The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.06.2011, 10:01
I Tobie ten "smok" Interu się podoba? Działa na Ciebie ten cały "marketing"? No nic, jestem chyba strasznym konserwatystą...
Odpowiedz cytując
Maratonczyk
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 12.06.2011, 11:42

Reszte wrzuce pozniej, w koncu dzis niedziela, trzeba odpoczac

Btw; chcialbym miec znow 17 lat ^^

Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 12.06.2011, 11:53
Gust jest kwestią indywidualną jednak osobiście widzę że projekt Maratończyka cieszy się dużym entuzjazmem. Wszystko idzie do przodu, kluby co roku zmieniają koszulki, dodają jakieś udziwnienia po to by kosić kasę. A jak widać wiele osób już tutaj deklaruję się na taką koszulkę.
Nie zachowujmy się jakbyśmy siedzieli 30 lat w jaskini.
Bo po co kupować inny wzór koszulki skoro on praktycznie nie rożni się niczym od starego modelu ?
Ostatnio edytowane przez westersyl : 12.06.2011 o godz. 12:00.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 12.06.2011, 11:55
Ja nie lubię jakiś udziwnień na koszulkach typu smok (STĄD...........DOTĄD). Minimalizm w formie. Czerwona koszulka, może być biały kołnierzyk i Biała Gwiazda.
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 12.06.2011, 12:05
Ta wielka BiałaGwiazda do mnie aż tak nie przemawia ale ludzie, nie obrażajmy gustu innych ludzi. Sam osobiście lubię czarne kolory i się napaliłem na te czarne koszulki. A mógłby zrobić ktoś wariację czarnej koszulki i tej białej gwiazdy wielkiej? D
Odpowiedz cytując
Mist
Member

Od: 05.2005

Stary 12.06.2011, 13:17
To może coś w ten deseń ?

za bazę posłużył wzór nowych koszulek adidasa dla reprezentacji Rosji
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.06.2011, 13:19
Mi się w ogóle nie podobają.
Wyglądają strasznie kiczowato.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.06.2011, 13:34
pytanie mógłby ktoś sprawdzić jakby wygląd ten trykot ze smokiem w roli głównej(obok)w barwach Wisły?byłbym wdzięczny
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 12.06.2011 o godz. 13:45.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.06.2011, 13:41
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
I Tobie ten "smok" Interu się podoba? Działa na Ciebie ten cały "marketing"? No nic, jestem chyba strasznym konserwatystą...
na mnie działa
i na 90% normalnych z pewnością też
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.06.2011, 13:48
w sumie smok kojarzy sie z Krakowem więc nie byłby głupi pomysł gdyby trzecim strojem meczowym była koszulka z białą gwiazdą na piersi i ze smokiem po boku w roli głównej
Odpowiedz cytując
matkur
Senior Member

Stary 12.06.2011, 13:52
ludzie, wasze projekty są naprawdę super ale adidas i tak nic takiego nam nie wymyśli, da jakiś zwykły swój krój, choć chciałbym się mylić.
FAN z Wielkopolski.
Odpowiedz cytując
mc-money
Senior Member

Stary 12.06.2011, 13:52

Nie są to moje wzory, Wstawił je Przemek na facebooka.
Osobiście uważam, że są najlepsze i godne porządnego przemyślenia
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 12.06.2011, 13:57
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
na mnie działa
i na 90% normalnych z pewnością też
Waż swoje słowa chłystku...

mc-money napisał(a):Wyświetl post

Również uważam te propozycje za godne rozważenia.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 12.06.2011 o godz. 14:02.
Odpowiedz cytując
terje
prądnik biały

Od: 12.2004

Stary 12.06.2011, 14:19
daj spokój serek, nie przegadasz dzieciakom. teraz widzę, że jeden gimbus powyżej chce lansować koszulkę ze smokiem, inny widzi koszulki Wisły ze złotymi paskami, o zgrozo! ;o świat stanął na głowie. gdzie są k.... prawdziwi kibice, mężczyźni, przywiązani do tradycji, nie do sukcesów, blichtru, zapalniczek i kubków spod znaku telefoniki? gdzie?! wszędzie tylko wyżelowane chudzinki z pryszczami, prężące się na facebookowych fotach.
Odpowiedz cytując
pibitox
Member

Od: 02.2009

Stary 12.06.2011, 14:22
to wiadomo kiedy będzie prezentacja nowych trykotów
Odpowiedz cytując
paczuś
Member

Od: 10.2008

Stary 12.06.2011, 14:32
Znalazłem coś takiego: http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:S-n1wH3mHQcJ:bi.gazeta.pl/im/ekstraftp/2010_07/reg_strojow_meczowych2010_2011.doc+ekstraklasa+reg ulamin+stroj%C3%B3w&hl=pl&gl=pl&pid=bl&srcid=ADGEE SiKgka7KdY8UW9XP58gYj924guqF2iFZtOjasbplUJOUaQh6b6 g1IiElBQGf-E1HoBrKLTqVUZFXXADRnnhx0vCw3QGiX8Srtx3k6-Gzfw97tI5nZ-PdHxP0ASannJ8cdfU1Rks&sig=AHIEtbRhT2ELVy-jknKiA_yMCDvAVR7pnQ&pli=1
naszym projektantom może się przydać
Co jest takiego szczególnego w atmosferze na stadionie Wisły?
- To, że kibice cały czas dopingują. Cały czas krzyczą i wspierają, nawet gdy drużynie nie idzie. Maor Melikson
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.06.2011, 14:37
mc-money napisał(a):Wyświetl post

Biała jest niezła, ale reszta to porażka.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 12.06.2011, 15:06
Tej koszulki z wielką tandetną gwiazdą wzorem z tomeksowych podrób Adidasa czy Nike, nawet komentować nie zamierzam.
Bardziej przerażający dla mnie jest fakt, że nikt niezaproponował jakiegokolwiek wzóru koszulki z białą gwiazdą na piersi a nie z tym odpustowym logo S.S.A?
Jak myślicie?Co jest ważniejsze i co bardziej skusi kibiców?Jakiś rożowy,złoty smok na obcisłym trykocie, czy biała gwiazda na piersi z okazji 105 rocznicy założenia klubu?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 12.06.2011, 15:10
Muszę Cię rozcarować Pablo - ja dzisiaj się dowiedziałem, że 90 % normalnych woli smoka na obcisłym trykocie...
Odpowiedz cytując
Maratonczyk
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 12.06.2011, 15:15
Mi osobiscie bardziej sie podoba BG, ale nic nie poradzimy na to ze klub sie z nami kibicami nie utozsamia i nie ma mozliwosci by zmienili logo z SSA na BG:(
Ostatnio edytowane przez Maratonczyk : 12.06.2011 o godz. 15:17.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 12.06.2011, 15:16
Cytat:
Bardziej przerażający dla mnie jest fakt, że nikt niezaproponował jakiegokolwiek wzóru koszulki z białą gwiazdą na piersi a nie z tym odpustowym logo S.S.A?
bo to nie realne

Cytat:
Muszę Cię rozcarować Pablo - ja dzisiaj się dowiedziałem, że 90 % normalnych woli smoka na obcisłym trykocie...
Przeczytaj 'chłystku' raz jeszcze co napisałem, bo pisalem to w kontekscie strojow Interu, a nie naszych...

Cytat:
Jak myślicie?Co jest ważniejsze i co bardziej skusi kibiców?Jakiś rożowy,złoty smok na obcisłym trykocie, czy biała gwiazda na piersi z okazji 105 rocznicy założenia klubu?
ale których kibiców? tych z młyna, czy pikników?

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.06.2011, 15:17
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
pytanie mógłby ktoś sprawdzić jakby wygląd ten trykot ze smokiem w roli głównej(obok)w barwach Wisły?byłbym wdzięczny
To nie smok tylko wąż - il biscione - symbol występujący we włoskiej heraldyce, w tym w herbie Mediolanu i od lat symbol kojarzony z Interem. Zostawcie to w spokoju - koszulka oryginalna, czy się komuś podoba to już kwestia gustu. Natomiast dla Wisły taki wzór nie miałby najmniejszego sensu.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 12.06.2011, 17:40
Jakkolwiek byśmy nie chcieli "udziwniać" kompromis pomiędzy BG a logo SA, to pamiętajmy, że Biała Gwiazda, raczej zawsze musi być cała biała a nie w odcieniach innych lub w konturach linii i w tym kierunku realizujmy ten kompromis, bo nie jesteśmy ani czerwoną ani niebieską ani jakąkolwiek inną, niż wyłącznie Białą Gwiazdą.

Po co to napinać się z krytyką pomysłów innych Przecież wiadomo, że nie tylko starsi kibice, ale i młodzież także wolałaby BG a nie logo SA na piersi. Ja jednak, mimo swojego wieku i umiłowania do tradycji, wcale nie wyśmiewam propozycji kompromisu BG z logo SA. Szanuję właściciela obecnej Wisły i jego prawo do swojego logo, zawierającego w sobie skąd innąd wszelkie wzory naszej tradycji, oraz rozumiem także, tych tęskniących za BG na koszulkach, którzy obecnie wolą ją mieć w kompromisie z logo SA, niż nie mieć jej wcale.

Do tych, którzy tak odwołują się do "fanatycznej" tradycji, polecam post Gordiana, gdzie powołuje się na przedwojenne wzorce koszukek, jakże bardziej "udziwnione", niż te proponowane tutaj ( poziome pasy np.). Tak więc Wisła, to nie tylko komunistyczny TS i nie wszyscy tęsknią do komuny pod jakimkolwiek powodem. Ja neguje dosłownie wszystko co komunistyczne i chętnie bazuje na wzorcach przedwojennych. Z obecną postkomuną w życiu i myśleniu zbyt wielu Polaków i kibiców Wisły także, raczej się nie identyfikuję, stąd absolutnie uznaje barwy w kolejności Czerwono-Biało-Niebieskie i nie wyśmiewam propozycji kompromisów BG z logo SA na koszulkach, bo lepsze to niż nic. Jak być może kiedyś w odległej przyszłości, postkomuna minie wreszcie w tym kraju, może zdążę i doczekam się szacunku do tradycji w 100% wydaniu i we wszystkich aspektach życia w Polsce, choć wątpię raczej w taki scenariusz. Za dużo u nas tęskniących za komuną, świadomie lub nie. To bez znaczenia. Właśnie dlatego bardziej liczę na młodzież, niż na pokolenia zarażone komuną i dlatego wierzę w ich przyszłość opartą o tradycję niekomunistyczną, wybraną tym razem przez nich świadomie.
Ostatnio edytowane przez kot : 12.06.2011 o godz. 18:18.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
callon2190
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 12.06.2011, 19:18
Mam nadzieje ze Adidas zrobi nam jakies nizle koszulki Ale jakies specjalnie dla nas ;p A nie wzięte z jakiegos szablonu klubów z poprzednich lat...
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.06.2011, 20:02
No to kolejny zestaw koszulek, ode mnie tym razem. Dlaczego gwiazda? Ano dla tego, że wciąż wierzę! Jeżeli klub nie potrafi sobie poradzić i wypracować kompromisu, to ja spróbuje. Samej BG nie można zastrzec, ale można zastrzec znak zrobiony z białej gwiazdy, podpisu pod nią '1906 Wisła Kraków'. W różnych konfiguracjach. Oczywiście wyklucza to 'gołą' BG na piersi, ale podpis chyba nikomu by nie wadził. Myślę, że poniższe koszulki całkiem ładnie się prezentują, a podpis całkiem ładnie się komponuje. Poczytałem trochę publikacji na temat znaków towarowych i myślę, że takie rozwiązanie miałoby naprawdę sens.

Powód: rarara!
Ostatnio edytowane przez wonski_eNHa : 12.06.2011 o godz. 23:01.
Odpowiedz cytując
matkur
Senior Member

Stary 12.06.2011, 20:05
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post

to jest po prostu cudo boze jak ja bym chciał żeby takie byly stroje, chyba bym 3 komplety kupił:d
FAN z Wielkopolski.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 12.06.2011, 20:07
powiem tak, naprawdę niezłe
problem w tym, że jak na adidas, to chyba zbyt nowatorskie rozwiazania
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 12.06.2011, 20:14
Panowie, wszelkie personalne wycieczki załatwiajcie na PRIV.
Dziękuje.

Swoją drogą wonski_eNHa 2 wersja koszulki bardzo dobra( wyjazdówka świetna), zresztą rękawy we wszystkich koszulkach już takie mistrzowskie (LM)

p.s Czerwona domówka jakby była z tymi promieniami też ładnie by wyglądała.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 12.06.2011, 20:15
wonski_eNHa nieźle to wykombinowałeś, dobrze by było gdyby ktoś w klubie to podchwycił, a logo SA może być na spodenkach
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 12.06.2011 o godz. 20:18.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 12.06.2011, 21:19
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post

Ta pierwsza koszulka to właśnie ta o której marzyłem - idealna
Ten kołnierzyk jest zajebisty
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź