The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.06.2011, 12:15
BronekTS napisał(a):Wyświetl post
Sporo odpadło. Branco, Żurawski, Boukhari, Cikos, Rios, Sivakov, Łobodziński
Tak, ale tym razem są to zawodnicy raczej nie wnoszący zbyt wiele jakości do drużyny.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.06.2011, 12:16
BTW - kiedy kończy się to to, ten puchar CONCACAF, toteż kiedy Chavez +/- do nas dołączy ?
Nie wiem kiedy dołączy, ale tu masz rozpiskę Gold Cup 2011:
http://en.wikipedia.org/wiki/2011_CONCACAF_Gold_Cup

Na pewno Honduras zagra w ćwierćfinałach (18 czerwca, u nas już 19 czerwca), ale patrząc na to, że trafiają tam na Kostarykę to bardzo możliwe, że będą jeszcze grali z Meksykiem w 1/2 finału (22 czerwca). Dolicz do tego tydzień urlopu i wychodzi początek lipca.
Odpowiedz cytując
matys2
Member

Od: 08.2010

Stary 11.06.2011, 12:24
Jak na razie mała wtopa... W zapowiadanym przez Basałaja terminie zakontraktowali tylko jednego zawodnika. Na plus zapowiedź prezentacji kolejnych zawodników w przyszłym tygodniu i finalizacja wykupienia Chaveza..

Wygląda na to, że są małe szanse na pozostanie Cikosza i Sivakova. Odejście tego pierwszego zbytnio mnie nie martwi. Nie jest to zawodnik na LM. Wypożyczanie Sivakova bez opcji pierwokupu od początku uważałem za złe rozwiązanie. Frajersko ogrywaliśmy Catani zawodnika, który nic do gry naszego zespołu nie wnosił. Jego odejście będzie dla mnie dobrą wiadomością.

PS: Wygląda na to, że RvN był pomysłem Basałaja na to, żeby o Wiśle było głośno. Trochę to niepoważne...
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.06.2011, 12:26
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/zaczeli_9868/

Rozumiem, że od zgrupowania w Zakopanem gdzie powinni być wszyscy już i wszyscy na 100 % zapieprzają ( oprócz Chaveza, wiadomo ), nasza kadra wygląda na dzień dzisiejszy tak :

Bramkarze : Pareiko, Jovanić, Kurto

Obrońcy : Burliga, Jaliens, Kowalski, Bunoza, Chavez, Paljić

Pomocnicy : Małecki, Sobolewski, Wilk, Kirm, Melikson, Iliev, Jirsak, Garguła

Napastnicy : Boguski, Genkov

Sporo odpadło. Branco, Żurawski, Boukhari, Cikos, Rios, Sivakov, Łobodziński

No i chyba tylko laik nie widzi konieczności sprowadzenia po obrońcy na każdą pozycję w defensywie, solidnego napastnika i kogoś do pomocy w miejsce Sivakova.

Generalnie, naprawdę nie jest źle. Maaskant nie jest głupi i skoro zrezygnował z tylu piłkarzy, wie że ktoś przyjdzie a poza tym może w lidze będzie dawał więcej szans młodym Polakom z ME, np. Nalepa, Czekaj, Pawłowski czy Szewczyk. Zobaczymy.
Wracają Mączyński i Rado. O ile ten drugi raczej do MESY to ten pierwszy raczej do szerokiej kadry pierwszego zespołu.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 11.06.2011, 12:28
Valckx o Cikosu, Riosie i Sivakowie

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...e_i_sivakowie/

i na temat Wasilewskiego, tego of Hesselink i Nisterlooya http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...e_to_byl_zart/
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Stary 11.06.2011, 12:31
matys2 napisał(a):Wyświetl post
PS: Wygląda na to, że RvN był pomysłem Basałaja na to, żeby o Wiśle było głośno. Trochę to niepoważne...
gdzie wyczytales te brednie ? a moze przylazles tu fermentowac
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.06.2011, 12:31
Lucas.B napisał(a):Wyświetl post
Co do transferów - celujemy w zawodników, którym w czerwcu kończą się kontrakty - ewentualnie pieniądze mogą znaleźć się na napastnika. Okienko tak na prawdę jeszcze się nie rozpoczęło także nie można wyrokować czy ktoś jednak od nas nie odejdzie jak również nie opuści zespołu z powodu braku miejsca w pierwszej 11-stce vide Garguła czy Jirsak - wbrew pozorom wcale środek pola nie wygląda tak rewelacyjnie o czym przekonaliśmy się w kilku ważnych spotkaniach na wiosnę - Melikson ok, ale Wilk, Sobol - to w pierwszym przypadku nie zawodnik na LM a w drugim również - środek pomocy miało się wrażenie wygląda jak ser szwajcarski

.
Odejście kogoś z dwójki Garguła, Jirsak jest mało prawdopodobne. Poza Polonią nikt nie byłby w stanie zapewnić im podobnych zarobków a na mniejsze zapewne się nie zgodzą, byleby grać w jakimś średniaku ligowym. A na to musiliby przystać podpisując umowę z kimś z ligi. Na zachód, czy też wschód, również nie ma co liczyć, jako ewentulany kierunek transferowy Garguły i Jirsaka. Finansowo pewnie by się zgodzili a i Wisła coś by zarobiła,ale kto kupi zawodników siedzących na ławie? Do tego Garguła po ciężkiej kontuzji. Nie ma żadnych szans aby goście, któtrzy nie odgrywają kluczowych roli w zespole polskiej ligi gdzieś odeszli. Tak więc zostaną ale nie wiele to wnosi do naszego potencjału. Są i tyle,od czasu do czasu coś zagrają i nic więcej. W kontekście LE ich nie widzę,no ale nie mamy kasy na lepszych więc ci muszą zostać. Jest to typowe działanie, ilość a nie jakość. Mamy trzech rozgrywających, Melikson, Garguła i Jirsak, z czego wnosi coś do gry tylko ten jeden.

Wilk mimo wszystko jako zmiennik na LE jest w sam raz. Sęk w tym,że Sobolewski niekoniecznie jest od niego, chociażby o klase lepszy. Poziom podobny z tym,że Sobolewski nadrabia doświadczeniem.

Pomysł z wyłapywaniem gości którym kończy się kontrkat, coś grali w minionym sezonie, jest słusznym krokiem. To samo z wypożyczeniami.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Nosalka
Member

Od: 03.2008

Stary 11.06.2011, 12:33
Jak na razie mała wtopa... W zapowiadanym przez Basałaja terminie zakontraktowali tylko jednego zawodnika.
Na Wislaportal ta wypowiedź brzmiała tak, że mają finalizować transfery OD (a nie DO!) 10 czerwca.
Odpowiedz cytując
Św. Mikołaj
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.06.2011, 12:34
Św. Mikołaj napisał(a):Wyświetl post
Chcą go na rok wypozyczyć jeszcze, ale bedzie to trudne bo zagra teraz na ME U21 i jak dobrze bedzie grał zapewne zgłoszą sie po niego kluby, już teraz ma oferty z klubów rosyjskich i ukrainskich
Skopiowali mnie :
Michaił będzie teraz grał na młodzieżowych Mistrzostwach Europy w Danii i jeśli zaprezentuje się dobrze, być może zainteresują się nim inne kluby. Ma teraz sporo ofert z rosyjskich i ukraińskich klubów.
Odpowiedz cytując
marcinb88
Member

Od: 08.2008

Stary 11.06.2011, 12:38
Jak na razie mała wtopa... W zapowiadanym przez Basałaja terminie zakontraktowali tylko jednego zawodnika. Na plus zapowiedź prezentacji kolejnych zawodników w przyszłym tygodniu i finalizacja wykupienia Chaveza..

Wygląda na to, że są małe szanse na pozostanie Cikosza i Sivakova. Odejście tego pierwszego zbytnio mnie nie martwi. Nie jest to zawodnik na LM. Wypożyczanie Sivakova bez opcji pierwokupu od początku uważałem za złe rozwiązanie. Frajersko ogrywaliśmy Catani zawodnika, który nic do gry naszego zespołu nie wnosił. Jego odejście będzie dla mnie dobrą wiadomością.

Na konferencji Basłaj powiedział że Melikson ma naciągnięty mięsień i będzie potrzebował kilku dni odpoczynku, więc Raczej od początku zgrupowania nie będzie do dyspozycji RM.
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.06.2011, 12:40
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ty uważasz że Baszczyńskiego nie potrzebujemy, trener i DS uważają inaczej.
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ale OK - sopranos jest lepiej zorientowany od Valcxxa, on wie że Baszczyński nam niepotrzebny.

Dziennikarze pytali się Valckxa o sprawę powrotu do Wisły Marcina Baszczyńskiego. „Wiem, że pojawiły się dziwne historie w prasie, która informowała, że trener Robert Maaskant i ja chcieliśmy tego piłkarza, ale decyzja ta została zablokowana przez niektóre osoby w klubie. To nieprawda. Byłem w Grecji, żeby porozmawiać z Marcinem. Wtedy myśleliśmy, że potrzebujemy takiego zawodnika. Ale potem zdecydowaliśmy, że nie pozyskujemy Baszczyńskiego. Jeden z powodów był taki, że jest on podobnym typem zawodnika co Kew Jaliens, a my potrzebujemy kogoś na prawą obronę. Marcin Baszczyński grał przez wiele lat na tej pozycji, ale przez ostatnie dwa lata występował na środku obrony. Taka sama sytuacja była z Kew Jaliensem, który w przeszłości również był prawym obrońcą. Baszczyński nie był więc idealnym kandydatem na tę pozycję. To była nasza wspólna decyzja” – mówił.

Źródło: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...e_i_sivakowie/

Masz może coś do powiedzenia? Czy może w swoim stylu będziesz się dalej upierał i twierdził, że to decyzja Cupiała czy tam RN, a to, co powiedział Valckx zostało mu narzucone "z góry"?
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.06.2011, 13:04

Nie wiem czy jeszcze trzyma cie z wczoraj, ale jeśli w istocie Basałaj był pomysłodawcą tego, to wszyscy powinniśmy mu bić brawo. Stan powiedział, że dzwonili do niego nawet Afryki w sprawie tego transferu, więc byłaby to wspaniała zagrywka.

Matko człowieku, spójrz, że na to z tej perspektywy...
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 11.06.2011, 13:08
Sopranos napisał(a):Wyświetl post
Dziennikarze pytali się Valckxa o sprawę powrotu do Wisły Marcina Baszczyńskiego. „Wiem, że pojawiły się dziwne historie w prasie, która informowała, że trener Robert Maaskant i ja chcieliśmy tego piłkarza, ale decyzja ta została zablokowana przez niektóre osoby w klubie. To nieprawda. Byłem w Grecji, żeby porozmawiać z Marcinem. Wtedy myśleliśmy, że potrzebujemy takiego zawodnika. Ale potem zdecydowaliśmy, że nie pozyskujemy Baszczyńskiego. Jeden z powodów był taki, że jest on podobnym typem zawodnika co Kew Jaliens, a my potrzebujemy kogoś na prawą obronę. Marcin Baszczyński grał przez wiele lat na tej pozycji, ale przez ostatnie dwa lata występował na środku obrony. Taka sama sytuacja była z Kew Jaliensem, który w przeszłości również był prawym obrońcą. Baszczyński nie był więc idealnym kandydatem na tę pozycję. To była nasza wspólna decyzja” – mówił.

Masz może coś do powiedzenia? Czy może w swoim stylu będziesz się dalej upierał i twierdził, że to decyzja Cupiała czy tam RN, a to, co powiedział Valckx zostało mu narzucone "z góry"?
No sory, ale co mógł powiedziec Stan ?
Tak chcielismy go pozyskac, ale pan Cupiał sie na to nie zgodził.
Oczywiscie, że nie mógł tak powiedziec.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.06.2011, 13:10
Naprawde trudno poddawać w wątpliwość profesjonalizm Stana. Swoimi dotychczasowymi działaniami nie dał absolutnie podstaw do jakiegokolwiek narzekania. To co zrobił z Chavezem (co prawda narazie na 99% ale mam nadzieję że już niedługo klamka zapadnie) to absolutne mistrzostwo świata (jedengo z najlepszych stoperów ligi wyciąga za 200k Eur!!!). Ale trudno mi zrozumieć jednoczesną rezygnację z Cikosza (wygląda na to że ta decyzja została podjęta przez pp. RM i SV "na zimno") i odpuszczenie tematu Baszcza. Nawet zakładając że uda się pozyskać dobrego PO to jak rozumiem jego zmiennikiem będzie Burliga (co w kontekście jego wystepów ligowych napawa mnie pewną obawą). Jeśli natomiast miało by się okazać że następcą Erika na PO ma zostać Lamey to .... zacznę się dziwić i bardzo uważnie przyglądać jego ewentualnej grze w Wiśle.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.06.2011, 13:11
kha1 napisał(a):Wyświetl post
Tak. Stan zresztą potwierdził, że Hesselink rozwiązał swój kontrakt, ale NA PEWNO nie zagra w Wiśle.

EDIT:
Powiedziano też, że do Wisły nie trafi żadne znane/głośne nazwisko. Nie zrozumcie mnie proszę źle, bo to, w jaki sposób Valckx to wyjaśnił miało ręce i nogi, ale jestem zawiedziony. Liczyłem, że jednak spróbują takiego zagrania sportowo-marketingowego. Jestem dumny z graczy Wisły, ale skłamałbym gdybym powiedział, że nie chciałbym kupić koszulki z nazwiskiem Ruuda (to tylko przykład). Naprawdę szkoda, przecież to powinno się opłacić.
No i co to nazwisko da ? Stadionu pół zamknięte. Zapłacimy zgranej gwieździe licząc biednie pół miliona euro za sezon, bez żadnej gwarancji, że cośwniesie do zespołu. Dzięki temu co mecz przyjdzie 1000 osób więcej po 50 zł za osobę. Biznes jak cholera
Sprowadzić 2 porządnych obrońców bocznych, co będą po skrzydłach śmigać dać im po 250k. Bez nazwisk, ale lepszych od tych co mamy. Nie lepiej tak ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 11.06.2011 o godz. 13:14.
..
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.06.2011, 13:17
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Ale trudno mi zrozumieć jednoczesną rezygnację z Cikosza (wygląda na to że ta decyzja została podjęta przez pp. RM i SV "na zimno") i odpuszczenie tematu Baszcza.
Po prostu Erik jest za słaby by inwestować w niego te 350 tyś. euro. Zrobił spory postęp, ale dalej to zawodnik surowy technicznie i łatwy do przejścia dla skrzydłowych rywali. Dwa lata temu byliśmy w stanie pozyskać o klasę lepszego Alvareza, więc i pewnie w tym roku damy radę. Baszczu ma już 34 lata więc pewnie jego szybkość i kondycja pozostawiają wiele do życzenia. A bez tego na boku obrony grać się nie da. Co innego na środku.

Na prawą obronę można by było ściągnąć Belettiego, akutalnie jest bez klubu. Fakt też ma ponad 34 lata, ale takie doświadczenie że pewnie i tak byłby wielką gwiazdą naszej ligi.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 11.06.2011, 13:25
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Wracają Mączyński i Rado. O ile ten drugi raczej do MESY to ten pierwszy raczej do szerokiej kadry pierwszego zespołu.
Przyszłość Mączyńskiego będzie znana po tym weekendzie - tak powiedział Maaskant

moim zdaniem do tej listy którą kolega napisał dojdzie 2-3 zawodników z ME czyli Brud , Czekaj i może Nalepa
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 11.06.2011, 13:27
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Przyszłość Mączyńskiego będzie znana po tym weekendzie - tak powiedział Maaskant

moim zdaniem do tej listy którą kolega napisał dojdzie 2-3 zawodników z ME czyli Brud , Czekaj i może Nalepa
Według pewnej strony Czekajowi i Chrapkowi kończą się kontrakty. Mógłby ktoś zweryfikować tę wiadomość?
Odpowiedz cytując
matys2
Member

Od: 08.2010

Stary 11.06.2011, 13:30
Nie wiem czy jeszcze trzyma cie z wczoraj,
Nie bardzo wiem o co Ci chodzi. Chyba mnie z kimś pomyliłes...

Stan powiedział, że dzwonili do niego nawet Afryki w sprawie tego transferu, więc byłaby to wspaniała zagrywka.

Matko człowieku, spójrz, że na to z tej perspektywy...
Dzwonili z Ameryki Południowej, jeśli już. Obejrzyj sobie wideo z konferencji to będziesz wiedział, że to Stan wspomniał o RvN jako posunięciu marketingowym "naszych ludzi"...

Rozumiem, że może Ci się to podobać, ale ja wolałbym, żeby o Wiśle było głośno w związku z sukcesami sportowymi.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 11.06.2011, 13:36
Jednak trochę szkoda Cikosza - gość w przeciągu sezonu zrobił nielichy postęp, co zaowocowało powołaniem do reprezentacji Słowacji, dodatkowo jest już zgrany z zespołem. Na dzień dzisiejszy potrzebujemy dwóch prawych obrońców, bo nie wyobrażam sobie występu na tej stronie Jaliensa - chyba, że w przypadku jakiejś katastrofy typu kontuzje czy czerwona kartka i brak możliwości zmiany. Mecz z Podbeskidziem pokazał, że jest już za stary (czyt. za wolny) żeby tam grać.

emj10 napisał(a):Wyświetl post
Dolicz do tego tydzień urlopu i wychodzi początek lipca.
Tego lata nie będzie urlopu I głęboko wierzę w to, że zimą również nasi piłkarze za długo sobie nie poodpoczywają
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 11.06.2011, 13:40
Sopranos napisał(a):Wyświetl post

Masz może coś do powiedzenia?
Bardzo dyplomatyczna odpowiedź Na co liczyłeś, że Stan podgrzeje atmosferę i narobi sobie wrogów wewnątrz klubu?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.06.2011, 13:41
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Naprawde trudno poddawać w wątpliwość profesjonalizm Stana. Swoimi dotychczasowymi działaniami nie dał absolutnie podstaw do jakiegokolwiek narzekania. To co zrobił z Chavezem (co prawda narazie na 99% ale mam nadzieję że już niedługo klamka zapadnie) to absolutne mistrzostwo świata
Ten 1% to zapewne podpis pod kontraktem i tyle.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 11.06.2011, 13:41
Obejrzyj sobie wideo z konferencji to będziesz wiedział, że to Stan wspomniał o RvN jako posunięciu marketingowym "naszych ludzi"...
A jeśli obejrzy dokładnie, to zauważy, że Stan mówi: "myślałem, że to ruch marketingowy naszych ludzi"
http://www.wisla.tv/?v=251
od 19:00
Edit:
bonawentura, szczerze wątpię. Tak mówi się o współpracownikach.
Ostatnio edytowane przez jova : 11.06.2011 o godz. 13:45.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.06.2011, 13:43
jova napisał(a):Wyświetl post
A jeśli obejrzy dokładnie, to zauważy, że Stan mówi: "myślałem, że to ruch marketingowy naszych ludzi"
http://www.wisla.tv/?v=251
od 19:00
Pojęcie "naszych ludzi" możnaby rozumieć bardzo szeroko - w tym dziennikarzy etc. etc.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 11.06.2011, 13:47
Dla mnie mus to 1-2 napastnikow. Jeden rownie dobry jak Genkov (do rywalizacji o jedno miejsce lub aby gral razem z nim) i drugi, perpektywiczny, na rezerwe. Wielkie kluby maja po 4-5 dobrych napastnikow w kadrze, a u nas odnosze takie wrazenie, bardziej koncentruja sie na wzmocnieniu dobrze obsadzonej juz, lini pomocy (co nie znaczy, ze nie wymaga tez wzmocnien).
.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 11.06.2011, 13:48
mogę się założyć że to powołanie Cikosa było jedynie na podbitkę ceny, teraz Slovan jeszcze ściemnia że może zagrać w Polsce...
Odpowiedz cytując
|el0|ManoeL
Member

Stary 11.06.2011, 13:50
Na konferencji staszek mowil ze prawdopodbnie pozyskamy jeszcze 4-5 KLASOWYCH pilkarzy, wiec co do kadry mozna byc spokojnym....a co do naszych obecnych graczy to uwazam ze Boguski i Garguła moga pozytywnie zaskoczyc i bic sie o pierwszy sklad Gargula przegral ta runde po ciezkiej kontuzji i teraz moze juz zaskoczy(mam taka nadzieje)... cieszy mnie tez wypowiedz Ilieva, bo jak mowil po co tu jest to z wielka pewnoscia mowil ze awansuja do LM no i czekam na tych kolejnych 2-3 ktorzy dolacza w Holandii
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 11.06.2011, 13:52
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Po prostu Erik jest za słaby by inwestować w niego te 350 tyś. euro. Zrobił spory postęp, ale dalej to zawodnik surowy technicznie i łatwy do przejścia dla skrzydłowych rywali. Dwa lata temu byliśmy w stanie pozyskać o klasę lepszego Alvareza, więc i pewnie w tym roku damy radę. Baszczu ma już 34 lata więc pewnie jego szybkość i kondycja pozostawiają wiele do życzenia. A bez tego na boku obrony grać się nie da. Co innego na środku.

Na prawą obronę można by było ściągnąć Belettiego, akutalnie jest bez klubu. Fakt też ma ponad 34 lata, ale takie doświadczenie że pewnie i tak byłby wielką gwiazdą naszej ligi.
Czy 350k EUR za Eryka to za dużo okażę się wtedy gdy zobaczymy jak gra nasz (oby) nowy PO. Zwracam tylko uwagę że nawet gdyby okazał sie on być rewelacją to jako zmiennik pozostaje nam Burliga. I to może być duży problem. Znacznie pewniej czuł bym sie gdyby tym drugim był Cikosz albo Baszczu.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 11.06.2011, 13:53
Mi Cikosa nie szkoda , jesli ma ktos inny trafic lepszy zamiast niego to ok.
Co do nowego nabytku , to mam nadzieje ze bedzie szarżował po skrzydłach
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 11.06.2011, 13:54
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Ten 1% to zapewne podpis pod kontraktem i tyle.
No w rzeczy samej szczegół
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów