|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Legia chce Klicha
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...c549&_ticrsn=5 emj10 Co do Sobiecha to uważam że dla jego rozwoju powinien pograc chcociaż jeszcze rok w naszej lidze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Wracając jeszcze do transferów dokonywanych przez JW to oczywiście zdarzało mu się brać zawodników na kilogramy, ale byli to zwykle zawodnicy z karta w ręku z Bałkanów, albo Ameryki Płd. Kilku zawodników wcisnęli mu też "zaufani" menago, ale tak dzieje się prawie wszędzie. Jednak patrząc po ostatnich dwóch okienkach transferowych to jego koncepcja zmieniła się i próbuje kupić zawodników, którzy naprawdę wzmocnią zespół. Trzeba przyznać też, że trzon drużyny został kupiony za jego pieniądze w ciągu 3 ostatnich lat. O losie Sobiecha mogą zdecydować decyzje personalne. Na puchary szanse są nikłe nawet matematycznie, więc los trenera jest niepewny ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Wojciechowski publicznie przyznał sie do błędu zatrudniając Zielinskiego ponownie, chyba nie po to zeby go zaraz wywalic Chcoiaż zdrugiej strony kto go tam zrozumie A co do Klicha to uważam że ma potencjał na ciekawego zawodnika. Na pewno nie mniejszy niż Borysiuk czy Rybus. ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I wejdź tu panie w głowę Wojciechowskiego. Z taką drużyną nie dostać się do pucharów toż to wielka porażka. No cóż czas pokaże co zrobi po sezonie JW.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeleń jako jeden z niewielu co zrobił kariere zagranicą wyjechał z Płocka do Auxerre w wieku 25 lat, więc może niech Sobiech który ma 20 lat niech jeszcze chwile pogra w naszej lidze,ustabilizuje forme..
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.05.2011 o godz. 09:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/156/news1...eer-Sheva.html
Maor chyba zwątpi jak zobaczy jakie szmaty puszcza bramkarz jego byłego klubu ![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jeydny plus Wawrzyniaka w kontekscie gry w Wisle to jest to ze jest on Polakiem. Nie chcialbym tej jego facjaty widzec w Wisle
Cytat:
W takim razie Bogu niech beda dzieki
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 21.05.2011 o godz. 10:21.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Z innej beczki: http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104...l_za_malo.html Podchody Amiki pod Petrescu część II. Szanse by mieli, gdyby zaoferowali porządną kasę. Bo Dan z pewnością woli zaistnieć w Europie, niż tylko zbierać kapuchę wśród Arabów. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Zresztą gdzie Lech gdzie Kubań. Petrescu jak tam przyszedł kupił ponad 11 piłkarzy w tym m.in Lacina Traore za 3.5 Mln Euro. Jeśli ktos nie wiem kim jest w/w piłkarz : http://www.weszlo.com/news/6072 ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Peszce juz odwala po transferze do Bundesligi. Wielką gwiazdeczką sie zrobił
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Odwala? Chyba nie znasz sytuacji. Poczytaj niemieckie fora i się zorientujesz o co biega.
To Kolonia podpisała taki kontrakt i sama jest sobie winna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Odwala bo zagrał pare dobrych meczów przeplatając je z meczami beznadziejnymi i mysli, ze jest gwiazdą, o którą będą się zabijać kluby Bundesligi. W sumie może i dostanie lepszy kontrakt w takim HSV ale pewnie dupy tam z ławki nie podniesie. Kolonia to jest maksymalny poziom na jego umiejętności.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiedz to kibicom Kolonii, którzy piszą jeden za drugim że za takie pieniądze 10-12 klubów Bundesligi weźmie go z otwartymi rękoma.
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Forma sportowa decyduje o tym czy w takim HSV podniesie, czy nie podniesie dupę z ławki (jak piszesz) Twoja wypowiedź to przykład typowej polskiej zawiści. (Ma gość oferty to szuka dla siebie lepszych warunków - normalne - boli cię to? Sam będziesz pracował w jednej firmie do końca życia czy mając szansę na lepsze pieniądze odejdziesz?) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Z Bayernem, Werderem i Mainz zagrał wręcz świetnie, osobiście nie pamiętam kiedy mecz na takim poziomie w Bundeslidze zagrał Kuba Błaszczykowski. Fakty są takie, że Peszko grając trochę ponad pół rundy wiosennej (ciutkę ponad 1/4 sezonu) został trzecim asystentem Kolonii, z zaledwie asystą straty do Novakovicia. Zasługuje na to, żeby należeć do czołówki najlepiej zarabiających piłkarzy tego klubu, bo chyba tylko Podolski i Novakovic tam prezentują od niego wyższy poziom, a Niemcy myślą, że Polaczek powinien się cieszyć z wszystkiego, co mu zaproponują. Strasznie drażniące są te stronniczości oceny piłkarzy za granicą tylko na podstawie tego, jaki był ich wcześniejszy klub w Polsce, bo powiedzmy sobie szczerze - to jest jedyną Twoją przesłanką do takiej oceny Peszki. Na tym forum to jeszcze dosyć logiczne i wytłumaczalne, bo kto tu lubi Pyry, ale często takie myślenie przebija się w ogólnopolskich mediach, a to już nie jest normalne. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Solidny zakup Amikorza:
Tak przeglądając jego statystyki, ma on trochę lepszą opinię niż wyniki, ale nie widziałem go w żadnym meczu, więc trudno powiedzieć. ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No proszę ŁKS zaczyna ofensywę transferową,blisko pozyskania jest Saganowski....ciekawe z czego mu zapłacą?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeszcze Szałachowski zapewne pójdzie w tą stronę. Chyba wszystkie pieniądze za tv przeznaczą na pensje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ten Tonev zostal zarekomendowany przez Stoiczkowa, podobno zostal sklasyfikowany (przez jakies fachowe pismo) wsrod 75 najlepiej zapowiadajacych sie pilkarzy mlodego pokolenia na swiecie. Zadziwiajaco tani (jak na tego typu opinie) 0.5 mln. euro. Zobaczymy, ale opierajac sie na suchych statystykach i opiniach to dobry zakup.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Przymiarki transferowe Amiki:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Głupi nie są. Po pierwsze, wcale nie jest przesądzone że Bakero zostanie. Po drugie, widzą gdzie był problem. Problemem były skrzydła - po odejściu Peszki nie miał kto ciągnąć gry. Wilk "zaskoczył" dopiero pod koniec sezonu, Kiełb był solidny ale też nie zachwycił. Myślę, że polują na kogoś z dwójki Małkowski-Kupisz. Radzewicz to żart, ew. element negocjacji. 31-letni zawodnik ze spadkowicza - to towar drugiej świeżości. No, ale pozostaje kwestia kogo sprzedadzą. I czy będzie to tylko Stilć, któremu za rok kończy się kontrakt. Czy uda się im utrzymać Rudnevsa? ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Stilic odchodzi na 100%. Po ostatnim meczu na Bułgarskiej żegnał się z trybunami. Kierunek Bundesliga. Czy ktoś jeszcze odejdzie to sprawa drugorzędna, bo moim zdaniem tak musi dojść do rewolucji. Szkielet drużyny posypał się po odejściu Lewandowskiego i Peszki, a zawirowania w składzie robione przez Bakero spowodowały, że ta drużyna przestała być kolektywem. Jakby dostali dobre oferty z Rudnevsa i Krivetsa to powinni ich sprzedać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież Rudnevs, Krivets i Stilic to jest 3 ostatnich wartościowych piłkarzy u nich
Jak ich sprzedadza a zastapia Małkowskimi i Kupiszami to 5 miejsce z obecnego sezonu moze być za 3 lata wspominane z rozrzewnieniem, jako jedne z lepszych ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
poziom ekstraklasy będzie podnosił sie strymi wypalonymi dziadkami typu Saganowiski <lol>
Sobiech chce wyjechać kotrakt dostać zagrać jeden przecietny mecz i reszte kariery przesiedzieć na ławce
![]() ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Było o tym myśleć wcześniej we Wronkach, a nie ściągać Murawskiego za bańkę z kontraktem gwiazdorskim. Do tego kontrakt 400k euro dla Arboledy spowodował, że kasa na pensje może być dla nich gwoździem do trumny. Jaką mają teraz alternatywę? Zbrojenie się na potęgę w kontekście chudego roku, czy zaciskanie pasa? Drugi wybór jest moim zdaniem bardziej racjonalny w kontekście tego, że zmniejszą się istotnie wpływy za bilety (minimum kilka mln zł, ale bliżej 10 mln zł), a także nie będzie kasy za grę w pucharach. Za Stilica spokojnie mogą jeszcze wyrwać 1,5 mln euro, a z Krivetsa też powinni im zapłacić podobne pieniądze. Oczywiście jeśli znajdą się kupcy na tego drugiego.
Wystarczy prześledzić to jakie ruchy obecnie wykonują. Zakontraktowali Toneva (prawdopodobnie), który ma być bezpośrednim następcą dla Stilica.Zatem 1/3 pieniędzy za Stilica poszła na znalezienie następcy. Nie chcą też przedłużać kontraktu z Bandrowskim, który stracił ostatni rok na leczeniu kontuzji i nie zapowiada się, aby w końcu się z niej wyleczył. Do tego szukają skrzydłowego i napastnika wśród graczy krajowych, więc w miarę tanich zawodników. Pewnie wezmą Małkowskiego za podobne pieniądze co Toneva i może jakiegoś młodziaka, więc spokojnie wyrobią się w pieniądzach jakie otrzymają za Stilica. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Urban już działa. Wyciągnęli z Bytomia Telichowskiego i Hanka.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawe na co licza sciagajac pół obrony z najsłabszej drużyny w lidze
Telichowski w defensywie jest tak słaby, że nadaja sie co najwyżej do bronienia bidonów leżacych przy linii boiska przed piłkarzami z drużyny przeciwnej ![]()
|
|
|