The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakim, Twoim zdaniem, wynikiem zakończy się mecz Legia - Wisła?
Wysoka wygrana Wisły 83 23,25%
Skromna wygrana Wisły 161 45,10%
Remis 53 14,85%
Skromna wygrana Legii 41 11,48%
Wysoka wygrana Legii 19 5,32%
Głosujących: 357. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.05.2011, 09:09
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ciekawę jak go obserwator ocenił.
Znając życie tak samo jak jasiu.
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.05.2011, 09:14
Z FORUM LEGII:

~ssssdad: Fajnie, że dostaliśmy karnego, ale ja bym go nie podyktował, a już na pewno nie dał za to czerwonej kartki. Pareiko stał w miejscu i czekał na piłkę, on na nikogo nie wpadł, to Radović wpadł na Pareikę, to że gdzieś tam trącił piłkę nie ma znaczenia.. jakby mu walnął z półobrotu po dotknięciu piłki to też byście tłumaczyli że nie było faulu no bo przecież dotknął piłki?
A co do meczu mam nadzieję że dowieziemy te 3 punkty do końca, bo jak nie to będzie wstyd grając przeciwko 10 i bez ich najlepszego grajka...

~ Pupek: Wygrajmy uczciwie a nie dzięki sędziemu.Karny jak nic z d.upy.żal
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.05.2011, 09:21
Cytat:
A co do meczu mam nadzieję że dowieziemy te 3 punkty do końca, bo jak nie to będzie wstyd grając przeciwko 10 i bez ich najlepszego grajka...
yyy.. Ale mecz juz się skonczył i powiem Ci więcej dowieźliście te 3 pkt do konca
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.05.2011, 09:22
Po przeczytaniu "samobójczych" komentarzy na forum obejrzałem na spokojnie powtórkę.

Mecz ogólnie słaby.

Widać, że z naszych zeszło powietrze. Mimo to, pierwsza połowa wyrównana, z lekkim wskazaniem na nas. Gdybyśmy grali o coś i była większa koncentracja do przerwy spokojnie wygrywamy dwoma bramkami. Po przerwie grając bez dwóch najlepszych zawodników drugiej linii (Melikson, Wilk), w dziesięciu, na boisku przeciwnika prowadzimy otwartą grę. Nie ma "obrony Częstochowy".
Legia wygrała zasłużenie, ale nie dlatego, że była lepsza, ale dlatego, że w spotkaniu dwóch dość równorzędnych drużyn jej mecz się "ułożył" i trochę bardziej jej "chciało się chcieć". W tym sezonie my też mieliśmy też takie spotkania, które nam sie ułożyły (np. mecz z Jagiellonią).

Co do zaangazowania:
Cytat:
Niektórzy tutaj porównują nasze porażki z teoretycznie słabszymi klubami w pucharach do tego co się wydarzyło na Łazienkowskiej. Nie ma porównania. Tam mieliśmy do czynienia z meczami o stawkę, na które nie potrafiliśmy się zmobilizować i spiąć, tutaj był mecz o nic... Więc nie są to analogiczne sytuacje i nie należy wyciągać z nich zbyt daleko idących wniosków. Tak po prostu działają nasze umysły.
Mniej więcej mam takie same zdanie, + to, że najprawdopodobniej zawodnicy (słusznie) zostali uczulenia na unikanie sytuacji mogących zaowowcować kontuzją. Lepiej mieć zdrowego Meliksona niż trzy punkty i Meliksona zdolnego do gry we wrześniu.

Porażka oczywiście przykra, "psuje" statystyki. Ale nie rozdzierał bym szat. Mistrzostwo już nasze, to 2:0 nie zmywa w żaden sposób 4:0 z Reymonta. Wciąż jesteśmy na wierzchu. Trener ma już w głowie następne cele. Ten i dwa dalsze mecze służą już tylko jako darmowa okazja do sprawdzenia pewnych wariantów gry i potwierdzenia poziomu (niestety w części za niskiego) niektórych zawodników.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.05.2011, 09:34
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Nie żartuj, czarny nas przekrecił i to podręcznikwo. W koszykówce sporcie bezkontaktowym istnieje tzw zasłona. Czyli obrońca może stanąć na drodze atakującemu i jeżeli w momencie kontaktu będzie nieruchomy a atakujący na niego wpadnie jest faul w ataku. Pareiko wyzaźnie się zatrzymał więc nie ma o czym dyskutować. Ten jasiu co sędziował miał jeden cel, Legia ma wygrać, byłby nienormalny gdyby nie wykorzystał takiej szansy na ustawienie meczu. Jedną kretyńską decyzją dał karnego i oslabił Wisłę. Ciekawę jak go obserwator ocenił.

Chyba sobie żartujesz. To ze faulowany jest ten który ostatni dotknął piłki wynika z faktu że zwykle do tej piłki biegnie dwóch. Oboje są w ruchu i najcześciej faulujący trafia w nogę która ułamki sekundy wcześniej trafiła w piłkę. Wtedy zasada którą opisałeś jest jedyną możiwą do zastosowania. Natomiast jeżeli napastnik biegnie w stronę nieruchomego obrońcy (a taki w momencie zderzenia był Pareiko) i wpada na niego uprzednio kopąc piłkę gdzieś w bok, to tylko załatwiony sędzia może gwizdnąć faul obrońcy. Idąc twoim tokiem rozumowania napastnicy rozpędzali by się i celowali w bramkarzy, a bramkarze chcąc uniknąć karnego musieliby przed napastnikami uciekać. Widziałeś kiedyś taką sytuację? Nie, więc nie wymyślaj.
Ty tak na serio? Nie widzisz różnicy miedzy wczorajszą sytuacją gdzie Radovic nie miał już gdzie uciec tylko musiał wpaść w Pareiko, a sytuacją gdy ktoś od początku biegnie tylko i wyłącznie po to żeby wbiec w obrońce? Niejednokrotnie widziałem sytuację w której atakujący w pełnym biegu puszcza piłkę obok obrońcy i siłą rozpędu wbiega w niego i wtedy sędzia gwiżdze wolnego.

@tarantulaw2 - tak, jestem pewien, że był karny.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.05.2011, 09:51
Trudna sytuacja z tym karnym, ja wczoraj byłem pewien, że nie było karnego, dzisiaj już widzę to trochę inaczej... w każdym razie na amerykańskim forum NBA regularnie śmieją się z piłki nożnej, że nie potrafimy wprowadzić powtórek dla sędziów tylko cały czas u nas XIX wiek
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.05.2011, 10:08
Jeden mały fakt jest taki, że Pareiko stał w miejscu, nie rzucił sie pod nogi Radovica, nie powalił go na ziemie. Radovic dążył do zderzenia, jedyne czego chciał to dziubnac wczesniej pilke i wymusic karnego. W czasie meczow dochodzi do wielu sytuacji w ktorych napastnik sciga sie z bramkarzem o piłkę i zazwyczaj to napastnik odpuszcza by nie odszlo do zderzenia i ewentualnej kontuzji..Jesli za takie zdarzenie odpowiada bramkarz to na prawde nic tylko tych bramkarzy taranować, po cholere sie zastanawiac w ktory rog strzelić?Kopnac pilke na oslep tuz przed kontaktem z bramkarzem, a przed kontaktem koniecznie wystawic lokiec lub kolano, zamortyzuje efekty zderzenia na korzysc napastnika.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.05.2011, 10:31
Pareiko to nie jest pajac,który by faulował z premedytacją a później odwalał szopkę wielce pokrzywodzonego. To nie ten typ. Karny wg mnie jeszcze by się obronił, chociaż bardzo naciągany, ale kartki to już nie da się w żaden racjonalny sposób wytłumaczyć. Żółtej a co dopiero czerwonej!Bieda z siędziowanem jest okrutna.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 22.05.2011, 10:34
Karny ewidentny. Nie ma co dyskutować. Sytuacja identyczna jak Meliksona.

Jednak czerwonej kartki bym nie dał. Żółta jak najbardziej.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.05.2011, 10:46
Mozna tylko domniemac, ze czerwona poszla by Pareiko kolejnego karnego nie wybronił - mozna tak myslec bo decyzje byla idiotyczna.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.05.2011, 10:51
Proud napisał(a):Wyświetl post

Nie do końca identyczna jak Meliksona, bo tam bardziej było widać, że Mielcarzowi mniej zależy na piłce. Bardziej bym rzekł, że podobna do sytuacji z meczu z Legią na R22, gdzie Machnovsky sfaulował Kirma i sędzia nam podyktował "11".

mr_kwolf - też byłem pewien że był karny dopóki nie przeanalizowałem kilka razy. Z jednej, dalszej perspektywy (czyli jakby nie patrząc - z perspektywy sędziego) karny był, zaś już z dużego przybliżenia (ta stop-klatka co wrzuciłem w poprzednim poście, gdzie Radović ewidentnie robi ruch ręką na Pareikę, który to zaś ma ręce ułożone do złapania piłki) widać, że karnego nie ma.
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 22.05.2011, 11:11
jakbym się nie starał to nie jestem w stanie tu faulu dojrzeć.Pareiko stał tamten w niego wbiegł,nieporozumienie totalne.

Proud jak już faul to czerwona bo wychodził na pustą bramkę wtedy,nie baw się w sędziego małka.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 22.05.2011, 11:13
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Nie do końca identyczna jak Meliksona, bo tam bardziej było widać, że Mielcarzowi mniej zależy na piłce. Bardziej bym rzekł, że podobna do sytuacji z meczu z Legią na R22, gdzie Machnovsky sfaulował Kirma i sędzia nam podyktował "11".

mr_kwolf - też byłem pewien że był karny dopóki nie przeanalizowałem kilka razy. Z jednej, dalszej perspektywy (czyli jakby nie patrząc - z perspektywy sędziego) karny był, zaś już z dużego przybliżenia (ta stop-klatka co wrzuciłem w poprzednim poście, gdzie Radović ewidentnie robi ruch ręką na Pareikę, który to zaś ma ręce ułożone do złapania piłki) widać, że karnego nie ma.
Ale co ma do rzeczy to co chciał zrobić Pareiko? To tak jakby nietrafiony wślizg nie był faulem bo przecież "on miał nogi ułożone do odebrania piłki" i jego zamiarem było odebranie piłki a nie sfaulowanie.

Ponadto twierdzisz że Mielcarzowi mniej zależy na piłce. Czyli co? Twierdzisz że Mielcarz wyszedł z zamiarem sfaulowania Meliksona? Ja wiem, że niektórzy piłkarze to nie są najinteligentniejsze osoby na świecie, ale chyba aż takim idiotą nie jest?
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 22.05.2011 o godz. 11:22.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.05.2011, 11:49
Oczywisty karny (chociaz nie, bardziej oczywisty był ten którego Małek nie gwizdnął Cracovii).

Ale co Wy tutaj macie ze Pareiko stał ? Jakie stał ? przeciez wybiegł z bramki na 8 metr i był pewien ze już ją złapie a wydziubał ją Radovic. Karny i czerwona, kazda inna reakcja była by dla mnie dziwna.
Już po meczu nie ma o co kopii kruszyć.
Dzięki temu spotkaniu wczoraj dało sie zauważyć że : Mateusz Kowalski to jest ....a jakiś dramat. I to nie taki dramat na który idziesz do kina,tylko taki klasy C,D.
Wczoraj po za tym grać się chciało tylko Patrykowi, reszta wyglądała jakby zdobyli MP i po prostu mieli juz mecze w dupie. Oczywiście nasz jedyny napadzior biegał i próbował, szkoda ze nie udało sie w pierwszej połowie wykorzystać bardzo dobrej sytuacji.
Ale że mecz był o pietruszke jakiegoś ciśnienia nie mam, widać było że Nasi odpuścili. Po czerwonej kartce Maaskant starał sie jakoś ratować, ale daj pan spokoj. Rios mógł byc bohaterem,mógł być ale nie będzie.
No i ten karny. To jak sie rzucił nasz bramkarz z zamkniętymi oczami, ehh...wyglądało jakbyśmy przypadkowego Jacka wstawili zamiast Pareiko.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.05.2011, 11:50

Kompletnie inna sytuacja.

W Meliksona wbiegł bramkarz, a Pareiko stał w miejscu a Radovic w niego wbiegł. Czyli role są odwrotne. Wtedy to bramkarz wbiegł w Meliksona i ewidentny karny. Wczoraj to Radovic wbiegł w bramkarza. Stąd gdy sędzia odgwizdał byłem pewien że to Radovic dostanie upomnienie. Pareiko widząc rozpędzonego Radovica nie chciał biec w jego stronę bo by go jeszcze bardziej poturbował.
Ostatnio edytowane przez CH. : 22.05.2011 o godz. 11:54.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.05.2011, 11:53
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Ale co ma do rzeczy to co chciał zrobić Pareiko? To tak jakby nietrafiony wślizg nie był faulem bo przecież "on miał nogi ułożone do odebrania piłki" i jego zamiarem było odebranie piłki a nie sfaulowanie.
Wślizg to mimo wszystko inna sprawa.

mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Ponadto twierdzisz że Mielcarzowi mniej zależy na piłce. Czyli co? Twierdzisz że Mielcarz wyszedł z zamiarem sfaulowania Meliksona? Ja wiem, że niektórzy piłkarze to nie są najinteligentniejsze osoby na świecie, ale chyba aż takim idiotą nie jest?
W końcowej fazie tak, bo był spóźniony.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.05.2011, 11:59

To są dwie różne sytuacje.

Melikson uciekał do boku, a Radovic po prostu wbiegł w Pareike.

Pareiko owszem wybiegł, ale po to żeby piłkę złapać. W pewnym momencie on staje, a Radovic nabiega i wpada w niego. Tu raczej boczny powinien(?) to za uwarzyć.
Ostatnio edytowane przez sayek89 : 22.05.2011 o godz. 12:01.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
pawkas1992
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 22.05.2011, 12:03
Pareiko prawie rozniósł stadion Legii hahaha ładnie się w......ł
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 22.05.2011, 12:07
Może by tak ktoś z klubu, przetłumaczył Maaskantowi słowa komentatora Canal + z meczu Legia-Wisła Np. prezes Basałaj

W/g mnie Stan Valckx, jeśli weźmie udział w programie Liga + Extra, znowu ma pretekst żądać przeprosin od Canal + za pomawianie i ubliżanie, tym razem Maaskantowi.

Niejaki Laskowski powinien być natychmiast usunięty z Canal+ a sam Maaskant, powinien go podać do sądu, tak, jak podał Piechniczka. Przy czym Jacek Laskowski, pokusił się nawet o formę bliżej niesprecyzowanych gróźb pod adresem Maaskanta, co już powinno zainteresować prokuraturę z urzędu, gdyż samo już tylko podpuszczanie innych na antenie ogólnokrajowej, jest karalne.

Jeśli ktoś może zacytować tą wypowiedź Laskowskiego to bardzo proszę, gdyż ja akurat nie nagrywałem tego meczu. Facet poszedł po bandzie totalnie, dorabiając swoje kłamstwa do uwag Maaskanta pod adresem sędziego. Mniej więcej, między innymi - rzucił na antenie ogólnopolskiej hasło takie " Robercik, to niech uważa na to co mówi w przyszłości, bo może skończyć w Polsce gorzej od Leo, za słowa o drewnianych chatkach" itd.itp. Kompletna nadinterpretacja i pomawianie kogoś o czyny i słowa przez niego niedokonane i na dodatek, kierowane groźby karalne pod jego adresem. Jak dla mnie francuskie szefostwo Canal+ musi przywrócić u siebie porządek i powstrzymać nietykalność swoich, niektórych pracowników w Polsce, gdyż ich arogancja sięga obecnie zenitu i we Francji byłaby powodem wymiany wielu nieodpowiedzialnych lub obnoszących się ze swoimi przynależnosciami klubowymi, pracownikami.

Widoczna ostatnio, niechęć tej stacji do Wisły Kraków, powinna być powodem, do naszej szczególnej reakcji na każdy jej objaw ze strony Canal+. Z tym, że swoje niezadowolenie, powinniśmy kierować na adres głównej siedziby Canal+ we Francji.
Ostatnio edytowane przez kot : 22.05.2011 o godz. 12:17.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.05.2011, 12:11
Warto tez wspomniec, ze sedzia nie odgwizdal ewidentnego karnego po rece Sobola w naszym polu karnym...
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.05.2011, 12:15
szportson to jakim cudem Kotorowski nie dostał czerwonej interweniując poza polem karnym gdzie Manu też był sam na sam? A tutaj ewidentnie widać że Pareiko szedł pod piłkę, a Radowic wprost na niego i jedyne co mu wyszło to dziubnięcie piłki sprzed rąk bramkarza.. ale żeby od razu czerwona, w dodatku interwencja w polu karnym..

For_FuN ani ewidentnego faulu Radoica na Paljicu pod polem karnym Legii gdzie ewidentnie popchną on ręka naszego obrońcę..
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 22.05.2011 o godz. 12:17.

Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 22.05.2011, 12:16
kot napisał(a):Wyświetl post
Może by tak ktoś z klubu, przetłumaczył Maaskantowi słowa komentatora Canal + z meczu Legia-Wisła Np. prezes Basałaj

W/g mnie Stan Valckx, jeśli weźmie udział w programie Liga + Extra, znowu ma pretekst żądać przeprosin od Canal + za pomawianie i ubliżanie, tym razem Maaskantowi.

Niejaki Laskowski powinien być natychmiast usunięty z Canal+ a sam Maaskant, powinien go podać do sądu, tak, jak podał Piechniczka. Przy czym Jacek Laskowski, pokusił się nawet o formę bliżej niesprecyzowanych gróźb pod adresem Maaskanta, co już powinno zainteresować prokuraturę z urzędu, gdyż samo już tylko podpuszczanie innych na antenie ogólnokrajowej, jest karalne.

Jeśli ktoś może zacytować tą wypowiedź Laskowskiego to bardzo proszę, gdyż ja akurat nie nagrywałem tego meczu. Facet poszedł po bandzie totalnie, dorabiając swoje kłamstwa do uwag Maaskanta pod adresem sędziego. Mniej więcej, między innymi - rzucił na antenie ogólnopolskiej hasło takie " Robercik, to niech uważa na to co mówi w przyszłości, bo może skończyć w Polsce gorzej od Leo, za słowa o drewnianych chatkach" itd.itp. Kompletna nadinterpretacja i pomawianie kogoś o czyny i słowa przez niego niedokonane i na dodatek, kierowane groźby karalne pod jego adresem. Jak dla mnie francuskie szefostwo Canal+ musi przywrócić u siebie porządek i powstrzymać nietykalność swoich, niektórych pracowników w Polsce, gdyż ich arogancja sięga obecnie zenitu i we Francji byłaby powodem wymiany wielu nieodpowiedzialnych lub obnoszących się ze swoimi przynależnosciami klubowymi, pracownikami.

Widoczna ostatnio, niechęć tej stacji do Wisły Kraków, powinna być powodem, do naszej szczególnej reakcji na każy jej objaw ze strony Canal+. Z tym, że swoje niezadowolenie, powinniśmy kierować na adres głównej siedziby Canal+ we Francji.
To chyba ty nadinterpretujesz i pomawiasz kogoś o czyny (...) bo nie przypominam sobie, żeby padły takie słowa. Owszem mówił coś tam że Robert strasznie krytukuje arbitrów, a tekst o drewnianych chatkach to była ironia. W dodatku całkiem udana. A gdzie ty tam groźby słyszałeś to ja już nie mam pojęcia.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2011, 12:21
kto dotknął piłki pierwszy bramkarz czy napastnik ?

Jak Kirm dziubnął w poprzednim meczu z Legia ,metr od linii to wtedy kazdy krzyczał karny karny.
Kluvi : Kotorowski nie dostał żółtej bo : a) nie biegł na wprost bramki a szturchnięciem piłki wygonił sie od niej jeszcze bardziej
b) pomyłka sedziego

Nie wiem czy zauwazyliscie ale sędzie pozwolił akcji toczyć sie dalej, jakby Manu strzelił z pierwszej piłki do pustej bramki nasz GK nie dostałby czerwonej. Ale że Manu dostał krycie, nie było mu łatwo to sędzia cofnął do faulu.
Ja .......e, ludzie, czy cokolwiek jestescie w stanie cofnąc z meczu mówiac ze karnego nie było ? Czy cokolwiek moze sie zmienic procz tego ze wbijacie sobie w głowie jakieś oszustwa etc.
Piłka nożna jest grą błędów. Klasowa druzyna nie płacze ze dostała karnego,tylko trzyma dupe spiętą i w nastepnym meczu wygrywa.
Dobrze ze nie było takiej akcji jak w meczu Niemcy-Anglia,bo wtedy wietrzylibyście spisek całego świata.

Karny jak nic. Tak samo jak Proud uwazam ze podobna sytuacja z Mielcarzem.

Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.05.2011, 12:24
@kot

Jad bijący ze stacji, która aspiruje do miana najbardziej profesjonalnej, przyjmuje ostatnimi czasy niewyobrażalne rozmiary. Nie słyszałem dokładnie słów Laskowskiego - szefa zespołu komentatorów - ale na ostatnie słowa o drewnianych chałupkach miałem wyostrzone zmysły. I dla mnie, były to słowa zasługujące na najwyższe potępienie. Z ust człowieka, który ma być obiektywny, takie słowa paść nie powinny. To straszne, że czyjś sukces może wzbudzać taką zawiść. Liczę na przeprosiny.
Oczywiście pewnie moje nadzieje okażą się płonne, karny okaże się słuszny, a Pareiko dostanie karę. Smutne jest to, że Canal+ ma taki wpływ na decyzje organów decyzyjnych i taką siłę sprawczą. Najsmutniejsze jest jednak to, że redakcja tej stacji najlepiej prowadzi swoje transmisje.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 22.05.2011, 12:27
mr_kwolf

Już sam fakt dorabiania swojej filozofii do słów kogoś na zupełnie inny temat i to na antenie ogólnokrajowej, jest niesmaczny, a co dopiero uwagi typu " niech Robercik uważa " Na co Na kogo Ironia z chatkami, byłaby udana, gdyby nie ok 400 aresztowń w polskiej piłce i klasyfikacja polskiej piłki, tuż za Wyspami Owczymi w rankingach europejskich. Już Piechniczek pouczał Holendrów, a oni przybyli i zwyciężyli, tak z marszu na dzień dobry i mają rację o polskiej piłce w każdym jej szczególe. Natomiast zakompleksienie i przeogromna wręcz arogancja a nie pokora polskiej elity świata piłki, jest wręcz POrażająca.
Ostatnio edytowane przez kot : 22.05.2011 o godz. 12:32.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
TynWisla
Member

Od: 10.2005

Stary 22.05.2011, 12:27
szprotson napisał(a):Wyświetl post
kto dotknął piłki pierwszy bramkarz czy napastnik ?

Jak Kirm dziubnął w poprzednim meczu z Legia ,metr od linii to wtedy kazdy krzyczał karny karny.
Kluvi : Kotorowski nie dostał żółtej bo : a) nie biegł na wprost bramki a szturchnięciem piłki wygonił sie od niej jeszcze bardziej
b) pomyłka sedziego

Nie wiem czy zauwazyliscie ale sędzie pozwolił akcji toczyć sie dalej, jakby Manu strzelił z pierwszej piłki do pustej bramki nasz GK nie dostałby czerwonej. Ale że Manu dostał krycie, nie było mu łatwo to sędzia cofnął do faulu.
Ja .......e, ludzie, czy cokolwiek jestescie w stanie cofnąc z meczu mówiac ze karnego nie było ? Czy cokolwiek moze sie zmienic procz tego ze wbijacie sobie w głowie jakieś oszustwa etc.
Piłka nożna jest grą błędów. Klasowa druzyna nie płacze ze dostała karnego,tylko trzyma dupe spiętą i w nastepnym meczu wygrywa.
Dobrze ze nie było takiej akcji jak w meczu Niemcy-Anglia,bo wtedy wietrzylibyście spisek całego świata.

Karny jak nic. Tak samo jak Proud uwazam ze podobna sytuacja z Mielcarzem.
Faul był (z ciężkim sercem). Ale kartka.... . Zawsze byłem przekonany, że jeśli sędzia zamierza dać czerwień to NIE WOLNO stosować mu przywileju korzyści. W tym przypadku jeśli był przywilej i z niego nie skorzystali to powinien pozwolić grać Legii dalej a po zatrzymaniu dać Pareice żółtą. "Ober-Sendzia" Stępniewski zawsze to podkreślał. W tym przypadku decyzja Gila nie trzyma się (moim zdaniem) ładu i składu.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2011, 12:35
Tyn - W sumie masz racje. Jakoś sie bardzo nad tym nie zastanawiałem bo po prostu ten mecz był o nic.
Ale w sumie, tak jak mówisz nie powinno być czerwonej.
Szkoda ze Pareiko w pewnym a właściwie decydującym momencie nie poszedł jak szedł cały czas tylko stanął w miejscu,jakby wpadł w Radovica napewno dotknął by jakoś piłke.
No ale pany, juz po meczu
Mistrzem Polski jest Wisła!

i najważniesjze,bo kazdy pisze o karnym.
Mateusz Kowalski jest mega dramat ! Ch** z karnym, jakby nie podyktował to i tak ta bramka by wpadła bo Kowal kryje na zasadzie "będe stał 5 metrów od Ciebie byś w razie czego zdołał wrzucić a ja potem i tak sie przewróce"

Odpowiedz cytując
TynWisla
Member

Od: 10.2005

murray napisał(a):Wyświetl post
@kot

Jad bijący ze stacji, która aspiruje do miana najbardziej profesjonalnej, przyjmuje ostatnimi czasy niewyobrażalne rozmiary. Nie słyszałem dokładnie słów Laskowskiego - szefa zespołu komentatorów - ale na ostatnie słowa o drewnianych chałupkach miałem wyostrzone zmysły. I dla mnie, były to słowa zasługujące na najwyższe potępienie. Z ust człowieka, który ma być obiektywny, takie słowa paść nie powinny. To straszne, że czyjś sukces może wzbudzać taką zawiść. Liczę na przeprosiny.
Oczywiście pewnie moje nadzieje okażą się płonne, karny okaże się słuszny, a Pareiko dostanie karę. Smutne jest to, że Canal+ ma taki wpływ na decyzje organów decyzyjnych i taką siłę sprawczą. Najsmutniejsze jest jednak to, że redakcja tej stacji najlepiej prowadzi swoje transmisje.

Zgadzam się, od dłuższego czasu mam wrażenie że pracujący w C+ pozjadali wszystkie rozumy na czele ze Smokowskim. Do Laskowskiego od pewnego czasu mam taki uraz, że nie mogę słuchać jego komentarzy do meczów w lidze hiszpańskiej, nie mówiąc o Tomaszu "niestety .... gol dla Wisły" Wieszczyckim. Ja słyszałem dokładnie słowa Laskowskiego na tym meczu i uważam, że to było bardzo, bardzo nieprzyjemne, delikatnie ujmując. Myślę, że podstaw do karania za to nie ma ale ogromny niesmak pozostał. Coś są Wiśle szczególnie niechętni w tym sezonie. Dałbym wiele, żeby Nasi zagrali w fazie grupowej LM i utarli nosa "ekspertom" z C+.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Pareiko to nie jest pajac,który by faulował z premedytacją a później odwalał szopkę wielce pokrzywodzonego. To nie ten typ. Karny wg mnie jeszcze by się obronił, chociaż bardzo naciągany, ale kartki to już nie da się w żaden racjonalny sposób wytłumaczyć. Żółtej a co dopiero czerwonej!Bieda z siędziowanem jest okrutna.
Ale w Canal+ próbowano zrobić z niego pajaca. Kartka niesłuszna, jak zauważył Fabiański. Ogólnie - mecz mógł jakoś wyglądać, gdyby nie ta decyzja sędziego. Gradu bramek i tak by nie było, ale widowisko mogłoby stać na przyzwoitym poziomie.

Kilka uwag na spokojnie:
- sędzia spieprzył mecz
- Radović to największy pajac ligi. Przy normalnym sędziowaniu dawno wyleciałby za kartki, a on podbijajac sobie jedną noga drugą zdobywa rzuty wolne. No ludzie...
- Maaskant świetnie zareagował, była szansa mecz zremisować. Zaważył błąd indywidualny Chaveza (który jest takim sobie stoperem, mimo że obecnie najlepszym w lidze - pisanie że jest lepszy niż Głowacki świadczy o tym, jakich pokemonów mamy teraz na forum). Zostawienie Meliksona i pójście na wymianę ciosów byłoby idealne, ale dla Legii - a tak przy zagęszczonej grze w środku pola nie widać było różnicy.
- Małecki, Sobolewski zagrali naprawdę z sercem, szczególnie "Mały" nieustannie nękał Legionistów, wdawał się z nimi w walkę. Genialna wrzutka do Genkova, szkoda że ten był sekundę spóźniony.
- jak słusznie zauważył kot - komentarz to było dno i pięć metrów mułu. Najbardziej żal mi było Fabiańskiego: że musiał udzielać wywiadu takiemu pajacowi. Inteligentny chłopak, widać że był mocno zażenowany.
Komentatorzy zdążyli się do.......ić m.in. do Małeckiego (bo uspokajał Pareikę), do Maaskanta (bo miał pretensje do sędziego i śmiał zdjąć Meliksona - nie dla psa kiełbasa), do Wisły jako mistrza Polski (ewidentnie szlag ich trafiał, ze muszą nas tak tytułować).
- świetny doping Legii (Kononowicz doskonale się sprawdził jako nowy gniazdowy )
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.05.2011 o godz. 12:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.05.2011, 13:02
szportson tak sobie oglądałem tera powtórkę i widać że Rado to już kładł się bijąc ją do boku. Sam Fabian twierdził że czerwieni nie powinno być. Z resztą widać że Rado rękami przygotowywał się na wparowanie w bramkarza nie próbując go minąć.
A co do Kotorowskiego to KAŻDA nie udana próba bramkarza poza polem karnym to czerwień. Ale w tej sytuacji to było wątpliwe i wiem że to śmieszne.. ale pewnie sędzia bał sie że Pareiko znów obroni i wywalił go z boiska hehe

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów