|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
No cóż, na papierze Lamey nie wygląda zbyt ciekawie. Szczególnie rzuca się w oczy mała ilość rozegranych spotkań w ostatnim sezonie. Mam nadzieję, że to ma być zapchajdziura mogąca występować na obu bokach obrony, a na prawą stronę sprowadzimy kogoś, kto w ostatnich miesiącach grał i prezentował wyższą formę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Jestem bardzo sceptycznie nastawiony do tego transferu. Z wielką chęcią proponuje żeby Ci z forumowiczów co się lubują w takim wynajdowaniu różnych postów sprzed kilku miesięcy, żeby zapisali mój - ja twierdze że to pomyłka. Nie ukrywam że z ogromną przyjemnością odszczekam to za jakiś czas, obym tylko miał ku temu powody.
Trzeba też pamiętać że Stan cudotwórcą nie jest, ani nie ma 100% skuteczności w trafionych transferach. Mam nadzieję, że ten transfer to jest właśnie na obniżenie tej średniej, a kolejne będą dużo lepsze. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
A może ktoś go oglądal na treningach itp. Czy jeden z drugim mieliscie taką możliwość ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Sceptycznie nastawieni kibice! Spokojnie. Nie każdy transfer jest do walki o LM. Proponuję wszystkim krytykantom wymienić na głos kadrę Wisły... a teraz uczynić to ponownie ale bez wymieniania piłkarzy, którzy nie rozegrali więcej niż 5 spotkań w najwyższej klasie rozrywkowej w jakiejkolwiek lidze... ups i nagle kadra maleje.
Przypomnę tylko, że wychwalany przez niektórych Burliga miał być kiedyś sprzedany po okresie wypożyczenia do Floty Świnoujście (grał w II lidze a Flota wywalczyła awans) i działacze Floty stwierdzili, że chłop jest za słaby na I ligę!!! Decyzji chyba nie żałują bo zajęli w tym sezonie 3 miejsce. [tu link do info o rezygnacji z usług naszego piłkarza: http://szczecin.gazeta.pl/szczecin/1...noujscie.html] Zatem transfer nie jest aż taki zły jeśli piłkarz ten ma pełnić rolę Petera Singlara. Rozegrał on raptem 20 meczy przez dwa sezony w Wiśle. Zanim więc całkowicie oddacie się krytyce spójrzcie na jego przyjście z większej perspektywy. ![]() Powód: , -> .
Ostatnio edytowane przez omen69 : 13.06.2011 o godz. 17:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Pierwsza myśl o Lameyu - przychodzi na pozycję Branco ;> Mam nadzieję że się mylę...
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Piszecie że słaby choć nie widzieliście jak gra, racja miał kontuzję, ale te zawsze się zdarzają dodatkowo rywalizacja w klubie gdzie na jego miejsce było innych 2 zawodników, są przyczynami braku jego gry.
Piszecie że za stary a chcieliście starszego o 3 lata Baszczyńskiego i tylko rok młodszego Wasilewskiego. Piszecie że kontuzjogenny, tyle że on tylko raz miał dłuższą przerwę, a chcecie Wasilewskiego, któremu o mało co nie urwano nogi. Nie, wcale go nie bronię. Może okazać się dobrym zawodnikiem, albo Branco2. Stan zasłużył jednak by zaufać jego ruchom transferowym i zastanówcie się jak macie go obrażać, bo czy wam się to podoba czy nie jest to gracz Wisły Kraków. |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Pokopiemy zobaczym, szkoda że nie jest to perspektywiczny chłopak,a najbardziej szkod że nie Polak z któreg można mieć pociechę na kilka lat.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Mnie niepokoi jedno...sprowadzamy pilkarzy na ktorych nic nie zarobimy i ktorzy raczej beda obnizac loty(a nie odwrotnie)... Zeby zaraz sie nie okazalo, ze mamy najstarszy zespol w lidze. Sprowadzilismy juz Pareiko, Jaliensa i teraz kolejni 30-latkowie.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Nie ma lepszego źródła niż fora klubowe, kibice co piszą - poczekajmy i wchodźmy na : http://www.foxestalk.co.uk/forums/in...howtopic=73660 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wszystko sprowadza sie do roli jaka Lamey ma w Wisle odgrywać
Jezeli to koniec zakupow na pozycje prawego obroncy to o coz nie nastraja optymistycznie ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Chciałbym, naprawde chciałbym żeby się okazało że to diament na którym się nikt nie poznał, wiedział o tym i pamiętał Valckx. Jednak do tej pory casusy Dawidowskiego, Niedzielana, Garguły czy Gołosia powinny nas czegoś nauczyć ... Jeszcze się nie zdarzyło u nas, żeby ktoś po ciężkiej kontuzji złapał super formę. W tym kontekście martwię się o Boguskiego tak btw. Lamey cóż ... kości zostały rzucone, trochę szkoda że przychodzi taki duży znak zapytania, w dodatku po 30.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
http://www.foxestalk.co.uk/forums/in...hl=lamey&st=20 za bardzo za nim nie płaczą...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Branco nr. 2.
Chce sie mylić. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Tak, tylko gdyby Wisła zatrzymała Niedzielana, to by strzelał dla nas bramki, a nie dla Korony. Oddanie Niedzielana, to był błąd Wisły, jak dla mnie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Przypomnijcie sobie co pisaliście o Paljiciu gdy do nas przyszedł .
Okazało się że z wszystkich zawodników rozegrał najwicej minut w naszym zespole , po Małeckim miał najwięcej występów . Jednym słowem - był niezastąpiony w tym sezonie . Co by o niem nie mówić , STATYSTYKI mówią same za siebie . Lameya nikt na oczy nie widział , a jeśli już widział to akurat gdy PSV grało super sezon w LM . Wielu sobie nie zdaje sprawy , ale przychodzi do nas zawodnik z bogatym doświadczeniem , a to że miał kontuzje ? A kto ich nie miał w swojej karierze ? U mnie ma czystą karte . Może i wiele się po nim nie spodziewam , ale przynajmniej ma okazje pozytywnie zaskoczyć . Cieszę się że nie zostaliśmy z samym Burligą na prawej stronie , a kolejny obroncy powinni w najbliższym czasie przyjśc do drużyny ( licze na jeszcze 2 nowych ) . Zazwyczaj skrajne prognozy kibiców co do zawodników się nie sprawdzają , fajnie gdyby w tym przypadku znowu tak było .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 13.06.2011 o godz. 17:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
![]() ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Mam nadzieje że to nie koniec wzmocnień na PO i LO.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Branco, Boukhari, Lamey. Krewni Valcxa?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Czyli nie grał w Anglii bo był za słaby czy miał kontuzje?Kiedy miał tą kontuzje, co to było i kiedy wrócił do zdrowia....Może jestem ślepy ale nie widzę odpowiedzi więc pytam.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
fajne o Nas mają zdanie na tym forum angole
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Trudno patrzeć optymistycznie na ten transfer. Gość nigdy wielkiej kariery nie zrobił, jeden sezon GRY w PSV, potem słabsze kluby Bundesligi, a obecnie praktycznie sezon wyjęty z życiorysu. Facet z naturalnych względów jest blisko końca kariery, w takich chwilach ostatni sezon to najważniejszy element jego CV, a w Leicester za nim nie tęsknią, oj nie tęsknią. W klubie też wiedzą, że to transfer raczej na chwilkę, bo kontrakt taki jak i Branco dostał. Cikos żadnym wymiataczem nie był, Lameyowi wysoko poprzeczki nie zawiesił, więc może tragedii nie będzie, z drugiej strony pomny występu Branco na wiosnę, jestem pełen obaw. W każdym razie na 80% to nie jest ruch, który pozwala nam myśleć o dłuższej przygodzie z pucharami.
Noty Kickera za występy w Bundesligach: http://www.kicker.de/news/fussball/b...ael-lamey.html ARGH w samym Duisburgu dostał 5x 5.0 i raz nawet 5.5. Coraz gorzej widzę ten transfer...
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 13.06.2011 o godz. 17:46.
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Ta dwójka została sciągnięta na szybko przez Valckxa, bo trzeba było łatać dziury ilu ty byś znalazł zawodników z kartą w ręku i stwierdził byś z pewnością, że bedzie wzmocnieniem?
Z tych 3 transferów, Stana można rozliczać, jedynie za Lameya. Do tej pory nie było złego transferu i mam nadzieję, że ten transfer podtrzyma tą opinię. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
tzn?
co do Lameya to myślę, że to nie będzie główne wzmocnienie na LM ze strony Stana na pozycję bocznego obrońcy ![]() ![]() ` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|