The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.05.2011, 20:24
Robert jest własnie w Krakowskim studio w naszej piłce w nsport.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.05.2011, 20:31
koniak napisał(a):Wyświetl post
Legia też przez cały sezon była w budowie.
Co byla? Legia stratowala ze skompletowana kadra, ze c..wo to inna sprawa.Maskant przeja rozbita druzyne, nie przygotowana. Zrobil z dyrektorem sportowym zajebiste transfery i efekt widac.

Skonczcie pierdil.. forumowi fachowcy od siedmiu bolesci. Wam k..a nic nigdy nie pasuje.
,
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 22.05.2011, 21:45
Nie piskaj. Legia przed sezonem podobnie jak Wisła wymieniła wielu graczy i podobnie jak u nas przez jesień miało się to wszystko zgrywać. Różnica jest taka, że u nas od początku się mówiło o wzmocnieniach zimą z racji przyjścia nowego trenera a oni stwierdzili, że to co mają im wystarczy, choć pod koniec rundy mówili co innego.
Co do nieprzygotowanej drużyny, to pomijając istotną kwestię dołączania zawodników do zespołu w lecie, drużynę przygotowywał ten sam trener, który zdobywał z Wisłą 3-krotnie mistrzostwo Polski. Jakby nie patrzeć kto by nie odpowiadał za przygotowania, to i tak Maaskant mógł na niego zrzucić winę za stan zawodników, bo w końcu każdy trener ma swoją filozofię i nie można się tego czepiać.
Maaskanta trzeba było zatrudnić od razu po tamtym przegranym sezonie, bo puchary i tak były spisane na straty bez względu na to kto by wtedy Wisłę w nich prowadził.
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Od: 06.2010

Stary 22.05.2011, 22:01
Nie piskaj. Legia przed sezonem podobnie jak Wisła wymieniła wielu graczy i podobnie jak u nas przez jesień miało się to wszystko zgrywać. Różnica jest taka, że u nas od początku się mówiło o wzmocnieniach zimą z racji przyjścia nowego trenera a oni stwierdzili, że to co mają im wystarczy, choć pod koniec rundy mówili co innego.
Co do nieprzygotowanej drużyny, to pomijając istotną kwestię dołączania zawodników do zespołu w lecie, drużynę przygotowywał ten sam trener, który zdobywał z Wisłą 3-krotnie mistrzostwo Polski. Jakby nie patrzeć kto by nie odpowiadał za przygotowania, to i tak Maaskant mógł na niego zrzucić winę za stan zawodników, bo w końcu każdy trener ma swoją filozofię i nie można się tego czepiać.
Maaskanta trzeba było zatrudnić od razu po tamtym przegranym sezonie, bo puchary i tak były spisane na straty bez względu na to kto by wtedy Wisłę w nich prowadził.
Zamknij dziób a nie ze będziesz do kogoś się zwracał "nie piskaj" jak ci ktoś przedstawia sensowne argumenty bo to co ty mówisz to świadczy o tym ze pojęcia nie masz żadnego i nie wiesz o czym mówisz. A maciej to z Nami 2 razy wywalczył mistrzostwo a nie 3, Więc nie kompromituj sie i idz spac Dobranoc
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.05.2011, 22:52
Mea napisał(a):Wyświetl post
Zamknij dziób a nie ze będziesz do kogoś się zwracał "nie piskaj" jak ci ktoś przedstawia sensowne argumenty bo to co ty mówisz to świadczy o tym ze pojęcia nie masz żadnego i nie wiesz o czym mówisz. A maciej to z Nami 2 razy wywalczył mistrzostwo a nie 3, Więc nie kompromituj sie i idz spac Dobranoc
Po pierwsze Maciej z dużej litery. Po drugie, chodziło mu o Henryka Kasperczaka - dla Twojej informacji Pan Henryk zdobył z Wisłą 3 Mistrzostwa Polski.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.05.2011, 00:41
Ale pleciesz. Legia poczyniła zakupy idące w miliony Euro. My też tyle, że wyprzedaż. Wisła na transferach zarabia (zarówno latem jak i zimą więcej zarobiła niż wydała), a Legia wtapia pieniądze w gotowy zespół, nie sprzedając nikogo kluczowego a wyniki i tak mają słabe. Resztę twych wypocin pominę, bo są nie warte komentarza.

Brawa dla Roberta, że umiał to wszystko poskładać.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 23.05.2011, 11:31
Brawo dla Roberta za MP, teraz czekamy na dalszy progres (zrobienie czegoś w pucharach+podtrzymanie pozycji w lidze)
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Od: 06.2010

Stary 23.05.2011, 13:18
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze Maciej z dużej litery. Po drugie, chodziło mu o Henryka Kasperczaka - dla Twojej informacji Pan Henryk zdobył z Wisłą 3 Mistrzostwa Polski.
Jak maciej bedzie sznował Roberta to maciej tez bedzie szanowany i bedzie z duzej literki
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.05.2011, 00:40
prezes85 napisał(a):Wyświetl post
Wyszły mu 3 pierwsze spotkania rundy rewanżowej. Później już kicha.
Tak, jasne, w meczu z parchami Melikson sam sobie asystował po rzucie rożnym który wywalczył. A w meczu z Legią Genkov sam do siebie wrzucił piłkę, szkoda ze gola nie strzelił. Małecki ma w punktacji kanadyjskiej 14 punktów, do tego wystarczy zobaczyć ile akcji przechodzi po jego odbiorach, w ilu bierze udział, ile rzutów wolnych mamy po faulach na nim. Maaskant wie co robi stawiając na niego i ustawiając tak, a nie inaczej.

Naszego trenera nie zweryfikują puchary z jednego zasadniczego powodu i trzeba to sobie brutalnie powiedzieć - mamy (w większości) chujowych piłkarzy. Tzn. - wystarczą na ligę, ale to jest maksimum dla większości z nich. Nasi obrońcy to jeden wielki żal, najlepszego z nich - Chaveza - będzie robił każdy przyzwoity zawodnik. Zabieganie drogi, zastawianie piłki i saneczki to tylko u nas recepta na sukces. I tak jest na większości pozycji. Dodajmy do tego, że skład będzie gruntownie przemeblowany (wystarczy zobaczyć komu skończą się kontrakty) - tylko idiota może w takiej sytuacji wymagać sukcesów.

No, ale to forum - wiadomo. Sami znawcy. Dać szansę Riosowi, zgnoić Małeckiego, Kirm za słaby, Cikos zajebisty...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.05.2011 o godz. 10:26.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 25.05.2011, 01:05
Wybacz wolfy, ale wolę wierzyć swojej intuicji niż osobie, która drużynie, która na 3 kolejki przed końcem zapewniła sobie mistrzostwo, zapowiadała maksymalnie walkę o środek tabeli, a każdego, kto uważał inaczej, wyśmiewał. Wiem, wiem, zaraz napiszesz, jaka to słaba liga, jak to wszyscy oddawali Wiśle punkty. Pozwól jednak innym mieć inne zdanie, niż Twoje.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 25.05.2011, 01:47
Znawcy nie-znawcy; sam się za takiego nie uważam, po prostu wygłaszam swoje opinie, jak wielu innych.

Fakt taki, że Lech, który walczy w naszej lidze o bycie w pierwszej 8 tabeli zaszedł daleko w LE. I przy odrobinie szczęścia Wisła może zrobić to samo. Albo też wejść do Ligi Mistrzów, czy też odpaść z kolejnym 'Karabachem'. Taka jest piłka i forowanie zdecydowanych wyroków zawsze będzie uważane za oszołomstwo, czy to zbyt pesymistycznych czy to optymistycznych.

Dziwię się Tobie, że nadal w tak zdecydowany sposób jedziesz po naszym zespole po tym co zagrał w tej rundzie; bo może i tabela płaska i mistrz 'wyjątkowo słaby', ale ten wyjątkowo słaby mistrz w tej rundzie mając napastnika w składzie (bo za jedynego jak na razie podobnie jak Ty - uważam Genkova) stracił punkty bodajże dwukrotnie, w tym raz po zapewnieniu sobie mistrzowskiej korony.

Jeśli zdrowie naszych piłkarzy dopisze (głównie Maora i Genkova, ale też Patryka i naszych defensywnych pomocników), przeprowadzimy teraz 1-2 udane transfery i dopisze nam troche szczęścia to za 3 miesiące Wisła będzie w LM a ty bedziesz forumowym pośmiewiskiem. A jeśli Wisła odpadnie ze słabiej notowanym rywalem po niefartownym dwumeczu, lub z podobnie / trochę wyżej notowanym w ostatniej rundzie, to będziesz mógł powiedzieć 'a nie mówiłem? wy.......ić wszystkich, słaby zespół, słaba liga!'. I po co Ci ten przesadny pesymizm? Nosisz go jak pancerz, bo aż tak boisz się rozczarowania po wpadkach z poprzednich sezonów? Zawsze tak było? Bo jeśli tak to współczuję...
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.05.2011, 07:14
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tak, jasne, w meczu z parchami Melikson sam sobie asystował po rzucie rożnym który wywalczył. A w meczu z Legią Genkov sam do siebie wrzucił piłkę, szkoda ze gola nie strzelił. Małecki ma w punktacji kanadyjskiej 14 punktów, do tego wystarczy zobaczyć iel akcji przechodzi po jego odbiorach, w ilu bierze udział, ile rzutów wolnych mamy po faulach na nim. Maaskant wie co robi stawiając na niego i ustawiając tak, a nie inaczej.

Naszego trenera nie zweryfikują puchary z jednego zasadniczego powodu i trzeba to sobie brutalnie powiedzieć - mamy (w większości) chujowych piłkarzy. Tzn. - wystarczą na ligę, ale to jest maksimum dla większości z nich. Nasi obrońcy to jeden wielki żal, najlepszego z nich - Chaveza - będzie robił każdy przyzwoity zawodnik. Zabieganie drogi, zastawianie piłki i saneczki to tylko u nas recepta na sukces. I tak jest na większości pozycji. Dodajmy do tego, że skład będzie gruntownie przemeblowany (wystarczy zobaczyć komu skończą się kontrakty) - tylko idiota może w takiej sytuacji wymagać sukcesów.

No, ale to forum - wiadomo. Sami znawcy. Dać szansę Riosowi, zgnoić Małeckiego, Kirm za słaby, Cikos zajebisty...

Łohoho, odezwał się znawca, który był pewny (tak, był pewny, nie przewidywał), że mistrzostwa nie zdobędziemy, a miejsce w pierwszej trójce to byłby cud. Tak jak dramatyzowałes cały sezon i wieszczyłeś katastrofalne wizje, tak widze życie nie nauczyło pokory i znowu zaczynasz to samo.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Stary 25.05.2011, 08:47
Łatwiej jest przecież wróżyć klęskę, niż zwycięstwo zespołu, jednak w przypadku Europejskich Pucharów nawet ja zgadzam się z wolfym, bo z tym składem nie mamy najmniejszych szans na sukces, tylko, że różnica pomiędzy mną, a nim polega na tym, że ja wstrzymuje się z krytyką do momentu, gdy nadejdzie odpowiednia pora na rozliczenia, trudno jest przecież teraz wróżyć z fusów, gdy nie zna się klasy piłkarzy, którzy zostaną ściągnięci do Wisły.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.05.2011, 10:36
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Łatwiej jest przecież wróżyć klęskę, niż zwycięstwo zespołu, jednak w przypadku Europejskich Pucharów nawet ja zgadzam się z wolfym, bo z tym składem nie mamy najmniejszych szans na sukces, tylko, że różnica pomiędzy mną, a nim polega na tym, że ja wstrzymuje się z krytyką do momentu, gdy nadejdzie odpowiednia pora na rozliczenia, trudno jest przecież teraz wróżyć z fusów, gdy nie zna się klasy piłkarzy, którzy zostaną ściągnięci do Wisły.
Nie. Różnica między nami polega na tym, że nie liczę na cud i jeżeli się nie uda, to nie będę napierdalał na trenera jak niektórzy tutaj po przegranym meczu. Bo wiem, że z tego materiału trudno będzie wiele więcej wykrzesać.

W tamtej rundzie byłem jednym z nielicznych broniących Maaskanta po serii straconych punktów. Lepiej przygotować się na realny wpierdól niż pompować balonik po to tylko, żeby później był płacz. Musicie sobie dzieciaki uświadomić, że kogo by nie kupili, to będziemy wchodzić z mocno przemeblowanym składem prosto w puchary. Jeżeli Maaskant coś z tego zrobi, to będzie to ponad stan. Dlatego przeraża mnie głupota i oderwanie od rzeczywistości kolesi piszących, że Maaskanta zweryfikują puchary. Co zweryfikują? Że nie potrafi naprędce skleić drużyny mogącej walczyć z normalnie prowadzonymi klubami? Jeżeli takie są wymagania, to żaden trener ich nie spełni.

Potrzeba nam stablilizacji, a tej nie sprzyja stawianie nierealnych celów.

A przewidując brak pucharów nie brałem pod uwagę, że Legia i Amica na raz będą miały aż taką zapaść. Wystarczy spojrzeć na poprzednie sezony...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Stary 25.05.2011, 11:06
Tak dlatego od razu najlepiej zwyzywać wszystkich w klubie, odpowiedzialnych za politykę transferową, przepowiedzieć klęskę klubu w lidze i później ewentualnie cieszyć się, że miało się rację.

Lepiej przygotować się na realny wpierdól niż pompować balonik po to tylko, żeby później był płacz.
To jest właśnie to Twoje idiotyczne podejście, o którym wcześniej pisałem. Po co na początku sezonu wystawiać opinie z d. wzięte, chyba robione tylko po to by w maju była możliwość odnalezienia starych cytatów i pochwalenia się zmysłem proroczym...

Z drugiej strony, osoby, które pompują wspomniany przez Cb balonik, też nie widzą, lub nie chcą widzieć tego jak wygląda nasz skład, to że obecnie mecze wygrywająnam Małecki, Melikson, Genkov czy też Kirm, a nie świetnie wyglądająca drużyna. Ja obecnie przewiduje różne możliwe warianty spotkań pucharowych, z jednej strony powtórkę z ubiegłych lat, ale również jest inna możliwość, taka, że nowi gracze zdąża przez kilka tygodni przygotować się na tyle, że możemy powalczyć o fazę grupową LE, bo awans do Ligi Mistrzów osiągniemy tylko wtedy, gdy będziemy mieli masę szczęścia w różnych aspektach, takich jak dobre transfery, szybka aklimatyzacja nowych piłkarzy, dobre losowania i świetna forma naszych piłkarzy Czyli sporo jest do realizacji, chociaż również jakieś farty bez przesadnie dobrej gry mogą się zdarzyć, jeśli nie będą popełniane błędy w defensywie, której skład zaważy na naszej grze w przyszłym sezonie.

Reszta Twojego postu nie jest do mnie skierowana, to że nie należy oceniać Maaskanta dla mnie jest dość oczywiste, no chyba, że piłkarze będą tragicznie przygotowani do sezonu i zaliczą jeszcze bardziej spektakularną wtopę niż rok temu, co nie wydaje mi się prawdopodobne.

A co do ostatniego zdania, no to widzisz jak wygląda takie wróżenie z fusów. Teraz mogę powiedzieć, że w przyszłym roku o mistrza powalczymy z klubami z Warszawy, bo Lech z Bakero (jeśli przetrwa choć jedną rundę) może co najwyżej powalczyć o puchary. Jednak znowu możemy mieć sezon cudów, może w końcu zacząć liczyć się Lechia, Śląsk, nasz zespół może wygrać ligę z 15pkt przewagą, ale też skończyć ja w środku tabeli. Chyba nikt nie przewidział w lipcu 2010r. że aby zdobyć mistrzostwo Polski trzeba będzie zdobyć mniej niż 60 pkt, że Lille zostanie mistrzem Francji, czy też Borussia zdeklasuje pozostałe ekipy, w walce o mistrzostwo Bundesligi.

Po co teraz oceniać szansę zespołu w pucharach, jeśli nie znamy co najmniej 4 graczy podstawowego składu na następny sezon?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.05.2011, 11:18
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
A co do ostatniego zdania, no to widzisz jak wygląda takie wróżenie z fusów.
Moje przewidywania sprawdziły się o tyle, ze zdobyliśmy śmiesznie mało punktów.

Trzeba sobie uczciwie powiedzieć - drużyna jest wciąż w budowie, mamy wiele słabych punktów w składzie. Puchary tym różnią się od ligi, że jeden zawalony mecz często kończy przygodę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Stary 25.05.2011, 11:27
No właśnie, dlatego są o wiele bardziej loteryjne. ot też chociażby dziwnej naszej ligi. Ja teraz też mogę się pobawić w prorokowanie i powiedzieć, że za rok mistrz będzie miał więcej pkt i choć jest to wielce prawdopodobne, to zawsze może się zdarzyć kolejny cud, szczególnie jeśli w niektórych klubach nie będzie wiele zmian. jednak osoba Stana i Maaskanta pozwala mi być umiarkowanym optymistą, że przynajmniej w lidze zespół będzie lepszy od tego obecnego.
Odpowiedz cytując
cziki0920
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 25.05.2011, 11:49
To, że w tym sezonie zdobyliśmy mało ptk to ie jest nic dziwnego, bo gdyby od początku sezonu w składzie był Melikson, Genkov, Jaliens, Pareiko czy również Maaskant to zdobylibyśmy znacznie więcej ptk. Mielismy szczęście, że Legia i Amica miały słaby sezon ale w przyszłym sezonie myślę, że nie musimy liczyć na wielkie szczęście Uważam, że Stan zrobi dobre transfery a Robert dobrze przygotuje drużynę xD
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 25.05.2011, 13:30
Moje przewidywania sprawdziły się o tyle, ze zdobyliśmy śmiesznie mało punktów.

Trzeba sobie uczciwie powiedzieć - drużyna jest wciąż w budowie, mamy wiele słabych punktów w składzie. Puchary tym różnią się od ligi, że jeden zawalony mecz często kończy przygodę.
Nikt przy zdrowych zmysłach Ci nie powie, że mamy skład gotowy na walkę o LM czy nawet LE, bo tak nie jest, a on sam wygadując takie bzdury naraziłby się na ośmieszenie.

Kiedy Maaskant przychodził do nas pod koniec sierpnia zeszłego roku twierdziłem, że mistrzostwa w tym sezonie nie będzie i sezon musi/musiał zostać poświęcony na budowanie zespołu nawet kosztem mistrzostwa, aby uniknąć kolejnej Levatywy czy Karabachu. To że zapewniliśmy mistrzostwo na 3 kolejki przed końcem jest wynikiem szeregu szczęśliwych zbiegów okoliczności. Dlatego dla mnie osobiście w tym sezonie awans do Ligi Europy byłby spełnieniem marzeń, a i grajki jeśli mają honor nie powtórzą "sukcesu" sprzed roku. Owszem można wówczas zganiać na rozsprzedaną obronę. Jednak czy po roku w obronie się coś zmieniło? Ośmielę się stwierdzić, że niewiele. Pajlić jako lewy obrońca tak, ale jako zmiennik, a nie podstawowy zawodnik. Cikos sam nie wiem co o nim sądzić, bo dobre występy przeplata słabymi jednak i tak o niebo lepszy od beznadziejnego Kowalskiego, którego trzeba pogonić z klubu czym prędzej. Muszą być transfery jeśli ponownie nie chcemy blamażu.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.05.2011, 18:14
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Nikt przy zdrowych zmysłach Ci nie powie, że mamy skład gotowy na walkę o LM czy nawet LE, bo tak nie jest, a on sam wygadując takie bzdury naraziłby się na ośmieszenie.

s1mone napisał(a):Wyświetl post
Jeśli zdrowie naszych piłkarzy dopisze (głównie Maora i Genkova, ale też Patryka i naszych defensywnych pomocników), przeprowadzimy teraz 1-2 udane transfery i dopisze nam troche szczęścia to za 3 miesiące Wisła będzie w LM a ty bedziesz forumowym pośmiewiskiem.
Ja tu widzę masę rozbuchanych oczekiwań. Nie byłoby problemu, tylko że u nas winny wszystkich porażek automatycznie jest trener, bez względu na to jakim składem ma grać i ile czasu miał na przygotowanie drużyny. Spójrzmy, jakie warunki do pracy miał Kasperczak i jak go oceniono. To co wtedy zrobiono to był szczyt amatorki, ściągano jakiś półamatorów z niższych lig Chin żeby tylko było kim rozegrać wewnętrzną gierkę. Bardziej zlekceważyć pucharów niż to zrobił nasz klub po prostu się nie dało - a i tak poleciał trener na którym prasa i kibice wieszali psy. Dla Maaskanta moment rozliczenia przyszedł po paru meczach, gdy trzy czwarte forum twierdziło że to nieudacznik, a Basałaj w prasie umywał ręce. Sam Robert powiedział później, że nie można zwalniać trenera po dwóch przegranych meczach. Nie tak było?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.05.2011 o godz. 21:32.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.05.2011, 00:41
Radziłbym poczekać z wyśmiewaniem wolfego, bo on wyraził swoją opinię już na starcie sezonu, a potem grzecznie czekał na rozwój sytuacji i obserwował, co się dzieje. Nie szalał, nie zmieniał zdania co pięć minut, nie szukał usprawiedliwienia dla swoich teorii, gdy chwilowo wydawały się mało sprawdzone. Jednym słowem - zachował się inaczej niż 3/4 forum. Widocznie lata robią swoje.

Teraz mógłby zmienić zdanie, albo poczekać z ostatecznym werdyktem jeszcze trochę. Zdobyliśmy bardzo mało punktów, mecze niezłe przeplatane były z fatalnymi, zagrania ciekawe z przedszkolnymi błędami. Ile wart jest nasz trener i jego drużyna pokażą europejskie puchary i, mam nadzieję, przyszły, lepszy sezon ekstraklasy.

To, co pokazały Lech, Legia, Polonia, Wisła w tym sezonie to totalna żenada.
Odpowiedz cytując
MMMMM
Member

Od: 04.2011

Stary 26.05.2011, 01:09
Maaskanta oceniajcie dopiero za rundę wioenną. Do tego skład jakims dysponuje nie jest tym co miał Kasperczak kilka lat temu więc uważam że wyniki jakie osiągnął wiosną są dobre. Puchary, tu oczekuję pokonania Levadii itp teamów. Na pwno nie oczekuję cudów takich jakie zrobił Lech-chyba że zrobimy dobre wzmocnienia
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.05.2011, 08:14
.......icie głupoty
wystarczy zobaczyć, jak graliśmy przed Maaskantem, a jak gramy teraz
może nie jest to jakiś kosmiczny futbol, ale różnicę widać gołym okiem
i o to właśnie chodzi
mamy dobrego trenera, pasuje teraz dostosować piłkarzy do odpowiedniego poziomu
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 26.05.2011, 08:21
bycie kibicem = bycie niepoprawnym optymistą, mnie to pasuje
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 26.05.2011, 08:35
Nie. Różnica między nami polega na tym, że nie liczę na cud i jeżeli się nie uda, to nie będę napierdalał na trenera jak niektórzy tutaj po przegranym meczu. Bo wiem, że z tego materiału trudno będzie wiele więcej wykrzesać.

W tamtej rundzie byłem jednym z nielicznych broniących Maaskanta po serii straconych punktów. Lepiej przygotować się na realny wpierdól niż pompować balonik po to tylko, żeby później był płacz. Musicie sobie dzieciaki uświadomić, że kogo by nie kupili, to będziemy wchodzić z mocno przemeblowanym składem prosto w puchary. Jeżeli Maaskant coś z tego zrobi, to będzie to ponad stan. Dlatego przeraża mnie głupota i oderwanie od rzeczywistości kolesi piszących, że Maaskanta zweryfikują puchary. Co zweryfikują? Że nie potrafi naprędce skleić drużyny mogącej walczyć z normalnie prowadzonymi klubami? Jeżeli takie są wymagania, to żaden trener ich nie spełni.

Potrzeba nam stablilizacji, a tej nie sprzyja stawianie nierealnych celów.

A przewidując brak pucharów nie brałem pod uwagę, że Legia i Amica na raz będą miały aż taką zapaść. Wystarczy spojrzeć na poprzednie sezony...
Nie bądź przynajmniej hipokrytą.Chłopie, każdy tu pamięta twoje stękania na Basałaja i kopaczy.Daruj sobie.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.05.2011, 09:09
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Radziłbym poczekać z wyśmiewaniem wolfego, bo on wyraził swoją opinię już na starcie sezonu, a potem grzecznie czekał na rozwój sytuacji i obserwował, co się dzieje. Nie szalał, nie zmieniał zdania co pięć minut, nie szukał usprawiedliwienia dla swoich teorii, gdy chwilowo wydawały się mało sprawdzone. Jednym słowem - zachował się inaczej niż 3/4 forum. Widocznie lata robią swoje.

Teraz mógłby zmienić zdanie, albo poczekać z ostatecznym werdyktem jeszcze trochę. Zdobyliśmy bardzo mało punktów, mecze niezłe przeplatane były z fatalnymi, zagrania ciekawe z przedszkolnymi błędami. Ile wart jest nasz trener i jego drużyna pokażą europejskie puchary i, mam nadzieję, przyszły, lepszy sezon ekstraklasy.

To, co pokazały Lech, Legia, Polonia, Wisła w tym sezonie to totalna żenada.

Pitu pitu. W ten sposób to można przed każdą runda coś powiedzieć i potem siedzieć cicho jak się nie sprawdza a na końcu przed kolejną znowu coś wieszczyć bo a nóż się sprawdzi. Prawda jest taka, że w kilku sprawach Wolfy nie miał racji i ciężko mu się do tego przyznać. I tyle w tym temacie.

Co do Maaskanta. Na pewno jest to trener który wie co chce i próbuje przekazać to swoim graczom. Oczywiście błędy też mu się zdarzają ale generalnie więcej na dzisiaj jest plusów niż minusów. Liczę, że dostanie zawodników jakich będzie chciał i potrzebował i że powstanie z tego zespół który będzie w stanie więcej ugrać w pucharach niż miało to miejsce w latach poprzednich.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 26.05.2011, 10:32
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
.......icie głupoty
wystarczy zobaczyć, jak graliśmy przed Maaskantem, a jak gramy teraz
może nie jest to jakiś kosmiczny futbol, ale różnicę widać gołym okiem
i o to właśnie chodzi
mamy dobrego trenera, pasuje teraz dostosować piłkarzy do odpowiedniego poziomu
Przed Maskaantem nie mieliśmy Meliksona, Genkowa, Pareiki, Siwakowa, Wilka a Kirm i Małecki dopiero wrzucali 5-ty bieg Lepszą mieliśmy tylko obronę i naburmuszonego Brożka, ale obrona w małym stopniu decyduje o tym jak "wygląda" gra w porównaniu do takiego Meliksona (choć decyduje oczywiście o wynikach).

W rudznie jesiennej nasza gra wyglądała tak, że zęby bolały od patrzenia (ale też wygrywaliśmy, i to się liczy)

Więc, nie kwestionując tezy, że Maskaant to znakomity trener, należy pamiętać, że "tak krawiec kraje, jak mu materii staje"
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.05.2011, 13:20
Cytat:
Przed Maskaantem nie mieliśmy Meliksona, Genkowa, Pareiki, Siwakowa, Wilka a Kirm i Małecki dopiero wrzucali 5-ty bieg Lepszą mieliśmy tylko obronę i naburmuszonego Brożka, ale obrona w małym stopniu decyduje o tym jak "wygląda" gra w porównaniu do takiego Meliksona (choć decyduje oczywiście o wynikach).
OK, oczywiście trudno się nie zgodzić.
Ale poprawę gry już było widać nawet jesienią
;-)
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 26.05.2011, 13:26
A może to zasługa Maaskanta że zawodnicy grają lepiej niż przed Nim?

Dla mnie wszyscy robią postępy za Holendra. Oczywiście Ci co grają dość regularnie.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.05.2011, 13:32
Oczywiście, że wcześniej nie mieliśmy tych graczy. Ale to jest właśnie rolą trenera i dyr sportowego, żeby współpracowali i wzmacniali drużynę. O to w tym wszystkim chodzi.
Cupiał się już przekonał mam nadzieję, że ilu trenerów by nie przerobił, to nastepny nie będzie Gepetto i drewna nie ożywi. Trzeba progresu, nowej krwi, wzmocnień, pomysłu.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów