The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.05.2011, 21:07
Klasyfikacja ekstraklasy po 28. kolejce pod względem średniej kibiców na mecz:
1. Lech Poznań - 21.822 (13 meczów, łącznie 270,691)
2. Legia Warszawa - 18.599 (13 meczów, łącznie 241.792)
3. Wisła Kraków - 14.607 (14 meczów, łącznie 204.500)
4. Korona Kielce - 9.036 (14 meczów, łącznie 126.507)
5. Cracovia Kraków - 8.911 (14 meczów, łącznie 124.750)
6. Górnik Zabrze - 8.738 (15 meczów, łącznie 131.075)
7. Widzew Łódź - 8.627 (13 meczów, łącznie 112.151)
8. Śląsk Wrocław - 8.138 (13 meczów, łącznie 105.800)
9. Lechia Gdańsk - 7.235 (14 meczów, łącznie 101.295)
10. KGHM Zagłębie Lubin - 7.001 (14 meczów, łącznie 98.012)
11. Ruch Chorzów - 6.515 (14 meczów, łącznie 91.211)
12. Arka Gdynia - 5.823 (14 meczów, łącznie 81.530)
13. Jagiellonia Białystok - 5.550 (14 meczów, łącznie 77.700)
14. Polonia Warszawa - 4.618 (14 meczów, łącznie 64.648)
15. Polonia Bytom - 3.721 (14 meczów, łącznie 52.100)
16. PGE GKS Bełchatów - 3.207 (14 meczów, łącznie 44.900)
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 25.05.2011, 21:10
Ale z meczami na suchych stawach
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 25.05.2011, 21:12
Dla bukmacherów mecz Cracovia-Bełchatów to niewątpliwie mecz podwyższonego ryzyka.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 25.05.2011, 21:17
Cytat:
Dla bukmacherów mecz Cracovia-Bełchatów to niewątpliwie mecz podwyższonego ryzyka.
Czemu? Nawet piłkarsko, w tym momencie i w takiej sytuacji w tabeli, bez wahania bym postawił na Cracovię...
Legionista
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 25.05.2011, 21:17
iiYama napisał(a):Wyświetl post
Niech mi ktoś powie czym różnił się faul bramkarza KSP że dostał żółtko a faulem Pareiki że zebrał czerwo? Jakieś logiczne wytlumaczenie?

P.S. Rzeczywiście niezły handel musiał odchodzić w Świnoujściu, bramki dla gospodarzy w 89' i 90' wg. 90minut.pl.
Po ostatniej kolejce gdzie Pareiko dostał czerwoną w L+extra Stępniewski powiedział że to jest żółta kartka i tak to powinno być gwizdane.Więc myślę że sędziowie się dostosowali.
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
ciekawe co czyżniewski krzyczał w strone trybun
podkreślam że specjalistą od czytania z ruchu warg(ust) nie jestem lecz jak dla mnie w jednym ujęciu zobaczyłem:" co za hołota .......ona"
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.05.2011, 21:18
Orson napisał(a):Wyświetl post
Gratulacje , życze następnych 19 sezonów byle za nami
Dzięki, pewnie i takie sezony będą.

zim zum napisał(a):Wyświetl post
Gratuluję poczucia humoru
Mnie to akurat nie bawi tylko cieszy, bo tyle lat w czołówce z rzędu to wynik nieosiągalny dla naszych pozostałych drużyn.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 25.05.2011, 21:18
Panowie ktoś musiał spaść. Pewne było, że leci Bytom, a do tego jedna z Waszych sympatii albo Arkowcy, albo Cracovia. Spadnie gorszy piłkarsko, bo nie ma co się oszukiwać, ale Arka była na wiosnę o dwie klasy gorsza.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 25.05.2011, 21:19
hehe mów co chcesz, ja od lat czekałem na taki sezon, zakończony spadkiem arki - i sie doczekałem
a wynik pasów cieszy bardzo , bo gdyby to Polonia B była przed arka, to by na bank nie dostala licencji i arka by została:]

a tak to nad arka jest drużyna z nowym stadionem, i niezadluzona-wiec powodu usunąć ich nie maja, co oznacza kategorycznie arke na dnie
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 25.05.2011, 21:21
63624 napisał(a):Wyświetl post
pewnie jestem jedyny tutaj, którego cieszy wynik pejsów.

dokładnie mnie tez ten wynik niezmiernie cieszy:]
za taki wpis odpowiedzialny moderator może zareagować w jeden tylko sposób - dożywotni ban - to przecież jawne zewanie zgody
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 25.05.2011, 21:22
Cytat:
Podbeskidzie Bielsko-Biała po zwycięstwie z Sandecją Nowy Sącz 2:0 na trzy kolejki przed zakończeniem rozgrywek 1. ligi piłkarskiej zapewniło sobie pierwszy w historii klubu awans do ekstraklasy. Wcześniej w środę miejsce w elicie zapewnił obie ŁKS Łódź.
Fajnie, że nadchodzi jakas nowa krew
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 25.05.2011, 21:24
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Czemu? Nawet piłkarsko, w tym momencie i w takiej sytuacji w tabeli, bez wahania bym postawił na Cracovię...
Jak dla mnie wyglądają na takich, co cenią sobie znaczenie przysłowia zaczynającego się od słowa: "przezorny".
No ale cóż, boisko wszystko zweryfikuje. Mnie to śmierdzi grą w poprzek boiska niczym w meczu Lubina z....
Kurde, z kim?
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.05.2011, 21:26
0 22 napisał(a):Wyświetl post

Mnie to akurat nie bawi tylko cieszy, bo tyle lat w czołówce z rzędu to wynik nieosiągalny dla naszych pozostałych drużyn.
Ja myślałem, ze dla kibicow Legii zawsze liczyło się tylko jedno - Mistrzostwo. Widac brak sukcesów, zwraca uwagę na jakieś głupie rekordy. Ale nic , życzę kolejnych 20 lat w pierwszej piątce
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.05.2011, 21:28
murray napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie wyglądają na takich, co cenią sobie znaczenie przysłowia zaczynającego się od słowa: "przezorny".
No ale cóż, boisko wszystko zweryfikuje. Mnie to śmierdzi grą w poprzek boiska niczym w meczu Lubina z....
Kurde, z kim?
murray
"Niech wasza mowa będzie: Tak, tak; nie, nie. A co nadto jest, od Złego pochodzi"
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 25.05.2011, 21:29
No dobra, dobra, może przeholowałem.
Jak uznasz moje posty za niegodne - usuń.

PS. W tym ten również, oczywiście
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 25.05.2011, 21:31
0 22 napisał(a):Wyświetl post
bo tyle lat w czołówce z rzędu to wynik nieosiągalny dla naszych pozostałych drużyn.
Mozesz mi przypomniec ile razy byliscie mistrzem, a ile my? dzieki
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 25.05.2011, 21:37
Ja myślałem, ze dla kibicow Legii zawsze liczyło się tylko jedno - Mistrzostwo. Widac brak sukcesów, zwraca uwagę na jakieś głupie rekordy. Ale nic , życzę kolejnych 20 lat w pierwszej piątce
Nic dodać nic ując Ja tam wolę 8. miejsce a w następnym sezonie mistrzostwo niż 2x2. miejsce ale jak się nie ma co się lubi...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.05.2011, 21:37
murray napisał(a):Wyświetl post
No dobra, dobra, może przeholowałem.
Jak uznasz moje posty za niegodne - usuń.

PS. W tym ten również, oczywiście
wolę, żebyś rozwinął swoją myśl... wtedy bedziemy wiedzieli co zrobić..
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.05.2011, 21:39
Przedostatnie miejsce nie koniecznie musi oznaczać degradację, zależy czy Górnik i Ruch dostaną licencję. Mam nadzieję, że ktoś z dwójki Arka/Cracovia nie utrzyma się przy zielonym stoliku. W 1 lidze też może być "ciekawie". Chociaż dobrze, że to nie będzie miało wpływu na spadkowiczów.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.05.2011, 21:39
hehe mów co chcesz, ja od lat czekałem na taki sezon, zakończony spadkiem arki - i sie doczekałem
a wynik pasów cieszy bardzo , bo gdyby to Polonia B była przed arka, to by na bank nie dostala licencji i arka by została:]

a tak to nad arka jest drużyna z nowym stadionem, i niezadluzona-wiec powodu usunąć ich nie maja, co oznacza kategorycznie arke na dnie
Zmieniły się przepisy.
Nie utrzymuje się zespół 14sty ale awans zapewnia sobie ewentualnie 3 zespół w 1 lidze.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 25.05.2011, 21:50
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Zmieniły się przepisy.
Nie utrzymuje się zespół 14sty ale awans zapewnia sobie ewentualnie 3 zespół w 1 lidze.
Nie zmieniły się. Poszukaj mojego posta sprzed 4h.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.05.2011, 21:52
Cytat:
Nie - zwycięstwo Górnika nic nie daje, bo w bezpośrednich starciach z Amiką mają remis (2-0, 0-2), a bilans bramkowy znacznie gorszy.

Niestety, scenariusz jest jak najbardziej realny. Mało prawdopodobny, ale w tym sezonie wszystko możliwe.
Pisalem ze nie wnikam w male tabele ani wyniki bezposrednich spotkan bo nie bylo sensu kiedy dalej wszystko było w toku

Jaga 45 pkt -porazka w ostatnim meczu
Amica 42+3
Gornik 42+3

Mala tabela:
Górnik-Amica 2:0
Amica -Górnik 2:0

Górnik -Jaga 0:1
Jaga-Górnik 2:0

Jaga-Amica 2:0
Amica-Jaga 2:0

A to ciekawe, na 6 meczow w 5 wynik 2:0 hehe. No i Amica jak ladnie, 2:0, 0:2 zarowno z Gornikiem jak i Jaga heh

TABELA
Jaga 9 pkt 5-2 -bramki
Amica 6 pkt 4-4
Górnik 3 pkt 2-5

Mam nadzieje ze nic nie pomylilem. Jesli nie to mozna powiedziec ze wszystko sprowadza sie do meczu Gornik-Widzew. Jelsi tam nie bedzie remisu to i Jaga i Lechia moga swoje mecze przegrac.
Czyli w najlepszej sytuacji przed ostatnia kolejka Jaga. Jesli sama nie bedzie potrafila zdobyc nawet 1 pkt u siebie to wystarczy ze nie wygra Widzew na wyjezdize i Lechia u siebie (chociaz 2 warunki do spelnienia to i tak duzo)

A wiec jeszcze raz. Kiedy Amica bedzie w pucharach -napewno nie w nastepnym sezonie (taki zart hehe) - warunki

Lechia - Zagłebie X2
Jaga - Ruch 2
Górnik - Widzew X

no i przedewszystkim Amica-Korona 1 bo bez tego to w ogole nie ma co zakladac

Nie potrafie wyliczyc prawdopodobienstwa ale mysle ze w porownaniu do ostatniego roku i meczu Wisla-Cracovia, Lech-Ruch to tamte warunki to byl pikus przy obecnych
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.05.2011, 22:04
Słabo znasz kibiców Legii. Liczy się Mistrzostwo i Puchar, Tabela Wszechczasów oraz golenie frajerów i wyszukiwanie wyjątkowych cech klubu. Fakt, że jesteśmy jedynym klubem w Polsce potrafiącym się tak długo utrzymać bez przerwy w czołówce ligi jest jedną z tych rzeczy o których wspomniałem w drugim zdaniu.

fan01 napisał(a):Wyświetl post
Mozesz mi przypomniec ile razy byliscie mistrzem, a ile my? dzieki
9 do 14. Po pierwsze akurat to nie ma nic do mieszczenia się w czołówce (wolę mieć mniej mistrzostw bez okresów haniebnych kiblowań w niższej lidze - chociaż to jest kwestia absolutnie osobista nie podlegająca dyskusji, bo każdy uważa jak chce), a po drugie - piłka w grze. Podliczymy się na koniec świata.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 25.05.2011, 22:05
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
(...)
Zakładając, że wszystkie wyniki w ww. meczach są tak samo prawdopodobne (a w tym sezonie tak w zasadzie jest) i przyjmując że Amika mecz wygra, to prawdopodobieństwo wynosi 1/3*1/3*2/3 czyli ok. 0,074.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 25.05.2011 o godz. 22:08.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
zdzichu411
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 25.05.2011, 22:12
a cytując weszło

ostatniej kolejce:
- Jagiellonia zagra z Ruchem
- Górnik zagra z Widzewem
- Lechia zagra z Zagłębiem

I teraz podamy wam wyniki, które wcale nie są aż takie nieprawdopodobne.
Czyli: Jagiellonia remisuje, Widzew wygrywa, Lechia wygrywa.

Co to oznacza? Wszystkie zespoły mają po 46 punktów, ale na czwarte miejsce - dzięki małej tabeli - wskazuje łódzki klub

Dość prawdopodobne rozwiązanie.
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 25.05.2011, 22:14
Lechia - Zagłebie X2 65%
Jaga - Ruch 2 31%
Górnik - Widzew X 26%
Lech - Korona 1 84%
za http://www.90minut.pl/news/157/news1...8-kolejce.html

czyli 4,5% szans na puchary dla Lecha
no ale to tylko matematyczna zabawa
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.05.2011, 22:16
Cytat:
Co to oznacza? Wszystkie zespoły mają po 46 punktów, ale na czwarte miejsce - dzięki małej tabeli - wskazuje łódzki klub
to chyba bedzie rekordowa kolejka jesli chodzi o cene za ustawiane mecze. Np taki Gornik, nie ma juz szans na puchary i teraz Widzew chce kupic od nich mecz ale jednoczesnie Jaga i Lechia musza posmarowac zeby Gornik tego mecuz nie przegral. Nie wiem co za medrzec ta kolejke ustawi. Chyba sam fryzjer musi sie pofatygowac.
A na miejscu Gornika to bym sprzedal mecz tym 3 zepsolom a i tak gral normalnie

PS Kasa moglaby isc na dlugi klubu
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
transmisje
Member

Stary 25.05.2011, 22:18
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Zakładając, że wszystkie wyniki w ww. meczach są tak samo prawdopodobne (a w tym sezonie tak w zasadzie jest) i przyjmując że Amika mecz wygra, to prawdopodobieństwo wynosi 1/3*1/3*2/3 czyli ok. 0,074.
No to powiem jak ja to widzę:
Jagiellonii nie stać na LE/Kupno meczu - Przegrywa.
Lech wygrywa.
Górnik wygrywa lub remisuje.
Co do Lechii to nie wiem(Tu może być każdy wynik - promocja stadionu w LE lub ewentualnie boją się kompromitacji).

Widzę to tak:
Albo Lechia i Śląsk promują stadiony grając w LE albo wchodzi doświadczony w pewien sposób Lech.
Dla niektórych to dziwne myślenie ale ja nie wierze w czystość tej ligi a tym bardziej tego sezonu.

Jak będzie to dowiemy się w Niedziele.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.05.2011, 22:38
transmisje napisał(a):Wyświetl post
No to powiem jak ja to widzę:
Jagiellonii nie stać na LE/Kupno meczu - Przegrywa.
Lech wygrywa.
Górnik wygrywa lub remisuje.
Co do Lechii to nie wiem(Tu może być każdy wynik - promocja stadionu w LE lub ewentualnie boją się kompromitacji).

Widzę to tak:
Albo Lechia i Śląsk promują stadiony grając w LE albo wchodzi doświadczony w pewien sposób Lech.
Dla niektórych to dziwne myślenie ale ja nie wierze w czystość tej ligi a tym bardziej tego sezonu.

Jak będzie to dowiemy się w Niedziele.
Nie wierzę w tak 'cudowny' zbieg okoliczności jak awans Poznania do pucharów (porażka Jagi u siebie przy jednoczesnym remisie w Zabrzu i max remisie w Gdańsku). Ale chętnie sobie obejrzę kolejkę - zapowiadają się spore emocje. W Bełchatowie Bartoszek też gra o swoją posadę a Śląsk już jedną nogą w pucharach i bez Mili więc ...
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 25.05.2011, 22:47
Heheh, a to dobre: Legia jest obecnie o 3 gole straty do najlepiej strzelającej w tym sezonie Wisły Jakby powtórzyć dzisiejszy wyczyn + 1 gol Legii lub -1 gol Wisły, to Legia będzie najlepiszej strzelającą drużyną w tym sezonie

Boki zrywać ta liga
Legionista
Odpowiedz cytując
visa
Member

Od: 03.2011

Stary 25.05.2011, 23:06
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...a_kartka_.html

jak uważacie ? Był faul czy nie ?

Nie lubię w ogóle dyskutować na takie tematy; czy był spalony, czy była ręką, czy była bramka czy nie.. ale jednak JAK DLA MNIE - to ewidetnie widać prawą rekę kaczmarka jak mu odlatuje do tyłu po uderzeniu Franka
Terroryści ! I faszyści ! LECHIA GDAŃSK !
Terroryści ! I faszyści ! LECHIA GDAŃSK !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów