The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
hiszpan00
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2011, 16:24
Cytat:
to bzdura, że mamy zdolnych, może lepszych fizycznie, dlatego na poziomie młodziezowym mamy wiecej sukcesow
hmm może faktycznie tam rodzą się inni ludzie U Nas jakieś uboczne skutki wybuchu w Czarnobylu A tak poważnie to w kadrach klubów Ekstraklasy przed obecnym sezonem było 20 wychowanków. Dla porównania: w drużynach francuskiej Ligue 1 jest ich 74. Tamtejsze kluby od lat uchodzą za wylęgarnie talentów, a liga jest przedsionkiem do wielkiego futbolowego świata. Co roku wielu graczy wyszkolonych przez francuskie akademie i kluby trafia do ligi angielskiej, hiszpańskiej czy włoskiej. Dobry pomysł miał Roman Kosecki, który prowadzi zajęcia dla młodych piłkarzy w podwarszawskim Konstancinie. Praca z dziećmi i nastolatkami to wyzwanie i duży sprawdzian. Młodzi chłopcy bardzo szybko łapią nowe umiejętności. Jeśli zajęcia są prowadzone dobrze, to można szybko dostrzec ich efekty. Sęk w tym, że na większości z nich brakuje fachowej opieki trenerskiej. U nas jest tylko jakiś "dozorca", który pilnuje, aby grafik był przestrzegany. Dzieciaki dostają piłkę i biegają za nią bez składu i ładu.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 13.06.2011, 16:25
Nie lepiej było Baszczyńskiego sprowadzić? No to ten transfer pogorszy świetną jak do tej pory statystykę transferową Stana. Piłkarz, który praktycznie nie grał przez cały sezon ma być wzmocnieniem? Kolejny Branco. Pareiko grał w dobrej lidze przez cały czas - tak dla przypomnienia.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 13.06.2011, 16:29
Cikos miał baardzo niskie notowania skoro go odesłaliśmy na rzecz Lameya.

W Polsce musi być na prawdę słabo z kopaczami, że musimy przed LM łapać takiego Brancopodobnego kolesia
Ktoś mógłby przedstawić jakieś alterantywy Polaków lepszych od niego za takie same pieniądze ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 13.06.2011 o godz. 18:02.
..
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.06.2011, 16:29
Widze jakaś nowa moda w Wiśle nastała,sprowadzanie dziadków.Bardzo ciekawe budowanie drużyny, czyli po roku jak sie nie sprawdzi, dalej nie mamy prawego obrońcy?. Nastepny transfer za free. Teraz proponuje wypozyczyć jakiego lewego obrońce,koniecznie po 30-tce, najlepiej na pół roku...LM nasze
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.06.2011, 16:30
Spokojnie ludzie, też byłem sceptyczny co do tego transferu, po konferencji może dowiemy się czemu nie grał, bo może np. konflikt z trenerem. Stan go zna z PSV, grał w Bundeslidze, więc o jakim ogórku mówicie? Branco był brany w ciemno na szybkiego. O Lameyu na pewno Stan ma jakieś pojęcie. Decyzja została podjęta razem z Robertem bo koleś coś musiał kosztować bo miał kontrakt w Anglii do 2012. Chyba że rozwiązał kontrakt....Jedyne co mnie martwi to to ze sprowadzamy starszych zawodników, a o młodych nic nie słychać...rozumiem że do LM trzeba doświadczenia ale gdzie tu jest myśl przyszłościowa
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Mam nadzieję, że Lamey to tylko uzupełnienie składu i pozyskamy jeszcze jednego, lepszego prawego obrońcę. No i wydaje się, że Cikosz nie będzie już grał w Wiśle. Szkoda
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

W ogole mnie ten Lamey nie cieszy. Nie dosc, ze stary to jeszcze kaleka.
Jego CV w porownaniu do takiego Jaliensa to jak Polonez do Volkswagena Passata, a Jaliens tez rewelacyjny nie jest. Pozbylismy sie Branoc to mamy jego klona z drugiej strony - na papierze najgorszy transfer Valckxa.
Szkoda Cikosa.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Słabo wygląda ten transfer, bardzo słabo...

Mimo wszystko wypada mi zaufać Stanowi - do tej pory nie zawodził (choć strasznie mnie ciekawi jedna rzecz, mianowicie od jakiegos czasu podkreśla się w Wisle, że zanim podpiszemy kontrakt z piłkarzem wielokrotnie go oglądamy w akcji. Ciekaw jestem gdzież to akurat jego oglądano, skoro w ogóle nie grał?)
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Nie lepiej było Baszczyńskiego sprowadzić? No to ten transfer pogorszy świetną jak do tej pory statystykę transferową Stana. Piłkarz, który praktycznie nie grał przez cały sezon ma być wzmocnieniem? Kolejny Branco. Pareiko grał w dobrej lidze przez cały czas - tak dla przypomnienia.

Taaaaa Pareiko był za stary Maor za młody... ludzie jak ja czytam takie psioczenie to mi się źle robi. Stan pokazał że potrafi sprowadzać dobrych zawodników, czas pokaże czy Lamey będzie grał jak w Niemczech czy jak w Anglii.
Odpowiedz cytując
sebastian1727
Banita

Od: 06.2011

Stary 13.06.2011, 16:31
O tym jaką reputacją cieszy się świeżo upieczony wiślak najlepiej świadczy wpis jednego z fanów na forum Leicester City. "I think he was brought in as a cleaner, stadium maintenance or maybe groundstaff - there is no way in a million years the guy is a professional footballer ("Uważam, że powinien być zatrudniony jako sprzątacz, ewentualnie jako ktoś, kto pracuje przy utrzymaniu murawy, nie ma szans nawet przez milion lat, aby ten chłopak stał się profesjonalnym piłkarzem").

Bezsens i tyle , Wasilewski, Cikos i Baszczyński to były by porządne wzmocnienia . Wolałbym żeby Valcx przestał sprowadzać swoich kolegów, żeby dać im zarobić , bo jak to się skończyło widać na przykładzie Boukhariego, Branco. Jaliensa,
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 13.06.2011, 16:32
No to ten transfer pogorszy świetną jak do tej pory statystykę transferową Stana. Piłkarz, który praktycznie nie grał przez cały sezon ma być wzmocnieniem? Kolejny Branco. Pareiko grał w dobrej lidze przez cały czas - tak dla przypomnienia.
Widziałeś chociaż jeden występ Michael Lameya że jesteś pewien że to drugi Branco? Za pewne nie, a jedyne na czym bazujesz to statystyki z ilości występów tu i tam. Prawda jest taka że na chwile obecną wiemy że jest to ograny zawodnik w mocnych ligach - Niemcy, Holandia. Występował on jako jeden z nielicznych w lidze mistrzów co również powinno zaprocentować. Więc może wstrzymajmy się z opiniami.

Kupiliśmy dwóch ciekawych zawodników nie wydając nic, uważam że jest to celowe zagrania aby móc wydać większą kwotę na jakiegoś innego zawodnika o którym jeszcze nie wiemy.

Cieszmy się z jednego że na chwile obecną nie słychać o osłabieniach a jedynie wzmocnieniach, tego w Krakowie nie było dawno. Ale wam i tak nikt nie dogodzi, niektórzy z was już ocenili.

Otwórzcie oczy i docencie to co mamy.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 13.06.2011, 16:33
Cytat:
Spokojnie ludzie, też byłem sceptyczny co do tego transferu, po konferencji może dowiemy się czemu nie grał, bo może np. konflikt z trenerem. Stan go zna z PSV, grał w Bundeslidze, więc o jakim ogórku mówicie? Branco był brany w ciemno na szybkiego. O Lameyu na pewno Stan ma jakieś pojęcie. Decyzja została podjęta razem z Robertem bo koleś coś musiał kosztować bo miał kontrakt w Anglii do 2012. Chyba że rozwiązał kontrakt...
...albo jest tak słaby, że Leicester oddał go za darmo byleby tylko zejść z kontraktu.
Ostatnio edytowane przez riv : 13.06.2011 o godz. 16:36.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.06.2011, 16:36
Myślę,że trzeba na chłodno przeanalizować pewne fakty , a są one takie:
1. Gość wzięty po starej znajomości Stana.
2. Forma wielką niewiadomą,w poprzednim klubie 4 mecze => skauci nie mieli prawa go obserwować
3. Przebyte kontuzje urozmaiconego rodzaju => duże prawdopodobieństwo kolejnych mikrourazów eliminujących go z poszczególnych meczy.
4. Wiele meczy w PSV kiedy po prostu wymiatali i w Holandii i w Europie=> duże doświadczenie

Podsumowując fakty są takie,że Michael Lamey ( racjonalnie myślać ) będzie niewypałem i kariery u nas nie zrobi. Miejmy nadzieje,że się mylę lub Valckx ma jeszcze kogoś w zanadrzu.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 13.06.2011, 16:36
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie ludzie, też byłem sceptyczny co do tego transferu, po konferencji może dowiemy się czemu nie grał, bo może np. konflikt z trenerem. Stan go zna z PSV, grał w Bundeslidze, więc o jakim ogórku mówicie? Branco był brany w ciemno na szybkiego. O Lameyu na pewno Stan ma jakieś pojęcie. Decyzja została podjęta razem z Robertem bo koleś coś musiał kosztować bo miał kontrakt w Anglii do 2012. Chyba że rozwiązał kontrakt....Jedyne co mnie martwi to to ze sprowadzamy starszych zawodników, a o młodych nic nie słychać...rozumiem że do LM trzeba doświadczenia ale gdzie tu jest myśl przyszłościowa
Dajmy mu zagrać. Wtedy wszyscy sceptycy i entuzjaści będą mogli sprawdzić swoje talenty wróżbiarsko-prorockie. Myślę, iż następnym transferem będzie już gracz młodszy
Rozwiązał kontrakt.
Ostatnio edytowane przez filemon : 13.06.2011 o godz. 16:40.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.06.2011, 16:37
Panowie, spokojnie - gość miał kontuzję, teraz wraca po kontuzji, w Anglii są chyba lepsi specjaliści niż u nas. Ja wierzę, że Stan wie, co robi.
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Lamey na Youtube (jedyny filmik jaki udało mi się znaleźć, gol dla PSV):

http://www.youtube.com/watch?v=bpYZTGZfO5w
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Po w miarę udanym transferze (Iliev) przyszedł czas na wielką pomyłkę. Podpisali gościa który ma opinie niczym Dawisowski u nas Tym bardziej szkoda , że mogli mieć zbierającego dobre opinie w Grecji Baszczyńskiego.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Widziałeś chociaż jeden występ Michael Lameya że jesteś pewien że to drugi Branco? Za pewne nie, a jedyne na czym bazujesz to statystyki z ilości występów tu i tam. Prawda jest taka że na chwile obecną wiemy że jest to ograny zawodnik w mocnych ligach - Niemcy, Holandia. Występował on jako jeden z nielicznych w lidze mistrzów co również powinno zaprocentować. Więc może wstrzymajmy się z opiniami.

Kupiliśmy dwóch ciekawych zawodników nie wydając nic, uważam że jest to celowe zagrania aby móc wydać większą kwotę na jakiegoś innego zawodnika o którym jeszcze nie wiemy.

Cieszmy się z jednego że na chwile obecną nie słychać o osłabieniach a jedynie wzmocnieniach, tego w Krakowie nie było dawno. Ale wam i tak nikt nie dogodzi, niektórzy z was już ocenili.

Otwórzcie oczy i docencie to co mamy.
Boukhari też się wydawał doświadczonym i ogranym graczem, a okazał się niewypałem. Skoro taki Majewski jest zawodnikiem grającym w miarę regularnie w Nottingham, a Lamey zagrał w CZTERECH meczach, to faktycznie mam rację.
Odpowiedz cytując
virus_nh
Member

Od: 04.2007

Stary 13.06.2011, 16:38
Zobaczymy jak zagra nie ma co lamentować przed sezonem, być może rzeczywiście będzie tylko rezerwowym a na obronę szykują kogoś "ciekawszego"
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 13.06.2011, 16:38
I jeszcze jedno, przypomnijcie sobie pewnego pana który nazywa się Andrzej Niedzialan. Jemu też nie szło w Krakowie, często bywał kontuzjowany, dawano mu rzadko szansę i nie łapał rytmu meczowego. Jednak umiejętności posiadał nie przeciętne. Odszedł do Chorzowskiego Ruchu i zaczął grać kapitalnie a my go oddaliśmy za darmo o ile dobrze pamiętam. Tak samo może być Michael Lamey. Czemu od razu psioczycie skoro nawet nie widzieliście go w ani jednym oficjalnym spotkaniu. Zaufajcie naszemu sztabowi bo z całym szacunkiem dla was ale mają trochę więcej pojęcia od co poniektórych tutaj. Włączcie sobie Football Menagera i kupcie sobie do Wisły kogo chcecie. Ale przestańcie psioczyć bo nie da się tego czytać. Zresztą niektórzy tutaj każdego porównują do kogoś, już nie wspomnę jak Genkova porównywano do Hristova.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 13.06.2011 o godz. 16:42.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 13.06.2011, 16:39
Dziwny transfer, jedna wielka niewiadoma. Gość prawie nie grał, więc skąd pewność, że pomoże w walce o LM? A podobno takich mieliśmy ściągać. Szczerze mówiąc mam spore obowy.
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 13.06.2011, 16:41
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
W ogole mnie ten Lamey nie cieszy. Nie dosc, ze stary to jeszcze kaleka.
Jego CV w porownaniu do takiego Jaliensa to jak Polonez do Volkswagena Passata, a Jaliens tez rewelacyjny nie jest..
A po boisku biega pilkarz czy jego CV?

sebastian1727 napisał(a):
O tym jaką reputacją cieszy się świeżo upieczony wiślak najlepiej świadczy wpis jednego z fanów na forum Leicester City. "I think he was brought in as a cleaner, stadium maintenance or maybe groundstaff - there is no way in a million years the guy is a professional footballer ("Uważam, że powinien być zatrudniony jako sprzątacz, ewentualnie jako ktoś, kto pracuje przy utrzymaniu murawy, nie ma szans nawet przez milion lat, aby ten chłopak stał się profesjonalnym piłkarzem").
O Vdorljaku jak przychodzil do Legii kibice Dinama Zagrzeb na forach tez pisali rozne przesmiewcze rzeczy. Czy jest ogorkiem? Watpliwe. Czy nalezy wierzyc we wszystko to co pisza ludzie na forach? Gdyby tak bylo to z Messiego mozna by zrobic pseudopilkarza itd.

Jestem sceptycznie nastawiony do tego transferu. Duze prawdopodobienstwo, ze po prostu niewypali i po roku zniknie z Wisly. Jednak do konca nie przekreslam poki nie zobacze na boisku i tego jak sie prezentuje.
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 13.06.2011, 16:41
Wyluzujcie trochę z tym lamentowaniem. Może to być drugi Branco (kaleka za darmo) ale może to być drugi Paljic (walczak za darmo). Studziłem krytykę co poniektórych przy podpisywaniu Paljica (Wolfy się najbardziej wtedy zasłużył ) wskazując, że po prostu w 1FCK przegrał rywalizację z naprawdę dobrymi piłkarzami.
Tutaj podobnie - nie grał w Leicester bo był słabszy od Naughtona - młodego kolesia wypożyczonego z Tottenham, za którego Koguty dały jakieś okrutne pieniądze rok czy dwa lata temu.
Pewnie, jakby Berbatow miał kaprys zagrać dla nas, to też odezwałyby się gremialne głosy wołając, że stary, łysy i się nawet w osiemnastce meczowej ostatnio nie mieścił...
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.06.2011, 16:43
Mam nadzieję, że na rezerwę, bo inaczej to tragedia.
Odpowiedz cytując
vilgefortis
Member

Od: 05.2005

Stary 13.06.2011, 16:43
Koleś jeszcze piłki nie kopnął w koszulce Wisły, a tu ujadanie jak pod schroniskiem na Paluchu
WPR
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.06.2011, 16:46
Nie będę ukrywał że Lamey to nie jest to na co czekałem, ale nie skreślam go od razu.
Kluczowe dla takiego piłkarza po przejściach i po trzydziestce, będzie to jak szybko odbuduje swoje zdrowie. Bo grac kiedyś musiał umieć, ale piłka nożna to też gra fizyczna. Trzeba mieć zdrowie żeby biegać i walczyć. Jeśli zdrowie mu dopisze to może coś pograć. Jeśli nie, to będzie drugi Branco albo Boukhari.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 13.06.2011, 16:46
Boukhari też się wydawał doświadczonym i ogranym graczem, a okazał się niewypałem. Skoro taki Majewski jest zawodnikiem grającym w miarę regularnie w Nottingham, a Lamey zagrał w CZTERECH meczach, to faktycznie mam rację.
Taaa... nie ma to jak porównywac młodego ofensywnego pomocnika do doświadczonego i ogranego obrońcy.
Odpowiedz cytując
Krisuuu
Junior Member

Od: 02.2011

Stary 13.06.2011, 16:49
Mnie ciekawi co Stan w nim widział?! Lecz jeśli jest to gracz do podstawowego składu to ja dziękuję. Czas zweryfikuje może się mylę oby.
Odpowiedz cytując
hiszpan00
Senior Member

Stary 13.06.2011, 16:50
http://www.soccerway.com/players/michael-lamey/2389/
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.06.2011, 16:50
Krisuuu napisał(a):Wyświetl post
Mnie ciekawi co Stan w nim widział?! Lecz jeśli jest to gracz do podstawowego składu to ja dziękuję. Czas zweryfikuje może się mylę oby.
może nie ma kasy i był do tego zmuszony. Ale potem nikt do niego z klubu nie może mieć pretensji , że kalekę sprowadził jak nie dostał porządnych funduszy na wzmocnienia
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów