The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
matys2
Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.06.2011, 10:52
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ale jakoś w Słowenii jest w stanie urwać się o wiele lepszym obrońca anizeli w ekstraklasie.

Nie dorabiaj teori, pomijające ze w pierwszym meczu przeciwko Levadii był jedynym biegającym.Nie wiem skąd opinia ze jest za słaby na LM, jak On jest za słaby to reszta drużyny również.
Oglądając Kirma na Mistrzostwach w RPA najbardziej zapamiętałem, że miał dużo niecelnych podań i strat. Natomiast nie przypominam sobie jakiegoś spektakularnego urywania się obrońcom w jego wykonaniu…

Dla mnie Kirm to zawodnik solidny, wyróżniający się w naszej lidze i nic więcej.
Odpowiedz cytując
matti220
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.06.2011, 10:55
no i teraz widać jak ważny jest dobry człowiek na dobrym miejscu ! Jest Stan Valckx jest jakość transferów ! ILIEV WITAMY W WIŚLE!!
Добродошли на Висла!
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.06.2011, 10:59
Kirm nie jest taki zły. Swoje zrobił. Teraz (na 98%) przyszedł Iliev, który będzie walczył z Kirmem o miejsce w składzie, a dodatkowo jest jeszcze Paljić więc ta pozycja jest już zamknięta.

fond napisał(a):Wyświetl post
Iliev powiedział, że on podpisał, nie wiadomo czy Wisła podpisała
On podpisał, a Wisła czeka i dalej rozgląda się jeszcze za lepszymi alternatywami? W sumie wątpię, ale Miroslava Bożoka już spotkał w Wiśle taki los. Ja myślę jednak, że to dlatego, że chcą za tydzień na jednej konferencji przedstawić wszystkich nowych graczy.
Ostatnio edytowane przez Tenzen : 06.06.2011 o godz. 11:04.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.06.2011, 11:02
AS82 napisał(a):Wyświetl post
W "Fakcie " napisali o tych 6 milionach i van Nisterlooyu
RVN to była prawda, a 6mln euro się okaże.

Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.06.2011, 11:02
fond napisał(a):Wyświetl post
Iliev powiedział, że on podpisał, nie wiadomo czy Wisła podpisała
badania trwają tydzień
pozytywne wyniki powodują wejście kontraktu w życie
wtedy klub informuje o transferze
tak było przy Meliksonie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.06.2011, 11:05
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Właśnie po to żeby wyszukiwali tanich a dobrych zawodników, na odgrzewane kotlety są zbędni. Jak pokazał przykład Żurawskiego nic to nie daje. Wypaleni gracze są nam niepotrzebni. Cupiał płacił krocie Mackowi a on nawet w meczu z Qarabachem karnego nie strzelił. Kolejny przykład Jop. Ci zawodnicy się niesprawdzili, zawiedli ile to razy? Po co marnować pieniądze...?
Z Jopem i Żurawskim ani Maaskant, ani Stan nic wspólnego nie mieli.

Clou jest jednak inne: od oceny transferu są trener i DS, a nie Cupiał, Zarząd czy user Mar85. To oni są fachowcami i odpowiadają za wyniki głową, w odróżnieniu od reszty dyletantów. Dlatego byłoby bardzo niepokojące, gdyby to wspomniani dyletanci dokonywali selekcji wedle własnego widzimisię. Jeżeli dalej trzymają się u nas stare zwyczaje, to kiepsko to widzę...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.06.2011 o godz. 11:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 06.06.2011, 11:06
Titto napisał(a):Wyświetl post
Tomek Frankowski też większość bramek strzelał w sytuacjach sam na sam, dobitka do pustej bramki etc. i chyba nie powiesz, że jest/był on słabym napastnikiem .
Jeśli już oceniamy względem tego flimiku to zauważ, że Alves ma coś takiego jak "strzelecki instynkt" wie jak się ustawić do tego jest zwrotny, szybki...
Z pewnością przydały się nam zawodnik z takimi cechami na ataku.
zgadzam się w całej rozciągłości. Widać, że to kawał zawodnika ... 180 cm wzrostu, strzela z obu nóg a do tego specjalista od karnych... Ciekawe czy go kupimy. Ja jestem za.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.06.2011, 11:06
Ciekawi mnie gra Kirma na środku pomocy. Brakuje nam tu drugiego ofensywnego (obok Meliksona) pomocnika. Pamiętam, że gdy do nas przychodził to mówiło się, że grał też na tej pozycji. Na skrzydle i tak zostaje 4 pomocników (Małecki, Boguski, Pajlić, Iliev).
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.06.2011, 11:15
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Clou jest jednak inne: od oceny transferu są trener i DS, a nie Cupiał, Zarząd czy user Mar85. To oni są fachowcami i odpowiadają za wyniki głową, w odróżnieniu od reszty dyletantów. Dlatego byłoby bardzo niepokojące, gdyby to wspomniani dyletanci dokonywali selekcji wedle własnego widzimisię. Jeżeli dalej trzymają się u nas stare zwyczaje, to kiepsko to widzę...
Czy więc źle było, że zarząd nie zgodził się na transfer Peskovicia?

a propos Ilieva: na skrótach wygląda jak silny, szybki i zdrowy drwal. Technika użytkowa w wersji podstawowej, nadrabia siła i szybkością i chyba niewielką podatnością na kontuzje...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
sebastian1727
Banita

Od: 06.2011

Stary 06.06.2011, 11:17
A klub Wisła Kraków zaprzecza doniesieniom mediów serbskim że Iliev podpisał kontrakt, według klubu ma to zrobić w tym tygodniu . A tak apropo transferów do Valcx w wywiadzie mówi że będą 3-4 transfery , to bardzo ciekawe , bo potrzebujemy conajmniej 4 tj.lewy obrońca, stoper, prawy obrońca, napastnik . Do tego odejdzie więcej zawodników to dla nich też musimy mieć zastępstwo tj,.żurawski, branco, łobodziński itd.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 06.06.2011, 11:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ich pierwsze transfery to Branco i Boukhari czyli gorzej niż Jop i Żuraw
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.06.2011, 11:28
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Czy ja wiem czy gorzej?
Buka to raczej za scementowanie szatni miał robić,a do tego strzelił bramke która uratowała dupe trenera i dała wiarę drużynie.
Do Jopika mam więcej pretensji, tylko i wyłącznie za JEDNĄ źle ułożoną głowe.

Branco był zasłoną dymną.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
zyla86
Junior Member

Od: 03.2007

Stary 06.06.2011, 11:31
Czy ja wiem czy gorzej?
Buka to raczej za scementowanie szatni miał robić,a do tego strzelił bramke która uratowała dupe trenera i dała wiarę drużynie.
Zgadzam się, Boukhari świetnie sprawdził się w roli jaką miał odegrać w drużynie.
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 06.06.2011, 11:36
sebastian1727 napisał(a):Wyświetl post
A tak apropo transferów do Valcx w wywiadzie mówi że będą 3-4 transfery , to bardzo ciekawe , bo potrzebujemy conajmniej 4 tj.lewy obrońca, stoper, prawy obrońca, napastnik . Do tego odejdzie więcej zawodników to dla nich też musimy mieć zastępstwo tj,.żurawski, branco, łobodziński itd.
wg mnie chodzi o 3-4 transfery do pierwszego składu. Natomiast wymienieni przez Ciebie zawodnicy to uzupełnienia kadry, które równie dobrze można 'załatać' chłopakami z MES-y. Także bez sensu sprowadzać zawodników za dużą kasę jako uzupełnienie. Jak już kogoś brać to tylko jako wzmocnienie!
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.06.2011, 11:37
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Ogarnijcie sie , przeciez te transfery byly robione byle jak , na zapchaj dziure , kolesie nie byli obserwowani ani nic , przyszli bo bylo koniec okienka zapchaj dziura i tyle , a niektorzy tam to wypominaja ze rece opadaja.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Stary 06.06.2011, 11:40
Dokładnie kadra była uboga trzeba było kogoś ściągnąć. Przyszli za darmo na rok nic się nie stało. Stan odpowiada za transfery zimowe, ktore były genialne
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.06.2011, 11:54
matti220 napisał(a):Wyświetl post
no i teraz widać jak ważny jest dobry człowiek na dobrym miejscu ! Jest Stan Valckx jest jakość transferów ! ILIEV WITAMY W WIŚLE!!
Добродошли на Висла!
To sie okaże w praniu co ten Iliev u nas pokaże. Niemniej... bądźmy dobrej myśli bo co nam pozostaje?
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 06.06.2011, 11:58
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,97...e_w_Wisle.html Dosyc ciekawie skonstruowana umowa...
Odpowiedz cytując
bestfan
Junior Member

Od: 11.2003

Stary 06.06.2011, 12:01
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,97...e_w_Wisle.html Dosyc ciekawie skonstruowana umowa...
to takie pół - wypożyczenie, pół-transfer
ale pokazuje, że jak strony chcą się dogadać, to się dogadają.
Wisła Mistrz !!
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.06.2011, 12:05
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to bardzo dla nas korzystna.

Chavez przychodzi na 5 lat (takie były p, ma 27 lat, więc jeśli go nigdzie nie sprzedamy, będzie grał praktycznie do końca dla nas, a koszt 300 tys euro jest znacznie lepszy niż 500 tys euro.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.06.2011, 12:12
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Kew Jaliens?
On nie wyrasta ponad przeciętność polskiej ligi więc jak tu mówić o poziomie LM? Przegrał rywalizacje z mega krytykowanym Bunozą... Czyli tak naprawdę może przegrać rywalizację z każdym (no może oprócz Kowalskiego).

Transfery Polonii robią wrażenie: Aleksandar Todorovski, Grzegorz Bonin, Marcin Baszczyński, Pavel Sultes, Robert Jeż, Daniel Sikorski. Nie jest to również skład na LM ale na MP spokojnie...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.06.2011, 12:19
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Czy więc źle było, że zarząd nie zgodził się na transfer Peskovicia?
A skąd Holendrzy mieli wiedzieć, że koleś jest zamieszany w korupcję? Nie mieszaj zupełnie różnych sytuacji.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 06.06.2011, 12:26
a to już pewne, że mamy Ilieva? bo na razie to tylko plotki i źródła serbskie
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 06.06.2011, 13:07
Ale wogóle o co mieć żal do Baszcza? Przecież nawet od nas oferty nie dostał a KSP to nie pasy czy nawet Legia. Przypuszczam, że gdyby oferta z Wisełki była, to miałaby pierwszeństwo. Co do tematu mam nadzieję, że Iliev faktycznie podpisze, bo gracz to myślę co najmniej solidny. Jeszcze tak tą sprawę z obroną rozwiązać i będzie ok.
Odpowiedz cytując
Janusz94
Member

Od: 04.2011

Stary 06.06.2011, 13:13
Oby Iliev okazał się prawdą jeszcze Wasilewski Lamey na stopera i Dudu na lewą. W pomocy kogoś na skrzydło rozgrywający najlepiej Jeż a na lewe Peszko ma atak ten brazylijczyk z węgier i będzie super
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 06.06.2011, 13:13
Mam nadzieję, że Stan w tym okienku niezapomni o graczach perspektywicznych (18-20 lat). Może kupi, albo wypożyczy kogoś z szerokiej kadry Ajaxu, PSV, Feyenordu, albo innego klubu Eredvisie. Liczę też na transfery z niższych lig u nas, w końcu pracuje nad nimi 8 (?) skautów : ). W końcu nie można zapominać o rozwoju, przez tyle lat chcieliśmy sukces "na już".
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.06.2011, 13:20
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że Stan w tym okienku niezapomni o graczach perspektywicznych (18-20 lat). Może kupi, albo wypożyczy kogoś z szerokiej kadry Ajaxu, PSV, Feyenordu, albo innego klubu Eredvisie. Liczę też na transfery z niższych lig u nas, w końcu pracuje nad nimi 8 (?) skautów : ). W końcu nie można zapominać o rozwoju, przez tyle lat chcieliśmy sukces "na już".
wytłumacz mi celowość wypozyczenia 18-20 latka z czołowych klubów europejskich?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 06.06.2011, 13:25
wytłumacz mi celowość wypozyczenia 18-20 latka z czołowych klubów europejskich?
Moim zdaniem jest większa szansa, że taki gracz okaże się nagle dobry niż w przypadku starszych zawodników. Oczywiście można wynegocjować odpowiednią klauzulę.
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.06.2011, 13:26
Media donoszą o Alvesie, ale nie za bardzo widzę wydanie 1 mln euro na tego zawodnika.

Natomiast gdyby teoretycznie ten transfer wypalił, to w jednym okienku Wisła pozyskałaby króla strzelców ligi serbskiej i króla strzelców ligi węgierskiej.

Przyzwoite wzmocnienie napadu.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.06.2011, 13:28
kilku zawodników wraca z wypożyczenia w tym Mączyński, który pokazał się z bardzo dobrej strony w Łodzi. Środek pola mamy mocno obsadzony i nie sądzę aby potrzebny był nam Jeż. Gruntownego wzmocnienia wymaga obrona, to jest podstawa na to okienko transferowe.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów