The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.06.2011, 22:09
krzysztofff napisał(a):Wyświetl post
Stan ma po 5 kandydatow na kazda pozycje .tylko nie ma pieniedzy...decyzja Pilcha tylko darmowe transfery...zegnaj LM...

Jakby nie miał forsy na transfery, to chyba rzuciłby wszystkim w ....u i podziękował serdecznie.
Chyba, że lubi wyzwania i będzie się starał o awans do Ligi Mistrzów ze szpitalem na peryferiach.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.06.2011, 22:17
z dwójki lewych obrońców Noll-Pejovic już chyba lepiej wybrac Czarnogórca.Tylko że On ma kontrakt jeszcze 4 lata ważny i pewnie będzie trzeba za niego płacic......
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.06.2011, 22:17
fialo napisał(a):Wyświetl post
Miłoby było, gdyby ktoś z Jagi jak tu jest wypowiedział się w sprawie Pejovicia, bo osobiście widziałem parę meczów Jagi, ale jakoś nie zapamiętałem jego gry jakoś szczególnie.
To sobie obejrzyj jakiś mecz i zobaczysz że to co napisałem w poprzednim poście na temat tego zawodnika to prawda. A to że w Canale + nie był doceniany nam tylko pomaga. Ja w głowie naziwsko tego goscia zanotowałem już po pierwszym meczu.
Nie znamy jego sytuacji w Jadze także narazie proponuje się wstrzymać ile kosztuje itp. Byc moze ma wpisaną kwotę odstępnego i wtedy będzie po sprawie.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 07.06.2011, 22:22
AYALA napisał(a):Wyświetl post
z dwójki lewych obrońców Noll-Pejovic już chyba lepiej wybrac Czarnogórca.Tylko że On ma kontrakt jeszcze 4 lata ważny i pewnie będzie trzeba za niego płacic......
Miałem pisać, że wolałbym Nolla, bo wyśmienicie grał wiosną i chyba jest lepszy od tego Pejovicia, które nie wiem jak oceniać bo nie zwracałem na niego szczególnej uwagi ale miał dobre i złe momenty. Jednak nie interesowałem się też zbytnio wcześniej Nollem i dopiero dziś popatrzyłem, że on ma już prawie 33 LATA Sądziłem że ma koło 27 .. Także, pomijając fakt, że to pewnie plotka, nie wiem jaki sens jest kupować takiego gościa starego..
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 07.06.2011, 22:31
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Miałem pisać, że wolałbym Nolla, bo wyśmienicie grał wiosną i chyba jest lepszy od tego Pejovicia, które nie wiem jak oceniać bo nie zwracałem na niego szczególnej uwagi ale miał dobre i złe momenty. Jednak nie interesowałem się też zbytnio wcześniej Nollem i dopiero dziś popatrzyłem, że on ma już prawie 33 LATA Sądziłem że ma koło 27 .. Także, pomijając fakt, że to pewnie plotka, nie wiem jaki sens jest kupować takiego gościa starego..
Czyli że lepiej wziąć kogoś kto jest młodszy, nie zważając na to, że jest słabszy?
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 07.06.2011, 22:56
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Czyli że lepiej wziąć kogoś kto jest młodszy, nie zważając na to, że jest słabszy?
trzeba wziąć pod uwagę, że 33 latek z sezonu na sezon może być coraz słabszy i wolniejszy.
a w perspektywie pucharów i szybkich skrzydłowych przeciwników, to może być decydujący argument.

Pejovic póki co gorszy nie będzie, a lepszy może być.
to tak w nawiązaniu do tego wątku, bo dla mnie tak czy tak lepszy czarnogórzec.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 07.06.2011, 23:06
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Nie napisałem wcale czegoś takiego. Można kupić gościa który będzie młody i dobry..

Chciałbym, żeby wreszcie zainteresowali się Polakami.. Może dla niektórych to będzie absurd, ale ja bym widział w Wiśle Błażeja Telichowskiego, który poszedł do Zagłębia I do tego Polak, ale już za późno.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 08.06.2011, 06:58
W tym roku "rewelacje" transferowe biją wszystkie rekordy. Historia z Chavezem przypomina latynoską telenowelę. Wcześniej był Nistelrooy, teraz upadł temat Wasilewskiego. Generalnie jest ciężko czytać te wszystkie bzdury.

Dlatego uprzedzam: moja cierpliwość dla wypisujących pierdoły w tym wątku się skończyła. Pierwszy ban za "info z pewnego źródła"* został już przyznany. Pewnie będą następne. Za recydywę - powtórny ban do końca okienka transferowego.

Dzień dziecka skończył się parę dni temu.

* Czyli: sensacyjny news bez podania źródła.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 08.06.2011, 07:16
Nie sądzę, żeby w klubie nie było kasy na transfery. Po prostu jest pewnie przykazanie, żeby wydawać ją rozsądnie. Jestem przekonany, że jeśli znajdzie się zawodnik, który będzie realnym wzmocnieniem przed LM, to i kasa się znajdzie. Wydawanie pół bańki ojro na Wasyla byłoby głupotą. I akurat pod tym się podpisuję.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 08.06.2011, 07:17
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

No panowie to teraz zacznie się saga Kowalczyk trafi do Wisły czy jednak nie. Kontrakt będzie wynosił 300 czy 400 tys euro. Na prawdę ciężko czytać te wszystkie brednie.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 08.06.2011, 07:32
flamengista napisał(a):Wyświetl post
W tym roku "rewelacje" transferowe biją wszystkie rekordy. Historia z Chavezem przypomina latynoską telenowelę. Wcześniej był Nistelrooy, teraz upadł temat Wasilewskiego. Generalnie jest ciężko czytać te wszystkie bzdury.

Dlatego uprzedzam: moja cierpliwość dla wypisujących pierdoły w tym wątku się skończyła. Pierwszy ban za "info z pewnego źródła"* został już przyznany. Pewnie będą następne. Za recydywę - powtórny ban do końca okienka transferowego.

Dzień dziecka skończył się parę dni temu.

* Czyli: sensacyjny news bez podania źródła.
Czy to nadal jest forum?
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.06.2011, 07:39
westersyl napisał(a):Wyświetl post
To sobie obejrzyj jakiś mecz i zobaczysz że to co napisałem w poprzednim poście na temat tego zawodnika to prawda. A to że w Canale + nie był doceniany nam tylko pomaga. Ja w głowie naziwsko tego goscia zanotowałem już po pierwszym meczu.
Nie znamy jego sytuacji w Jadze także narazie proponuje się wstrzymać ile kosztuje itp. Byc moze ma wpisaną kwotę odstępnego i wtedy będzie po sprawie.
A w jaki sposób obecność kwoty odstępnego ma nam przeszkadzać i spowodować, że "będzie po sprawie"?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 08.06.2011, 07:47
Cytat:
A w jaki sposób obecność kwoty odstępnego ma nam przeszkadzać i spowodować, że "będzie po sprawie"?
Widzę problemy z interpretacją.
Rozumiem jest jeszcze wcześnie.

edit: Skoro nie rozumiesz to gratuluje.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 08.06.2011 o godz. 08:21.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.06.2011, 08:01
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Widzę problemy z interpretacją.
Rozumiem jest jeszcze wcześnie.
To może wyjaśnisz o co chodziło w twoim poście? Nawet jeżeli ma wpisana kwote odstępnego to nie znaczy, że za tyle musimy go kupić, dlatego wg mnie pisanie "będzie po sprawie" jest dużym nadużyciem.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.06.2011, 08:09
wyluzujcie trochę!
pamiętacie jak wyglądały transfery w zimie? Ile się niektóre negocjacje ciągnęły?

Wisła z reguły dla zawodników w których celuje nie jest pierwszym wyborem, nie płaci kokosów, gra w słabej lidze, klasyfikowanej bardzo nisko.

Myślę, że każdy gracz który ma tu przyjść z zagranicy z 10x musi przemyśleć sobie sprawę, czy ryzykować gdzieś ławkę za duże pieniądze lub granie o utrzymanie, czy przyjechać do PL i walczyć o tytuł w wątpliwej jakości lidze. Starsi mają mniejszy problem, bo mają mniejszy wybór. Do tego negocjacje z klubami, które niejednokrotnie solidną kasę zapłaciły wcześniej i teraz nie chcą za półdarmo oddać nawet nie sprawdzającego się u nich zawodnika.

Stan i Robert chcieliby mieć skład zamknięty do 10go, ale życie weryfikuje plany. Myślicie, że w jakiś przedłużających się rozmowach Stan padnie na kolana i będzie prosił o finalizacje rozmów, bo on obiecał że do 10go bedzie skład zamknięty?

Na dobrego zawodnika poza tym warto poczekać tydzień czy dwa dłużej.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 08.06.2011, 08:12
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Mar...654,1,727.html

Marcin Kowalczyk zamiast Wasyla ? Widze pewną analogie do Genkowa który tak samo jak Kowalczyk nie przebił sie w Dynamie Moskwa a u Nas Bułgar gra jak z nut
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.06.2011 o godz. 08:15.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Stary 08.06.2011, 08:17
AYALA napisał(a):Wyświetl post
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Mar...654,1,727.html

Marcin Kowalczyk zamiast Wasyla ? Widze pewną analogie do Genkowa który tak samo jak Kowalczyk nie przebił sie w Dynamie Moskwa a u Nas Bułgar gra jak z nut
Pamiętaj że w lidze rosyjskiej są super gracze ofensywni ściągani do klubów a jednym z trzech najlepszych obrońców ligi był Mariusz Jop...
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 08.06.2011, 08:19
akurat oglądałem wszystkie mecze Jagi i Pejovic to najlepszy obronca tej druzyny , szczegolnie wobec cieniowania Norrambueny. Jest szybki, gra ofensywnie i zawsze z pelnym zaangażowaniem. fajny grajek, do Wisły by się przydał

Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.06.2011, 08:29
Markus,

Przede wszystkim mógłbyś sobie darować emotikony, bo bynajmniej nie dodają one powagi do Twoich wypowiedzi. Ale to już chyba taki Twój mechanizm obronny, że jak ktoś Ci wytknie pisanie bzdur, to reagujesz emotem -

Markus napisał(a):Wyświetl post
Tak, oczywiście myliłem się pisząc o słabości naszej obrony, problemach w ataku, niebezpieczeństwie posiadania tylko jednego sensownego napastnika, w swoich słowach o scoutingu, czy całej polityce sportowo-finansowej Wisły sprzed tego i poprzednich sezonów... Myliłem się zawsze postulując zatrudnianie w klubie takich osób i fachowców jak Valckx czy Maaskant, z zagranicy, czy surowo oceniając kadrowe ruchy na początku sezonu, wartość naszych młodych zawodników typu Rado itd (których to razem z Łysym widziałeś w okolicy składu meczowego). Można tak wyliczać i wyliczać, jeśli Cię to bawi. Można też wspomnieć na historię naszych "sporów" na forum i zobaczyć komu czas zwykle przyznawał rację i czyje było, jak to ujmujesz, "na wierzchu". Dlatego ja w żaden sposób nie muszę tego dodatkowo wykazywać, pisać pod tym kątem etc..
Nie mam ochoty się z Tobą licytować kto popełnia więcej błędów w swoich ocenach, ale biorąc pod uwagę, że wypowiadam się na tym forum sporadycznie, raczej nie znalazłbyś tego zbyt wiele. Jeżeli chodzi o powyższe, to jest to jak dla mnie mało subtelna próba odwracania kota ogonem, bo wspomniałeś o kwestiach oczywistych, celowo pominąłeś natomiast te, któresą dla Ciebie niewygodne. Powinieneś przeanalizować własne posty z okresu od grudnia do marca, bo sytuacja, którą wypomniał Ci mr_kwolf świadczy o tym, że masz pamięć wybiórczą.

Pisałeś wówczas między innymi:

- "Niekoniecznie o chęci rozwoju drużyny. To bowiem również bardzo dobre i tanie zagranie mające zatuszować prawdziwy wymiar polityki i intencji właściciela. Holendrzy już zapewnili mu prawie pół roku spokoju ze strony kibicow, mamiąc wszystkich nadzieją gruntownych zmian na lepsze. " (o zatrudnieniu Holendrów)

- "Tylko golym okiem widać, że od pół roku żadnych istotnych zmian w polityce sportowo-finansowej nie ma, poza coraz intensywniejszą "wyprzedażą"

- Oba powyższe cytaty po sprzedaży Pawła Brożka, a przed transferami Pareiki, Meliksona, Jaliensa i Genkowa. Rzeczywistość zweryfikowała, że plotłeś wówczas bzdury, bo Brożek został zastąpiony, a Wisła do rundy wiosennej przystąpiła silniejsza niż jesienią. Bzdurą było również twierdzenie, że Holendrzy zostali zatrudnieni "na alibi", a nie po to żeby faktycznie działać.

- bzdury o ewentualnej "dymisji holendrów, którym przypadnie tradycyjna rola "kozłów ofiarnych"

- bzdurne sugestie o tym, że Cupiał nie wyłoży pieniędzy na wzmocnienia, na podstawie poprzednich okien transferowych

Właściwie w każdym Twoim poście z wspomnianego wyżej okresu można znaleźć coś, co teraz, po upływie czasu, okazało się wielką bzdurą. Dlatego mógłbyś wreszcie przestać oceniać na podstawie poszlak, przesłanek i tego, co Ci się wydaje.
Ostatnio edytowane przez Sopranos : 08.06.2011 o godz. 08:34.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.06.2011, 08:32
Cytat:
Wielkie zapowiedzi dotyczą wciąż Wisły Kraków i choć plotki o Van Nisterlooy’u okazują się tylko plotkami, to zapowiedziane przez właściciela 6 mln euro na transfery robi w polskich warunkach wrażenie. Działacze, skauci i menedżerowie związanie z krakowskim klubie pracują jak mrówki, czego widać pierwsze efekty w postaci Ivicy Iliewa i zaawansowanych rozmów w celu pozostania w klubie Chaveza.
futbol.pl dalej pitoli o 6 m euro
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 08.06.2011, 08:54
glazik napisał(a):Wyświetl post
Czy to nadal jest forum?
tak to dalej jest forum gdzie można dyskutować tylko, żeby dyskusja miała sens musi być uporządkowana i dlatego istnieje coś takiego jak Regulamin i Zasady pisania radzę tam czasem zaglądać a potem zabierać głos
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.06.2011, 08:55
kamilo584 napisał(a):Wyświetl post
Witam , co myslicie o Sewerynie Gancarczyku z lecha , podobno ma odejść z lecha i byłby do wzięcia za darmo
Witam. Nazwy drużyn z dużej liter.
Gancarczyk ok,ale jako kto miałby do nas trafić,w jakiej roli go widzisz?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 08.06.2011, 09:02
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Witam. Nazwy drużyn z dużej liter.
Gancarczyk ok,ale jako kto miałby do nas trafić,w jakiej roli go widzisz?
Biorąc pod uwagę to w jakiej jest formie to nadawałby się idealnie do ściągania siatek chłopakom po treningu.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 08.06.2011, 09:05
co do Pejovicia to nie sądzę, żeby to była prawda... przede wszystkim dlatego, że ten przyzwoity jakby nie było lewy obrońca ma ważny kontrakt w Białymstoku do 2015 roku... już zdecydowanie lepszy od niego i prawdopodobnie tańszy by był Dudu z Widzewa, któremu kończy się kontrakt w przyszłym roku i jeżeli Widzew chce na nim coś zarobić to już teraz powinien go sprzedać za rozsądne pieniądze...

a co do LO to myślę, że jednak przyjdzie do nas na tą pozycję ktoś komu kończy się kontrakt w czerwcu, bo o dziwo na rynku europejskim można znaleźć wielu dobrych zawodników na tą pozycję na naszą kieszeń. A o zainteresowaniu Kowalczykiem to mam nadzieję, że to tylko plotka...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 08.06.2011, 09:11
Na onecie pojawiło się info że zamiast Wasyla to z Dynama Moskwa wypożyczenie Kowalczyka na obronę. Też niebyło by złe solidny obrońca
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
sebastian1727
Banita

Od: 06.2011

Stary 08.06.2011, 09:26
Kowalczyk to bardzo solidny obrońca, widzieliśmy jego gre w reprezentacji że aż mi się uszy trzęsły, widze że schodzimy w coraz gorszych zawodników.

I powiem jedną rzecz: nasz dyrektor sportowy Valcx się marnuje w takim klubie jak Wisła, nie może rozwinąć skrzydeł, pan Cupiał w porównaniu do pana Wojciechowskiego nie ma zamiaru już wydawać kasy, i nie zdziwie się jeśli pan Valcx od nas wkrótce odejdzie, bo ja na jego miejscu już bym to dawno zrobił, w innych bogatszych klubach będzie mógł rozwinąć skrzydła i pokazać pełnie swoich możliwości a tutaj pewnie ciągle słyszy, nie za drogi , nie mamy tyle pieniędzy, nie będziemy mu płacić tyle pensji .
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 08.06.2011, 09:27
Dalej wierzcie w to co pisza w tych szmatławcach za tydzien bedzie " Stan to ..... przeciez obiecał Kowalczyka"...
Odpowiedz cytując
maxurd
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 08.06.2011, 09:28

Oczywiscie moze to nic nie znaczyc, ale byloby ciekawie.
Nonckiewicz!! Siadej...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 08.06.2011, 09:35
maxurd napisał(a):Wyświetl post

Oczywiscie moze to nic nie znaczyc, ale byloby ciekawie.
Tam jest o mieszkaniu, a nie o grze.
Mamy bramkarza, drugi powinien być tani i rozwijający się (Kurto jest tu idealny).
Być może sprawdziłby się w roli gościa do ściągania jakichś rezerwowych z hiszpańskich drużyn do Wisły, ale do grania... forma jest niewiadomą, oczekiwania finansowe - (na pewno nie 10tys pln/miesiąc) - wiadomą.
Grać to niech idzie do Pasów - w takim razie znów by się bez sensu wykrwawili finansowo.
Ostatnio edytowane przez arti : 08.06.2011 o godz. 09:44.
Odpowiedz cytując
troj88
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 08.06.2011, 09:37
Pamiętam jak parę lat temu czytałem wywiad z Dudkiem (zawsze byłem jego fanem). Dostał pytanie gdzie chciałby spędzić życie gdy zakończy karierę. Stwierdził, że na pewno jest to Kraków i inne miasto nie wchodzi w grę. Ciekawe czy ma to coś wspólnego z Wisłą..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów