The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Aero
Junior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2011, 13:50
to pewnie będzie Daley - negocjowaliśmy z nim w letnim okienku, jest synem legendy Ajaxu - Danny'ego, tam jeszcze pewnie nie pogra, a kolejnego wypożyczenia do klubu z Eredivisie może nie chcieć, zobaczymy.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.05.2011, 21:03
wwf napisał(a):Wyświetl post
Angielska Premiership stała się czym się stała po mistrzostwach europy w 1996 roku.

Ludzie zapragneli wtedy oglądać piłkę na wyższym poziomie. Chcieli tych samych emocji co tydzień w lidze jakie dostali na mistrzostwach europy. Pilka w Anglii od tego momentu dostała niezłego kopa, telewizja SKY zaczeła bardzo dobrze płacić, zaczęto sciągać gwiazdy europejskiego formatu, MU świetnie grał w Lidze Mistrzów.

Ale impulsem do zmian były mistrzostwa europy w 1996.

I w polsce też tak będzie. Skończą się mistrzostwa europy, a na tych stadionach które zostaną w Polsce, we Wrocławiu, Gdańsku, Poznaniu ludzie będą chcieli ogladać piłkę na poziomie bo jak zapełnić obiektu po 45 000 miejsc, wymusi to wejście inwestorów których będzie stać na gwiazdy, telewizja zapłaci dobre pieniądze. Do tego Wisła i Legia, może Korona z Profusem, Cracovia Filipiaka i za 2-3 lata możemy mieć w lidze ciekawy poziom i ligę której nie musimy się wstydzić.
bardzo optymistyczny wariant opisałeś ale moze byc też tak jak w Portugalii w której wybudowano wielkie stadiony na Euro 2004 musiano po imprezie rozbierac bo nie można było ich zapełnic a co za tym idzie utrzymac.
Nawet Tusk który słynie z dobrego ściemniania w jednym z niedawnych wywiadów powiedział że dziś nie zgodziłby sie na organizacje Euro bo nas zwyczajnie na nie jest stac.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 29.05.2011 o godz. 21:07.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 29.05.2011, 21:07
zobacz, że w przeciwieństwie do Portugali u nas stadiony buduje sie w dużych miastach gdzie jest druzyna z potencjałem
Odpowiedz cytując
M@Terac
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 30.05.2011, 21:51
Czytając pewnego newsa na jednym z portali rzuciła mi się w oczy osoba Matei Keżmana, występował kiedyś w PSV. Obecnie skończył mu się kontrakt w Hong Kongu, także jest do wzięcia za free. 32 lata, na naszą ligę z pewnością byłby gwiazdą z ograniem w czołowych ligach europejskich: angielskiej i hiszpańskiej. Pytanie czy byłby w stanie pomóc Wiśle albo czy my sprostalibyśmy jego oczekiwaniom finansowym.
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 30.05.2011, 22:07
jak to było na forum Legii - Mamy Keżmana, z Serbii tarana...
bez jaj panowie...
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.05.2011, 22:08
M@Terac napisał(a):Wyświetl post
Czytając pewnego newsa na jednym z portali rzuciła mi się w oczy osoba Matei Keżmana, występował kiedyś w PSV. Obecnie skończył mu się kontrakt w Hong Kongu, także jest do wzięcia za free. 32 lata, na naszą ligę z pewnością byłby gwiazdą z ograniem w czołowych ligach europejskich: angielskiej i hiszpańskiej. Pytanie czy byłby w stanie pomóc Wiśle albo czy my sprostalibyśmy jego oczekiwaniom finansowym.
Całkiem niezły pomysł. Chociaż wydaje mi się że był juz kiedys przymierzany do Wisły, być może innej PL drużyny.. Mylę się?
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 31.05.2011, 01:20
Kiedyś był naprawdę świetnym zawodnikiem - teraz to już dawno jest wypalona "gwiazdka" ,która tylko odcina kupony
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 31.05.2011, 12:38
Moje propozycje wzmocnieni
Andrew O'Brien Ireland Republic Defender 31 lat http://www.soccerway.com/players/andrew-o-brien/2644/
Stephan Hain Germany Atak 22lata
http://www.soccerway.com/players/stephan-hain/57546/
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 31.05.2011, 13:05
Dzisiaj [aby być bardziej konkretnym, to aktualizacja danych nastąpiła wczoraj przed g. 20] "Krakowska" potwierdziła swoją wersje "doniesień". Wg tej gazety Wisła złożyła ofertę Van Nisterlooy'owi.

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...-dni,id,t.html

Bez względu na to jak sprawy się mają, efekt pozytywny już jest taki, że o Wiśle "mówi się" w Europie [i nie mam tutaj na myśli tylko "GK" ].
Ostatnio edytowane przez yarow : 31.05.2011 o godz. 13:11.
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 31.05.2011, 15:39
Cytat:
Dla Ivana jest nowy kontrakt z opcją że w trakcie sezonu może objąć funkcję trenera w razie zakończenia kariery, Bosacki nie chce kasy uzależnionej od liczby występów ale nikt go nie chce ze wzg.l na wiek więc pewnie się skusi na roczny kontrakt. Bandrowski ma propozycję ale najpewniej odejdzie do Wisły która przedstawiła mu ofertę, Rudnevs chce więcej pieniędzy co przy klęsce w LE i cięciach zostało fatalnie odebrane , Injac jest zły że nie będzie pucharów a chce zostać w kadrze Serbii a Kriwiec ma intratne propozycje ale „sportowa złość” każe mu walczyć z Lechem i dostać się tak jak z Bate do LM. Rutkowski ma odejść i to ma podobno wejść Pan Janas, ale do przyszłego czwartku wszystko raczej będzie jasne
Znalazłem coś takiego w komenatarzach na kkslech.com
Ciekawe czy to prawda, bo jeśli tak to szykuje się kolejny rekonwalescent :(
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 31.05.2011, 15:58
Acima napisał(a):Wyświetl post
Znalazłem coś takiego w komenatarzach na kkslech.com
Ciekawe czy to prawda, bo jeśli tak to szykuje się kolejny rekonwalescent :(
Nie przesadzaj , Bandrowski wcale nie jest taki podatny na kontuzje . Owszem cały ubiegły sezon stracił ale w wyniku jednej kontuzji którą źle leczyli - potrzebna była od razu operacja a nie zachowawcze leczenie . Jednak co by nie mówić to jest to dobry piłkarz .
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.05.2011, 17:24
w sumie jeśli mają być jakieś poważne transfery i zaskakujące powroty tro wcale bym sie nie zdziwił gdyby na Reymonta zawitał Uche którego Almeria spadła do Segunda Division
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Stary 31.05.2011, 17:28
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
w sumie jeśli mają być jakieś poważne transfery i zaskakujące powroty tro wcale bym sie nie zdziwił gdyby na Reymonta zawitał Uche którego Almeria spadła do Segunda Division

Tym bardziej, że 20 czy 25% pieniędzy, które byśmy wydali wróciłoby na nasze konto. Ale jak dla mnie jest to wątpliwe.
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 31.05.2011, 17:30
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post

wydaje mi się, że Uche teraz to zawodnik "za dobry" jak na naszą ligę, więc raczej nie przyjdzie.. z resztą z wielu względów byłbym przeciwny.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
MaciekJ87
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2011

Stary 31.05.2011, 17:36
Kalu Uche chyba w niezbyt dobrej atmosferze się z nami żegnał, więc wątpię żeby chciał wrócić! W końcu sam chciał odejść
Święte Barwy Swe Wznieś i Zaśpiewaj Tę Pieśń, Niech Patrzy Cały Świat, Jak Nasza Wisła Gra.
Więc, Naprzód W Bój, Kochany Klubie Mój, Przy Tobie Nasza Brać, Na Wieki Będzie Trwać.

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 31.05.2011, 17:50
Cytat:
Bez względu na to jak sprawy się mają, efekt pozytywny już jest taki, że o Wiśle "mówi się" w Europie.
Najczęstszymi komentarzami pod zagranicznymi newsami jest coś w stylu: hahahaha, albo "good joke".
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 31.05.2011, 18:04
Kosowski też się raz żegnał w niemiłej atmosferze i wrócił zresztą Wisła a to czego Almeria nie może zagwarantować i czego Uche zapewne brakuje walka o europejskie puchary a skoro ostatnio w Wiśle zapanowała moda na powroty to ten transfer powrót mógłby być bardziej realny do osiągnięcia niż transfer RvN albo Żewłakowa
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 31.05.2011 o godz. 18:07.
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 31.05.2011, 18:08
ja nie wiem jak ludzie moga porownywac odejscia Kosy do Uche oraz okolicznosci - powinni wstydzic sie Ci ktorzy pisza jakkolwiek pozytywnie o tym fajfusie Uche ... no chyba ze sa kibicami Wiselki od 3-4 lat to nie dziwie sie ich niewiedzy...(
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 31.05.2011, 19:12
Jest dementi, ale nie wiemy czy to jest gra w otwarte karty

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 31.05.2011, 19:39
yarow napisał(a):Wyświetl post
Jest dementi, ale nie wiemy czy to jest gra w otwarte karty

To jest na pewno bzdura - samymi wymaganiami finansowymi by nas zmiazdzył
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 31.05.2011, 20:23
Ulżyło mi. Po akcji z Seedorfem kolejny odcinek. Na szczęście udało się nie zakontraktować Ruuda.

A na poważnie - czekam na drugiego Genkova, Meliksona a nie "gwiazdora". Jak ktoś wcześniej napisał - na takie gwiazdy przyjdzie czas, ale jeszcze nie teraz. Teraz to potrzebni są piłkarze którzy przez grę w Wiśle chcą się wylansować z pożytkiem dla klubu i siebie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
mycha
Junior Member

Od: 04.2005

Stary 01.06.2011, 09:11
Kiedyś gdy podałem info o van Nisterlooyu poleciało na mnie 2 strony bluzgów. Niedługo powinna huknąć wieśc o Michaelu Lameyu- byłym zawodniku PSV, obecnie Leicester
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 01.06.2011, 09:32

Plizga i Bartczak chcą odejśc z Zagłębia.Zainteresowana jest Jagiellonia.Myślę,że gdyby pojawiła się oferta z Wisły to nie zastanawialiby się długo.Zatrudniając tych dwóch zawodników możnabyłoby zrezygnowac z Cikosa i Riosa(Bartczak=Cikos,Plizga=Rios)
Odpowiedz cytując
Glova91
Member

Od: 07.2008

Stary 01.06.2011, 09:35
@BialaGwiazda, sek w tym, ze takie Plizgi i Bartczaki to sa na Ekstraklase poziomem, a nam chyba nie chodzi o kolejne blamaze z Karabachami i Levatywami...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.06.2011, 09:36
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post

Plizga i Bartczak chcą odejśc z Zagłębia.Zainteresowana jest Jagiellonia.Myślę,że gdyby pojawiła się oferta z Wisły to nie zastanawialiby się długo.Zatrudniając tych dwóch zawodników możnabyłoby zrezygnowac z Cikosa i Riosa(Bartczak=Cikos,Plizga=Rios)
Abstrahując od ich ( miernej) wartości sportowej
to chyba nie po to próbujemy sie pozbyć jednego sprzedawczyka ze by zaraz podpisywac drugiego
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
hydrocannabinol
Junior Member

Stary 01.06.2011, 12:17
RvN=Prawda
Bardzo solidne i pewne źródło. Wszystko zależy od $$$$$$$$$$$ xD
Ofertę dostał napewno, dam sobie rękę upitolić
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 01.06.2011, 12:19
hydrocannabinol napisał(a):Wyświetl post
RvN=Prawda
Bardzo solidne i pewne źródło. Wszystko zależy od $$$$$$$$$$$ xD
Ofertę dostał napewno, dam sobie rękę upitolić
Gdyby zalezalo od kasy do by nawet tematu nie było
Odpowiedz cytując
hydrocannabinol
Junior Member

Stary 01.06.2011, 12:22
Tu nie chodzi o kasę klubową, pan C. jeśli zdecyduje się na ten transfer to wyciągnie hajsy prywatne, o ile zbajerzą go doradcy.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 01.06.2011, 12:26
Ty naprawde myslisz, że Wisła mogla by płacic RvN okolo 5 milionow Euro za sezon ?
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 01.06.2011, 12:28
wywalić: Sivakova, Jirsaka, Łobo, Gułę, Riosa, Bogusia jeszcze wypożyczyć

30.06.11

konkurencja dla Małego:

http://www.transfermarkt.de/en/mehme...ler_51958.html

ŚPO do pierwszego składu, drugi na ławę:

http://www.transfermarkt.de/en/derek...ler_12702.html
http://www.transfermarkt.de/en/danie...ler_43246.html

zastępcy dla Gienka, ewentualnie do pierwszego składu a Gienek na ławkę

http://www.transfermarkt.de/en/vladi...ler_25750.html
http://www.transfermarkt.de/en/baba/...ler_69819.html

Kirm na ławę i niech gryzie trawę , dodatkowo może grać jako ŚN:

http://www.transfermarkt.de/en/sebas...ler_45577.html

podsumowując wywalamy 6 gości, sprowadzamy 6 gości, następuje nie mała redukcja kontraktów, za Jirsaka, Gułę i Łoba 500tys euro powinniśmy wziąć bankowo, dokładamy 1-1,5mln euro na kontrakty/prowizje i nie musimy ściągać wypalonych gwiazdek
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów