The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2011, 15:15
A Cracovia wyceniła sobie Klicha na 2 mln Ojro W tym kraju już całkiem się ludziom popiepszyło w głowach. Klich jest bardzo utalentowanym młodym zawodnikiem, ale gra nierówno. Dobre mecze przeplata ze słabymi. Jego strzały wyglądają jak podania do bramkarza przeciwnika. Jak Legia, czy Jaga chcą go kupić za więcej niż 500 tys euro to będzie to frajerstwo, ten zawodnik nie jest więcej wart.

Dla samego Klicha najlepsze byłoby odejście z Cracovii. Sąsiada zza miedzy dała się poznać z marnowania piłkarskich talentów. Tyle dobrze zapowiadających się karier co ten klub zastopował to ciężko szukać gdzieś indziej. Z pamięci: Kaliciak, Grzegorzewski, Wasiluk, Polczak, Sacha, Janus, Łuczak, Kaliciak itd. Masakra.

Z innej beczki
Co mnie zastanawia odnośnie Baszczyńskiego, to czemu on wrócił? Nie interesuje się lig grecką, ale ze statystyk wygląda, że nawet sobie radził tam. w pierwszym sezonie 20 meczów w drugim 25, do tego jeden gol. Orientuje się ktoś co go skłoniło do powrotu?
Ostatnio edytowane przez Gordian : 03.06.2011 o godz. 15:19.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.06.2011, 15:17
Martwi mnie tylko to ze Baszczu chce byc pracownikiem u takiego debila jak Wojciechowski.
Ale coz, widac ze pilkarze podchodza do tego tak jak pisze flamengista, na zasadzie zeby wydoic frajera . Ja bym jednak wolal zeby patrzyli najpierw na swoja godnosc a pozniej na zarobki
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.06.2011, 15:22
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Z innej beczki
Co mnie zastanawia odnośnie Baszczyńskiego, to czemu on wrócił? Nie interesuje się lig grecką, ale ze statystyk wygląda, że nawet sobie radził tam. w pierwszym sezonie 20 meczów w drugim 25, do tego jeden gol. Orientuje się ktoś co go skłoniło do powrotu?
Kibice którzy chcieli pobic piłkarzy?
Aczkolwiek mogło być tak, że był to tylko pretekst do odejścia, nie wiem.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.06.2011, 15:42
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Kibice którzy chcieli pobic piłkarzy?
Aczkolwiek mogło być tak, że był to tylko pretekst do odejścia, nie wiem.
Taa kasa wyschła i u JW trzeba się odkuć. W takim razie ja się cieszę, że go już w Wiśle nie zobaczę.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.06.2011, 15:48
Kończył mu się za rok kontrakt w Grecji, a trudna sytuacji ekonomiczno-polityczna również dotknęła tamtejsze kluby. Nie chce mi się szukać, ale zdaje się, że były tam opóźnienia w pensjach, a on zarabiał gdzieś ok. 250 tys. euro więc to nie były aż tak rewelacyjne pieniądze w średniaku ligi greckiej.

W Disco u JW dostanie pewnie podobne pieniądze, a do tego będzie miał kontrakt dłuższy o rok, więc zapewnił sobie zatrudnienie na kolejny rok. Nie zapominajmy, że on ma już 34 lata i za granicą nie ma takiej renomy jak Żewłakow, żeby dorobić sobie większe pieniądze.

Jak dla mnie to dobry ruch dla jednej i dla drugiej strony. Może to być spore wsparcie dla już wcześniej mocnej paki w Disco.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 03.06.2011, 18:21
Gordian napisał(a):Wyświetl post
A Cracovia wyceniła sobie Klicha na 2 mln Ojro W tym kraju już całkiem się ludziom popiepszyło w głowach. Klich jest bardzo utalentowanym młodym zawodnikiem, ale gra nierówno. Dobre mecze przeplata ze słabymi. Jego strzały wyglądają jak podania do bramkarza przeciwnika. Jak Legia, czy Jaga chcą go kupić za więcej niż 500 tys euro to będzie to frajerstwo, ten zawodnik nie jest więcej wart.
.
Ale to przecież każdy wie ze Klich nie jest wart 2 mln euro. Wie o tym też Filipiak. To cena zaporowa świadomie podyktowana. I nikt z Polski, a pewnie i z zagranicy nie da takiej kasy.

Czy istnieje obowiązek sprzedawania piłkarzy? Nakaz sprzedawania? Nie - więc Filipiak który marzy mimo wszystko o Europie (na ile to realne?) nie chce pozbywać się swojego jednego z najlepszych piłkarzy. A jeśli już musi to za słoną nieadekwatną cenę do jego umiejętności. Jego prawo.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.06.2011, 18:43
Czy u Wojciechowskiego negocjacje z jakimś piłkarzem trwały chociaż 2 dni? Bo mi się wydaje, że rozmowa wygląda u niego tak:

JW: Ile chcesz za sezon?
XXX: 500 tys ojro
JW: Dobra, ale jak będziesz słabo grał to czeka cie klub kokosa!
XXX: Taa jest szefie..
the end
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 03.06.2011, 18:57
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Czy u Wojciechowskiego negocjacje z jakimś piłkarzem trwały chociaż 2 dni? Bo mi się wydaje, że rozmowa wygląda u niego tak:

Najlepsze jest to, że Wojciechowski nie wyciąga żadnych wniosków i nie uczy się na błędach. Przepłacanie piłkarzy akurat nie jest najgorsze, szczególnie jeśli ma się mocarstwowe plany. Przepłaca Manchester City, przepłacało Chelsea. No to - zachowując wszelkie proporcje - przepłaca i Polonia.

Problem w tym, że nawet kupując tych dobrych grajków nie ma żadnej stabilizacji, przez co nie ma drużyny i wyników.

Tak naprawdę Polonia Baszczyńskiego aż tak bardzo nie potrzebowała. Mają i tak dość dobrych środkowych obrońców. Generalnie mają taką pakę, że przy dobrym trenerze i odrobinie cierpliwości powinni spokojnie walczyć o MP.

Ale skoro prezes chce ustalać skład i dokonywać zmian w czasie meczu...
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.06.2011, 19:23
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post

No, ale przecież Wasza Wisełka swoją wielkość na przełomie wieków osiągnęła podobnym sposobem. Oczywiście bez żadnych klubów kokosa i tym podobnych. Rzucili zdecydowanie większe pieniądze niż reszta na stół, skompletowali świetny skład i tyle ich widziano.

Różnica teraz jest taka, że Wojciechowski nie jest jedynym którego stać. Dlatego w cuglach lig nie wygrywają. Dochodzi jeszcze wątek jego świrowatości. Ale kasę rzuca jak Cupiał 12 lat temu.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.06.2011, 19:58
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Co do forum - jeśli kiedyś przyjąłbym społeczną funkcję, pracując na rzecz Amiki za free proszę Cię o jedną uprzejmość. Zadzwoń czym prędzej do Tworek i załatw mi jedno miejsce
Kobierzyna albo już nawet Jarosławia ale nie Tworek...i nie na dwór tylko na pole i nie jagody tylko borówki bo pomyślimy, że już po cichu dorabiasz na boku, ze zapominasz o krakowskiej gwarze
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
vodzu91
Member

Od: 07.2009

Stary 03.06.2011, 20:17
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Różnica teraz jest taka, że Wojciechowski nie jest jedynym którego stać. Dlatego w cuglach lig nie wygrywają. Dochodzi jeszcze wątek jego świrowatości. Ale kasę rzuca jak Cupiał 12 lat temu.
Szanowny kolego z Warszawy, rozumiem, że możesz być troszkę rozgoryczony tym, iż ITI nie zbuduje tej długo oczekiwanej Wielkiej Legii ale chyba trochę przesadziłeś z tym stwierdzeniem.

Porównywanie J.W. do Cupiała jest krzywdzące dla tego drugiego choćby ze względu na jego umiejętności w doborze odpowiednich współpracowników, rozsądku! w wydawaniu kasy i ogólnemu spojrzeniu na futbol.

Pan Cupiał wyłożył pieniądz (dzięki, któremu nie ukrywajmy- cieszymy się z kolejnych mistrzostw w ostatniej dekadzie), ale wyłożył go mimo wszystko mądrze.

Mówisz, że J.W. rzuca tak samo kasę? Wytrącasz mi broń z ręki..
"Nie płacz, że coś się skończyło, tylko
uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło"

Gabriel García Márquez
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 03.06.2011, 20:22
vodzu91 napisał(a):Wyświetl post
Mówisz, że J.W. rzuca tak samo kasę? Wytrącasz mi broń z ręki..
Taką samą, a nie tak samo.

Tylko teraz nie da się już kupić wszystkich lepszych piłkarzy. Wtedy nie mogliście kupić kogoś od nas, ale poza tym każdy był do wzięcia. Teraz z Cracovii już nie kupisz, z Polonii tez, z Lecha, Legii i Wisły to samo. Lechia też sprzedaje gwiazdy tylko na zachód (apropos Traore), to samo Śląśk i tak dalej.

Oczywiście zgoda z tym, że Cupiał robił to umiejętniej, miał współpracowników itp itd. Natomiast sam chwyt Ruch daje 10, Legia 15 a Wisła/Polonia 80 jest prawdą Tylko teraz Polonii nikt nie chce sprzedać nikogo za 80 (poza bankrutami), a wtedy Wisła mogła mieć prawie każdego.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
vodzu91
Member

Stary 03.06.2011, 20:30
Wbrew pozorom fakt, że nie można wykupić najlepszych Polaków/piłkarzy z ekstraklasy nie jest zły.

Dlaczego? Nie wiem jak reszcie, natomiast mojej skromnej osobie wydaje się iż tak żenująco niskiego poziomu Polacy w ekstraklasie nie prezentowali ho ho i jeszcze trochę czasu- dlatego też widzimy jak jest.

A jest tak, że można i trzeba szukać takich Meliksonów i innych.. Chcąc nie chcąc.

Ale to tak a proposito.

Wracając do tematu Baszcza.. Cenię, szanuję i chyba rozumiem..

Gabriel García Márquez
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 03.06.2011, 20:34
vodzu ale coś w tym jest. Wiadomo, że Wojciechowski to totalny świr (Cupiał nim nie jest, świadczy o tym nawet to, że nie latał jak opętany do mediów tak jak JW). Ale jednak pewne podobieństwa w działaniach można dotrzec:

-obaj wyłożyli sporą kasę w budowę zespołu, przebijając w swoich czasach wszystkich
-Wojciechowski zwalnia trenerów co chwile, Cupiał też miał taki okres w swoim pobycie w Wiśle, że trenerzy byli zmieniani jak rękawiczki
-Cupiał nie zawsze otaczał się rozsądnymi i zaufanymi ludźmi (teraz zmądrzał i to bardzo, stawiając na profesjonalizm a nie na kolesiostwo)

ale reasumując, Cupiał to ostoja spokoju, poważny człowiek w piłce nożnej, a JW to kompletny hmm świr(?).
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 03.06.2011 o godz. 20:36.
Odpowiedz cytując
vodzu91
Member

Stary 03.06.2011, 20:42
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
ale reasumując, Cupiał to ostoja spokoju, poważny człowiek w piłce nożnej, a JW to kompletny hmm świr(?).
No proszę Legionista też człowiek- właśnie to chciałem Twojemu ziomkowi przetłumaczyć i widzę, że jak nie jeden to drugi zrozumiał.

I nie patrząc przez pryzmat moich sympatii czy antypatii- Cupiał- poważny biznesmen, który dzięki pieniądzom i rozsądkowi dał kibicom wiele radości, J.W- poważnym biznesmen, który dzięki pieniądzom i nieprzewidywalności dał kibicom wiele radości (tylko, że innych klubów).

To TYLKO MOJE skromne i wiedzą o świecie znikomą, podpartą zupełnie niczym zdanie.

Gabriel García Márquez
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 03.06.2011, 21:00
No proszę Legionista też człowiek- właśnie to chciałem Twojemu ziomkowi przetłumaczyć i widzę, że jak nie jeden to drugi zrozumiał..
Ale mi tego nie trzeba tłumaczyć, bo uważam tak samo jak To Tylko Ja oraz... Ty. Z tym, że fakt przebijania wszystkich super ofertami to ewidentne podobieństwo. Realia się zmieniły, więc Polonia nie dominuje.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
vodzu91
Member

Stary 03.06.2011, 21:04
Cieszę się niezmiernie i przybijam Wiślacką piątkę na czarnej elce

Gabriel García Márquez
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 03.06.2011, 21:06
Wojciechowski ma kase, moze ja wydac jak chce i sprowadzic kogo chce. Problem jest w podejsciu do tego co prezentuje zawodnik i samego zawodnika.

Nie oszukujmy sie, gdyby ilosc kasy byla rowna pojeciu o tym jak sie klubem powinno zarzadzac to by J.W wciagnal ta lige nosem bez wiekszych problemow. W tym nasze szczescie a Polonii nieszczescie ze Wojciechowski to jest bogaty **** - Kazdy sobie slowo dobierze.
On sie nie zmieni, nie ma takiej mozliwosci. Jesli juz by cudem dobral idealnych ludzi to i tak kazdemu, nawet Mourinho czy Sir Alexowi powija sie noga, a tego Wojciechowski nie toleruje. Takie sa fakty.

Polska to jest juz taki kraj, ze jak osiagasz sukcesy to nosza Cie na rekach, jak powinie sie Tobie noga to jestes ostatnia ***. Radze o tym pamietac.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
vodzu91
Member

Stary 03.06.2011, 21:08
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Wojciechowski ma kase, moze ja wydac jak chce i sprowadzic kogo chce. Problem jest w podejsciu do tego co prezentuje zawodnik i samego zawodnika.

Nie oszukujmy sie, gdyby ilosc kasy byla rowna pojeciu o tym jak sie klubem powinno zarzadzac to by J.W wciagnal ta lige nosem bez wiekszych problemow. W tym nasze szczescie a Polonii nieszczescie ze Wojciechowski to jest bogaty **** - Kazdy sobie slowo dobierze.
On sie nie zmieni, nie ma takiej mozliwosci. Jesli juz by cudem dobral idealnych ludzi to i tak kazdemu, nawet Mourinho czy Sir Alexowi powija sie noga, a tego Wojciechowski nie toleruje. Takie sa fakty.

Polska to jest juz taki kraj, ze jak osiagasz sukcesy to nosza Cie na rekach, jak powinie sie Tobie noga to jestes ostatnia ***. Radze o tym pamietac.
.. tak szczerze to nie wiem co Twój post wnosi nowego do tematu no ale posta nabiłeś- brawo.

Gabriel García Márquez
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 03.06.2011, 21:23
.. tak szczerze to nie wiem co Twój post wnosi nowego do tematu no ale posta nabiłeś- brawo.
Post o tym co sadze o Wojciechowskim ktory jakby nie bylo odpowiada za transfery. Czytanie ze zrozumieniem nie boli... Wyrazam swoje zdanie w dupie mam czy cos nowego wnosza. Od tego jest forum. Zanim zaczniesz wytykac cos komus to zastanow sie pare razy.
To temat transfery Polska czy jakis inny?Ostatnie posty o kim/czym byly? Nabiles posta, brawo.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
vodzu91
Member

Stary 03.06.2011, 21:30
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Wyrazam swoje zdanie w dupie mam czy cos nowego wnosza.
Nie interesuje mnie Twoje życie erotyczne i analne fascynacje.

A poważnie to oczywiście masz racje.. heh

Gabriel García Márquez
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 03.06.2011, 22:25
Widzę, że rozmowa się nie klei

Co do JW to wydaje mi się, że tworzy się jakiś mit, bo on aż takich wielkich pieniędzy nie wydał, nie licząc pakietu Sobiech + Sadlok, który kosztował go jakieś 1,8 mln euro łącznie. Większość zawodników kupuje za friko płacąc im wysokie kontrakty, a za resztę płaci mało. To jest tylko moja subiektywna ocena.
Odpowiedz cytując
vodzu91
Member

Stary 03.06.2011, 22:29
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Większość zawodników kupuje za friko płacąc im wysokie kontrakty, a za resztę płaci mało
sam sobie odpowiadasz..

Gabriel García Márquez
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 03.06.2011, 22:42
A Wy ich nie płacicie? Przecież Stan właśnie w ten sposób próbuje ściągnąć do Polski graczy, których w żaden inny sposób nie ściągnąłby. Już teraz średnia zarobków w pierwszej jedenastce oscyluje pewnie ok. 200k euro miesięcznie. Nie wiem jak tam wygląda sprawa premii mistrzowskiej i tzw. wejściówek, ale to też na pewno podbija zarobki.

Dużo płaci Amica (ponad 20 mln zł), Legia (też ponad 20 mln zł), Wisła (trochę mniej, ale blisko 20 mln zł) i Disco (kilkanaście mln zł).
Odpowiedz cytując
visa
Member

Od: 03.2011

Stary 03.06.2011, 22:51
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
-Cupiał nie zawsze otaczał się rozsądnymi i zaufanymi ludźmi (teraz zmądrzał i to bardzo, stawiając na profesjonalizm a nie na kolesiostwo)
czy ja wiem czy nie stawia na kolesiostwo ? Przecież Ci dwaj Panowie którzy przeszli teraz do zarządu Wisły, jeden jako szef rady nadzorczej, a drugi będzie odpowiadał za finanse, to są pracownicy telefoniki przecież...
Terroryści ! I faszyści ! LECHIA GDAŃSK !
Terroryści ! I faszyści ! LECHIA GDAŃSK !
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 04.06.2011, 14:01
Disco idzie na króla polowania tego lata:
http://www.sport.pl/sport/1,78991,97...y_Polonii.html

Już kupili: Todorovskiego, Bonina i Baszczyńskiego
Rozmawiają z: Sultesem z Sigmy Ołmuniec i Górnikiem w sprawie pakietu Sikorski+Jez
Odchodzą: Adamović i Riekisz
Mają odejść: Rachwał, Pietrasiak i Gancarczyk
Możliwe jest też odejście Sobiecha, gdy się nie dogadał z JW.
Problemy z kręgosłupem ma Sadlok.

Szału te nazwiska nie robią, bo choćby taki Todorovski w piłkę nie grał od jesieni, a Bonin, czy Baszczyński to nie jest najwyższa półka. Co najwyżej można te wzmocnienia uznać jako solidne uzupełnienia.

Sultes pomagał Hubnikowi w Sigmie i chciała go Legia kupić zimą w pakiecie razem Hubnikiem. Temat jednak upadł i Sultesem przestano się interesować. Może to być ciekawa opcja na lewe skrzydło zamiast Mierzejewskiego, któey przejdzie do środka.

JW znowu idzie na ilość, a nie na jakość
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 04.06.2011, 14:12
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Disco idzie na króla polowania tego lata:
http://www.sport.pl/sport/1,78991,97...y_Polonii.html

Już kupili: Todorovskiego, Bonina i Baszczyńskiego
Rozmawiają z: Sultesem z Sigmy Ołmuniec i Górnikiem w sprawie pakietu Sikorski+Jez
Odchodzą: Adamović i Riekisz
Mają odejść: Rachwał, Pietrasiak i Gancarczyk
Możliwe jest też odejście Sobiecha, gdy się nie dogadał z JW.
Problemy z kręgosłupem ma Sadlok.

Szału te nazwiska nie robią, bo choćby taki Todorovski w piłkę nie grał od jesieni, a Bonin, czy Baszczyński to nie jest najwyższa półka. Co najwyżej można te wzmocnienia uznać jako solidne uzupełnienia.

Sultes pomagał Hubnikowi w Sigmie i chciała go Legia kupić zimą w pakiecie razem Hubnikiem. Temat jednak upadł i Sultesem przestano się interesować. Może to być ciekawa opcja na lewe skrzydło zamiast Mierzejewskiego, któey przejdzie do środka.

JW znowu idzie na ilość, a nie na jakość
I to właśnie w nim lubię. Nakupuje piłkarzy z Górnika, to będą grać jak Górnik, czyli średnio. Wojciechowski ma to do siebie, że wykupuje typowych średniaków, czyli tych którzy parę razy się wyróżnili w średnim klubie. Wyjątkiem byli Sobiech, czy Smolarek. Naprawdę nie mamy się czego obawiać.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 04.06.2011, 14:15
Jak na razie transferowe ruchy polskich klubów w letnim oknie transferowym szału nie robią.
Nie wiem czym kierował się Józek Wojciechowski sięgając po takiego Bonina...

Natomiast Jagiellonia zakontraktuje Tomka Zahorskiego również z Górnika Zabrze.
Ta decyzja też dla mnie nie zrozumiała...
http://www.90minut.pl/news/158/news1...a-Gornika.html
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 04.06.2011, 14:17
Nie chcę nikomu podpaść, ale Jaga za często sięga po piłkarzy umoczonych vide Hermes i Bartczak, bądź problematycznych vide Grosicki, czy Zahorski.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 04.06.2011, 14:41
I bardzo dobrze niech Groclin robi sobie transfery.
Potem standarowo przed sezonem napompuje sie jacy oni sa genialnie kapitalni a pozniej wielki pan Wijtek bedzie straszyl i walil karami dla swoich pilkarzy w kazda strone.

Bonin to typowy zawodnik na pokroj Polonii.
Baszczu to uzupelnienei bo raczej najlepsze lata ma za soba.
Todorovski ,takich pilkarzy jest wielu w Polsce.
Jez z Sikorskim watpie by tam poszli grac.

Dla pana Wojtka jak zawsze liczy sie ilosc nie jakosc...Ojj wiele lat musi minac by go moc porownac do Cupiala co wiele osob juz robi....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów