The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
M89
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2011, 21:58
Czy tylko ja miałem wrażenie, że dzisiejsza publika, komentarz i ta cała otoczka były USTAWIONE? Komplet ludzi mimo ogólnokrajowego protestu, jakiś rwany pseudo-doping, meksykańska fala, zero reakcji stadionu na "PZPN, PZPN...", słyszalny momentami doping 15-osobowej francuskiej grupy i to wszystko okraszone komentarzem pt."TO JEST WŁAŚNIE ATMOSFERA KTÓREJ OCZEKUJEMY", "GDYBY NIE CI KIBICE TO PORAŻKA BYŁA BY DUŻO WYŻSZA"...

to jest jakiś ....a DRAMAT

Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 09.06.2011, 21:58
Komentarz tych dwóch błaznów doprowadzał do szaleństwa! Francuzi grali na pół gwizdka, teraz się będziemy jarać ale jak był by to mecz o stawkę to trójkolorowi by nas pogonili parę do zera.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.06.2011, 21:59
Wszystko co można o tym meczu powiedzieć napisałem już wcześniej - boki dobre, środek żałosny. Dodam tylko jeszcze, że gra 2 napastnikami czyli zdjęcie Lewandowskiego ze szpicy, przesunięcie go w tył i postawienie na niej Brożka/Jelenia/Sobiecha dało by dużo lepsze rezultaty jeżeli chodzi o bramkostrzelność naszej kadry.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

ciacho napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym wiedzieć co biorą Szpakowski i Trzeciak. Ja się czuję jakby mnie ktoś wkręcał. Widzę co innego, a oni nawijają o czym innym.

Ufff, już myślałem że jestem pojeb..... Miałem dokładnie tak samo. Widziałem olewających Francuzów w rezerwowym składzie i naszych miotających się bez żadnej myśli między nimi i słyszałem że jest pięknie.
Słyszałem jakieś żenujące próby dopingu ( sporadyczne i na ogół mizerne) i słyszałem, że kibice są świetni.
Intensywnie zacząłem się zastanawiać czy coś ze mną nie tak.

Uspokoiłeś mnie - nie jestem sam !
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Decyzje Smudy były dziś żenujące, ściąga najlepszego ofensywnego zawodnika na boisku w osiemdziesiątej którejś tam minucie przy stanie 0:1 i...wprowadza w jego miejsce defensywnego pomocnika, parodia! Co śmieszniejsze, w ostatnich minutach meczu przeprowadza typowe taktyczne zmiany dokonywane w celu...utrzymania wyniku!

Moim zdaniem mamy naprawdę niezłych piłkarzy, którzy odpowiednio ustawieni mogliby ugrać lepszy wynik od przykładowo kadry grającej na E2008. Sęk w tym, że zamiast trenera mamy partacza i nic z tego nie będzie, nie ma sensu się nawet łudzić.

Ale Smuda to nic w porównaniu do Szpaka i Trzeciaka, którzy dziś po prostu odpłynęli. To niewiarygodne, że mecze kadry narodowej komentuje gość, który o piłce nie ma żadnego pojęcia, kompletnie jej nie czuje, jest totalnie niekompetentny i oderwany od rzeczywistości...
Ostatnio edytowane przez rw88 : 09.06.2011 o godz. 22:02.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 09.06.2011, 22:00
Jak pierwsza połowa była świetna, choć pechowa - tak druga połowa tradycyjna. Czyli tragiczna. Nasi biegali i się patrzyli, a Francuzi grali w piłkę. Różnica co najmniej jednej klasy. Mogli nam wlepić z 3 gole co najmniej, uratował nas Szczęsny i litościwość Trójkolorowych.

Nie mamy środka defensywy, środka pola i środkowego napastnika. Pardon, to ostatnie mamy ale Smuda daje mu 4 minuty. Nie mamy też trenera, bo to co robi selekcjoner na ławce to tragikomedia.

Wojtkowiak-Jodłowiec na stoperze? Równie dobrze może być Mateusz Kowalski z Wojtkiem Szalą. Nie mamy stoperów, wygląda to fatalnie. Przy czym o dziwo to Wojtkowiak jest z tego duetu mniej słaby.

Natomiast zupełny dramat jest w środku pola. Dudka z Murawskim nie istnieli w tym meczu. Co gorsza, nas selekcjoner nie reagował, mając na ławce Czarka Wilka i przede wszystkim Matuszczyka. Matuszczyk w te parę minut dał więcej zespołowi niż Dudka przez 90.

Smuda ściąga z boiska Mierzejewskiego i Błaszczykowskiego, a trzyma prawie do końca tragicznego dziś Obraniaka. Nie wiem, ile musiałbym wypić i wypalić, by podjąć takie decyzje.

Wielkie dzięki dla Francuzów, że zagrali na poważnie. Pokazali, że oczywiście jesteśmy w ciemnej d.pie. Mecz z Argentyną nie był miarodajny. Dziś przyszła bolesna weryfikacja.

PS. Szpaku z Trzeciakiem w życiowej formie - Lewandowskiego mylą z Jeleniem ("Irek"), piep.ą głupoty o statystykach "Tygodnika Kibica" oraz "nie mamy nic przeciwko temu" (by Polska strzeliła gola), natomiast poinformowanie kto wchodzi na boisko jest już poniżej ich godności. W nagrodę należy im się solidarnie po palcu Arboledy.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 09.06.2011 o godz. 22:02.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 09.06.2011, 22:00
Co do cholery jasnej na boisku robi ten poznański gladiator

który od 60 minuty stosuje "pressing Iwańskiego"? Nosz k.... ja naprawdę nie wymagam od Smudy operowania procesami myślowymi na jakimś nie wiadomo jakim wysokim poziomie, ale nawet prosty chłop jak on powinien zauważyć że facet przestał grać i nie ma siły.
Ostatnio edytowane przez spirit : 09.06.2011 o godz. 22:02.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.06.2011, 22:01
Broziu Dyzmie swoją bramką uratował 4 litery z Argentyną i teraz on go w 87 minucie wpuszcza? ? Prosty człowiek ten Dyzma i tyle.W końcówce jakby nam wbili 2-3 bramki to nie powinniśmy miec pretensji.

Takich ze trzech murzynków co gra we Francji bym do Wisełki sprowadził,wtedy LM nasza !!
Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.06.2011 o godz. 22:05.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 09.06.2011, 22:02
Rozjebało mnie stwierdzenie Szpaka - "trener Smuda powinien pomyśleć nad ...." noż kuwa równie dobrze mógł powiedzieć " trener Smuda powinien zacząć lewitować".
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

" to wyglada jak mecz o stawke"
Dobrze ze Zuraw przynajmniej ogladal ten sam mecz co ja

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
OMG, 65 minuta i nie oddalismy celnego strzalu na bramke ...

P.S - Bogu dzieki, ze 99% spoleczenstwa ma w 4 literach jakis smieszny protescik w imie dziwnej sprawy.
W imię zasad s.........
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Stary 09.06.2011, 22:07
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Wielkie dzięki dla Francuzów, że zagrali na poważnie. Pokazali, że oczywiście jesteśmy w ciemnej d.pie. Mecz z Argentyną nie był miarodajny. Dziś przyszła bolesna weryfikacja.
Francuzi jakoś od 70 minuty nawet nie starali się atakować! Przecież cała ich ofensywa po prostu stała! Najgorsze jest to, że i tak robili masę zagrożenia pod naszą bramką...

EDIT:
Flamengista - w sumie masz rację. Francuska defensywa grała na najwyższym poziomie
rw88 - coś w tym jest. Choć to, że Francja mogła pykać na stojąco i mimo to zmuszać Szczęsnego raz po raz do interwencji upatruje bardziej w słabości naszej obrony a nie w jakimś szczególnym zmyśle taktycznym. Nie było tam przecież rozrywającej obronę klepki gdzie zawodnicy faktycznie stoją a piłka chodzi, nie było wielu rajdów skrzydłem i podania na dobrze ustawionego napastnika. Były za to podania przechodzące przez nasz środek obrony jak przez masło...na takim poziomie faktycznie zbytnio ruszać się nie trzeba, żeby tych obrońców 'nowocześnie' wyciągnąć z pozycji bo zwyczajnie nie było takiej potrzeby.
Ostatnio edytowane przez riv : 09.06.2011 o godz. 22:29.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 09.06.2011, 22:11
riv napisał(a):Wyświetl post
Francuzi jakoś od 70 minuty nawet nie starali się atakować! Przecież cała ich ofensywa po prostu stała! Najgorsze jest to, że i tak robili masę zagrożenia pod naszą bramką...
Ale w defensywie grali ostro. Wystarczy popatrzeć na grę Evry czy Sagny. W ofensywie się bawili, bo nie chcieli naszym zrobić przykrości - i tak było pozamiatane.

Grali mądrze taktycznie, trzymając wynik. Tak gra drużyna turniejowa w meczu grupowym ze słabszym przeciwnikiem - oszczędzając siły na prawdziwe wyzwania w fazie pucharowej.

Dlatego sądzę, że ten mecz jednak był dobrym przedsmakiem tego, co nas czeka na Euro. Tak z nami będą pogrywać liderzy naszej grupy, prawdopodobnie w 2 meczu (tym "o życie").
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.06.2011, 22:12
Gdybym zobaczył taki mecz w naszym wykonaniu na euro 2012 to będę zadowolony.
Troche emocji, jakieś okazje, pare ładnych dla oka zagrań - przynajmniej nie wyglądalismy
jak traktorzyści, nad którymi Lineker zastanawiał się jak tak słąbo grająca drużyna mogła
zakwalifikować się na mundial (2006 r.).
Szkoda, ze Smude nie spróbował ustawienia Lewandowskiego z Brożkiem - tu może jest
jeszcze większy potencjał w ofensywie.
Srodek obrony jak był słaby tak będzie - niewiele tu można zmienić.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 09.06.2011, 22:15
riv napisał(a):Wyświetl post
Tu się nie zgodzę, kilka razy fart i Szczęsny w ostatnich minutach ratowały nam tyłek. Do postawy Francuzów generalnie nie ma sensu, bo jak na sparing to ich zaangażowanie wyglądało zupełnie nieźle. Weźcie pod uwagę, że w nowoczesnym futbolu, takim na najwyższym poziomie, nie ma takiego zapieprzu na boisku jak kiedyś - teraz biega się "mało", ale z głową, popatrzcie jak Francja była ustawiona w drugiej połowie w defensywie, tylko indywidualne zrywy naszych stwarzały jakiekolwiek zagrożenie, a w ataku pozycyjnym nie mieliśmy prawa przebić się pod ich pole karne.

To jest czynnik określający poziom motywacji, koncentracji drużyny na najwyższym poziomie, a nie to ile biegają. Teraz nie liczy się aż tak wytrzymałość i przebyte w nogach kilometry, tylko głównie szybkość i technika. I dlatego może wielu się wydawać, że wyglądało to tak, że naszym się chce, a tamci biegają mniej, to się mniej starają. Takie myślenie jest błędne, nasi biegają więcej, bo muszą tym nadrabiać kolosalne braki taktyczne (Smuda) i spore różnice w wyszkoleniu technicznym, cała filozofia.

dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
To zależy. Jestem pewien, że para Perquis i Głowacki prezentuje poziom o dwie klasy wyższy od duetu Wojtkowiak - Jodłowiec. Sęk w tym, żeby Perquisowi potwierdzili obywatelstwo, a Głowacki uniknął kontuzji...

A i kolejny raz warto wskazać bardzo dobrą postawę Mierzejewskiego, bodaj jedyny zawodnik (Kuba raczej robił więcej wiatru, niż konkretu), który miał umiejętności do tego, żeby indywidualnie dryblować Francuzów, cały czas pod grą, kreatywny, strzelał, podawał, żywe srebro. W tej formie Obraniaka bije na głowę.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 09.06.2011 o godz. 22:19.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 09.06.2011, 22:18
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post

Owszem, można. Ustawić defensywnego pomocnika o krok przed dwójką w środku, tak by asekurował łajzę, która się zagubiła.
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 09.06.2011, 22:20
Ten mecz ostatecznie mnie przekonał: jesteśmy ogórkami na poziomie Walii, Austrii czy Finlandii. Jeszcze nie na poziomie Estonii czy Mołdawii, ale już za Bośnią (daleko), Węgrami, Białorusią.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.06.2011, 22:21
Gramy bez trenera. Jest potencjał ale nie ma kto tego poskładać i ustawić, o zmianach nie wspomnę bo to kpina. Cała 2 połowa to żenada, selekcjoner nie reaguje i ze zmianami czeka do 86 minuty, przecież to jest sabotaż. Dyzma won!
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 09.06.2011, 22:26
leszekm_ napisał(a):Wyświetl post
Ten mecz ostatecznie mnie przekonał: jesteśmy ogórkami na poziomie Walii, Austrii czy Finlandii. Jeszcze nie na poziomie Estonii czy Mołdawii, ale już za Bośnią (daleko), Węgrami, Białorusią.
Bez przesady, ta sama Francja kilka dni temu rozbiła 4:1 Ukraińców na ich terenie, a Ukraina raczej do słabych drużyn nie należy. Specjalnie źle tak naprawdę nie jest, ta kadra w najgorszym wypadku moim zdaniem zagra podobnie do ostatnich turniejów, czyli dajmy na to walką uzyskają jakieś "honorowe" 0:1 czy 0:2 z Niemcami czy innymi Francuzami, potem przegrają z jakąś Szwecją, Danią czy Czechami tak z 1:3 i w meczu o honor osiągną z kimś tam bramkowe 1:1. Bo mamy kilku indywidualnie niezłych zawodników, którzy pojednyczymi zrywami coś tam powalczą, a Szczęsny czy inny Kuszczak będzie harował w defensywie za dwóch...

Sęk w tym, że mamy aktualnie naprawdę fajny potencjał do wykorzystania i naprawdę żal będzie to roztrwonić i skończyć turniej jak zawsze, czyli 3-4 miejscem w grupie...
Odpowiedz cytując
Benan
Senior Member

Stary 09.06.2011, 22:33
Meczyk nawet w porządku. Główny mankament - zmiany. Dlaczego Smuda czekał tak długo, skoro widział że przegrywamy? Tego nie wiem. Ale coś się dzieje, przynajmniej gramy podobnym ustawieniem, więc jest szansa na zgranie. Wojtek Szczęsny - klasa!
Odpowiedz cytując
ladek1989
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 09.06.2011, 22:34
Krótka analiza po meczu: na Euro to tylko chyba dobrego bramkarza mamy (tradycyjnie już), z resztą niestety gorzej. Zastanawia mnie jeden fakt, czy po prostu mamy tak słaby w stosunku do rywali piłkarski kapitał ludzki czy to wina trenera, że gra wygląda jak wygląda? Bo podobnie jak część forumowiczów nie rozumiem sensu zmiany Pawła Brożka w 84 minucie, trzymania cały mecz ,,pączka'' Murawskiego i niewidocznego Dudki. Wydaje się, że większość obecnych reprezentantów ma predyspozycje do lepszej gry. Może jednak to błędna teoria?

ps. te ciągłe ,,komplementowanie'' publiczności było rzeczywiście nie do wytrzymania. 50% meczu to tylko epitety jacy to Ci kibice nie są i jaką to mają siłę zbawczą na piłkarzy. Widownia jednak nie wygra żadnego meczu, jeżeli styl reprezentacji nie ulegnie zmianie. Bo kibiców od lat mamy dobrych, reprezentacji jeszcze nie.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.06.2011, 22:36
A ja rzucę tylko jedno chasło -

8 obrońców na euro kogo powołujecie

Moje typy

Boenish Wawrzyniak

Głowacki Jodłowiec
Sadlok Fojut

Piszczek Rzeźniczak
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.06.2011, 22:36
Mam takie pytanie. Czy komentatorzy byli kupieni przez PZPN, żeby głosić jakże żałosną propagandę sukcesu? Grający w rezerwowym składzie Francuzi, myślami będący już na wakacjach, którzy do Warszawy przyjechali tylko odbębnić to spotkanie, jak się uda to wygrać i do domu. A Szpakowski .......i o jakimś poważnym meczu, jak na Ełro. Jakby Francuzi zagrali na poważnie to z pary stoperów, twardych jak skała Jodłowca Tomasza i Wojtkowiaka Grzesia, zostałoby tyle co z Marcina Najmana w pojedynku z Władimirem Kliczko.

Atmosfera na trybunach. Pojedyncze okrzyki jak Polacy atakują, a .......enie o wspaniałej atmosferze przez piętnaście minut. Hymn i do widzenia (swoją droga co to za moda, że hymn narodowy stał się przyśpiewką stadionową?). Pietnastoosobowa grupa Francuzów słyszana bez problemu.Na Garbranii była lepsza, naprawdę. Ogólnie szopka i pokazówka. Współczuję Pawłowi, że musiał brać w tym udział, jak widać dla Smudy uratowanie mu dupska w meczu z Argentyną było warte 5 minut gry. A Drewnaldowski cały mecz kopie się po czole i odbija od Ramiego.. Ehh.. Szkoda było patrzeć...

A fakty są takie. Jesteśmy w dupie. Ale mimo wszystko można to poskładać, tylko trzeba człowieka z głową na karku, a nie ćwierćinteligenta bez matury z obyciem światowym na poziomie Mariana Paździocha. Tylko czego się spodziewać jak na górze jest człowiek o podobnej "charakterystyce". Swój swojego nie zmieni.
Ostatnio edytowane przez fialo : 09.06.2011 o godz. 22:38.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.06.2011, 22:41
Jest mały problem... My gralismy optymalnym skladem, Francuzi swoje gwiazdy trzymali na lawce, my gralismy na 100%, Francuzi smiem watpic zeby zagrali na maksimum mozliwosci. My mielismy w bramce supermena przez ktorego Francja nie strzelila 1-2 bramek. A i tak jakos super nie zagrozilismy bramce Grancji, nie potrafilismy rozbic ich obrony za to oni w naszym polu karnym rozgrywali dokladne akcje. Na dodatek przegralismy.
Ja nie wiem czym tu sie podniecac ale wystarczy ze na Euro zostanie spelniony jeden z kilku warunkow
-nasi rywale zagraja na 100%
-nasi rywale zagraja w podstawowym skladzie
-Polakom trema speta nogi
-nie bedziemy miec w bramce pilkarza klasy swiatowej

I juz konczymy turniej tak jak kilka poprzednich.
Sytuacja przypomina mi nasz Kraj. Jest zle ale co tam walimy scieme ze w sumie jest coraz lepiej (zielona wyspa!), gramy sparing a tu podnieta jakby rywal podszedl do meczu z nami jak do meczu o punkty, nie potrafimy stworzyc skladnej akcji tylko wieksozsc gry to na afere. Moze cos wyjdzie, moze sie uda. I po takim czyms komentatorzy, reporterzy czy Smuda chwala sie ze jest fajnie. Jakbym widzial politykow.
No i to podniecanie sie dopingiem. Jak na angielskie standardy to pewnie doping byl dzis na 5. Wiadomo lamom pokroju Trzeciaka czy Szpakowskiego (czyli powiedzmy Europejczykow pelna piersia, ktorzy preferuja styl angielski na trybunach) to to sie podoba, ale jesli ktos jest kibicem to dzisiejszy doping dla niego to byl smiech na sali. Wiadomo brak organizacji, co jakis czas glosniejszy zryw ktory sie konczyl po 5-10 sekundach, a jak juz wiecej ludzi zaczelo spiewac to strasznie nierowno.
Ale co tam jest dobrze, bylo 0:1 ale po golu samobojczym czyli gdyby nie Jodlowiec to byloby napewno po 0!!! Polska - Argentyna Z 2:1! Polska - Francja prawie 0:0!
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 09.06.2011, 22:49
No to test popisowo oblany. Grająca na pół gwizdka w rezerwowym składzie ekipa trójkolorowych obnażyła wszystkie słabości naszych - chaos w obronie, brak jakichkolwiek schematów w grze do przodu, zero pressingu, żadnego pomysłu na rozgrywanie stałych fragmentów gry. Na plus Szczęsny, Kuba i Mierzejewski. Środek pola katastrofa - Murawski ma siły chyba na 15 minut meczu, jedyna korzyść z Dudki to wywalanie piłki na oślep, Obraniak dzisiaj wyraźnie był przemotywowany. W tym momencie ekipy typu Szwajcaria czy Turcja są poza naszym zasięgiem. Smuda po raz kolejny udowodnił, że nie ma jakiegokolwiek pomysłu na tą reprezentację.
Poziomu Szpakowskiego z Trzeciakiem to nawet nie ma co komentować
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.06.2011, 22:50
A co takiego Szpaku z Trzeciakiem dziś wygadywali?

Dzisiaj na trybunach był naprawdę niezły kabaret, uśmiałem się nieprzeciętnie. Nie byłem od kilku lat na meczu naszej kadry i nie wiedziałem czego się spodziewać. Jak dla mnie 3/4 tej zbieraniny była chyba pierwszy raz na stadionie piłkarskim i zachowywała się niczym w centrum handlowym. Miałem przedsmak tego co będziemy mieć na Euro tylko, że tam będzie jeszcze więcej lansu i przebieranki w dziwaczne stroje. Jaka ulga, że nie wpadłem na taki głupi pomysł i nie brałem biletów na mecze naszej kadry

Ze strony sportowej to pierwszą połowę dało się przeżyć, ale druga to katastrofa. Pełna dominacja Francji jak za naszych najlepszych czasów.
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.06.2011, 23:07
Szpaku to chyba dostał dodatek z PZPNu za to pier.... o dopingu. Myślałam, że zwymiotuje jak tylko zaczynał... Żenada i kompromitacja.

Co do Dyzmy... W towarzyskim meczu robić zmianę w 87 minucie? Dobrze, że Brożek nie jest kmiot bo inni na jego miejscu to by się na Smude wypieli po takiej akcji.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 09.06.2011, 23:12
emj10 napisał(a):Wyświetl post
A co takiego Szpaku z Trzeciakiem dziś wygadywali?
W telegraficznym skrócie: fantastyczna atmosfera na stadionie, nie daliśmy rady galaktycznej, grającej z pełnym zaangażowaniem Francji, kapitalny mecz wybrańców Smudy - po prostu w pewnym momencie zabrakło już siły itp. Oczywiście nie wspominając typowych dla Szpaka językowych "kwiatków". Jak to już ktoś wcześniej stwierdził "propaganda sukcesu" - co innego widać co innego słychać
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.06.2011, 23:15
No to chyba norma w przypadku Szpaka. A Trzeciak jak sądzę rozpływał się nad techniką użytkową reprezentacji Francji.

Faktycznie smerfastyczna była ta atmosfera na trybunach. Nic tylko w łeb sobie palnąć.
Nieoficjalnie: prawie połowa biletów rozdana po firmach i urzędach.
Odpowiedz cytując
FooFighter
Member

Od: 09.2008

Stary 09.06.2011, 23:21
Już za cztery lata! Już za cztery lata! Polska będzie mistrzem świata!
"To jest Walduś polska liga - kto widzi ten rzyga!" - Ferdynand Kiepski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów