The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.06.2011, 15:18
Ogarnijcie sie ludzie , wy wierzycie w to co TM piszę ? jeśli tak to gratulacje , co do Garguły , to ile on musi przepracować okresów przygotowawczych żeby dojść do formy ? w zimie przepracował , i każdy widział jak grał.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 19.06.2011, 15:23
Gargułe powinni sprzedać wraz z Jirsakiem i kupic pomocnika z prawdziwego zdarzenia ,do gry obok Meliksona
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.06.2011, 15:26
A ja radzę się ogarnąć i nie wydawa jakichś pochopnych wniosków, jestem pewien że jeżeli Trener zdecyduje że Garguła do niczego się już nie nadaje oddamy go tam gdzie go będą chcieli (Śląsk np.) A jeżeli Maskant uzna że jest wartościowy to na pewno nie zrobi tego z dobroci serca, tylko dlatego że rzeczywiście prezentuje dobry poziom.

Osobiście uważam ze to już koniec Garguły w Wiśle, ale nie ze względu na poziom sportowy tylko wysoki kontrakt i kontuzje.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.06.2011, 15:31
Garguła na 9 bramek w ostatnim sparingu miał chyba z 6 asyst
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 19.06.2011, 15:35
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
Garguła na 9 bramek w ostatnim sparingu miał chyba z 6 asyst
Szkoda tylko ze to sie nie przekłada na mecze o stawkę.

Odpowiedz cytując
wiesio
Junior Member

Od: 10.2010

Stary 19.06.2011, 15:36
Akurat ten sparing nic nie mówi. Widać na skrócie, że przeciwnicy żadnego poziomu nie reprezentowali, bramkarz wypuszczał proste piłki, a jak jakąkolwiek złapał to rozlegały się brawa.
Dajmy jeszcze czas Łukaszowi, może naprawdę przepracowany w pełni okres przygotowawczy mu pomoże. Bądź co bądź, zawodnik kontuzjogenny.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.06.2011, 15:37
No forum Jagiellonii ktoś rzucił info że mają jednego gracza wypożyczyć od nas. Mówi się że to prawdopodobnie będzie Boguski.
Odpowiedz cytując
wiesio
Junior Member

Stary 19.06.2011, 15:41
Boguś by się przydał, choćby do samej rywalizacji w składzie.
Ciekawe ile prawdy w tym transferze Jaovanovicia. Gościu tez podobno zawieszony za śpiewanie obraźliwych piosenek i teraz niewiedzą czy zawieszenie obowiązuje też za granicą. ; )
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.06.2011, 15:49
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Szkoda tylko ze to sie nie przekłada na mecze o stawkę.
Skąd wiesz, że te 6 asyst nie przekłada się na mecze o stawkę?
Biała kuli wrózki, zdolności jasnowidzcze, czy może polaczkowe peirdolenie o Szopenie?
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 19.06.2011, 15:51
amauri1990 napisał(a):Wyświetl post
Biała kuli wrózki, zdolności jasnowidzcze, czy może polaczkowe peirdolenie o Szopenie?
Jestem gotów się założyć o dowolna kwotę pieniędzy, że Garguła nie zaliczy sześciu asyst w jednym spotkaniu w meczu o stawkę.

Przeciez to była A-klasa! Nawet ja tam parę asyst i jedną bramkę strzeliłem...
Ddf
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Stary 19.06.2011, 15:54
Nie chodzi mi o dosłowność. Skąd Teqcontroller niby ma wiedzieć, że Guła nie złapie formy, i że jednak nie przełoży się ten dobry występ na mecze o stawkę...?
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 19.06.2011, 16:01
W sparingach to ja nawet moge strzelic 10 bramek i zaliczyc 10 asyst , Maaskant mu dawał szanse i co ? mecz z Podbeskidziem pokazał jaką gwiazdą jest.

Garguła zagrał w tym sezonie jakiś DOBRY mecz ? Ile on okresów musi przepracować żeby coś z niego było ? jeszcze jak dojdzie nowy środkowy pomocnik to Garguła pewnie długo nie powącha pierwszego składu.

Edit:

Przepracował okres ? TAK.
Pokazał coś na wiosnę ? NIE.

Podawać piłkę do najbliższego to chyba każdy umie.
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 19.06.2011 o godz. 16:05.

Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 19.06.2011, 16:02
Nie chodzi mi o dosłowność. Skąd Teqcontroller niby ma wiedzieć, że Guła nie złapie formy, i że jednak nie przełoży się ten dobry występ na mecze o stawkę...?
Jasne, że nikt tego nie wie chyba, że jest jasnowidzem.
Można co najwyżej spekulować, albo oszacować stosunek "ceny do wartości". Czyli i le nas kosztuje i co nam za to daję. A tu już niestety wypada wyjątkowo blado.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Tom Al
Member

Od: 10.2008

Stary 19.06.2011, 16:02
A stąd, że trenował regularnie od zimy a na wiosnę i tak była lipa.
Rozumiem, że Garguła grał dobrze w Bełchatowie wieki temu ale zrozumcie - po kontuzji to już nie jest ten sam zawodnik. Równie dobrze możemy kupić jakiegoś młodzika, choćby Olkowskiego czy jak mu jest Z GKSu na prawą obronę i liczyć na to że odpali - prawdopodobieństwo takie same. Podobnie, niestety, sytuacja wygląda z Boguskim. Pobiegał po górach i już mu kolano spuchło. Organizmu nie oszukasz, kropka.

Bardzo szanuję obu, szczególnie szkoda mi Boguskiego, ale chyba tylko solidnie przepracowany okres przygotowawczy + równie solidna gra na jakimś półrocznym wypożyczeniu, np. w Śląsku może im dać m miejsce w naszym składzie. My nie potrzebujemy zawodników którzy może odpalą - na 20% - potrzebujemy graczy bardzo dobrych i wybitnych w stosunku do polskiej ligi, reszta musi się ogrywać na wypożyczeniach. Garguła grywał przecież od jesieni zeszłego roku. Nie pokazał nic. Skąd nagle miałby osiągnąć życiową formę?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.06.2011, 16:04
Alberman jest podobny z twarzy do Guardioli.Myśle że byłaby to alternatywa dla Jirsaka i Garguły z których nie ma pożytku.Gule bym dał jednak jeszcze pół roku a Tomasa już teraz sprzedał.

Co do tych asyst Garguły w Sławkowie to Panowie bądżcie poważni,zawodnicy w A-klasie chodzą codziennie często do ciężkiej fizycznej pracy na 8-10 godzin a potem dopiero na trening.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.06.2011 o godz. 16:08.
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 19.06.2011, 16:06
Ja Wam tylko przypomnę Niedzielana i jego grę w Wiśle po kontuzji. A co później się stało? Reszta jest tu zbędna...
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 19.06.2011, 16:07
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Alberman jest podobny z twarzy do Guardioli.Myśle że byłaby to alternatywa dla Jirsaka i Garguły z których nie ma pożytku.Gule bym dał jednak jeszcze pół roku a Tomasa już teraz sprzedał.

Co do tych asyst Garguły w Sławkowie to Panowie bądżcie poważni,zawodnicy w A-klasie chodzą codziennie często do fizycznej pracy na 8-10 godzin a potem dopiero na trening.
Po czym wnosisz, że Guła będzie miał lepszy sezon, niż Tomas?
Bo ja osobiście nie widzę żadnych przesłanek ku temu, choć oczywiście życzę mu jak najlepiej.
Według mnie obaj do sprzedania lub wypożyczenia.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.06.2011, 16:11
willow napisał(a):Wyświetl post
Po czym wnosisz, że Guła będzie miał lepszy sezon, niż Tomas?
Bo ja osobiście nie widzę żadnych przesłanek ku temu, choć oczywiście życzę mu jak najlepiej.
Według mnie obaj do sprzedania lub wypożyczenia.
Garguła był prawie 1,5 roku kontuzjowany.Jest taka opinia wśród lekarzy sportowych że zawodnik po kontuzji dochodzi do siebie tyle czasu ile leczył kontuzje .Czyli wg moich obliczeń pół roku od biedy można jeszcze Gule dac.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 19.06.2011, 16:15
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Garguła był prawie 1,5 roku kontuzjowany.Jest taka opinia wśród lekarzy sportowych że zawodnik po kontuzji dochodzi do siebie tyle czasu ile leczył kontuzje .Czyli wg moich obliczeń pół roku od biedy można jeszcze Gule dac.
Z punktu widzenia medycznego może to racja, nie znam się.
Ale z punktu widzenia sportowego i ekonomicznego jaki to ma sens?
Gość kosztuje nas potężne pieniądze, nie ma żadnych przesłanek, że wróci do formy, a na jego miejsce można znaleźc lepszych na dziś.
Sorry, nie widzę sensu dalszego trzymania Guły w zespole.

Nie jesteśmy kliniką rehabilitacyjną. Nie za taką kasę.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 19.06.2011, 16:17
wiesio napisał(a):Wyświetl post
Akurat ten sparing nic nie mówi. Widać na skrócie, że przeciwnicy żadnego poziomu nie reprezentowali, bramkarz wypuszczał proste piłki, a jak jakąkolwiek złapał to rozlegały się brawa.
Dajmy jeszcze czas Łukaszowi, może naprawdę przepracowany w pełni okres przygotowawczy mu pomoże. Bądź co bądź, zawodnik kontuzjogenny.
A czego ty się spodziewałeś po drużynie z A-klasy? Że będą śmigać jak Barcelona?
Ten sparing byl tylko na rozbieganie.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 19.06.2011, 16:22
Wracając jeszcze do tematu Guły - jestem przekonany, że jego pobory można by dać komuś innemu, kto prezentuje poziom Meliksona. Czysty biznes.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
wiesio
Junior Member

Stary 19.06.2011, 16:27
Wiem, że nie było co się spodziewać niczego wielkiego z ich strony. Chcę powiedzieć, że nie ma co wyciągać żadnych wniosków po tym spotkaniu.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 19.06.2011, 16:29
Jeśli dojdzie jeszcze ew. dwóch Serbów, to Wisła będzi "małą Jugosławią"
Już są przecież: Jovanic, Iliev, Paljic, Bunoza i Kirm.
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.06.2011, 16:34
Dać jeszcze pół roku Gargule na odblokowanie się żeby się nie powtórzyła sytuacja z Niedzielanem, a potem sprzedać. To będzie chyba najlepsza opcja i w zamian kupić kolejnego Maora
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.06.2011, 16:47
Dawać szanse to można Bogusiowi, bo ten już U NAS pokazywał co potrafi, a Garguła? Grał dobrze w Bełchatowie - tak w Bełchatowie, którego nikt nie bierze na poważnie i nie wiadomo jak będzie grał w zespole na który wszyscy w lidze się spinają! Jak mówił Tom Al nie potrzebujemy zawodników którzy wypalą na 20% tylko takich, co stanowią wzmocnienie NA JUŻ (poza tym Guła nie ma 20 lat, żeby go trzymać i liczyć, że odpali ze względu na przyszłe zyski). Ja bym go oddał nawet za darmo, byleby tylko zejść z wysokiego kontraktu.
Ostatnio edytowane przez riv : 19.06.2011 o godz. 16:51.
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.06.2011, 16:54
riv napisał(a):Wyświetl post
Dawać szanse to można Bogusiowi, bo ten już U NAS pokazywał co potrafi, a Garguła? Grał dobrze w Bełchatowie - tak w Bełchatowie, którego nikt nie bierze na poważnie i nie wiadomo jak będzie grał w zespole na który wszyscy w lidze się spinają!
No racja. W końcu nie był reprezentantem i jedną z najbardziej wyróżniających się postaci w kadrze Leo.
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 19.06.2011, 16:55
Garguła, proszę przejdź do Śląska

Po co nam Garguła? my nie mamy czasu na to, żeby się gościu obudził i zaczął GRAĆ. a kontrakt ma po prostu ogromny, jak na jego aktualne możliwości i jego pozycję w drużynie. Niech odchodzi nawet za darmo do Śląska.

willow dobrze gada
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.06.2011, 16:57
W kadrze Leo to chłopak był znany z tego, że się rozgrzewał bo jego wyróżniających występów w reprze nie widziałem za wiele.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.06.2011, 17:02
Coś z tymi Serbami może być na rzeczy, gdyż bramkarz Wisły Jovanic wspominał, iż niedługo będzie to Serbski klub. Może zawodnicy wiedzą więcej, albo to był tylko żarcik
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 19.06.2011, 17:09
Porównanie Garguły - Jirsak:

Jirsak - 27 lat, 19 meczów w lidze, 1 bramka, 3 asysty, 1143 minut, 4 żółte kartki.
Garguła - 30 lat, 14 meczów w lidze, 0 bramek, 1 asysta, 714 minut, 0 kartek.

Do tego Jirsak zarabia ~150 tys. euro, Garguła ~350 tys. euro.
Jirsak cały sezon bez kontuzji, Garguła na początku sezonu wypadł na 9 kolejek.

Garguły się pozbyć, Jirsaka można zostawić - lepszego rezerwowego za takie pieniądze raczej nie znajdziemy.
Warto też dopisać: Sivakov w Cagliari zarabia podobno koło 300 tys., u nas Wilk zarabia mniej więcej tyle samo co Jirsak.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 19.06.2011 o godz. 17:13.
.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów