|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
bo jest włascicielem![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Oczywiście. Podobnie jak Wojciechowski. Co nie oznacza, że wszystkie jego pomysły należy przyjmować na klęczkach. Co by dobrego o naszym właścicielu nie napisać, nie raz i nie dwa robił w klubie taki burdel, że szkoda to nawet wspominać. Bywało, że w jednym sezonie prowadziło nas trzech (czterech?) trenerów.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
||
I nie widzę tutaj żadnego spadku formy - dlaczego wykluczasz, że ktoś zasugerował Stanowi i Robertowi zwiększenie liczby Polaków w składzie?
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=25260 Może w ogóle Stan nie był jakoś szczególnie zainteresowany, a jedynie sondował tę opcję? A może to Baszczu chciał wrócić do Wisły, rozmawiał ze Stanem, a ten mu powiedział że wezmą to pod uwagę i na tym się skończyło? Może Baszczu sobie teraz dorabia ideologię do tego, że niby ktoś zablokował transfer, a trener i Stan byli zainteresowani. Może Stan konsultował się z Basałajem, powiedział że jest taka opcja, a Basałaj mu na to, że szef raczej nie będzie zadowolony i na tym się skończyło. Luźne rozmowy były? Były. Ktoś zablokował transfer? W sumie prezes Wisły powiedział nie. Nie wiemy co się stało, nie znamy szczegółów, a na podstawie domysłów, plotek i niedomówień wyciągane są bardzo negatywne wnioski. ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
a po drugie sam Baszczu w Canalu mówił jakieś 2 tygodnie temu że wstepne rozmowy sa ale decyzja zapadnie zapewne w Myslenicach , to jest formalnie klub Cupiała i ma prawo nie chcieć nawet dobrego i bardzo potrzebnego zawodnika a inni maja za to płacone aby znaleźć alternatywęPS co nie znaczy że nie widze jakie mamy braki w składzie a szczególnie obronie i jak mało czasu ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
co innego jak się ma bilans zysków/strat Bogusia, tu rzeczywiście pewnie więcej dołożył. Wisła chce kwotę za remont zrzucić na sponsora, nie sądze by chciała się z własniej kieszeni dokładać do stadionu miejskiego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja też mogę napisać, że zgraje Meliksonów czekają tylko, aż ich podpiszemy i na tej podstawie krytykować wszelkie transfery. Albo po (rozmarzyłem się) kupieniu jakiegoś doświadczonego stopera zacząć truć: "A nie lepiej kupić kolejnego Marcelo?". Tyle, że takie okazje nie trafiają się co chwila. Bo to bardzo naiwne, zważywszy na naszą kadrę mówiącą wszystkimi językami świata? Jak Basałaj ściągnął nam Jovanica, to mu z miejsca kazał herb obślinić na sesji zdjęciowej (miłość od pierwszego wejrzenia, ....a mać). Do tego te wszystkie happeningi z lekcjami polskiego, nauką piosenek etc. I co, nagle zwrot o 180 stopni?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.06.2011 o godz. 19:20.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
W takim razie wskaż mi proszę jakieś źródło, w którym Valckx i Maaskant (lub choćby jeden z nich) twierdzą, że potrzebujemy Baszczyńskiego. Sam zawodnik twierdził, że faktycznie, rozmawiał luźno z Valckxem, ale nigdzie nie twierdził, że doszło do konkretnych negocjacji kontraktowych, dogadali się i transfer zablokowała RN. Sądzę, że sam fakt zainteresowania się Baszczem był spowodowany chęcią przywrócenia równowagi pomiędzy Polakami i obcokrajowcami w Wiśle. O takim zamiarze Maaskant czy Valckx mówili w wywiadach otwarcie.
Jak więc wytłumaczysz obserwację innego zawodnika na tą pozycję, Wasilewskiego, za którego trzeba zapłacić? Gdyby jedynym decydującym czynnikiem był brak pieniędzy na transfery, to z wolnym Baszczyńskim kontrakt zostałby właśnie podpisany. Zobaczymy czy Wisła za zawodnika na prawą obronę zapłaci, ale coś czuję, że znów się mylisz. ![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|||
Ogólnie - gość był nędzny i taki pozostał. Kolejne Euro obejrzy pewnie w telewizji. A daleko by nie miał...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.06.2011 o godz. 19:39.
![]()
Już za cztery lata,
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ja pierdziele, Panowie!!! Jak dzieci w szkole!! Okienko się jeszcze się nie rozpoczęło, jedni płaczą nad jego beznadziejnością, drudzy liczą na jakieś cuda typu RvN. A te przepychanki słowne to radzę przenieść do oddzielnego tematu (który sobie załóżcie). Może wyjdzie z tego niezła tragi-komedia.
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Stan zresztą mówił, że chcieliby poszukać jakiś Polaków dla wzmocnienia równowagi w szatni. Nie widzę w tym niczego naiwnego.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 07.06.2011 o godz. 19:38.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Szkoda w ogole czytac tych informacji z onetow, interii, futbolnewsow bo to sie robi chore - najpierw Chavez w Wisle, dzisiaj Chavez jednak nie zagra w Wisle - szargaja nam tylko niepotrzebnie nerwy. Jak transfer bedzie zaklepany to poinformuje o tym oficjalka. Niedługo napisza, ze w Wisly jednak nie wzmocni zaden pilkarz.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
Raczej nie, Valckx w wywiadzie potwierdzał, że obserwował tego zawodnika. Konkretnie miało to miejsce w meczu Anderlechtu z Lokeren. Cytat:
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Tak, oczywiście myliłem się pisząc o słabości naszej obrony, problemach w ataku, niebezpieczeństwie posiadania tylko jednego sensownego napastnika, w swoich słowach o scoutingu, czy całej polityce sportowo-finansowej Wisły sprzed tego i poprzednich sezonów... Myliłem się zawsze postulując zatrudnianie w klubie takich osób i fachowców jak Valckx czy Maaskant, z zagranicy, czy surowo oceniając kadrowe ruchy na początku sezonu, wartość naszych młodych zawodników typu Rado itd (których to razem z Łysym widziałeś w okolicy składu meczowego). Można tak wyliczać i wyliczać, jeśli Cię to bawi. Można też wspomnieć na historię naszych "sporów" na forum i zobaczyć komu czas zwykle przyznawał rację i czyje było, jak to ujmujesz, "na wierzchu". Dlatego ja w żaden sposób nie muszę tego dodatkowo wykazywać, pisać pod tym kątem etc.. ![]() Widzę, że Twoje odwieczne problemy z percepcją, kompleks na punkcie mojej osoby i żądza złapania Markusa na jakimkolwiek błędzie nadal kwitną. Już Wolfy kiedyś zwrócił Ci kiedyś na nie uwagę - szkoda, że nie pomogło. Ale to Twoja sprawa i problem, nie mój. Ja problem miałbym, gdybym mylił się tak często jak Ty i to w kluczowych sprawach. Jaki będzie efekt obecnego okna transferowego? Czas pokaże. Nikt na razie go nie przesądza, w tej chwili wszyscy mogą komentować jedynie aktualne działania klubu oraz właściciela - i to robią. Każdy ma prawo mieć na ten temat własne zdanie. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Guest
|
|
|
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...ta-czarnogory/
Istnieją przesłanki przemawiające za możliwością mojego odejścia do krakowskiej Wisły. Jest to wielki klub, instytucja w Polsce. Już wcześniej drużyna ta interesowała się mną, ale nie chcę o tym mówić zbyt wiele. W chwili obecnej przebywam na urlopie. O transferze będzie wiadomo coś więcej za kilka dni - ujawnił defensor w rozmowie z czarnogórskimi mediami. Według mnie jest to bardzo dobry zawodnik. Uważnie oglądałem tego goscia od jego debiutu w Jadze bo zwróciłem uwagę na jego ponad przeciętne walory jak na polska ligę. Gość bardzo dobry technicznie, wydolnościowo dobry, potrafi prowadzić piłkę w dobrym tempie. Sprawia wrażenie trochę takiego "polamańca" ale to jest naprawdę waleczny grajek. Był wybrany najlepszym piłkarzem w lidze której grał. "Połamaniec" ma tutaj jak najbardziej pozytywne znaczenie bo piłkarzy tego typu charakterzuje bardzo wysoka wydolność, chociażby możemy to zobaczyć na przykładzie Kirma. Luka miewał takie mecze że jak wszystkim w Jadze nie szło to on praktycznie się nie zatrzymywał. Pewnie zaraz zacznie się stękanie bo goście z canalu + go nie chwalili. Niby grał tylko jedną rundę ale nie ma sensu się zastanawiać bo jak ktoś potrafi grać w piłkę to odnajdzie się wszędzie. Strategia Stana polega chyba na tym, że on rozmawia ze wszystkimi kandydatami, a oni lecą do mediów z hasłami patrzcie" Wisła mnie chce" No i według mnie bardzo dobra decyzja na górze odnoście Basczynskiego, nie dla goscia który trenuje trenera i jeszcze robi debila z właściciela żaląc się mu, że treningi za cięzkie. Na miejscu prezesa zrobiłby to samo. Oczywiście chodzi o Dana którego filozofia trenowania drużny i deklaracje że był wstanie wprowadzić Wisłe do LM nie były wypowiedziana na wyrost. Jak przeczytałem ile trzeba wydać na Wasyla to spadłem z krzesła, koleś kopie się po czole, jest żałosny technicznie, jest po urwaniu nogi, gra tak, że nie wiesz czy on dogra do końcowego gwizdka bo w każdej chwili może cos odwalić. Zwrotnosciow jest na poziomie berka kucanego, dodatkowo wiek 31 lat - to jest boczny obrońca tutaj potrzebne są młode płuca. Jeśli ten pomysł również został storpedowany przez bossa to ja nie wiem kto tu się zna na piłce lepiej, on czy jego ludzie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.06.2011 o godz. 21:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Jeśli pozytywnie ocenili go Stan i Maskaant, a Jaga nie zaśpiewa kwoty z sufitu, to ja jestem jak najbardziej za. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Member
Offline |
|
![]()
Wasza nienawiść umacnia naszą wiarę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Teraz to powinny być podpisywanie umów, a nie kolejne plotki. Kasy na transfery raczej nie ma, bo ze Stanem i z kasą 7 czerwca napewno byśmy mieli już przynajmniej 90% wzmocnień....
Szkoda tylko po Co my tak o tego Mistrza walczyliśmy jak przystapimy do walki o LM ze skrzydlowym w obronie. Taka powtórka z Levadii się szykuje tylko tam pomocnik grał na prawej obronie , a teraz na lewej. Tak dla odmiany |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Mnie tu tylko jedno poraża tylko nie wiem czy to głupota czy może jeszcze coś innego. Dla niektórych 32 letni zawodnik [ Iliev ] to stary dziadek i po co w Wiśle tworzyć dom spokojnej starości. Jednak Ci sami mają pretensje, że Baszczyński nie przyszedł chodź mógł mimo, że ma 35 lat na karku i jeśli z Wisłą miał coś osiągnąć to już to zrobił. Kto wie może to Baszczyński taką famę o rzekomym zainteresowaniu ze strony Stana puścił, aby lepiej przyjęte zostało jego granie w Polonii Warszawa.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Malkontentom pragnę przypomnieć, że letnie okienko jest także na Zachodzie, gdzie o zawodników będzie starał się Real Madryt i Barcelona (jasne że tacy są poza naszym zasięgiem). Większość graczy będzie przedłużać negocjacje licząc na lepszą ofertę z lepszej ligi. Pamiętam jak 2-3 lata temu wszyscy przyklaskiwali kiedy z klubu padło hasło, że działamy dopiero po zamknięciu okienka na Zachodzie.
Teraz Zarząd i nasz dyrektor mają inny plan ale nadal te same przeszkody. Część graczy będzie przeciągać negocjacje licząc na ofertę z Barcy. Spokój tego nam potrzeba w sezonie ogórkowym, a nie podkręcania atmosfery transferami, które istnieją na papierze. Polecam wszystkim czekać na doniesienia z klubu, a nie z Faktu ![]() p.s. Pejović to świetny pomysł! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
A ja myślę, że Pejovic to też w pewnym sensie zasłona dymna. Stan ma pewnie z 3-4 kandydatów na lewą obronę, rozmawia ze wszystkimi, a potem z 5 kandydatów na lewą obronę sprawdzi się 1.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ja proponuje wszystkim narzekacza postawic sie w roli kibica np.Gornika Zabrze i niech sobie 10 ostatnich lat tego Gornika przeinacza ze tak grala nasza Wiselka - nastepnie informacja oficjalna ... Cwielag przechodzi do nas ...( polowa forum szczytowala by chyba-cieszmy sie z tego co mamy i czekajmy spokojnie na to co bedzie .... ludzie ogarnijcie sie bo tak nieprzystoi na kazdym kroku plakac o wszystko - a juz za plakanie przed 12 czerwca to powinny byc bany
ps) lacznie z modkiem jednym - ale nie bede polemizowal z nim bo mam tu date zalogowania 2011....(
Ostatnio edytowane przez CMSNero : 07.06.2011 o godz. 21:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Miłoby było, gdyby ktoś z Jagi jak tu jest wypowiedział się w sprawie Pejovicia, bo osobiście widziałem parę meczów Jagi, ale jakoś nie zapamiętałem jego gry jakoś szczególnie.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zatrudnienie Baszcza byłoby krokiem wstecz... Na lige to jeszcze, jeszcze, ale na puchary to już masakra. Mogłoby się to skończyć jak z Jopem, a w najepszym wypadku Żurawiem. Niedowowiarkom polecam bramki stracone z Barcą...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Nie wiem czy będą. Byłem optymistycznie nastawiony, a teraz zaczynam mieć wątpliwości. Basalaj chyba 10 razy mowil, że transfery będą do 10 - 11 czerwca. Stan to samo. 2 Lata temu taka sytuację wyjaśniłbym amatorskim dyrektorem sportowym. Do dziś pamiętam jak bednarz sobie piłke kopał z wiślakami na obozie w Austrii zamiast transfery dopinać. I Skończyło sie to grą Łobodzińskim na prawej obronie. Ale teraz mamy fachowca jako dyr sportowego. Człowieka dzięki któremu PSV gralo w 1/2 LM. I Po oorstu mając jako jego dyr sportowego nie widząc transferów już praktycznie 8 czerwca obawiam się, że po prostu nie ma pieniędzy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Stan ma po 5 kandydatow na kazda pozycje .tylko nie ma pieniedzy...decyzja Pilcha tylko darmowe transfery...zegnaj LM...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008