The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2011, 10:30
http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Ch...wiadomosc.html

tu jest prawdziwa perełka

szkoda że nie 24 mln €

odrzucili ofertę za 6 mln € lol lol lol lol lol
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 13.06.2011, 10:32
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Trenerem Vfl Wolfsburg jest słynny Felix Magath. Trener słynący z ciężkiej ręki i katorżniczej pracy na treningach. Swego czasu nie poradził sobie u niego Jacek Krzynówek, chłop jak dąb i z wydolnością Wincentego Pstrowskiego.

Klich w słabej Cracovii się wyróżniał, to prawda. Tylko że jego głównym atutem jest przegląd pola i dośrodkowania oraz bicie wolnych ze stałych fragmentów. Jest zawodnikiem wysokim i stosunkowo wolnym, gra mało agresywnie. Jak na środkowego pomocnika dość nietypowy - wysoki, ale b. szczupły. Bez masy i umiejętności twardej gry nie nadaje się do Bundesligi. W dodatku słabo gra głową. W Bundeslidze środkowy, wysoki pomocnik ma grać jak Ballack - atakować jak czołg, świetnie strzelać z dystansu, grać dobrze głową, umieć grać kombinacyjnie... Klich ma tylko przyzwoite umiejętności techniczne. To zdecydowanie za mało.

Niemcy biorą go na zasadzie - młody talent, może coś z niego będzie. Wolfsburg stać na wyrzucenie 1,5 mln € w błoto.

Ja wielkich szans mu się nie daję. Ale chłopak skacze na głęboką wodę. Jeśli wytrzyma ciężkie treningi Magatha, popracuje na siłowni i wytrzyma to wszystko kondycyjnie - na pewno na tym zyska.

Natomiast dla Pasów 1,5 mln € za takiego zawodnika to świetny interes. Filipiak odbija sobie koszty zimowego okienka i premii za utrzymanie + wystarcza mu kasy na opłacenie Niedzielana.
Właśnie to mnie bardzo ciekawi, jak luzak i lekki leniwiec Klich poradzi sobie z jednym z największych katów w Bundeslidze Ale tak czy siak wszyscy tak naprawę na jego transferze zyskają. Co do czołgu to się nie do końca zgodzę, w samym Wolfsburgu prym dwa sezony temu wiódł niezbyt szybki i silny fizycznie Misimovic, albo weźmy np. Kagawę, który też jest raczej wątłej budowy.

Angmir napisał(a):Wyświetl post

szkoda że nie 24 mln €

Nie widzę w tym nic dziwnego. To jest powszechnie stosowana technika negocjacji, że rozpuszcza się plotkę w mediach o nierealnej cenie, żeby potem było z czego zbijać i dobić do ceny jak najbardziej satysfakcjonującej - jeśli się nie mylę to ta technika fachowo nazywa się "drzwiami w twarz" A dobry, młody bramkarz jest na pewno w cenie i półtora miliona euro spokojnie za niego wezmą. Za bardzo się podniecacie tymi cenami w mediach, oczywiste jest to, że to są po prostu gierki mające na celu wyciągnięcie jak największą kasę od oferenta
Ostatnio edytowane przez rw88 : 13.06.2011 o godz. 10:37.
Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.06.2011, 10:40

szkoda że nie 24 mln €

ale z czego tu się śmiać?! gdyby to był jakiś Chorwat, to cena oscylowała by właśnie wokół takiej sumy...
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.06.2011, 10:51

szkoda że nie 24 mln €

W ten newsie mowa jest o 6 mln PLN czyli w przeliczeniu 1.5 mln €.

Polscy bramkarze maja silną markę na zachodzie więc nie dziwi mnie, że Jagiellonia chce się potargować. Sandomierski ma 21 lat i jest reprezentantem kraju, poza tym jest bardzo perspektywicznym zawodnikiem.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 13.06.2011, 11:03
snyrting napisał(a):Wyświetl post
W ten newsie mowa jest o 6 mln PLN czyli w przeliczeniu 1.5 mln €.

Polscy bramkarze maja silną markę na zachodzie więc nie dziwi mnie, że Jagiellonia chce się potargować. Sandomierski ma 21 lat i jest reprezentantem kraju, poza tym jest bardzo perspektywicznym zawodnikiem.
lol - sorry - przyzwyczaiłem się że kwoty transferowe podaje się w € i nie zwróciłem uwagi na walutę.
Jeżeli mowa o 3 mln € to nawet się zgadzam - przy modzie na Polskich bramkarzy mogą tyle wyciągnąć.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.06.2011, 11:28
Co prawda z nizszego szczebla ale ciekawe
http://www.90minut.pl/news/159/news1...-w-Miedzi.html
Nazwiska duże musze przyznać jak na druga lige
Kopalnia jakas kase wyłożyła, czy też jakiś prywatny właściciel sie znalazł
Bo namówienie do rezygnacji z gry w Ekstarakalsie( Woźniczka), czy z walki o nia (Zakrzewski) musiała troche klub z Legncy kosztować
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.06.2011, 11:52
Cytat:
W poniedziałek kontrakt z Legią podpisał Michał Żewłakow. Były kapitan reprezentacji Polski związał się ze stołecznym klubem roczną umową.
Oficjalne.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 13.06.2011, 12:44
Fajnie, może przed meczykiem się z nim wyskoczy na papieroska
Legionista
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 13.06.2011, 12:56

1. Który z nich to piłkarz?
2. Zajebiaszcza stylówa Jóźwiaka.
Ostatnio edytowane przez murray : 13.06.2011 o godz. 13:00.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.06.2011, 13:04
Jóźwiak sie ewidentnie robi na babe
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 13.06.2011, 13:11
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Jóźwiak sie ewidentnie robi na babe
Oby tylko. Mam wątpliwości czy nie jest z nim gorzej

Żewłak jak Żewłak. Ktoś przygarnął emeryta i spełnił jego oczekiwania finansowe.
Odpowiedz cytując
zalew
Junior Member

Stary 13.06.2011, 14:51
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Żewłak jak Żewłak. Ktoś przygarnął emeryta i spełnił jego oczekiwania finansowe.
Tak tak... a po pierwszym miesiącu ligii będziecie płakać dlaczego on u nas nie gra. Umówmy się, że w naszej ogórkowej lidze Żewłakow będzie jednym z najlepszych obrońców i taka jest prawda. Gdyby Wisła zatrudniła tego jak mówisz "emeryta" to wcale bym się nie obraził. Chyba, że twierdzisz że Bunoza, Kowalski itd są lepsi. Tak na prawdę nad każdym naszym obrońca bym się zastanowił czy aby jest lepszy od Żewłaka.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 13.06.2011, 14:54
zalew napisał(a):Wyświetl post
Tak tak... a po pierwszym miesiącu ligii będziecie płakać dlaczego on u nas nie gra. Umówmy się, że w naszej ogórkowej lidze Żewłakow będzie jednym z najlepszych obrońców i taka jest prawda. Gdyby Wisła zatrudniła tego jak mówisz "emeryta" to wcale bym się nie obraził. Chyba, że twierdzisz że Bunoza, Kowalski itd są lepsi. Tak na prawdę nad każdym naszym obrońca bym się zastanowił czy aby jest lepszy od Żewłaka.
Nie sądze aby Legionisci płakali, że Zewłakow u nas nie gra. Bo niby dlaczego maja płakac ?
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 13.06.2011, 15:04
Bunozie do niego wcale tak dużo nie brakuje i za rok dwa przy odpowiednim rozwoju może być klasowym obrońcom, dlatego wolę jego niż 10 lat starszego, droższego w utrzymaniu "emeryta"
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 13.06.2011, 15:15
Trudno powiedzieć co z nim będzie. Póki co emeryci do nas wracali zazwyczaj z podkulonymi ogonami - a Żewłak dosyć płynnie, bez wstydu i na sensownym poziomie kończy karierę. Poza tym gość ogarnięty, doświadczony, z ogromną ilością kontaktów - warto go brać, bo jest szansa że po zawieszeniu korków na kołku zostanie i przyda się jeszcze bardziej, niż na boisku.
Legionista
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 13.06.2011, 15:23
Żewłakow? Stary, ale jary. Dla Legii, mającej problem w obronie to zdecydowanie wzmocnienie. Nie wiadomo, czy Choto będzie na chodzie, a Astiz wróci do dawnej formy. A Vrdjolak powinien grać w środku.

PS.
http://www.legia.net/wiadomosci,4199...e_waltera.html

T-Mobile jako inwestor w Legii... Nie wierzę. Po pierwsze, wchodzą jako sponsor Ekstraklasy. To daje wymierne korzyści - szczególnie przy promowaniu nowej marki. Po drugie - w Legię trzeba jeszcze sporo zainwestować, to inwestycja na długie lata bez pewności, że się zwróci. Po trzecie - przecież nie wszyscy klienci T-Mobile to kibice Legii. Z całym szacunkiem dla Warszawiaków, nic do nich nie mam (Legia to nie Pasy), ale w momencie gdyby T-Mobile kupił klub z Łazienkowskiej, zmieniam operatora.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
hcgn
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 13.06.2011, 15:24
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
Bunozie do niego wcale tak dużo nie brakuje i za rok dwa przy odpowiednim rozwoju może być klasowym obrońcom, dlatego wolę jego niż 10 lat starszego, droższego w utrzymaniu "emeryta"
No ja jednak nie wiem czy gość dla którego żywiołem jest robienie sobie 'sweet' fotek w kiblu, lizanie się po sutach i paradowanie w rękawie tatuażu - a mottem - Bonarka is my life - charakterologicznie kiedykolwiek dorośnie do bycia solidnym środkowym obrońcom.Na dziś Bunoza, szczególnie po kontuzji to potencjalny zawał w co drugiej interwencji

Pisząc wprost - dziś, przed jednymi z najważniejszych meczów w historii klubu - wolałbym mieć w drużynie emeryta Żewłakowa niż obiecującego Bunoze
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.06.2011, 15:27
no i sporo Żewłak będzie zarabiał, mówiło sie o 300 tyś € że sobie zyczy i nie chciał sie zgodzic na 250 tyś .Jak na 35 latka to kosmiczny kontrakt jak na Polskie warunki.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.06.2011 o godz. 15:38.
Odpowiedz cytując
zalew
Junior Member

Stary 13.06.2011, 16:30
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
Za 2 lata... a przez nas najbliższe 2 lata, co? Żewłakow byłby obrońca który wszedłby do składu z marszu i dałby nam dużo spokoju z tyłu. I co z tego, że on pograłby tylko max 2 lat skoro byłby realnym wzmocnieniem na tu i teraz.... Nie tylko na ligę ale też na LM, bo troszkę pograł w tych rozgrywkach. No i Polak... Po tym sezonie straciliśmy kolejnego Polaka Wojtka Ł.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 13.06.2011, 18:11
Patrzac na obrone Legii w zakonczonym sezonie na prawde bardzo dobre wzmocnienie defensywy. Michał ma doswiadczenie i nie mozna porownywac tego powrotu z napastnikami takimi jak jego brat czy Frankowski. Na prawde mlodzi pilkarze beda mieli sie od kogo uczyc
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 13.06.2011, 19:30
Za 2 lata... a przez nas najbliższe 2 lata, co? Żewłakow byłby obrońca który wszedłby do składu z marszu i dałby nam dużo spokoju z tyłu. I co z tego, że on pograłby tylko max 2 lat skoro byłby realnym wzmocnieniem na tu i teraz.... Nie tylko na ligę ale też na LM, bo troszkę pograł w tych rozgrywkach. No i Polak... Po tym sezonie straciliśmy kolejnego Polaka Wojtka Ł.
Nie pisze że nie potrzebujemy nowego obrońcy ale po zimowym oknie ufam naszemu dyrektorowi sportowemu i myślę że jest w stanie sprowadzić lepszego obrońce niż Żewłakow.
A co do wytłuszczonego fragmentu to trzeba pamiętać że Żewłakow rozgrywki skończył już dawno bardzo długi czas był na urlopie a w jego wieku dojście do odpowiedniej dyspozycji fizycznej zajmuje trochę czasu więc w kontekście Naszej walki o LM w pierwszych meczach mógł by dawać więcej powodów do palpitacji serca niż spokoju
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 13.06.2011, 22:47
Co do planów Jóźwiaka to do Legii ma przyjść jeszcze:
1. Bramkarz - Dudek (sci-fi), Załuska lub zagraniczny
2. Środkowy pomocnik - zagraniczny
3. Skrzydłowy - zagraniczny
4. Napastnik - pokroju Frankowskiego z kraju ościennego (w środę może być info)

Tak mówią leśne wróżki na różnych stronach.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 13.06.2011, 23:14
Cytat:
Co do planów Jóźwiaka to do Legii ma przyjść jeszcze:
1. Bramkarz - Dudek (sci-fi), Załuska lub zagraniczny
2. Środkowy pomocnik - zagraniczny
3. Skrzydłowy - zagraniczny
4. Napastnik - pokroju Frankowskiego z kraju ościennego (w środę może być info)

Tak mówią leśne wróżki na różnych stronach.
Ktoś tu komentarze na legia.net czytuje Nie ma to jak "kumate" info ale póki co skoncentrował bym się na prawdziwych transferach

Btw., bo wy pewnie lepiej poinformowani - czy w Lechii i Śląsku tak jak w Amice odpuszczają transfery w tym roku? Bo coś podejrzanie cicho jest, a o Śląsku coś słychać tylko w kontekście prawdopodobnego odejścia Kelemena. Śląsk ma grać w pucharach, to by wypadało żeby się wzmacniał, a nie osłabiał...
Legionista
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 13.06.2011, 23:24
Raz na kilka dni tam zaglądam. Już wrzuciłem w tamtym roku sprawdzalność typów tomaszka i wyniosły one ok. 20-30%, więc jest szansa, że coś trafią. Poza tym wiadome jest co to są za typy. Dziady chodzą na Ł3 i podsłuchują co się da, aby później pisać głupoty na stronach, a raz na jakiś czas coś trafią.

Śląsk - Noll, Pietrasiak, Nowak i Cetnarski (jak Soloż da kasę)
Lechia - cisza
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 14.06.2011, 06:17
Cetnarski to w ogole ciekawy przypadek. Od chyba 2 lat gdy jest okienko to ktos chce go kupic Moim zdaniem dosc dobry zawodnik, nie jakis super ale na nasza lige ujdzie.

O Nowaku to ja pisac nie bede bo kazdy wie o co chodzi. Starsza,gorsza, bardziej kontuzjogenna wersja Sobiecha. Tak, do tego juz doszlo ze takie porownanie sie pojawilo.
Jakis zawodnik na poziomie plus Diaz i Slask ma konkretny atak.
Wzmocnic sie musza, ale sa i tak w lepszej sytuacji niz taka Jagiellonia.
Powinni moim zdaniem wzmocnic sie przynajmniej 3 zawodnikami ale z drugiej strony jesli wszyscy beda zdrowi to nie jest tak tragicznie.

W Jadze cisza, ale mozliwe ze wlasnie ta cisza zwiastuje transfery, bo watpie by Probierz tak to zostawil. Podobno interesowali/interesuja sie Bożokiem, ale jesli to prawda to raczej gorzej niz lepiej.
Jakies 2 portale a potem forum informowalo tez o Tomaszu "international level" Zahorskim, a to juz jest dramat.

Slask i Jaga maja tego czasu mniej, wiec lepiej zeby jakies konkrety sie pojawily.

O Nas ja juz sie wypowiedzialem wiec daruje sobie opisywanie mega wzmocnien w postaci Koseckiego czy Zboznia.

PS: Lechia... kazdy widzi jak jest. Zero zdziwienia.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.06.2011, 06:35
Nie zgadzam się co do Cetnarskiego - gość miał jedynie dobrą rundę wiosenną sezonu 2008/2009 - to była taka jego runda życia. Ten sezon ma słabiutki, szczególnie rundę wiosenną, w której Bełchatów nie miał z niego praktycznie żadnego pożytku. Przez kilka serwisów został nawet wybrany do antyjedenastki rundy wiosennej.

Do tego gość kosztuje spore pieniądze, nie adekwatne do jego umiejętności.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 14.06.2011, 10:30
Ja uważam że jeśli te transfery dojdą do skutku to będzie naprawdę duże wzmocnienie Śląska, o ile Lenczyk da im pograć i wkomponuje ich w zespół. mln € wydaje się być ceną ok. Problem mogą mieć w bramce po odejściu Kelemena, ale tak ogólnie to Śląsk ma ciekawą i wyrównaną Kadrę.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.06.2011, 11:22
Niedawno forumowe spece podawały sumę 750 tys. euro rocznie, jakoby w nowy sezonie miał zarabiać Mierzejewski. Jak wobec tego ma się do tej sumy taka wiadomość:
Cytat:
Jose Verdu Nicolas "Toche" może wkrótce trafić do Polonii Warszawa. Jeżeli Czarne Koszule zdecydują się sprowadzić zawodnika, to stanie się on najlepiej zarabiającym piłkarzem Ekstraklasy.
Napastnik FC Cartagena liczy, że w Polsce otrzyma zarobki w wysokości 500 tysięcy euro rocznie - donosi "Fakt". Tak dużych pieniędzy w Polsce jeszcze nikt nie zarabia.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 14.06.2011, 13:19
Interesowalismy sie Andre Alvesem, teraz znalazł sie na liscie zyczen Legii Warszawa.
http://sport.wp.pl/kat,1732,title,Dw...wiadomosc.html

A tak Alves strzela gole:
http://www.youtube.com/watch?v=arxkY...layer_embedded

No to Legia niezle chce pojechac - krol strzelcow i wicekrol strzelcow ligi wegierskiej - raczej watpie by dwoch tak drogich zawodnikow udalo sie im sprowadzic.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 14.06.2011 o godz. 17:29.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 14.06.2011, 14:43
hcgn napisał(a):Wyświetl post
No ja jednak nie wiem czy gość dla którego żywiołem jest robienie sobie 'sweet' fotek w kiblu, lizanie się po sutach i paradowanie w rękawie tatuażu - a mottem - Bonarka is my life - charakterologicznie kiedykolwiek dorośnie do bycia solidnym środkowym obrońcom.Na dziś Bunoza, szczególnie po kontuzji to potencjalny zawał w co drugiej interwencji
Za to n@jeb@ny kapitan reprezentacji paradujący w cynkowskiej czapce i koszulce Chicago Bulls wykazał się niesamowitą dojrzałością. Tatuaż nie oznacza że ktoś "charakterologicznie dorósł do bycia solidnym środkowym obrońcom".

hcgn napisał(a):Wyświetl post
Pisząc wprost - dziś, przed jednymi z najważniejszych meczów w historii klubu - wolałbym mieć w drużynie emeryta Żewłakowa niż obiecującego Bunoze
Dlatego też do Wisły przyszedł Michael Lamey a nie Diogo czy inny obiecujący wynalazek Clebera... a o to wiele osób ma żal do sztabu!

ps. to ilu jest tych obrońców?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów