|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Fajny wywiad ze Stanem i fajnie się go czyta
Jednak nie chciał bym być dyrektorem sportowym widać, że to duża odpowiedzialność jak i ogromny stres.Widać, że Stan to profesjonalista przez duże P i bardzo to lubi Oby tak dalej!![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Masz 100% racji. Absurd jest to totalny. A dodatkowo nie wiem czy wiesz, że Nasi piłkarze mają za darmo tylko jedną koszulkę...... za każdą kolejną muszą normalnie zapłacić..... to też jest jakieś przegięcie. ![]() |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
.... ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mówił o tym Marcelo w wywiadzie chyba dla weszlo.com. Już po odejściu do PSV. Przytaczał przykład, że w Holandii jak wchodzi do sklepu Nike, to może sobie wybrać co mu się żywnie podoba i wyjść bez płacenia, a w Krakowie, jak chciał komuś podarować koszulkę meczową, to później musiał za nią zapłacić.
Tyle, że żadna w tym wina Wisły. Takie są zasady kontraktów z dostawcami sprzętu w tej części Europy. Nie jesteśmy dla Adidasa takim oknem wystawowym jak Real czy inny Bayern. edit: Z tym, że na pewno nie mają tylko po jednej koszulce na sezon. Pewnie co kilka meczy sprzęt jest wymieniany. Płacić muszą za nadplanowe prezenty.
Ostatnio edytowane przez Cichy : 07.06.2011 o godz. 10:27.
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Chciałbyś ... na koniec sezonu (bo ostatnio już nawet nie rundy) dostają 2-3 koszulki które moga dac komuś. Kazde danie koszulki na meczu czy wymiana to $.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Ale przy zarobkach piłkarzy koszt takiej koszulki to nic.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ale co to ma do rzeczy ?
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolega poniżej Ciebie Ci odpisał.
@Kociewiak - tu nie chodzi o to czy ich stać czy nie i ile im z wypłaty odpadnie. Chodzi o pewne standardy, które powinny mieć miejsce w profesjonalnym klubie. Bo jeśli jest tak jak jest to dlaczego nazywa się Adidasa a wcześniej Umbro czy Nike sponsorem technicznym skoro dają 1-2 komplety koszulek, spodenek, getrów? Równie dobrze drużyna mogłaby kupować to wszystko w sklepie i wyszłoby na to samo. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No mi tego nie musisz tłumaczyć bo tak jest prawie w każdej dziedzinie gdzie jest jakiś sponsoring sprzętu np. w muzyce masz umowe sponsorską z firmą gitarową i możesz je sobie na koncertach rozdupcać, rzucać w publike i nie płacisz za nie. A ja stwierdziłem tylko suchy fakt, a to jak powinno być to druga sprawa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Zrozum, na chwilę obecną nikt z nami nie podpisze takiej umowy jak chociażby wspomniane przez Marcelo PSV, bo medialnie w skali europejskiej jesteśmy nikim. Jeśli zawodnicy w tym roku odniosą sukces w Europie, to być może kolejna umowa z Adidasem (obecna wygasa chyba z końcem przyszłego sezonu ale mogę się mylić) będzie bardziej korzystna zarówno dla klubu, jak i dla zawodników. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chyba nie zrozumiałeś sensu mojego wpisu i ukrytej ironii....... Nie nie zrozumiem tego. W Polsce jesteśmy kimś i z tego co mówią Stan i Robert to w Europie też do końca nie jesteśmy takimi anonimami. Mamy swoją markę i należy się szanować. Przecież nikt Adidasowi nie kazał z nami podpisywać umowę. Sami się zgłosili bo widać jednak coś znaczy nazwa Wisła Kraków. Tak na marginesie, to kiedyś też obiło mi się o uszy, że Zagłębie nie ma ograniczeń na ilość sprzętu od Nike więc chyba można. Ciekawe też jak się te sprawy mają na przykład w Lechu czy Legii. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Zagłebie nie ma ograniczeń na sprzęt? Dziwnie to brzmi biorac pod uwage ze jakiś czase temu (rok,dwa) ZL samo kupiło sobie sprzęt NIKE,czyli wydali na to pieniadze swoje a nie ze NIKE zostało ich sponsorem. Może być tak ze nie maja ograniczeń, bo np. kupili 20 kompletów stoi bądź popytu nie ma. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
szprotson chyba masz racje, bo NIKE prawdopodobnie na naszym rynku nie sponsoruje nikogo (w piłce, chodzi o kluby nie o indywidualne kontrakty zawodników), a stroje są kupowane w hurtowniach czy coś takiego. Górnik też krótko miał stroje NIKE widać nie opłacało im się to i mają kontrakt z Erimą
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 07.06.2011 o godz. 16:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Na pewno problemem koszulek jest ich cena. W anglii kupilem koszulke Polski za 25 funtow, ok 120zl, w tym samym okresie kosztowaly w nike czy innych sklpeach 240. Jezeli cena koszulek nie bedzie max 180, to sprzedazy sie nie zwiekszy.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Mianowicie: w UK kupisz koszulke Manu,Arsenalu whatever za te 100złotych śmiagasz w niej na budowe, po miescie, na rower,na ryby,wszędzie. w Polsce kupisz koszuke, ubierzesz i mozesz ją zaraz stracić wraz z np. zębami. a kilka tygodni pozniej zobaczyć jak sie pali na jakims innym stadionie. nawet jesli cena spadłaby do 50pln za koszulke to wzrostu jakiegoś superwielkiego sprzedazy bysmy nie uświadczyli. ale to tylko moje zdanie. posumowując: W UK w takich koszulkach mozesz chodzi,a po Krakowie Nie. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Cytat:
No i po trenerze bramkarzy. Przyznam szczerze, że jednak po nim się tego nie spodziewałem mimo że grał/trenował w umoczonym Zagłębiu. Ciekawy jestem teraz reakcji klubu oraz tego w jakim stopniu umoczony jest Grzegorz K. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Zatrzymanie o niczym świadczyć nie musi. Jednak wątpliwe jest aby dalej pracował u nas.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
biorąc pod uwagę politykę naszego klubu, to jednym z pierwszych letnich transferów będzie nowy trener bramkarzy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
CBA zatrzymało trenera bramkarzy Wisły. Klub wyda oświadczenie
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...isly,id,t.html A w oświadczeniu pewnie będzie, że dziękujemy Panu za współpracę. I słusznie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Kur.wa
Znowu sie musi sypać jak zaczynamy sie bić o LM Szkoda go, że był umoczony bo dobra robote wykonywał ale jak jest winny to poleciec musi ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
To że wyleci, to pewniak. Pytanie tylko, kto za niego. Łaciak nie, Dawidziuk na szczęście zajęty. Pewno Roberto kogoś wynajdzie w Holandii. |
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]()
" Bo najważniejsze chęć istnienia, spokojne dni i spełnione marzenia..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Istnieje zasada domniemania niewinności. To, że zatrzymali Grzegorza K. wcale nie znaczy, że musi być winny. Dlatego jestem przeciwnikiem jego natychmiastowego zwolnienia jak chcą tego niektórzy na tym forum.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Jakże długie oświadczenie:
Wisła Kraków napisał(a):
|