The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakim, Twoim zdaniem, wynikiem zakończy się mecz Legia - Wisła?
Wysoka wygrana Wisły 83 23,25%
Skromna wygrana Wisły 161 45,10%
Remis 53 14,85%
Skromna wygrana Legii 41 11,48%
Wysoka wygrana Legii 19 5,32%
Głosujących: 357. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.05.2011, 13:16
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
szportson tak sobie oglądałem tera powtórkę i widać że Rado to już kładł się bijąc ją do boku. Sam Fabian twierdził że czerwieni nie powinno być. Z resztą widać że Rado rękami przygotowywał się na wparowanie w bramkarza nie próbując go minąć.
A co do Kotorowskiego to KAŻDA nie udana próba bramkarza poza polem karnym to czerwień. Ale w tej sytuacji to było wątpliwe i wiem że to śmieszne.. ale pewnie sędzia bał sie że Pareiko znów obroni i wywalił go z boiska hehe
oczywiste ze Radovic sie połozy no i co.
Genkov w kazdej akcji lezy, i nie zawsze jest faulowany.

Wiesz, po grubszej i dogłębniejszej analizie kazdy jest madrzejszy .Sędzie nie miał takiej opcji, działał szybko.

I co do Kotora Akurat tak sie składa ze byłem jakis czas temu na III lidze i identyczna sytuacja jak z Kotorem tyle ze bramkarz wyszedł...wyżej wyciął typa tak że słyszałem jak deski wylatują mu z getrów i ...dostał żółtą bo było to z bocznej strefy boiska. no ale ze nie zyjemy w stanach i prawo precedensu u nas nie obowiazuje wszystko zalezy od interpretacji sedziów.
Równie dobrze w kazdym meczu Chavez moglby ogladac czerwony kartonik za to ze przy wslizgu noga/stopa powinna byc przy ziemi nie w powietrzu jak u Osmana.

I tak to wszystko wina Kowalskiego
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 22.05.2011, 13:21
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ale w Canal+ próbowano zrobić z niego pajaca. Kartka niesłuszna, jak zauważył Fabiański. Ogólnie - mecz mógł jakoś wyglądać, gdyby nie ta decyzja sędziego. Gradu bramek i tak by nie było, ale widowisko mogłoby stać na przyzwoitym poziomie.

Kilka uwag na spokojnie:
- sędzia spieprzył mecz
- Radović to największy pajac ligi. Przy normalnym sędziowaniu dawno wyleciałby za kartki, a on podbijajac sobie jedną noga drugą zdobywa rzuty wolne. No ludzie...
- Maaskant świetnie zareagował, była szansa mecz zremisować. Zaważył błąd indywidualny Chaveza (który jest takim sobie stoperem, mimo że obecnie najlepszym w lidze - pisanie że jest lepszy niż Głowacki świadczy o tym, jakich pokemonów mamy teraz na forum). Zostawienie Meliksona i pójście na wymianę ciosów byłoby idealne, ale dla Legii - a tak przy zagęszczonej grze w środku pola nie widać było różnicy.
- Małecki, Sobolewski zagrali naprawdę z sercem, szczególnie "Mały" nieustannie nękał Legionistów, wdawał się z nimi w walkę. Genialna wrzutka do Genkova, szkoda że ten był sekundę spóźniony.
- jak słusznie zauważył kot - komentarz to było dno i pięć metrów mułu. Najbardziej żal mi było Fabiańskiego: że musiał udzielać wywiadu takiemu pajacowi. Inteligentny chłopak, widać że był mocno zażenowany.
Komentatorzy zdążyli się do.......ić m.in. do Małeckiego (bo uspokajał Pareikę), do Maaskanta (bo miał pretensje do sędziego i śmiał zdjąć Meliksona - nie dla psa kiełbasa), do Wisły jako mistrza Polski (ewidentnie szlag ich trafiał, ze muszą nas tak tytułować).
- świetny doping Legii (Kononowicz doskonale się sprawdził jako nowy gniazdowy )
Z większością się zgadzam. Co do mojego pogrubienia, rośnie Radovicowi groźny konkurent, żałuję tylko że z naszej Wisły. Genkov się nazywa i niedługo ktos mu nogi u.......i a sędzia nie gwizdnie, bo nastawi się że to jak zwykle symulka.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.05.2011, 13:22
Radovic w tym meczu przewracał sie bez udziału Wislaka z 3 razy na pewno - w jednej sytuacji sobie nie trafił w pilke i sie połozył wiec o czym my gadamy - zrobil to specjalnie i tyle. Gdyby nie Kowalski, ktory zostawił Radovicia za plecami nie byloby tematu - to samo zreszta zauwazył Maaskant (nie mowił wprost kto zawalił ale widac było kto przy nim stał)
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.05.2011, 13:37
ja stoje przy swoim sędzia dał Legii karnego ale wiedział że Pareiko każdego do tej pory bronił to go wywalił
ale swoja drogą podobało mi się podejście naszego bramkarza widać że w kaszę dmuchać sobie nie da

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2011, 13:39
Kluvi to wszystko wina Q.Walskiego
E: a najpiękniejsza akcja meczu to jak Mały odciąga Pareike od zbiorowego mordu
Żeby tylko nasz bramkarz zakazu stadionowego nie dostał za te przekleństwa

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 22.05.2011, 13:43
Nie wiem czy kiedyś, zdarzyło się by ubliżali trenerowi podczas transmisji za to co mówi przy lini, szkoda że tak ochoczo nie cytują tego jak wypowiadają się przy linii inni Polscy trenerzy. NIKT z reporterów Canalu + poza Żyżynskim nie potrafi zrobić wywiadu po angielsku, ta blondynka to już w ogóle komedia, a jak przychodzi odszyfrować to co Maaskant mówi przy linia to biorą się za cytowanie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.05.2011 o godz. 13:48.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2011, 13:51
e tam.mi to sie czasem wydaje ze Maaskant zbyt impulsywnie reaguje i nie podoba mi sie to dlatego ze jego reakcje nie zawsze sa adekwatne do sytuacji na boisko.

Wester - a u Nas w całym klubie po angielski raptem 3,4 osoby mówią,wiec bez smiechu z C+

psy szczekaja karawana jedzie dalej

Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 22.05.2011, 13:53
szprotson napisał(a):Wyświetl post
e tam.mi to sie czasem wydaje ze Maaskant zbyt impulsywnie reaguje i nie podoba mi sie to dlatego ze jego reakcje nie zawsze sa adekwatne do sytuacji na boisko.

Wester - a u Nas w całym klubie po angielski raptem 3,4 osoby mówią,wiec bez smiechu z C+

psy szczekaja karawana jedzie dalej
W porównaniu z Danem, Maaskant jest dość powściągliwy i elokwentny.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2011, 13:58
gigant napisał(a):Wyświetl post
W porównaniu z Danem, Maaskant jest dość powściągliwy i elokwentny.
niby tak
ale wolałbymn wiedziec dla swietego spokoju czy on czasem po prostu prowokuje sędziów, zwiększa im presje czy tez naprawde uwaza ze w kazdej akcji Genkov jest faulowany.
Kluvi ; ogladnij ostatnie mecze. Genkov leży przy każdym styku z rywalem .Czasem jest to bardzo ostra gra ciałem (aczkolwiek wczoraj mnie zaskoczył bardzo pozytywnie jak skasował Jedrzejczaka czy jak mu tam, niestety sędzie wtedy nas okłamał) a czasami jest to pociagniecie za koszulke. Taki nawyk cóz. Drogba tez na początku sie kładł na chlebie
Ostatnio edytowane przez szprotson : 22.05.2011 o godz. 14:06.

Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 22.05.2011, 14:02
szportson nie dostanie przecież leśne dziadki znają tylko staropolski język a na tłumacza szkoda im kasy będzie

Mi tam się reakcję Maaskanta podobają, tutaj nie ma pier..lenia się. A co do Genkova to zauważcie jeden fakt tam gdzie nie faulują go i przewraca się jest cicho i odchodzi po akcji, ale tam gdzie po powtórkach widać faul to reaguje żywiołowo. Mi się wydaję że on aż takim nurkiem nie jest po prostu każdy z obrony z nim się pcha czy to w polu karnym czy poza nim. To taki typ zawodnika, który mi odpowiada

Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.05.2011, 14:38
Widać było, że nasi zlali ten mecz, co mnie dziwi- widać częściej trzeba im składać wizyty na treningach o.O
Mecz o nic, a jednak o coś. Może ta porażka nie boli jakoś specjalnie, ale na pewno z tą Legią wstyd jest przegrać (nie zależy mi tutaj na urażeniu kogoś). Bardziej boli mnie to, że większość naszych piłkarzy pokazała tym samym... Brak profesjonalizmu. Nie potrafię sobie wyobrazić, że na 3 kolejki przed końcem sezonu pewny tytułu mistrza np. Manchester U. jedzie na Emirates Stadium i zlewa kompletnie rywala (porównanie oczywiście przy zachowaniu wszelkich proporcji).

Myślę, że Małecki, Sobolewski powinni dokładnie wytłumaczyć reszcie, gdzie grają. Bo to, że Wisła nigdy nie zdobyła Ligi Mistrzów, nie znaczy, że nie jest wielkim klubem. Wielkim Klubem dla jej kibiców, dla których oni grają!
"Chciało się" może 4 zawodnikom (Mały, Pareiko, Sobol, Chavez), a gra się przecież w 11!

Co do Milana, który wszedł za Estończyka- szkoda, że nie obronił karnego, potem z tymi sytuacjami to znowu nie miał ciężko, a gola na 2:0 poniekąd zawalił. Myślę, że mógł z łaski swojej wyciągnąć bardziej te ręce i skupić się na piłce. No, ale nie będę z niego też robić kozła ofiarnego. Miły facet.

Btw. Mimo, iż zagraliśmy naprawdę słabo to nie musieliśmy wcale tego meczu przegrać- co najlepsze! Wystarczyłoby żeby Genkov gdzieś tam lepiej, celniej uderzył i mogło być inaczej.

Ktoś wspominał o Jacku Laskowskim i jego komentarzu. Nie odebrałam go jako aż tak agresywny atak, aczkolwiek był on bardzo nieprzyjemny i szkoda, że czasem komentatorów się nie kara w jakiś sposób. Myślenie niech sobie narzuca swoim dzieciom, a nie tysiącom widzów. Naciągnął reakcję Maaskanta i pozostał duży niesmak po tym.
Wkurza mnie to, ale powoli się przyzwyczajam: Rosłoń, Smokowski, Laskowski...

EDIT: Matko! Czytajcie ze zrozumieniem- napisałam o ManU jadącym do ARSENALU, a nie przyjmującego/jadącego do Blackpool, Birmingham itp!
Ostatnio edytowane przez masterlag : 22.05.2011 o godz. 19:39.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 22.05.2011, 14:43
masterlag już przytaczano z innych lig mecze.. w Niemczech BvB przegrała w nast kolejce po zdobyciu mistrzostwa.. z drużyną dołu tabeli. Barcelona ledwie zremisowała ze słabym Deportivo..
Było minęło stało się.. na pocieszenie zostaje fakt że u nas dostali 4 co też dawno nie było.

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.05.2011, 14:45
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Warto tez wspomniec, ze sedzia nie odgwizdal ewidentnego karnego po rece Sobola w naszym polu karnym...
Gdyby Sobol nie zaslonił twarzy łokciem dostał by w nią z 5 metrów. To jest klasyczny przykład sytuacji kiedy
"ręka" to nie ręka.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.05.2011, 14:49
szportson nie dostanie przecież leśne dziadki znają tylko staropolski język a na tłumacza szkoda im kasy będzie

Mi tam się reakcję Maaskanta podobają, tutaj nie ma pier..lenia się. A co do Genkova to zauważcie jeden fakt tam gdzie nie faulują go i przewraca się jest cicho i odchodzi po akcji, ale tam gdzie po powtórkach widać faul to reaguje żywiołowo. Mi się wydaję że on aż takim nurkiem nie jest po prostu każdy z obrony z nim się pcha czy to w polu karnym czy poza nim. To taki typ zawodnika, który mi odpowiada

Jest zajebistym nurkiem, jednym z największych w lidze, wczoraj dwa razy się wywracał o powietrze raz wpadł na Komorowskiego, odbił się od niego i wołał o faul. W końcu go sfaulują w polu karnym w ważnym meczu, ale sędzia nie gwizdnie bo pomyśli: o to leży ten nurek Genkov, na bank nie było faulu.

Umie grać w piłkę, ma masę, to niech gra i niech walczy a nie się kładzie ciągle jak jakiś Radovic.
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 22.05.2011, 14:51
Zgadzam się z masterlag - grać chciało sie co najwyżej czterem zawodnikom. W ten sposób nie można wygrać meczu. Mam tylko nadzieję, że pożegnają sezon jak na mistrzów przystało i w meczach Zagłębiem i Polonią zagrają na 100%. Wczoraj niestety wyglądało to tak, jakby stosowali zasadę:"Mistrza już mamy, to się opier....my".
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 22.05.2011, 14:54
leszekm_ nie wiem które mecze oglądałeś ale ja oglądałem niemal całą rundę wiosenną i tam gdzie Gienek stękał to albo dyktowali karnego, albo w powtórkach było widać faul. Może miał z 2 bądź 3 przypadki gdzie nie bylo faulu a wrzeszczał. To taki typ zawodnika wszędzie się pcha i wkurza tym obrońców. Z resztą nie raz się mówi jak to napastnik korzysta z błędu obrońcy i wywraca się o jego nogę...
To zdarzenie z Komorowskim to proszę cię ilu tak płaczę w podobnej sytuacji gdy wpadali na Chaveza..

Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Stary 22.05.2011, 15:01
leszekm_ nie wiem które mecze oglądałeś ale ja oglądałem niemal całą rundę wiosenną i tam gdzie Gienek stękał to albo dyktowali karnego, albo w powtórkach było widać faul. Może miał z 2 bądź 3 przypadki gdzie nie bylo faulu a wrzeszczał. To taki typ zawodnika wszędzie się pcha i wkurza tym obrońców. Z resztą nie raz się mówi jak to napastnik korzysta z błędu obrońcy i wywraca się o jego nogę...
To zdarzenie z Komorowskim to proszę cię ilu tak płaczę w podobnej sytuacji gdy wpadali na Chaveza..
Widziałem 90% meczów tej rundy i co mecz Genkov szuka karnych, kładzie się w absurdalnych sytuacjach. A to przecież kawał chłopa jest, zamiast się przewracać przy najmniejszym kontakcie mógłby wywalczyć piłkę ciałem, do tego po prostu potrafi grac w piłkę dobrze, inteligentnie... rozumiem, że kładzie się Radovic, który nie bardzo umie grać, ale czemu zawodnik taki jak Genkov ma się tak szmacić? Nie podoba mi się to, sorry, na wszystkich nurków reaguje więcej niż alergicznie, zabijają piłkę.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 22.05.2011, 15:11
tylko dlaczego w 85% tych sytuacji komentatorzy przyznają rację Gienkowi że był faulowany wytłumacz mi to..

Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Stary 22.05.2011, 15:23
tylko dlaczego w 85% tych sytuacji komentatorzy przyznają rację Gienkowi że był faulowany wytłumacz mi to..

Wiesz, ja tam nie zauważyłem żeby w 85% sytuacji komentatorzy przyznawali Genkowowi rację (w ogóle skąd taka statystyka? "a stąd, że mi się tak wydaje" to trochę mało wiarygodne źródło informacji). Wczoraj trzy razy wypomnieli mu że próbował wymusić: raz karny, raz zderzenie z Komorowskim, a raz że mógł grać, biec dalej, kontynuować akcje, ale wolał się wywrócić.

Lubię Genkowa, to dobry napastnik, ale to jedno mi u niego przeszkadza; bardzo przeszkadza.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.05.2011, 15:31
wczoraj to Genkov był faulowany co najmniej raz w polu karnym bez żadnych wątpliwości, kiedy powinien być karny. Było to w pierwszej połowie. Mecz może potoczyłby się inaczej
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Telus
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 22.05.2011, 15:34
leszekm_ napisał(a):Wyświetl post
Wiesz, ja tam nie zauważyłem żeby w 85% sytuacji komentatorzy przyznawali Genkowowi rację (w ogóle skąd taka statystyka? "a stąd, że mi się tak wydaje" to trochę mało wiarygodne źródło informacji). Wczoraj trzy razy wypomnieli mu że próbował wymusić: raz karny, raz zderzenie z Komorowskim, a raz że mógł grać, biec dalej, kontynuować akcje, ale wolał się wywrócić.

Lubię Genkowa, to dobry napastnik, ale to jedno mi u niego przeszkadza; bardzo przeszkadza.
Tobie przeszkadza fakt, ze jest faulowany, przykladem sytuacja z Radomskim dwukrotnie, w iinym meczach rowniez byl faulowany, na dobra sprawe raz chyba w meczu z BKS rzeczywiscie udawal, wiec nie rozumiem Twojego spostrzezenia.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.05.2011, 17:20
Manchester United - Blackpool 1-2. Owszem, mecz jeszcze trwa, ale może niektórym to uświadomi, że mniejsza koncetracja po zdobyciu głównego celu to światowa norma, a nie tylko polska specjalność, która na pewno wyjdzie w pucharach i nie mamy czego szukać w Europie. I cytując "nie przystoi profesjonalnym drużynom". Dalej tak twierdzicie?

PS. Manchester nie gra rezerwami żeby nie było.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
bartekd16
Member

Od: 08.2009

Stary 22.05.2011, 17:21
Co do Radovica taka anegdotka
http://www.youtube.com/watch?v=swknJdIqKJk

Jakby ktoś nie wiedział to ten gościu w drzwiach to Zbigniew Małkowski - bramkarz Korony
Powód: wyjaśnienie
Ostatnio edytowane przez bartekd16 : 22.05.2011 o godz. 17:35.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 22.05.2011, 17:33
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Manchester United - Blackpool 1-2. Owszem, mecz jeszcze trwa, ale może niektórym to uświadomi, że mniejsza koncetracja po zdobyciu głównego celu to światowa norma, a nie tylko polska specjalność, która na pewno wyjdzie w pucharach i nie mamy czego szukać w Europie. I cytując "nie przystoi profesjonalnym drużynom". Dalej tak twierdzicie?

PS. Manchester nie gra rezerwami żeby nie było.
No więc właśnie, a my kilka zmian w składzie mieliśmy, a jak się okazało były one ważnym mankamentem. Kowalski zagrał w obronie niestety słabo, Jirsak z Siwakowem też nie grali dobrze, Garguła jak wszedł też nie zachwycał, no i po 1. połowie zszedł Melikson. A graliśmy w dziesięciu. Nie tłumaczę się, nie usprawiedliwiam nikogo, ale nie wierzę, że gdyby skład wyjściowy Wisły był inny to i tak przegralibyśmy 0:2.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.05.2011, 17:37
Manchester juz WYGRYWA 3:2 wiec po ch... robicie afere!!!? gdzie jestescie teraz?

4-2 o prosze bardzo
Ostatnio edytowane przez sportnh : 22.05.2011 o godz. 17:42.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 22.05.2011, 17:40
Tego meczu wczoraj nei dalo sie ogladać . Rozprezenie Wisły zaskutkowalo beznadziejna gra . Jednego jestem pewien ,że trzeba wykupić Chaveza ,bo to solidny obronca
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.05.2011, 17:43
sportnh napisał(a):Wyświetl post
Manchester juz WYGRYWA 3:2 wiec po ch... robicie afere!!!? gdzie jestescie teraz?
Już 4-2, ale oglądasz ten mecz? Uważasz, że Manchester gra jak o życie? Bo dla mnie grają sobie na totalnym lajcie i myśle, że jakby to był mecz o życie to Blackpool nie prowadziliby na OT.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 22.05.2011, 17:46
Nie graja jak o zycie ale jednak strzelili teraz 3 gole z rzedu i ten mecz wygraja. Sorry ale Wisla wczoraj przegrywajac sciagnela jeszcze najlepszego zawodnika tak zeby dotrzymac jak najdluzej 0-1 i w koncowce sprobowac zremisowac ten mecz. To sie nazywa MINIMALIZM. Taka mala roznica.
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.05.2011, 17:53
sportnh napisał(a):Wyświetl post
Nie graja jak o zycie ale jednak strzelili teraz 3 gole z rzedu i ten mecz wygraja. Sorry ale Wisla wczoraj przegrywajac sciagnela jeszcze najlepszego zawodnika tak zeby dotrzymac jak najdluzej 0-1 i w koncowce sprobowac zremisowac ten mecz. To sie nazywa MINIMALIZM. Taka mala roznica.
Wisla to nie Manchester i trzeba zdrowie naszych zawodnikow troche poszanowac, bo nie mamy takich zmiennikow jak angole.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 22.05.2011, 17:56
no jasne ale po co w takim razie w ogole zaczeto porownywac Man U do Wisly..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów