The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2011, 14:54
jendrus napisał(a):Wyświetl post
Bo od 5 lat Jarek jest zły Jarkowi trzeba kłody pod nogi a właściwie usta podkładać a platforma jest wręcz zajebista<okoko> szlak mnie trafia. Teraz co z każdym gadam napiernicza dosłownie na <PO> a Ci mają mają 50% poparcia w sondażowych może mała manipulacja Zwłaszcza że telewizja publiczna i TVN i GW są powiązane z PO... Ale to są tylko domysły. Kolega wcześniej pisał że stworzenie nowej prawicy potrwa lata. To ludzie muszą być naprawdę tępi jak na jednym człowieku program partii i dobro kraju stawiają, że nie chcą na tą partię głosować! Smutna prawda:( A w SLD dalej widać wpływ starych baronów z epoki ich rządzenia... i to mnie martwi!! To jest GÓWNO a nie nowoczesna lewica.
Nie wiem czy wiesz ale podczas ostatniego sondażu o którym piszesz odsetek respondentów wyrażających chęć uczestniczenia w sondażu to uwaga 17% . Reszta czyli 83% do których zadzwonili ankieterzy grzecznie podziękowała. Czyli 17% * 50% = 8.5% tyle ma PO.

@Jaroo1
"Nie rozumiem jednego. Dlaczego jak sie krytykuje PiS to zaraz ktos pisze ze PO jest takie i owakie, ze Tusk jest taki i owaki. I tak samo na odwrot, ktos cos powie na PO to zaraz fanatycy z PO mowia ze Jarek jeszcze gorszy itd"

Bo tak najprościej sprowadzić dyskusje do pyskówki.
Powód: korekta
Ostatnio edytowane przez Drozd : 16.06.2011 o godz. 16:01.
Hej Nasz TS !!
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.06.2011, 16:12
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Jaroo 1,

Ludzie powinni się interesować się polityką. Jak najbardziej. Jestem przeciwny hasłu-propagowanym nie wiadomo czemu-,nie rozmawiamy o polityce. Czemu nie? To jest jedna z ciekawszych rzeczy. Ale polityka,a nie to co mamy w Polsce. Ludzie zajmują się inwektywami i sztucznymi problemami serwowanymi im przez media. Poza tym nie rozmawiają o polityce,bo nie mają o niej zielonego pojęcia. Serio. Więc lepiej żeby nie rozmawiali o niej. To są w większości informacje przyswojone z radia, i TV. Przez ten pryzmat postrzegają rzeczywistość. A czemu jest tak a nie inaczej to już nie dociekają. To jest problem. Skompromitowanie ludzi, którzy interesują się polityką, są oczytani. Bo im mniej takich ludzie tym prościej miernoty wepchnąć do ław sejmowych. Miernoty które robi mierne rzeczy.

Żeby podejmować decyzje o tym kto ma sprawować tzw władzę, trzeba mieć jakąś wiedzę. Z zakresu historii, politologii, geografii. Podstawy. Do tego fajnie byłoby posiadać umiejętność logicznego myślenia. Zweryfikować wiedzę nie jest żadną trudnością,to samo z logiką. Inaczej mamy tak jak mamy. Niby istotna rzecz, władza, tak się mówi,a wybrać ją może każdy i każdy sprawować. To się kupy nie trzyma. Do tego ta władza nie ma przed nikim odpowiedzialności. No to co to za władza? k Sprawować może ją każdy, byleby nie tykał pewnych spraw, i bez odpowiedzialności.

Poruszyłeś temat bojkotu wyborów. Niby jakieś wyjście to jest ale nieszczególne. Do niczego to nie prowadzi,jak słusznie zauważyłeś. Ale z drugiej strony, jak nie masz na kogo głosować, to po co będziesz szedł coś skreślać?Bo Ci inteligentni inteligentni inaczej rzucą sloganem, nie głosowałeś nie masz prawa krytykować?

Teraz numerem jeden w polskich mediach jest kto, z jakiego miejsca wystartuje w wyborach. Jakie to ma znaczenie?Jesteś dobry, to choćbyś miał 5 miejsce każdy cie znajdzie i wybierze. Cóż za próżność przez niektórych przemawia,że muszą być na tym pierwszym miejscu. A może strach,że taki słaby iż nie zauważą łba w gęstwinie nazwisk?Istotne rzeczy dzieją się na świecie a tu żadnych informacji, tylko kto numerem 500 a kto gdzie przeszedł i kto jest hujem. Najgorsze jest to ostanie, bo nie wiedzieć czemu, media samoistnie powzięły sobie prawo komentowania życia politycznego. Ich podstawową cechą powinna być informacja, bez komentarzy.
Mądre słowa ale to takie pitu pitu.Po pierwsze polityka to nie matematyka gdzie jeden na pytanie ile jest 2+2 powie Ci że 4 , drugi że 5 i wiesz kto ma racje a kto nie
W polityce to jest tak że 2 osoby, siedzące w temacie i to dobrze a nie pobieżnie, mające wiedzę z różnych dziedzin i posiadające umiejętność logicznego myślenia - mogą wysnuć zupełnie przeciwstawne poglądy na dany temat i nie da się ich tak jak matematyce określić - ten jest prawdziwy, ten fałszywy.Ty tylko możesz się z jednym zgodzić a z drugim nie albo w ogóle zaproponować inny ale to nie oznacza że to jest ten jedynie słuszny.Jest ale tylko według Ciebie.

To że 90% ludzi się polityką nie interesuje to jasne ale ja osobiście nie widzę w tym nic złego.Czy się to komuś podoba czy nie to jest bagno i to zawsze było bagno - nie tylko u nas ale i wszędzie.Teraz to i tak jakoś to wygląda ale patrząc wstecz tylko na Europę, to polityka była orężem w ręku morderców, którzy tylko tym się różnili od pospolitych rzezimieszków że decydowali o śmierci tysięcy czy milionów a nie pojedynczych osób

Wracając do Polski i teraźniejszości to oczywiście - u nas polityka jest totalnie jałowa, 90% to są kłótnie i dyskusje o niczym, stąd też dałem sobie już jakiś czas temu spokój z tym wszystkim.Nie oglądam tych mord, staram się jak najmniej czytać - wystarczy że zobaczę nagłówek jak jeden bredzi że ' Kaczor z Ziobro zabili Basie' a drugi że żyjemy pod okupacją.
Szkoda czasu i zdrowia
I powiem szczerze że bardziej mnie śmieszą nie ci którzy w ogóle nie siedzą w temacie a próbują zabłysnąć, tylko ci którym się wydaje że posiedli wiedzę tajemną.To jest piękne jak ktoś zarzuca - 'to są lemingi, nie myślą łykają wszystko' a sam łyka wszystko tylko z drugiej strony.

I dlatego też uważam że dyskusje w takich miejscach jak to gdzie anonimowi, zupełnie nieznający się ludzie, w dużej mierze się nielubiący,których niby coś łączy(Wisła) ale tak na prawdę większość dzieli - nie mają żadnego sensu.Dyskutować to można ze znajomymi, mającymi różne poglądy ale życzliwymi i potrafiącymi słuchać czy zrozumieć inny punkt widzenia.
Szkoda tylko że tak późno do tego doszedłem
94 - Allah Akbar!!
Xavy
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 16.06.2011, 17:24
Cytat:
To jest GÓWNO a nie nowoczesna lewica.

Niby kibic, a w ogóle się ogląda za lewicą...O zgrozo...
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.06.2011, 10:41
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Mądre słowa ale to takie pitu pitu.Po pierwsze polityka to nie matematyka gdzie jeden na pytanie ile jest 2+2 powie Ci że 4 , drugi że 5 i wiesz kto ma racje a kto nie
W polityce to jest tak że 2 osoby, siedzące w temacie i to dobrze a nie pobieżnie, mające wiedzę z różnych dziedzin i posiadające umiejętność logicznego myślenia - mogą wysnuć zupełnie przeciwstawne poglądy na dany temat i nie da się ich tak jak matematyce określić - ten jest prawdziwy, ten fałszywy.Ty tylko możesz się z jednym zgodzić a z drugim nie albo w ogóle zaproponować inny ale to nie oznacza że to jest ten jedynie słuszny.Jest ale tylko według Ciebie.
Pitu,pitu, w sumie masz racje. A to,że ludzie nie będą się zgadzać mając te same dane? Chodzi o to aby się nie zgadzali,na tym to polega, ale także na tym, aby ich spory miały jakieś merytoryczne podłoże a nie slogan za slogan. A u nas tak to wygląda.

1q2 napisał(a):Wyświetl post
I dlatego też uważam że dyskusje w takich miejscach jak to gdzie anonimowi, zupełnie nieznający się ludzie, w dużej mierze się nielubiący,których niby coś łączy(Wisła) ale tak na prawdę większość dzieli - nie mają żadnego sensu.Dyskutować to można ze znajomymi, mającymi różne poglądy ale życzliwymi i potrafiącymi słuchać czy zrozumieć inny punkt widzenia.
Szkoda tylko że tak późno do tego doszedłem
No ale to nie dotyczy tylko tego tematu, spójrz na transferowy. Wyśmiewanie, obrażanie, wyzywanie jest na porządku dziennym. W ogóle nie potrafimy dyskutować. Czasami wręcz odnoszę wrażenie,że jakby co niektórzy siedzieli cicho to też by się pokłocili.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 18.06.2011, 11:12
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...02/story.shtml
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 18.06.2011, 18:42
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Za to ty jak jak pojedziesz Tuska to jestes "Prawdziwym Polakiem" i "Prawdziwym Patriotą"

To że przepraszał za agresję w polityce miało na celu przypodobanie się własnie tym "wykształciuchom" ,jak sie okazalo po 2 ,3 miesiacach,że sondaże do góry nie poszły i nikt sie na to nie nabrał ,to wrócił do starej retoryki.Jak orędzie było do Rosjan to po co je puszczali w polskich mediach ?

Z drugiej strony taka rola polityka ,żeby zebrać jak największy elektorat,taki Tusk ostatnio mówił że nie bedzie klęczał przed ksiedzem, a z drugiej strony PO to partia tak samo klerykalna jak PIS
Wytłumacz mi - jak Jarek atakuje PO to jest afera że znów sieje agresje. Jak łagodzi ton - to jest że znów nieszczery ,fałszywy. Jak atakuje plujących na nas MAK i Putina to jest puszczana w obieg teoria że nie jest cywilowanym europejczykiem, że świat na nas patrzy jak na ksenofobów,wkońcu powinniśmy być pragmatyczni - mozemy przeciez nie czepiać się takich szczegołów jak gnijcy wrak , sfałszowane dowody, olane sekcje zwok a przehadlować to za np.kontrakt gazowy albo puszczenie tirów stojących na granicy a kiedy znów pisze list do przyjaciół Rosjan ci sami delikwenci piszą że jest obłudny no bo WIADOMO że Jarek MUSI kłamać.
Jak atakuje to że szaleniec, jak ucieka to ciota, jak chwali to obłudny, jak obraża to paranoik
Zgodnie z zasadą daj mi kijek a powód dla którego go użyje zawsze się znajdzie
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Drozd
Senior Member

Stary 18.06.2011, 19:18
Jak zakodujesz bezmyślnego, a przecież od 05' TVNy i koszerne szmatławce nic innego nie robią, to działa jak tępy robocik. Wystarczy wcisnąć guzik i działa. Taki będzie sie upierał ze białe jest czarne bo całe stado otaczających go robocików też tak twierdzi. Już w latach 60 zrobili prosty eksperyment. Do pokoju w którym na stole leżały dwa kije dłuższy i krótszy wpuszczono grupę ludzi. Część z nich wtajemniczona przekonywała resztę, która była w mniejszości że dłuższym kijem jest ten krótszy. Po jaimś czasie niewtajemniczonym zadano pytanie który kij jest krótszy i ja nie trudno się domyślić 47% wskazało całowicie bzdurnie że krótszy jest długi kij. Mimo że cały czas widzieli oba kije. Jest zatem odsetek ludzi którzy bardziej wierzą w to co ktoś im powie niż w to co widzą na własne oczy. Jak takich określić? Pomyleńcy? Ja takiemu wytłumaczyć ze bredzi, skoro nie wierzy nawet w to co widzi. Nawet tak bezdyskusyjnego jak różnica w długości kija. Co tam dopiero mówić o ocenie czyjegoś zachowania i jego przyczyn. Taki robocik będzie robił wszystko żeby samego siebie utwierdzić w debilnym przekonaniu. Patrz na awatar .
Hej Nasz TS !!
FooFighter
Member

Od: 09.2008

Stary 18.06.2011, 19:33
Ja nie wiem, o co ta cała kłótnia kto jest lepszy. Wiadomo przecież, że wybór pomiędzy PiSem, PO, PSLem a komuchami z SLD to żaden wybór. To tak jakby wybierać pomiędzy dżumą, cholerą a syfilisem. Osobiście za najmniejsze zło uważam Jarka, chociaż nigdy go nie lubiłem to uważam, że rządy PiSu to jedyna akceptowalna dzisiaj możliwość. I piszę to niestety, co przyznaje ze wstydem jako były i naiwny wyborca Donalda.

Jedyną nadzieję widzę w partiach spoza parlamentu, chociaż one i tak nie mają i nigdy nie będą miały większych szans. Nikt ich do władzy nie dopuści. Nie oszukujmy się jakąś ideą demokracji. Dziś u władzy może być tylko ten kto ma kasę i media za sobą. Sama zresztą demokracja polega na mechanizmie, w którym banda idiotów i nierzadko ignorantów wybiera inną bandę populistów i złodziei.

Zamiast dyskutować nad Jarkiem i Donaldem uzgodnilibyśmy lepiej jakąś alternatywę. Możnaby zrobić kibicowsko-społeczną akcję i zdecydować kogo poprzeć. Całym środowiskiem. Wybrać jakąś opcję spoza bandy czworga, ogłosić wszem i wobec, rozreklamować akcje na wszystkich forach, portalach i facebookach w stylu "masz ich wszystkich dość, wyraź sprzeciw, zagłosuj na x" i głosować solidarnie tak żeby nasze głosy nie zaginęły. Chociaż te parę procent uzbierać w społecznym akcie sprzeciwu. Ech... Warto sobie chociaż pomarzyć...
Ostatnio edytowane przez FooFighter : 18.06.2011 o godz. 19:35.
"To jest Walduś polska liga - kto widzi ten rzyga!" - Ferdynand Kiepski
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.06.2011, 19:33
Drozd wszystko ok, zgadza sie. Tylko teraz powiedz czy tak samo nie jest z drugiej strony?
Czy Ty potrafisz skrytykowac Kaczynskiego i pochwalic Tuska?

Przyganial kociol garnkowi a sam smolil - tak wlasnie wyglada dyskusja miedzy PO i PiSem i miedzy twardym elektoratem obu partii.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Drozd
Senior Member

Stary 18.06.2011, 19:43
Zagłosuję na każdego którego w TVN mają za oszołoma. Bo to najlepsza rekomendacja. . PJN Kowala, jeszcze oszołomstwem nie jest ale już prawie bo nie pluje na Jarka. Nowa Prawica jest dziwnie przemilczana, znaczy można na nich głosować. Najważniejsze wykopać pokłosie nocnej zmiany bo to czerwone, fuj
Hej Nasz TS !!
martin_6
Senior Member

Stary 18.06.2011, 19:49
FooFighter napisał(a):Wyświetl post
Ja nie wiem, o co ta cała kłótnia kto jest lepszy. Wiadomo przecież, że wybór pomiędzy PiSem, PO, PSLem a komuchami z SLD to żaden wybór. To tak jakby wybierać pomiędzy dżumą, cholerą a syfilisem. Osobiście za najmniejsze zło uważam Jarka, chociaż nigdy go nie lubiłem to uważam, że rządy PiSu to jedyna akceptowalna dzisiaj możliwość. I piszę to niestety, co przyznaje ze wstydem jako były i naiwny wyborca Donalda.

Jedyną nadzieję widzę w partiach spoza parlamentu, chociaż one i tak nie mają i nigdy nie będą miały większych szans. Nikt ich do władzy nie dopuści. Nie oszukujmy się jakąś ideą demokracji. Dziś u władzy może być tylko ten kto ma kasę i media za sobą. Sama zresztą demokracja polega na mechanizmie, w którym banda idiotów i nierzadko ignorantów wybiera inną bandę populistów i złodziei.

Zamiast dyskutować nad Jarkiem i Donaldem uzgodnilibyśmy lepiej jakąś alternatywę. Możnaby zrobić kibicowsko-społeczną akcję i zdecydować kogo poprzeć. Całym środowiskiem. Wybrać jakąś opcję spoza bandy czworga, ogłosić wszem i wobec, rozreklamować akcje na wszystkich forach, portalach i facebookach w stylu "masz ich wszystkich dość, wyraź sprzeciw, zagłosuj na x" i głosować solidarnie tak żeby nasze głosy nie zaginęły. Chociaż te parę procent uzbierać w społecznym akcie sprzeciwu. Ech... Warto sobie chociaż pomarzyć...
To mrzonki. Naszą jedność i siłę polityczną pokazały wybory na prezydenta Krakowa, gdzie niektórzy nie potrafili powściągnąć na chwilę swojego obrzydzenia do PO i woleli zagłosować na Majchra. Taka akcja się niestety nie uda.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Drozd
Senior Member

Stary 18.06.2011, 19:52
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Drozd wszystko ok, zgadza sie. Tylko teraz powiedz czy tak samo nie jest z drugiej strony?
Czy Ty potrafisz skrytykowac Kaczynskiego i pochwalic Tuska?

Przyganial kociol garnkowi a sam smolil - tak wlasnie wyglada dyskusja miedzy PO i PiSem i miedzy twardym elektoratem obu partii.
Co ty porównujesz? Pokaż mi gdzie jadą tak po Tusku jak po Kaczyńskim, żebyś mógł sprawę odwracać. Cała para od kilku lat idzie w ośmieszenie wyszydzenie i zmarginalizowanie Kaczyńskich. Puki rządzili było to jakoś wytłumaczalne, ale od czterech lat wszystko co sie dzieje zależy od Tuska, a dalej winny jest Kaczyński, nie załamuj mnie twierdząc że tego nie dostrzegasz. Przecież tym kretynom się wyrywa zeby wokół jarka tworzyć kordon sanitarny. Myślisz że jak takie teksty odbiera zmanipulowany leming? orżnąć watachę będzie spokój. A Ty mi tu żebym Tuska chwalił? Może mi powiesz za co? Za orliki?
Hej Nasz TS !!
FooFighter
Member

Od: 09.2008

Stary 18.06.2011, 19:56
Najgorzej to psioczą chyba na nacjonalistów. Przykład - przypomnę jak zmieszano kiedyś z błotem w mediach młodzież wszechpolską. LPR był popularny i dlatego widocznie była taka potrzeba nagonki na ich przybudówkę. Ja ich nie popieram, do dziś właściwie nie wiem, co to za organizacja, co za ludzie, jaki mają program, co robią. Wiem tylko, że wg najważniejszych mediów to faszyści, oszołomy, są be i w ogóle jest w modzie do dziś śmiać się z takich.
W ogóle patriotyzm dziś nie jest w cenie w telewizji. Zresztą wszelkie organizacje tego rodzaju mają duże problemy z wizerunkiem w mediach. O stosunku mediów do kibiców i ogólnie rozumianego patriotyzmu/nacjonalizmu ciekawie pisze Roman Zieliński na www.fanslask.pl
Ja bym chętnie kogoś poparł z mniej popularnych partii, bylebym miał pewność, że mają jakieś szanse. Bo jak mam być jednym z 0.32 % głosujących na daną partię, to się zastanawiam czy nie lepiej mimo wszystko dać krzyżyk Jarkowi, by Partia Obłudy nie wygrała.
"To jest Walduś polska liga - kto widzi ten rzyga!" - Ferdynand Kiepski
Jaroo1
Senior Member

Stary 18.06.2011, 19:58
Cytat:
A Ty mi tu żebym Tuska chwalił? Może mi powiesz za co? Za orliki?
totez mowie. Przyganial kociol garnkowi a sam smolil.
W calej swojej zajadlosci nie zauwazasz tego ze osoby, z ktorymi toczysz spory sa takie same jak Ty. Jedynie rozni Was to ze Ty sobie obrales za cel obrone PiS i gnojenie PO a oni na odwrot.

Cytat:
nie załamuj mnie twierdząc że tego nie dostrzegasz.
Dostrzegam to wszystko co Ty + jeszcze troche wiecej bo nigdy nie zaglosuje na patalachow z PO/PiSu/SLD (no chyba ze w II turze wyborow prezydenckich, aby wybrac mniejsze zło)

Nie chce sie napinac w Twoja strone no ale tak to widze, ze sie stales takim pionkiem w rekach PiSu i nagabujesz na tych pionkow ktore sa w rekach PO.

Cytat:
Ja bym chętnie kogoś poparł z mniej popularnych partii, bylebym miał pewność, że mają jakieś szanse. Bo jak mam być jednym z 0.32 % głosujących na daną partię, to się zastanawiam czy nie lepiej mimo wszystko dać krzyżyk Jarkowi, by Partia Obłudy nie wygrała.
I wlasnie tu jest problem. O partiach z poza tej 4 ktora jest w sejmie sie nie mowi (no oprocz PJNu, Palikota tez juz zepchneli na margines). Jak uswiadomic Polakow aby sie nie dali wciagnac w ta gre mediow i zaglosowali na kogos z poza tej lansowanej 4. Jedynie chyba musialyby same media taki pomysl podsunac hehe. Nie widze innej mozliwosci zeby nagle sie wiekszosc Polakow obudzila z tego letargu i zaglosowala inaczej niz karza media. CO najwyzej przy jakiejs mega mobilizacji narodu, zwolywaniu sie przez neta moze te kilka % by sie przystosowalo
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 18.06.2011 o godz. 20:03.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Drozd
Senior Member

Stary 18.06.2011, 22:12
Nie jestem w niczich rękach. Nigdy nie miałem do czynienia z nikim z żadnej partii. Zwyczajnie nie zgadzam sie na wciskanie mi ciemnoty. Oczekujesz ode mnie żebym chwalił Tuska, nie ma problemu może poza podstawowym, że nie ma za co. Chyba że coś podpowiesz. Tylko nie pisz ze odsunął Jarka od władzy ))

Na PSL największą sprzedajną k.... ostatnich dwudziestu lat zagłosujesz? Uzasadnij. I nie miej wrażenia ze się napinam. Ja tylko nie mam zamiaru dać sobie wmówić że dłuższy kij jest krótszy. Choćby mnie przekonywały wszystkie "ałtorytety". Nie dziw się też że mam bekę z tych którzy dali sie do kretynizmu przekonać, a wydaje im sie że odkryli kamień filozoficzny.

Palikotem się przejmujesz? Ja bym się zastanawiał dlaczego cisza o Nowej Prawicy, teoretycznie mogłaby zabrać głosy PiSowi, a tu nikt nie ryzykuje. Chyba PO już ma z 15% i boją się wszystkiego .

FooFighter napisał(a):Wyświetl post
Najgorzej to psioczą chyba na nacjonalistów..
Nie nacjonalistów tylko normalnych Polaków. Takich którzy nie wstydzą się tego że są Polakami, nie lecą do laickiej ue jak muchy do świecy, nie podniecają się jak nastolatki na dźwięk słowa tolerancja. I przedewszystkim rozumieją sens tego słowa. Bo co innego tolerancja, co innego akceptacja. Ciężko akceptować zwyrodnienie. Normalny człowiek do zwyrodnienia nie dopuszcza. "Postępowcy" chcą uznać zwyrodnienie za normę. A wszystkich którzy się na to nie godzą usunąć. Totalne pomieszanie, nic dziwngo ze lemingi skołowane.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.06.2011 o godz. 22:26.
Hej Nasz TS !!
Jaroo1
Senior Member

Stary 18.06.2011, 22:27
Nie wiem za co mozna pochwalic Tuska tak samo jak nie wiem za co moznaby pochwalic Kaczynskiego.
PSL traktuje tak jak PiS, mniejsze zlo. Na nich jestem w stanie zaglosowac ale nigdy na PO i SLD.
Ale na pierwszym miejscu stawiam Kongres Nowej Prawicy mimo ze i tak szans nie maja bo nie ma ich w mediach i pewnie nie bedzie
drozd:
robert995
Junior Member

Od: 12.2006

Stary 18.06.2011, 23:52
słówko o sondażach.
dzwonią do mnie ludzie z sondażowni. udzielam odpowiedzi że popieram Kongres Nowej Prawicy. Urocza pani prosi mnie by zmienić wybór na kogoś z tzn. Bandy Czworga czyli PO PIS SLD PSL. Odmawiam jej i mówię że popieram KNP.
Po jakimś czasie pojawia się w mediach ten sondaż z informacją że nikt nie wskazał partii spoza bandy czworga.
warto to przemyśleć
pozdrawiam
EnigmaWP
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 19.06.2011, 06:54
robert995 - czy pamiętasz nazwę tej sondażowni oraz datę, kiedy do Ciebie zadzwonili? Najlepiej jeszcze imię tej uroczej Pani?

Wszystko się przyda, wykorzystamy to.

Drozd
Senior Member

Stary 19.06.2011, 11:57
robert995 napisał(a):Wyświetl post
słówko o sondażach.
dzwonią do mnie ludzie z sondażowni. udzielam odpowiedzi że popieram Kongres Nowej Prawicy. Urocza pani prosi mnie by zmienić wybór na kogoś z tzn. Bandy Czworga czyli PO PIS SLD PSL. Odmawiam jej i mówię że popieram KNP.
Po jakimś czasie pojawia się w mediach ten sondaż z informacją że nikt nie wskazał partii spoza bandy czworga.
warto to przemyśleć
pozdrawiam
Tu nie ma co myśleć od razu widać że Kongres Nowej Prawicy ma kilkuprocentowe poparcie i sprzedajnym mediom zależy żeby nikt sie o tym nie dowiedział. Stąd "Tylko cztery partie w sejmie" i wciskanie ludziom ze alternatywą jest PJN albo śmichu warty Palikot. Licze na to że ludzie zagłosują na przekór i coś sie w Polsce zacznie dziać pozytywnego.
Hej Nasz TS !!
robert995
Junior Member

Od: 12.2006

Stary 19.06.2011, 16:38
EnigmaWP napisał(a):Wyświetl post
robert995 - czy pamiętasz nazwę tej sondażowni oraz datę, kiedy do Ciebie zadzwonili? Najlepiej jeszcze imię tej uroczej Pani?

Wszystko się przyda, wykorzystamy to.
nie pamiętam bo opisana sytuacja miała miejsce jakiś miesiąc temu
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 19.06.2011, 16:59
Zacznijmy od tego że prawica juz od dawna powinna trzymac się razem. Jeśliby lewica miała 5-6 partii to podejrzewam że żadnej nie byłoby w sejmie.
Ale do sedna. Dla mnie gwarantem że w rządzie nie będzie wałów , tolerancji korupcji, postkomunistycznych układów jest wyłacznie J.Kaczyński. Własnie nie partia tylko on. W PiS jak w każdej innej partii są karierowicze chętni na różne uklady. Tak jest w każdej partii. Czyste działania moga być tylko zagwarantowane przez szefostwo partii których najwyższym celem jest dobro Polski. Ale jak to sprawdzić- ktoś spyta. Przeciez każdy z nich Tusk,Naperalski,Pawlak,Schetyna,Kaczynski,Komorows ki twierdzą że sa mężami stanu, dzialajacymi tylko dla dobra kraju. ..No właśnie...WIęc odejdzmy od słów -popatrzmy szerzej . Kto ma kontakty z wielkim biznesem, kto jaką ma deklarację majatkową- inaczej kto się dorobił na rządzeniu, kto gdzie mieszka, kto z jakiej rodziny pochodzi.
Oczywiście to że ktoś ma kontakty z Karkosikiem i Walterem, ma 200 m apartament i rodziców rodem z PZPR od razu go nie dyskwalifikuje ale.....coż trudno żeby nie rodziło podejrzeń.
Jesteśmy ufni że są jednak patriotami wiec idzmy dalej . Porównajmy co kto zrobił dla Polski i przy tym ile rządził.
Chcialbym być tu obiektywnym (mozecie mnie sprostować) : SLD rządziło mniej wiecej 9 lat - nie wdajac się się w szczegółowoą analizę dla mnie jako zwykłego mieszkańca na plus zapisze im obniżke CIT do 18%,reszty nie ma - wejścia do UE nie liczę bo to trudno ocenic czy to wielka zasługa. Z czym mi się poza tym kojarzy :ciągłe blokowanie lustracji, domaganie się legalizacji aborcji ,eutanazj i związków homoseksualistów (ogólnie mówiąc)
Dalej.PO - biorąc pod uwagę ich protoplastów rządzili 10 lat (Mazowiecki,Bielecki,Suchocka,Buzek i Tusk) - co na plus....nie widzę nic co by mi przysporzyla mnie kłopotów, jakieś udogodnienia.? nic.Pierwsze skojarzenia z UW- prywatyzacja banków ( można to przypisać też SLD ale plan jednak Balcerowicza), hmmm (gdzie to wyladowal Bielecki po latach.... czyżby w banku i kasował 400 tyś za m-c, zobaczymy za 5 lat gdzie będzie Tusk...) ....tak naprawdę prywatyzacja wszystkiego co sie da sprywatyzowac, dziurawe drogi, mimo ciągłych obietnic że będzie lepiej, kolejki w przychodniach , czekanie rok na zabiegi medyczne,zniszczenie kompletnie armii ( juz SLD chyba przez slabość do przeszłych czasow trochę lepiej dbało o armię).Przejmowanie TV na zmiane z SLD i PiS (choć wg.mnie Urbański i Wildstain byli o niebo bardziej niezależni niż resza prezesów- ale może jestem nie obiektywny). Dla zwykłego zjadacza chleba - ta grupa nie zrobila nic - myslę o takich kierunkach jak : podatki, medycyna, ułatwienie dla przedsiebiorców, infrastruktura
Teraz weźmy na tapetę PIS - rządzili 2,5 roku w tym 0,5roku rząd Olszewskiego - pierwsze skojarzenie walka z lustracją, korupcją,obniżenie podatków 19/38%, dodatki rodzinne. Minusy - archaiczne zachowania i mało medialne postępowania, przynajmniej kilku poslów którzy choć merytorycznie dobrzy powinni być trzymani z dala od kamer (Brudziński,Wróbel,Karski),zbytnie skupienie sie na walce z układem - które choć bardzo ważne zostało słabo zbilansowane z tematami ekonomicznymi i gospodarczymi.

NIe chce zanudzać każdy z Was może zrobic taki krótkie resume ostatnich 22 lat oparte na faktach. W tym porówananiu mimo wszystkich wad PIS/PC wygrywa w cuglach z PO/UW/AWS/KLD i SLD/UP/PSL
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 19.06.2011 o godz. 21:37.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.06.2011, 17:29
Za to ty jak jak pojedziesz Tuska to jestes "Prawdziwym Polakiem" i "Prawdziwym Patriotą"
Można się dowiedzieć z kogo to "cytat"?

Jak orędzie było do Rosjan to po co je puszczali w polskich mediach ?
S
Głupszego rozumowania już dawno nie słyszałem......... Skoro orędzie Miedwiediewa po katastrofie było do Polaków to po co je puszczali w rosyjskich mediach?

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Ored...o-2122221.html
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.06.2011, 20:08
Drożyzna hula. Podobno największa inflacja od 10 lat. Ceny w góre. Czy to kolejny sukces PO i ryżego magika?
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.06.2011, 15:57
Gdyby ktos wam keidys trul dupe o polskim, a zwlaszcza krakowskim kibolskim antysemityzmie wystarczy podrzucic mu linka:
http://www.rp.pl/artykul/12,676384_A...ak_chcial.html
WISŁA PANY !!
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 20.06.2011, 18:38
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Gdyby ktos wam keidys trul dupe o polskim, a zwlaszcza krakowskim kibolskim antysemityzmie wystarczy podrzucic mu linka:
http://www.rp.pl/artykul/12,676384_A...ak_chcial.html
już to w jednym temacie wrzuciłem

http://www.youtube.com/watch?v=TuF1OJ1-my0

pasuje jak ulał do lansowanego tematu o wszechobecnym antysemityzmie
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.06.2011, 20:14
http://www.youtube.com/watch?v=z0Qjovd-bSQ - tutaj ktoś się postarał i pięknie zobrazował jak się tworzy tzw. fakty medialne.
...And Justice For All
Drozd
Senior Member

Stary 22.06.2011, 09:52
Z Krzysztofem Rybińskim - doktorem habilitowanym nauk ekonomicznych, rektorem Uczelni Vistula - rozmawia Jacek Nizinkiewicz

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-on...wiadomosc.html

- Bełkotem można określić narrację gospodarczą PO w minionych 3 latach. Bełkotem można określić obecne dokumenty rządowe, które dotyczą finansów publicznych. Bełkot to obecna polityka innowacji w Polsce. W niedawno opublikowanym raporcie o innowacyjności polskiej gospodarki pokazaliśmy, że mimo wydania 10 mld euro środków unijnych na wzrost innowacyjności w Polsce, innowacyjność radykalnie spadła w minionych 5 latach. Przepalenie bez sensu 10 mld euro to dopiero jest bełkot. Program PO nie istnieje, a obecna praktyka rządzenia PO jest po prostu groźna dla przyszłości Polski - powiedział prof. Krzysztof Rybiński. Ekonomista stwierdził również: "W programie PiS dostrzegam pomysły dobre dla Polski, na przykład propozycje nowych reguł tworzenia prawa, deregulację, propozycję stworzenia funduszu przyszłych pokoleń z dochodów z gazu łupkowego czy renegocjację celów unijnej polityki ochrony klimatu, która jest zabójcza dla Polski. Ale w kwestii finansów publicznych i innych kluczowych spraw gospodarczych program PiS jest pełen ogólników, więc nie wiemy, co się tak naprawdę za tymi ogólnikami kryje".

Gdyby KNP miał szansę na 30% to bym na nich zagłosował, a tak to będę namawiał do głosowania na nich.
Hej Nasz TS !!
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.06.2011, 14:28
Dwa ciekawe cytaty z bloga Kataryny. Zagadka, kto to powiedzial? (dwie rozne osoby).
Obydwa cytaty z ksiazek zatem sa to wypowiedzi dobrze przemyslane a nie rzucone gdzies tam na wiatr:

Cytat:
"Nie mam wątpliwości, że jest to zjawisko o kluczowym znaczeniu dla rozwoju polskiej demokracji i gospodarki rynkowej. Ludzie byłej nomenklatury, dawni esbecy, niektórzy prywaciarze i częściowo ludzie solidarnościowego etosu przenieśli do III Rzeczypospolitej mechanizmy peerelowskiego klientelizmu. (...) Opletli Polskę siecią niejawnych powiązań przyjacielskich, politycznych, gospodarczych, korupcyjnych, nepotycznych, a także jednoznacznie przestępczych"
Drugi:
Cytat:
"Dziś gruba kreska, brak lustracji, brak dekomunizacji i historyczny relatywizm wychodzą nam bokiem. Kto ma się w III RP najlepiej? Ciężko pracujący, utalentowani ludzie czy cwaniacy z układów - partyjnych i służbowo-tajnych - którzy opanowali gospodarkę? Kto ma się lepiej - walczący o wolną Polskę czy kelnerzy przodującej idei? (...) Nie twierdzę, że lustracja i dekomunizacja, także moralna, byłaby odpowiedzią na większość polskich bolączek. Nie na większość. Ale na bardzo wiele tak. Za ten grzech zaniechania będziemy płacili bardzo długo.".
WISŁA PANY !!
Drozd
Senior Member

Stary 22.06.2011, 15:12
Ale lustracja, to przecież przejaw oszołomstwa i zapiekłości. Komuchy pozwoliły koronę godłu przywrócić i ktoś jeszcze śmie ich rozliczać. Gdzie przebaczenie :/

Chiński scenariusz powtórzy się na A4

http://finanse.wp.pl/kat,104126,titl...wiadomosc.html

" "Dziennik Gazeta Prawna" donosi, że kolejne projekty budowy autostrad mogą być zagrożone. Grecka spółka J&P Avax przymierza się do wycofania z kontraktu na budowę A4. "

" Z oficjalnej korespondencji pomiędzy GDDKiA a realizatorem inwestycji, grecką spółką J&P Avax, wynika, że firma nie wyklucza rezygnacji z kontraktu. Zarzuca dyrekcji wielomiesięczne opóźnienia w przekazywaniu dokumentów."

Cuda, cuda, cuda .... Dobrze że PiS nie rządzi bo nie wiem co by się działo. Kolego Siwy kto miał rację? Bez raportu wiadomo.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.06.2011 o godz. 16:24.
Hej Nasz TS !!
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 23.06.2011, 12:42
Nie ma to ściganie przestępców komunistycznych w Polsce, jak dobrze że mamy politykę miłości i znakomite prawo w stosunku do nich :

http://www.rp.pl/artykul/92106,67772...ntynowicz.html

"Trzech oficerów SB nie poniesienie kary za próbę otrucia Anny Walentynowicz. Sąd w Radomiu uznał, że ich zbrodnia przedawniła się
W sierpniu ubiegłego roku pion śledczy Instytut Pamięci Narodowej w Warszawie oskarżył w tej sprawie trzech byłych oficerów SB: Tadeusza G., Marka K. i Wiesława S. Według IPN popełnili oni czyny stanowiące zbrodnię komunistyczną i zbrodnię przeciwko ludzkości.

Dziś radomski sąd uznał, że czyny te nie stanowią zbrodni przeciwko ludzkości, a jedynie zbrodnię komunistyczną, której karalność przedawniła się (nie przedawnia się zbrodnia przeciwko ludzkości).

- Zdaniem sądu nie można czynów zarzuconych oskarżonym kwalifikować jako zbrodni przeciwko ludzkości, bowiem taka kategoria zbrodni musi mieć wymiar zbliżony do zbrodni ludobójstwa - powiedziała rzecznik Sądu Okręgowego w Radomiu Justyna Mazur."

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/nowy-...wiadomosc.html

"W połowie lipca prawdopodobnie rozpocznie się przed warszawskim sądem okręgowym ponowny proces m.in. gen. Wojciecha Jaruzelskiego, oskarżonego o "sprawstwo kierownicze" masakry robotników na Wybrzeżu w 1970 r. Sprawa toczy się już ponad 10 lat.

Poprzedni proces dotyczący wydarzeń Grudnia'70 - który zbliżał się już do końca - został przerwany pod koniec maja, gdyż zmarł jeden z ławników. Ponieważ tzw. zapasowy ławnik wyznaczony do poprzedniego składu sędziowskiego zmarł już wcześniej - konieczne stało się ponowne prowadzenie sprawy przed sądem."

Ręce opadają....

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów