|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
No dobra, ale to nie zmienia faktu że oni maja silniejsze te 2 zespoły a reszta ligi to zespoły dużo gorsze od naszych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Iliev to bardzo dobry transfer. Gość ma niecałe 32 lata, więc jeszcze pogra ze 2 sezony na niezłym poziomie. Do tego jest to piłkarz charakterny, potrafi też strzelać bramki. Jako cofnięty napastnik wręcz idealny, dzięki temu Maor by poszedł na skrzydło a np. Kirm na ławkę, albo za granicę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
dlaczego Kirm za granice? Przeciez kadra musi być mocna, ławka musi tez robić różnice jak wchodzą na boisko. Takie dziwne myślenie niektórych, przyjdzie do nas pomocnik to już Kirma można sprzedać. Panowie spokojnie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ponadto mam nadzieje, ze ewentualne przyjscie Ilieva nie oznacza konca wzmopcnien w ofensywie bo jednak konkuretn dla Gienka jest potrzebny a Iliev chyba by nim nie byl (raczej widze go na skrzydle). I jeszcze jedno. Iliev na pewno byl obserwowany przez Stana czy ktoregos z naszych skautow. Jesli wiec przyjdzie to sadze, ze bedzie to dobry ruch. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ja Wam powiem tyle, na rynku transferowym po sezonie pewnie kilkudziesięciu piłkarzom w naszym zasięgu, kończą się kontrakty. Jak dla mnie takie transfery jak ten hipotetyczny Ilieva to jest to co powinna Wisła już od dawna czynić, oczywiście mam na myśli poważne kandydatury, a nie te jakich świadkiem byliśmy przez wiele lat, jakieś Thwaity, Rodovanovicie itd.
Już inne kluby w pl całe szczęście zaczynają płacić więcej niż to magiczne 300k euro na sezon, którego jakoś nikt nie chciał przekroczyć. Dać takiemu graczowi 2-3 letni kontrakt na poziomie 400k euro (oczywiście kontrakty motywacyjne) i widzimy dokładnie że przez 3 lata, ten kontrakt pewnie będzie nas kosztował tyle samo co transfery: Chaveza, Jirsaka, Bunozy, na których wydaliśmy pieniądze nie małe, a pewnie jakbyśmy chcieli utworzyć "komin płacowy" (bo trudno nazwać kominem pensję o 100-150k euro wyższa od czołówki) to mielibyśmy szanse na lepszą jakość piłkarzy. Wierzę w Stana, oby w lipcu każdy Wiślak chciał go zatrzymać w Wiśle jak najdłużej ![]() Edit. Trzeba pamiętać jeszcze jedno, może w końcu otworzą nam cały stadion w przyszłym sezonie, a co za tym idzie: po pierwsze klub musi w jakiś sposób bardziej zachęcić widzów do odwiedzenia R22 po drugie nasz budżet zwiększy się o bardzo dużą kwotę, którą powinniśmy przeznaczyć na pensję graczy Wszystko idzie w odpowiednim kierunku, niech sobie teraz każdy przypomni w jakim miejscu była Wisła rok temu... Sporo osób byłaby nawet zadowolona z Mielcarskiego na stanowisku dyr. sportowego, a tu proszę, dzięki transferom zimowym wygraliśmy ligę i wszystko zmierza na dobrej drodze do tego by Wisła stała się klubem europejskim, a nie tylko polskim ![]()
Ostatnio edytowane przez grogoriogreg : 28.05.2011 o godz. 10:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jestem spokojny że jeśli z nim podpiszą to będzie wzmocnienie. Taki solidny rezerwowy na 30-20 minut, żeby docisnąć rywala. Ten skrót z youtuba pokazuje że ma bardzo duże możliwości techniczne, wrzutka, strzał przegląd pola. Z Meliksonem może sobie nieźle popykać. Dodatkowo doświadczenie za nim przemawia. Stan mówił w ostatnim okienku że chcą graczy ktorzy nie będą się bali mistrzostwa i będą ograni w pucharach. Iliev ma gigantyczne doświadczenie z mocnych lig i z samej LM. W zeszłym roku mocno przyczynił się do wejścia tam Partizana. Generalnie w lidze będzie pewnie siał popłoch. Wiek mnie nie straszy i do Żurawia bym go nie porównywał bo Maciek to ewenement że piłkarz takiej klasy tak zdziadział bez żadnej kontuzji. Ponadto jestem przekonany że typowy napastnik i tak jeden do nas dojdzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez rw88 : 28.05.2011 o godz. 10:26.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Na tym filmiku Iliev przypominał mi trochę Małeckiego, to znaczy czasami samolubnie gra, dużo rajdów, silny i potrafiący się przepchać! Ale filmik to tylko filmik i nie jest na pewno odzwierciedleniem jego faktycznych umiejętności, a ja go kojarzę tylko z meczu Polska:Serbia
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wam nigdy nic nie pasuje... Moim zdaniem świetny transfer. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
trzeba tez pamiętac że 32 letni zawodnik jest bardziej narazony na kontuzje(mięśnie już nie te) jak np. Boukhari.
W wieku Meliksona by Valckx poszukał zawodników ofensywnych.Tacy zawodnicy w kwiecie wieku najwięcej moga dac Wiśle. Postawiłbym na Serba ale na reprezentanta U-21 czy w wieku Radovica jak kiedyś Legia ale nie na 32 latka
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.05.2011 o godz. 10:31.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
patrzcie na Garra Dembele; nie ma szans kupić takiego piłkarza do Wisły |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ale może jest słabszy od tego Serba, którym się interesujemy?
Zresztą nawej jak będą podobni...800 tyś € a 0 € to jak dla mnie jest różnica. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo ma statystyki lepsze niż gra. Kirm to taki Zieńczuk, jest niezły, ale nie jest to skrzydłowy co robi różnicę. Takich mieliśmy kilku: Kosa, Błaszczu, Uche, Maor. Dlatego moim zdaniem najlepiej by było go teraz sprzedać, bo można spokojnie wyciągnąć za niego 1.5 - 2 mln euro. Taką kasę dlatego też można dostać że jest kadrowiczem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
dlatego przychodzi (oby ) do nas za darmo i na rok lub dwa AYALA jakbys mógł to się nie powtarzaj bo już drugi post z rzedu tylko narzekasz na jego wiek , patrz na umiejętności a nie w metryke PS. Kibice Partizana na swoim forum bardzo żałują oddejścia Ilieva , nazywając go najlepszym zawodnikiem drugiej częsci sezonu i że ciężko będzie go zastąpic |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Oprócz serbskiej ligi gdzie strzelił sporo goli jego statystyki nie powalają. Na pewno doświadczony i ograny zawodnik i na ławkę się nada. Generalnie jednak nie jestem zwolennikiem sprowadzania 32 letnich graczy do formacji ofensywnych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A może ściagamy tego 32 latka w "pakiecie" z jakimś nieletnim krnąbrnym talenciochem z Serbii? i potrzebny jest ktoś kto będzie młodego za mordę trzymał?
Siedźmy cicho i dajmy Staszkowi pracować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...dla-wisly.html Odnośnie Ilieva. Zakładam że żaden z Was nie widział go w meczu na żywo, zakładam też że żaden nie słyszał o nim wcześniej, podobnie jak o Meliksonie czy Pareice, więc zaufajcie Staszkowi, jeśli faktycznie się nim interesujemy.
Ostatnio edytowane przez filemon : 28.05.2011 o godz. 10:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
panowie, to nie jest snajper tylko winger wiec nie pier**lić ze statystyki nie powalają. Popatrzcie na statystyki Sobola, czy one mówia o tym jak gra?
Bardzo ciekawy ruch z naszej strony. NA PAPIERZE. o tym jak to bedzie wyglądało w lidze przekonamy się niedługo, no ale ja ufam Stanowi. A co do tekstu ze 32 lata i stary i kontuzje łapią w tym wieku... pierodlenie o szopenie. Jak ktoś jest dobrze przygotowany to nie łapie kontuzji, znowu odniose sie do dziadka Sobola, w końcu 35 lat i jak często urazy mięśni ma? Ile takich ma Grzyb z Ruchu czy chociażby Wyparło w ŁKS? jestem na tak ,z racji waleczności tego chłopa i obycia. I znowu odniose sie do Ayali ktory napisał ze nam potrzebna młodszych... Nie wiem czy pamiętasz ale Jose Mourinho jako jeden z nielicznych ograł FCB najlepsza druzyne swiata ( i pisze to ja fan Realu ). Ograł ją Interem złożonych ze starych dziadów, dla Ciebie pewnie wypalonych i kontuzjogennych ale dla niego solidnych doświadczonych i dalej żądnych sukcesów. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Duzo tych nazwisk się przewija przez media. Czas pokaże które będą właściwe.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pamiętajcie, że Stan i skauci szukają całą wiosne wzmocnień na teraz więc napewno gostek był nie raz, nie dwa obserwowany. Tak samo inni zawodnicy o których nie wiemy ani my ani pismaki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
jeśli on przejdzie to transfer bedzie pierwsza klasa, jeśli komuś nie pasuje, to niech walnie się w łeb |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Iliev? Dobra kandydatura. 31 lat, ale widać, że to napastnik "na teraz", a nie gracz na zasadzie "może wypali, może nie". Od Ilieva można wymagać, że będzie stanowił wzmocnienie i konkurencję dla Genkova, a to bardzo ważne, bo bez konkurencji nie ma rozwoju.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez fanfan : 28.05.2011 o godz. 11:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Być może przyjdzie na rywalizację z Kirmem o pierwszy skład. Nie od dziś wiemy, że jak się Kirma przyciśnie to da z siebie jeszcze więcej niż dotychczas. Jeśli ten zawodnik zostanie sprowadzony jako nowa jakość na lewej flance i to ufam tutaj Stanowi, że nie sprowadzi ogórka.
Nam właśnie brakuje takich jokerów w składzie, którzy pociągnęli by grę wchodząc z ławki. Gdy coś nie idzie, to już nie pójdzie. ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Tamta dyskusja bardziej dotyczyła stwierdzenia, że serbska liga jest dużo lepsza od naszej, "bo miała swojego reprezentanta w LM", podczas gdy poza trójką Partizan, Crvena i Vojovodina jest to liga o klasę słabsza od naszej. Tylko Crvena i Vojovodina są na poziomie naszej czołówki, Partizan jest od niej półkę wyżej, a reszta to naprawdę słabiutki poziom. Generalnie serbski futbol jest dużo lepszy od naszego, potencjał sportowy jako kraj mają na pierwszą dziesiątkę lig europejskich, naprawdę, tylko że finansowo-organizacyjnie ten kraj leży i kwiczy, stąd dziesiątki, a nawet setki niezłych serbskich piłkarzy są rozsiani po takich ligach jak belgijska, grecka, turecka, rosyjska i lepszych. Ci zawodnicy wracając do swojego kraju mogliby stworzyć bardzo silną ligę serbską już w tym momencie, ale tak niestety czy stety nie jest i raczej długo nie będzie. U nas natomiast organizacja i finanse stoją na poprawnym poziomie, ale poziom szkolenia jest raczej kiepski, skala młodych piłkarzy objętych dobrymi warunkami do rozwoju sportowego jest znikoma. Na szczęście mamy całkiem sporą ilość niezłych graczy zagranicznych, którzy poziom tej ligi windują nieco w górę, no i mamy całkiem sporą ilość klubów z potencjałem i perspektywami na bardzo dobre granie w Europie, typu Śląsk, Lechia, Wisła, Lech, Legia, Jagiellonia, Widzew, może też w przyszłości Górnik, może Ruch. Cała masa klubów o podobnym potencjale, podobnie się rozwijających, a nie jeden, czy dwa kluby, które dobrze rokują, a reszta to tło dla tej dwójki, raczej bez szans na dołączenie do niej - jak w Serbii czy Chorwacji.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 28.05.2011 o godz. 11:44.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|