|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Boje sie ze od Kowalskiego moze byc na chwile obecna lepszy nawet Wegrzyn...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Nam są potrzebni ograni zawodnicy , my mamy walczyć o ligę mistrzów a nie dawać się młodym ogrywać , tym bardziej teraz przed el.LM. Po za tym widzę że się nie którym w głowach zagotowało , pismaki zawsze będą pisać bzdety , a wy robicie z tego nie wiadomo jakie wielkie bum , na razie nikogo nie podpisaliśmy , a nie którzy piszą tak jak by już byli podpisani. Cierpliwości panowie , następne tygodnie pokażą co Stan wymyślił. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Małecki którego masz w avatarze ma 23 lata... czyli rozumiem że w LM będzie na trybunach, bo my potrzebujemy ogranych 35 latków?
Obejrzyj sobie średni wiek w drużynie mistrza Niemiec, w Arsenalu - czyli drużnych w najwyższej półki, które pokazują ze można grać SAMYMI młodymi. Nie twierdzę ze wszyscy emeryci są źli (vide Giggs - ale on grał dobrze jak miał 20 lat też, a Żewłakow nigdy nie grał dobrze, zawalił nam wszystkie MŚ na jakich byliśmy ostatnio) ale to nie to samo, co młody szybki i silny zawodnik który jest głodny sukcesu a nie myśli o tym w czasie meczu gdzie otworzyć restauracje za zarobione pieniądze na boisku. Poza tym wlasnie LM to najlepsza sprawa zeby zarobić na zawodnikach wielką kase... przypuścmy ze Melikson się pokaze w Europie i od razu wpłyną oferty - 6, pozniej 8 mln euro... Portugalskie kluby tyko z tego żyją i mają się dobrze - pozyskują ogórki za grosze, a te ogórki się świetnie sprzedają w Europie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Miałem na myśli obronę , sorry nie napisałem tego. Oglądam zagraniczne ligi ale tu jest Polska i to jest Wisła tu nie ma czasu na ogrywanie , albo wchodzisz do składu i grasz na dobrym poziomie albo zakręcamy kurek i gramy tym co mamy.Cupiał ma juz dość kompromitacji my też , nie chce patrzec podczas eliminacji na Cikosza który jest ogrywany jak amator , jeśli Baszczyński jest w dobrej formie i jest zdolny lepiej grac od Cikosza jestem za jego sprowadzeniem.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jestem podobnego zdania co Hanys: szanuję Baszczyńskiego i Kosowskiego, szanuję Wasyla. Ale ich ewentualne pojawienie sie w Wiśle będzie dla mnie czymś niezrozumiałym (mimo waszych argumentów).
Ich zabiegają pierwsi lepsi Azerowie czy Gruzini w II czy III rundzie. Jednak przyglądam sie ze spokojem tej dyskusji: wierzę, że to dyskusja o zeszłorocznym śniegu, a Stan ma gotowych kilka ciekawszych propozycji, ktore dla wszystkich będą nie lada niespodzianką. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
i będzie prowiza dla managera, a to wszystko dzięki układom działaczy z menadżerami. To zobacz gdzie był ten obecny mistrz Niemiec jak grał starymi dziadkami w poprzednich sezonach.
Robert de Niro to tez jest legenda, ale się wypalił i teraz gra w gniotach... czyli tam gdzie jego miejsce. Z Baszczyńskim powinno być podobnie a szrotu nie powinno się sprowadzać jeśli się myśli o LM.
Ostatnio edytowane przez Markus : 27.05.2011 o godz. 18:15.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
po prostu dla Chaveza jest tyle konkretnych ofert, żę jego menago musi go proponować całej ekstraklasie + tym co awansują
Staszek dobrze robi, niech utarguje ile może, a potem go kupi choć wg mnie, z Chavezem, czy też nie, nasza obrona jest kiepska, a on wielkiej różnicy nie robi... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Jeżeli ktokolwiek myśli realnie w tym klubie o wzmocnieniach pokroju Żewłakowa/Wasilewskiego/Baszczyńskiego to sądzę ,że na LE/LM już wielką lagę na Reymonta ,Cupiał wyłożył. Bez jaj. Nam potrzeba transferów w rodzaju "Meliksona" i lepszych a nie jakiś polskich emerytów... W ogóle coraz bardziej dochodzę do wniosku ,że im mniej Polaków w tym klubie tym lepiej. Małceki/Wilk/Sobolewski i wystarczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jeżeli chodzi o transfer Żewłakowa, to powiem krótko: My mamy się wzmacniać, a nie osłabiać...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
gnoicie osmana i jego menago... a jakbyście dokładnie czytali to problem jest z działaczami klubu Platense... z tego co ostatnio menago mówił można wnioskować że chavez już się z klubem dogadał..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
@Bronex
No i dobra niech idzie jeżeli się nie dogadają. Bardzo nam pomógł w zdobyciu mistrzostwa ale z całym szacunkiem to nie jest aż tak dobry zawodnik, żeby jak Rejtan rozdzierać szaty i tarasować mu drzwi. Poza tym co by o Chavezie nie powiedzieć to za każdym razem jak robi sanki to mi serce staje, że zaraz go zrobią tak jak go zrobił Szałachowski. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Akurat w obronie ktoś doświadczony dobrze robi. Pytanie tylko jak mamy Jaliensa czy Baszczyński jest nam potrzebny - bo boczny obrońca jednak musi mieć dobrą motorykę. Zależy na jaki czas ewentualnie podpisać i za jakie pieniądze.
Młodzi, zdolni, perspektywiczni - tak ale po pierwsze nie jest łatwo takich znaleźć ( vide Lech - Zapotoka,Handzic idp) a po drugie nie potrafią tak dobrze ustabilizować formy jak gracze już trochę ograni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
||
W obu meczach zajebał po jednej bramce dając się wkręcać drewnianemu Sikorskiemu, czy grubemu Szałachowskiemu... i bramkę na 1-0 z KSG też zajebał na spółkę z Cikosem. Cytat:
Stan wie lepiej, ja mu ufam jeśli gracze jak Baszczu, Wasyl, Żewłak, czy Kosa to gracze przymierzani po to, by poszerzyć kadrę, lub dodać w niej jakieś polskie akcenty, to jak najbardziej jestem za jeśli jednak to oni mają decydować o obliczu Wisły, to chyba to nie jest najlepszy pomysł zresztą, nie wierzę, że tak jest
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 27.05.2011 o godz. 19:50.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Powrot napastnika nie zawsze dobrze sie konczył ale powrot obroncy, dobrze grajacego to nie jest zly pomysl. Z 3 nazwisk Baszczynski, Wasilewski, Żewłakow wybralbym tego pierwszego
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 27.05.2011 o godz. 23:18.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Baszczu myślę że by się sprawdził , ale reszta niestety ale nie.
Mamy bardzo dobrego dyrektora sportowego i powinniśmy mu zaufać bo na pewno wie co robi ! Tak przy okazji : http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=25227 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Stan oglądał przynajmniej dwukrotnie Baszczyńskiego w Grecji (stąd zresztą rozeszły się pogłoski o przenosinach Valckxa do Panaty). Jeśli więc obaj Panowie są już po dwóch rundach negocjacji i kontrakt jest wielce prawdopodobny, możemy ufać, że nasz dyrektor sportowy wie co robi. Maciek Żurawski przyszedł do nas z fanaberii Nadbossa a nie z powodów czysto sportowych. W przypadku Marcina sprawa wydaje się inna - to decyzja naszego sztabu oparta o przesłanki merytoryczne. Jestem jak najbardziej za (grał wprawdzie w greckim cienkim klubie, ale fakt, że przez cały sezon trener zaczynał ustalanie składu właściwie od niego całkiem do mnie przemawia)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Wisla podobno interesuje sie Ivica Ilievem - 31-letnim napastnikiem Parizana Belgrad. Do wziecia za darmo, konczy mu sie kontrakt.
http://www.mozzartsport.com/vesti/25...korak-od-visle Ma za soba niezly sezon 39 spotkan, 15 bramek. Wczesniej gral w PAOK-u, Energie Cottbus, Maccabi Tel-Awiw z i przez trzy lata we wloskiej Messinie gdy ta grala w Serie A.
Ostatnio edytowane przez River : 27.05.2011 o godz. 22:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ivica Iliev to byłby ciekawy transfer. Podstawowy gracz Partizana, skuteczny w tym sezonie. Wyceniany na 1,3 miliona euro.
Tylko troche dużo zawodników po 30 mamy już... ![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|