The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
adamsubaru
Junior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.06.2011, 00:02
http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/l...ch-wpadek.html
w linku nie ma wielkich ciekawostek, ale zawsze do poczytania

krkgiba no luz żółwik i pzdr ze Lwówka
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.06.2011, 00:06
przeciez Diaz jest na wzmocnienie rywalizacji a Jovanovic bedzie grał na lewej.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 20.06.2011, 00:12
Diaz to fajna opcja na zapchajdziurę, nawet wypożyczenie nam wtedy nie przeszkadza. Sęk w tym, że jeśli Diaz miałby przyjść jako numero uno na lewą obronę to pucharom już możemy pomachać białą chusteczką. Mam nadzieję, że Diaz jest rozważany dodatkowo, jako transfer ponad te cztery obiecane, bo jest trochę taką nieudaną krzyżówką Chaveza z Bunozą.

Sądząc po nazwiskach przymierzanych do defensywy, w tym temacie poruszamy się po omacku. Ktoś mógłby powiedzieć, że zrekompensujemy sobie dobrymi transferami z przodu, ale to niestety tak nie działa. W dodatku np. mnie Despotović średnio przekonuje - ostatni sezon bardzo dobry, ale wcześniej raczej nie zaistniał.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.06.2011, 01:12
Niewiem po co nam Diaz -tyle szukania i odgrzewamy starego kotleta?

no wierze,Stan napewno cos innego wymysli

P.S Cos na tą Serbie zarzucilismy sidła ,ale zawodnicy stamtad maja charakterki i na boisku przestawic sie na dadzą.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.06.2011, 02:33
No cóż. Diazem można "obrzucić" dwie pozycje, które zawsze były w Wiśle deficytowe, bo chyba dawno nie było tak, żeby jednocześnie w klubie było 2 lewych obrońców i dwóch lewych pomocników. Umie strzelać wolne, a to już coś

Jakby miał grać za jakieś 120 tys. czy coś koło tego to brać, choćby miał tylko siedzieć na ławce przez rok.

Cytat:
Despotovic, Stevanovic i Jovanovic ,tych 3 serbów wg mediów chce iśc do Wisły i do Wisły trafi,jeśli rzeczywiście się tak wydarzy będę bardzo szczęśliwy no i przy okazji niezłe bałkany będziemy mieli w ogóle wybuchową mieszankę.Powiem szczerze jak Diaz to tylko w formie wypożyczenia innej opcji nie widzę.
Stevanovic? były o nim jakieś artykuły, bo nie kojarzę? i który Stevanovic? Rezerwowy obrońcy Partizanu, który nie poradził sobie we Francji, czy podstawowy zawodnik Vitesse?
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 20.06.2011 o godz. 02:42.
.
Odpowiedz cytując
alexx
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 20.06.2011, 06:59
Cytat:
Stevanovic? były o nim jakieś artykuły, bo nie kojarzę? i który Stevanovic? Rezerwowy obrońcy Partizanu, który nie poradził sobie we Francji, czy podstawowy zawodnik Vitesse?
Rzadko przeglądasz forum. Nazwisko tego "podstawowego zawodnika Vitesse" od jakiegoś tygodnia często się tu przewija. Kończy mu się kontrakt i jakaś gazeta, nie pamiętam która, pisała o nim w kontekście Wisły. Swoją drogą chętnie bym go u nas widział
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 20.06.2011, 07:05
Co do Lamey'a, który też gdzieś tam rykoszetem oberwał: Tak Was do tej pory Stan zawodził? Takie w zimie chujowe transfery porobił? To może weźcie jeden z drugim pod uwagę, że jednak facet zna się na piłce trochę lepiej od Was i trochę lepiej od Was potrafi ocenić potencjał zawodnika. Zamiast myśleć w stylu "Co temu Stanowi odwaliło, że takiego gościa ściągnął. Przecież on jest do dupy." pomyślcie "Wydawało mi się, że koleś jest do dupy, ale może jednak coś w nim jest, skoro Stan uznał, że warto go ściągnąć?". Co do kolejnych transferów, to zróbcie sobie lepiej herbatki i cierpliwie poczekajcie, bo sztab zapowiedział wprost, że transfery na dniach będą. I jestem dziwnie pewien, że nie będzie to Diaz ani inny grajek, który się już u nas nie sprawdził.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 20.06.2011 o godz. 09:45.
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 20.06.2011, 07:14
Jakby się chciało komuś zrobić listę piłkarzy, którzy mieli by do nas trafić w tym okienku według forumwisly, to już chyba pełną 18 meczową mielibyśmy, więc ja bym się tak tym Diazem nie jarał - może im się w końcu uda puścić dobre info z nim, bo jak na razie o Ilievie i Lameyu wcale jako pierwsi nie pisali...
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.06.2011, 07:44
Dla mnie mógłby przyjść bo to zawodnik który może obsadzić kilka pozycji. Pewnie już nie musiałby się aklimatyzować bo zna Kraków. Jednak według mnie zawsze najlepiej sobie radził jako defensywny pomocnik. Przyjąłbym go z otwartymi ramionami tylko jako ten drugi na kilku pozycjach bo był mocno swego czasu nie doceniany. Jeśli jednak miałby być tym pierwszym na lewej obronie to spodziewam się kogoś lepszego. Swoją drogą to trochę śmieszne że Stan mówi ile wyjeżdził i meczy obejrzał by wzmocniać nas Lameyem który cały sezon nie grał i Diazem którego wszyscy już znają i też połowe sezonu chyba się leczył.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 20.06.2011 o godz. 09:46.
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.06.2011, 07:46
Baala napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie mógłby przyjść bo to zawodnik który może obsadzić kilka pozycji. Pewnie już nie musiałby się aklimatyzować bo zna Kraków. Jednak według mnie zawsze najlepiej sobie radził jako defensywny pomocnik. Przyjąłbym go z otwartymi ramionami tylko jako ten drugi na kilku pozycjach bo był mocno swego czasu nie doceniany. Jeśli jednak miałby być tym pierwszym na lewej obronie to spodziewam się kogoś lepszego. Swoją drogą to trochę śmieszne że Stan mówi ile wyjeżdził i meczy obejrzał by wzmocniać nas Lameyem który cały sezon nie grał i Diazem którego wszyscy już znają i też połowe sezonu chyba się leczył.
Przecież on nie płaci za te transfery ze swojej kieszeni, ktoś się na nie musi zgodzić, może rzeczywiście być tak, że wielkiego pola manewru nie miał.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 20.06.2011, 07:50
Jeśli to prawda, to wyjdzie na to że Valckx ma anioła stróża w naszym klubie. Bo nie wierzę w to, że to ten obrońca obserwowany od dawna, doświadczony, szybki i w ogóle zajebisty.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.06.2011, 07:55

Artykuł wziął się z forum zbymaka jak i 90% innych artykułów dotyczących spraw transferowych Wisły.
Już nudni jesteście z tym, że nie grał.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 20.06.2011, 08:00
E tam - nie znacie się. Przecież Diaz to na pewno ten wspominany na forum zbymaka pomocnik, latynoski turbo kozak, kopia Meliksona

Poważnie pisząc - jeśli prawdą okaże się powrót Juniora do Wisły niestety nadal zostajemy bez lewego obrońcy. Jak wspominano już wcześniej, Diaz może grać na różnych pozycjach. Szkoda tylko, że na lewej obronie gra najgorzej.
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 20.06.2011, 08:00
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Dyskusja na forum zaczęła się od tego artykułu:
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...kowa,id,t.html
Sugerujesz, że ten artykuł też wziął się z tego posta?
Tak
Jak sobie przeglądniesz temat, to zobaczysz, że wzmianka o Diazie pojawia się po raz pierwszy 18 czerwca w zacytowanym przeze mnie kretyńskim poście. W ten sam dzień go zresztą wrzuciłem do "Łapu-capu". Możesz tam zajrzeć, jak nie chce Ci się tutaj grzebać.
Następnie, 19 czerwca pojawił się wrzucony przez Ciebie artykuł. Jak dla mnie oczywisty "fakt medialny".
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.06.2011, 08:04
. Swoją drogą to trochę śmieszne że Stan mówi ile wyjeżdził i meczy obejrzał by wzmocniać nas Lameyem który cały sezon nie grał i Diazem którego wszyscy już znają i też połowe sezonu chyba się leczył.
Przepraszam, ale czy Diaz czasem nie gra od jakiegoś czasu w Gold Cup z reprezentacją Kostaryki. Z tego co widziałem, zagrał już tam 4 mecze.

Jak dla mnie to raczej bzdura z tym Diazem, może żeby odwrócić wzrok od rzeczywistego transferu podpisanego w najbliższych dniach (Jovanovic, Stefanovic, Despotic?). I do cholery jasnej! Nie płaczcie tak. To jest już tak żałosne i irytujące, że aż ciężko mi to opisać. Jeszcze się najważniejsze zgrupowanie nie zaczęło (zaczyna się pojutrze), a wy już wieszacie psy na Stanie, a przede wszystkim- na jego transferach. To z jaką krytyką spotkało się sprowadzenie Lameya było dla mnie niezrozumiałe. Oczywiście, chłop w ostatnim sezonie nie grał, ale w poprzednich grał dość regularnie, co więcej w klubach, o których większość polskich piłkarzy może pomarzyć, nie mówiąc o... Cikosu. Szansę powodzenia tego transferu zwiększa fakt, że Valckx zna tego zawodnika dość dobrze, więc wie na co go stać. Poza tym- doświadczenie. Bardzo ważny czynnik, którego Cikos nie posiadał w ogóle. Nie wiem dlaczego, bo sam entuzjastą początkowo Lameya nie byłem, ale sądzę, że będzie to bardzo pożyteczny zawodnik. Wystarczy spojrzeć z kim musiał rywalizować w Leicester (konkretny gość) i dość łatwo wytłumaczyć, dlaczego nie grał. Kontuzje to też jakiś fakt medialny.

Najlepiej absurd tego forum pokazuje podejście do Cikosa. Przez cały sezon był on cieniasem, słabym taktycznie i technicznie, nie mający pojęcia o grze na obronie. Kiedy się go pozbyliśmy i nie zdecydowaliśmy się go wykupić za milion złotych, nagle jest to młody, dynamicznie rozwijający się obrońca.

Ale co ja tam wiem, pewnie ten post znów zaginie wśród tych wszystkich irytujących i często absurdalnych wypowiedzi. Dokładnie tak jak posty wielu inteligentnych i racjonalnych użytkowników, których pozdrawiam .
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 20.06.2011, 08:13
jeżeli w najbliższych dniach przyjdzie 4 zawodników (mam nadzieję na takie nazwiska: Jovanovic, Stevanovic i Despotovic), a wśród tych nazwisk będzie Junior Diaz - niech i tak będzie, lepiej mieć Diaza niż nie mieć nikogo!

Czekajmy cierpliwie, jestem przekonany, że w tym tygodniu wszystko się wyjaśni i liczę na prezentacje nowych zawodników no i będziemy mieli kocioł bałkański w drużynie
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.06.2011, 08:15
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Efektem kilkumiesięcznych obserwacji jest ściągnięcie piłkarza z trybun z Leicester i byłego Wiślaka Diaza. Ta dwójka tak poprawi jakość gry, że czeka nas powtórka Levadii i Karabachu.
z ust mi to wyjąłeś...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Szofer
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.06.2011, 08:27
aaaaaaaa
człowiek chaos powraca
Odpowiedz cytując
Demogorgon
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 20.06.2011, 08:38
Pewnie któryś z pismaków poczytał to, o czym dyskutujemy na forum i nabazgrał artykulik. Kolejny fakt medialny.
Odpowiedz cytując
Snoopy5
Junior Member

Stary 20.06.2011, 08:55
Jakaś gazeta rzuciła hasło DIAZ i już połowa forum w płacz. Jesteście chłopami czy babami ? Transfery to nie bułka z masłem na sniadanie to czesto mozolna robota zależna od różnych czynników. Valckx nie jest w tym fachu od wczoraj więc wie na czym polegają negocjacje czy zatrudnienie jakiegoś piłkarza. Wisła to nie fabryka kasy czy klub szejków z Emiratów Arabskich . Nawet gdyby tak było to i tak nie kupilibysmy Messiego czy Ronaldo. Wisła moim zdaniem powinna zatrudniać młodszych piłkarzy , głodnych sukcesów . Nie za dużą kasę ale własnie szukać takich za powiedzmy 400 czy 500 tys. euro bo na takich nas na pewno stać . Jestem pewien że Wisła wzmocni kadrę na el.LM bo po prostu musi to zrobić chcąc coś wskórać i nie odpaść z byle kim . Pozdro!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 20.06.2011, 09:03
Niestety, ale w moim odczuciu zainteresowanie Valcxa takimi zawodnikami jak Diaz świadczy o tym, że z tymi jego kontaktami na całym świecie nie jest aż tak różowo. Diaz na lewej stronie obrony w el. LM? Będzie ciekawie
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 20.06.2011, 09:09
Nagle każda gazeta po 5 minutach od poprzedniej dochodzi do informacji czy nawet dociera do informacji że Wisła czy inny klub interesuje się nowym zawodnikiem<okok>

ciekawe dlaczemu<mysli><lol>

Mam nadzieję ze jak by przyszli Ci serbowie o których mowa to czy się nie zrobi lekki sajgon. Myślę jednak że to profesjonaliści Wiadomo jacy są słowianie jeszcze Polacy jak wszystko zacznie pić<lol2>
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.06.2011, 09:12
http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...sc-klubow.html

niezłe jaja jak to prawda Możemy na nim chyba jednak zarobić, a zdecydowanie w to nie wierzyłem
Odpowiedz cytując
kojot_12
Member

Od: 01.2011

Stary 20.06.2011, 09:16
my mamy 40% jego wartośći, za dużo to nie zarobimy
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.06.2011, 09:17
Zawsze coś by było Ten zawodnik to mam nadzieję lewy obrońca z Jagi i skończą się wtedy te ploty z Diazem
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 20.06.2011, 09:20
kojot_12 napisał(a):Wyświetl post
my mamy 40% jego wartośći, za dużo to nie zarobimy
Hmmmm, a nie 60%?

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 20.06.2011, 09:21
A nie my 60% a Platense 40% przypadkiem?
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.06.2011, 09:26
Jakby Platense poczekało ze sprzedażą Osmana do tego turnieju to by sobie zbili na nim trochę więcej kasy, ale to ich problem. Chavez jest nasz
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Stary 20.06.2011, 09:30
Chavez jest nasz!Ten piłkarz do nas należy!Nie damy nikomu, nikomu nie damy, bo Chavez do nas należy!

Tak myślałem, że po tym turnieju będzie większe zainteresowanie Chavezem i ucieszyłem się, że Wisła podpisała z nim kontrakt jeszcze przed tymi bardziej prestiżowymi występami w Golden Cup - potem byłoby trudniej.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 20.06.2011, 09:30
Ja bym sie cieszyl jakby Diaz wrocil - facet moze i byl nieco chaotyczny w obronie ale trzeba powiedziec, ze wynikalo to z tego ze nie zawsze mial wsparcie od pomocnika. Natomiast to co u diaza zawsze mi sie podobalo to dobry drybling, dosrodkowania i gra glowa. wiadomo, ze to nie byl i nigdy nie bedzie R. Carlos ale jest solidnym obronca.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów