The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2011, 11:31
Stadion w Gdańsku:
https://picasaweb.google.com/piotr.j...wicz/15062011#
Ale równiutka i zielona murawa
Cały stadion jest fajny.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.06.2011, 12:16
Wykończeniówki zostało tam jeszcze sporo, więc chyba zima ich zastanie.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.06.2011, 13:08
Amika na 5 pierwszych kolejek bez stadionu:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

ciekawe, jak się "ukorzeni" trawa po Red Bull X-Fighters. Będzie wesoło.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 17.06.2011, 13:15
to tylko w Polsce takie rzeczy
Odpowiedz cytując
wanol
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 17.06.2011, 13:17
Aż żal dupę ściska jak się widzi stadion Lechii. Pomyśleć, że gdyby przy wyborze projektanta ludzie mieli więcej oleju w głowie to moglibyśmy mieć coś podobnego do tego cuda... Jeden z najładniejszych stadionów w Europie obecnie chyba.
Odpowiedz cytując
panew
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 17.06.2011, 13:18
oni w tym Poznaniu wogóle myślą?
jacys kompletni debile tam rządzą
swoją drogą to ciekawe czy na pierwsze kolejki wróca w takim razie do wronek
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 17.06.2011, 13:24
wanol napisał(a):Wyświetl post
Aż żal dupę ściska jak się widzi stadion Lechii. Pomyśleć, że gdyby przy wyborze projektanta ludzie mieli więcej oleju w głowie to moglibyśmy mieć coś podobnego do tego cuda... Jeden z najładniejszych stadionów w Europie obecnie chyba.
Stadion piękny, owszem, ale np. betonowa bieżnia naookoło murawy to sporo większa niż na Wiśle. Ciekawe jak daleko będą pierwsze krzesełka od linii bocznej.

Nota bene na Wiśle bieżna była elementem klątw, kpin i narzekań, a okazało się, ze wszystko jest z nią ok.

A propos stadionu w Poznaniu - tam mają chyba nawet gorzej niż w Krakowie - błędy konsturkcyjne, zawyżone koszty, gnijąca trawa, fatalny projekt, CBA itp - jak ktoś słusznie zauważył, najbardziej cierpią miasta, które budowę zaczeły przed przyznaniem Polsce Euro 2012
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.06.2011, 13:32
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Stadion piękny, owszem, ale np. betonowa bieżnia naookoło murawy to sporo większa niż na Wiśle. Ciekawe jak daleko będą pierwsze krzesełka od linii bocznej.

Nota bene na Wiśle bieżna była elementem klątw, kpin i narzekań, a okazało się, ze wszystko jest z nią ok.

A propos stadionu w Poznaniu - tam mają chyba nawet gorzej niż w Krakowie - błędy konsturkcyjne, zawyżone koszty, gnijąca trawa, fatalny projekt, CBA itp - jak ktoś słusznie zauważył, najbardziej cierpią miasta, które budowę zaczeły przed przyznaniem Polsce Euro 2012
W krakowskim urzędzie miasta też by się przydali...
the end
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.06.2011, 14:04
Stadion w Gdańsku ma piękną elewację. Od środka aż tak mnie nie bierze. Po prostu nowoczesny obiekt. Wiem, że temat jest drażliwy (przynajmniej na innym forum) ale kolor krzesełek w moim odczuciu psuje estetykę stadionu.
What's new?

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.06.2011, 15:43
Moim zdaniem kolor krzesełek jest sto razy bardziej spieprzony od tych na Legii, co jest wręcz sztuką.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 17.06.2011, 15:59
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem kolor krzesełek jest sto razy bardziej spieprzony od tych na Legii, co jest wręcz sztuką.
Kwestia gustu.

Ja mam zupełnie inne zdanie.
Na PGE kolory są dużo bardziej delikatne, pastelowe i nie dają efektu pstrokacizny jak to jest na Legii i na Arce.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 17.06.2011, 16:03
Wyobraź sobie jakby ten stadion wyglądał gdyby miał mocną zieleń (co chyba nie jest takie trudne, bo z tego co wiem tak ma wyglądać stadion Śląska) albo mocną zieleń i zwykły biały na pół. Ot chociażby pełnia kolorów jak u Was. To byłby kozak, a tak wygląda jak krzesełka na starej Żylecie, zajechane przez 10 lat deszczem i śniegiem. Przetarte gacie. Masakra, że taka perełkę tak oszpecono.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 17.06.2011 o godz. 16:10.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 17.06.2011, 16:11
zgadzam się w sumie z 0 22, mi się u was te kolory krzesełek podobają natomiast w Gdańsku są za jasne, lepszy były by takie bardziej żywe ale i tak jest piękny.
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 17.06.2011, 16:13
No niestety krzesełka te wyglądają jak wyblakłe, też wolałbym żywą zieleń ale co zrobić...
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Stary 17.06.2011, 16:16
Wyobraź sobie jakby ten stadion wyglądał gdyby miał mocną zieleń albo mocną zieleń i zwykły biały na pół. Ot chociażby pełnia kolorów jak u Was. To byłby kozak, a tak wygląda jak krzesełka na starej Żylecie, zajechane przez 10 lat deszczem i śniegiem. Przetarte gacie. Masakra, że taka perełkę tak oszpecono.
Nie mam wrażenia, że kolory są wyblakłe i przetarte oraz nie uważam, że szpecą całość.

Choć nie neguję, że mocne barwy i jednolity ich układ mogły by być bardziej efektowne. Jednakże w zestawieniu z intensywną żółcią pokrywy stadionu mogłoby dawać zbyt "brazylijskie" skojarzenia.
Natomiast Ty porównałeś z "mozaiką" na Legii. I to na niekorzyść dla PGE ( 100 razy ) a z tym nie mogę się zgodzić ( stadion Legii wewnątrz widziałam na żywo nie tylko na zdjęciach ).
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 17.06.2011, 16:25
https://picasaweb.google.com/piotr.j...02091245809698

Jak Twoim zdaniem te krzesełka z tej fotki nie są wyblakłe to nie mam więcej pytań, bo różnimy się w tak zasadniczej sprawie jak znaczenie słowa 'wyblakłe'

Zresztą po tej fotce widać, że nawet wyblakły kolor nie jest w stanie przykryć dramatu jakim są mozaiki. Nie wiem co za idiota na to wpadł, ale jeszcze chyba nie widziałem stadionu z mozaiką, który by sprawiał, że stadion jest ładniejszy. No, może Boavista.

Natomiast podkreślam, że o ile stadion w środku mi się kompletnie nie podoba o tyle na zewnątrz jest piękny.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 17.06.2011 o godz. 16:27.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 17.06.2011, 16:27
0 22 folie na krzesełkach no i w rzeczywistości prezentują sie ciut żywiej (widiałem osobiście) co nie zmienia faktu, że i tak wyglądają jak wyblakłe
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Stary 17.06.2011, 16:38
https://picasaweb.google.com/piotr.j...02091245809698

Jak Twoim zdaniem te krzesełka z tej fotki nie są wyblakłe to nie mam więcej pytań, bo różnimy się w tak zasadniczej sprawie jak znaczenie słowa 'wyblakłe'

No tak - mnie w tym wypadku bardziej pasują określenia "delikatne" bądź "pastelowe".

Cytat:
Zresztą po tej fotce widać, że nawet wyblakły kolor nie jest w stanie przykryć dramatu jakim są mozaiki. Nie wiem co za idiota na to wpadł, ale jeszcze chyba nie widziałem stadionu z mozaiką, który by sprawiał, że stadion jest ładniejszy.
I tu chyba będziemy mieli wspólną płaszczyznę postrzegania.
Zgadzam się, że mozaika to pstrokaty dramat. Natomiast o wiele bardziej dramatycznie wygląda mozaika o żywych kolorach niż ... taka bardziej pastelowa

Poza tym nie odniosłeś się do spostrzeżenia na temat "brazylijskości" ewentualnych barw. Myślę, że nie byłyby na miejscu.
Co innego gdyby pokrywa stadionu w Gdańsku była zielona.
Natomiast jeżeli wizja architektów ma nawiązywać do bursztynu, to jednak ostrożność w szafowaniu intensywnymi barwami jest wskazana.
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Stary 17.06.2011, 16:43
fajne te stadiony Lechii i Slaska ale mam obawy ze uda im sie chocby raz zapelnic caly stadion.... moze na otwarcie jak zagraja z przykladowym Arsenalem...

Lech chyba w ekstraklasie nie zapelnil sie ani raz a srednia chyba ponizej 20k wyszla ( chyba )
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.06.2011, 16:48
Obejrzałem sobie te zdjęcia z PGE. Nie wątpie, że stadion w Gdańsku jest dopracowany, funkcjonalnty itd. Ale na podstawie tych zdjęć...

Dobra tylko mnie nie bijcie.
Ktoś w tym widzi jakieś piękno ? Z zewnątrz z daleka wygląda jak duża rzadka kupa na piasku, z bliska - plątanina rur jak w hali przemysłowej. W środku przytłaczająca konstrukcja dachu sprawia, ze pierwsze moje skojarzenie było: Jesteśmy w pierdlu. Ten beton wokół - straszny. Kolorystyka krzesełek - taki mix, że jedyny odruch jaki mam to odruch wymiotny. Kolorystyka krzeseł + linia trybun = usypiam. Architektura bez żadnej adrenaliny - dobra dla hali rozgrywek juniorek w siatkówce, a nie meczu piłki nożnej.
Dobrze, że chociaż Lechia tam będzie grać. Kibice zniwelują tą nijakość.

Kiedyś było modne ocenianie opraw (zwłaszcza prze kibiców (L)) na podstawie tego, czy ma ona "coś" czy nie ma. Nikt nie wiedział co to jest to "coś", ale wszyscy tak oceniali. Więc teraz mogę śmiało powiedzieć: PGE Arena tego "coś" nie ma.

Ps. Po czym poznać, ze grać tam będzie Lechia ?
Powód: amba zjadła literę
Ostatnio edytowane przez Elefant : 17.06.2011 o godz. 17:10.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 17.06.2011, 18:18
Ela napisał(a):Wyświetl post
I tu chyba będziemy mieli wspólną płaszczyznę postrzegania.
Zgadzam się, że mozaika to pstrokaty dramat. Natomiast o wiele bardziej dramatycznie wygląda mozaika o żywych kolorach niż ... taka bardziej pastelowa
Tylko trochę wspólną, bo moim zdaniem już lepszy jest pstrokaty (zwłaszcza na Legii, gdzie cały dól jest w jednym, mocnym, pełnym kolorze). Za przykład podałem Boaviste, gdzie mamy mocny czarny i mocny biały, a nie jakieś odcienie szarości

Ela napisał(a):Wyświetl post
Poza tym nie odniosłeś się do spostrzeżenia na temat "brazylijskości" ewentualnych barw. Myślę, że nie byłyby na miejscu.
Co innego gdyby pokrywa stadionu w Gdańsku była zielona.
Natomiast jeżeli wizja architektów ma nawiązywać do bursztynu, to jednak ostrożność w szafowaniu intensywnymi barwami jest wskazana.
Bo ciężko się odnosić do co by było gdyby. Jakby komuś się chciało i by umiał pokazać graficznie jakby to wyglądało z mocnym zielonym to mógłbym się wypowiedzieć czy by się gryzło. Ale szczerze wątpię, bo dach też jest bladawy, mocno rozjaśniony, więc chyba nie byłoby tragedii.

Zresztą nie mój cyrk nie moje małpy
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 17.06.2011, 18:42
Oldpara napisał(a):Wyświetl post

U nas były nerwy, bo zamienili kostkę na asfalt o ile dobrze pamiętam..
Co do stadionu Lechii, to ta "betonowa bieżnia "jest właśnie z kostki. Pozamiatają z niej piasek i nie powinno to źle wyglądać.
Odpowiedz cytując
h3po4
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.06.2011, 19:33
CMSNero napisał(a):Wyświetl post
fajne te stadiony Lechii i Slaska ale mam obawy ze uda im sie chocby raz zapelnic caly stadion.... moze na otwarcie jak zagraja z przykladowym Arsenalem...

Lech chyba w ekstraklasie nie zapelnil sie ani raz a srednia chyba ponizej 20k wyszla ( chyba )
na Lech Legia był pełny
Być okrutny i odważny
Zmienić dolę swą przeklętą
Trochę zemsty, trochę krwi
Worek z forsą mieć pod głową
Wtedy ma się piękne sny
Odpowiedz cytując
Wiślak z Azorów
Senior Member

Stary 17.06.2011, 19:37
h3po4 napisał(a):Wyświetl post
na Lech Legia był pełny
Do kompletu z tego co wiem zabrakło 2 tysięcy
Nie można się nazwać kibicem jeśli nigdy nie było się na meczu, tam samo nie można się nazwać fanatykiem jeśli nigdy nie było się na wyjeździe.
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Stary 17.06.2011, 19:38
wanol napisał(a):Wyświetl post
oczywiscie stadion super , bez dwoch zdan , a co do koncowej wypowiedzi to ty chyba za granica nie byles....

i jeszcze odnosnie wygladu z zewnątrz, to jak dla mnie wyglada najlepiej ze wszystkich w Polsce
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.06.2011, 19:49
Swoją drogą jak to się wszystko pozmieniało. Jeszcze nie tak dawno temu nie przypuszczałbym, że taki obiekt jak PGE Arena powstanie w Polsce, a teraz grymasimy, że krzesełka nie takie

Ale powiem Wam szczerze, że mimo wszystko wole kwadratowe stadiony. Nasz surowy, ciosany z betonu bardziej mi się podoba. Jeśli tylko kiedyś zostaną dopracowane szczegóły wykończeniówki to jak dla mnie będzie to jeden z ładniejszych stadionów w Polsce
Zaznaczam, że moja opinia może być subiektywna

P.S. Może zrobilibyśmy na forum sondę na najładniejszy stadion w Polsce?
What's new?

Odpowiedz cytując
h3po4
Senior Member

Stary 17.06.2011, 20:19
Wiślak z Azorów napisał(a):Wyświetl post
Do kompletu z tego co wiem zabrakło 2 tysięcy
Mogę się mylić aczkolwiek o ile dobrze pamiętam na Bufor owe 2 tyś były przeznaczone
Być okrutny i odważny
Wtedy ma się piękne sny
Odpowiedz cytując
Wiślak z Azorów
Senior Member

Stary 17.06.2011, 20:33
h3po4 napisał(a):Wyświetl post
Mogę się mylić aczkolwiek o ile dobrze pamiętam na Bufor owe 2 tyś były przeznaczone
Nie będe się kłucił ale bodajże pan Smokowski w canal+ mówił że jest 39 tyś więc oprócz Buforów jeszcze 2 tyś.
Nie można się nazwać kibicem jeśli nigdy nie było się na meczu, tam samo nie można się nazwać fanatykiem jeśli nigdy nie było się na wyjeździe.
Odpowiedz cytując
h3po4
Senior Member

Stary 17.06.2011, 20:47
Wiślak z Azorów napisał(a):Wyświetl post
Nie będe się kłucił ale bodajże pan Smokowski w canal+ mówił że jest 39 tyś więc oprócz Buforów jeszcze 2 tyś.
Być może Nie chcę się kłócić może nie mam racji ; ) aczkolwiek wydaje mi się tylko ; )
Być okrutny i odważny
Wtedy ma się piękne sny
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 17.06.2011, 20:48
Lech - Legia widzów 36.240 tak jest napisane na 90minut.pl i mysle, że nie jest to liczba zmyslona, a oficjalna podana przez Lecha.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów