The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Fan123
Banita

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.06.2011, 12:25
Trofinova nie widziałem na żywo ani nawet w TV wiec sie nie wypowiadam na jego temat i na temat jego umiejetnosci i gry. A na youtubie nie bede ogladal bo na youtubie to mozna sobie poogladac ale fajne teledyski i tyle w tym temacie i mysle ze zaden z was nie oglada zawodnika na youtubie i na podstawie tego ocenia jego umiejetnosci bo to jest zero profesjonalizmu;/
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.06.2011, 12:27
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
To masz tu jeszcze coś o Trifonowie i Wiśle:

http://www.winner.bg/bulgarian-football/read43839.html
"Lewy obrońca CSKA Rumen Trifonov jest prawdopodobnie nowym nabytkiem polskiej Wisły, wg mediów w Polsce. Lokalni mistrzowie osiągnęli porozumienie i obrońca będzie kupiony za sumę 300.000 euro. Zespół z Krakowa już szuka nowego zawodnika do defensywy po Trifonovowie, ponieważ priorytetem jest wzmocnienie formacji obronnej. Następnym celem transferowym Wisły jest Holender Michael Lamey, którego aktualnym kolegą z zespołu jest Alexander Tunchev (Leicester). "Klub jest optymistycznie nastawiony na kupno Bułgara Rumena Trifonova, gdyż Wiśle potrzebują wzmocnić pozycję lewego obrońcy." - piszą w Polsce."

Jakoś tak
Ostatnio edytowane przez filemon : 04.06.2011 o godz. 12:31.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.06.2011, 12:30
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
trochę ta umowa lipna jeśli to prawda to przy jego sprzedaży możemy nawet na + nie wyjść :]
W przypadku sprzedaży za 300 tys. euro (tyle ile płacimy) tracimy 120 tys. euro.
W przypadku sprzedaży za 500 tys. euro (tyle ile chcą) wychodzimy na zero, a Platense ma 500 tys euro.
W przypadku sprzedaży za 1 mln euro zyskujemy 300 tys euro, a Platense 700

Wszystko równoważy się w momencie sprzedaży za 3 mln euro. Nie lepiej dopłacić tych 200 tys. euro?

Bardziej martwią mnie te doniesienia o wymianie Małecki - Wasilewski. Ciekawi mnie ile Anderlecht jest skłonny dopłacić.

W trakcie przygotowań można przetestować któregoś z MESY na obronie.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 04.06.2011 o godz. 12:34.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.06.2011, 12:34
Fan123 napisał(a):Wyświetl post
Wasilewski w Wiśle? Dobre rozwiązanie dobra obrońca czołg w naszej lidze kartoflanej nie do przejścia w LM myśle ze wystarczajacy a jeszcze jak na obrońce bardzo skuteczny i waleczny a do tego rodowity Krakowianin
Po kontuzji to nie ten sam zawodnik, ja osobiście nie chciałbym Wasyla w Wiśle. Nie bez powodu Anderlecht chce się go pozbyć.
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 04.06.2011, 12:37
Szczególnie jak Wasyl nawet przedłużył nie dawno kontrakt z Anderlechtem.
Odpowiedz cytując
Fan123
Banita

Stary 04.06.2011, 12:55
Wasilewski to nie jest zly zawodnik na dzien dzisiejszy nie ma lepszego obroncy w polskiej lidze. Nawet na LM to nie jest slaby zawodnik ograny z doswiadczeniem i jeszcze nie taki emeryt
Odpowiedz cytując
wojteqs80
Member

Od: 08.2006

Stary 04.06.2011, 13:00
a nikt z was nie pomyslal ze w umowie miedzy Platense a Wisłą może byc punkt mówiący , że owszem 40% z przyszlego transferu ale pomniejszone o kwotę jaką nasz klub za niego zapłacił!!!
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.06.2011, 13:09
Z innej beczki ciekawi mnie, czy ktoś pomyśli o wypożyczeniu naszych młodych reprezentantów.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.06.2011, 13:16
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Z innej beczki ciekawi mnie, czy ktoś pomyśli o wypożyczeniu naszych młodych reprezentantów.
Bulige podobno chciałby ŁKS

Kowalskiego chyba Tramwaj Kraków
Odpowiedz cytując
Fan123
Banita

Stary 04.06.2011, 13:16
a co wy tak z tymi klauzulami caly czas? Niech se podpisuja co chca lepiej znaja sie na tym niz my wszyscy do kupy wzieci najwazniejsze zeby Chavez gral w wisle bo to dobry zawodnik.;>

Burliga na wypozyczenie Kowalski do sprzedazy bo z niego juz nic nie bedzie swoje lata juz ma mlody nie jest a nic nie pokazuje i jeszcze Rado wypozyczyc
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 04.06.2011 o godz. 13:57.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.06.2011, 13:19
Burliga na wypozyczenie Kowalski do sprzedazy bo z niego juz nic nie bedzie swoje lata juz ma mlody nie jest a nic nie pokazuje i jeszcze Rado wypozyczyc
Rado jest już dawno na wypożyczeniu
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.06.2011, 13:22
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Rado jest już dawno na wypożyczeniu
do końca czerwca o ile się nie mylę
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Fan123
Banita

Stary 04.06.2011, 13:22
a wie ktos co jest z Sebastianem Leszczakiem on odszedl czy jest u nas bo sie nie orientuje? jak on sie teraz prezentuje wie ktos? tylko cos mi sie zdaje ze on do Gornika poszedl ale moge sie mylic nie jestem pewien
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.06.2011, 13:23
gdzieś na świecie napewno

Oficjalna strona Wisły jakąs godzinę temu zdementowała informację o konferencji.
Odpowiedz cytując
Fan123
Banita

Stary 04.06.2011, 13:24
ale na dalsze wypozyczenie i tym razem do ekstraklasy do TSP albo cos w tym stylu zeby sie ogrywal moze za dwa lata ogra sie i bedzie tek jak z Maleckim albo Boguskim

edit
Nazwiska z dużej litery!
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 04.06.2011 o godz. 13:30.
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 04.06.2011, 13:31
a wie ktos co jest z Sebastianem Leszczakiem on odszedl czy jest u nas bo sie nie orientuje? jak on sie teraz prezentuje wie ktos? tylko cos mi sie zdaje ze on do Gornika poszedl ale moge sie mylic nie jestem pewien
Zgadza sie , Leszczak gra w Górniku.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 04.06.2011, 13:47
Co do ewentualnej kandydatury Wasilewskiego do Wisły... Oprócz naturalnych obaw, dotyczących tego jak prezentuje się po kontuzji dochodzi jeszcze jedna.

Czy kierownik drużyny zapewni odpowiedni sznurek spodenek? Wbrew pozorom, to był poważny problem, przesądzający o kiepskich występach tego zawodnika w przeszłości:

http://www.youtube.com/watch?v=CVByBQfiXNo
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.06.2011, 13:54
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Co do ewentualnej kandydatury Wasilewskiego do Wisły... Oprócz naturalnych obaw, dotyczących tego jak prezentuje się po kontuzji dochodzi jeszcze jedna.

Czy kierownik drużyny zapewni odpowiedni sznurek spodenek? Wbrew pozorom, to był poważny problem, przesądzający o kiepskich występach tego zawodnika w przeszłości:

To było po meczu z nami czyżby znak?
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.06.2011, 13:59
Podobno interesujemy się kolejnym Izraelczykiem

Na ich liście życzeń jest między innymi kolejny po Maorze Meliksonie Izraelczyk - David Biton (23 l.).
W rundzie wiosennej w belgijskim Charleroi w 12 meczach zdobył 5 bramek, jednak nie pomógł drużynie uniknąć spadku do drugiej ligi. Teraz chętnie zmieniłby otoczenie. Biton był obserwowany przez dyrektora sportowego Stana Valckxa (48 l.), który niedawno gościł w Belgii na kilku meczach.
- Rozmawiamy z kilkoma klubami, w tym z Wisłą Kraków. Sprawy są zaawansowane i w ciągu najbliższych dniach wszystko powinno się wyjaśnić - mówi anonimowo osoba z otoczenia piłkarza.

"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.06.2011, 14:00
flamengista napisał(a):Wyświetl post

na szczęscie mamy adidasa a nie pume
tutaj sznurek jest robiony z poliweglanowych włókien sporowadzanych przez najemników Mongolskich z odległej krainy nigdy nigdy.

No i co do Wasyla, to nie wiem czemu tak długo to wszystko trwa. skoro juz 2 tygodnie temu był w klubie, to jest wystarczający czas by sie dogadać, chyba ze robimy jednego dnia wielkie grilowanie na Wiśle i przedstawiamy za jednym zamachem nowych piłkarzy trenerów i dzialaczy.
I kwestia jego braku nogi która mu doszyli. Póki co na takich piłkarzach tylko i wyłącznie traciliśmy
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 04.06.2011, 14:09
Najblizszy tydzien bedzie kluczowy - skoro Stan mowił, ze do 10 czerwca zostana zaprezentowani nowi zawodnicy to tylko czekaine nam pozostanie. Jezeli Stan interesuje sie Trifonov-em to najwidoczniej musi byc dobrym pilkarze.
Odpowiedz cytując
ja_
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 04.06.2011, 14:13
Wydaje mi się, że Stan wie co robi lepiej niż każdy na tej stronie. Wszystkie jego przemyślane transfery wypaliły, więc jeżeli interesujemy się Wasilewskim, a stan nie podważa tej kandydatury to znaczy, ze jest on wystarczająco dobry, czyż nie?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.06.2011, 14:19
sebastian1727 napisał(a):Wyświetl post
Czy to prawda że dziś o 15.00 ma być konferencja prasowa i przedstawienie nowych zawodników bo podobno chodzą takie słuchy.
i jak tam konferencja
nie nauczyliście się, że Wisła nie robi konferencji tak z godziny na godzine? bo niby po co?
jak już kogoś podpiszą, to wtedy jest info i zazwyczaj następnego dnia konferencja, trzeba przecież pismaków powiadomić

Cytat:
Wszystko równoważy się w momencie sprzedaży za 3 mln euro. Nie lepiej dopłacić tych 200 tys. euro?
gdyby cena za Chaveza to bylo rzeczywiście 500 euro, myślę, że nie byłoby takich długich wahań
Platense pewnie krzynęło z milion, zresztą, sam menago mówił, że żaden klub nie jest w stanie tyle zapłacić ile chce Platense

wobec tego, zważywszy, że sprzedamy Chaveza za max 0,8 - 1,0 mln euro, nie tracimy zbyt wiele

ale z drugiej strony, mówicie, że on za słaby na Europę, więc pewnie nigdzie nie odejdzie

na Wasilewskiego nie liczcie - przecież tu nie chodzi o kasę, jaką trzeba za niego zapłacić, bo tę nawet Wisła mogłaby wyłożyć, tu chodzi o jego zarobki - nie ma szans zapłacić mu tyle ile chce
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 04.06.2011, 14:47
Najbardziej podoba mi sie tutaj temat transferow do 10 czerwca wzglednie transferow po 10 czerwac...

A ja ma pytanie do tej grupy upierajacej sie o transferach do 10 czerwca... a czy jak transfery beda pozniej to sie obrazicie

Transfery jak beda to beda,okienko sie konczy 31 sierpnia i nawet wtedy mozemy kupowac i nie nasza to dzialka.
My mozemy jedynie czekac na transfery ktore beda albo przed 10 albo po 10 i juz...
Odpowiedz cytując
Fan123
Banita

Stary 04.06.2011, 14:56
Racja zzostawcie Staśka i Roberta w spokoju kupia kogoś przed 10 bedzie świetnie kupia kogoś 20 nie bedzie zle. Jak to maja byc powazne wzmocnienia to niech to bedzie przemyslane i dobrze wydane pieniadze a nie kupowac na huuurrraaa nie wiadomo kogo byle przed 10 dramat
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 04.06.2011, 15:07
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej podoba mi sie tutaj temat transferow do 10 czerwca wzglednie transferow po 10 czerwac...

A ja ma pytanie do tej grupy upierajacej sie o transferach do 10 czerwca... a czy jak transfery beda pozniej to sie obrazicie

Transfery jak beda to beda,okienko sie konczy 31 sierpnia i nawet wtedy mozemy kupowac i nie nasza to dzialka.
My mozemy jedynie czekac na transfery ktore beda albo przed 10 albo po 10 i juz...

Powoli zaczyna się dziać to o czym wspominałem zaraz po wypowiedzi Basałaja [ w "Szybkiej piłce" jak dobrze pamiętam ], że zaczną się najeżdżania na osoby odpowiedzialne za transfery i jak na razie wszystko jest na dobrej ku temu drodze. Z ust Stana ja nigdy nie usłyszałem o terminie 10 czerwca [ może w "Cafe Futbol" to powiedział]. Prawda jest jednak taka, że 75% użytkowników ten 10 czerwca przyjęło jako prawdę objawioną i się jej trzymają powtarzając ją przy każdej możliwej okazji, aby później mieć okazję zmieszać z błotem Stana, Basałaja i Jarosza. Zastanawiam się czy to czasem nie jest piąta kolumna z Łazienkowskiej, Bułgarskiej i Kałuży. Ja spokojnie poczekam na bieg wydarzeń. W mojej opinii II rundę jeśli piłkarze mają ambicje powinniśmy przejść bez problemu nawet z jednym transferem do defensywy. Od III z obecnym składem mamy małe szansę.

Dlatego apeluje do wszystkich, by po 10 czerwca ignorować lub kasować posty oceniające pracę w/w osób kiedy okienko nie zostało jeszcze otwarte.

Wasilewski to obecnie cień zawodnika, a ewentualna wymiana Małecki-Wasilewski będzie dla nas bardzo niekorzystna. Zamieniać Wiślaka na Lechitę to nie przystoi.
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 04.06.2011 o godz. 15:10.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 04.06.2011, 15:08
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Brakło Ci dwóch dosyć istotnych rankingów, które pokazują naszą zwyżkę formy zapoczątkowaną przez Lecha:

2012 - 23. miejsce
2013 - 20. miejsce
Bez jaj... Dodajesz punkty czyli same zera, wszystkim za sezony które nadejdą Nie ma tak dobrze, inni będą walczyć i zdobywać te punkty, a Polska znowu może pikować w dół jak w latach 2004-2010. Przykład Rumunów jest wyjątkowy, oni faktycznie na tym stracą bo odpadnie im spora ilość punktów ale pozostałe krajom to nie grozi. Różnice są niewielkie choć korzystne dla Polski. Faktycznie, jeśli by zaświecić rozgrywki to za 2 lata będziemy na 20. miejscu. Ale zmartwię Cię, rozgrywki się odbędą i wcale na tym 20. miejscu nie musimy się znaleźć. Poza tym dalej jesteśmy w "bezpiecznej" odległości od miejsca gwarantującego udział MP w LM.

rw88 napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że jak Litwini ogrywali Czechów na wyjeździe to był dowód siły naszej ligi?
Czeska repra od dawna niewiele znaczy... Z tym Azerbejdżanem to już w ogóle odleciałeś
Ostatnio edytowane przez thechris : 04.06.2011 o godz. 15:12.
Odpowiedz cytując
matys2
Member

Od: 08.2010

Stary 04.06.2011, 15:22
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post

Jeśli chcemy awansowa do LM to potrzebujemy wzmocnień jak najwcześniej. Nowi zawodnicy potrzebują troche czasu na zgranie się z zespołem i przygotowanie do sezonu. Optymalna sytuacja to taka w której nowi zawodnicy przepracują cały okres przygotowawczy , który zaczyna się 12 czerwca.
Wzmocnienia robione 31 sierpnia w kontekście LM byłyby bardzo spóźnione...
Ostatnio edytowane przez matys2 : 04.06.2011 o godz. 15:26.
Odpowiedz cytując
Fan123
Banita

Stary 04.06.2011, 15:29
moze 31 sierpnia nie ale jak ktos przyjdzie 20czerwca to i tak pewnie bedzie marudzic ze sie nie zgra i wogule ale jak to bedzie donry zawodnik to sie wkomponuje w zespol bardzo szybko nie licze na to ze do 10 czerwca przeprowadza wszystkie tranfery jeden moze dwa to juz max ale na IIIrunde na 100% bedzie juz pelna kadra chyba ze beda miec w zanadrzu jakis trnsfer to troszke pozniej. AA i oczywiscie trzeba ta IIrunde przejsc mysle ze nawet w tym skladzie przy pelnym zaangazowaniu i dobrym przygotowaniu powinnismy rozjechac kazda druzyne na ktora mozemy trfic
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 04.06.2011, 15:29

[/SIZE
napisał(a):
[/B]Wasilewski to obecnie cień zawodnika, a ewentualna wymiana Małecki-Wasilewski będzie dla nas bardzo niekorzystna. Zamieniać Wiślaka na Lechitę to nie przystoi.
I co jeszcze wymyślisz ekspercie ? Walilewski to akurat wychowanek Hutnika Kraków a Małecki Wigier Suwałki.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów