|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Koniec tematu RvN w Wiśle pośmialiśmy się pożartowaliśmy pomarzyliśmy - ale już starczy.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Teraz to raczej bedzie klub stawiał na doswiadczenie wiec Peszko to dla mnie kolejna bzdura
http://www.facebook.com/photo.php?fb...&type=1&ref=nf
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 01.06.2011 o godz. 17:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
byłoby fajnie jakby Wisła sprowadziła po każdym znanym i doświadczonym zawodniku na każdą pozycję bo na razie ciężko znaleść gwiazdy oprócz Jaliensa i Siwakowa którzy mają doświadczenie w europejskich pucharach to raczej znanych nazwisk nie ma Melikson prawie jak Bojan ale to dopiero melodia przyszłości ale nie chcę myśleć co będzie jak Pareiko dostanie podczas zgrupowania długoterminowej kontuzji bo chyba zmiennikiem w walce o europejskie puchary nie będzie Kurto albo Serb który grzał ławę i zagrał w kilku ostatnich meczach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Peszko to totalna bzdura, on zresztą nie ma inteligencji boiskowej. Jak dla mnie za słaby - jest waleczny, szybki, potrafi dryblować, ale coś mi w nim nie pasuje - wątpię, by Peszko pasował do drużyny.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ale wiesz ile by to kosztowało?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o spekulacje transferowe to o zawodnikach po raz pierwszy usłyszymy na konferencji, na której pan Valcx przedstawi "owoce" naszego skautingu. Niepotrzebnie "jaramy" się każdym grajkiem przewijającym się w "Fakcie", "SuperExpressie" i tym podobnym brukowcom. Co do tych, co się już w mediach przewinęli to martwi mnie to, że "interesujemy" się graczami powyżej trzydziestki. Wg mnie takie transfery nie będą nam przynosiły długofalowych korzyści. Powinniśmy zatrudnić piłkarzy w wieku 22-27 lat, których będzie można ew. sprzedać, bądź korzystać przez wiele sezonów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Tak swoją drogą, dobrze byłoby, gdyby Wisła sprowadziła do pierwszego składu takich 3 doświadczonych piłkarzy w okolicach 30 lat, walczaków, z doświadczeniem w europejskich pucharach. Miło by było, gdyby Valcx zrealizował tego typu transfery. Byłoby doskonale, gdyby Valcx kupił nam do środka zawodnika o podobnych umiejętnościach co Melikson, tyle że może silniejszego. A z ataku sprzedał Kirma, bo jakość nam przez to nie spadnie, a zarobimy trochę kasy na nim.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Temat zamienił się w śmietnik. Musiałem wykasować ok. 50 postów całkowicie nie na temat. Przypomnę: dyskutujemy o w miarę realnych kandydatach do gry w Wiśle, a więc tylko tych którzy pojawili się w mediach. Jeśli to nowe nazwisko, koniecznie podajemy źródło. Propozycje typu: "a może Bosacki w Wiśle - co wy na to?" - będą nie tylko kasowane, ale nagradzane banami
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Orange Sport podało, że Wisła interesuje się Peszkiem. Dziennikarz "Piłki Nożnej" Adam Godlewski w wywiadzie w OS. info potwierdził tę informację podając się na swoje źródła informacji. Osobiście nie wiem czy to dobry pomysł. Gość jest ewidentnie łasy na kasę i fałszywy. Rozumiem, że chce wywalczyć jak najlepszą gażę ale wykłócać się o 10 tys. podwyżki tygodniowo to moim zdaniem skąpstwo. W Lechu Peszko zarabiał 8 tys. ojro na tydzień. Po przejściu do Koeln dostał kontrakt na 50 tys. ojro tygodniowo a teraz chce 60 tys.
Ostatnio edytowane przez mariusz92abg : 01.06.2011 o godz. 22:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jeśli Peszko zszedłby cenowo do poziomu 500 tys. Euro rocznie to to byłby bardzo dobry transfer. Za 800 tys. euro byłby skrzydłowy klasy Małego i lepszy od Kirma.
Ale... Po co miałby schodzić do 500 tys. Euro i grania w Polsce, skoro za 500 tys. Euro to zatrudniłby go każdy jeden klub w Niemczech? --- Temat Kalu Uche i pieniędzy za jego transfer - klauzula obowiązywała niestety do poprzedniego okienka. A szkoda, bo teraz na 100% odejdzie, zainteresowane są kluby z każdej poważnej ligi, od Portugalii po Rosję.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 01.06.2011 o godz. 22:35.
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
^^^^ Peszko... i zaczynamy jazde od poczatku
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zamiast tych Peszków czy Illiców kupilbym Diaza ze Śląska. Ten gość ma wielki talent.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kpisz chyba? Tworzyć komin płacowy dla tak przeciętnego piłkarza? Przecież Peszko to Taki Wojciech Ł. w wersji de-luxe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Co do Peszki - Ci co piszą, że nie ten poziom sportowy lepiej niech się zastanowią nad sobą, przecież to Peszko i Lewy stanowili o sile Lecha w sezonie mistrzowskim, zarówno jeden i drugi prezentuje wystarczający poziom sportowy bez dwóch zdań. Ja wiem, że nie lubicie Lecha, ale bez przesady, nie ma co udawać, że czarne jest białe. To zupełnie inna półka niż Plizgi, Garncarczyki, czy inne Łobodzińskie
Natomiast Peszko w Wiśle to zwyczajne sci-fi w kontekście finansowym. Koeln nie może mu zapewnić takich warunków jakich on oczekuje, to jak my mielibyśmy to zrobić? Zrobić komin płacowy dając mu trzy czy czterokrotnie wyższy kontrakt niż ma Melikson, podczas gdy to Maor jest lepszym piłkarzem? To się nie trzyma kupy i jest to wg mnie jeszcze większa bajeczka niż RvN, gdyż Peszko jest w takim wieku, że chce jak najwięcej zarobić i się pokazać w Europie a nie wracać do kraju po rundzie za granicą. Po wypowiedzi naszego prezesa wnioskuję, że raczej będą to gracze typu Genkow czy Jaliens, czyli z niezłą renomą, doświadczeniem, z dobrego klubu. Gracze na chodzie, a nie piłkarze, którzy od wielu sezonów nikogo do siebie nie przekonują jak to bywało kiedyś dość często, raczej nie emeryci, może nie szeroko znani w Polsce ale wypadający conajmniej solidnie na tle naszych obecnych piłkarzy. Natomiast na taką perełkę jak Melikson to ja bym nie liczył; ktoś już tu kiedyś pisał, że takie transfery jak Marcelo, Kuba czy Maor zdarzają się raz na pięć lat nie bez powodu. Mimo tego, że sądzę, iż mamy rewelacyjnego jak na nasze warunki dyrektora sportowego i jako jedyni w Polsce jako tako funkcjonujący scouting to sprowadzenie dwóch piłkarzy tego formatu rundę w rundę graniczyłoby z cudem. Spuszczam też kubeł zimnej wody na głowę tych, którzy myślą, że Stan jest nieomylny i jeśli trafi się jakiś nieudany transfer zachorągiewkują i będą po nim jechać. Żaden dyrektor sportowy nie ma 100% skuteczności przy robieniu transferów pod względem udane / nieudane. To, że wszystkie transfery poprzedniej rundy były udane lub bardzo udane nie znaczy, że w tej uda się ta trudna sztuka. W takim wypadku proszę krzykaczy o pewien bufor tolerancji dla Stana. Trzymam kciuki za naszych decyzyjnych.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 01.06.2011 o godz. 23:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
W ramach ciekawostek Peszko miał trafić do Wisły w wieku 14 lat ale jego matka nie chciała go puścić z domu.
A co do samego jego przejścia to stanowcze nie, jakoś nie mógłbym zdzierżyć jego twarzy w koszulce Wisły tak samo jak Arboledy, Lewandowskiego, Krivetsa czy Stilica. Dla mnie to były i są takie bufonki czysto Poznańskie zadumane w sobie wrogo nastawione do Wisły. I czasem ich to pajacowanie po bramkach strzelonych Wiśle. Nie tyczy się to wzystkich grających w Poznaniu tylko tej grupy osób. A czysto sportowo to też S-F, to nie jest żaden super piłkarz żeby mu płacić nawet te 250 tyś euro. Za takie pieniądze można kogoś z ambicjami bo on zaczynał już sobie wybierać mecze w których chce grać , a w których nie, więc ligę odpuszczam, a w LE sobie zagram żeby się pokazać. No i wylądował w outsiderze ligi bo kasa była najważniejsza. To drugi powód dlaczego takim piłkarzom mówimy nie. Pieniądz to nie wszystko 500 tyś euro ktoś tam palnął taki Melikson inkasuje 2/4 tego i robiłby jak chciał Peszke. Ronaldo się znalazł co będzie dyktował warunki FC Koeln ![]()
Ostatnio edytowane przez CH. : 02.06.2011 o godz. 00:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
Ale wciąż w kontekście Peszki, który gardzi 60 tysiącami miesięcznie w Koeln są to kwoty dużo mniejsze i samo to wskazuje, że "temat Peszki" to podpucha menedżera. Ja tam się cieszę z tego szumu wokół RvN i Peszki - darmowy PR dla Klubu a Stan ma lepszą atmosferę dla negocjacji z naszymi prawdziwymi transferowymi celami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Każdy jeden klub w Bundeslidze? Peszkę? Tego leszcza? Na jakiej planecie ty żyjesz? 3/4 Bundesligi ma wywalone na Peszkę, bo to nie ten poziom po prostu. Ale fakt, że jeżeli nie stać na niego Koeln, to tym bardziej nie stać też nas. Co mi specjalnie nie przeszkadza. Obecne tropy medialne to w większości albo prymitywne zgadywanki (wszyscy przyzwoici Polacy którym kończą się w najbliższym czasie kontrakty lub mają problemy w swoich klubach), albo jakieś kompletne s-f (RvN). Takie transfery mógłby wymyślić każdy pryszczaty fan FM po kilku minutach z google. Jak na razie Valcxx pokazał nam coś zupełnie innego - piłkarze, którzy już coś osiągnęli, ale są w naszym zasięgu finansowym. Dlatego podejrzewam, że większość z naszych przyszłych transferów to będą zawodnicy dla nas raczej anonimowi. Kto jest lepszy: Melikson, czy Kiełb lub Wołąkiewicz? A z kogo rok, pół roku temu prasa robiła łakomy kąsek transferowy? Jest sporo dobrych graczy w naszym zasięgu finansowym. Tyle, że nie są to w większości piłkarze o których przeczytacie w gazetach - na takich nas nie stać. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Nie wiem jak w ogóle można mówić o takich zawdonikach jak Wawrzyniak, Peszko w Wiśle. Przeciez to nie moralne dla nas Wiślaków. Zgina mnie na samą myśl, że ktoś jaki może załozyć koszulkę Białej Gwizdy. Jest to po prostu niedopuszczalne
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() Czy taki z niego leszcz? 11 meczów w pierwszym składzie, 5 asyst i dopóki był zdrowy to grał. Solidny skórokopek. ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Tra...199,1,727.html
Zaciekawił mnie zwłaszcza Jeż, to byłby doskonały transferi nie tylko w przypadku odejścia meliksona, bo równie dobrze może być trzech środkowych Sobolewski/ Wilk - Jeż - Melikson. Do ataku pozycyjnego jak znalazł ![]() ![]()
"...Równowaga ciała jest najważniejszą troską postawy gotowości..." Bruce Lee
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Peszko. Widać tą wypowiedzią dał jakieś ziarnko szans na ten transfer.
@Waldi69 - Na Jeża podobno od bardzo dawna ostrzy sobie zęby już Legia, ale czy Wisła też nic nie wiemy więc rozmowa nie na ten temat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Futbolnews to akurat wiecznie nie trafia. Przypominam, że jeszcze poniedziałek twierdził że Iliev jest na testach medycznych.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Chaveza de facto pożegnaliśmy zimą wtedy gdy była najlepsza pora na negocjowanie w sprawie jego transferu. Piłka to jest biznes - a Osman i jego klub wiedzą doskonale, że Wisła w obecnym składzie bez niego na środku obrony to drużyną z obroną dziurawą jak ser szwajcarski. To też powinno uświadomić redaktorom gazet m.in. jak Fakt że 6 mln euro na transfery w Wiśle nie ma i nie będzie. Tym bardziej po wczorajszych zmianach w RN i zarządzie klubu. kilka dni triumfy święcił temat RVN w Wiśle a teraz Peszki - przeskok co najmniej z księżyca.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez SWEET_83 : 02.06.2011 o godz. 07:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jeżeli to prawda, to mam nadzieję, że Stan prowadzi rozmowy z jeszcze lepszym zawodnikiem od Chaveza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
na pewno prowadzi, przecież walczymy o LM
|
|