|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Transfery Polonii robia wrazenie, a mamy dopiero poczatek czerwca
. Podobno Wojciechowski chce wymienic polowe skladu, wiec pewnie jeszcze 5-6 transferow dokona...kiedy to cale towarzystwo sie zgra? Niewiadomo |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Statysyka statystyka ale gośc gasnie w 3/4 meczów Liczy sie wynik drużyny a ten jak na poniesione nakłady był katastrofalny Bonin ma 28 lat jest tak jak napisałeś średniakiem a pewnie dostanie z 1 mln zł za rok gry(?) A Sikorski ma 24 lata, to nie jest zawodnik z potencjałem do rozwoju, owszem tez mi sie podoba jego zaangazowanie, ambicja czy determinacja, ale umowmy sie piłkarsko to szału nie robi Nie na tyle, żeby wydawać na niego z 600 tys E Moim zdaniem jedynym super transferem Polonii to był Mierzejewski ale o tym zeby go brać z Płocka to pisało sporo ludzi również u nas na forum oraz Sobiech, z tym ze to juz jak na nasza lige to były spore nakłądy ale niech bedzie reszta to jest własnie stado przeplaconych kopaczy z ekstraklasy czyli to z czego wiekszosc klubów już na szczescie "wyrosła"
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 06.06.2011 o godz. 12:47.
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
||
Wskaż mi drugiego takiego zawodnika w naszej lidze, z podobnym dorobkiem, w podobnym wieku. Kontuzji Sadloka nie biorę pod uwagę w tych rachunkach, bo jest to sytuacja losowa mimo wszystko. Wszędzie na świecie jest tak, że wiek ma kolosalne znaczenie dla . I tak weźmy np. nowy nabytek Wisły, gdyby Ivica Iliev miał teraz załóżmy 23 lata i za sobą podobny sezon w LM i Serbii, w życiu nie przyszedłby do Krakowa, a zakładając, że miałby ważny konktakt, jego cena grubo przekraczałaby 3 mln. euro. W takiej Chorwacji Sadlok z Sobiechem byliby warci już po kilka milionów euro, sęk w tym, że Chorwaci wychowują niewątpliwie lepszych piłkarsko zawodników. Więc cena 1 mln. euro za Sobiecha jest odpowiednia, biorąc pod uwagę, że jego chorwacki odpowiednik (pod względem osiągów i potencjału w skali kraju) kosztowałby gdzieś od 4,5 do 6 mln euro, a odpowiednik Sadloka miałby cenę wywoławczą co najmniej 2,5 mln euro.
Zgoda, fakty są nieubłagane. W mojej opinii jednak problemem nie była jakość zawodników, ale brak stabilności (czterech trenerów różnych podczas jednego sezonu!) i kiepscy szkoleniowcy, w szczególności Bakero i Janas. Końcówka sezonu w ich wykonaniu pokazuje, że z bardzo solidnym Zielińskim przy sterach mogą osiągać zdecydowanie lepsze wyniki, a kadrę z pewnością będą mieć silniejszą, niż mieli. Ale nie zamierzam się specjalnie z tymi swoimi argumentami tutaj na siłę przebijać, bo dopiero następny sezon wszystko wyjaśni.
Chce mieć Józek szeroką kadrę, to buli setki tysięcy euro, ale tak jak mówię, to jest problem jego portfela. Zresztą ich pomysł z kontraktami motywacyjnymi jest całkiem niezły. Są przepłaceni, owszem, ale w dalszym ciągu są to zawodnicy naprawdę bardzo dobrej klasy jak na naszą ligę.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 06.06.2011 o godz. 13:16.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
I zresztą to tylko potwierdza Twoje słowa - teraz odchodzi "za grube miliony" do Włoch ![]() Ja mam wrażenie, że wśród kibiców jest jakieś takie pokutujące wrażenie, że jak piłkarz rozwija się tylko do momentu trafienia do ekstraklasy, a zupełnie w oderwaniu od wieku. Jak chłopak gra w MESA do 21 roku życia, to mając niezłe wejście do ekstraklasy jest "zawodnikiem perspektywicznym, który daje świetne zadatki". Jak chłopak w tym samym wieku ma rozegranych 3 sezony w ekstraklasie, to jest już "zatrzymanym w rozwoju drewnem" i podlega tym samym ocenom, co piłkarze 28 letni. A przecież w przypadku piłkarzy w takim wieku wiele rzeczy przychodzi właśnie z czasem - w szczególności warunki fizyczne. Taki Sadlok już w tej chwili daje sobie radę jako obrońca (co w jego wieku jest fantastyczną sprawą) - a co dopiero będzie, jak nabierze masy, siły, nie mówiąc o doświadczeniu.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 06.06.2011 o godz. 13:27.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
A Wisła jest akurat takim klubem że kogo byśmy nie kupili z naszej ligi to jeżeli troche pogra zyskuje na wartości z prostego faktu grania u nas. Sobiech grając cały sezon w Wiśle czy Lechu wycaniany byłby na 2-3 mln €. Sadlok na 1,5 mln € Po prostu sama Marka Wisły podbija cene zawodników. Ale wiadomo w Wiśle od zawsze bano się inwestycji i czekano na okazjie - dlatego mimo wszystko jesteśmy tu gdzie jesteśmy i przez ostatnie 10 lat LM nie widzieliśmy ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
No Polonia się niby wzmacnia... znowu do średniego zespołu dokupuje najlepszych graczy z innych średnich zespołów. Kupiła niby 6 zawodników już, ale jak tak na nich patrze to tylko jeden może być wzmocnieniem (Jeż) bo reszta to już raczej ławka. Bonin Mierzejewskiego ze składu nie wyrzuci, Baszczyński przyszedł jako trzeci stoper, ten Macedończyk to poziom pewnie co najwyżej Bunozy czyli nie najlepszy, Sikorski i ten Słowak lepsi od Sobiecha i Smolarka nie są. Także kolejni piłkarze o poziomie takim jaki już mają.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bakero zostawił drużyne na szczycie tabeli, a o jego zwolnieniu zadecydowały czynniki pozasportowe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Pavel Sultes, a kto to w ogóle jest? Bo statystyki ma słabe...a nawet bardzo słabe jak na napastnika.
Znów Polonia skupuje piłkarzy i znów wyjdzie to samo. Bo czym różni się Rachwał od Bonina (w sensie umiejętności i potencjału, nie mówię o pozycji)? Jedynie ten Jez to na serio ciekawy zakup, pozostali piłkarze '' ale to już było''. Z Sobiechem mają teraz kwas, bo jako jedyny nie zgodził się na warunki bossa. A boss nie lubi jak się go ktoś nie słucha. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
W takich klubach jak Groclin/Polonia nie ma ciśnienia na cos więcej niż zwykłe ligowe pokopanie sobie piłeczki. To, że Wojciechowski chce, nie ma żadnego znaczenia. Garstka kibiców też nie pomoże.
A taki Przyrowski, Brzyski, Tosik to raczej do smiechu a nie grania. Zresztą reklamowane "gwiazdy" typu Sadlok czy Sobiech jakoś tak zbladły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Polonia to taki klub wiejski, które reprezentuje miasto i to na dodatek stolice. Dla mnie ta drużyna jest idealna dla takich zawodników, którzy myślą jakby dobrze zarobić, żeby się nie narobić. Wokół ich transferów znowu dużo szumu, a i tak połowa tych zawodników opuści Polonie po sezonie lub nawet wcześniej.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
To czy Wojciechowski bedzie krolem polowania transferowego zobaczymy gdy sezon 2011/2012 bedzie trwał
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 06.06.2011 o godz. 19:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
No dobra Polonia kupuje ok, ale kiedy się zgrają? w czasie sezonu?
mi to pasuje ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeśli JW da Zielińskiemu w spokoju popracowac to powinni w pierwszej 3 skończyc następny sezon.
Rok temu też sie konkretnie wzmacniali jak na nasze Polskie realia (Smolarek,Sobiech,Sadlok,gracze z Bałchatowa,Bruno,Kokoszka ) i skończyli sezon na 7 miejscu
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.06.2011 o godz. 22:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
W Dysko-Polo brakuje pilkarzom mentalosci mistrzow.Wojceichowski skleja super zawodnikow na papierze ale jako druzyna nie jest to super monolit.Jakby zainwestowali jeszcze w dobrego trenera z zachodu ktory nauczylby prawdziwej taktyki,i podejscia do zawodu to z tym skladem spokojnie by walczyli O Mistrza w nowym sezonie.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sernas w Partizanie ?
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Tra...556,1,726.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak Jeż to defensywny pomocnik, to Melikson jest prawym obrońcą. Fajnego to mają tego defensywnego pomocnika, co to co mecz gra zawodnika podwieszonego pod Sikorskim, a sezon kończy z dorobkiem 14 spotkań, 5 goli i 5 asyst...Natomiast jeśli chodzi o wygryzienie Jeża, przez Bonina to nie zawsze musi być to ich bezpośrednia zamiana, chcąc wstawić Bonina zamiast Jeża do składu można to zrobić tak, że Mierzejewski zostaje przesunięty do środka pola, a Bonin wskakuje na skrzydło...
A wiele na to wskazuje, bo w ich ostatnich pięciu spotkaniach był widać jego rękę (3 zwycięstwa, 2 remisy, w bramkach 7-0). Ale zobaczmy, sam jestem ciekaw co pokażą w następnym sezonie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Widzew zaczyna się sypać. Odchodzi trochę szrotu w postaci Stratona, Kuklisa i Grischoka. Do tego na wylocie jest Nakoulma, Duric i Ukah. Nie zanosi się też na wykupienie Grzelaka, który zapewne wróci do Grecji. Największym zakoczeniem jest dla mnie fakt, że odchodzi Bruno Pinheiro, który nie ma miejsca w składzie u Michniewicza i na facebooku napisał już, że w tylko do czerwca będzie piłkarzem Widzewa. Tracą naprawdę dobrego piłkarza, którym mogą zainteresować się inne polskie kluby.
Zanosi się też na odejście Sernasa. Kierunek: Partizan, albo Dinamo Zagrzeb. Dokładnie 13 zawodników może opuścić Widzew: http://www.widzewiak.pl/newsroom/179...opuscic-Widzew
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.06.2011 o godz. 15:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Jez i Sikorski w Disco za 4 mln zł. Gołębiewski wypożyczony do Górnika.
http://www.90minut.pl/news/159/news1...o-Gornika.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cena za Sikorskiego i Jeża dosyć rozsądna. Taki Jeż na pewno jest wart około 600-700 tys. euro, a Sikorski 300-400 tys. Sikorski moim zdaniem mając lepszych partnerów będzie grać jeszcze lepiej, generalnie do jego gry nie mam wielu zastrzeżeń, jest groźny pod polem karnym rywali, ale na pewno musi poprawić skuteczność, co do tego nie ma wątpliwości. Mając w ofensywie czterech ponadprzeciętnych zawodników w naszych realiach - Mierzejewski, Jeż, Sobiech, Smolarek - Polonia na pewno będzie groźna dla każdego.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 07.06.2011 o godz. 17:18.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Sikorski i Jeż powinni być w Wiśle szkoda że Mistrza Polski nie stać na takich zawodników:(
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Mówia na Nas psy, wiec głupio kupowac Jeża
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Bardzo jestem ciekawy jak wypalą transfery Polonii. Najważniejszy jest Jeż - jeśli podtrzyma formę z Zabrza, Polonia ma szansę na MP. Mimo świetnej jak na polską ligę kadrę w Polonii brakowało kreatywnych pomocników - poza Mierzejewskim. Teraz dochodzi Jeż, co daje im więcej opcji w ataku, szczególnie pozycyjnym.
A w ataku kłopot bogactwa: Sobiech, Smolarek, Sikorski. Wszyscy na S. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z takiego kłopotu bogactwa to ja wybieram jednego Genkova. Serio.
Polonia gra tylko w lidze, zamiast miec 16 piłkarzy to bedzie mieć Mierzejewskiego i 26 kopaczy ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
jeszcze jest Gołębiewski
![]() |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
To nie Ty czasem swego czasu sądziłeś, że Adam Matysek i Radosław Matusiak to ta sama osoba?
Czego się więc spodziewać... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie tylko Mierzejewskiego, ale też Smolarka, Sobiecha, Jodłowca, Jeża, plus bardzo solidnych Baszczyńskiego, Sadloka, Trałkę i Andreu. A szeroka kadra będzie tylko i wyłącznie ich atutem. |
|
|