The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.06.2011, 13:28
Wisły. Wobec odejścia Macieja Żurawskiego i Andresa Riosa, krakowski klub usilnie poszukuje wzmocnień na tej pozycji. Jak dotąd porozumiał się z Ivicą Ilievem z Partizana.

RIOS ODSZEDL ja pier... :(
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.06.2011, 13:30
joshi napisał(a):Wyświetl post
kilku zawodników wraca z wypożyczenia w tym Mączyński, który pokazał się z bardzo dobrej strony w Łodzi. Środek pola mamy mocno obsadzony i nie sądzę aby potrzebny był nam Jeż. Gruntownego wzmocnienia wymaga obrona, to jest podstawa na to okienko transferowe.
I atak, co pokazał mecz ze Śląskiem i Górnikiem.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.06.2011, 13:32
sportnh napisał(a):Wyświetl post
Wisły. Wobec odejścia Macieja Żurawskiego i Andresa Riosa, krakowski klub usilnie poszukuje wzmocnień na tej pozycji. Jak dotąd porozumiał się z Ivicą Ilievem z Partizana.

RIOS ODSZEDL ja pier... :(
dzięki Ci Boże
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.06.2011, 13:32
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem jest większa szansa, że taki gracz okaże się nagle dobry niż w przypadku starszych zawodników. Oczywiście można wynegocjować odpowiednią klauzulę.
ale cieżko jest znalezc frajera który odda dobrego piłkarza na wypozyczenie,a na dodatek ustali pierwokup.
Wypozyczani sa zawodnicy ktorzy z reguły potrzebuja ogrania, potem jesli maja odpowiednie umiejetnosci to wracaja do klubu i zaczynaja walczyc o pozycje albo sa zbyt slabi wracaja i maja wolną ręke w poszukiwaniu klubu.
Masz przykład Janoty, miał byc taki dobry był w Feye a potem jedno wypozyczenie,drugie i juz był blisko Lechii która jednak zrezygnowała z niego...bo był słaby.
Albo Rios, dobitniejszy przykład. Gdyby był piłkarzem Wisły mysle ze miałby wiecej minut.
Owszem czasem moze sie tez udac coś, ale to jest bardzo rzadkie czasem.

Spokojnie,perspektywiczni piłkarze będa...za jakies 25 lat jak będzie baza i szkółka na odpowiednim poziomie.

no chyba ze Stan wykombinuje wypozyczenie za DARMO i klub macierzysty pokryje cały kontrakt.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
hejR22
Member

Od: 01.2011

Stary 06.06.2011, 13:36
yeahhh i cale szczescie ze odszedl ten niby talent wielbiony przez kiicow! przecierz Rios nic zero nic nie pokazal!!! ja nie wiem co ludzie w nim widzieli;/ brac tego brazylijczyka;d jeszcze obroncow i LM pewna
Odpowiedz cytując
|el0|ManoeL
Member

Od: 05.2011

Stary 06.06.2011, 13:42
a mi sie wydaje ze jesli stasiek jest do alvesa przekonany to ta 1 banke Bogus sypnie tylko gorzej z jego klubem bo podobno chca 2 banki a to juz jak na nasze realia troche duzo;p
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.06.2011, 13:56
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
[*] ...

a oficjalna milczy ehhh
Jestem lekko nie w temacie.
Czym zasłużył sobie Andres Rios, by za niego wydać milion euro?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.06.2011, 14:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A skąd Holendrzy mieli wiedzieć, że koleś jest zamieszany w korupcję? Nie mieszaj zupełnie różnych sytuacji.
Podobnie nie wiedzą, że Baszczyński:
- nie dał nic tej drużynie w jej próbach dostania się do LM
- był jednym z prowodyrów zwalniania bardzo dobrego trenera

Dlatego dobrze, ze ktoś z zarzadu (znając tę sytuację) sprzeciwił sie powrotowi baszcza.
Sytuacje są więc zupełnie podobne (wiedza pozasportowa członków zarzadu, ktorej nie maja Holendrzy)
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.06.2011, 14:03
murray napisał(a):Wyświetl post
Jestem lekko nie w temacie.
Czym zasłużył sobie Andres Rios, by za niego wydać milion euro?
Kolega po prostu napisał , że Rios odszedł więc stosowny to jego wypowiedzi dodałem komentarz .Natomiast fakt powrotu Riosa do Argentyny osobiście nie zasmucił mnie . Po prostu piłkarz za słaby .Albo inaczej - przy jego technice a przy tym braku szybkości , dynamiki idealnie nadaje się do piłki plażowej ewentualnie do futsalowców.Tam sobie może robić kółeczka , zastawiać się i pakować piłkę z przewrotek do woli .
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 06.06.2011, 14:09
|el0|ManoeL napisał(a):Wyświetl post
a mi sie wydaje ze jesli stasiek jest do alvesa przekonany to ta 1 banke Bogus sypnie tylko gorzej z jego klubem bo podobno chca 2 banki a to juz jak na nasze realia troche duzo;p

Niestety Alvaesem mocno interesuje się Hansa Rostock:

http://www.transfermarkt.de/de/hansa...54_seite1.html
A znając Niemców 2mln. Euro to dla nich pryszcz.

Szkoda , bo zawodnik na filmach prezentuje walory których nam potrzeba, przebojowość, umiejętność gry sam na sam, mocny i soczysty strzał.

http://www.youtube.com/watch?v=u7_Jh...utu.be#t=0m24s
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.06.2011, 14:11
Ten Iliev to na zdjeciach z tej serbskiej "gali pilkarskiej" wyglada jak Jude Law

Jesli chodzi o niego to fillmiki przejrzalem, dalekoidacych wniskow nie ma co wyciagac ale widac ze charakter chyba ma.To wazne ,napastnik musi byc z zębem.
W Serbii pewnie zaczal ciepiec na "syndrom wypalenia"i potrzebowal zmiany srodowowiska.Zachowanie normalne,nieiwem dlaczego niektorzy tak sie tym przejmuja.

Jesli przychodzi za free,to jest nadal kasa na inne wzmocnia,lewa obrona,pomoc,i moze jeszcze napastnik?
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 06.06.2011, 14:13
Lysy napisał(a):Wyświetl post

Szkoda , bo zawodnik na filmach prezentuje walory których nam potrzeba, przebojowość, umiejętność gry sam na sam, mocny i soczysty strzał.

http://www.transfermarkt.de/de/fc-ha...verein_30.html

III liga da za Alvesa 2mln
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 06.06.2011, 14:15
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post

Kase może i by dali. Ale król strzelców ligi poszedłby do 3 ligi ?
Raczej nie.
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.06.2011, 14:18
Co do Alvesa, to nie wydaje mi się, żeby Wisła wyłożyła 1 mln euro za tego zawodnika. Przy większych kwotach to już w ogóle nierealne. To duże pieniądze, a u nas przecież ma dojść kilku graczy. Nie wszyscy przyjdą za darmo jak Iliev. A obronę musimy wzmocnić za wszelką cenę.

Co do Ilieva- dla mnie bardzo dobre posunięcie, kolejny wszechstronny zawodnik, doświadczony, no i z paroma występami w LM.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 06.06.2011, 14:21
FraMat napisał(a):Wyświetl post
1)
To zawodnik defensywny, ze swojej roli wywiązywał się należycie. W przeciwieństwie do Majdana czy też Zieńczuka nie popełnił błędów które kosztowały nas brak awansu.

2)
Jakieś dowody na to, że przyczynił się do zwolnienia "bardzo dobrego trenera" ? Jak na tamten czas to był co najwyżej "młody zdolny trener" bez większego doświadczenia trenerskiego. A taktyka "dzida i do przodu" to chyba najlepsze określenie tego co wtedy graliśmy.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.06.2011, 14:22
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post

Awansowali do drugiej Bundesligii znawco, a w 3 lidze mieli średnią frekwencję na poziomie 26k. Także z kasą problemu mieć nie będą.

FraMat napisał(a):
a propos Ilieva: na skrótach wygląda jak silny, szybki i zdrowy drwal. Technika użytkowa w wersji podstawowej, nadrabia siła i szybkością i chyba niewielką podatnością na kontuzje...
http://www.youtube.com/watch?v=SLe1dP7mLh0

Faktycznie. Trzeba Ci przyznać rację. W wersji podstawowej. W Polsce takich zawodników wszak na pęczki jest, a my sprowadzamy drugiego Rasialdo z Serbii. No i oczywiście Cupiał sprzedaje Wisłę.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.06.2011, 14:22
Zauważyliście że gdyby Iliev nie wygadał się do mediów to w Polsce nikt nie wymieniałby go w kontekście gry w Wiśle? Pozwala mi to wierzyć że wkrótce poznamy nowe nazwiska, których kompletnie nikt się nie spodziewał
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 06.06.2011, 14:23
Tyle że oni już awansowali do II ligi. To tak żeby uszczegółowić temat.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 06.06.2011, 14:28
Lysy napisał(a):Wyświetl post

Bez przesady Hansa tak sobie 2 baniek eurasiów nie rzuci za gościa. Tylko co z tego, skoro my też raczej nie wysupłamy na ten cel nawet miliona euro.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 06.06.2011, 14:35
fialo napisał(a):Wyświetl post
Awansowali do drugiej Bundesligii znawco, a w 3 lidze mieli średnią frekwencję na poziomie 26k. Także z kasą problemu mieć nie będą.
znawco, co jak co ale niemieckie ligi są prowadzone bardzo dokładnie na tf:

widać te biliony na transfery

co do Ilieva:

http://www.youtube.com/watch?v=4ILKz...eature=related

na naszą ligę turbokozak
Odpowiedz cytując
hydrocannabinol
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 06.06.2011, 14:54
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

widzę że sie obudzili...
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.06.2011, 15:04
Może ci piłkarze rzeczywiście są w kręgu zainteresowań. Martwi mnie jednak to, że Wisła nie szuka zmiennika Genkova, a przecież to ważny zawodnik - z tego co wynika oczywiście z doniesień prasowych.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.06.2011, 15:05
fialo napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=SLe1dP7mLh0

Faktycznie. Trzeba Ci przyznać rację. W wersji podstawowej. W Polsce takich zawodników wszak na pęczki jest, a my sprowadzamy drugiego Rasialdo z Serbii. No i oczywiście Cupiał sprzedaje Wisłę.
Mylisz się. Po pierwsze, nie krytykuję sprowadzenia Ilieva, ani samego Ilieva. Ani polityki transferowej.
Obszczekujesz nie to drzewo.
W Polsce takich zawodników jak Iliev brak. Pilkarzy silnych, szybkich, przebojowych, nie bojących się ryzyka i starć z rywalem, walczących na kazdym centymetrze (taki drugi Małecki a Małeckich - silnych, szybkich, upartych i ambitnych jest niewielu w Polsce - może jeden?). Cóż z tego, że nie bedacych wirtuozami futbolu?.
Nigdzie nie napisałem, że Iliev jest drewnem. Ale nie jest też nawet cieniem Zidana.
Na nasze potrzeby powinno wystarczyć. Ambitny, silny, doświadczony, z charakterem.
Co do techniki: przyjrzałem się jego dośrodkowaniam wykonywanym po fantastycznych skądinąd rajdach. Nie jest kepszy w tym elemencie od Małeckiego. Będziecie wyklinać na jego wrzutki. Ja nie bedę, bo już jestem na to przygotowany
Ostatnio edytowane przez FraMat : 06.06.2011 o godz. 15:07.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.06.2011, 15:13
Podzielam zdanie FraMata. Sam jestem sceptycznie nastawiony na tego zawodnika. Nie pokazuje nic nowego, ciekawszego, tylko kilka lat starszą wersję Dragana Paljicia. Szybki, przebojowy, a co ma po za tym? Dryblować to on nie umie, bo wkręcał rywali gdyż ich genealogia to Dąb i Sosna. Wolałbym kogoś bardziej uniwersalnego i lepszego. Ilieva sprowadzamy bo co? Bo ma 32lata, czy to, że mu się kontrakt skończył? Jestem zdecydowanie na nie z tym transferem i wole przeciętnego Kirma niż słabego Ilieva.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 06.06.2011, 15:26
Co do techniki: przyjrzałem się jego dośrodkowaniam wykonywanym po fantastycznych skądinąd rajdach. Nie jest kepszy w tym elemencie od Małeckiego. Będziecie wyklinać na jego wrzutki. Ja nie bedę, bo już jestem na to przygotowany
Mialem Ciebie za powaznego czlowieka...
Gdzie sie przyjrzales? na Youtube? Metacafe? Czy moze ogladales go kilkukrotnie na przestrzeni ostatnich 3 miesiecy w meczach Partizana tak jak nasz sztab?
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.06.2011, 15:27
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
. Nie pokazuje nic nowego, ciekawszego, tylko kilka lat starszą wersję Dragana Paljicia. Szybki, przebojowy, a co ma po za tym? Dryblować to on nie umie, bo wkręcał rywali gdyż ich genealogia to Dąb i Sosna. Wolałbym kogoś bardziej uniwersalnego i lepszego. .
Mozesz rozjaśnic bo nie kumam ? Oczywiscie później musisz mi wytłumaczyć skąd dane informacje sprawdzone posiadasz.
I sprecyzuj "bardziej uniwersalnego" czyli Iliev ktory moze grac na prawy i lewym boku oraz na szpicy jest nieuniwersalny. No cóż,cięzko będzie znaleźć za darmo dobrego technika który moze z powodzeniem grac na obronie,defensywnym,skrzydłach, ataku i od biedy na bramce.

E: uprzedze niektórych : oglądałem kilka meczy w tym ostatnie w barwach Grobarje,na yt mozna znaleźć.(całe nie urywki)

e2: leszek ublizasz mi, widac ze nie czytasz wszystkich postów
Ostatnio edytowane przez szprotson : 06.06.2011 o godz. 15:39.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.06.2011, 15:28
1) Błaszczykowski, Brożek i Marcelo tez. Chujowi piłkarze.
2) Trenera zwolnił ten sam co zawsze - Cupiał.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 06.06.2011, 15:29
@stal(...) - słabego? Możesz jakkolwiek racjonalnie poprzeć swoją tezę? Czy tylko tak sobie piszesz na podstawie youtuba? Skoro do nas przychodzi i grał w swoim klubie, to znaczy że był obserwowany i kilku osobom (czyt. skautom, dyr. sportowemu i trenerowi) przypadły do gustu jego umiejętności, więc tak budowane opinie zostaw dla siebie. A to, czy jest dobry, czy słaby powinno okazać się pod koniec grudnia, gdyż po jednej rundzie można już spokojnie oceniać zawodnika.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.06.2011, 15:34
Nigdzie nie napisałem, że Iliev jest drewnem. Ale nie jest też nawet cieniem Zidana.
Iliev nie jest cieniem Zidana ani nawet Ruuda van Nistelrooya Ale to dobry grajek, który powinien być wzmocnieniem dla naszej drużyny i na dodatek był za darmo. Jeśli nie będzie wyraźnie lepszy od Kirma to też dobrze dla rywalizacji o miejsce w składzie. A jak będzie naprawdę niech zweryfikuje boisko. Rok temu wziąłbym taki transfer z pocałowaniem ręki

Wystawiliśmy kogoś na listę transferową? Kowalski, Garguła, Boguski (wyp.) i Jovanić powinni się na niej znaleźć.
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 06.06.2011, 15:35
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
Podzielam zdanie FraMata. Sam jestem sceptycznie nastawiony na tego zawodnika. Nie pokazuje nic nowego, ciekawszego, tylko kilka lat starszą wersję Dragana Paljicia. Szybki, przebojowy, a co ma po za tym? Dryblować to on nie umie, bo wkręcał rywali gdyż ich genealogia to Dąb i Sosna. Wolałbym kogoś bardziej uniwersalnego i lepszego. Ilieva sprowadzamy bo co? Bo ma 32lata, czy to, że mu się kontrakt skończył? Jestem zdecydowanie na nie z tym transferem i wole przeciętnego Kirma niż słabego Ilieva.
W ilu meczach go widziałeś? Śledzisz dokładnie mecze Partizana, a może Maccabi Hajfa w zeszłym sezonie wszystkie mecze na sopcascie oglądałes? Może w czasie gdy grał w Cottbus byłeś ultrasem tego klubu i widziałeś każdy mecz z bliska? Bo jeśli nie, to raczej to głupio wygląda - wypowiadać się na temat zawodnika, którego się nie widziało. A dla porównania - skauci Wisły, Staszek, Maaskant, a pewnie i sam Basałaj - oglądali tego piłkarza regularnie.

Ogarnijcie się ludzie, chłopak grał w konkretnych klubach, jest królem strzelców ligi serbskiej, a tutaj narzekania, choć NIKT poza Szprotsonem go nie widział w ani jednym meczu. Jakby Szprot powiedział, że zawodnik słaby, to bym się może i przejął, ale opinie ludzi wypowiadających się na podstawie youtube'a to prawie jak opinie ludzi którym np Iliev słabo grał w Football Managerze, i dlatego wg nich słaby.
Powód: Czytam, czytam:)
Ostatnio edytowane przez leszekm_ : 06.06.2011 o godz. 16:00.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów