The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2011, 13:39
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Marko Milinkovic lat 23
W Slovanie - mistrzu Słowacji w 23 meczach 8 bramek + 4 asysty.

Dla porównania Maor Melixon lat 27
W Wiśle mistrzu Polski w 14 meczach 4 bramki + 6 asyst

Wniosek?

Ten Serb nie byłby taki zły
No ja mam inny wniosek ale nie chcę Cię obrazić ... Oceniając piłkarza na podstawie samych statystyk można nieźle się przejechać . Akurat ja obejrzałem kilka meczów Marko w obecnym sezonie ponieważ chciałem sprawdzić czy rzeczywiście taki dobry zawodnik przeszedł nam koło nosa i wcale jakoś nie zachwycił mnie swoją grą - solidnie ale bez rewelacji i to w słabej lidze słowackiej ,wg mnie Paljić prezentuje podobny poziom i gdyby grał w takich Koszycach też miałby lepsze staty . Po drugie - on do Slovana przeszedł w trakcie sezonu z Koszyc i w samym Slovanie w rundzie wiosennej miał 3 bramki i 1 asystę (o ile się nie mylę) więc przy Maorze jeśli chodzi o same statystyki wypada blado a jeśli chodzi o grę to tu już jest przepaść między tymi dwoma piłkarzami . Krótko mówią nie ma co po nim płakać .
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.05.2011, 13:50
Wszyscy mówicie i słusznie jak świetnie Kosa grał za czasów Skorży tylko, zapominacie o jednym to było w 2007 roku, już 4 lata temu, wtedy miał on równo 30 lat, więc było o wiele większe prawdopodobieństwo, że jego powrót wypali, Żuraw w wieku 30 lat też jeszcze bardzo dobrze grał. Przyszedł by Kosowski teraz, to wszyscy mieli by wymagania jak wobec Żurawia rok temu. Co innego pozycja obrońcy, gdzie szybkość nie ma aż tak ogromnego znaczenia i zgadzam się, że jeśli Baszczu i prezentuje odpowiedni poziom to mógł by sprostać oczekiwaniom, ale grając na stoperze.
Ciekawa opcja by była z Dudu z Widzewa o którym ktoś już pisał, piłkarz mocno niedoceniany i nie rzuca się przy nim astronomicznych cen, jeśli w Górniku będzie wyprzedaż to też warto tam się rozejrzeć ewentualnie za jednym piłkarzem, tak jak rok temu wyłowiliśmy Czarka Wilka.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.05.2011, 13:56
szprotson napisał(a):Wyświetl post
A Baszczu ? Ponoc opcja rezerwowa. Ciekawe co z tym kapitanem Crveny Zvezdy, szkoda tylko ze tak duzo krzyczą za niego
Ciekawy zawodnik. Niezłe statystyki jak na bocznego obrońce 1 bramka i 6 asyst. Jednak do tych wzmocnień z Serbii jakoś nie jestem przekonany.

Dlaczego?

Jovanić był ponoć jednym z najlepszych bramkarzy w tamtej lidze, w Polsce nie wypalił.
Ubiparip jeden z najlepszych strzelców ligi serbskiej, w Lechu nie zachwyca...
Knezevic podstawowy piłkarz zespołu grającego w LM w Legii grał tragicznie.

Na palcach jednej ręki można policzyć piłkarzy z Super Ligi, którzy wnosili coś fajnego do ekstraklasy.
Mam tutaj na myśli transfery z ostatnich lat.

Vrodijak, Isalović...
Ostatnio edytowane przez Titto : 27.05.2011 o godz. 13:59.
Odpowiedz cytując
Arek10
Member

Od: 05.2009

Stary 27.05.2011, 14:00
z Górnika można by brać Jeża.Wybrany najlepszym zawodnikiem ligi słowackiej.Grał w LM.Na ligę by wystarczył.Napewno lepszy od Naszych zmienników(Sivakov, Jirsak, Garguła)
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.05.2011, 14:05
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Nie żyjmy przeszłością.
Nie wiesz jak gra Kosa teraz ....
Za ile lat stwierdzisz, że Kosa już nie ma tej szybkości, wytrzymałości, siły ?
trzeba pamiętać o czymś takim jak wartość sportowa .... nie wszystko się da nadrobić zaletami mentalnymi.
Co z tego że by nie zniósł jak leszcze nas roznoszą - może i by się darł na kolegów ... aż by się zmęczył

Ma grać za za Małeckiego ?
Zawodnik na "kilkanaście minut" .... nie wiem czy z taką funkcja by się Kosa pogodził.
Z cementowaniem szatni tez bym nie przesadzał , biorąc pod uwagę aktualny skład Wisły ... to nie są chłopaczki do ustawiania.
To nie jest kwestia "życia przeszłością".

Wiemy jak Kosa gra teraz - pokazuje to jego obecna sytuacja w klubie, który wciąż chce go zatrzymać oraz całkiem niedawne dokonania, gdy Z POWODZENIEM grał w LM, gdzie był chwalony. Będąc już wtedy dla wielu tutaj piszących "piłkarskim emerytem"

Teraźniejszość broni go równie mocno jak przeszłość.

Nie jest z nim źle, śmiało można też bronić poglądu, że nawet dziś byłby absolutnie czołowym skrzydłowym naszej ligi, tak jak jeszcze starszy Frankowski jest czołowym napastnikiem. To jest ta wartość sportowa uprawniająca do widzenia w nim niekwestionowanego wzmocnienia drużyny i kadry. O wartości mentalnej, charakterologicznej, itd. już nie wspominam.

Warto jednak zauważać, że obecnie w kadrze zespołu Wisły nie ma zawodnika równie pazernego, charyzmatycznego, nieobliczalnego, odważnego, pewnego siebie w każdej sytuacjii - Kosa i w tym względzie byłyby brakującym ogniwem zespołu, uosabiającym wartości w sporcie bezcenne.

Jeszcze starszemu Sobolewskiemu jakoś wieku nie wytykasz i nie protestujesz, gdy zarząd przedłuża z nim umowę.
Ostatnio edytowane przez Markus : 27.05.2011 o godz. 14:20.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.05.2011, 14:05
Ma grać za za Małeckiego ?
Ma wnieść rywalizacje na obu skrzydłach, żeby żaden z zawodników nie czuł się pewien swojego miejsca. Dziś jak Kirm gra słabiej to żywcem nie ma go kim zastąpić, owszem można Meliksona przesunąć na skrzydło, ale wtedy środek gra słabiej.
Kontrakt 1 roczny z opcją przedłużenia na kolejny rok i mamy zabezpieczoną pozycje w razie (odpukać) kartek czy kontuzji któregoś z obecnych "skrzydłowych"

Nie wiesz jak gra Kosa teraz ....

Chyba nie odwiedzałeś dawno tematu "Byli Wiślacy" ? Kamil wraca do formy strzela, asystuje.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.05.2011, 14:14
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Nie ma klubu i jest panem swojego losu. Myślał, że Walter nie będzie mu żałował kasy, ale licytował za wysoko i się przeliczył co mnie cieszy. Z drugiej strony taki zawodnik nie powinien mieć większych problemów ze znalezieniem roboty w wielu klubach w Europie i w Polsce. Jest jeszcze Wojciechowski, który może nie wykupić Kokoszki i zdecydować się właśnie na Żewłakowa.
Jak nie ma alternatywy dla Cikosa a Żewłakow odpowiada Robertowi, to należy faceta brać. Zawsze to jakiś spokój i doświadczenie do gry obronnej wniesie. Podobnie jak Pareiko może okazać się podporą obrony. Tyle,że o ile bramkarz może grać dość długo, to zawodnik z pola niekoniecznie. Chociaż wszystko rzecz jasna zależy od sposobu prowadzenia się i czy nie został zajechany za młodu.

Kosowski to raczej sprawa mentalna. Podejrzewam,że robiłby różnicę. A to już jest coś+ Meleks. Istotne jest to,że potrzebujemy zawodników, którzy nie będą sikać w majty przy byle okazji i rezygnowali z walki przed wyjściem na murawę.
Analizuje nazwiska, które pojawiają się w kontekście wzmocnień z kadrą, którą posiadamy i widzę możliwość skompletowania konkretnego zespołu. Gdzie doświadczenie będzie zmieszane z młodością. Pod wodzą Holendra może wyjść z tego ciekawy materiał.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 27.05.2011, 14:16
Marko Milinkovic lat 23
W Slovanie - mistrzu Słowacji w 23 meczach 8 bramek + 4 asysty.

O nim się mówiło rok temu proszę przed LM proszę cię nie zaczynaj od nowa
bo była masakra....

Co do opcji z polaków jakich sugerujecie Baszczu, Kosa, Żewałakow, Wasyl, na miejscu Stana jak bym miał jakieś możliwosći to brał bym tylko ostatniego... nie ma co ich tylu brać po drugie na pewno małych kontraktów chcieć niechca a znich najlepszy jest wasyl ! a jak już brać to najlepszego. a po 3 to za rok to i tak pewno odejda bo będą zakańczać kariery... bo starzy (kosa, Żewłakow)

Piszecie że mentalnie w szatni będzie działał taki kosowski Ja się zastanawiam niby jak ... w drużynie jest przewaga obcokrajowców więc większego sensu to nie ma..

Wszystko jest kwestią jakich kontraktów żądają i kto te doniesienia do prasy puszcza... i czy są choć w małym stopniu prawdziwe.
Ostatnio edytowane przez jendrus : 27.05.2011 o godz. 14:18.
Odpowiedz cytując
88seba88
Banita

Od: 01.2011

Stary 27.05.2011, 14:19. mylisz się
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem czemu wszyscy tak się upominają o ŚO? Jesli klub wykupi Chaveza to bedziemy mieli 3 ŚO Jaliens
Bunoza
Chavez.

Po co? Skoro mamy pozycje bardziej priorytetowe.

Odpowiadam: Właśnie teraz Jaliens dostał poważniejszej kontuzji , Bunoza jest w trakcie rehabilitacji, Kowalski za słaby, został nam Chavez który być może u nas nie zagra , i kto nam zostaje na lm Kowalski !!! wszystko w tym temacie dziękuje za uwage chyba już wszyscy teraz wiecie po co nam potrzebny obrońca środkowy !!!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 27.05.2011, 14:25
jendrus napisał(a):Wyświetl post
Co do opcji z polaków jakich sugerujecie Baszczu, Kosa, Żewałakow, Wasyl, na miejscu Stana jak bym miał jakieś możliwosći to brał bym tylko ostatniego... nie ma co ich tylu brać po drugie na pewno małych kontraktów chcieć niechca a znich najlepszy jest wasyl ! a jak już brać to najlepszego. a po 3 to za rok to i tak pewno odejda bo będą zakańczać kariery... bo starzy (kosa, Żewłakow)
Ja się mocno obawiam o zdrowie Wasyla.. od tak drogich jak na nasze warunki piłkarzy po takiej strasznej kontuzji lepiej trzymać się z daleka.
Żewłakow też nie... kilka miesięcy bez gry w Jego wieku... ryzykowne.
Tylko Baszczu i może Kosa z tej czwórki.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.05.2011, 14:31
A gdzie jest ten nastoletni mudżin który miał do nas przyjsc w styczniu ?
Super talent niby
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 27.05.2011, 14:31
Tyle że Wasyl wrócił do optymalnej formy i jak na nasze warunki prezentuje się bardzo dobrze. Anderlecht to nie byle jaka drużyna i taki Walczak jak Wasyl skoro tak długo gra Brukseli i na dodatek po kontuzji wrócił do pierwszego składu to musi coś oznaczać. Niestety jest to chyba jak dla nas za drogi zawodnik. Teraz najważniejsze to wykupić Chaveza.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 27.05.2011, 14:39
Wiśle Kraków nie przystoi taki cyrk z wykupieniem Chaveza. Rozumiem, że ktoś tam mógł zmienić ustalone wcześniej warunki, pytanie czy jest to Wisła która chce zapłacić mniej niż wcześniej ustaliła, czy klub lub agent piłkarza, którzy chcą więcej niż było ustalone.

Jeżeli ta pierwsza opcja to nie mam po prostu słów, jeżeli druga - działanie klubu powinno być szybkie - albo się godzimy na wyższą cenę albo nie, szybka decyzja, bach i załatwione. Niestety tak nie było i teraz się pół Polski śmieje że Wisła chce się niby wzmacniać przed LM, a nie stać jej na wykupienie swojego podstawowego stopera. Kompromitacja.

Żewłakow, Kosa i Baszczu - z umowami sezon bardzo chętnie. Szczególnie powrót Kosy byłby bardzo cenny.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 27.05.2011 o godz. 14:43.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.05.2011, 14:49
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Wiśle Kraków nie przystoi taki cyrk z wykupieniem Chaveza. Rozumiem, że ktoś tam mógł zmienić ustalone wcześniej warunki, pytanie czy jest to Wisła która chce zapłacić mniej niż wcześniej ustaliła, czy klub lub agent piłkarza, którzy chcą więcej niż było ustalone.

Jeżeli ta pierwsza opcja to nie mam po prostu słów, jeżeli druga - działanie klubu powinno być szybkie - albo się godzimy na wyższą cenę albo nie, szybka decyzja, bach i załatwione. Niestety tak nie było i teraz się pół Polski śmieje że Wisła chce się niby wzmacniać przed LM, a nie stać jej na wykupienie swojego podstawowego stopera. Kompromitacja.

Żewłakow, Kosa i Baszczu - z umowami sezon bardzo chętnie. Szczególnie powrót Kosy byłby bardzo cenny.
Tak samo "śmiali" się jak negocjowaliśmy "w nieskończność" w zimie umowy z Meliksonem, Genkovem i resztą ekipy. Powiedz mi, sądzisz że dalej jest im do śmiechu? Valckx pokazał, że nalezy mu się zaufanie. Wie co robi.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
88seba88
Banita

Od: 01.2011

Stary 27.05.2011, 14:50
http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/maga...3-maja/4554242

Od 7 minuty temat Wisły.

Apropo LM mecze z Panathinakosem pokazały jak wiele zależy od gry obrony i bramkarza a w tamtych meczach właśnie przez błędy obrony i bramkarza zaprzepaściliśmy sobie droge do fazy grupowej LM.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 27.05.2011, 15:00
Dzimi napisał(a):Wyświetl post

Masz dużo racji, mi ta sytuacja z Chavezem przypomina niestety 'negocjacje' z Dolhą, którego nam w końcu podkupili/sam czmychnął. Oby tym razem zawodnik został u nas.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.05.2011, 15:03
A gdzie jest ten nastoletni mudżin który miał do nas przyjsc w styczniu ?
Super talent niby
Wciaż idzie
Razem z Jimenezem
Ponoć już sa w w którymś z państw basenu morza śródziemnego
potwierdzone info!
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 27.05.2011, 15:38
Skorygujcie mnie jeśli się mylę ale wydaje mi się że Żewłakowy jest lewonożny. A o ile mnie pamięć nie myli to ktoś z dwójki SV/RM wyrażał kiedyś chęć posiadania w klubie czterech stoperów z których dwóch było by prawo a dwóch lewonożnymi. W tym kontekście MŻ pasuje.
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.05.2011, 15:45
Według mnie negocjacje w sprawie wykupu Chaveza przeciągają się bo jego agent chce się jak najwięcej kasy nachapać małpa jedna, a Wisła wiadomo chce stosunkowo jak najmniej zapłacić czemu się wcale nie dziwię.
Natomiast ploty, że niby "Legia może wykupić Chaveza" albo, że polecali Chaveza do ŁKS to tylko gierki aby ugrać jeszcze więcej kapuchy.
A Żewłakow Michał jest na bank prawonożny. Za Engela w kadrze grał przecież na prawej obronie.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 27.05.2011, 15:52
Przemas napisał(a):Wyświetl post
A Żewłakow Michał jest na bank prawonożny. Za Engela w kadrze grał przecież na prawej obronie.
No to teoria upada. W tej sytuacji wolę Baszcza.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.05.2011, 15:55
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Skorygujcie mnie jeśli się mylę ale wydaje mi się że Żewłakowy jest lewonożny. A o ile mnie pamięć nie myli to ktoś z dwójki SV/RM wyrażał kiedyś chęć posiadania w klubie czterech stoperów z których dwóch było by prawo a dwóch lewonożnymi. W tym kontekście MŻ pasuje.
z tego co pamiętam w Pro Evo 2006 był lewonożnym. Najlepiej w Polsce wolne bił
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.05.2011, 15:56
albo, że polecali Chaveza do ŁKS to tylko gierki aby ugrać jeszcze więcej kapuchy.
Z ŁKS-em to akurat jest prawda bo mowił o tym Wieszczycki
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 27.05.2011, 15:59
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Z ŁKS-em to akurat jest prawda bo mowił o tym Wieszczycki
To co ŁKS stać na Chaveza , a Wisły ktora gra w el. LM nie stać ?
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Stary 27.05.2011, 16:00
Według mnie negocjacje w sprawie wykupu Chaveza przeciągają się bo jego agent chce się jak najwięcej kasy nachapać małpa jedna, a Wisła wiadomo chce stosunkowo jak najmniej zapłacić czemu się wcale nie dziwię.
Natomiast ploty, że niby "Legia może wykupić Chaveza" albo, że polecali Chaveza do ŁKS to tylko gierki aby ugrać jeszcze więcej kapuchy.
Legia trudno powiedziec ale jakby bylo co na rzeczy to byloby juz o tym glosno ,a ŁKS? -przecież oni nie maja kasy na pensje i na długi zeby licencje dostac a co dopiero zeby wykupic Chaveza i jeszcze mu płacic z 300 000 euro za sezon Dla nich taka kasa to pol sezony zycia
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Stary 27.05.2011, 16:03
AS82 napisał(a):Wyświetl post
No Wieszczycki mowil, tylko powiedzial jeczsze ze musza wszystkich brac z karta na reku bo jednej banki na transfery nie maja a jeszcze trzeba za sezon zaplacic
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.05.2011, 16:09
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Bardziej chodzi o to, ze mamy dokonac wiecej transferow i zarzad chce pozyskac Chaveza za jak najmniejsze pieniadze - pewnie dlatego cały czas nie ma podpisu pod kontraktem.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 27.05.2011, 16:14
z tego co pamiętam w Pro Evo 2006 był lewonożnym. Najlepiej w Polsce wolne bił
No to teoria jednak żyje . Czy jest ktoś kto potrafi jednoznacznie rozstrzygnąć dylemat czy Zewłakowy (obrońca) jest prawo czy lewonożny
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 27.05.2011, 16:25
Aero napisał(a):Wyświetl post
prawonożny.
Dzięki. Teoria upada. Baszczu to lepsza opcja.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 27.05.2011, 16:35
Matko Boska, poprostu agent Chaveza zaoferowal go(pewnie faksem) innym polskim klubom...proste, jak budowa cepa .

A negocjacje sie przeciagaja, bo nic wczesniej nie bylo ustalone(tzn. kwota wykupu). To my skorzystalismy jednostronnie z zapisow w jego kontrakcie i teraz sie nie dziwie, ze jego klub robi problemy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów