The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kubryc
Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2011, 10:25
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
ale my to wszystko wiemy

problem w tym, że pozyska nie 5 klasowych zawodników bardzo dużo kosztuje...
Ale my to wszystko wiemy
Odpowiedz cytując
canis
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 03.06.2011, 10:31
kubryc napisał(a):Wyświetl post
...
Kluczem może okazać się pozostanie Sivakova
Tylko, żeby ta "włoska" gwiazda zechciała grać na 100 (lub więcej) % swoich możliwości jak pozostanie u nas na dłużej. Bo jak na razie wydaje mi się, że trochę sobie odpuszczał część spotkań. Dodatkowo w wywiadach podkreślał, że w Wiśle jest tylko na pół roku...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.06.2011, 10:34
Jeż to taki rozgrywający w stylu Tomka Kulawika z dawnych lat.Inteligentny zawodnik, dużo widzi,świetnie podaje prostopadle a przy tym ma precyzyjny strzał z dystansu.
No ale znając życie to Górnik za niego pewnie duuuużo chce.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.06.2011 o godz. 10:37.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.06.2011, 10:52
Najważniejsze jest teraz na pewno pozyskanie następny Chaveza bo z Jaliensem i Kowalskim, a także Paljićem sam Pareiko wszystkiego nie wybroni.

Zaraz za nim jest lewy obrońca. Paljić przychodził do nas jako pomocnik/napastnik, a ciągle z braku alternatywy musi grać na obronie.

O wzmocnienie linii pomocy i ataku się nie boję. Ten Ivica Iliev zapowiada się całkiem nieźle, a Stan ma pewnie jeszcze inne nie gorsze alternatywy.
Odpowiedz cytując
Str@żak
Member

Od: 06.2011

Stary 03.06.2011, 11:11
Potrzebujemy koniecznie lewego obrońcę, stopera, prawego pomocnika i dwóch napastników. Sprzedajmy jeszcze Jirsaka, Riosa, Łobodzińskiego i wypożyczmy Kowalskiego bo oni już nic nie wniosą do drużyny...
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 03.06.2011, 11:14
Zamiast ewentualnej wymiany Małego na Wasyla, proponowałbym oddać im Wojtusia Ł. Pokazać im jego najlepsze zagrania. Może nie zauważą różnicy.
Odpowiedz cytując
KROKU
Member

Od: 06.2007

Stary 03.06.2011, 11:16
Jeśli chodzi o to "dziecko" to większość z tych forumowiczów mogła by być moim dzieckiem a na mecze jestem już jak większość z nich była dopiero w planach a jeśli chodzi o przemyślane transfery to na razie ich nie widzę bo jedyny zawodnik który jest blisko to 32 letni taki sobie napastnik którego nikt nie chce porównując go do tych co przyszli zima to wygląda blado jak na razie pisze o tych o których coś się mówi jak przyjdzie ktoś konkretny to będę pierwszy który pochwali za jego ściągnięcie
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 03.06.2011, 11:17
Za forum maci0s'a. Wisła zdecydowała się wykupić Chaveza za ok. 500-600k€ + 40% z transferu Chaveza z Wisły.
Kontrakt na 5 lat.

Jednak wolałbym poczekać na oficjalne info ze strony Wisły.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.06.2011, 11:18
To jest po prostu nie do wiary. Nie mogę w to uwierzyć. 3 czerwca, parę plotek, doniesień, wymysłów mediów, a co poniektórzy (w tym MODERATOR!) rozpoczynają ocenę Valckxa, działań klubu, Basałaja czy polityki transferowej (tak z resztą ten temat się nazywa).

Oceniają, mimo że jedynymi oficjalnymi informacjami jest pozbycie się (słuszne) Branco, Boukhariego i Żurawskiego. Oceniają, mimo że do rozpoczęcia przygotowań zostało jakieś 2 tygodnie, do pierwszego meczu - półtora miesiąca- meczu, który dla obecnej kadry POWINIEN być formalnością. W końcu oceniają- mimo że nikt w całej Polce nie zasłużył tak na zaufanie jak Stan Valckx i jego świta.

O co chodzi? Czy doświadczenia poprzedniego okienka, w których kilku dość racjonalnych i inteligentnych użytkowników się skompromitowało- zwiastowało "sprzedaż" klubu, wielki spisek, niekompetencję. I co? Jaki był efekt? 3 świetne transfery, 2 dobre. Nawet ja, realista (nie mylić z pesymistą, a tym bardziej- optymistą) takiej skuteczności się nie spodziewałem.

Oczywiście - zgadzam się choćby z Marszałkiem. Jeżeli chodzi o poważne granie w Europie- nasze potrzeby są spore. Przede wszystkim 2 obrońców (lewy i środkowy), skrzydłowy, napastnik. To jest- jak dla mnie- minimum. Środek pomocy mamy mocno obsadzony i szeroki (zakładając, że nikt nie odejdzie)- Melikson, Sobolewski, Wilk, Garguła, Jirsak, Sivakov(?). To są gracze, którzy gwarantują jakiś poziom. Bądźmy też realistami- z pewnością w najbliższych roku, w kolejnym pewnie też 11 Meliksonów na boisku mieć nie będziemy- będą ogniwa silniejsze i słabsze. Cikos, Chavez, Jaliens, Paljic, Genkov, Małecki, Kirm, Pareiko to też piłkarze, którzy spokojnie mogą przejść 2 i 3 rundę el. LM, czyli awansować do LE.

Właśnie- awans do LE to powinien być nasz cel na ten sezon. Nie napalać się Panowie na tę Ligę Mistrzów. Gdyby jakimś cudem ( ) udało się powtórzyć sezon taki, jaki miał Lech, porobić trochę tych punktów, z roku na rok byłoby coraz lepiej- i grupa w LE łatwiejsza i w końcu rozstawienie w 4 rundzie LM. Ta drużyna dopiero się buduje. Potrzeba z roku na rok nowych piłkarzy, jeszcze lepszych od obecnych. Ale to wymaga czasu. nie kupimy teraz całej 11, na pewno nie.

Cierpliwości, cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości wam życzę w tych gorących dniach czerwca. I trochę zimnej wody na wasze rozgrzane głowy (RvN). Jestem przekonany (obym się nie przejechał), że to okienko ni powinno być gorsze od poprzedniego. A może być jeszcze lepsze (pewna perspektywa gry w LM).

I przede wszystkim, o czym wspominałem. Już teraz przygotowujcie się na to, że awans do LM może się nie udać. Potrzebujemy multum szczęścia, jakiś kryzys drużyny, z którą będziemy grali. Biorąc pod uwagę poziom, jaki prezentowaliśmy jeszcze w rundzie jesiennej- awans do Ligi Europejskiej będzie miłym wstępem, do miejmy nadzieje, większych sukcesów Wisły na arenie międzynarodowej.
Odpowiedz cytując
Pepsaj
Member

Od: 11.2008

Stary 03.06.2011, 11:19
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Może to tylko bajduerzenie menadżera, ale coś mi mówi, że Osman z nami jednak nie zostanie.

EDIT:
wonski_eNHa napisał(a):
Za forum maci0s'a. Wisła zdecydowała się wykupić Chaveza za ok. 500-600k€ + 40% z transferu Chaveza z Wisły.
Kontrakt na 5 lat.
Sory, za OT, ale kto to jest maci0s i zbymak, że mają tak pewne informacje, że wszyscy się na nie powołują? Przeglądam na bieżąco ten temat od jakiegoś czasu i nurtuje mnie ta kwestia...
Ostatnio edytowane przez Pepsaj : 03.06.2011 o godz. 11:25.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.06.2011, 11:29
Fajnie byłoby gdyby Chavez jednak u nas został. Nie widzą mi się tylko warunki transferu podawane przez media (o ile są prawdziwe). Kwota miała być w $, no i te 40% przy następnym transferze. Spory procent.
What's new?

Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 03.06.2011, 11:36
GJ1906 napisał(a):Wyświetl post
Chodzi mu o to że łącząc kwotę jaką zapłacimy teraz za Chaveza z tym co dostanie Platense jeśli kiedyś Chaveza sprzedamy może okazać się on najdroższym piłkarzem Wisły. Jeśli jest prawdą te 40% to sprzedając kiedyś Chaveza za 1,5mln €, Platense bierze 600 tyś. € co daje łącznie 1,1mln €. Fakt że można to traktować dwojako bo późniejsza sprzedaż Chaveza to jak kolega wyżej wspomniał mniejszy zysk, a nie większy koszt zakupu ale oczywiście w teorii można ująć to tak jak kolega riv.
Zwróć prosze uwagę że w opisanym przez Cibie przypadku (transfer Chaveza za 1,5M euro) Wisła dostaje za niego 900k Eur. To znaczy że per saldo Wisła i tak jest na całej transakcji 400k Eur do przodu (900k -500k).
Od siebie dodam że tzw: udział w zyskach z późniejszych transferów jest chyba najmniej pewnym pieniądzem jaki można sobie wyobrazić. Sposobów obejścia tego ograniczenia jest mnóstwo a jednym z prostszych jest jednoczesna sprzedaż dwóch zawodników za łączną kwotę gdzie rozbija się ją w ten sposób że piłkarz z % limitem jest transferowany za przysłowiowe "frytki" (cos co zrobił Ruch w przypadku transferu Sobiecha i Sadloka).
Odpowiedz cytując
matys2
Member

Od: 08.2010

Stary 03.06.2011, 11:41
Sposród tych pilkarzy których nazwiska sie przewineły w kontekscie Wisly. Chyba Wasilewski i Iljev najabrdziej by się nam przydali.
Reszta to albo nazwiska nierealne albo dla mnie anonimowe. Mam oobawy czy np: Lamey nie okazałby się drugim Branco. CV dobre aktualna forma niska...
Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 03.06.2011, 11:55
Pepsaj napisał(a):Wyświetl post
EDIT:

Sory, za OT, ale kto to jest maci0s i zbymak, że mają tak pewne informacje, że wszyscy się na nie powołują? Przeglądam na bieżąco ten temat od jakiegoś czasu i nurtuje mnie ta kwestia...
Nikt nie wie kim oni są, choć mam pewne podejrzenia że pracują w klubie. Informacje zazwyczaj są pewne i podawane najwcześniej, dlatego sporo osób obdarowało ich zaufaniem Jak dla mnie sympatyczni goście z poczuciem humoru, dlatego jeśli potrafisz wyławiać ironiczne zwroty, możesz złapać parę informacji.

Co do tematu, jeśli to prawda, to przepłaciliśmy mocno...
Odpowiedz cytując
paczus
Junior Member

Stary 03.06.2011, 12:04
Chavez odchodzi(do Turcji, tak?), Bunoza po kontuzji, Jaliens z jego szybkością..., Kowalski jaki jest każdy widzi - mamy puchary na bank. Chyba że drużyna będzie potrafiła strzelać 3-4 bramki na mecz itd. itp. Pozostaje jedynie mieć nadzieję, że ten obecny brak dobrych wiadomości jest jedynie chwilowy... Boję się tylko, że jeśli zimą się z transferami udało to teraz prawem serii ... Smutne jest to, że wszystko sprowadza się do pieniędzy. Parafrazując stare powiedzenie - tam ojczyzna gdzie lepiej płacą. My możemy sobie tylko pogdybać bo prawdy o negocjacjach nikt nie zdradzi...
Odpowiedz cytując
matys2
Member

Stary 03.06.2011, 12:07
paczus napisał(a):Wyświetl post
Chavez odchodzi(do Turcji, tak?), Bunoza po kontuzji, Jaliens z jego szybkością..., Kowalski jaki jest każdy widzi - mamy puchary na bank. Chyba że drużyna będzie potrafiła strzelać 3-4 bramki na mecz itd. itp. Pozostaje jedynie mieć nadzieję, że ten obecny brak dobrych wiadomości jest jedynie chwilowy... Boję się tylko, że jeśli zimą się z transferami udało to teraz prawem serii ... Smutne jest to, że wszystko sprowadza się do pieniędzy. Parafrazując stare powiedzenie - tam ojczyzna gdzie lepiej płacą. My możemy sobie tylko pogdybać bo prawdy o negocjacjach nikt nie zdradzi...
Warto by zaczekac z tym defetyzmem przynajmniej do 10 czerwca..
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.06.2011, 12:29
http://www.90minut.pl/news/158/news1...-Warszawa.html

hmmmm nie wierze że działacze nie mają kogoś na oku.Tak do marcin grałby u nas.Weźmy sie ogarnijmy bo to co wypisują niektórzy to masakra.Ufam Stanowi i Robertowi i wiem że wiedzą co robią!!!przykaładyAREIKO,GENKOV,MELIKSON!
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 03.06.2011, 12:30
10 czerwca powoli sie zbliża, mam nadzieje ze to nasze oczekiwanie zostanie wynagrodzone a CI co tak placza wkoncu się zamkną.
Zastanawiam sie nad taka sprawa:
1) co z Riosem, Siwakowem, Kowalczykiem, Garguła, ktory ciagle marudzi ze nie gra, Wojciechem Ł. Cikoszem.
jesli chodzi o Riosa, Siwakowa, Cikosza to przecież decyzja miala być juz podjeta na koniec maja, wiec chyba mozna by juz ogłosić co z nimi planują.
Basałaj jasno powiedział ze muszą sprowadzić 3-5 piłkaży o odpowiedniej klasie zeby realnie patrzeć na LM.
Głeboko wierze ze znow zostanieniemy tak pozytywnie zaskoczeni jak ostatnio. Nasz Dyrektor Sportowy pokazał swoja klase i ze zna sie na swojej pracy.
Odpowiedz cytując
duce!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.06.2011, 12:43
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
[...]
1) co z Riosem, Siwakowem, Kowalczykiem, Garguła, ktory ciagle marudzi ze nie gra, Wojciechem Ł. Cikoszem.
[...]
Panowie, szanujmy się...

"Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..."
Odpowiedz cytując
tomaszw
Member

Stary 03.06.2011, 12:45
Moim zdaniem Siwakow nie pokazal na co go stac, ma jeszcze spory zapas umiejetnosci. Gargule zjadlu kontujze, nie wiem czy sie odbuduje w Wisle, moze gdyby ciagle gral wrocil by do formy z przed przybycia do Wisly. Kowalczyk - (naturalnie chopdzilo o Kowalskiego, mea culpa) nie powinien nawet byc rezerowym srodkowym jesli realnie myslimy o LM.
Ostatnio edytowane przez tomaszw : 03.06.2011 o godz. 13:03.
FAKT : - Ruud van Nistelrooy "Nie zagram w Wiśle bo trzymam kredens"
Odpowiedz cytując
cuul
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 03.06.2011, 12:48
tomaszw napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Siwakow nie pokazal na co go stac, ma jeszcze spory zapas umiejetnosci. Gargule zjadlu kontujze, nie wiem czy sie odbuduje w Wisle, moze gdyby ciagle gral wrocil by do formy z przed przybycia do Wisly. Kowalczyk nie powinien nawet byc rezerowym srodkowym jesli realnie myslimy o LM.
Kto to jest ten Kowalczyk A jeśli chodzi o Baszcza. Nie wiadomo jak to będzie. Franek wrócił i bramki strzelał na zawołanie. Żuraw też i za dobrze to nie wyglądało. Okaże się, jak liga ruszy.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 03.06.2011, 12:51
Tu jeszcze o Osmanie ["GK" powołując się na prasę honduraską]:
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...isle,id,t.html
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.06.2011, 13:11
maxipiter napisał(a):Wyświetl post
Podobno Sebastian Boenisch przychodzi, ale tylko podobno!
tak tak , tydzień temu podpisał nowy dwuletni kontrakt , treningi z piłką zaczyna w październiku a my go mamy teraz kupic ? nie osłabiajcie mnie z takimi plotkami
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 03.06.2011, 13:17
Karherop napisał(a):Wyświetl post
tak tak , tydzień temu podpisał nowy dwuletni kontrakt , treningi z piłką zaczyna w październiku a my go mamy teraz kupic ? nie osłabiajcie mnie z takimi plotkami
Piekne

Niektorzy tu uprawiaja taka fantastyke, ze az niemozliwe by to wymyslil jaki prosty umysl
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.06.2011, 13:24
Arked napisał(a):Wyświetl post
Baszczu do Polonii? I co z tego? To jakiś nasz rywal? Nie bardzo. Marcin chce dorobić do emerytury, a drużyna Wojciechowskiego jest do tego jak znalazł. Ani mnie to grzeje, ani ziębi.
Moim zdaniem Polonia będzie się liczyła w przyszłym sezonie. Zieliński to dobry trener, już teraz Polonia była solidna, jeśli nie o MP to o puchary na pewno powalczą.

Ciekawe ile chciał Baszczu...
Odpowiedz cytując
tomaso
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.06.2011, 13:31
River napisał(a):Wyświetl post
Piekne

Niektorzy tu uprawiaja taka fantastyke, ze az niemozliwe by to wymyslil jaki prosty umysl
A informacja ta wyszla od pysia na innym forum
Odpowiedz cytując
Damsi
Junior Member

Stary 03.06.2011, 14:02
Ave 1906 napisał(a):Wyświetl post
To wymień mi 1 pozycję gdzie jesteśmy gorsi
Może ja bym to tak ujął.Polonia miała lepsza ławkę rezerowych podwzględem jej aktualnej dyspozycji piłkarskiej(chodzi oczywiscie o piłkarzy rezerowych,o ich formę).

Wisła ma nazwiska na ławce rezerwowych,ale forma Garguły,Jirsaka,Sivakowa,Riosa oraz ich obecne umiejetnosci sa z dala od idealu.

Garguła więcej marudzi,pare fajnych piłek w ciagu sezonu to ewidetnie za mało jak na byłego reprezentanta Polski oraz patrzac na co wczesniej prezentowal w Bełchatowie.Oczywiscie trzeba tez uwzglednic ze Gagus był kontuzjonwany przez wieksza czesc sezonu

Rios-On umie się świetnie zastawiac.Tyle dobrego o Nim

Sivakow-Patrzac na Niego w akcji to jakis 'nie mrawy' był.Ale też uważam że stać go na więcej.

Jirsak-szczerze dla mnie przęciętniak.Średni przegląd pola,mało kreatywno,zdarzało mu się często tracić piłkę w środka polu.Cenna zakupu tego piłkarza nie jest adekwatna do jego umiejetnośći.

O Łobo nie będę wspominał.To drugi Gorawski tylko ,że ten drugi w Górniku.

Odnośnie udanych zakupów Stana to naprawde jestem pod wrażeniem.

Genkov-Gramy system z 1 napastikiem.Genkov to jakiś potężny facet nie jest,ale jego ilość wygranych pojedynków główkowych z rosłymi obrońcami Naszej EKSTRAKLASY mówi samą za siebie.Co ciekawe większość główek,którzych wygrał,piłki te trafiały do Wiślaków!Niezła technika,drybling,szybkość,przyspieszenie,poprawne ustawianie się w polu karnym.

Można przyczepić jedynie do jego skutecznośći.Miał parę setek które powinien wykorzystać ale patrząc na pryzmat rundy wiosennej to wypada b.dobrze.R.jesienna była nieco gorsza,ale odnotował parę asyst.

Melikson-kurczę no co tu pisać.Na myśli samego słowa Melikson odrazu nasuwają się same superlatywy.To taki Messi w naszej lidze.Tylko,że Messi grając na skrzydle schodzi bardzo często do środka,Melikson uparcie trzyma się skrzydła.Ale i tak z Niego mamy cholernie dużo pożytku.

Pareiko- wraz z jego przybyciem do Wisełki,skończył się cały epizod z poszukiwaniem bramkarza przez Wisłę.Trwał on co nie miara.Ale efekt: Pareilko to niezwykle pewny bramkarz,może odkąd gra w 1 składzie to 1-2 bramkę zapisałbym na jego konto.Jest w najlepszym wieku dla bramkarza.

Odnośnie przyszłych zakupów:
Chaveza i Cikosa bym na 100% wykupił.Obaj grali dobrze.Zwłaszcza ten pierwszy w ostatnich meczach grał b.dobrze.

Przydałby się również napastkich,pomocnik,ofensywny pomocnik,oraz środkowy i lewy obrońca.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.06.2011, 14:41
Czy to jest temat o Polonii W.?

Nie interesuje się piłką w Rumunii ale na pewno można by było wyciągnąć kogoś z FC Timisoara- wice- mistrza Rumunii, klubu zdegradowanego za długi do 2 ligi.
http://sport.wp.pl/kat,32272,title,F...wiadomosc.html
Oraz wykaz zawodników wg. transfermarkt: http://www.transfermarkt.de/de/polit...rein_7074.html
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 03.06.2011 o godz. 14:49.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.06.2011, 15:03
też uważam, że Stan powinien przeczesać Timisoarę

szczególnie http://www.transfermarkt.de/de/dan-a...ler_47146.html - koniec kontraktu, a pewnie inni też rozwiążą z winy klubu
http://www.transfermarkt.de/de/dorin...ler_54735.html
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 03.06.2011 o godz. 15:06.
Odpowiedz cytując
sebastian1727
Banita

Od: 06.2011

Stary 03.06.2011, 15:06
Jedno wam moge powiedzieć , że sami zainteresowani tzn.nowi piłkarze którzy podpiszą z nami kontrakty o tym już z pewnością wiedzą , bo jak mówił sam Valcx i Basałaj w jednym z wywiadów negocjacje są w trakcie finalizacji , tak więc my dowiemy się o tym jako ostatni. I skoro Valcx jasno powiedział że będą to głównie Polacy to nie liczcie na to że przyjdzie większość obcokrajowców , bo Valcx nie rzuca słów na wiatr tak jak nasz prezydent na temat stadionu od wielu lat.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów