|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Robert Jez z Gornika to jest swietny zawodnik. Z Meliksonem stworzyli by srodek pomocy na miare LM. W Zabrzu maja problemy finansowe, grzechem byloby nie sprobowac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
30 letni Robert Jeż miałby być wzmocnieniem dla Wisły ? Z jakich względów ? Poprzez to,iż wyróżnia się w niektórych meczach Ekstraklasy ? Jest wielu takich piłkarzy chociażby Daniel Sikorski, który z każdym dniem pokazuje, że ma to coś w sobie. Widzę w nim potencjał może nie na "11" ale na dobrego szybkiego, zadziornego napastnika, a również spekulacja o przyjściu do Wisły Filipa Modelskiego robi wrażenie. Na takich zawodników należy stawiać, przykład Kupisza dużo mówi. Może z takimi zawodnikami jest trochę loterii, ale jak się uda to później tacy odchodzą za grube miliony, dodatkowy plus to "Polak".
![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Właśnie ile ten Jez jest warty? bo chyba nie dużo i tak samo dużo nie zarabia wydaję mi się, że do Wisły by przyszedł przemawiają za nią 3 argumenty.1.13-krotny Mistrz Polski 2.Gra w Pucharach 3.Sama marka Wisła.Szczerze mówiąc w Górniku za dużo nie osiągnie, środek tabeli?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czytać, że przyjdzie to jedno a żeby to się sprawdziło to drugie.
Ja powiem tylko, że gdzieś czytałem że do Wisły przyjdzie jakiś grajek z zagranicy, ktoś podważy moją opinię ? ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Nie bądź śmieszny przecież to nie oni załatwiają zawodników. Temat jest wiedział o tym i tyle, a co z tego wyniknie? kto to wie. Potwierdza tylko że ma świetne info.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Z naszej ligi u nas widziałbym :
1. Sikorski - Górnik 2. Socha - Śląsk - do walki z Cikosem 3. Pawłowski - Zagłębie 4. Kaźmierczak - Śląsk Tak na szybko i brałem pod uwagę tych którzy są realni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Online |
|
|
Aktualna cena Pawłowskiego wg Zagłębia to 1.5 mln euro
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
- Slawomir Peszko (prawdopodobnie nie zostanie w Kolonii)
- Marcin Robak (Konyaspor spadl z Süperlig) - Lukasz Tyminski (bardzo dobre spotkanie przeciwko niemieckej U-20; bardzo dobra technika, dobry przeglad pola i dobre podania; to ze on gra tylko w Polonii Bytom swiadczy o katastrofalnym skautingiem w Polsce...) - Daniel Sikorski (wiadomo) - Kamil Rado (wroci z wypozyczenia, moim zdaniem bardzo utalentowany) - Rafal Zawislan (Kolejarz Stroze, szybki skrzydlowy z dobra technika) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Kupisz brama dzisiaj
i druga ![]()
Ostatnio edytowane przez TOMEK 11 : 21.05.2011 o godz. 15:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
i ogromnymi oczekiwaniami finansowymi rzędu 1 mln euro za sezon
![]()
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jest w Ekstraklasie zawodnik, który mógłby wzmocnić Wisłę i myślę, że nie kosztowałby więcej niż Piotr Grzelczak. Oprócz niego w tej chwili nie widzę nikogo kogo możnaby kupić za rozsądną cenę więc nie psioczcie, że w Wisle grają w przewadze piłkarze z zagranicy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Z polskiej ligi widziałbym u nas:
-Dudu Paraiba (Widzew Łódź)_ - chyba najlepsza opcja na tę chwilę,lewa obrona musi zostac wzmocniona,bo Paljic gra w kratke,a w przypadku jego braku nie ma alternatywy -Dawid Plizga (Zagłębie Lubin) - świetna runda,ale już obserwuje go od dłuższego czasu i zawsze tkwił w nim potencjał,teraz widac,ze doróśł i byłby bardzo mocnym punktem drużyny na skrzydle lub w ataku -Waldemar Sobota (Śląsk Wrocław) - spory potencjał,dobry drybling,myślę,że u nas mógłby się wybic,bo na lewej pomocy potrzeba wzmocnienia |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Z naszej ligi to tylko Jeż z Górnika. Myślę,że owocniejsza dla Wisły byłaby jego rywalizacja z Melliksonem niż bezproduktywni Jirsak i słaby Garguła.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Od siebie dodam: http://www.transfermarkt.de/de/silvi...ler_88082.html napastnik argentyńskiego Lanus,22 lata,w dzisiejszym meczu wyjazdowym przeciwko Tigre ustrzelił hat-tricka spory talent.. |
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Ekstraklasa - wymienie tylko paru, bo nie chce mi sie wiecej:
Dzalamidze, Traore, Jeż, Sobota ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Dzalamidze za to, że zagrał jeden dobry mecz?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Myślę, ze przyjaciele z Gdańska nie robiliby wielkich problemów, gdybyśmy im złożyli dobrą ofertą za Traore.
500-700 tys euro + kogoś w rozliczeniu np. Jirsaka albo Gargułę |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Myślę, że jednak by robili problemy. Za dużo dla nich ten zawodnik znaczy, a jeżeli już by go sprzedawali to bardzo drogo.
![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No nie wiem czy bardzo drogo. Najwyższy pułap za zawodnika Lechii to 1,5mln euro, a zważywszy na fakt iż za ok. 1,5 roku będzie wolny to racjonalnie myśląc powinni go sprzedać za 800 tys. euro + dwójkę z Gargułe/Jirsaka/Mączyńskiego
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wielkimi krokami zbliża się dzień w którym będziemy mieli ostre wietrzenie szatni. Ja to widzę tak:
Bramkarze: 1. Pareiko 2. Jovanić 3. Kurto Sytuacja wydaje się klarowna, Pareiko nie ma zamiaru kończyć kariery, więc bramkarza numer jeden mamy. Kurto - młody chłopak, jego czas jeszcze przyjdzie. Mały znak zapytania przy Milanie. Jak dużo nie zarabia i nie przeszkadza mu rola rezerwowego - niech zostaje. Prawa obrona: 1. Cikos 2. Burliga 3. Branco Tutaj potrzeba klasowego zawodnika do pierwszego składu. Cikosa wykupić by spełniał rolę rezerwowego. Pożegnać Branco i Burligę. Stoperzy: 1. Jaliens 2. Chavez 3. Bunoza 4. Kowalski Kowalskiego sprzedać, Bunoza - rezerwowy, dokupić jednego gracza do pierwszego składu, a Jaliens i Chavez(o ile zostanie wykupiony - myślę że powinien) stoczą rywalizacje o gre u boku nowego stopera. Lewa Obrona: 1. Palijć Tutaj sytuacja jest beznadziejna. Przyjmijmy że obrońcą jest Dragan - może zostać w roli rezerwowego, ale nic więcej. Nie muszę mówić że koniecznie musimy kogoś kupić. Prawa Pomoc: 1. Małecki 2. Łobodziński Łobodzińskiego wreszcie się pozbyć. Małecki pozycję ma niepodważalną, dokupić solidnego zmiennika. Środek Pomocy: 1. Melikson 2. Wilk 3. Sobolewski 4. Jirsak 5. Sivakov 6. Boukhari 7. Garguła Widać tutaj sporą gromadkę. W moim odczuciu pierwsza trójka na niepodważalnie pierwszy skład. Powinniśmy postarać się o wykupienie Sivakowa bo moim zdaniem jest dobrym zmiennikiem dla Sobola/Wilka. Pozostaje trójka Jirsak-Boukhari-Garguła - niestety mimo iż darzę sympatią szczególnie dwóch pierwszych to należy sprzedać wszystkich i rozglądnąć się z zmiennikiem Meliksona. Lewa Pomoc: 1. Kirm Dokupić zmiennika. Atak: 1. Genkov 2. Boguski 3. Żurawski 4. Rios Zostawić tylko Genkova i dokupić mu zmiennika. Ewentualnie Boguskiego można zostawić. Podsumowując: Odchodzi dziewiątka: Burliga, Branco, Kowalski, Boukhari, Garguła, Jirsak, Boguski, Żurawski, Rios. Do pierwszego składu przyjść powinni: Lewy i prawy obrońca oraz stoper. Na ławkę dokupić: Prawy, lewy i środkowy pomocnik oraz napastnik. Łącznie 7 zawodników, w tym trzech do podstawowej jedenastki. Jeśli chodzi o zawodników którzy mają grać w pierwszym składzie to na prawą obronę postarałbym się o Wasyla, resztę sprowadzić z zagranicy(tutaj liczę na Stana i spółkę). Jeśli chodzi o zawodników rezerwowych to porozglądać się można po Polskiej lidze(Pomijam drużyny z Warszawy, Amikę oraz Cracovię) i tutaj można postarać się o: 1. Waldemar Sobota(Śląsk) lub Tomasz Kupisz (Jagiellonia) 2. Mouhamadou Traore (Zagłębie L.) 3. Abdou Traore (Lechia) 4. Robert Jeż (Górnik) Oczywiście to wszystko co napisałem to tylko moję pobożne życzenia ![]()
Ostatnio edytowane przez Syn Kangura z 1984 : 22.05.2011 o godz. 17:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Oszalałeś?
Chcesz zrezygnować z Boguskiego na rzecz Mouhamadou Traore? Boguski jest dużo lepszym piłkarzem od Traore. Daj my mu szanse. Przepracuje okres przygotowawczy i być może będziemy mieli jeszcze z niego trochę pożytku... Powód: Rzecz jasna chodzilo mi o okres przygotowawczy, nie transferowy.
Ostatnio edytowane przez Titto : 24.05.2011 o godz. 12:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
moje uwagi:
1.Kurto wypożyczyć do seniorskiej piłki, nawet I liga, i dać zapis, minimum 2 000 rozegranych minut inaczej jakaś tam kara 2.Bunoze wypożyczyć gdzieś na środek tabeli naszej ligi i wpisać też 2 000 minut, załatwić 2 stoperów chociaż zbliżonych do Arka i Marcelo 3.Kupić 2 LO bo nie mamy żadnego 4.Sivakov, Boukhari- out 5.Jirsak, Garguła- wypożyczyć na środek ligi, dodać te 2 000 minut 6.Boguski- wypożyczyć na środek ligi, dodać te 2 000 minut |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dudu znów w jedenastce kolejki canal +... chciałbym, żeby ten lewy obrońca do nas trafił
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|