The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.05.2011, 21:21
Taa RvN przyjdzie tu grać. Wisła musiała by mu dać rocznie minimum 3 miliony euro. Zenden to minium 2 milony euro. Obaj mimo że mają po 35 lat nigdy nawet nie pomyslą o tym żeby tutaj grać. Powiem tylko tyle jak ktoś by mi w polsce zapłacił na rękę za moją pracę 8000zł, a po 3 latach firma by zbankrutowała i miałbym iść gdzieś do pracy za 4000zł to już bym miał problem z zaagażowaniem. A co dopiero taka gwiazda której zarobki by zmniejszyły się 5 krotnie i to przy założeniu że płacimy mu 1 milion euro rocznie. Szybciej facet wyjedzie do Rosji , Kataru lub MLS, gdzie nie dość że dostanie niesamowitą kasę to dodatkow na każdym kroku będzie traktowany jak jakiś król. Będzie miał zachciankę, chcę mieć to nowe ferrari a na następny dzień będzie taki stał pod domem.

Myślisz że w Wiśle ktoś by mu zagwarantował takie warunki.

Pozatym jak jest sens, sprowadzania takiego gościa do klubu takiego jak Wisła.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 28.05.2011, 21:30
Jest sens, RvN jeden z najgenialniejszych napastników XXI wieku. Znany na całym świecie, sukces marketingowy murowany, koszulki, zainteresowanie kibiców nie tylko z Polski, bo patrzą sobie kibice na różnych kontynentach, RbN gra w Polsce !! No to tacy kibice chcą go zobaczyć, przyjeżdżają, kupują bilet, Ruud strzela dwie bramki Legii i wszyscy są zadowoleni.
Taki napastnik przy wsparciu Meliksona, Ilieva, Małeckiego jest gwarantem około 20 bramek w sezonie licząc też puchary.
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.05.2011, 21:38
Messi byłby lepszy. W sumie zdobył co miał zdobyć, teraz mógłby sobie pozwolić na większe wyzwanie. Sukces marketingowy murowany, więc chyba
warto powalczyć.

Ludzie
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.05.2011, 21:41
Nawet jak RvN zarabial kosmiczne jak na Polske pieniadze w HSV to nie znaczy, ze to byłby jakis s-f transfer. Jezeli Stan zna go osobiscie to moze by go namowił do takiego transferu - w koncu RvN jest u schyłku kariery wiec wymagania mogłby obnizyc - chociaz osobiscie sam nie wierze w to co pisze
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 28.05.2011 o godz. 21:44.
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Stary 28.05.2011, 21:47
Taa marketing.

Wiesz jaki w polsce jest marketing, kup koszulkę Wisły i wyjdz na miasto w Radiomiu, Mielcu, Gorzowie, Kutnie, to w najlepszym wypadku tylko cię skopią i wybiją zęby. A w takim Poznaniu, Warszawie to już do domu nie wrócisz.

Ja w Krakowie, dwa razy widziałem kogoś w koszulce Cracovii.

Za pierwszym razem już gościa lali i miał fajnie zakrwiwioną koszulkę z rozwalonego nosa - BOJARSKI -
kolejnego widziałem jak uciekał przed 4-5 kolesiami którzy go gonili - GIZA -

Ciekawe jaki to by był marketing gdyby gdzieś w prasie ukazały się zdjęcia jak się kibice leją a na plecach mają RVN, zawodnik byłby pewnie dumny.
Ostatnio edytowane przez wwf : 28.05.2011 o godz. 21:51.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.05.2011, 21:50
Koszulki to nic, ale podejrzewam, ze zakonczylyby sie w momencie klopoty ze znalezieniem sponsorow. Owszem to wielka inwestycja, ktora jednak przynioslaby ogromne korzysci klubowi na kazdej plaszczyznie funkcjonowania i to na lata.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.05.2011, 21:53
No chyba że znalazłby się jakiś sponsor, który pokryłby koszty jego kontraktu. To jest jakaś ewentualność.

Prawda jest też taka, że piłkarze typu RVN, czy Zenden mają pewnie mnóstwo pieniędzy na swoich kontach i może któryś z nich niekoniecznie już myśli o kasie, niczym prezes Lehmann Brothers przed kryzysem finansowym na świecie - "mam 5 odrzutowców, ale nie wiem czy mi one wystarczają - a - kupię sobie szósty".
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 28.05.2011 o godz. 21:56.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 28.05.2011, 22:00
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
No chyba że znalazłby się jakiś sponsor, który pokryłby koszty jego kontraktu. To jest jakaś ewentualność.

".
W lidze gdzie mistrz nie ma strategicznego sponsora tak jak zresztą cała liga jako ekstraklasa, masz to jak w banku.
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 28.05.2011, 22:02
Część z Was to w takim matrixie żyje, że ja odpadam
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.05.2011, 22:05
niech sobie pisza po to jest ten temat marzyc mozna o wszystkim
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.05.2011, 22:16
Nie wiem o co chodzi z tą niespodzianką, o której piszecie, ale pewnie będzie to prezentacja Baszcza
Odpowiedz cytując
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 28.05.2011, 22:19
Ta niespodzianka to ma być nasz hymn śpiewany przez R.Maaskanta,chyba że źle zrozumiałem.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.05.2011, 00:14
wwf napisał(a):Wyświetl post
Taa RvN przyjdzie tu grać. Wisła musiała by mu dać rocznie minimum 3 miliony euro. Zenden to minium 2 milony euro. Obaj mimo że mają po 35 lat nigdy nawet nie pomyslą o tym żeby tutaj grać. Powiem tylko tyle jak ktoś by mi w polsce zapłacił na rękę za moją pracę 8000zł, a po 3 latach firma by zbankrutowała i miałbym iść gdzieś do pracy za 4000zł to już bym miał problem z zaagażowaniem. A co dopiero taka gwiazda której zarobki by zmniejszyły się 5 krotnie i to przy założeniu że płacimy mu 1 milion euro rocznie. Szybciej facet wyjedzie do Rosji , Kataru lub MLS, gdzie nie dość że dostanie niesamowitą kasę to dodatkow na każdym kroku będzie traktowany jak jakiś król. Będzie miał zachciankę, chcę mieć to nowe ferrari a na następny dzień będzie taki stał pod domem.

Myślisz że w Wiśle ktoś by mu zagwarantował takie warunki.

Pozatym jak jest sens, sprowadzania takiego gościa do klubu takiego jak Wisła.
Nie wiem, skąd bierzesz swoje rewelacje, ale zmień te źródła. W Sunderlandzie największe gwiazdy (Richardson, Gordon, Bent) zarabiają po 2 miliony. Wiem, że w Marsylii Bolo zarabiał ~1,5 miliona euro, sądzę, że w Sunderlandzie mocno zszedł z tygodniówki.
.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.05.2011, 00:22
tak czy siak, Zenden czy RvN to raczej nie dla nas, więc nie spinajcie się tak
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.05.2011, 00:51
E tam. Sądzę, że Zenden mógłby zejść do poziomu 600, 700 tys. euro, a na to prawdopodobnie moglibyśmy sobie pozwolić. Zwłaszcza, że w Sunderlandzie ciągnął ten wózek i raczej się wyróżniał jak był na boisku. Oczywiście, to, że mógłby nie oznacza, że to zrobi. Osobiście w to nie wierzę.

Aczkolwiek - nie jest to takie saf-faj jak to, do czego jesteśmy przyzwyczajeni Z tego co pamiętam Tristan miał na kontrakcie od Wisły milion euro.
.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.05.2011, 07:00
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
E tam. Sądzę, że Zenden mógłby zejść do poziomu 600, 700 tys. euro, a na to prawdopodobnie moglibyśmy sobie pozwolić. Zwłaszcza, że w Sunderlandzie ciągnął ten wózek i raczej się wyróżniał jak był na boisku. Oczywiście, to, że mógłby nie oznacza, że to zrobi. Osobiście w to nie wierzę.

Aczkolwiek - nie jest to takie saf-faj jak to, do czego jesteśmy przyzwyczajeni Z tego co pamiętam Tristan miał na kontrakcie od Wisły milion euro.
Pytanie tylko po co mielibyśmy sobie pozwalać przy takich dziurach w składzie? Czy boczny obrońca jak Zenden za 700 tysięcy euro jest niezbędny Wiśle? Nie lepiej 2 lub 3 innych zakontraktować za tą kasę?

Był temat Seedorfa, teraz Zendena... ta jakieś wkręty? Jaja z nas ktoś robi?

Za 700 tysięcy to może być drugi Melikson albo Saidi Ntbankiza... obaj kosztowali coś koło 700 tysięcy? Co jest lepsze dla Wisły? Wg mnie drugi Melikson a nie Zenden
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.05.2011, 07:30
Proszę was. Przecież to są bajeczki wyssane z palca. Ruud u nas ?
haha - tak to skomentuję. Do nas nie może przyjść Wasilewski, bo jest za drogi, a wy oczekujecie cudów.

Niech sprowadzi - młodych, którzy mają o co grać, którzy chcą się wybić dalej.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.05.2011, 07:34
Schodzące gwiazdy prędzej czy później pojawią się w Wiśle , jest to jednak wypadkowa wielu czynników :
a) utrzymania na stanowisku dyrektora o międzynarodowej renomie
b) spektakularny sukces jakim był by np awans do LM i np wyjście z 3 miejsca
c) ciągły wzrost marki naszej ekstraklasy , rozwój infrastrukturalny , finansowy . Trzeba powiedzieć że obecnie nasza liga rozwija się w tempie 3 razy większym niż inne ligi w Europie . Zaznaczając przy tym że przespaliśmy ostatnie 20 lat i mamy co gonic .
d) dobre pokazanie się na EURO 2012 , zarówno sportowo jak i organizacyjnie . Niech świat zobaczy że w Polsce nie chodzą nieźwiedźie po ulicach
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Stary 29.05.2011, 09:47
Angielska Premiership stała się czym się stała po mistrzostwach europy w 1996 roku.

Ludzie zapragneli wtedy oglądać piłkę na wyższym poziomie. Chcieli tych samych emocji co tydzień w lidze jakie dostali na mistrzostwach europy. Pilka w Anglii od tego momentu dostała niezłego kopa, telewizja SKY zaczeła bardzo dobrze płacić, zaczęto sciągać gwiazdy europejskiego formatu, MU świetnie grał w Lidze Mistrzów.

Ale impulsem do zmian były mistrzostwa europy w 1996.

I w polsce też tak będzie. Skończą się mistrzostwa europy, a na tych stadionach które zostaną w Polsce, we Wrocławiu, Gdańsku, Poznaniu ludzie będą chcieli ogladać piłkę na poziomie bo jak zapełnić obiektu po 45 000 miejsc, wymusi to wejście inwestorów których będzie stać na gwiazdy, telewizja zapłaci dobre pieniądze. Do tego Wisła i Legia, może Korona z Profusem, Cracovia Filipiaka i za 2-3 lata możemy mieć w lidze ciekawy poziom i ligę której nie musimy się wstydzić.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 29.05.2011, 11:39
Najbardziej do opisu 31-letniego snajpera holenderskiego pasuje mi Andy van der Meyde, który ma 31 lat - nie rocznikowo, ale jeszcze nie skończył 32 lat. Obecnie gra w PSV.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 29.05.2011, 11:44
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej do opisu 31-letniego snajpera holenderskiego pasuje mi Andy van der Meyde, który ma 31 lat - nie rocznikowo, ale jeszcze nie skończył 32 lat. Obecnie gra w PSV.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/inn...adomosc.html??
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 29.05.2011, 11:55
w podobnym wieku, 32 lata jest

http://pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Vennegoor_of_Hesselink
Odpowiedz cytując
Wojtek
Junior Member

Stary 29.05.2011, 12:17
Według mnie to będzie Rafael van der Vaart albo Wesley Sneijder. Opanujcie się .
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 29.05.2011, 12:28
juz sa przecieki z tego co wiem to gracz który gra w lidze Holenderskie w drużynie srodka tabeli
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.05.2011, 12:29
Julian Beletti, były piłkarz Barcelony i Chelsea (strzelił też bramkę w finale Ligi Mistrzów, mecz chyba: Barca - Arsenal) powiedział w Przeglądzie Sportowym, że chętnie pograłby w Polsce Jakby dostał ofertę.

Nie mówię, że ma przyjść do Wisły czy coś, ale że jesteśmy już coraz bliżej czasów, kiedy naprawdę ciekawe nazwiska, piłkarze uznani w Europie, zaczną przyjeżdżać do Polski.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 29.05.2011, 12:38
suikoden napisał(a):Wyświetl post
juz sa przecieki z tego co wiem to gracz który gra w lidze Holenderskie w drużynie srodka tabeli

ale mowisz o tym 31letnim napastniku? to nie ma takiego.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.05.2011, 12:39
Czy przyjadą czy nie przyjadą ... wszystko jest proste !

Kasa misiu, kasa ...

Jeżeli nie będziemy odstawać od rosyjskich średniaków finansowo to zawodnicy wybiorą nasz zespół.
Na dzień dzisiejszy mamy piłkarzyków słabiutkich niestety ;/
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 29.05.2011, 12:41
Czytanie ze zrozumieniem się kłania - w forumowym "przecieku" chodziło o lewego obrońcę ze środka tabeli - młodego, obiecującego.
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 29.05.2011, 12:52
31 letni z tego co wiem to ma przyjsci ten z partizana
Ale kraza pogłoski ze przyjdzie zakakujacy obronica z ligi holenderskie o ciekawym nazwisku
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 29.05.2011, 13:29
Ale kraza pogłoski ze przyjdzie zakakujacy obronica z ligi holenderskie o ciekawym nazwisku
wszedłem na wikipedię i wyszukałem ciekawe nazwiska z Eredivisie

Guilherme Afonso
Ahmed Ahahaoui AHAHUI toczę się ze śmiechu
Daley Blind DALEJ JEST ŚLEPY, ALE MŁODY WIEC MOŻE KIEDYŚ OZDROWIEJE
Foeke Booy BOI SIĘ FOKI ALE CO TAM, WRÓCI Z EMERYTURY
Jelle Van Damme ŻEL WAM DAM
Dick van Dijk 51 LAT ALE MYŚLĘ ŻE IMIĘ I NAZWISKO JEST ROZPOZNAWALNE
Ohad Levita LEWITA Zadania Lewitów[edytuj]
Zajmowali się głównie pilnowaniem i sprzątaniem Świątyni, przygotowywaniem liturgii (oprawa muzyczna, śpiew) oraz innymi pracami, zleconymi im przez kapłanów. Król Dawid niektórych lewitów przeznaczył do służby urzędniczej i sędziowskiej[8]. Czasem pomagali kapłanom w wyjaśnianiu ludowi Prawa Mojżeszowego[9]. Pozostawali w służbie od 25 do 50 roku życia[10]. Nie mieli prawa zbliżać się do Miejsca Najświętszego ani do ołtarza[11].
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów