|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
http://en.wikipedia.org/wiki/2011_CONCACAF_Gold_Cup Na pewno Honduras zagra w ćwierćfinałach (18 czerwca, u nas już 19 czerwca), ale patrząc na to, że trafiają tam na Kostarykę to bardzo możliwe, że będą jeszcze grali z Meksykiem w 1/2 finału (22 czerwca). Dolicz do tego tydzień urlopu i wychodzi początek lipca. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Valckx o Cikosu, Riosie i Sivakowie
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...e_i_sivakowie/ i na temat Wasilewskiego, tego of Hesselink i Nisterlooya http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...e_to_byl_zart/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Michaił będzie teraz grał na młodzieżowych Mistrzostwach Europy w Danii i jeśli zaprezentuje się dobrze, być może zainteresują się nim inne kluby. Ma teraz sporo ofert z rosyjskich i ukraińskich klubów. |
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Dziennikarze pytali się Valckxa o sprawę powrotu do Wisły Marcina Baszczyńskiego. „Wiem, że pojawiły się dziwne historie w prasie, która informowała, że trener Robert Maaskant i ja chcieliśmy tego piłkarza, ale decyzja ta została zablokowana przez niektóre osoby w klubie. To nieprawda. Byłem w Grecji, żeby porozmawiać z Marcinem. Wtedy myśleliśmy, że potrzebujemy takiego zawodnika. Ale potem zdecydowaliśmy, że nie pozyskujemy Baszczyńskiego. Jeden z powodów był taki, że jest on podobnym typem zawodnika co Kew Jaliens, a my potrzebujemy kogoś na prawą obronę. Marcin Baszczyński grał przez wiele lat na tej pozycji, ale przez ostatnie dwa lata występował na środku obrony. Taka sama sytuacja była z Kew Jaliensem, który w przeszłości również był prawym obrońcą. Baszczyński nie był więc idealnym kandydatem na tę pozycję. To była nasza wspólna decyzja” – mówił. Źródło: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...e_i_sivakowie/ Masz może coś do powiedzenia? Czy może w swoim stylu będziesz się dalej upierał i twierdził, że to decyzja Cupiała czy tam RN, a to, co powiedział Valckx zostało mu narzucone "z góry"? ![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Matko człowieku, spójrz, że na to z tej perspektywy... |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
Tak chcielismy go pozyskac, ale pan Cupiał sie na to nie zgodził. Oczywiscie, że nie mógł tak powiedziec. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Naprawde trudno poddawać w wątpliwość profesjonalizm Stana. Swoimi dotychczasowymi działaniami nie dał absolutnie podstaw do jakiegokolwiek narzekania. To co zrobił z Chavezem (co prawda narazie na 99% ale mam nadzieję że już niedługo klamka zapadnie) to absolutne mistrzostwo świata (jedengo z najlepszych stoperów ligi wyciąga za 200k Eur!!!). Ale trudno mi zrozumieć jednoczesną rezygnację z Cikosza (wygląda na to że ta decyzja została podjęta przez pp. RM i SV "na zimno") i odpuszczenie tematu Baszcza. Nawet zakładając że uda się pozyskać dobrego PO to jak rozumiem jego zmiennikiem będzie Burliga (co w kontekście jego wystepów ligowych napawa mnie pewną obawą). Jeśli natomiast miało by się okazać że następcą Erika na PO ma zostać Lamey to .... zacznę się dziwić i bardzo uważnie przyglądać jego ewentualnej grze w Wiśle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() Sprowadzić 2 porządnych obrońców bocznych, co będą po skrzydłach śmigać dać im po 250k. Bez nazwisk, ale lepszych od tych co mamy. Nie lepiej tak ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 11.06.2011 o godz. 13:14.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Na prawą obronę można by było ściągnąć Belettiego, akutalnie jest bez klubu. Fakt też ma ponad 34 lata, ale takie doświadczenie że pewnie i tak byłby wielką gwiazdą naszej ligi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
moim zdaniem do tej listy którą kolega napisał dojdzie 2-3 zawodników z ME czyli Brud , Czekaj i może Nalepa |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Według pewnej strony Czekajowi i Chrapkowi kończą się kontrakty. Mógłby ktoś zweryfikować tę wiadomość?
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Nie bardzo wiem o co Ci chodzi. Chyba mnie z kimś pomyliłes...
Rozumiem, że może Ci się to podobać, ale ja wolałbym, żeby o Wiśle było głośno w związku z sukcesami sportowymi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Jednak trochę szkoda Cikosza - gość w przeciągu sezonu zrobił nielichy postęp, co zaowocowało powołaniem do reprezentacji Słowacji, dodatkowo jest już zgrany z zespołem. Na dzień dzisiejszy potrzebujemy dwóch prawych obrońców, bo nie wyobrażam sobie występu na tej stronie Jaliensa - chyba, że w przypadku jakiejś katastrofy typu kontuzje czy czerwona kartka i brak możliwości zmiany. Mecz z Podbeskidziem pokazał, że jest już za stary (czyt. za wolny) żeby tam grać.
Tego lata nie będzie urlopu ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na co liczyłeś, że Stan podgrzeje atmosferę i narobi sobie wrogów wewnątrz klubu? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
http://www.wisla.tv/?v=251 od 19:00 Edit: bonawentura, szczerze wątpię. Tak mówi się o współpracownikach.
Ostatnio edytowane przez jova : 11.06.2011 o godz. 13:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla mnie mus to 1-2 napastnikow. Jeden rownie dobry jak Genkov (do rywalizacji o jedno miejsce lub aby gral razem z nim) i drugi, perpektywiczny, na rezerwe. Wielkie kluby maja po 4-5 dobrych napastnikow w kadrze, a u nas odnosze takie wrazenie, bardziej koncentruja sie na wzmocnieniu dobrze obsadzonej juz, lini pomocy (co nie znaczy, ze nie wymaga tez wzmocnien).
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
mogę się założyć że to powołanie Cikosa było jedynie na podbitkę ceny, teraz Slovan jeszcze ściemnia że może zagrać w Polsce...
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Na konferencji staszek mowil ze prawdopodbnie pozyskamy jeszcze 4-5 KLASOWYCH pilkarzy, wiec co do kadry mozna byc spokojnym....a co do naszych obecnych graczy to uwazam ze Boguski i Garguła moga pozytywnie zaskoczyc i bic sie o pierwszy sklad
Gargula przegral ta runde po ciezkiej kontuzji i teraz moze juz zaskoczy(mam taka nadzieje)... cieszy mnie tez wypowiedz Ilieva, bo jak mowil po co tu jest to z wielka pewnoscia mowil ze awansuja do LM![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Mi Cikosa nie szkoda , jesli ma ktos inny trafic lepszy zamiast niego to ok.
Co do nowego nabytku , to mam nadzieje ze bedzie szarżował po skrzydłach ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |