrywek z postanowieniem osiągnięcia dobrych wyników. Przy potencjale Polskich drużyn powinno być dobrze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jaga jak wygra jedzie za Kaukaz
Ale mają przesrane. Albo Banants z Armenii albo Rustavi z Gruzji.
Ostatnio edytowane przez krytyk : 20.06.2011 o godz. 13:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Kolejny rywal Jagi, po ewentualnym wyeliminowaniu Kazachów to zespół z Armenii bądź Gruzji.
Śląsk będzie grał ze szkockim Dundee United. Zanosi się więc chyba na krótką, ale ciekawą przygodę naszych Braci.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 20.06.2011 o godz. 13:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Na innych forach już się na nas napinają. W tej chwili Skonto Ryga ma nowych kibiców z Lecha, Legii i tym podobnych heh. Dobrze że Lech nie gra w tym roku w Pucharach, tylko by zaśmiecali fora swoimi wypowiedziami.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Śląsk kontra Dundee United
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
No a ludzie narzekają na Skonto, a Śląsk z Dundee będzie musiał powalczyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Jestem ciekaw jaki będzie wynik tego spotkania. Szkockie druzyny poza Celticiem i Rangersami nie są jakieś wybitne. Ale jak po boisku będzie gonił Szewczuk z Pietrasiakiem to :/
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powalczą. Lenczyk ich ustawi dobrze pod te mecze.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|