|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ja się zastanawiam czy przejdziemy 2. i 3. rundę, bo mamy słaby skład bez obrony, a Wy tutaj już koszyki w lidze mistrzów przydzielacie...
Przejście 2. i 3. rundy dają nam perspektywę następnych 8 meczów w pucharach. Dla mnie to już wystarczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Święte słowa. Celem powinna być 4 rd. kwalifikacji LM.
![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Zwłaszcza, że 4-ta runda daje awans do LE, a to moim zdaniem jest w tym sezonie koniecznością, by zespół się rozwijał. O tym, że za sezon nie mamy żadnych punktów do rozstawienia, nie wspominam.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Zobacz ile kaski wpada za LM a ile za Puchar UEFA. Różnice są przynajmniej pięciokrotne. NAwet jeśli Przegra się wszystkie spotkania w grupie i odpadnie, to budżet Wisły dostanie znacznie większy zastrzyk niż przy scenariuszu Lecha (jeśli się mylę poprawcie). Tak czy siak w długofalowym ujęciu (a więc założeniu kolejnych wzmocnień na najbliższe lata) wydaje mi się to jednak bardziej korzystne, jeśli chcemy zatrzymać w Wiśle dobrych piłkarzy i kupić jeszcze lepszych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Awans do LM to kasa i prestiż. Nikt nie czeka na awans do LE tylko do LM. A to, że więcej punktów można uciułać w LE to myślę że każdy prezboleje jeśli awansujemy do LM
Ponadto w LE trzeba coś wygrać żeby uzyskac te 8 punktów a to wcale nie jest takie pewne bo tam też pewnie bylibysmy losowani z trzeciego koszyka więc to nie jest jakoś szczególnie korzystne. A w LM przynajmniej te 4 pkt są pewne a reszta zależy od szczęścia.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 01.06.2011 o godz. 09:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Biznesowo, pod warunkiem skończenia stadionu czysty zysk dla Wisły :
Awans do fazy grupowej LM to dziś 10-12 mln Euro. Faza grupowa LE to jakieś 3-4 mln Euro. Trudno oszacować wzrost wartości "brandu" Wisła - trzeba pamiętać, że jednorazowa faza grupowa niewiele zmieni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Od kiedy jestes kibicem Wisły? Od okienka transferowego kiedy kupili Genkova, Meliksona i Pareike?
Nie każde okienko jest tak udane nawet jak się dobrą kasę wyda - patrz Jaliens. 1 mln złotych premii za mistrzostwo dla tego Pana, a gra padake. Niech kupią 3-4 piłkarzy którzy nie wypalą + kontuzja Genkova/Meliksona i żegnamy się w 2.-3. rundzie eliminacji. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
LE to mniejszy prestiż i punkty rankingowe poza tym to szansa wyjścia z grupy jest podobna: 3 miejsce w grupie LM i 2 miejsce w LE to są podobne poziomy sportowe |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
W eliminacjach do LM kluczowe znaczanie ma dobrze przepracowany okres przygotowawczy i zanosi sie na to że wreszcie zostanie on potraktowany poważnie i profesjonalnie a nie tak jak przed Levadią(Skorża ją zupełnie zlekceważył) i Karabachem(przygotowanie do sezonu zafundowane przez Henia opisał Pajlic). Oceniać drużynę i jej szanse na LM będziemy mogli dopiero po jej OSTATNIM sparingu. PS. Jeśli oceniasz jakim kto jest kibicem na podstawie daty zarejestrowania na forum to gratuluje
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 01.06.2011 o godz. 11:22.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeżeli drużyna zajmuje w fazie grupowej LM 3. miejsce to zdobywa 4 pkt + 4 punkty za 2 zwycięstwa czyli w sumie ok 8 pkt i do tego awans do fazy play-off LE Jeżeli drużyna gra w fazie grupowej LE i zajmuje 3. miejsce to wygrywa gdzieś 2 mecze czyli 4 pkt. Jeżeli drużyna gra w fazie grupowej LE i zajmuje 2. miejsce to wygrywa gdzieś 3 mecze czyli 6-8 pkt i gra w fazie playoff LE. ja tam nie widzę wiekszych zysków punktowych do rankingu w LE |
|
|
|
Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
A czy punkty zdobyte w eliminacjach, bonus za awans do fazy grupowej i ewentualne późniejsze punkty nie sumują sie?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sumują sumują ale ja pisałem tylko o fazie grupowej jak mogłoby to wyglądać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Uefa raczej bedzie dzielic narodowo 2 runde eliminacji LM
Wisla Krakow Dacia Chisinau Sturm Graz Pyunik Yerevan Slovan Bratislava Videoton Fehervar Viktoria Plzen Tobol Kostanay Zestafoni Neftchi Baki Tak na ten moment wstepnie koszyk Wisły będzie wyglądać patrzac na wczesnijsze podziały Uefy, ale oczywiscie Uefa może to przemieszać ładnie ![]() |
|
|
|
Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Liczę ze w tym okienku transferowym nie ściągniemy samych obcokrajowców , z ekstraklasy wyrwać któregoś z liderów zespołów to istny armagedon (zaporowe ceny ) warto było by jednak dać szanse któremuś zawodnikowi choćby i z 1 ligi czy polakowi za granicy(
) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale was pogięło z tymi punktami rankingowymi.
Obecnie Wisła jest rozstawiona w III rundzie el. LM. Gdyby miała ich więcej to rozstawiona byłaby też w IV rundzie. Ale umówmy się - nawet te rozstawione w IV rundzie zespoły nie są nie wiadomo jakimi tuzami. Z większą liczbą punktów byłoby trochę łatwiej. Punkty rankingowe to jeden ze środków realizacji celu. Celem jest natomiast gra w pucharach - czyli prestiż, kasa i emocje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Już żeśmy ściągnęli liderów swoich zespołów z ekstraklasy (Garguła, Łobo) za niezłe pieniądze, teraz musimy im płacić dużą kasę za siedzenie na ławie bądź wchodzenie z ławy, a przecież to miały być wzmocnienia od razu pierwszego składu. Garguła złapał kontuzje i do nas przeszedł już z kontuzją ale Łobo poza paroma całkiem niezłymi meczami jest/był cieniem zawodnika z Zagłębia.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Dostanie się do LM:
1) zarobimy poważną kase 2) zagramy 6 meczy i albo wszystkie przegramy, albo zremisuje 1 lub 2 razy 3) po pucharach Dostanie się do LE a) mała kasa b) zagramy co najmniej 6 meczy, a przewiduje, że mielibysmy szanse na co najmniej kolejną faze przy dobrym losowaniu c) zarabiamy kupę punktow do rankingu d) w przyszlym roku mamy spokojny rozstawienie w kazdej rundzie WOle LEw tym roku, bo jest bardziej przyszlosciowa. |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
WCracow - Ty to masz chyba nasrane w glowie ostro jesli wolisz LE
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ja pierd...
Ogólne przesłanie postu WCracowa jest proste. Lepiej awansować w tym roku do LE niż do LM, bo jak awansujemy do LE to łatwiej się będzie dostać do LM w przyszłym sezonie, a jak wiadomo LM jest naszym celem. Amen. PS. A zauważyłeś że awansując do LM dostajemy gratisem 4 pkt. Ponadto jakieś punkty za 4 rundę które dostaniemy skoro awansowaliśmy (np. wygrana+remis = 1.5 pkt, a nie przegrana+remis = 0.5), czyli mamy 5 pkt. Żeby wyrównać ten wynik musimy zrobić 2 wygrane + remis w LE. A to takie proste nie jest. Nie wiem czy tak faktycznie "łatwiej zapunktować" w LE.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 01.06.2011 o godz. 21:08.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Tylko że LM to cel nr 1 a LE to cel awaryjny, gdybyśmy nie zakwalifikowali się do LM. Jedno drugiego nie wyklucza. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Minimum przyzwoitości to 4 runda. W 2 i 3 jesteśmy rozstawieni więc trzeba to wykorzystać. To nam daje udział w grupie LE. W 4 tej zależnie od losowania, tam już zagramy na udo
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Na razie skupmy się na drugiej rundzie i jakimś fajny turystycznym wyjeździe... Potem zaczną sie prawdziwe emocje... ![]()
Ddf
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A jak w ogóle jest w przyszłym sezonie z eliminacjami do LM
Czy to nie przypadkiem teraz jest ostatnia szansa, aby skorzystać z reformy Platiniego |
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Belzebub schowaj sie ze swoimi teoriami, bo po prostu rece opadaja. W tym sezonie LE to priorytet. LM to kula u nogi, bo nic nie daje. Przegramy kazdy mecz i po co nam to?
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
O ja .......e, na lekarza już chyba za pozno
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Cały powyższy post jest tylko odpowiedzią na post użytkownika WCracow, żeby mnie tu zaraz nikt nie zbeształ, że rozmyślam o grupie LM. Doskonale sobie zdaję sprawę, że trzeba się skupić na eliminacjach. PS. chciałbym mieć taką wartą 10 mln euro "kulę u nogi" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Powtórzę pytanie..reforma Platiniego weszła na stałe do regulaminu?(bo coś mi świta, że miała wejść próbnie na 3 sezony)
Jesli weszła na stałe, to faktycznie popieram WCracow..w tym sezonie odpuszczamy LM, ciułamy punkty w LE i za rok roznosimy wszystkich z rozstawienia.. ![]()
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 01.06.2011 o godz. 23:23.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|