The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.06.2011, 21:25
Ta czerwona i niebieska powyżej niemal idealne. Taką czerwoną kupiłbym nawet gdyby kosztowała 400 złotych. A tych z logiem SSA nie kupię nigdy.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.06.2011, 21:38
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
No to kolejny zestaw koszulek, ode mnie tym razem. Dlaczego gwiazda? Ano dla tego, że wciąż wieżę! Jeżeli klub nie potrafi sobie poradzić i wypracować kompromisu, to ja spróbuje. Samej BG nie można zastrzec, ale można zastrzec znak zrobiony z białej gwiazdy, podpisu pod nią '1906 Wisła Kraków'. W różnych konfiguracjach. Oczywiście wyklucza to 'gołą' BG na piersi, ale podpis chyba nikomu by nie wadził. Myślę, że poniższe koszulki całkiem ładnie się prezentują, a podpis całkiem ładnie się komponuje. Poczytałem trochę publikacji na temat znaków towarowych i myślę, że takie rozwiązanie miałoby naprawdę sens.

MEGA, wszystkie 3

PS. Mógłbyś pokazać jak by prezentowały się z herbem SA?
Odpowiedz cytując
Nosalka
Member

Od: 03.2008

Stary 12.06.2011, 21:39
Koszulki wonskiego zmiażdżyły system. Chciałbym widzieć naszych piłkarzy w takich koszulkach
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.06.2011, 21:42
A jeszcze wcześniej sporo osób pytało się w jakich programach można robić koszulki piłkarskie.
Stroje - jak zrobić
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.06.2011, 21:51
Czerwona jest absolutnie przegenialna, wyjęta wprost z moich marzeń Prosta, bez udziwnień, z Białą Gwiazdą na piersi i najlepiej kołnierzykiem - takiej zawsze chciałem. Genialne projekty, szacunek. Żeby jeszcze góra posłuchała Vox Populi...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.06.2011, 21:55

Dwie różnice, jedna i druga była nie osiągalna do minionego sezonu. Może od nowego sezonu dwa wielkie marzenia się spełnią? Chociaż będąc realistą, awans do fazy grupowej CL staje się realniejszy od powrotu BG na koszulkę.
Może ktoś z klubu skonfrontuje mój pomysł 'białej gwiazdy z podpisem' z ludźmi, którzy mają wpływ na politykę klubu.

Szczególnie w tym roku - roku 105 lecia klubu, Biała Gwiazda powinna wrócić na koszulki. Sami piszecie, że koszulkę z BG kupilibyście od razu, nawet gdyby jej cena (zresztą jak zawsze) była nico zawyżona. Przecież w klubie tłumoki nie pracują, BG z podpisem, będącym integralną częścią znaku, który wyróżnia ją spośród zwykłych białych gwiazd powinien być prawidłowym logiem. Taką wersją light tego siermiężnego loga S.A. Jak widzicie, nie ma na koszulce napisanego, że jest to spółka Cupiała, czyli sławnego S.A., nie musi być. Wystarczy, że Wisła S.A dogada się z TS Wisłą i razem będą mogły zastrzec ten znak. Naiwne? Możliwe, ale trzeba działać. Zgodziłbym się nawet, żeby koszulki kosztowały 10-20 zł więcej niż te, które obecnie można kupić z logiem S.A. Powiedzmy, że koszulki kosztowały by koło 250 PLN, 20% Wisła S.A., oddaje TS'owi, za nie robienie problemów w zastrzeżeniu nazwy i znaku. Popyt na koszulki rośnie, bo każdy chce mieć z BG. TS ma dodatkowe pieniądze (hura), a Wisła S.A. nie traci na tym, bo sprzedaje więcej, dużo więcej niż zwykle. Jeżeli sprzedawali by w Wiślackim Świecie pamiątki z tym właśnie logo, z pewnością również dużo więcej ludzi by u nich kupowało. Napiszcie co o tym sądzicie, może pomysł naiwny, ale w końcu dział marketingu musi zrobić coś więcej niż kilka plakatów w mieście.
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Stary 12.06.2011, 22:01
Wzory zaproponowane przez Pana wonski_eNHa są po prostu mistrz! Koszulki koty i bez mrugnięcia okiem z 300zł bym dał za jedną z nich byleby na piersi była Biała Gwiazda lub ewentualnie logo TS, nie żadne S.S.A !! Myślę, że kumaci kibice w większości myślą podobnie.
Odpowiedz cytując
ronin_
Member

Od: 01.2005

Stary 12.06.2011, 22:04
wonski_eNHa -miazga - swietna robota, slac to wyzej i mamy wreszcie to na co czekamy od lat!!!
C.Ż.N.M
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Stary 12.06.2011, 22:12
Lepsza byłaby jak dla mnie ta koszulka bez rozbłysków rozchodzących się od Gwiazdy. Taka prosta, elegancka, cała czerwona. W sumie i tak to akademicka dyskusja, bo chyba nikt nie wierzy, że w klubie nagle przejrzą na oczy...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 12.06.2011, 22:24
A ja bym chciał takie całkowicie oldschoolowe, z mocnym, sznurowanym wycięciem i Białą Gwiazdą.
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...rakow_1928.jpg
Malutkim logiem Adidasa i jazda. Zdaje się, że kilka lat temu, jakaś reprezentacja miała właśnie takie okolicznościowe, oldschoolowe koszulki. Zupełnie nie rozumiem, czemu my takich nie możemy mieć.
Odpowiedz cytując
Maratonczyk
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 12.06.2011, 22:34
Zgadzan się w 100% z P. wonski_eNHa; na szybkiego tez zrobilem koszulke

P.S. Bardzo ladne prace.

Pozdrawiam.

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 12.06.2011, 22:46
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Muszę Cię rozcarować Pablo - ja dzisiaj się dowiedziałem, że 90 % normalnych woli smoka na obcisłym trykocie...
Opanuj się nikt tu nie chcę smoka.
Po prostu ludzie zastanawiają się, co można zrobic aby nowe koszulki były na tyle unikatowe aby Ci co już mają stare wzory adidasa kupili nowy wzór.

Podoba mi się ostatni projekt wonskiego. Aczkolwiek jeśli będzie będzie wyróżniał się gwiazdą to nie jest to wzór który jakoś szczególnie skusiłby potencjalnych nabywców.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.06.2011, 22:48
Może ktoś wyśle te koszulki i wasze pomysły, włącznie z tym znakiem towarowym do działu marketingu Wisły. Może to zadział
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Stary 12.06.2011, 22:52
^^ na stroje, do których podałeś link nie ma co liczyć. Nawet gdyby Adidas wypuścił serię 'oldschoolową', z klasycznym znaczkiem, to i tak nie zrobili by takiego wielkiego wcięcia w kołnierzyku. Sznurki tylko przeszkadzają i zapewne nie są bezpieczne wg. FIFA/UEFA/PZPN/PANA MAGAZYNIERA. Przedtem były chyba bawełniane stroje, więc wentylacja była potrzebna, teraz taki rozpierdak pod szyją jest niepraktyczny.

//martin_6 - ta dyskusja w 90% jest nic nie znacząca dla przyszłych losów naszych koszulek. Jednak po to mamy to forum, żeby te 10% było więcej warte niż pozostałe 90. Poza tym "wiara czyni cuda".

//przynajmniej możemy za darmo nacieszyć oczy.

Hmm, różnica między koszulką z BG, a tą z logiem Wisła Kraków S.A., jest aż nadto widoczna na niekorzyść tej drugiej.

choćby projekt koszulki był niesamowicie fantastyczny i każdemu się podobał to i tak koszulkę musi zepsuć logo S.A.
Uploaded with ImageShack.us

Mam nadzieję, że nikt nie uzna wrzucania tylu koszulek za zaśmiecanie...
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 12.06.2011, 22:58
[...] Ano dla tego, że wciąż wieżę! [...]
WIERZĘ!

Natomiast projekty koszulek, przednie
Odpowiedz cytując
tomaszw
Member

Od: 05.2011

Stary 12.06.2011, 23:09
Teraz zmiany loga sa w modzie, co rusz to info o zmianie loga: PZPN, Bank PKO ...
Dlaczego Wisla Krakow S.A. nie miala by zmienic loga. Wchodza na jedno, drugie forum sympatykow Wisly i juz maja sadowanie rynku z glowy...
Chyba, ze podejscie obecnych wladz wisly do loga jest na zasadzie "Nie zmieniamy i ch..!" .

A po ta czerwona koszulke z BG powyzej to bym o tej porze w nocy pobiegl. Stal w kolejce jak przed premiera PS3 gdzies stali. Bardzo mi sie podoba.
FAKT : - Ruud van Nistelrooy "Nie zagram w Wiśle bo trzymam kredens"
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 12.06.2011, 23:25
^^ na stroje, do których podałeś link nie ma co liczyć. Nawet gdyby Adidas wypuścił serię 'oldschoolową', z klasycznym znaczkiem, to i tak nie zrobili by takiego wielkiego wcięcia w kołnierzyku. Sznurki tylko przeszkadzają i zapewne nie są bezpieczne wg. FIFA/UEFA/PZPN/PANA MAGAZYNIERA. Przedtem były chyba bawełniane stroje, więc wentylacja była potrzebna, teraz taki rozpierdak pod szyją jest niepraktyczny.

//martin_6 - ta dyskusja w 90% jest nic nie znacząca dla przyszłych losów naszych koszulek. Jednak po to mamy to forum, żeby te 10% było więcej warte niż pozostałe 90. Poza tym "wiara czyni cuda".

//przynajmniej możemy za darmo nacieszyć oczy.

Hmm, różnica między koszulką z BG, a tą z logiem Wisła Kraków S.A., jest aż nadto widoczna na niekorzyść tej drugiej.

Jeśli nie kołnierzyki ze sznurkami to może takie na wzór kołnierzyków Manchesteru United z minionego sezonu (10/11)
Odpowiedz cytując
Darkh
Member

Od: 06.2003

Stary 12.06.2011, 23:26
takie mam wrażenie że będzie ładna koszulka z kołnierzykiem w stylu retro. Projekt powyżej bardzo podobny tylko że będzie logo SSA.
... dobra strona tego wydarzenia to fakt, że mamy już wakacje...
Odpowiedz cytując
Guciu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.06.2011, 00:42

[/URL]

Chryste Piekne!
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.06.2011, 00:51
Nie mam też nic przeciwko temu nadrukowi na rękawie
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Maratonczyk
Junior Member

Stary 13.06.2011, 08:03
Nie moglobysmy wrocic po prostu do starego loga TS na rzecz SSA? czy jest to po prostu nie do zrobienia?
Odpowiedz cytując
Matti1231
Member

Od: 06.2010

Stary 13.06.2011, 08:15
@wonski_eNHa można pokazać jak koszulka wyglądałaby z logiem TS ?
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Stary 13.06.2011, 11:15
A z logiem TS, domówka prezentuje się tak:

Myślałem, że z logiem TS będzie głupio wyglądać - myliłem się. Mimo wszystko Biała Gwiazda na koszulce, daje niesamowitą radochę. I co ważne, świetnie się prezentuje. Jeszcze z 2 tygodnie z pewnością, nam zostały na nadzieje o koszulce z BG na piersi. Potem przyjdzie 'zły pan Basałaj' co kibiców sobie lubi wymienić jak mu nie pasują i da nam możliwość kupienia koszulki z wielkim logiem Wisła Kraków S.A. na piersi, za jedyne 260PLN ;] (dlaczego tyle? dlatego, że szew jest unikatowy).
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.06.2011, 11:21

A gdyby tak na tych wyjazdowych białych Białą Gwiazdę zamiast umieścić na czerwonym "kółku" dać po prostu czerwone obramowanie? Stroje cudne, szkoda że mało realne.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Stary 13.06.2011, 11:39
^^ mówisz, masz! (póki mam czas )

Odpowiedz cytując
Maratonczyk
Junior Member

Stary 13.06.2011, 11:41
To logo TS jednak jest zajebiste

ale BG chyba i tak lepsza
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Stary 13.06.2011, 11:44
Ta biała jest po prostu śliczna! Ale wszystkie 3 wersje Wonskiego bym kupiła z Białą Gwiazdą na piersi nawet jakby byly po 350 zł.

p.s oczyma wyobraźni widze jak gramy w nich w LM, w 105 lecie szkoda że to mrzonki i dostaniemy jakas masówe
Ostatnio edytowane przez mgła : 13.06.2011 o godz. 11:48.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.06.2011, 11:46
Fajne są te projekty, mam nadzieje, że doczekamy się po nike czegoś wyjątkowego, jakiegoś charakterystycznego elementu na koszulce związanego z Wisłą.
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 13.06.2011, 11:57
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Fajne są te projekty, mam nadzieje, że doczekamy się po nike czegoś wyjątkowego, jakiegoś charakterystycznego elementu na koszulce związanego z Wisłą.
? O czymś nie wiem ?
Odpowiedz cytując
bobbest
Member

Od: 11.2002

Stary 13.06.2011, 12:13
krakus76 napisał(a):Wyświetl post
? O czymś nie wiem ?
Może chodziło o białą gwiadę na ramieniu koszulek UMBRO

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna