|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie lepiej było Baszczyńskiego sprowadzić? No to ten transfer pogorszy świetną jak do tej pory statystykę transferową Stana. Piłkarz, który praktycznie nie grał przez cały sezon ma być wzmocnieniem? Kolejny Branco. Pareiko grał w dobrej lidze przez cały czas - tak dla przypomnienia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cikos miał baardzo niskie notowania skoro go odesłaliśmy na rzecz Lameya.
W Polsce musi być na prawdę słabo z kopaczami, że musimy przed LM łapać takiego Brancopodobnego kolesia ![]() Ktoś mógłby przedstawić jakieś alterantywy Polaków lepszych od niego za takie same pieniądze ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 13.06.2011 o godz. 18:02.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Widze jakaś nowa moda w Wiśle nastała,sprowadzanie dziadków.Bardzo ciekawe budowanie drużyny, czyli po roku jak sie nie sprawdzi, dalej nie mamy prawego obrońcy?. Nastepny transfer za free. Teraz proponuje wypozyczyć jakiego lewego obrońce,koniecznie po 30-tce, najlepiej na pół roku...LM nasze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Spokojnie ludzie, też byłem sceptyczny co do tego transferu, po konferencji może dowiemy się czemu nie grał, bo może np. konflikt z trenerem. Stan go zna z PSV, grał w Bundeslidze, więc o jakim ogórku mówicie? Branco był brany w ciemno na szybkiego. O Lameyu na pewno Stan ma jakieś pojęcie. Decyzja została podjęta razem z Robertem bo koleś coś musiał kosztować bo miał kontrakt w Anglii do 2012. Chyba że rozwiązał kontrakt....Jedyne co mnie martwi to to ze sprowadzamy starszych zawodników, a o młodych nic nie słychać...rozumiem że do LM trzeba doświadczenia ale gdzie tu jest myśl przyszłościowa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że Lamey to tylko uzupełnienie składu i pozyskamy jeszcze jednego, lepszego prawego obrońcę. No i wydaje się, że Cikosz nie będzie już grał w Wiśle. Szkoda
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
W ogole mnie ten Lamey nie cieszy. Nie dosc, ze stary to jeszcze kaleka.
Jego CV w porownaniu do takiego Jaliensa to jak Polonez do Volkswagena Passata, a Jaliens tez rewelacyjny nie jest. Pozbylismy sie Branoc to mamy jego klona z drugiej strony - na papierze najgorszy transfer Valckxa. Szkoda Cikosa. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Słabo wygląda ten transfer, bardzo słabo...
Mimo wszystko wypada mi zaufać Stanowi - do tej pory nie zawodził (choć strasznie mnie ciekawi jedna rzecz, mianowicie od jakiegos czasu podkreśla się w Wisle, że zanim podpiszemy kontrakt z piłkarzem wielokrotnie go oglądamy w akcji. Ciekaw jestem gdzież to akurat jego oglądano, skoro w ogóle nie grał?) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Taaaaa Pareiko był za stary Maor za młody... ludzie jak ja czytam takie psioczenie to mi się źle robi. Stan pokazał że potrafi sprowadzać dobrych zawodników, czas pokaże czy Lamey będzie grał jak w Niemczech czy jak w Anglii. |
|
|
|
Banita
Od: 06.2011
Offline |
|
|
O tym jaką reputacją cieszy się świeżo upieczony wiślak najlepiej świadczy wpis jednego z fanów na forum Leicester City. "I think he was brought in as a cleaner, stadium maintenance or maybe groundstaff - there is no way in a million years the guy is a professional footballer ("Uważam, że powinien być zatrudniony jako sprzątacz, ewentualnie jako ktoś, kto pracuje przy utrzymaniu murawy, nie ma szans nawet przez milion lat, aby ten chłopak stał się profesjonalnym piłkarzem").
Bezsens i tyle , Wasilewski, Cikos i Baszczyński to były by porządne wzmocnienia . Wolałbym żeby Valcx przestał sprowadzać swoich kolegów, żeby dać im zarobić , bo jak to się skończyło widać na przykładzie Boukhariego, Branco. Jaliensa, |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
||
Kupiliśmy dwóch ciekawych zawodników nie wydając nic, uważam że jest to celowe zagrania aby móc wydać większą kwotę na jakiegoś innego zawodnika o którym jeszcze nie wiemy. Cieszmy się z jednego że na chwile obecną nie słychać o osłabieniach a jedynie wzmocnieniach, tego w Krakowie nie było dawno. Ale wam i tak nikt nie dogodzi, niektórzy z was już ocenili. Otwórzcie oczy i docencie to co mamy. ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez riv : 13.06.2011 o godz. 16:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Myślę,że trzeba na chłodno przeanalizować pewne fakty , a są one takie:
1. Gość wzięty po starej znajomości Stana. 2. Forma wielką niewiadomą,w poprzednim klubie 4 mecze => skauci nie mieli prawa go obserwować 3. Przebyte kontuzje urozmaiconego rodzaju => duże prawdopodobieństwo kolejnych mikrourazów eliminujących go z poszczególnych meczy. 4. Wiele meczy w PSV kiedy po prostu wymiatali i w Holandii i w Europie=> duże doświadczenie Podsumowując fakty są takie,że Michael Lamey ( racjonalnie myślać ) będzie niewypałem i kariery u nas nie zrobi. Miejmy nadzieje,że się mylę lub Valckx ma jeszcze kogoś w zanadrzu. ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]() Rozwiązał kontrakt.
Ostatnio edytowane przez filemon : 13.06.2011 o godz. 16:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Panowie, spokojnie - gość miał kontuzję, teraz wraca po kontuzji, w Anglii są chyba lepsi specjaliści niż u nas. Ja wierzę, że Stan wie, co robi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Lamey na Youtube (jedyny filmik jaki udało mi się znaleźć, gol dla PSV):
http://www.youtube.com/watch?v=bpYZTGZfO5w |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Po w miarę udanym transferze (Iliev) przyszedł czas na wielką pomyłkę. Podpisali gościa który ma opinie niczym Dawisowski u nas
Tym bardziej szkoda , że mogli mieć zbierającego dobre opinie w Grecji Baszczyńskiego. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Zobaczymy jak zagra nie ma co lamentować przed sezonem, być może rzeczywiście będzie tylko rezerwowym a na obronę szykują kogoś "ciekawszego"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
I jeszcze jedno, przypomnijcie sobie pewnego pana który nazywa się Andrzej Niedzialan. Jemu też nie szło w Krakowie, często bywał kontuzjowany, dawano mu rzadko szansę i nie łapał rytmu meczowego. Jednak umiejętności posiadał nie przeciętne. Odszedł do Chorzowskiego Ruchu i zaczął grać kapitalnie a my go oddaliśmy za darmo o ile dobrze pamiętam. Tak samo może być Michael Lamey. Czemu od razu psioczycie skoro nawet nie widzieliście go w ani jednym oficjalnym spotkaniu. Zaufajcie naszemu sztabowi bo z całym szacunkiem dla was ale mają trochę więcej pojęcia od co poniektórych tutaj. Włączcie sobie Football Menagera i kupcie sobie do Wisły kogo chcecie. Ale przestańcie psioczyć bo nie da się tego czytać. Zresztą niektórzy tutaj każdego porównują do kogoś, już nie wspomnę jak Genkova porównywano do Hristova.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 13.06.2011 o godz. 16:42.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Dziwny transfer, jedna wielka niewiadoma. Gość prawie nie grał, więc skąd pewność, że pomoże w walce o LM? A podobno takich mieliśmy ściągać. Szczerze mówiąc mam spore obowy.
![]()
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
||
sebastian1727 napisał(a):
Jestem sceptycznie nastawiony do tego transferu. Duze prawdopodobienstwo, ze po prostu niewypali i po roku zniknie z Wisly. Jednak do konca nie przekreslam poki nie zobacze na boisku i tego jak sie prezentuje. |
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Wyluzujcie trochę z tym lamentowaniem. Może to być drugi Branco (kaleka za darmo) ale może to być drugi Paljic (walczak za darmo). Studziłem krytykę co poniektórych przy podpisywaniu Paljica (Wolfy się najbardziej wtedy zasłużył
) wskazując, że po prostu w 1FCK przegrał rywalizację z naprawdę dobrymi piłkarzami.Tutaj podobnie - nie grał w Leicester bo był słabszy od Naughtona - młodego kolesia wypożyczonego z Tottenham, za którego Koguty dały jakieś okrutne pieniądze rok czy dwa lata temu. Pewnie, jakby Berbatow miał kaprys zagrać dla nas, to też odezwałyby się gremialne głosy wołając, że stary, łysy i się nawet w osiemnastce meczowej ostatnio nie mieścił... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że na rezerwę, bo inaczej to tragedia.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Koleś jeszcze piłki nie kopnął w koszulce Wisły, a tu ujadanie jak pod schroniskiem na Paluchu
![]()
WPR
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Nie będę ukrywał że Lamey to nie jest to na co czekałem, ale nie skreślam go od razu.
Kluczowe dla takiego piłkarza po przejściach i po trzydziestce, będzie to jak szybko odbuduje swoje zdrowie. Bo grac kiedyś musiał umieć, ale piłka nożna to też gra fizyczna. Trzeba mieć zdrowie żeby biegać i walczyć. Jeśli zdrowie mu dopisze to może coś pograć. Jeśli nie, to będzie drugi Branco albo Boukhari. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Taaa... nie ma to jak porównywac młodego ofensywnego pomocnika do doświadczonego i ogranego obrońcy.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Mnie ciekawi co Stan w nim widział?! Lecz jeśli jest to gracz do podstawowego składu to ja dziękuję. Czas zweryfikuje może się mylę oby.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
może nie ma kasy i był do tego zmuszony. Ale potem nikt do niego z klubu nie może mieć pretensji , że kalekę sprowadził jak nie dostał porządnych funduszy na wzmocnienia
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|