The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kulawy joe
Junior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2011, 16:48
Tak cofajmy się zatrudniajmy 35,36 latków bo są za darmo i są lepsi od Kowalskiego a może nawet od Cikosa a za rok będziemy mieć ten sam problem, a starsi panowie zainkasuja te 300 tys euro i pójdą na emeryturę. Ligo Mistrzów drżyj! Nadciągamy!
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 27.05.2011, 16:59
kulawy joe napisał(a):Wyświetl post
Tak cofajmy się zatrudniajmy 35,36 latków bo są za darmo i są lepsi od Kowalskiego a może nawet od Cikosa a za rok będziemy mieć ten sam problem, a starsi panowie zainkasuja te 300 tys euro i pójdą na emeryturę. Ligo Mistrzów drżyj! Nadciągamy!
Boje sie ze od Kowalskiego moze byc na chwile obecna lepszy nawet Wegrzyn...
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.05.2011, 17:04
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Wiśle Kraków nie przystoi taki cyrk z wykupieniem Chaveza.
Ja tego nie rozumiem. Narazie są jakieś durne wypowiedzi pismaków - to po pierwsze. Nie wiadomo generalnie, czy wypowiedzi menago Chaveza są autoryzowane - jak PS, Fakt czy tego typu podobne szm... gazety, to pewnie nie.

Po trzecie wreszcie i najważniejsze - przystoi czy nie przystoi - Realem Madryt to my nie jesteśmy, ani Barceloną, czy Manchesterem United, żeby kupować za niewiadomo ile zawodników. Może menago poczuł ten zapach "zielonych", które wpłynęłyby na jego konto i to mu przewróciło w głowie.

Dla mnie to żaden wstyd. Na pewno na siłę nie można nic zrobić - musi być wola po obu stronach, widocznie po stronie pseudo - menago z Hondurasu tej woli nie ma.
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Stary 27.05.2011, 17:19
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Z ŁKS-em to akurat jest prawda bo mowił o tym Wieszczycki
Nawet jeśli to prawda wiadomym jest, że Chaves nie zamieni Mistrza Polski na beniaminka ekstraklasy.

edit: Zresztą trzeba czekać i tyle aż będzie potwierdzone info bo w tym momencie w mediach piszą różne rzeczy pewnie dla samego faktu pisania.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 27.05.2011, 17:35
No kurcze, nie mogę...

Bardzo polubiłem Wisłę - polubiłem jej dobry styl i będę kibicował w walce o LM i w samej LM jesli się w koncu uda...

i po co te transfery? Mam nadzieję ze to nieprawda...
po co Wiśle jakieś Wasilewskie, Baszczyńskie i Żewłakowy? Przecież to są emeryci... a nie widziałem zeby cokolwiek osiągneli w swojej karierze nawet jak byli młodzi... Nie lepiej zainwestować w jakichś perspektywicznych młodych piłkarzy? Niekoniecznie z polskiej ligi... bo Polacy to lenie i nigdy jeszcze żaden się nie wybił... no moze jeden - Dudek... Przecież z młodego grajka jest 3razy więcej pożytku
1. chce mu się, bo chce sie pokazać w Europie i jest głodny sukcesów, a emeryt leje na to bo wraca z Europy
2. nie ma takich wymagań finansowych jak nasze stare orły
3. jak będzie dobrze grał to można na nim zarobić kasę (vide Lewandowski, Grosicki, Błaszczykowski kiedyś, Sobiech itd.) - a emeryta nikt nie będzie chciał nawet jakby był wymiataczem

Czy Murawski za 1 mln (hahaha) euro - przydał się Lechowi? Bo ja nie zauwazylem poprawy jakości w tej kopaninie którą prezentują... a Murawski rusza się po boisku jak pijany wół ciągnacy worek pyrek.

kulawy joe napisał(a):Wyświetl post
No własnie, zainkasują TE 300 EURO... i pójdą
to na co komu taki piłkarz co rok tyko będzie? A poza tym za 300 euro można mieć fajnego grajka z mniejszymi wymaganiami którego wartość wzrosnie kilkukrotnie i się na nim zarobi (vide Kagawa)...

Ps. Wasilewski za darmo jest?

Lepiej niech się Wisła skupi na pozyskaniu Chaveza, bo on przynajmniej coś sobą reprezentuje a nie tylko kopanie nogą o głowę.

Eternit napisał(a):Wyświetl post
Trochę szacunku dzieciaku!
Czyżbym obraził gdzieś twojego guru? Bo nie zauważyłem.
Ostatnio edytowane przez Markus : 27.05.2011 o godz. 18:16.
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.05.2011, 17:39
Hanys napisał(a):Wyświetl post
No kurcze, nie mogę...

Bardzo polubiłem Wisłę - polubiłem jej dobry styl i będę kibicował w walce o LM i w samej LM jesli się w koncu uda...

po co Wiśle jakieś Wasilewskie, Baszczyńskie i Żewłakowy? Przecież to są emeryci... a nie widziałem zeby cokolwiek osiągneli w swojej karierze nawet jak byli młodzi... Nie lepiej zainwestować w jakichś perspektywicznych młodych piłkarzy? Niekoniecznie z polskiej ligi... bo Polacy to lenie i nigdy jeszcze żaden się nie wybił... no moze jeden - Dudek... Przecież z młodego grajka jest 3razy więcej pożytku
1. chce mu się, bo chce sie pokazać w Europie i jest głodny sukcesów, a emeryt leje na to bo wraca z Europy
3. jak będzie dobrze grał to można na nim zarobić kasę (vide Lewandowski, Grosicki, Błaszczykowski kiedyś, Sobiech itd.) - a emeryta nikt nie będzie chciał nawet jakby był wymiataczem

Czy Murawski za 1 mln (hahaha) euro - przydał się Lechowi? Bo ja nie zauwazylem poprawy jakości w tej kopaninie którą prezentują... a Murawski rusza się po boisku jak pijany wół ciągnacy worek pyrek.
Trochę szacunku dzieciaku!
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 27.05.2011, 17:43
No kurcze, nie mogę...

Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka ok ?

Nam są potrzebni ograni zawodnicy , my mamy walczyć o ligę mistrzów a nie dawać się młodym ogrywać , tym bardziej teraz przed el.LM.
Po za tym widzę że się nie którym w głowach zagotowało , pismaki zawsze będą pisać bzdety , a wy robicie z tego nie wiadomo jakie wielkie bum , na razie nikogo nie podpisaliśmy , a nie którzy piszą tak jak by już byli podpisani.

Cierpliwości panowie , następne tygodnie pokażą co Stan wymyślił.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 27.05.2011, 17:49
Małecki którego masz w avatarze ma 23 lata... czyli rozumiem że w LM będzie na trybunach, bo my potrzebujemy ogranych 35 latków?

Obejrzyj sobie średni wiek w drużynie mistrza Niemiec, w Arsenalu - czyli drużnych w najwyższej półki, które pokazują ze można grać SAMYMI młodymi.
Nie twierdzę ze wszyscy emeryci są źli (vide Giggs - ale on grał dobrze jak miał 20 lat też, a Żewłakow nigdy nie grał dobrze, zawalił nam wszystkie MŚ na jakich byliśmy ostatnio) ale to nie to samo, co młody szybki i silny zawodnik który jest głodny sukcesu a nie myśli o tym w czasie meczu gdzie otworzyć restauracje za zarobione pieniądze na boisku. Poza tym wlasnie LM to najlepsza sprawa zeby zarobić na zawodnikach wielką kase... przypuścmy ze Melikson się pokaze w Europie i od razu wpłyną oferty - 6, pozniej 8 mln euro... Portugalskie kluby tyko z tego żyją i mają się dobrze - pozyskują ogórki za grosze, a te ogórki się świetnie sprzedają w Europie...
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Stary 27.05.2011, 17:52
Czyżbym obraził gdzieś twojego guru? Bo nie zauważyłem.

Baszczyński to jest LEGENDA. To chyba nic o tym nie wiesz bo widząc to co piszesz Wiśle nie kibicujesz. Cikos to może Baszczowi buty czyścić. Szacunku człowieku troche...
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 27.05.2011, 17:53
Małecki którego masz w avatarze ma 23 lata... czyli rozumiem że w LM będzie na trybunach, bo my potrzebujemy ogranych 35 latków?

Obejrzyj sobie średni wiek w drużynie mistrza Niemiec, w Arsenalu - czyli drużnych w najwyższej półki, które pokazują ze można grać SAMYMI młodymi.
Nie twierdzę ze wszyscy emeryci są źli (vide Giggs - ale on grał dobrze jak miał 20 lat też, a Żewłakow nigdy nie grał dobrze, zawalił nam wszystkie MŚ na jakich byliśmy ostatnio) ale to nie to samo, co młody szybki i silny zawodnik który jest głodny sukcesu a nie myśli o tym w czasie meczu gdzie otworzyć restauracje za zarobione pieniądze na boisku. Poza tym wlasnie LM to najlepsza sprawa zeby zarobić na zawodnikach wielką kase... przypuścmy ze Melikson się pokaze w Europie i od razu wpłyną oferty - 6, pozniej 8 mln euro... Portugalskie kluby tyko z tego żyją i mają się dobrze - pozyskują ogórki za grosze, a te ogórki się świetnie sprzedają w Europie...
ALe My nie jestesmy Arsenalem ani nie gramy w Niemczech. Wiec po co głupie porownania ?
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 27.05.2011, 17:57
Miałem na myśli obronę , sorry nie napisałem tego. Oglądam zagraniczne ligi ale tu jest Polska i to jest Wisła tu nie ma czasu na ogrywanie , albo wchodzisz do składu i grasz na dobrym poziomie albo zakręcamy kurek i gramy tym co mamy.Cupiał ma juz dość kompromitacji my też , nie chce patrzec podczas eliminacji na Cikosza który jest ogrywany jak amator , jeśli Baszczyński jest w dobrej formie i jest zdolny lepiej grac od Cikosza jestem za jego sprowadzeniem.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.05.2011, 18:00
Jestem podobnego zdania co Hanys: szanuję Baszczyńskiego i Kosowskiego, szanuję Wasyla. Ale ich ewentualne pojawienie sie w Wiśle będzie dla mnie czymś niezrozumiałym (mimo waszych argumentów).
Ich zabiegają pierwsi lepsi Azerowie czy Gruzini w II czy III rundzie.

Jednak przyglądam sie ze spokojem tej dyskusji: wierzę, że to dyskusja o zeszłorocznym śniegu, a Stan ma gotowych kilka ciekawszych propozycji, ktore dla wszystkich będą nie lada niespodzianką.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 27.05.2011, 18:11
Donki napisał(a):Wyświetl post
ALe My nie jestesmy Arsenalem ani nie gramy w Niemczech. Wiec po co głupie porownania ?
Własnie po to zeby się do nich pod poziomem sportowym zbliżyć. Trzeba patrzeć na najlepszych... i nie wiem czemu od razu każdy myśli ze w Polsce to niemożliwe... po prostu trzeba chcieć i obrać dobrą politykę... i wytępić kolesiarstwo... bo założe się ze menadżerowie tych emerytów tylko polują na takie Wisły i Lechy czyli kluby które nie dość ze przygarną emerytów to jeszcze za nich zapłacą po przykrywką "wzmocnień"
i będzie prowiza dla managera, a to wszystko dzięki układom działaczy z menadżerami.
To zobacz gdzie był ten obecny mistrz Niemiec jak grał starymi dziadkami w poprzednich sezonach.

adikos1906 napisał(a):Wyświetl post
Baszczyński to jest LEGENDA. To chyba nic o tym nie wiesz bo widząc to co piszesz Wiśle nie kibicujesz. Cikos to może Baszczowi buty czyścić. Szacunku człowieku troche...

Robert de Niro to tez jest legenda, ale się wypalił i teraz gra w gniotach... czyli tam gdzie jego miejsce. Z Baszczyńskim powinno być podobnie a szrotu nie powinno się sprowadzać jeśli się myśli o LM.
Ostatnio edytowane przez Markus : 27.05.2011 o godz. 18:15.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.05.2011, 18:13
AS82 napisał(a):Wyświetl post
To co ŁKS stać na Chaveza , a Wisły ktora gra w el. LM nie stać ?
po prostu dla Chaveza jest tyle konkretnych ofert, żę jego menago musi go proponować całej ekstraklasie + tym co awansują

Staszek dobrze robi, niech utarguje ile może, a potem go kupi

choć wg mnie, z Chavezem, czy też nie, nasza obrona jest kiepska, a on wielkiej różnicy nie robi...
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.05.2011, 18:13
Jeżeli ktokolwiek myśli realnie w tym klubie o wzmocnieniach pokroju Żewłakowa/Wasilewskiego/Baszczyńskiego to sądzę ,że na LE/LM już wielką lagę na Reymonta ,Cupiał wyłożył. Bez jaj. Nam potrzeba transferów w rodzaju "Meliksona" i lepszych a nie jakiś polskich emerytów... W ogóle coraz bardziej dochodzę do wniosku ,że im mniej Polaków w tym klubie tym lepiej. Małceki/Wilk/Sobolewski i wystarczy.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.05.2011, 18:15
Jeżeli chodzi o transfer Żewłakowa, to powiem krótko: My mamy się wzmacniać, a nie osłabiać...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.05.2011, 18:21
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
po prostu dla Chaveza jest tyle konkretnych ofert, żę jego menago musi go proponować całej ekstraklasie + tym co awansują

choć wg mnie, z Chavezem, czy też nie, nasza obrona jest kiepska, a on wielkiej różnicy nie robi...
Staszek dobrze robi hahhaaha... Jak dalej będzie robił to wkrótce Chavez zakwitnie gdzieś w Rumunii , Ukrainie czy na Kaukazie... Więcej się ociągajmy.
Odpowiedz cytując
gordziu5
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 27.05.2011, 18:42
gnoicie osmana i jego menago... a jakbyście dokładnie czytali to problem jest z działaczami klubu Platense... z tego co ostatnio menago mówił można wnioskować że chavez już się z klubem dogadał..
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.05.2011, 18:44
@Bronex
No i dobra niech idzie jeżeli się nie dogadają. Bardzo nam pomógł w zdobyciu mistrzostwa ale z całym szacunkiem to nie jest aż tak dobry zawodnik, żeby jak Rejtan rozdzierać szaty i tarasować mu drzwi. Poza tym co by o Chavezie nie powiedzieć to za każdym razem jak robi sanki to mi serce staje, że zaraz go zrobią tak jak go zrobił Szałachowski.
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Stary 27.05.2011, 19:02
JrQ- napisał(a):Wyświetl post

No pewnie. Chavez w naszej obronie nie robił ani trochę różnicy w meczach z Górnikiem czy Legią. Wcale a wcale
Odpowiedz cytując
Arronax
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 27.05.2011, 19:45
Akurat w obronie ktoś doświadczony dobrze robi. Pytanie tylko jak mamy Jaliensa czy Baszczyński jest nam potrzebny - bo boczny obrońca jednak musi mieć dobrą motorykę. Zależy na jaki czas ewentualnie podpisać i za jakie pieniądze.

Młodzi, zdolni, perspektywiczni - tak ale po pierwsze nie jest łatwo takich znaleźć ( vide Lech - Zapotoka,Handzic idp) a po drugie nie potrafią tak dobrze ustabilizować formy jak gracze już trochę ograni.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.05.2011, 19:46
Siemion napisał(a):Wyświetl post
No pewnie. Chavez w naszej obronie nie robił ani trochę różnicy w meczach z Górnikiem czy Legią. Wcale a wcale
Rzeczywiście zrobił.
W obu meczach zajebał po jednej bramce dając się wkręcać drewnianemu Sikorskiemu, czy grubemu Szałachowskiemu...

i bramkę na 1-0 z KSG też zajebał na spółkę z Cikosem.

Cytat:
Staszek dobrze robi hahhaaha... Jak dalej będzie robił to wkrótce Chavez zakwitnie gdzieś w Rumunii , Ukrainie czy na Kaukazie... Więcej się ociągajmy.
jak gówno wiesz, to na .... zabierasz głos? do Rumunii to on pójdzie, po ewentualnym fiasko rozmów z Wisłą, więc tak czy siak, to Wisła decyduje, czy wydać te pieniądze, czy nie
Stan wie lepiej, ja mu ufam

jeśli gracze jak Baszczu, Wasyl, Żewłak, czy Kosa to gracze przymierzani po to, by poszerzyć kadrę, lub dodać w niej jakieś polskie akcenty, to jak najbardziej jestem za
jeśli jednak to oni mają decydować o obliczu Wisły, to chyba to nie jest najlepszy pomysł
zresztą, nie wierzę, że tak jest
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 27.05.2011 o godz. 19:50.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.05.2011, 20:59
Powrot napastnika nie zawsze dobrze sie konczył ale powrot obroncy, dobrze grajacego to nie jest zly pomysl. Z 3 nazwisk Baszczynski, Wasilewski, Żewłakow wybralbym tego pierwszego
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 27.05.2011 o godz. 23:18.
Odpowiedz cytując
krzys500
Junior Member

Od: 12.2010

Stary 27.05.2011, 21:33
Baszczu myślę że by się sprawdził , ale reszta niestety ale nie.
Mamy bardzo dobrego dyrektora sportowego i powinniśmy mu zaufać bo na pewno wie co robi !

Tak przy okazji :
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=25227
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.05.2011, 22:10
Z 3 nazwisk Baszczynski, Wasilewski, Żewłakow wybralbym Marcina
Którego?
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.05.2011, 22:29
Z 3 nazwisk Baszczynski, Wasilewski, Żewłakow wybralbym Marcina
post roku
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 27.05.2011, 22:40
Stan oglądał przynajmniej dwukrotnie Baszczyńskiego w Grecji (stąd zresztą rozeszły się pogłoski o przenosinach Valckxa do Panaty). Jeśli więc obaj Panowie są już po dwóch rundach negocjacji i kontrakt jest wielce prawdopodobny, możemy ufać, że nasz dyrektor sportowy wie co robi. Maciek Żurawski przyszedł do nas z fanaberii Nadbossa a nie z powodów czysto sportowych. W przypadku Marcina sprawa wydaje się inna - to decyzja naszego sztabu oparta o przesłanki merytoryczne. Jestem jak najbardziej za (grał wprawdzie w greckim cienkim klubie, ale fakt, że przez cały sezon trener zaczynał ustalanie składu właściwie od niego całkiem do mnie przemawia)
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 27.05.2011, 22:43
Wisla podobno interesuje sie Ivica Ilievem - 31-letnim napastnikiem Parizana Belgrad. Do wziecia za darmo, konczy mu sie kontrakt.
http://www.mozzartsport.com/vesti/25...korak-od-visle

Ma za soba niezly sezon 39 spotkan, 15 bramek. Wczesniej gral w PAOK-u, Energie Cottbus, Maccabi Tel-Awiw z i przez trzy lata we wloskiej Messinie gdy ta grala w Serie A.
Ostatnio edytowane przez River : 27.05.2011 o godz. 22:46.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.05.2011, 22:44
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
post roku
Post roku !
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 27.05.2011, 22:47
Ivica Iliev to byłby ciekawy transfer. Podstawowy gracz Partizana, skuteczny w tym sezonie. Wyceniany na 1,3 miliona euro.
Tylko troche dużo zawodników po 30 mamy już...
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów