The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JacaTS
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2011, 19:12
Gala trwa do 24, Pudzian walczy przedostatni więc pewnie koło 23 wejdzie na ring.

Może mi ktoś powiedzieć dlaczego na polskiej gali, w polskim mieście, gdzie połowa zawodników i 99/100 osób z publiczności to Polacy, a ten łysy gamoń wjeżdżając jakimś przedwojennym Jeepem mówi po angielsku? Jakoś dziwnie pojmowany lansik?
Tylko Wisła
Ukochana Wisła
Odpowiedz cytując
Krakus!
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 21.05.2011, 19:32
KSW - Przerost formy nad treścią ...
WISŁA AZORY !
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.05.2011, 19:59
Kazdy czeka na walke wieczoru, walke Pudziana a tu moze sie zakonczyc bardzo szybko. Widzieliscie tego Brytyjczyka? Nie daje Mariuszowi szans - ale wole byc mile zaskoczony. Ja osobiscie czekam na Mameda
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 21.05.2011, 20:10
dajcie znać kiedy będzie nasz polak z kaukazu
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 21.05.2011, 21:59
Ku.... ale lipa..... Guzik sięna mma znam, ale liczyłem na pudziana, a tu przegrał przez duszenie... :(
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 21.05.2011, 22:00
Mowilem, ze na walke Pudziana nie ma co czekac - ale na Mameda czekam z niecierpliwoscia. Mariusz jak zwykle kondycji nie ma w ogole
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 21.05.2011 o godz. 22:03.
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.05.2011, 22:03
....a no szkoda, zapowiadało się całkiem nieźle, widac ze gosc poprawił zdecydowanie technikę
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 21.05.2011, 22:09
Prawdziwa walka właśnie teraz się zaczyna
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 21.05.2011, 22:14
Właśnie do mnie doszło, że tak naprawdę pudzian nie ma szans w mma. Jedyny atut jaki ma to siła, z której nie może za bardzo zrobić pożytku. Te kilka ciosów _bez_gardy powinno było tura powalić, nie wierze że Thompson ma aż taką szczękę, po prostu te ciosy są "normalne".

Kondycja miała być na 2 rundy + 3, niestety nie można się oszukiwać i mówić że taka była. W drugiej rundzie jak tylko zobaczyłem gościa to wiedziałem że to przegra, po godzinie biegania lepiej wyglądam niż on po 5 minutach.

Technika jakkolwiek się polepszyła, to jednak, szczególnie w parterze, bida. Ja już nie mówię o jakiś dźwigniach czy innych cudach, ale podstawowa jakaś umiejętność wywinięcia się, ucieczki, blokowania, przyciągania, cokolwiek. Kurcze, bezradnie wyglądał w tym parterze.

Na tą chwilę nie ma argumentów żeby coś znaczyć w tym sporcie. I teraz 2 wyjścia - albo niech wróci tam, gdzie był mistrzem, albo niech jedzie gdzieś w alpy wysoko i biega codziennie pod górę kilka km i ćwiczy technikę. Szkoda mi gościa, ale cóż.

Mamed, uwielbiam gościa Powodzenia.

*Update - to jest zawodnik światowej klasy. Kropka.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 21.05.2011 o godz. 22:17.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Stary 21.05.2011, 22:16
padł serwer i c**j z oglądania...piszcie jak naszemu idzie
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Stary 21.05.2011, 22:17
Mahmed, coś niesamowitego!!!

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 21.05.2011, 22:17
Ale to bylo Fantastyczne - kapitalne wykonczenie MAMEDA - warto bylo czekac by zobaczyc taką akcje
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Stary 21.05.2011, 22:18
no to się włączyło i po walce..
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 21.05.2011, 22:19
Heh co z tym kolesiem się stało
Brawo Mahmed!
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 21.05.2011, 22:30
Mamed klasa światowa
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 21.05.2011, 22:31
To co jest najwieksza zaleta(sila) Pudziana, jest jednoczesnie jego slaboscia...facet nie ma szans w MMA.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.05.2011, 22:36
Jak na moj leb to Pudzian wazy jakies 15-25 kg za duzo. Chyba gdzies jakas granica istnieje. Co z tego ze by zrobil 200 kg masy? Udzwignac to, dotlenic to nie jest takie hop siup. 3-4 minuty i Pudzianowski jest tak zmeczony ze jeszcze po wywiadzie sapie jakby wlasnie skonczyl maraton. Watpie zeby to byla wina zlego przygotowania kondycyjnego. Po prostu wazy nienaturalnie duzo jak na swoje mozliwosci i dlatego jest tak zajechanypo 4 minutach maksymalnego wysiłku
Technicznie wygladalo to lepiej i tutaj mysle ze po prostu trzeba jedynie czasu zeby sie tego wszystkiego nauczyc, tych chwytow, trickow itd
Dobor rywala tez chyba na wyrost. Znowu ciezki gigant...

Ja bym sprobowal na miejscu teamu Pudziana tak jak mowie. Zrzucic te kilkanascie kilo bo to ze on wazy 127 to moze byc bardziej na jego niekorzysc jak korzysc
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 21.05.2011 o godz. 22:43.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Stary 21.05.2011, 22:38
Niewiele było widać tej siły Pudziana, na początku Thompson przepchnął go do narożnika. Widać wyraźnie że obwód bicepsa nie ma przełożenia na siłę ciosu. Zdziwiłem się że juz na początku 2 rundy Pudzian był kompletnie wyczerpany, a mówił że poprawił kondycję. Ale walka Mahmeda, naprawdę niesamowita. Wydawało się że Lindland kompletnie nie orientował się gdzie jest.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.05.2011, 22:45
Thompson inteligentnie wykorzystał fakt, że Pudzian ma pół metra w łapie, było czym przycisnąć w trójkącie
Zresztą on jeszcze przed duszeniem nie mógł powietrza złapać i ledwo co stał.
..
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 22.05.2011, 08:40
Dla tych co zapili na Juwenaliach:

Bohater pozytywny:
http://www.youtube.com/watch?v=dSKn2IaTHmI

i negatywny
http://www.youtube.com/watch?v=kQ2uUZXLYPM
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 22.05.2011, 08:57
Mam nadzieję, że to będzie koniec Pudzianowskiego w MMA. Brawko Khalidow, ten gość powinien być promowany jak Pudzian, żeby ludzie przychodzili na tego czeczena a nie na żywą reklamę silników, składów budowlanych czy .... wie czego jeszcze. Kobitki wyprowadzające zawodników na zdecydowany plus

PS
Znajdę gdzieś listę piosenek przy których wchodzili poszczególni zawodnicy ?
Ostatnio edytowane przez tomo : 22.05.2011 o godz. 09:00.
Odpowiedz cytując
Faitmen
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 22.05.2011, 09:08
Proszę o tytuł piosenki przy ktorej wchodził Michał Materla i piosenki ze wstępu do jego walki...
Odpowiedz cytując
Jachcik
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.05.2011, 09:18
Materla wchodził przy kawałku Soboty- Do góry łeb feat.chór Montu
http://www.youtube.com/watch?v=JkQ-Ty4SJBw
... To My Młoda Wiiara Domniemani Przestępcy Pierwsi Do Życia A Ostatni Do Śmierci...
Odpowiedz cytując
GajowyDrwal
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.05.2011, 15:20
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Dla tych co zapili na Juwenaliach:

Bohater pozytywny:
http://www.youtube.com/watch?v=dSKn2IaTHmI

i negatywny
http://www.youtube.com/watch?v=kQ2uUZXLYPM
Jakby ktoś chciał walkę Pudziana:
http://rutube.ru/tracks/4456777.html...e&bmstart=1000
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.05.2011, 15:39
I fatality Mameda Khalidowa..
http://www.sportwizja.pl/film/8636/m...---walka-mma-/
Powód: racja
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 22.05.2011 o godz. 16:26.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 22.05.2011, 16:11
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
I fatality Mahmeda Khalidowa..
http://www.sportwizja.pl/film/8636/m...---walka-mma-/
On ma na Imie Мамед co z Mahmedem ma malo wspolnego.
Tak spokojnego,ulozonego,skromnego, pelnego pokory i efektywnego oraz efektownego fightera nidgy u nas nie widzialem. Szacunek.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.05.2011, 18:28
Ja się tylko boje ze zostanie on cały czas w ksw... Jest on w czołówce światowej i powinien się rozwijać za granicą.
I
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.05.2011, 17:09
ChangeGym chodzi ktoś przypadkiem?Jaka atmosfera?
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.05.2011, 17:40
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że to będzie koniec Pudzianowskiego w MMA. Brawko Khalidow, ten gość powinien być promowany jak Pudzian, żeby ludzie przychodzili na tego czeczena a nie na żywą reklamę silników, składów budowlanych czy .... wie czego jeszcze. Kobitki wyprowadzające zawodników na zdecydowany plus
Myślę, że ku temu to zmierza. Już sam fakt, że Mamed walczył jako ostatni świadczy o tym, że to jego traktuje się jako gwiazdę wieczoru. A Pudzian i tak zrobił wiele dobrego - co tu dużo mówić, to głównie dzięki niemu Polacy zaczęli masowo interesować się MMA. Takie czasy, każdy sport musi się trochę skomercjalizować, by wyjść z cienia. Dwa - trzy lata temu o MMA w Polsce wiedziała garstka. Teraz jest inaczej. Także sportowo Pudzian to komedia, niemniej jednak jako chwyt marketingowy zdał egzamin na ocenę celującą.
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.05.2011, 22:04
TSW Fanatyk napisał(a):Wyświetl post
Ja się tylko boje ze zostanie on cały czas w ksw... Jest on w czołówce światowej i powinien się rozwijać za granicą.
Spokojna twoja rozczochrana- że tak powiem, Bellator już się interesuje Mamedem, moim zdaniem to tylko kwestia czasu . I w sumie dobrze, to stosunkowo młoda organizacja, na tzw. dorobku,w niej mógłby stawiać pierwsze kroki w Stanach zdobywać doświadczenie (na UFC czy StrikeForce przyjdzie jeszcze pora) i kto wie- może spróbowałby zdetronizować Hectora Lombardo...
Co do innych walk, bardzo podobały mi się zwycięskie walki Błachowicza (pomścił Jurasa, który po porażce z tym właśnie Finem zakończył karierę) i Materli (powrót po ciężkiej kontuzji).
Jeśli zaś mowa o Pudzianie, no trudno, ta bańka musiała kiedyś pęknąć. Po pierwsze- on nie ma kondycji, po pierwszej rundzie to przydałaby mu się butla tlenowa, wystrzelał się w stójce i akumulatory mu padły. Po drugie- on nie ma psychiki wojownika, kolejny raz poddaje walkę w momencie gdy wcale nie był w tak tragicznej sytuacji by odklepać (nie było dźwigni czy duszenia). Po trzecie- umiejętności, rzekomo jego mocną stroną miała być stójka, sporo ciosów wyprowadził na początku i nic (gdzie się podziała jego "mityczna siła?"), to po co w takim razie dalej obstawiał na boks, w tym momencie powinny być akcje w parterze, które są jego najsłabszą stroną i tu się koło zamyka, niestety... Może tym razem KSW pójdzie po rozum do głowy i nie będzie na siłę forsować go jako mainevent wieczoru, nikt przecież do tej pory (może za wyjątkiem jakiś kosmicznych wyjątków) nie zaczynał kariery z takiego poziomu jak on. A najgorsze w tym wszystkim jest to- cytując klasyka- że ciemny lud to kupił i to właśnie jego uważają za gwiazdę, tymczasem- od wspomnianych wcześniej- Błachowicza czy Materli dzielą go "lata świetlne..."
I tu mój apel do modów- zastanówcie się nad zmianą tytułu tego tematu, bo ci "INNI" bardziej zasługują na to...

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów