The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomaszw
Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2011, 19:51
Z ocena tego transferu trzeba poczerkac choc do pierwszych sparingow ludzie...
Ile futball zna takich sytuacji kiedy zmiana klubu i oteczenia diametralnie wplywa na forme zawodnika na plus lub minus. Nie mowie ze napewno w Wisle bedzie gral o niebo lepiej tylko, ze nalkezy poczekac z ocenami az pobiega troche po naszych murawach.
Transfer za friko, az tak stary facet nie jest. Na zmienika moim zdaniem Ok.
FAKT : - Ruud van Nistelrooy "Nie zagram w Wiśle bo trzymam kredens"
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 13.06.2011, 19:52
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o takie aspekty jak przyjęcie piłki, podanie, gra na klępę, dokładnie dośrodkowanie, opanowanie schematów taktycznych to ja się absolutnie nie obawiam. Kwestia jest tego czy on motoryczynie jest zdolny do gry w piłkę.
Czyli wypisz wymaluj: Boukhari
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 13.06.2011, 19:52
Było tu już wspomniane. Może ktoś poda statystykę Frankowskiego na wyspach i jaką zrobił karierę A co było po powrocie do Polski ? Ci którzy płaczą że Lamey trafił do Wisły plakali że szkoda że Franek nie powrócił do Krakowa bo tak pięknie strzela bramki w Białymstoku.
Odpowiedz cytując
ArturTS
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 13.06.2011, 19:54
Według mnie sprawa wygląda tak, że pieniądze są, tylko, że przekonamy się o tym w innych transferach. Ten piłkarz to jedna wielka niewiadoma, stąd wiadomo, jedni kpią, inni studzą pesymizm bogatą karierą zawodnika. Pojawiła się okazja ściągnięcia zawodnika za darmo z tak dużym bagażem doświadczeń i SV zdecydował o jego zakontraktowaniu, bo cóż możemy stracić? Sam SV powiedział w wywiadzie, że będą chcieli znów Cikosa wypożyczyć... Wydaje mi się że szykuje się gruby transfer( choć mogę nie mieć racji ) lub nawet kilka bardziej kasowych transferów, przez co szukane są możliwe rozwiązania które są tańszymi alternatywami. Zauważcie NIKT NIE ODSZEDŁ jako tako z tych kto ma ważny kontrakt, więc nie osłabiliśmy się... Ja uważam, że zobaczymy jeszcze 2 nowych obrońców a Lamey jest opcją rezerwową, ale to takie moje domysły i przemyślenia.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.06.2011, 19:55
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ależ ja się z Tobą zgadzam i z góry zawodnika nie skreślam, Ty zapewne też się ze mną zgodzisz, że akurat w przypadku tego trenaferu można mieć pewne obawy i podejść do niego krytycznie?
Twoj post i tak jest w miare rozsądny , bo większość widzi w Lameyu całe zło tego świata i najgorszego piłkarza w Anglii jakimógł trafic do Wisły kiedykolwiek

Również jestem sceptyczny i również bym wolał żeby trafił do nas jakiś młody harpagan z Brazylii czy Argentyny , ale jak sie nie ma co się lubi to się lubi co się ma i tyle . Nie po to czekaliśmy tyle na transfery by teraz narzekać na ich jakość . W zimie wyszło nam to wszystko na dobre i nie widze powodów żeby nie miało być podobnie w lecie .

Każdy ma u mnie czystą karte i tylko od niego zależy czy ją sobie spie**** .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 13.06.2011 o godz. 19:57.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.06.2011, 19:58
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Nie ukrywam, że nie jest to transfer moich marzeń. Ale jednak jak do tej pory Valckx i Maaskant mnie nie zawiedli i nie mam powodów im nie ufać.

Pożyjemy - zobaczymy.
Tylko co chwilę czyścimy kadrę, a na drugi dzień ściągamy podobnych do tych wyrzuconych. Poszedł Boukhari i Branco. Przyjdzie Lamey i następny wynalazek. I tak w kółko.
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.06.2011, 19:59
ByŁo tak:
PrzyszedŁ maskant:Żleeeee,przecieŻ martinez miaŁ byĆ...
PrzyszedŁ pareiko Żleeee dziadek na Ławe
przyszedŁ maor Żleeee po co nam pomocnik i to jeszcze ze sredniaka izraelskiej ligi
przyszedŁ genkov Żleee ostatnio nie strzelaŁ bramek
a j.w widaĆ oni zapewnili mistrza polski!!!!
OgarnĄĆ sie!!!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.06.2011, 20:07
markowywislak napisał(a):Wyświetl post
ByŁo tak:
przyszedŁ maor Żleeee po co nam pomocnik i to jeszcze ze sredniaka izraelskiej ligi
OgarnĄĆ sie!!!
Przyszedł Boukhari, który nie grał nigdzie w ostatnim czasie ? Co pokazał ?
Przyszedł wynalazek Branco, który nie grywał w ostatnim czasie? Co pokazał ?

Wydaje mi się, że niektórym chodzi o to, że niepotrzebnie ściągamy graczy, którzy grzeją łąwę albo są poza kadrą w jakichs Leicester City a do tego są wiekowi.

Uważasz, że ten chłop zawojuje nam nagle puchary ? Tylko proszę cię nie mów, że będzie alternatywą na prawą, bo aktualnie nie ma nawet pierwszego obrońcy.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.06.2011, 20:08
krakus76 napisał(a):Wyświetl post
Było tu już wspomniane. Może ktoś poda statystykę Frankowskiego na wyspach i jaką zrobił karierę A co było po powrocie do Polski ? Ci którzy płaczą że Lamey trafił do Wisły plakali że szkoda że Franek nie powrócił do Krakowa bo tak pięknie strzela bramki w Białymstoku.
Statystyki mogą zaciemniać obraz, bo piłkarz piłkarzowi nierówny, nawet pozycje mają skrajknie różne, ale mówisz masz.

Frankowski w Wolverhampton spędził pół roku (01.2006-07.2006), miał podówczas 32 lata. Do tego jest on raczej filigranowym zawodnikiem (1,72m), który z rosłymi wyspiarskimi obrońcami musiał mieć ciężkie życie. Mimo to dla Wilków rozegrał 16 spotkań ligowych i jedno pucharowe.

Lamey na wyspy trafił w podobnym wieku - 31 lat. Jednak jego warunki fizyczne są zdecydowanie lepsze (1,86m). Na wyspach spędził rok, w tym czasie 4 razy zagrał w championship i 3 razy w pucharze. Dodajmy, że Leicester było średniakiem, podczas gdy Wolverhampton mierzyło w awans.
Odpowiedz cytując
Adrio
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2010

Stary 13.06.2011, 20:09
Przecież nie ściągnęli gościa w ciemno... Musieli go jakoś "obadać". Gość ma bardzo dobre CV grał w dobrych klubach i to regularnie co pokazują statystyki. Leicester również coś skłoniło żeby go zakontraktować więc nie jest to jakaś kaleka. Do jego oceny poczekajmy aż zaczną się sparingi. Narazie na prawą strone był tylko Burliga więc nie płaczcie, że przyszedł Lamey bo to z pewnością lepsza opcja od młodego Burligi.
Odpowiedz cytując
ciesla093
Member

Od: 01.2011

Stary 13.06.2011, 20:18
markowywislak napisał(a):Wyświetl post
ByŁo tak:
OgarnĄĆ sie!!!
Brawo w końcu ktoś kto nie myśli o ,,tęczowych" chłopakach i myśli rozsądnie nie porównując graczy którzy byli obserwowani przez ponad pół roku do emerytów którzy musieli być ściągnięci na już żeby był ktokolwiek...
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 13.06.2011, 20:18
Wnioski co do osoby naszego nowego obońcy nasuwają się następujące:
- istnieje prawdopodobieństwo, że w przeciwieństwie do kibiców Leicester może zobaczymy pana Lameya na boisku
- jest szansa, że podczas meczów z jego udziałem będziemy skandować nazwiska Baszcza i Cikosza
- jest też, wprawdzie niewielka ale jednak, możliwość że mister Lamey zagra u nas tak, że zostanie z miejsca powołany do reprezentacji Oranje, będzie błyszczał na Euro 2012 a jego podobizna będzie biła rekordy popularności wśród awatarów kibiców Wisły Kraków
- w końcu lepiej mieć jakiegoś prawego obrońcę niż go nie mieć
Ostatnio edytowane przez dulli78 : 13.06.2011 o godz. 20:27.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 13.06.2011, 20:19
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Tylko co chwilę czyścimy kadrę, a na drugi dzień ściągamy podobnych do tych wyrzuconych. Poszedł Boukhari i Branco. Przyjdzie Lamey i następny wynalazek. I tak w kółko.
Zium Zium - Bukhari i Brano przyszli jako zapchajdziury w ostatnim momencie. Zresztą o ile dobrze pamiętam Valckx sam mówił o nich w stylu "Kogo innego mieliśmy ściągnąć?"

I z uwagi na to odnoszę wrażenie, że i Maaskant i Valckx tego Holendra chcą. Ale tak jak napisałem wcześniej - mimo, że mam bardzo mieszane uczucia, poczekam z oceną jak typa w akcji zobaczę.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 13.06.2011, 20:20
Pytanie jest proste - czy przyjdzie ktoś jeszcze na prawą obronę ? Jeśli tak to ok, ale jeśli nie to zostajemy status quo(a nawet gorzej bo wcześniej był Branco i Cikos, teraz będzie tylko Lamey), więc mam nadzieje że sprowadzimy jeszcze po jednym bocznym na obie strony + stoper(przewijało się kilka nazwisk w prasie), środkowego pomocnika i napastnika. Wtedy kadrę będzie prawdopodobnie można uznać za zamkniętą.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 13.06.2011, 20:25
Adrio napisał(a):Wyświetl post
Przecież nie ściągnęli gościa w ciemno... Musieli go jakoś "obadać". Gość ma bardzo dobre CV grał w dobrych klubach i to regularnie co pokazują statystyki. Leicester również coś skłoniło żeby go zakontraktować więc nie jest to jakaś kaleka. Do jego oceny poczekajmy aż zaczną się sparingi. Narazie na prawą strone był tylko Burliga więc nie płaczcie, że przyszedł Lamey bo to z pewnością lepsza opcja od młodego Burligi.
Tia, grał jeden sezon w dobrym klubie - PSV. Reszta to albo ława albo kluby słabe. W Niemczech kolejno spuścił z ligi Duisburg z ostatniego miejsca, sezon później spuścił Herthę z ostatniego miejsca, w następnym sezonie grał już w 2. Bundeslidze i z Herthą zajął 7. miejsce, wg not Kickera był najgorszym z podstawowych obrońców swojej drużyny i to wyraźnie najgorszym. 4,08 to w naszej skali szkolnej średnia 1,92. W Leicester nawet nie dali mu pograć, nawet kiedy połamał się ich podstawowy obrońca na tej pozycji.
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 13.06.2011, 20:27
dla mnie było bardzo nierozsądne posunięcie by nie wykupywać Cikosa ( młody i za stosunkowo nie duże pieniądze )... wiadomo jeszcze tylko tyle że jeszcze trwają negocjacje w sprawie kolejnego wypożyczenia, ale Slovan nie będzie taki i na pewno go nie puści do nas... chyba że jedynie Erik powie że chce nadal grać w Wiśle to może go puszczą na kolejny rok... ale cóż poradzić... Stan robi drużynę tak jak pozwala na to Cupiał i nie można mieć do nikogo o nic pretensji...
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
tomas_n
Member

Od: 10.2008

Stary 13.06.2011, 20:28
Porównywanie Lameya do Franka jest jak dla mnie bezsensowne , boczny obrońca powinien charakteryzować się dobrą motoryką i w taktyce Maaskanta żelaznymi płucami , a napastnik ? Franek ma poprostu czuja i to pozwala mu nadrabiać swój wiek. Co do bocznego ...hmm czy Lamey wiekowy i dość kontuzjogenny piłkarz będzie wkręcany przez skrzydłowych okaże się w praniu ... Nie ma co narzekać Bogu dzięki ,że mamy chociaż jakiegoś nowego obrońce
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.06.2011, 20:30
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Pytanie jest proste - czy przyjdzie ktoś jeszcze na prawą obronę ? Jeśli tak to ok, ale jeśli nie to zostajemy status quo(a nawet gorzej bo wcześniej był Branco i Cikos, teraz będzie tylko Lamey), więc mam nadzieje że sprowadzimy jeszcze po jednym bocznym na obie strony + stoper(przewijało się kilka nazwisk w prasie), środkowego pomocnika i napastnika. Wtedy kadrę będzie prawdopodobnie można uznać za zamkniętą.
Nie zapominajcie o Burlidze. Sam Makaant w poprzednim sezonie mówił, że Łukasz puka do pierwszego składu. Wiadomo, ni jak się mają jego umiejętności w kontekście LM, ale nie mówcie, że mamy tylko jednego prawego obrońcę.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 13.06.2011, 20:31
Podali gdzieś info ile Lamey ma zarabiać?
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 13.06.2011, 20:32
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Statystyki mogą zaciemniać obraz, bo piłkarz piłkarzowi nierówny, nawet pozycje mają skrajknie różne, ale mówisz masz.

Frankowski w Wolverhampton spędził pół roku (01.2006-07.2006), miał podówczas 32 lata. Do tego jest on raczej filigranowym zawodnikiem (1,72m), który z rosłymi wyspiarskimi obrońcami musiał mieć ciężkie życie. Mimo to dla Wilków rozegrał 16 spotkań ligowych i jedno pucharowe.

Lamey na wyspy trafił w podobnym wieku - 31 lat. Jednak jego warunki fizyczne są zdecydowanie lepsze (1,86m). Na wyspach spędził rok, w tym czasie 4 razy zagrał w championship i 3 razy w pucharze. Dodajmy, że Leicester było średniakiem, podczas gdy Wolverhampton mierzyło w awans.
Nie napisałeś jednej podstawowej informacji. W ciągu swojego pobytu na wyspach jego dorobek snajpera (którego rozlicza się ze strzelanych bramek) wyniósł okrągłe ZERO.

I wkleję tu to co ktoś napisał w innym temacie o Lamey:

07/08 26 meczów - 1962 minuty na boisku.Praktycznie wszystko 90 minut, jedyna przerwa między 20 a 24 kolejką czyli można założyć że lekki uraz
08/09 24 mecze 2009 minut - 1 skład - przerwa między 22 a 26 kolejką , jak w poprzednim roku uraz
09/10 - 28 meczów - 1 skład 2366 minut - grał praktycznie cały sezon po 90 minut
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Stary 13.06.2011, 20:51
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
W ogole mnie ten Lamey nie cieszy - na papierze najgorszy transfer Valckxa.
więc całe szczęście, że grać będziemy na murawie... Dajmy mu szansę! To uniwersalny zawodnik, idealny rezerwowy; bo nie wierzę, że nie sprowadzimy jeszcze jednego PO biorąc pod uwagę podatność na kontuzje Lamey'a
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 13.06.2011, 20:51
Nie napisałeś jednej podstawowej informacji. W ciągu swojego pobytu na wyspach jego dorobek snajpera (którego rozlicza się ze strzelanych bramek) wyniósł okrągłe ZERO.
Statystyki to statystyki. Przez 424 minuty, które Lamey spędził na boisku w Leicester jego drużyna straciła w sumie 12 bramek - prawie 3 stracone bramki co 90 minut.

07/08 26 meczów - 1962 minuty na boisku.Praktycznie wszystko 90 minut, jedyna przerwa między 20 a 24 kolejką czyli można założyć że lekki uraz
MSV Duisburg z Lameyem w składzie zajęło ostatnie miejsce w 1. Bundeslidze. Lamey zasłużył wg Kickera na średnią 4,13 - po naszemu 1,87.

08/09 24 mecze 2009 minut - 1 skład - przerwa między 22 a 26 kolejką , jak w poprzednim roku uraz
Hertha Berlin z Lameyem w składzie zajęła ostatnie miejsce w 1. Bundeslidze. Lamey zasłużył wg Kickera na średnią 3,84 - po naszemu 2,16.

09/10 - 28 meczów - 1 skład 2366 minut - grał praktycznie cały sezon po 90 minut
Hertha Berlin z Lameyem w składzie zajęła siódme miejsce w 2. Bundeslidze. Lamey zasłużył wg Kickera na średnią 4,08 - po naszemu 1,92.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 13.06.2011 o godz. 20:56.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.06.2011, 20:58
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
więc całe szczęście, że grać będziemy na murawie... Dajmy mu szansę! To uniwersalny zawodnik, idealny rezerwowy; bo nie wierzę, że nie sprowadzimy jeszcze jednego PO biorąc pod uwagę podatność na kontuzje Lamey'a
A czy idealnym rezerwowym nie był by jakiś młody polak (choićby i z ME ) albo od biedy Burliga, a nie emeryt z zagranicy którego największą zaletą jest fakt że chyba nie będzie grał w 1szym składzie (tak mówi większość z jego obrońców)

Sprawa jest prosta - po wój sprowadzać EMERYTÓW OBCOKRAJOWCÓW NA ŁAWKĘ Sprowadzać z zagranicy to można piłkarzy którzy żeczywiście podniosą nasz poziom sportowy, a nie poto by ilościowo wypełniać kadrę.
Sprtowadzamy piłkarza i z góry zakładamy że nie będzie grał. Po co się pytam !!
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 13.06.2011, 20:58
Oj Uranie miałem cię za obiektywnego gościa.

A z tym "po naszemu" równo pojechałeś.

Najlepszy boczny obrońca Bundesligi w sezonie 2010/2011 (według Kickera) Łukasz Piszczek miał średnią not 3.09, rozumiem, że po naszemu 2,91 tak ?
Odpowiedz cytując
hejR22
Member

Stary 13.06.2011, 21:01
o jakim wy jeszcze nowym prawym obroncy piszecie!!!? Maaskant p owiedzial ze na prawej bedzie gral Jaliens a do rywalizacjii zostanie dokupiony nowy gracz - Lamey! a na srodek obrony dla konkurencjii Gordana jest poszukiwany nowy stoper! Jaliens zostal przesuniey!
Odpowiedz cytując
ziooom
Member

Od: 07.2007

Stary 13.06.2011, 21:01
Nie Hertha a Arminia Bielefeld, jak nawet dobrze przepisywać nie umiecie to nie bierzcie się za komentowanie...
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 13.06.2011, 21:02
Cytat z Clebera: http://www.weszlo.com/news/7060
Cytat:
Odwiedziłem kilka krajów, nawiązałem sporo kontaktów, widziałem wielu ciekawych piłkarzy. Wiśle poleciłem dwóch - 21-letniego stopera z Izraela i lewego obrońcę z Brazylii w tym samym wieku, który jeszcze w tamtym roku grał w reprezentacji U-20. Włożyłbym za niego ręce w ogień. Wisła uznała, że nie jest zainteresowana. Ok, nie ma sprawy. Ale chłopak poszedł do Anderlechtu. [...] Nawet nie. Płacili mi za obserwowanie i wydawanie opinii, więc to robiłem. Decyzja należy do Valckxa. Jeśli on i Maaskant nie potrzebują zawodnika tego typu, to ich sprawa. Nie rozumiem tylko, dlaczego młodzieżowy reprezentant Brazylii nie nadaje się do Wisły, a do Anderlechtu tak. Jestem trochę rozczarowany, ale spokojnie. Życie toczy się dalej.
Jak to skomentujecie?
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 13.06.2011 o godz. 21:04.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Stary 13.06.2011, 21:05
kmb napisał(a):Wyświetl post
Jedyne co martwi, to fakt, że żaden z piłkarzy który przychodził do Wisły po cieżkiej kontuzji ani się nie odbudował ani nie błysnął
a to Lamey jest po ciężkiej kontuzji? nie wydaje mi się...
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.06.2011, 21:06
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
4,08 to w naszej skali szkolnej średnia 1,92. W Leicester nawet nie dali mu pograć, nawet kiedy połamał się ich podstawowy obrońca na tej pozycji.
2,92 gwoli ścisłości...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 13.06.2011, 21:06
Ja powiem tak,nie widziałem chłopa w żadnym meczu,nie słyszałem o nim przed transferem do Wisły,ma u mnie czystą kartę,miałem obawy i liczyłem że sprowadzimy kogoś innego no ale nie jestem SV skoro on uznał,że on to ja mu ufam.Zobaczymy co pokaże na boisku i wtedy ocenimy na razie nie ma co komentowac bo statystyki a boisko to zupełnie inna bajka.Dajmy chłopowi potrenowac,zobaczymy co pokaże i wtedy możecie płakac/skakac z radości. Nie oceniaj książki po okładce.Tyle
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów