The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.06.2011, 10:11
Św. Mikołaj napisał(a):Wyświetl post
zgodnie z prawem bosmana zawodnik któremu zostało półroku kontraktu może podpisac umowe z innym klubem. Oczywiscie oficjalnie bedzie zawdonikiem swojego nowego klubu po wygasnieciu starego kontraktu.
Jak działa prawo Bosmana to wiem. Miałem na myśli tą drugą kwestie. No bo jeśli nie jest oficjalnie Naszym zawodnikiem to bez zgody obecnego klubu ćwiczyć z Nami też nie może. I wtedy czy chcemy czy nie dołączy do Nas od 1 lipca. Ciekawe czy faktycznie tak będzie...?

Z tego artykułu co podał DrunkenBear wynika, że jednak Lamey będzie szykowany na pierwszy skład i nie należy oczekiwać jeszcze jednego prawego obrońcy. Oby Stan z Robertem byli pewni tego co robią... Sam zawodnik mówi to co pisali niektórzy kibice Angielscy na forum Leicester, że nie do końca było tak że był za słaby tylko po prostu nie był faworytem Erikssona i co ciekawe zapewnił, że nie miał przewlekłych kontuzji.. Ciekawe ciekawe, oby było to wszystko prawdą.
Odpowiedz cytując
DrunkenBear
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.06.2011, 10:15
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
Jak działa prawo Bosmana to wiem. Miałem na myśli tą drugą kwestie. No bo jeśli nie jest oficjalnie Naszym zawodnikiem to bez zgody obecnego klubu ćwiczyć z Nami też nie może. I wtedy czy chcemy czy nie dołączy do Nas od 1 lipca. Ciekawe czy faktycznie tak będzie...?
Temat już był wałkowany. Jeśli kluby się dogadają, to zawodnik może dołączyć do drużyny wcześniej aby z nimi trenować. Ale oficjalny mecz będzie mógł zagrać dopiero po 1 lipca...
Odpowiedz cytując
kojot_12
Member

Od: 01.2011

Stary 15.06.2011, 10:42
z fb:

"Za chwilę będzie małe BUM, które oznaczać będzie koniec pewnej bardzo długiej sagi"
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 15.06.2011, 10:43
kojot_12 napisał(a):Wyświetl post
z fb:

"Za chwilę będzie małe BUM, które oznaczać będzie koniec pewnej bardzo długiej sagi"
Czyli załatwiony Chavez.
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 15.06.2011, 10:44
Grigorie i Galamaz dolecieli?
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Zdzisław Kapka odchodzi z Wisły
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

kojot_12 napisał(a):Wyświetl post
z fb:

Chavez? heh no ale to zadna niespodzianka skoro to juz wiadomo od dawna
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

spirit napisał(a):Wyświetl post
Grigorie i Galamaz dolecieli?
nie, Tristan.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 15.06.2011, 10:49
to z pewnością chodzi o Chaveza...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.06.2011, 10:50
crate digger napisał(a):Wyświetl post
jak grał w rezerwach to w rytmie meczowym jest. dodatkowo, na pewno jest spragniony gry na wyższym poziomie niż wcześniej wymienione rezerwy, plus motywacja do rozruszania na nowo troche swojej kariery. To może wyrównać pewne niedociągnięcia związane z brakiem gry. ma 30 lat. w tym wieku to co miał umieć już się nauczył. POZA TYM, JESZCZE NIE ZAGRAŁ NAWET RUNDY W BARWACH WISŁY.
No proszę, zawsze da się znaleźć jakiś plus. Może kupujmy zawodników kulawych, bo oni będą chcieli udowodnić, że potrafią grać jak zdrowi? Albo pogrążonych w depresji, bo będą chcieli się z niej wyrwać?
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.06.2011, 10:50
Gimenez w końcu dotarł !!!
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Stary 15.06.2011, 10:52
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ejne_piec_lat/ Wreszcie dobra decyzja...
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 15.06.2011, 10:56
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Takie rzeczy można wydedukować na postawie suchych faktów.
1. Król strzelców ligi węgierskiej
2. Reprezentuje klub który będzie walczył o LM
3. Wiek, 27 lat
4. Bez kontuzji
5. Bez wachań formy
6. Bilans bramkowy 2009/2010 - 33 mecze 15 bramek 6 asyst
7. Bilans bramkowy 2010/2011 - 36 meczy 25 bramek 8 asyst

Szczerze mówić zdziwiłbym się gdyby puścili go za mniej.
Dodatkowo za rok kończy mu się kontrakt, więc to ostatnia szansa, żeby Węgrzy coś na nim zarobili. Warto negocjować, bo to zawodnik dużej klasy. Ciekawy jestem czy temat zawodnika, którym interesowaliśmy się już zimą czyli Władimira Dwaszwiliego upad? To też niezły piłkarz w dodatku do wzięcia bez sumy odstępnego.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Demogorgon
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 15.06.2011, 10:57
Załatwili Chaveza. Całe szczęście, bo już myślałem że i środkowego obrońcę trzeba będzie szukać
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Stary 15.06.2011, 10:59
No to jeszcze powinno być sześć transferów: prawy, środkowy i lewy obrońca, środkowy pomocnik, skrzydłowy i napastnik.
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 15.06.2011, 10:59
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
No proszę, zawsze da się znaleźć jakiś plus. Może kupujmy zawodników kulawych, bo oni będą chcieli udowodnić, że potrafią grać jak zdrowi? Albo pogrążonych w depresji, bo będą chcieli się z niej wyrwać?
wyłazi z ciebie Polactwo i szukanie minusów na siłę. Stan widać jego przydatnosc sportową ocenił pozytywnie, ja probuje znaleźć motywy dla których nie musi byc to zły zakup, a gra Lameya pałętaniem się po boisku a'la Branco.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 15.06.2011, 11:01
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
No to jeszcze powinno być sześć transferów: prawy, środkowy i lewy obrońca, środkowy pomocnik, skrzydłowy i napastnik.
hehe marzyciel ja cieszyłbym się gdyby przyszedł ten długo ocziekiwany lewy obrońca i napastnik...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 15.06.2011, 11:01
Jak dla mnie super wiadomość, że już oficjalnie podpisali Osmana na pięć lat. Dla mnie osobiście to będzie ostoja Naszej defensywy z Jaliensem!
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Stary 15.06.2011, 11:08
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
hehe marzyciel ja cieszyłbym się gdyby przyszedł ten długo ocziekiwany lewy obrońca i napastnik...
Na tą chwilę to tak wygląda:

Bramkarze: Pareiko, Jovanić, Kurto
Boczni obrońcy: Lamey, Paljić
Stoperzy: Chavez, Jaliens, Bunoza
Defensywni pomocnicy: Sobolewski, Wilk
Środkowi pomocnicy: Jirsak
Rozgrywający: Melikson, Garguła
Skrzydłowi: Małecki, Kirm, Iliev
Napastnicy: Genkow, Boguski.

Plus tacy piłkarze jak Kowalski, Burliga, Brud i z ME.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 15.06.2011, 11:22
Ktoś widział Mączyńskiego w ŁKS? Warto mu dać szansę?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 15.06.2011, 11:24
Demogorgon napisał(a):Wyświetl post
Załatwili Chaveza. Całe szczęście, bo już myślałem że i środkowego obrońcę trzeba będzie szukać
Czyli juz wiadomo, ze nie beda to tylko darmowe transfery czyli zbymak zapowiedzi moze sobie włozyc miedzy bajki
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 15.06.2011 o godz. 11:30.
Odpowiedz cytując
sauce001
Junior Member

Stary 15.06.2011, 11:29
W sumie siedzę na tym forum od 2 lat i czytam, stronę odwiedzam regularnie od 3-4 lat ale ten temat mnie tak wkurza, że postanowiłem się po tylu latach zarejestrować...

Czyżby te osoby które tutaj tak płaczą zapomniały o 2 bardzo ważnych rzeczach?

Otóż do 01.07.2011 nie można przeprowadzać transferów gotówkowych, do tej daty Wisła nie może przedstawić nowych piłkarzy choćby byli zakontraktowani!

A jeśli nie podpisali żadnego kontraktu to nie można zdradzać z kim się rozmawia po to aby ktoś nie przebił oferty stąd cisza na linii Wisła-Media

Druga to związana z pierwszą: otóż przychodzą do nas teraz zawodnicy z karta w ręku ponieważ oficjalne do 01.07 NIE wolno ściągać innych. Okienko transferowe otwiera się za 2 tygodnie a wy płaczecie, że sciągamy graczy za darmo... no tak bo innych nam po prostu teraz NIE WOLNO....
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Stary 15.06.2011, 11:30
sauce001 napisał(a):Wyświetl post
W sumie siedzę na tym forum od 2 lat i czytam, stronę odwiedzam regularnie od 3-4 lat ale ten temat mnie tak wkurza, że postanowiłem się po tylu latach zarejestrować...

Otóż do 01.07.2011 nie można przeprowadzać transferów gotówkowych, do tej daty Wisła nie może przedstawić nowych piłkarzy choćby byli zakontraktowani!

A jeśli nie podpisali żadnego kontraktu to nie można zdradzać z kim się rozmawia po to aby ktoś nie przebił oferty stąd cisza na linii Wisła-Media

Druga to związana z pierwszą: otóż przychodzą do nas teraz zawodnicy z karta w ręku ponieważ oficjalne do 01.07 NIE wolno ściągać innych. Okienko transferowe otwiera się za 2 tygodnie a wy płaczecie, że sciągamy graczy za darmo... no tak bo innych nam po prostu teraz NIE WOLNO....
Ogłosić transfer można jak robią w Europie. Wczorajszy przykład Klicha o tym świadczy.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 15.06.2011 o godz. 11:33.
Odpowiedz cytując
sauce001
Junior Member

Stary 15.06.2011, 11:33
ale po co ogłaszać jak np zapinane są ostatnie szczegóły? żeby utrudnić sobie zakontraktowanie? przecież to byłoby działanie na szkodę klubu... Poczekajcie na pewno będą wzmocnienia.....

Co do Klicha to nie Wolfsburg się wygadał a sam Klich i prezesi Cracovii
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Stary 15.06.2011, 11:35
ale po co ogłaszać jak np zapinane są ostatnie szczegóły? żeby utrudnić sobie zakontraktowanie? przecież to byłoby działanie na szkodę klubu... Poczekajcie na pewno będą wzmocnienia.....
Napisałeś, że nie wolno przeprowadzać transferów gotówkowych do 1 lipca, co jest nieprawdą. Ogłosić podpisanie kontraktu można w każdej chwili. W Anglii, czy w Hiszpanii było już kilkanaście gotówkowych transferów, więc przestań pisać bzdury.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 15.06.2011, 11:35

Goetze przeszedł do realu za pare ładnych mln euro w połowie maja

klub może przeprowadzić transfer na pół roku przed jego wejściem w życie , tak też było u nas gdy Kuba przechodził do BVB latem , a zimą zostały już podpisane papiery
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.06.2011, 11:36
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Problem w tym, że jeżeli zawodnik przez rok nie grał, to nie wiadomo kiedy i czy w ogóle dojdzie do formy. Wystarczy zobaczyć w jakim stanie wraca większość naszych asów grzejących ławki.
Przypuszczam ze nikt z osob czytajacych to forum nie zdaje sobie sprawy z tego ze zawodnik ktory ma przerwe spowodowana kontuzja, badz wypadnieciem ze skladu potrzebuje czasu aby wejsc w rytm meczowy, dzieki stary odkryles Ameryke.

Ostatni przyklad Genkov - tez chlop mial z wami ciezko na poczatku na szczescie dosc szybko pozamykal usta krytykom.

Dwie rzeczy ktore mnie nastawiaja optymistycznie co do jego osoby (oczywiscie jesli bedzie zdrowy) to to ze jednak podczas swojej kariery gral na poziomie o ktorym 99,5% naszych ligowcow moze pomarzyc oraz to ze bedzie z zespolem przez caly okres przygotowawczy
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
ardem99
Member

Od: 12.2008

Stary 15.06.2011, 11:37
ja żałuję, że Cikosa nie wykupili. Liczę na dobrą grę Lamya, ale jakby się nie sprawdził albo po prostu nie wkomponowałby się szybko do drużyny (patrz Jaliens) to zawsze mógłby do składu wskoczyć Erik, po którym wiemy czego się spodziewać. Tym bardziej, że na prawdę z biegiem czasu grał coraz lepiej. rozmawiałem z nim przed meczem z Legią i on strasznie chciał zostać w Krakowie. Poza tym Słowacy są w cenie w Europie, więc jakby pograł trochę w pucharach to na pewno sprzedałoby się go za więcej niż było zapisane w umowie wypożyczenia.
Odpowiedz cytując
Demogorgon
Junior Member

Stary 15.06.2011, 11:39

Popieram. Zobaczcie co było w sprawie Osmana i jak długo się to ciągnęło. Niby kluby się dogadały już w maju, media ogłaszały transfer, to znowu go odwoływały, co nie robiło dobrze dla negocjacji. Lepiej poczekać trochę, niż czytać medialne doniesienia typu RvN.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów