The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.06.2011, 16:35
Piszcie co chcecie, oczywistym dla wszystkich (mam nadzieję) jest fakt że Wasył byłby dużym wzmocnieniem obrony. Na jego korzyść przemawia również fakt że jest Polakiem, a tych ostatnio nie za wielu w kadrze. Jeżeli za Jirsaka daliśmy 700 tys euro to za Wasyla 500 tys euro to jest wyprzedaż. Nie wierzę też, że nie dałoby się wynegocjować z samym Wasylem odpowiedniego kontraktu, z 500 zejść do 400 + np jakieś premie za awans do LM czy coś. I wtedy nie wychodzi wcale taka kosmiczna suma. Jedyne co to można się zastanawiać nad relacją cena / jakość, natomiast wmawianie sobie że to za drogo jak za "połamańca" to jest kłamanie samego siebie.

Poza tym nikt tu nie oczekuje transferów tu i teraz, natychmiast. Nie chcę rozsiewać plot, ale pewne znane nam doskonale ptaszki siedzące "bliżej" klubu ćwierkały że właśnie tak może teraz być, kurek przykręcony i raczej nici z wydawania większej ilości gotówki. I właśnie w tym kontekście martwi mnie na obecną chwilę brak porozumienia z Cikosem, Chavezem, "Wasilewski za drogi" i tym podobne. Może, stfu stfu, ktoś doszedł do wniosku że z takim dyrektorem sportowym to i za darmo pościąga się takich zawodników że będzie LM?

*Jeszcze jedno - Wasyl w wywiadach mówił że bardzo chciałby wrócić do kadry i załapać się na euro 2012, a do tego potrzebne jest mu regularne granie, czego nie ma obecnie zagwarantowane w Anderlechcie. Przy tak oszałamiającej konkurencji na obronie w Wiśle na pewno grałby w podstawowym składzie, co osobiście dla niego na pewno ma też bardzo duże znaczenie. Powiem inaczej - piłkarz chciałby do nas przyjść, bo priorytetem jest regularna gra, i na pewno zgodziłby się na pewną obniżkę zarobków. Przy odpowiednim kontrakcie spokojnie można by z nim dojść do porozumienia. Niestety, obym nie miał racji w kontekście dalszych tygodni, ale tu coś śmierdzi...
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 07.06.2011 o godz. 16:45.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 07.06.2011, 16:44
Markus napisał(a):Wyświetl post
A gdzie piszę, że ów czarny scenariusz na pewno się ziści ze wszelkimi możliwymi szczegółami jako pewnik?
Jedni uważają, że umocnienie się Reszczyńskiego i wetowanie transferów przez RN nic nie znaczy. Ja uważam, że to zły sygnał na przyszłość, który jak wszystko ma i będzie jeszcze miał swoje konsekwencje.
Nie chodziło mi o Twój "czarny scenariusz" (odejście Valckxa), tylko o sytuację która miała do niego doprowadzić. To ona jest hipotetyczna, czego zdajesz się nie zauważać.
"Wetowanie transferów". Wcześniej byłeś jeszcze bardziej szczegółowy: "wetowanie wartościowych pomysłów Valckxa". Hipotetyczną sytuację blokowania wartościowych transferów (zwróć uwagę na liczbę mnogą - transferów) uznajesz za fakt. W rzeczywistości nie dość, że nie mamy informacji, że poza Baszczem ktoś został zablokowany, to jeszcze wyolbrzymiasz sytuację pisząc o "wartościowych" transferach, tak jakby chodziło o sprowadzenie jakiejś gwiazdy, którą w przyszłości można by sprzedać z dużym zyskiem.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.06.2011, 16:45
Co ma cena do tego, czy gracz okaże się wzmocnieniem, czy wręcz przeciwnie.

70 tys zł - Błaszczykowski do nas
(...)
350 tys euro - Kagawa do BVB
(...)
700 tys euro - Jirsak do nas

Nie chodzi o to, aby dużo wydawać, ale sensownie. Wolałbym, aby Wisła wydawała 200-300 tysięcy euro, ale kupowała graczy wyłowionych przez dobrze działającą grupę skautów. Tak działa BVB w skali Bundesligi, tak możemy my w naszej skali działać. Dlatego nie rozumiem nagonki na graczy z kartą w ręku, którzy są najczęściej krytykowani za to, że przychodzą za darmo. Możemy wydać 600 tysięcy, aby zatrzymać Chaveza, a możemy za darmo znaleźć gracza klasę lepszego i młodszego (Marcelo - wiem, że nie do końca za darmo przyszedł). Zresztą, czy wydając nawet 2 mln euro mamy pewność, że kupimy zawodnika lepszego od Meliksona, Kirma, Małeckiego, czy Genkova?

Co do tematu Wasilewskiego kontrakt 500 tys euro wam odpowiada, a od Garguły (podobno 350 tys. euro kontraktu) oczekujecie, że przejdzie do Śląska?
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 07.06.2011 o godz. 16:48.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.06.2011, 16:48
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Czekam na jakieś przeprosiny. Amen.
Nie jestem nieomylny. W przypadku Brożków nie miałem racji i cieszę się z tego. Niestety, nie gwarantuje to, że i teraz Cupiał zachowa się nieco inaczej niż w poprzednich latach. Też mógłbym zacząć wklejać różne cytaty, potwierdzające dla odmiany, że w innych latach dobrze oceniałem wartość polityki Cupiała – ale po co? Za dużo byłoby tego, a tu nie czas i miejsce.

Z niecierpliwością czekam, kiedy będę mógł pochwalić za coś Cupiała, RN i resztę w tym okienku. Tak jak wszyscy.

Też dość ciekawy punkt widzenia. Znaczy dalej twierdzisz, że Valckx wolałby Pawełka od Pareiko?
Skoro najpierw proponował kontrakt Pawełkowi, to chyba oczywiste, że Pawełek był u niego wówczas numerem 1. A czy dziś po doświadczeniach rundy wiosennej wolałby Pareikę – jego musisz spytać.

AgresywnyChomik napisał(a):
Markus napisze Ci wprost bo inaczej chyba nie rozumiesz, chuja wiesz tak samo jak kazdy z nas a pisanie i opieranie sie na poszlakach nie jest niczym innym tylko jatrzeniem i wyglada tak jakbys pragnal zeby wszystko w Wisle .......nelo abys po tapnieciu mogl napisac "A nie mowilem".
Tak, przejrzałeś mnie.Prawdziwy Sherlock Holms z Ciebie. Oceniam osobę Reszczyńskiego przez pryzmat chęci jątrzenia, a nie np.: jego dokonań jako p.o prezesa klubu w pierwszej połowie ubiegłego roku. A największą satysfakcję w życiu daje mi mówienie takim jak Ty „a nie mówiłem!” ,tylko z tą intencją myślę i piszę o Wiśle. By coś udowadniać Agresywnym Chomikom…. Dobre.
Ostatnio edytowane przez Markus : 07.06.2011 o godz. 16:51.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.06.2011, 16:53
potrzeba nam zawodnikow z charakterem, nie lalusia Zurawskiego a wlascie Wasyla. co teraz? dorobek Andre Alvesa jest imponujący, więc jego w pierwszej kolejnosci powinnismy sciągnąć. potem łatać obrone...

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 07.06.2011, 16:53
Panowie przestanmy siac ogolna panike...

Ktos sobie wymyslil ze pan Reszczynski trzyma teraz na wszystkim reke i to on nie pozwala na nic...
Co nie jest prawda bo jak ktos ma trzymac na czyms reke to jedynie Cupial i to jedynie on moze zablokowac wszsytko.
Chociaz osobiscie nie chce mi sie wierzyc aby Bogus po udanym sezonie z dobrym trenerem i dobrym dyrektorem sportowym nie sprobowal powalczyc w pucharach.

Tak naprawde to nic nie wiemy a zostala zasiana panika ze musi byc zle i juz.
Nic nie wiemy w temacie transferow a juz zostala zasiana panika ze ich nie bedzie bo kazdemu tak sie wydaje.
Jest panika ze odrzucona Baszczynskiego a ja stwierdzam ze zrobiono bardzo dobrze bo nie potzrebujemy gosca z 35 rokiem na karku ,ktory juz mial swoje szanse na walce o puchary z Wisla i skorzystal tyle ile umial.
Jest panika ze Wasyl do nas nie przyjdzie a ja pisze ze bardzo dobrez.Wasyl prawdopodobnie bo tego ie wiemy,krzyknal sobie zarobki w kwocie 500 tys Euro wiec bylby najlepiej oplacanym zawodnikiem w historii ligi, a ja sie pytam czy faktycznie bylby najlepszy

Jest panika bo jest cisza i bardzo dobrze.
Jest panika bo gazety pisza o wielu zawodnikach a nikt z nich nie przychodzi -a ja jestem pewien ze 80% tych zawodnikow to czysty wymysl dziennikarski zeby zapelnic kartke w gazecie.

Beda transfery to i bedzie walka o LM.
Nie bedzie transferow to nie bedzie walki o LM.

Cupial chyba nie jest na tyle glupi ze po pol roku wywalac bardzo dobrego specjaliste jakim jest Valcx bo ma takie widzimisie .
A co do pana Reszczynskiego odkad objal swoje stanowisko to kazdy zaczla pisac ze on jest wszystkiemu wienien- a ja sie pytam a Wisła to jego klub

Przestanmy siac panike bo ja wracam do domu i czytam srednio 5 do 6 nowych stron o upadku Wisły.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 07.06.2011, 17:00
HEDu napisał(a):Wyświetl post
potrzeba nam zawodnikow z charakterem, nie lalusia Zurawskiego a wlascie Wasyla. co teraz? dorobek Andre Alvesa jest imponujący, więc jego w pierwszej kolejnosci powinnismy sciągnąć. potem łatać obrone...
Pewnie, bo to w ataku nie ma kto grać, a nie na lewej obronie.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 07.06.2011, 17:08
Czy ktoś może policzyć ile mniej więcej przez 11 lat Cupiał zarobił na sprzedaży zawodników?
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.06.2011, 17:16
Cytat:
Pewnie, bo to w ataku nie ma kto grać, a nie na lewej obronie.
Napastnikow mamy hmm, jednego. Gdy nie grał Genkov przegrywalismy 2 mecze z rzedu.
Lewego obronce - tez mamy jednego.
Nie zmienia faktu, ze powinnismy miec 2 nominalnych lewych obroncow i 2 nominalnych napastnikow. Przynajmniej
Odpowiedz cytując
Tom Al
Member

Od: 10.2008

Stary 07.06.2011, 17:16
Markusie, po prostu niepotrzebnie się wypowiadasz w panikarskim tonie na temat pracy Reszczyńskiego czy RN w momencie, w którym okienko transferowe nawet się nie zaczęło. Gdybyśmy kiepską kadrą słabo grali w II rundzie i mieli małe widoki na dobry sezon a okienko zbliżało się do końca - ok. Wtedy Twoje słowa byłyby na miejscu. W tej chwili nie są.

To prawda, było za co krytykować zarządzanie Wisłą w poprzednich latach. Nawet w momencie odejścia Brożków Twoje obawy miały sens. To jak te pieniądze zostaną (i czy w ogóle) reinwestowane, jakiej klasy zawodników uda się ściągnąć, jaki będzie sportowy wynik - było wielką niewiadomą. Po poprzednim okienku widać jednak pozytywne zmiany.

- nie wyprzedajemy zawodników, jak to miało miejsce w poprzednich okienkach
- są poważni kandydaci na konkretne miejsca w zespole, wybrani w porozumieniu z trenerem którego wizja zespołu i potrzebnych wzmocnień jest szanowana i brana pod uwagę przy kupnie zawodnika
- stworzone zostały profesjonalne struktury do obserwacji i oceny piłkarzy, ruchy transferowe są przemyślane i dokonywane z odpowiednim uprzedzeniem

Markusie, na dzień dzisiejszy nie ma żadnych większych przesłanek które by wskazywały na to, że SV nie może swobodnie pracować. Cupiał czy Reszczyński mogą i MAJĄ PRAWO nie chcieć w zespole zawodników z jakichś przyczyn. W ten sposób zablokowano transfer Peskovicia czy wyrzucono z drużyny Łobo, mimo że sztab widział ich w zespole. Być może Baszczu podpadł Cupiałowi czymś o czym nie wiemy (np. pogłoski o dużej roli Marcina przy zwalnianiu Petrescu). To, że "góra" zablokowała jeden czy drugi taki transfer z powodów korupcji czy np. dyscypliny w zespole nie znaczy przecież, że torpeduje pracę Stana. Wyobraźmy sobie - z grubsza - taką sytuację.

Rozmawia Stan z Reszczyńskim - you know, gadałem przelotem z byłym graczem Wisły, Baszczyńskim. Jak oglądałem mecze w Grecji chłopak się dobrze prezentował, wstępnie go sondowałem i byłbym w stanie go ściągnąć. Jak wy wspominacie tego chłopaka? - Stan, wiesz co, mieliśmy kłopot z tym facetem, były z nim problemy związane z niesubordynacją wobec sztabu szkoleniowego za Petrescu. Facet ma mocny charakter ale jego powrót to trudna sprawa, zastanówcie się czy chcecie mieć kogoś takiego w drużynie a i nie wiem czy boss wyrazi zgodę. - A ok, mam jeszcze 2 innych kandydatów to może lepiej spróbuję z nimi.

Mogło być tak? Mogło. Nie mówię że było tak miło i bezstresowo, ale od prasowych doniesień od Baszcza że góra udupiła jego transfer do kategorycznych stwierdzeń że Stan nie może swobodnie pracować droga daleka.

szprotson - od różnicy zdań do bana droga powinna być jeszcze dalsza. Chyba że forum ma być kącikiem wzajemnej adoracji myślących według jedynie słusznej linii.
Ostatnio edytowane przez Tom Al : 07.06.2011 o godz. 17:20.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.06.2011, 17:22
Z innej beczki. Czy my przypadkiem nie mieliśmy klauzuli, że jak Kuba awansuje do LM z BVB to otrzymamy 500 tys. euro?
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.06.2011, 17:25
licoo napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś może policzyć ile mniej więcej przez 11 lat Cupiał zarobił na sprzedaży zawodników?
10/11:
Głowacki 1 mln €
Brożki 2 mln €
Diaz 1,5 mln €

09/10:
Ćwielong 0.2 mln €
Cebanu 0.05 mln €

08/09:
Kokoszka 0.4 mln €
Cleber 0.3 mln €
Dudka 2.5 mln €
Kowalski 0.02 mln €

07/08:
Błaszczykowski 3.05 mln €
Chiacu 0.2 mln €
Thwaite 0.15 mln €

06/07:
Szalega 0.03 mln €
Kosowski 0.5 mln €

05/06:
Strak 0.1 mln €
Żurawski 3.1 mln €
Frankowski 1.4 mln €
Uche 1 mln €
Kosowski 1 mln €

04/05:
Szymkowiak 0.8 mln €
Jop 0.2 mln €
Gorawski 1.8 mln €
Uche 0.5 mln €

03/04:
Kuzba 0.3 mln €
Kosowski 1 mln €

02/03:
-

01/02:
Kałużny 0.4 mln €
Sarnat 0.25 mln €

Od razu powiem, że na pewno o kimś/czymś zapomniałem, ale się starałem.

Dane wg transfermarkt.de, mówcie co chcecie, wiem że nie lubicie Łącznie daje to 23 miliony 750 tysięcy euro, jesli się nie pomyliłem oczywiście.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.06.2011, 17:26
licoo napisał(a):Wyświetl post
Marcelo, Dudka, Gorawski, Żurawski, Błaszczu, Frankowski, Uche, Brożek brothers,Diaz, Szymkowiak- +/- 20 mln euro

Opierałem się głównie na wp.pl i archiwalnych newsach w internecie...
Ostatnio edytowane przez WiślakMyślenice : 07.06.2011 o godz. 17:35.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 07.06.2011, 17:27
Zapomniałes napewno o Marcelo - 3.5 Miliona Euro
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.06.2011, 17:28
kacpaw91: Chyba dotyczyło to tylko 1. sezonu.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 07.06.2011, 17:31
skeba napisał(a):Wyświetl post
Napastnikow mamy hmm, jednego. Gdy nie grał Genkov przegrywalismy 2 mecze z rzedu.
Lewego obronce - tez mamy jednego.
Nie zmienia faktu, ze powinnismy miec 2 nominalnych lewych obroncow i 2 nominalnych napastnikow. Przynajmniej
Kogo? Paljica niby?
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.06.2011, 17:33
filemon napisał(a):Wyświetl post
10/11:

Od razu powiem, że na pewno o kimś/czymś zapomniałem, ale się starałem.
Marcelo
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 07.06.2011, 17:41
Cytat:
Kogo? Paljica niby?
No właśnie. Nie mamy ANI JEDNEGO lewego obrońcy, prawemu kończy się kontrakt (który powinien de facto siedzieć na rezerwie), 2 napastnika nie ma wcale, zmiennika dla Kirma (lub też podstawowego lewoskrzydłowego, dla którego to Kirm będzie zmiennikiem) nie ma.

Po poprawie rachunków kolegi:

Cytat:
Dane wg transfermarkt.de, mówcie co chcecie, wiem że nie lubicie Łącznie daje to 27 milionów 250 tysięcy euro, jesli się nie pomyliłem oczywiście.
Więc blisko 30 milionów. Gdzieś czytałem (tutaj na forum od "znawców" lub też na konkurencyjnym), że większość z tej kasy Boguś kisi na akademię juniorską. Pewnie kolejny mit do kolekcji, lecz chciałbym usłyszeć coś więcej, może się komuś przypomni co wypisywał blisko rok temu
Ostatnio edytowane przez WiślakMyślenice : 07.06.2011 o godz. 17:44.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 07.06.2011, 17:44
jova napisał(a):Wyświetl post
"Warunki, które zaproponował mi dyrektor sportowy Białej Gwiazdy, były przez mnie zaakceptowane, choć były to dużo mniejsze pieniądze niż te, które zarabiałem w Grecji. Dyrektor powiedział mi, że trener jest na tak. Ale decyzja została zablokowana już na górze, najprawdopodobniej przez zarząd. Było kilku przeciwników."
Aby sprawiedliwości stało się za dość za oficjalną stroną Wisły Kraków

ZARZĄD WISŁY KRAKÓW SA:
Prezes Zarządu: Bogdan Basałaj
Członek Zarządu ds. finansowo-organizacyjnych: Ireneusz Reszczyński
Członek Zarządu ds. marketingu i promocji: Michał Kobylarczyk
Prokurent: Monika Zawisza
Dyrektor sportowy: Stan Valckx
Zastępca dyrektora sportowego: Jakub Jarosz
Menadżer ds. sponsoringu: Rafał Smalcerz
Menadżer ds. promocji: Joanna Krupska
Menadżer koordynujący: Ewa Rosek
Dyrektor ds. bezpieczeństwa: Kazimierz Antkowiak
Rzecznik prasowy: Adrian Ochalik

Rada Nadzorcza jest wymieniona jako osobny organ.

tupet napisał(a):Wyświetl post
A wystarczyło by w kwietniu zapytać Wasyla ile byś chciał 500 tyś e tyle nie mamy nara miłego dnia i po temacie niem smrodu w czerwcu
Skąd w ogóle pewność, że był/jest w orbicie zainteresowań Wisły? Fakt, PS czy inny brukowiec tak napisali i przyjmowane jest to jako prawda objawiona?
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 07.06.2011 o godz. 17:48.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Tom Al
Member

Stary 07.06.2011, 17:45
Dodać by jeszcze środkowego lub defensywnego pomocnika bo Jirsak i Sivakov grają cienko a w przypadku gry na dwóch defensywnych zmiennik też jest potrzebny. No chyba, że zostaje z nami Sivakov ale o nim żadnych wieśic nie ma a chłopak myślami był raczej we Włoszech niż na boiskach ekstraklasy. Może spodobała mu się impreza na rynku i stwierdził wreszcie że zacznie grać na poważnie a nie na takiej flegmie jak do tej pory....
Odpowiedz cytując
krakus
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 07.06.2011, 17:46
Kurde ludzie jak wy proponujecie do Wisły Nolla, to ja Wam naprawdę powodzenia życzę w tej LM. Przecież to już niemalże 33 letni zawodnik, który w piłce nic nie osiągnął, jest już wiekowy, a w przeszłości grał w jakiś drugoligowych zespołach. Techniki ten Pan też niestety nie ma, więc już wolałbym Dragana niż jego. To samo Sivakow. Ok, poznał już trochę naszą ligę, ma tam niby nie najgorsze CV, ale skoro on sam nie jest pozytywnie nastawiony do swojego pozostania w Wiśle i jeszcze będzie trzeba za takiego, bądź co bądź, drewniaka zapłacić trochę Euro, to też podziękuję. Takie uzupełnienia składu to lepiej brać z MESY. W dodatku Plizdze z Zagłębia kończy się teraz kontrakt. Nie wolelibyście jego od Sivakowa?
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 07.06.2011, 17:47
Cytat:
Dodać by jeszcze środkowego lub defensywnego pomocnika bo Jirsak i Sivakov grają cienko a w przypadku gry na dwóch defensywnych zmiennik też jest potrzebny. No chyba, że zostaje z nami Sivakov ale o nim żadnych wieśic nie ma a chłopak myślami był raczej we Włoszech niż na boiskach ekstraklasy. Może spodobała mu się impreza na rynku i stwierdził wreszcie że zacznie grać na poważnie a nie na takiej flegmie jak do tej pory....
Hmm... pisałem o 3,4 wzmocnieniach, a nie o 5,6 uzupełnieniach składu. Co za dużo to niezdrowo.

Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.06.2011, 17:51
. .
Jak dla mnie to co zacytowalem to jest wartosc merytoryczna Twoich ostatnich wypowiedzi. Przestan siac panike i pesymizm.

Wycieczki pod nicka dosc slabe zagranie.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Tom Al
Member

Stary 07.06.2011, 18:14
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Hmm... pisałem o 3,4 wzmocnieniach, a nie o 5,6 uzupełnieniach składu. Co za dużo to niezdrowo.
No jak dla mnie docelowo potrzeba właśnie 6 zawodników

2 - boczni obrońcy (Trifonow? 2?)

skrzydło - Iliev? napastnik ?

stoper -

środkowy lub defensywny pomocnik (zależnie od taktyki w jakiej chce grać Maaskant).

Zauważ że napastnika do 1 składu też nie potrzebujemy, tylko zmiennika (inna sprawa że nie możemy sobie pozwolić na zawodnika dużo gorszego od Genkova bo się robi lipa), podobnie można powiedzieć o stoperze, na skrzydłach szału nie ma ale dajemy radę a jak ktoś wypadnie jest Melex etc. Na środku pomocy de facto mamy lukę, mimo iż zawodników całkiem sporo. Niestety według mnie Jirsak, Garguła i Siwakow są do odstrzału - żaden nie był w stanie zagrać choćby dwóch dobrych meczy pod rząd, a Garguła w ogóle się do składu nie łapał.

Oczywiście nie liczę na 6 wzmocnień ale mam nadzieję na 5- 6 transferów z których 3 wypali - podobnie jak to było w tej rundzie. niekoniecznie muszą to być sumy typu 1mln euro, Stan pokazał że zna się na wyszukiwaniu solidnych zawodników za umiarkowane pieniądze. z 5-6 zawodników połowa powinna się przyjąć, o reszcie pomyślimy jak będziemy myśleć jak będziemy czekać zimą na rywala w rundach pucharowych LM
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.06.2011, 18:17
Nie nie nie, napisałeś że mielibyśmy mistrzostwo co roku i faze grupową LE. A to dwie różne rzeczy. Nie przekręcaj swojej wypowiedzi.

Jak trafił za milion euro to zwracam honor. Wydawało mi, że troche brakło do tej kwoty. Tak dla czystego sumienia, masz jakieś źródło czy opierasz się na swojej pamięci bo mnie to zaintrygowało.

Prosze bardzo:

http://www.gornikzabrze.pl/pl-news,n...sfer_ratunkowy

Kamil Kosowski za 1,8 mln marek do Wisły Kraków (1999).

Czyli to 920 tysięcy euro. Dobrze mi się wydawało, że nie przekroczono granicy 1 mln euro, KIBICU?
http://www.transfermarkt.de/en/wisla...erein_422.html

Kamil Kosowski Midfield, Fullback 21 Years
30.08.1977 Górnik Zabrze 1.000.000 €
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Stary 07.06.2011, 18:30
Nie jestem nieomylny.
Problem w tym, że Ty ostatnio mylisz się zbyt często i takie deklaracje jak powyższa przychodzą Ci stanowczo zbyt ciężko. Zauważyłem, że Wolfy zaczął pisać ostatnio bardziej do rzeczy, natomiast Ty uderzasz cały czas w tą samą, pesymistyczną nutę. AgresywnyChomik ma rację, zachowujesz się tak, jakbyś za wszelką cenę chciał żeby jednak Twoje było na wierzchu.

Piszesz najpierw o wetowaniu wartoświoaych pomysłów Valckxa przez Cupiała, następnie nie jesteś w stanie podać żadnego przykładu, w którym tak się stało, co dowodzi, że są to tylko Twoje przypuszczenia. Jeżeli zatem nie masz żadnych źródeł z wewnątrz klubu, to nie powinieneś zabierać głosu w sprawie "wetowania przez Cupiała" lub "blokowania przez Radę Nadzorczą". Pleciesz bzdury, nie wiesz nic, licytujesz się z innymi użytkownikami - generalnie mógłbyś sobie już dać spokój, bo o ile jeszcze ktoś do niedawna mógł Cię cenić za przyzwoite analizy, to już czytając te bzdury chyba stracił resztki nadziei na Twój zdrowy rozsądek. Także oszczędź nam i sobie, a oceniaj dopiero po efektach.

PS. Widzę, że "blokowanie przez radę nadzorczą" wzięło się z przypadku Baszczyńskiego. Ja akurat się nie dziwię, że ten transfer został zablokowany i nie sądzę by zablokowanie tego konkretnego transferu świadczyło o tym, ze RN torpeduje wartościowe pomysły Valckxa. Baszczu zapewne bardzo chciał wrócić do Wisły, ale my potrzebujemy po prostu innego zawodnika. Przy transferach nie można kierować się sentymentem.
Ostatnio edytowane przez Sopranos : 07.06.2011 o godz. 18:38.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Stary 07.06.2011, 18:44
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Na jego korzyść przemawia również fakt że jest Polakiem
Np. dla mnie przemawia to na niekorzyść.

WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post

Więc blisko 30 milionów. Gdzieś czytałem (tutaj na forum od "znawców" lub też na konkurencyjnym), że większość z tej kasy Boguś kisi na akademię juniorską. Pewnie kolejny mit do kolekcji, lecz chciałbym usłyszeć coś więcej, może się komuś przypomni co wypisywał blisko rok temu
Pamiętaj, że część z tych pieniędzy poszła na innych zawodników, a jeszcze inna na łatanie dziury po kolejnych brakach awansu, a jeszcze inna część ma sezon poza Reymonta.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 07.06.2011 o godz. 18:47.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.06.2011, 18:46
Sopranos napisał(a):Wyświetl post
Zauważyłem, że Wolfy zaczął pisać ostatnio bardziej do rzeczy, natomiast Ty uderzasz cały czas w tą samą, pesymistyczną nutę.
Się zaczęło.
Miałem rację, że z roz.......oną obroną mistrzostwo będzie cudem. Gdyby nie frajerstwo pozostałych faworytów nie byłoby nawet pucharów.
Miałem rację, że jeden napastnik to proszenie się o kłopoty. Jak Genkov złapał kontuzję to pamiętamy jak było, prawda?
Nadal mamy roz.......oną obronę, co więcej nie wiadomo nawet czy zostanie nasz jedyny prawy obrońca (słaby) i najlepszy stoper (przeciętniak). Nadal mamy jednego jedynego napastnika.

Ale jak widać jesteś - jak zwykle - odporny na fakty. Do tego próbujesz mnie mieszać do swoich mętnych wywodów.

Ty uważasz że Baszczyńskiego nie potrzebujemy, trener i DS uważają inaczej. Szczerze mówiąc średnio obchodzi mnie zdanie kolesia, dla którego Pazdan to jest wzmocnienie i dobrą inwestycja. To Holendrzy odpowiadają za wyniki, więc jeżeli RN blokuje ich decyzje to trzeba to ocenić negatywnie. Bo widzisz, realia są takie, że na chwilę obecną mamy zero prawych obrońców, zero lewych obrońców, trzech stoperów (Bunoza po kontuzji, Jaliens i Kowalski) i jednego napastnika. Wypisz - wymaluj sytuacja sprzed roku. Skoro Vaalcx był zainteresowany Baszczyńskim, to pewnie nie miał na oku nikogo lepszego. Z prozaicznej przyczyny - BRAK PIENIĘDZY, brak chętnych. Gdyby było inaczej, to po co by się nim interesował?

Ale OK - sopranos jest lepiej zorientowany od Valcxxa, on wie że Baszczyński nam niepotrzebny.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.06.2011 o godz. 19:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 07.06.2011, 18:50
Tom Al napisał(a):Wyświetl post
No jak dla mnie docelowo potrzeba właśnie 6 zawodników

2 - boczni obrońcy (Trifonow? 2?)

skrzydło - Iliev? napastnik ?

stoper -

środkowy lub defensywny pomocnik (zależnie od taktyki w jakiej chce grać Maaskant).

Nie ma co ukrywać że wzmocnień potrzebujemy sporo i to musi kosztować ale czy możemy teraz sobie pozwolić na większe wydatki kiedy stadion prawdopodobnie nie będzie dostępny dla nas w europejskich pucharach czyli wtedy kiedy zarabia się najwięcej ? Czy warto popadać w długi ? Nasz klub ma być solidny i nie może być takiej sytuacji że w przypadku odpadnięcia z pucharów robi się dziura w budżecie i połowa ludzi jest wyje... . Nie może już nigdy być takiej sytuacji że do budżetu są wliczane pieniądze których jeszcze nie mamy!!! Pamiętajcie że nie budujemy drużyny tylko na najbliższe eliminacje do LM ale na przyszłość i w tym musi być przede wszystkim stabilność finansowa . Nie ma miejsca tutaj na jakieś ryzyko że ,np. potrzebujemy zawodnika tego i tego ale nie mamy pieniędzy - ale jeśli awansujemy do LM to się zwróci wszystko - z takim myśleniem już nie jeden klub zbankrutował i to jest niewłaściwe rozwiązanie .
Wracając do transferów to z większością twoich propozycji się zgadzam ,oczywiście zakładam że uda się wykupić Chaveza i Cikosa.Ponadto z pewnością potrzebujemy wysuniętego napastnika , środkowego pomocnika , lewego obrońcy , obrońcy mogącego grać i na prawej obronie , i w środku oraz dwóch skrzydłowych ( ale jeśli przyjdzie jeden to też nie ma co narzekać ) i uważam że to powinno wystarczyć pod warunkiem że Ci piłkarze będą prezentować odpowiedni poziom.
Jeszcze tylko słówko na temat Wasilewskiego - głupotą byłoby dawanie mu kontraktu 500 tyś . euro i chyba nie muszę tego argumentować a pisanie czy nas na to stać czy nie jest bez sensu , nawet jeśli stać to nikt rozsądny mu takiej kasy nie da ponieważ zaraz wszyscy będą chcieli takie kontrakty a trzeba wziąć pod uwagę że my nie mamy w kadrze jednego piłkarza a 20 którzy mają kontrakty po 200 tyś , 300 tyś euro i jak będziemy rozdawać pensje po 500 tysi na lewo i prawo to z pewnością nie będzie nas na to stać ( może kiedyś w niedalekiej przyszłości tak - oby ale jeszcze nie teraz) . A jak już mielibyśmy dawać komuś taki kontrakt to bramkostrzelnemu napastnikowi a nie bocznemu obrońcy choć na to też nie ma co liczyć . Ja osobiście jestem nieco zawiedziony postawą Wasyla , on ma duże szanse na występ na euro tylko musi regularnie grać i wpaść w oko Smudzie a gdzie byłoby mu łatwiej to osiągnąć niż w Wiśle ? Jakby obniżył swoje wymagania do ,np. 300 tyś euro plus premie to by nie zbiedniał ( już się dorobił przez całą swoją swoją karierę) a o miejsce w 11 Wisły byłby raczej spokojny i o miejsce w kadrze na Euro wg mnie podobnie ale jednak woli większą kasę... typowe dla Polskich piłkarzy !
Ostatnio edytowane przez fanfan : 07.06.2011 o godz. 18:54.
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Stary 07.06.2011, 18:51
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Skoro Vaalcx był zainteresowany Baszczyńskim, to pewnie nie miał na oku nikogo lepszego. Z prozaicznej przyczyny - BRAK PIENIĘDZY, brak chętnych. Gdyby było inaczej, to po co by się nim interesował?[/B]
Np. dlatego, że ktoś mu powiedział, że dobrze by było więcej Polaków w składzie, bo się leśne ludki burzą?
A że nie możemy szaleć jak Polonia W. (i sam Stan o tym mówił), to trudno znaleźć Polaka, który będzie tani i jeszcze będzie wzmocnieniem składu. No więc znalazł, tyle że ktoś miał jakieś ale (imho bardzo słuszne).

Stan sam powiedział, że ma kilku potencjalnych kandydatów na każdą pozycję.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów