|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
DUDU naprawdę porządnie gra.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Wie ktoś czy są jakieś ograniczenia co do ilości zagranicznych piłkarzy w danym zespole? Co prawda kiedyś w Pogoni występowali niemal sami Brazylijczycy (poza Majdanem) ale to było jakiś czas temu.
Co do Diaza to mam mieszane uczucia. Chociaż pewnie byłby wzmocnieniem na naszej obrony. Co się tyczy pozostałych nazwisk, to zapewne nic z tego nie wyjdzie i to zwykłe gdybanie.. Mam jeszcze pytanie odnośnie Łobodzińskiego. Jest on jeszcze zawodnikiem Wisły (zawieszonym) czy też w końcu udało się z nim kontrakt rozwiązać. Bo widziałem już różne informacje na ten temat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
nie wierzę, że w tym okienku go sprzedadzą, ale to tak na poprawę nastrojui zapewnienie, że zrobiliśmy dobry interes! czekam na dzisiejsze wieści ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
![]() http://xyz1906.mybrute.com/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Hahaha...
Jak odchodzil Diaz to 90% forum plakalo ze jak to bedzie bo to zawodnik ktory moze grac na 5 pozycjach... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
tyle że 60% z tego 1,5 mln jest Platense nie opłaca się go wogóle sprzedawać no chyba że za 5 mln euro i z Brudem w pakiecie ;-) |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Naprawdę radzę poczytać Zasady pisania w temacie Wisła Kraków - piłka nożna
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Czlowiek chaos to nieporozumienie, skakałemm z radości jak znaleziono naiwniaka, który wyłożył za niego sporą kase. Jego powrót nie ma sensu bo Pajlic jest na tą chwile lepszy.
![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Chavez nie odejdzie latem z prostego powodu. 1 zawodnik - 1 okienko - 1 transfer. Chyba, że wypożyczenie, wtedy to jakoś inaczej działa.
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Nie jestem pewien, ale chyba jak nie zagrasz żadnego oficjalnego meczu to możesz odejść dwa razy w jednym okienku. Było tak w przypadku Bebe, co przyszedł najpierw do Coimbry a potem poszedł do ManU. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Dziś czytałem wywiad z Wojciechowskim (właściciel Polonii Warszawa), który rozmawiał z Cupiałem a ten miał powiedzieć, że 80% kadry nadaje się do wymiany. Dlaczego gdy Wisła wygrywa mistrzostwo to zamiast przeprowadzać sensowne transfery tak na prawdę sprowadzamy zawodników, którzy jakości z prawdziwego zdarzenia nie są wstanie wnieść do drużyny. Zapowiedzi działaczy to jedno, realizacja to drugie tylko wynik taki sam vide szybkie odpadnięcie z pucharów. Diaz jest gorszym obrońcą od skrzydłowego Pajlica to powinno dać do myślenia dyrektorowi sportowemu - to znowu przypomina sprowadzanie na ilość, która nie przedkłada się na jakość. W obronie na dzień dzisiejszy mamy jednego sensownego zawodnika Chaveza a potem delikatną przepaść, środek pola Wilk i Sobol to zawodnicy z całą pewnością nie na grę w pucharach nawet z przeciwnikiem zbliżonym poziomem do nas - to są fakty, po tym co mogliśmy zaobserwować w zeszłym sezonie. Nam trzeba konkretnych wzmocnień ale jak widać Cupiał pieniędzy nie zamierza wykładać na stół - żeby drużyna rozwijała się muszą do niej trafiać zawodnicy coraz lepsi bez tego ani rusz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Cóż, może Wojciechowski wydaje majątek na nowych zawodników, ale ostatnio to się w ogóle nie przekłada na wyniki. Poza tym, kiedy właściciel sam ustala sobie skład, wysyła zawodników do jakiegoś klubu kokosa.. Ciupiał kasy nie wydaje co prawda dużej, ale transfery nie są złe =)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Było widać ze zazdrości Wiśle sukcesu i go to mocno boli - cały wywiad w stylu 'gdybym był właścicielem Wisły' (PoloniaW była na miejscu Wisły) to ... byłbym lepszym właścicielem. Masło maślane. Suma sumarum JW wie że jest królem tego okna jeśli chodzi o kwoty zakupów w obie strony (kupno/sprzedaż) natomiast jeśli chodzi o jakość transferów to już nie jest taki pewny siebie. I to go boli. Jakościowo transferami, póki co, nie odstajemy od JW, a mamy zapewne danie główne przed sobą. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dajcie link do wywiadu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czytałem to:
http://www.sport.pl/sport/1,65025,98...we_szanse.html Natomiast wersji dziennikarskich jak widzę jest sporo. Ogólnie to Przegląd Sportowy. Źródłem wydaje się być to: http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Joz...692,1,717.html Inny remake tego wywiadu: http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...83/story.shtml Powód: cos zamieszałem z linkami
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 20.06.2011 o godz. 12:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Nie ma sensu zwracać uwagi na to co mówi Wojciechowski bo on przeważnie mówi głupoty . Buja w chmurach gdzie ta jego Polonia jest najlepsza , on robi najlepsze transfery a że to ma mało wspólnego z rzeczywistością to już inna sprawa . Jak czytam jego wywiady to nawet się nie denerwuję jak coś złego powie o Wiśle tylko najzwyczajniej śmiać mi się chce z tych jego wywodów . Już przed tamtym sezonem mówił że ma najlepszą kadrę w Polsce
Ostatnio edytowane przez fanfan : 20.06.2011 o godz. 12:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
A mi się wydaje że Wojciechowski obnażył słabość Wisły. Cupiał sam zdaje sobie sprawę że tak naprawdę jest kupa, ale nie widzi szans na łatwą poprawę sytuacji. Dlatego postanawia nie pompować pieniędzy w Wisłę bo to i tak nie gwarantuje poprawy. Dlatego mamy to co mamy - kupowanie piłkarzy za darmo albo za grosze z łapanki bez myślenia o przyszłości klubu, tylko żeby coś sklecić na teraz.
Całe gadanie o nie kupowaniu polskich piłkarzy bo za drodzy jest tylko fasadą żeby nie trzeba było inwestować w drużynę. Nie żebym jak os szczególnie rozpaczał bo taka sytuacja nie jest dla mnie zaskoczeniem. Podobna sytuacja jest u ans od 1,5 roku, i jak widać nawet Mistrzostwo udało sie wygrać. Na jakiekolwiek sukcesy w pucharach bym nie liczył. Wiadomo czasem średnia drużyna z dobrym trenerem potrafi zaskoczyć i trzeba się tej nadziei trzymać. Ciekawy jestem czy w klubie są jakiekolwiek play rozwoju na przyszłość czy po prostu chcą jak najmniejszym kosztem podtrzymywać trupa przy resztkach życia.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 20.06.2011 o godz. 12:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Na stronie Eurosportu też jest ten wywiad: http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...83/story.shtml
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Wyświadcz nam wszystkim przysługę i nie wchodź więcej na forum tego trupa.
![]()
No i przyszło mi zmienić podpis, "dzięki", Kubuś...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dziś albo jutro Jovanović w Krakowie
-> Zbymak![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
JW nadal wydaje się ze kasa załatwi sprawę natomiast już wie ze ma jej za mało aby na już zrobić różnicę i osiągnąć MP. Wojciechowski złapał się na tym ze kupił zawodnika, sprzedał go z zyskiem a sportowo jest w miejscu. I to mu nie pasuje. Kasę miał przecież zanim wszedł w sport. Myśmy ta droga już szli. Teraz idziemy inną - nastawioną agresywniej na puchary. Ściągani są zawodnicy doświadczeni - nie młodzi. Perełki mają kontrakty na 5 lat, vide Melikson. IMHO nie ten sezon tylko następny będzie dla nas kluczowy jeśli chodzi o awans do LM. Skład moim zdaniem budujemy z myślą o dwóch sezonach i stąd ustawiamy stricte pod ustawienie 4-3-3. Z tego co pamiętam to RM ma kontakt na 2.5 roku u nas i myślę ze tyle przeznaczył sobie na zbudowanie u nas drużyny. Stąd tez spora ilość wypożyczeń - nie możemy sobie pozwolić na zakup dobrego piłkarza więc jest solidna zapchajdziura na rok by w przyszłym sezonie kogoś sensownego kupić. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|