The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.05.2011, 23:17
^^
Trudno się z tym nie zgodzić. Ja naprawdę nie mam dużych wymagań, niech trenerem zostanie po prostu ktoś, kto pokazuje jakiekolwiek zalążki inteligencji, konsekwencji i myśli taktycznej.
Odpowiedz cytując
canis
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 25.05.2011, 06:40
bartek89TS napisał(a):Wyświetl post
... Mierzejewski co on pokazał? (...)
Akurat jest to bardzo doświadczony piłkarz, który wie co należy zrobić by w jakiś sposób wygrać mecz. No i razem z Łukaszem P. stworzą dobry duet, by wyjść z grupy
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 25.05.2011, 07:16
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję że z Argentyną i Francją wtopimy tak z 5 :0 to może Franek poleci. To co ten człowiek wyrabia to woła o pomstę do nieba.
Tego samego zycze Smudzie. Patryk niby ma jeszcze braki a taki Pawlowski to juz super zawodnik, nie musi nic poprawiac i dostaje powołanie? Niech Smuda nie bedzie smieszny tylko powie, ze nie chce Patryka w kadrze.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 25.05.2011, 07:31
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję że z Argentyną i Francją wtopimy tak z 5 :0 to może Franek poleci. To co ten człowiek wyrabia to woła o pomstę do nieba.
Temu akurat jestem przeciwny, Smuda przygotowuje reprezentacje do euro więc on ją na tym euro powinien poprowadzić a potem być rozliczonym ze wszystkiego bo po 0:5 z Argentyną przyjdzie ktoś nowy, da dupy podczas euro i powie w stylu Henia Kasperczaka:" to nie ja przygotowywałem te drużynę to nie moja wina" .
Nie chce uchodzić za jakiegos obrońce Smudy( uważam że niektóre jego powołania to śmiech na sali) ale, któryś z selekcjonerów( chyba Hiszpanii) po jakimś sukcesie( chyba mistrzostwie europy) powiedział że dostał do dyspozycji Ferrari( świetną drużynę) a on musial je tylko poprowadzić. Franek dostal do poprowadzenia takiego naszego polskiego malucha( do którego sprowadzono mu kilka zagranicznych "części") a wiele osób wymaga żeby tym "maluchem" deklasował Ferrari, Lambo, Merce które mają inne europejskie kraje
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 25.05.2011, 07:52
Tiaaa ten maluch ma przynajmniej 5-6 zawodników klasy europejskich, więc to taki maluch z silnikiem od Mercedesa. Problemem jest tylko Smuda i jego pusty łeb.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.05.2011, 08:17
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Tiaaa ten maluch ma przynajmniej 5-6 zawodników klasy europejskich, więc to taki maluch z silnikiem od Mercedesa. Problemem jest tylko Smuda i jego pusty łeb.
W tym 3 bramkarzy, a na Euro przyjada ekipy, ktore maja cala 11 zlozona z graczy klasy miedzynarodowej (popatrz na kadry Sloweni czy Slowacji na mundial w RPA - nasi pilkarze nie graja w takich klubach z naciskiem na graja).

Pamietam jak Engel prowadzil kadr i przeplatal zle mecze dobrymi, a ostatni sprawdzian przed rozpoczeciem eliminacji do mundialu 2002 zagralismy z Rumunia - byla obrona czestochowy i szczesliwy remis po golu Olisadebe. Na Ukraine jechalismy po najnizszy wymiar kary i zaskoczylo w najwazniejszym momencie.
Teraz moze byc tak samo. Tak jak Boniek powiedzial wazne kto bedzie w formie, kto bedzie gral w klubie w maju 2012 i wtedy bedzie mozna oceniac nasze szanse.
Teraz nic sie takiego nie dzieje zeby popadac w histerie szczegolnie, ze 90% tego forum udaje, ze ich kadra nie interesuje.

OSI: Damien Perquis zagra już z Francją

http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/o...5,artykul.html
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 25.05.2011 o godz. 08:33.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 25.05.2011, 08:37
Zauwazyłem jedno - jak jakis pilkarz polskieio pochodzenia zamierza grac dla reprezentacji Polski to zaraz sie z nim cos dzieje. Obraniak - wczesniej swietnie grajacy w Lille, mial miejsce w podstawowym skladzie. Zaczal grac dla polskiej kadry - jest tylko rezerwowym w klubie. Kolejny do własnie Perquis - swietnie grajacy a tu pojawiła sie informacja, ze wybrał kadre Polski i chce na niej grac to dostał powaznej kontuzji, ktora wykluczyła go z gry w Werderze. Ta kadra dla tych pilkarzy to jak koszmar.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 25.05.2011, 09:33
Nie przesadzajmy z Obraniakiem. Oglądałem kilka spotkań Lille w tym sezonie i zbudowali tam naprawdę bardzo mocną ekipę (głównie dzięki szkoleniu), a Obraniak wypadł z pierwszego składu ze względów czysto sportowych. Końcówkę miał jednak bardzo dobrą, piękny gol w finale PP i bramka w ostatniej kolejce ligowej. Chłopak nie jest na przegranej pozycji.

Co do innych zawodników, którzy reprezentują poziom europejski to są to oczywiście Lewandowski, Piszczek, Obraniak i Jeleń. Ostatni i tak pewnie na Euro nie zagra ze względu na kontuzję, więc można go nie brać pod uwagę. Dwóch, czy trzech bramkarzy na poziomie jednak jest gwarantem, że gdyby powinęła się któremuś noga to mamy zastępstwo.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 25.05.2011, 09:44
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
W tym 3 bramkarzy, a na Euro przyjada ekipy, ktore maja cala 11 zlozona z graczy klasy miedzynarodowej (popatrz na kadry Sloweni czy Slowacji na mundial w RPA - nasi pilkarze nie graja w takich klubach z naciskiem na graja).
Aktualny, optymalny skład Polski na E2012:

Wojciech Szczęsny (Arsenal Londyn) - 4 miejsce, Premiership - PODSTAWOWY SKŁAD.

Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund) - 1 miejsce, Bundesliga - PODSTAWOWY SKŁAD.
Arkadiusz Głowacki (Trabzonspor Kulubu) - 2 miejsce, Super Lig - PODSTAWOWY SKŁAD.
Damien Perquis (FC Sochaux) - 6 miejsce, Ligue1 - PODSTAWOWY SKŁAD.
Piotr Brożek (Trabzonspor Kulubu) - 2 miejsce, Super Lig - PODSTAWOWY SKŁAD.

Adam Matuszczyk (1.FC Koln) - 10 miejsce, Bundesliga - PODSTAWOWY SKŁAD.
Dariusz Dudka (AJ Auxerre) - 12 miejsce, Ligue1 (sezon wcześniej 3 miejsce) - PODSTAWOWY SKŁAD.

Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund) - 1 miejsce, Bundesliga - PODSTAWOWY SKŁAD / REZERWOWY.
Ludovic Obraniak (OSC Lille) - 1 miejsce, Ligue1 - REGULARNIE GRAJĄCY REZERWOWY.
Sławomi Peszko (1.FC Koln) - 10 miejsce, Bundesliga - PODSTAWOWY SKŁAD.

Robert Lewandowski (Borussia Dortmund) - 1 miejsce, Bundesliga - PODSTAWOWY SKŁAD / REZERWOWY.

Podstawowy skład Słowenii:

Samir Handanovic (Udinese Calcio) - 4 miejsce, Serie A - PODSTAWOWY SKŁAD.

Miso Brecko (1.FC Koln) - 10 miejsce, Bundesliga - PODSTAWOWY SKŁAD.
Bostjan Cesar (Chievo Werona) - 12 miejsce, Serie A - PODSTAWOWY SKŁAD.
Marko Suler (KAA Gent) - 3 miejsce, Jupiler League (Belgia) - PODSTAWOWY SKŁAD.
Bojan Jokic (Chievo Werona) - 12 miejsce, Serie A - PODSTAWOWY SKŁAD / REZERWOWY.

Robert Koren (Hull City) - 11 miejsce, Championship - PODSTAWOWY SKŁAD.
Armin Bacinovic (US Palermo) - 8 miejsce, Serie A - PODSTAWOWY SKŁAD.

Andraz Kirm (Wisła Kraków) - 1 miejsce, Ekstraklasa - PODSTAWOWY SKŁAD.
Josip Ilicic (US Palermo) - 8 miejsce, Serie A - PODSTAWOWY SKŁAD.
Valter Birsa (AJ Auxerre) - 12 miejsce, Ligue1 - PODSTAWOWY SKŁAD.

Milivoje Novakovic (1.FC Koln) - 10 miejsce, Bundesliga - PODSTAWOWY SKŁAD.

Podstawowy skład Słowacji:

Jan Mucha (FC Everton) - 7 miejsce, Premiership - REZERWOWY.

Peter Pekarik (VfL Wolfsburg) - 15 miejsce, Bundesliga - PODSTAWOWY SKŁAD / REZERWOWY.
Kornel Salata (FK Rostov) - 10 miejsce, Premier Liga (Rosja) - PODSTAWOWY SKŁAD.
Martin Skrtel (FC Liverpool) - 6 miejsce, Premiership - PODSTAWOWY SKŁAD.
Tomas Hubocan (Zenit St. Petersburg) - 1 miejsce, Premier Liga (Rosja) - PODSTAWOWY SKŁAD / REZERWOWY.

Marek Hamsik (SSC Napoli) - 3 miejsce, Serie A - PODSTAWOWY SKŁAD.
Juraj Kucka (FC Genoa 1893) - 10 miejsce, Serie A - PODSTAWOWY SKŁAD.

Stanislav Sestak (MKE Ankaragucu) - 13 miejsce, Super Lig - PODSTAWOWY SKŁAD.
Miroslav Stoch (Fenerbache Istambul) - 1 miejsce, Super Lig - PODSTAWOWY SKŁAD / REZERWA.
Vladimir Weiss (Glasgow Rangers) - 1 miejsce, Premier League (Szkocja) - PODSTAWOWY SKŁAD.

Filip Holosko (Istambul BB) - 11 miejsce, Super Lig - PODSTAWOWY SKŁAD.

Podsumujmy może w ten sposób:

Polska:

1 miejsce - (3) Bundesliga.
1 miejsce - (5) Ligue1.
2 miejsce - (10) SuperLig.
2 miejsce - (10) SuperLig.
4 miejsce - (1) Premiership.
6 miejsce - (5) Ligue1.
10 miejsce - (3) Bundesliga.
12 miejsce - (5) Ligue1.

Słowenia:

1 miejsce - (24) Ekstraklasa.
3 miejsce - (13) Jupiler League (BEL).
4 miejsce - (4) Serie A.
8 miejsce - (4) Serie A.
8 miejsce - (4) Serie A.
11 miejsce - (II liga) Championship.
12 miejsce - (4) Serie A.
12 miejsce - (4) Serie A.
12 miejsce - (5) Ligue1.

Słowacja:

1 miejsce - (7) Premier Liga.
1 miejsce - (10) Super Lig.
1 miejsce - (15) Premier League (SCO).
3 miejsce - (4) Serie A.
6 miejsce - (1) Premiership.
7 miejsce - (1) Premiership.
10 miejsce - (4) Serie A.
10 miejsce - (7) Premier Liga.
11 miejsce - (10) Super Lig.
13 miejsce - (10) Super Lig.
15 miejsce - (3) Bundesliga.

W nawiasie pozycja ligi w rankingu europejskim.

Podsumowując. Pierwsza jedenastka Polskiej kadry jest złożona z piłkarzy grających generalnie w najlepszych klubach porównując do Słowacji i Słowenii, w większości w tych najbardziej liczących się w swoich ligach (wszystkie ligi to TOP10 lig europejskich), natomiast na minimalną niekorzyść w stosunku do Słowacji i Słowenii wypadają pod względem ich pozycji w swoich klubach.

Z drugiej strony oczywistym jest to, że w klubach grających o wyższe cele jest większa rotacja, niż w tych słabszych, no i zdecydowanie wolę mieć takiego Obraniaka, Lewandowskiego czy Błaszczykowskiego grających zawodników rotacji (raz podstawowy skład, raz z ławki) w klubach grających w LM, dla mistrzów silnych lig, niż np. widzieć ich grających cały sezon po 90 minut w St. Etienne czy Hoffenheim.

A i Boenischa zastąpiłem Brożkiem, bo nie ma pewności, czy Sebastian dojdzie do pełnej dyspozycji do czasu E2012. Natomiast Gunes wstawił Brożka na kluczowy mecz dla sezonu nawet mimo tego, że pauzował kilka wcześniejszych tygodni, więc jego pozycja w tym klubie jest zdecydowanie silna.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 25.05.2011 o godz. 09:46.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 26.05.2011, 06:54
To samo czeka nas co spotkalo Paragwaj
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rep...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 26.05.2011, 07:06
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Warto podkreślić, że jeśli z nami ma grać kadra B Argentyny, to z Paragwajem zagrała Argentyna D lub E...
Odpowiedz cytując
visa
Member

Od: 03.2011

Stary 26.05.2011, 14:28

tak wiem, źródło ' fuck' , ale patrząc na ogromny progres Śląska pod wodzą Oresta, uważam, że to było by nie głupie rozwiązanie.

Dyzmy nikt nie szanuje w reprezentacji, a powoływanie takich gwiazd jak Sobiech, Sadlok czy Kucharczyk to jakieś kpiny.

Nie będę poruszał wątku charakteru, ale wszyscy wiemy że najlepszym polskim bramkarzem obecnie jest Borubar ( ;-) ) , więc gdyby była zmiana szkoleniowca, zaczęło by się przemeblowanie od bramki.

I moim zdaniem bramkarzy powinniśmy mieć na euro tkaich;

1. Boruc
2. Fabiański
3. Kuszczak

Szczęsny, Tytoń, Sandomierski czy Prus ( który nie był jeszcze ani razu powołany co prawda, ale idąc tokiem ' myślenia ' Smudy to trzeba by go przetestować, bo gra za granicą ) - to Ci gracze są po prostu za młodzi na takie poważne mistrzostwa. Jeszcze nie ich pora.
Terroryści ! I faszyści ! LECHIA GDAŃSK !
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 26.05.2011, 15:22
Informacja prosto z Faktu Jezeli reprezentacja Polski przegra z Argentyna i Francja to Smuda straci prace a jego miejsce zajmie Orest Lenczyk.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 26.05.2011, 15:27
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Argentyna zajedzie naszych kondycyjnie i techniką , a patrząc na obronę kadry widzę to cieniutko.

Będzie wstyd i tyle.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.05.2011, 15:30
Jakby Orest miał zostać trenerem to szanse na gre Obraniaka i wszystkich którzy maja problemy z perfect polskim widze blado
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 26.05.2011, 16:06
Od paru tyg. mowi sie juz o Lenczyku . W przypadku wysokich porazek z Francja B i Argentyna B/C zrobi sie "ciekawie" . Czekam na te mecze bardziej, niz na final LM, bo cos czuje, ze Smuda zostanie osmieszony, jak to bylo z Kamerunczykami, ktorzy przyjechali poimprezowac i w dodatku bez trenera...
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.05.2011, 16:16
Ja wiem, że to tylko doniesienia Faktu, ale ja naprawdę bardzo chciałbym, aby tak się stało. Lenczyk jest w stanie zrobić z największego burdelu porządek, więc liczę, że jednak dostaniemy sromotny w....... od Argentyny i Francji - która przyjeżdża składem bardziej A niż B i PZPN podejmie pierwszy mądry krok od dłuższego czasu.

Tu skład Francuzów:
http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Fr...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
visa
Member

Od: 03.2011

Stary 26.05.2011, 16:30
Jakiś czas temu na interii ? albo na wp był artykuł o niespełnionych nadziejach polskiej piłki czy coś. I nie wiem czy to w tym artykule czy jakimś innym / podobnym na danym stronie było info o Lenczyku. Jakoby pracując w Ruchu kiedyś, zwyzywał obcokrajowców ze swojej drużyny. i ogólnie przedstawiony był w niekorzystnym świetle. Tak jakby nienawidził czarnych etc etc.

A zobaczcie na Śląsk, ile razy Diaz albo ten Banialuka zagrał w tym sezonie razy ? Ten drugi ani razu ( a ławkę Śląsk po kontuzjach 4 czy 5 zawodników na prawdę ma krótką ). A Omara Diaza najprościej było wysłać za ocean do domu na cały miesiąc...

Może rzeczywiście Orest nie przepada za obcokrajowcami ?
Nie tylko tutaj bariera języka może stnaowić problem
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 27.05.2011, 06:32
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/e...9,artykul.html

"- Jeżeli miałbym przyjechać do Warszawy na mecz Polska - Niemcy, to tylko po to, by wybiec na boisko. A komu będę kibicował? Jeżeli nie będę grał dla Polaków, to Niemcom - mówi "Przeglądowi Sportowemu" Eugen Polanski, pomocnik Mainz.

Eugen Polanski: Chcę grać dla Polski!

Przegląd Sportowy: Jak to?

Od kilku tygodni bardzo intensywnie myślę o Polsce i dziś jestem prawie pewny tego, że chcę występować w Biało-Czerwonej koszulce. Jeszcze miesiąc temu w ogóle nie brałem tego pod uwagę, ale wszystko się zmieniło. To przyszło nagle. Teraz jest dobra pora na podjęcie decyzji, bo przecież nie powiem, że chcę być reprezentantem Polski trzy tygodnie przed Euro 2012."

Komentarzem niech bedzie milczenie...

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 27.05.2011, 07:36
Orest jako trener kadry to jeszcze bardziej debilny pomysł, niż trzymanie na tej pozycji Smudę. To kompletnie nie są typy selekcjonerów! Lenczyk jest dobry, jak ma piłkarzy na co dzień i może ich przygotować fizycznie po swojemu, to jest jego największy atut. Tak to trudno uznać Lenczyka jako geniusza myśli taktycznej, gościa, który potrafi dobrać sobie ludzi do pracy.

Jestem pewien, że przy Lenczyku dziwnych powołań byłoby dwa razy więcej. Już prędzej na pozycji selekcjonera widziałbym z naszej ligi Skorżę, naprawdę...A tak poważnie to najlepszymi kandydatami byliby Michniewicz lub Probierz. Bo trenerem kadry nie zostaje najlepszy trener, a najlepszy motywator, taktyk, selekcjoner, to jest kompletnie inna posada niż trener klubowy. I tak Engel, który trenerem klubowym jest generalnie miernym zrobił w kadrze dobry wynik, czy też za granicą Klinsman, a Smuda, który w klubach radził sobie właściwie zawsze bardzo udanie, na selekcjonera się kompletnie nie nadaje.

Za tą wypowiedź w kontekście swojej propozycji powinien jeszcze dostać solidnie po pysku...
Ostatnio edytowane przez rw88 : 27.05.2011 o godz. 07:39.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.05.2011, 09:20
rw88 napisał(a):Wyświetl post

http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/e...9,artykul.html
Za tą wypowiedź w kontekście swojej propozycji powinien jeszcze dostać solidnie po pysku...
A co na to Antoś Piechniczek, któremu tak przeszkadzali obcokrajowcy w Wiśle ? Ta żebracza zbieranina z całego świata mu już nie przeszkadza ? Polskie obywatelstwo gotowi są przyznać nawet żyrafie gdy stwierdzą, ze potrzebują wysokiego napastnika.
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Stary 27.05.2011, 12:41
Wiem że to żadna nowina, ale Dyzma chyba nie jest całkiem normalny:

Obrońca "Czarnych Koszul" zmaga się z urazem kręgosłupa już od zimowego obozu przygotowawczego drużyny. Prawie w każdym meczu ligowym występował z blokadą, czyli na środkach przeciwbólowych. Jednak podczas środowego meczu z PGE GKS-em Bełchatów ból nasilił się do tego stopnia, że zawodnik nie mógł kontynuować gry i został zdjęty z boiska przez Jacka Zielińskiego tuż po pierwszej połowie.
- Maciek przeszedł wczoraj badania rezonansem i wygląda to średnio. Mogę potwierdzić, że potrzebne są mu cztery tygodnie przerwy w treningach. On teraz nadaje się do rehabilitacji, a nie gry w piłkę - powiedział na łamach "Przeglądu Sportowego" po konsultacji z klubowym lekarzem szkoleniowiec Polonii, Jacek Zieliński.
Wszystko wskazuje więc na to, że Polonia przystąpi osłabiona do meczu kończącego rozgrywki Ekstraklasy, w którym "Czarne Koszule" zmierzą się z krakowską Wisłą. Jednak dla zespołu z Konwiktorskiej ten sezon praktycznie już się skończył. Polonia zajmuje bowiem bezpieczną lokatę w środku ligowej stawki. Absencja obrońcy nie będzie więc zbyt dużym zmartwieniem dla Jacka Zielińskiego.
Co innego, jeżeli chodzi o selekcjonera reprezentacji Polski Franciszka Smudę. Już w czerwcu prowadzona przez niego drużyna rozegra mecze towarzyskie z Argentyną i Francją, a ich wynik może zdecydować o dalszych losach szkoleniowca. Popularny "Franz" ma jednak duży problem z obsadzeniem lewej strony obrony. Z powodu kontuzji nie może skorzystać bowiem z Sebastiana Boenischa, a w oczach selekcjonera Sadlok miał być jego zastępcą. Dlatego informacja o kontuzji piłkarza "Czarnych Koszul" wyprowadziła Smudę z równowagi.

- Powiedzcie mu, że nie chcę słyszeć takiego gadania. Niech się zbiera i przyjeżdża na kadrę. Nie będzie mi tu kitu wciskał - powiedział selekcjoner Biało-Czerwonych i dodał - To kawał chłopa, drwal, nic nie może go powalić. Ma się leczyć i być gotowy. Gdybym ja był zawodnikiem, to na takie mecze, jak z Argentyną i Francją przyjechałbym nawet z gipsem.

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37360,t...wiadomosc.html

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.05.2011, 14:01
No i bardzo dobrze mu powiedzial. Przyjedzie i obejrzy go lekarz kadry.
Naszych pilkarzy trzeba trzymac krotko bo to w wiekszosci rozkapryszone cipki.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 28.05.2011, 18:00
Selekcjoner piłkarskiej reprezentacji Polski Franciszek Smuda dokonał zmian w kadrze na mecze towarzyskie z Argentyną i Francją - informuje serwis sports.pl.

W miejsce kontuzjowanych Macieja Sadloka (Polonia Warszawa) i Arkadiusza Głowackiego (Trabzonspor) selekcjoner powołał Jakuba Wawrzyniaka z Legii Warszawa i Grzegorza Krychowiaka z francuskiego Reims.

– Kuba Wawrzyniak miał dobry finisz sezonu, Krychowiak jest podstawowym graczem swojego klubu i zbiera pozytywne recenzje – powiedział sports.pl Franciszek Smuda.

Koks w reprezentacji... no to juz sa jaja

Jak patrze na ten sklad to naprawde rece opadaja...

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 28.05.2011, 18:05
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Jakie jaja? Jaja, że powołał najlepszego obecnie w lidze lewego obrońcę?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 28.05.2011, 18:17
Dla mnie tak. Rozumiem ze z ligi trzeba bylo powolac, ale nie sadze by reprezentowal on poziom reprezentacyjny w tej chwili. Z drugiej strony wiem, ze w skladzie teraz i tak gra wielu zawodnikow na zasadzie " bo tak i juz ".
Dla mnie on jest po prostu drewniany.

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 28.05.2011, 19:39
Selekcjoner piłkarskiej reprezentacji Polski Franciszek Smuda dokonał zmian w kadrze na mecze towarzyskie z Argentyną i Francją - informuje serwis sports.pl.

W miejsce kontuzjowanych Macieja Sadloka (Polonia Warszawa) i Arkadiusza Głowackiego (Trabzonspor) selekcjoner powołał Jakuba Wawrzyniaka z Legii Warszawa i Grzegorza Krychowiaka z francuskiego Reims.

– Kuba Wawrzyniak miał dobry finisz sezonu, Krychowiak jest podstawowym graczem swojego klubu i zbiera pozytywne recenzje – powiedział sports.pl Franciszek Smuda.

Jak patrze na ten sklad to naprawde rece opadaja...
Głowacki znowu kontuzjowany? Ja nie moge co sie z nim ostatnio dzieje.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 28.05.2011, 22:27
Dla mnie on jest po prostu drewniany.
Czy ja wiem? Ostatnią rundę miał naprawdę dobrą, chyba nie ma lepszego lewego defensora w tej lidze od Wawrzyniaka, stąd jego powołanie jest wytłumaczalne. Szczególnie, że wypadła nam podstawowa dwójka lewych defensorów, czyli Boenisch i Brożek, wypadł też Sadlok. Stąd Wawrzyniak jako zawodnik nr. 3 czy 4 na tej pozycji nie raczej jest złą alternatywą.

Bardziej boję się o środek obrony, bez Głowackiego czarno to widzę...bo wychodzi na to, że w środku Smuda wystawi duet Wojtkowiak - Glik, lub też Jodłowiec - Glik, a to dobrze nie wróży, patrząc na to z kim zagramy.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 28.05.2011, 22:49
Glowacki to nie jest absolutnie pilkarz na ktorego mozna liczyc w kontekscie Euro.
Przeciez ten facet sie moze popsuc w kazdym momencie.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 02.06.2011, 22:29
Porażka Argentyny z Nigerią sprawiła, że mecz z nimi będzie jeszcze cięższy, niż można było się tego spodziewać. Po tym meczu trener Argentyny został zjechany totalnie za to, że powołuje kadrę, która tak się kompromituje w międzynarodowym meczu i zapewne dla większości tych zawodników mecz z Polską może być ich ostatnią szansą na rehabilitację, bo można być spokojnym o to, że przy podobnej postawie tych grajków w meczu z nami, jak w meczu z Nigerią, większość z nich zamknie sobie drogę do ich kadry A na długi, długi czas i oni na pewno sobie z tego faktu zdają sprawę.

Ale generalnie to dobra wiadomość, przynajmniej wychodzi na to, że zagramy w miarę poważny mecz, zamiast typowej plaży ze strony rywali, jak np. to wyglądało z Grekami.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów