|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2005
Offline |
|
|
rav - można więcej szczegółów? Pójdzie na coś innego?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Problem pieniędzy jest tylko pretekstem. Przecież w wariancie, w którym halę odkupiłaby Wisła, miasto udzieliłoby tylko nieoprocentowanej pożyczki, przyczyniając się tym samym:
- do budowy obiektu, którego brakuje tu od 20 lat, - do ściągnięcia do Krakowa 8 mln euro unijnych pieniędzy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 06.2011
Offline |
|
|
http://stadiony.net/w_budowie/pol/st...enryka_reymana
a pustaki cały czas nieotynkowane śmiechu warte wykonawca sobie w kulki leci |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że wygra 2 pomysł, czyli, że od października będziemy mieli 4 trybuny, a wschodnią dokończą w zimie. Najmniejsze zło.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Enrico2000 : 15.06.2011 o godz. 01:15.
![]()
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Taaa, stadion gotowy na LM, tylko kibice na nim nie zasiądą...
Stadion dopuszczony do rozgrywek (oby.....) nie oznacza, że stadion jest skończony. A tutaj kilka zdjęć (komórką) ze stadionu http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=25311 wykonanych wczoraj. Te są szczególnie "udane" ![]() To ostatnie to widok ze skyboksa. Ładny telebim?
Ostatnio edytowane przez rav : 15.06.2011 o godz. 07:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Z ukończeniem stadionu w tym roku nie ma szans. Mooooże całość będzie gotowa na rundę wiosenną.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
PiotrG, znowu kraczesz. I znowu masz rację.... :(
Co do przedstawionych wariantów, myślę, że jest tak: Jeśli Wisła awansuje do fazy grupowej któregoś z pucharów - będzie chciała cztery trybuny dla widzów i zrobienie oddymiania zimą. Jeśli nie będzie awansu - pogramy przy trzech trybunach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Cytat z Krakowskiej:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Miejmy nadzieję, że się zdecydowali je jednak zrobić. Trochę nie pasuje, aby piłkarze siedzieli w piwnicznym klimacie. Szatnie i tak mają tragicznie niski standard wykończenia, jeszcze tylko brakuje gołego sufitu i można wrzucać tam ziemniaki. Mam nadzieję, że znajdzie się kasa na porządne wyposażenie tych szatni, po zastawieniu tanich płytek dobrymi meblami efekt będzie znacznie lepszy, niż tanie płytki + tanie meble.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
"drewniane barierki zastąpią pulpity" co
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Jak się nic nie dzieje trzeba się chwalić byle g****m. To taka oczywista oczywistość w stylu: te rusztowania służące do ocieplania budynku zostaną rozebrane...Co do stadionu jestem za tym, żeby grac przy wszystkich trybunach i robic w zimie. Już wiele razy nam mówiono że zamknięcie trybuny na krótki czas umożliwi szybsze zakończenie prac a jest to kłamstwo...Potem ciagnie się to w nieskończoność.
PiotrG, rzeczowy z Ciebie gościu mądrze zwykle prawisz, ale z tym dokończeniem stadionu przez Wisłę (nawet jeśli będzie LM) to się rozmarzyłeś Chciaż chciałbym by tak się stało... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
hmmm chyba źle interpretujesz albo o czymś nie wiem?
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
no pulpity dla dziennikarzy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
On zrozumiał (chyba), że są pulpity i je zastąpią barierki drewniane
Rzeczywiście byłaby to parodia.A jest odwrotnie http://d.polskatimes.pl/k/r/14/52/3a...71aa106_k1.jpg ![]() ![]()
Marian Machowski, po fatalnym starcie rundy wiosennej s. 2009/2010:
"Nam się takie rzeczy nie zdarzały, bo my nie graliśmy dla trenera tylko byliśmy Wiślakami i dla nas HONOR WISŁY stał najwyżej." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Barierek nie będzie, pojawią się same biurka.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A czy są prowadzone jakieś działania w celu wydzielenia miejsca dla kibiców przyjezdnych? Bo to jest chyba obligatoryjne wymaganie w czasie meczu pucharowego.
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obecnie nie. Z tym będzie sporo zachodu, bo trzeba wygrodzić drogę dojścia, wewnątrz południowej oddzielić przestrzeń dla kibiców gości (w tym toaletę i kiosk gastronomiczny, ofc jeśli się kiedyś pojawi - trzeba jednak miejsce pod niego również dołączyć do tej strefy) no i postawić płot na samych sektorach trybuny. Najwięcej zachodu będzie z odgrodzeniem drogi dojścia, trzeba postawić płot z 2 stron od podstaw i to nie byle jaki płot. Ktoś musi też za to zapłacić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Może jutro coś sie wyjaśni w kwesti foteli na ławki rezerwowych
. Po spotkaniu napiszę więcej.....termin realizacji na 10.07 okazał się nierealny;(. Może inna firma zdąży.... Powód: info
Ostatnio edytowane przez La Furia Dell' Est : 16.06.2011 o godz. 16:50.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trzeba, tylko ktoś za to musi zapłacić. Polimex nie ma tego w zakresie prac, bo uznano, że wyznaczenie oddzielnej drogi dojścia dla kibiców gości (który miał znajdować się w narożniku S-E) nie ma sensu... Co więcej, projekt nie uwzględniał nawet oddzielenia kibiców gości wewnątrz obiektu, ani też na samych trybunach.
Trzeba teraz zlecić wykonanie projektu odgrodzenia drogi dojścia dla kibiców gości oraz wydzielenia im stref wewnątrz trybuny południowej i na samym sektorze. Później trzeba to wykonać. Do zrobienia w miesiąc, ale trzeba mieć kasę. |
|
|
|
Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Mnie tam środek stadionu już jakoś nie martwi. Gorzej jest z wrażeniem które odnosi się widząc stadion z zewnątrz. Z bólem serca muszę napisać co mówią mi znajomi z poza Krakowa którym pokazuje nasz stadion: "Cracovi wygląda ładniej"...
Oby zrobili coś z elewacją...
Ostatnio edytowane przez WiernyWiśle : 18.06.2011 o godz. 00:23.
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
jak dla mnie trybuna jednopoziomowa jest ok i nie chcę, żeby były dwa poziomy, w środku też to w porzadku wygląda, tylko chodzi o to, że na zewnątrz trybuny za bramkami się różnią od tych wzdłuż linii i to strasznie burzy ogólny efekt. wydaje mi się, że gdyby południowa i północna miały taką samą elewację i konstrukcję na zewnątrz, jak wschodnia i zachodnia to ogólny efekt byłby świetny. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak powstawaly trybuny za bramkami malo kto realnie myslach o pozostalych![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|