|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Sernas odchodzi z Widzewa do Hajduka Split
Darvydas Sernas (na zdjęciu) w przyszłym sezonie nie będzie już piłkarzem Widzewa. Z naszych informacji wynika, że bliski finalizacji jest transfer litewskiego napastnika do Hajduka Split. Strony już się porozumiały w tej sprawie. Do załatwienia pozostały formalności. |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Marek Saganowski wraca do ŁKS-u Łódź
http://www.mmlodz.pl/374924/2011/6/1...category=sport |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Chciałbym poruszyć dwa tematy
Pierwszy - po podwyżce Mierzejewski w Poloni zarabia 750 000 € za sezon ... Pamiętam jak przez ostatnie 10 lat najwyższe pensje w lidze oscylowały w granicach 250tyś € +- 50 tyś. Dopiero ubiegłej zimy Arboleda pobił granice 500 000 €. Teraz po pół roku granica przesuneła się do 750 000 €. Nie ma co płace galopują ! Jeszcze 2 lata dobrej koniuktury i naprawde nasi potentaci będą konkurencja dla dolnych rejonów Bundesligi czy Eredyvisie. 2gi wontek jest kontynuacją wywodów o "Polskich drewnach wartych co najwyżej 250 tyś €" (Sobiech) Popatrzcie sobie na Piszczka - 4 lata temu nikt za niego nie chciał z Polski dać 800 000 zł po niezłym sezonie w Zagłębiu. I mam wrażenie że gdyby nie ten sezon w Dortmundzie dalej było by to samo. Jego agent przyszedł by do Wisły po spadku z Bundesligi i zaoferował go za 0,5 mln € A Wisła kazała by mu szukać drzwi. Po jednym udanym sezonie - Piszczek jest wybierany przez Kikera NAJLEPSZYM BOCZNYM OBROŃCĄ LIGI !! jepszym od Philipa Lahma między innymi ! Ta sytuacja pokazuje również jak wielce abstrakcyjna sprawą jest wartośc zawodnika. Bo prawda jest taka że Piszczek jest bardzo dobrym piłkarzem, ale tak wogóle to gigantycznej różnicy między nim a np. Wawrzyniakiem nie ma. Nie było rok czy dwa lata temu (moze był minimalnie lepszy, ale Wawrzi grał np w Panathinaicosie, a Piszczek tylko w słabiutkiej Hercie) i nikt nie wmówi mi że jest teraz. Dobrze wpasował się w grę dobrej drużyny która osiągneła gigantyczny sukces i tyle. Aż tyle. Wielu Polskich piłkarzy ma potencjał do tego żeby ich kariery potoczyły się jak Piszczka, potrzeba tylko dużo pracy szczęścia i ambicji. PS. Dodam że jeśli rzeczywiście po spadku z Herthą Piszczek trafiłby do Polskiej ligi - to wart był by max 500 000 €, a ludzie na tym forum wyzywali by go od polskich drewien... Nie wiem czy otarł by się o reprezentacje...
Ostatnio edytowane przez Angmir : 11.06.2011 o godz. 18:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
To chyba z premiami za mistrzostwo i awans do LM, czyli cos czego Plonia nie osiagnie A w płacach juz smailo konkurujemy z Eredivisie, oczywisice nie z a Ajaxem,Az, Psv, Twente ale zreszta jak najbardziej ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Info nie pewne - ale wydaje mi się ze w 100% prawdopodobne (jedyna możliwośc żdo zatrzymania Mierzejewskiego w Poloni) http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Tr...wiadomosc.html Zresztą jeżeli przed podwyzką zarabiał ok 500 tyś, to oczywistym jest że teraz musi zarabiać coś koło tego. Choć moze być to oczywiście wartośc w wypadku zdobycia MP. |
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Przed chwilą przeczytałem na sports.pl że Jóźwiak szuka piłkarzy dla Legii i że ich komitet transferowy to Jóżwiak+Miklas+Skorża. Padłem ze śmiechu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Też mi się wydaje, że lekko przesadziłeś z tym 750k euro. Nie powinno się liczyć pensji wraz z dodatkami za mistrzostwo, czy premią za awans do pucharów.
Z tego co ja pamiętam to do tej pory najwyższą pensję miał Arboleda, która wynosiła 420 tys. euro rocznie bez premii za mistrzostwo etc. Z Amiki pensje w okolicach 300 tys. mieli tylko Kriwiec i Stilic, a Rudnevs i Peszko po przedłużeniu kontraktu dostawali 250k. Cała reszta składu grająca w miarę regularnie miała płace w granicach 120-200 tys. euro. W Legii płac są zdecydowanie bardziej zróżnicowane. Vrdoljak zarabia najwięcej w drużynie, czyli w okolicach 300 tys. euro rocznie. Kilku zawodników tj. Radovic, Manu, Choto i Hubnik ma pensje w granicach 200-220 tys. euro. Cała reszta dostaje pensje lekko powyżej 100 tys. euro, albo poniżej tego. Co ciekawe w Legii najwięcej zarabiał kilka lat temu Edson, bo dostawał aż 250 tys. euro NETTO! W Groclinie oprócz pensji dla Smolarka (ok. 400 tys. euro) płace były dosyć płaskie, a kilku zawodników tj. Mierzejewski, Sobiech, Sadlok, Jodłowiec czy Bruno dostawało powyżej 200 tys. euro. Reszta gagatków w tym zaciąg z Bełchatowa też miało solidne pensje powyżej 150 tys. euro rocznie. JW płacił sporo jak na tak miernych piłkarzy. W Wiśle struktura płac wygląda podobnie jak w Amice i zakładam, że obecnie z 5-6 zawodników ma płace w granicach 250-300 tys. euro. Kto taki? Garguła, Melikson, Jaliens, Kirm, Genkov i Pareiko jak sądzę. Porządnie też zarabiają z pewnością Pajic, Chavez, Małecki i Sobolewski, ale raczej są to sumy lekko powyżej 200 tys. euro.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 11.06.2011 o godz. 19:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
W sumie też transfer, chociaż na ławce. Nieoficjalnie: Michniewicz póki co nie ma nowego kontraktu z Widzewem i wiele wskazuje na to, że nie podpisze nowego. Widzew ma wciąż kłopoty z płynnością finansową. Piłkarze w trakcie sezonu strajkowali, a trener ich głośno poparł na konferencji prasowej, bo też nie ma zamiaru pracować za darmo. Sytuację Widzewa miał uratować transfer Robaka, ale Turcy przesłali tylko jedną ratę z umówionych trzech i nic nie wskazuje na to, żeby mieli się śpieszyć z zapłatą reszty należności. Sernas jest na wylocie, m.in. po to żeby ratować budżet, choć jeszcze nie wiadomo komu ostatecznie go Widzew opyli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
4 lata temu po mistrzostwie Zagłębia, pół Polski go chciało. Między innymi Wisła była poważnie nim zainteresowana, ale Hertha nie chciała słyszeć o oddaniu go.
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 11.06.2011 o godz. 20:37.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Mały zarabia coś 30 tyś zł miesięcznie, wcześniej przez kilka lat zarabiał 8 tyś
Jakby ktoś dawał 4 mln euro za Mierzejewskiego to JW osobiście zawiózłby go na rowerze. Koleś nie jest jakimś wirtuozem, zresztą wielu dziennikarzy nie zgadza się z decyzją że to on był najlepszy, tylko stawiają na Małego ale jest nielubiany także przez piłkarzy i trenerów więc innego głosowania być nie mogło
Ostatnio edytowane przez CH. : 11.06.2011 o godz. 21:02.
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
CH
30 tysięcy miesięcznie razy 12 miesięcy = 360 tysięcy PLN. To daje to coś około 90 tysięcy euro rocznie. Z tego wniosek że Małecki jest najgorzej zarabiającym piłkarzem naszej pierwszej 11 (A tyle było płaczu na forum na temat jego zarobków - a jak pomyślę o Branco który skosił 180 tysięcy euro za 5 meczy to mnie krew zalewa) BTW Myślę że to typowy objaw "polskiej żółci" zawiści Polaka do innego Polaka. Taki Branco mógł nas w chuja robić ile wlezie i na koniec oskarżyć Krzoskę o rasizm! Wolno mu.... bo obcokrajowiec. Ale Małecki ma zarabiać więcej niż przysłowiowy magazynier? Nigdy! Nigdy bo Polak! Ot taka mentalność naszego form ![]() Zamiast Małeckiego można dać Sobiecha, Wołąkiewicza. Są dużo gorsi i drożsi cudzoziemcy w naszej lidze... ale im nikt nie wypomni kasy jaką konsumują lub kosztowali.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 11.06.2011 o godz. 22:06.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Weszlo ma co do transferow raczej dobre rozenanie. Pewnie agent pilkarza jest kolega jednego z redaktorow i podzielil sie tym newsem
. Klich bedzie mial tam niezla konkurencje, ale nie ma co siedziec w lidze polskiej, bo tutaj niczego sie nie nauczy, a wrocic zawsze mozna. |
|
|
|
Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Nie zmienia to faktu, że jesli info prawdziwe to Craxa pozbywa się dobrego i młodego grajka(co cieszy...) , Trochę treningu na zachodzie i może być z niego pożytek dla naszej reprezentacji, może nie na Euro ale chłopak ma pojęcie. Mam nadzieje że żadna drużyna z naszej podwórkowej ligi go nie podkupi bo zatrzyma się w rozwoju (Polonia, Legła) . Reasumując good info.
Ostatnio edytowane przez oreł : 13.06.2011 o godz. 01:25.
![]()
Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw, czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki.
twitter: bart_ozog |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Moim zdaniem pewniak.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Plotka poszła w świat, więc przeglądnąłem niemieckie fora, wszędzie dosłownie można się natknąć na stwierdzenie typu "Ein typischer Magath transfer", że niby on wyszukuje takie potencjalne perełki, tak że może rzeczywiście coś w tym jest. Dodatkowo z Wolfsburga prawdopodobnie odejdzie Diego, więc jego szanse na grę będą ciut, ciut wyższe.
Dla kadry taki transfer byłby idealny, bo obsadzenie pozycji środkowego, kreatywnego, ofensywnego pomocnika zawsze jest dla krajów środkowo-wschodnio europejskich wielkim problemem. A jeśli Klich by miał się w Niemczech rozwinąć, to zawsze zyskujemy dodatkowe pole do manewrów. Teraz czekam na wyjazd z kraju Mierzejewskiego i Borysiuka, co byłoby na pewno z korzyścią dla naszej piłki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
W pełni się zgadzam. Piszczka wzięli do oszlifowania i mamy najlepszego prawego obrońcę Bundesligi. Powinni wszytskich młodych wywieźć na roboty przymusowe do Niemiec to byłoby mniej Trałków, a więcej Piszczków.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Oby jak najmniej takich skorumpowanych piłkarzyków w polskiej lidze, handlujących meczami. Obecność tego kopacza w reprezentacji jest skandalem. No ale w niej jest taki sam układ jak wtedy kiedy zajmował się kupowaniem meczy w Zagłębiu Lubin - on kopaczem, a Smuda trenerem.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Klich idzie do Wolfsburga. Jak dla mnie szok z taka grą i taki transfer.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie widziałem go może wiele razy, ale akurat z Cracovii Klich najlepiej wyglądał, w dodatku ma dopiero 21 lat. Jak sobie nie poradzi, to przynajmniej zawsze wróci do polskiej ligi mocniejszy. |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Klich w słabej Cracovii się wyróżniał, to prawda. Tylko że jego głównym atutem jest przegląd pola i dośrodkowania oraz bicie wolnych ze stałych fragmentów. Jest zawodnikiem wysokim i stosunkowo wolnym, gra mało agresywnie. Jak na środkowego pomocnika dość nietypowy - wysoki, ale b. szczupły. Bez masy i umiejętności twardej gry nie nadaje się do Bundesligi. W dodatku słabo gra głową. W Bundeslidze środkowy, wysoki pomocnik ma grać jak Ballack - atakować jak czołg, świetnie strzelać z dystansu, grać dobrze głową, umieć grać kombinacyjnie... Klich ma tylko przyzwoite umiejętności techniczne. To zdecydowanie za mało. Niemcy biorą go na zasadzie - młody talent, może coś z niego będzie. Wolfsburg stać na wyrzucenie 1,5 mln € w błoto. Ja wielkich szans mu się nie daję. Ale chłopak skacze na głęboką wodę. Jeśli wytrzyma ciężkie treningi Magatha, popracuje na siłowni i wytrzyma to wszystko kondycyjnie - na pewno na tym zyska. Natomiast dla Pasów 1,5 mln € za takiego zawodnika to świetny interes. Filipiak odbija sobie koszty zimowego okienka i premii za utrzymanie + wystarcza mu kasy na opłacenie Niedzielana. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|